- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuco Ramirez
őstag
Nekem ugyan DS3 lapom van, de amennyire tudom, a két lapnak nagyon hasonló BIOS beállításai vannak.
Mindennapos használatban 3,2GHz-en járatom a 6420-as procimat (FSB 400MHz, BIOS-ból 1,375V procifeszültség, +0,1V MCH, +0,2V RAM), így Orthos alatt sem melegszik 50 fölé (CM HyperTX2 hűtővel). Ennyin szerintem neked is simán fog menni.
Max. stabil órajel 3,44GHz volt, ehhez 1,5V-ot kellett beállítani a procinak BIOS-ból, 2,1V-ot a RAM-nak, +0,1V-ot az MCH-nak és +0,1V-ot az FSB-nek. (Így viszont az Orthos alatt 70 fok főlé is felmelegedett a proci.) -
Tuco Ramirez
őstag
Kösz a linket! Átfutottam, de amennyire láttam, ott sem írnak 965-ös Giga lapokról.
Azt tudom, hogy az 965-ös Asus deszkákban mennek a Woldale-k, ezért nem is értem, miért nem ad a Giga hasonló supportot.
Tetszik az új Wolfdale, de ha lapot is kell cserélnem hozzá, akkor valszeg kihagyom... -
Tuco Ramirez
őstag
Próbálta már valaki az új Wolfdale procit 965-ös DS3-ban?
-
Tuco Ramirez
őstag
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
A procimból szeretném kihajtani a maximumot és ehhez kérném a segítségeteket. 400MHz FSB-nél a rendszer még teljesen stabil (az Orthos 6,5 órán keresztül hibátlanul futott), de fölött már fagy vagy újraindul a gép. Nem tudom ennek a pontos okát, a deszkának elvileg simán bírnia kellene az ennél jóval magasabb FSB-t is. A proci hőmérséklete (az Everest szerint) nem megy 50 fok fölé. A lap 400 MHz FSB fölött elég csúnya voltdropot produkál (a CPU fesz leesik 1,3V-ra, szintén az Everest szerint). A RAM/FSB arány 1:1, a BIOS-ban a RAM-oknak +0,2V van beállítva. Az MCH-nak szintén be van állítva +0,1V (mivel a lap egyébként hajlamos a PCI-E sávszélességet 16x helyett 1x-re visszadobni). A procinak 1,75V van beállítva, ezt próbáltam finoman növelni egészen 1,9-ig (tovább nem mertem menni, nehogy gond legyen), de nem lett tőle stabil a gép. A többi feszérték alapon van.
A DDRII-800-as RAMjaim ugyan nem tuningramok, de azért nem is a gagyibb fajtából valók, úgyhogy elvileg legalább a 850 MHz-et azoknak is vinniük kellene.
A Vdrop lenne az oka? 400-as FSB-nél terhelés alatt a CPU fesz 1,33 volt fölötte 1,3V, ennyit számítana a -0,03V? Adjak még feszt a procinak? Ha igen mennyi a maximum, amit a proci még károsodás nélkül tutira kibír? Esetleg az FSB-nek állítsak be némi plussz feszültséget? Vagy ne erőlködjek mert elértem a procim határainak a végét?
A konfigom részletesen az adataimnál.Előre is köszönök minden tippet és segítséget!
-
Tuco Ramirez
őstag
Nem értek hozzá, ez igaz, viszont szeretném megoldani ezt a helyzetet, éppen azért kérdezek.
Visszaállítottam a BIOS-ban a SATA AHCI MODE-ot "Disabled"-re.
Eddig az XP vezérlőpultján az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél csak az Intel(R) 82801HB SATA AHCI Controller jelent meg.Most ez a négy szerepel ott:
Elsődleges IDE csatorna
Intel(R) 82801HB SATA AHCI Controller
Inter(R) ICH8 2 port Serial ATA Storage Controller
Másodlagos IDE csatornaSzerinted először tiltsam le az AHCI Controller-t, aztán ha minden jól működik le is szedhetem a drivert?
-
Tuco Ramirez
őstag
Hogyan csináljam? Még véletlenül sem szeretnék rendszerösszeomlást... A Beállítások/Rendszer//Eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlőknél távolítsam el a az Inter(R) 82801HB SATA AHCI Controller-t, igaz? Utána nem fog hiányolni valamit a gép? Vissza kell telepíteni az alaplaphoz kapott CD-ről az eredeti meghajtóprogramot? Vagy automatikusan visszaáll arra?
-
Tuco Ramirez
őstag
Az topic első hozzászólásában ez szerepel: "AHCI csak Vista alatt működik (ezzel együtt az NCQ is), ha XP-t telepítenél és az ''SATA AHCI MODE'' ''Enabled''-en van, a telepítésnél is már kék halál fogad"
Namármost, nálam az XP már telepítve volt, amikor feltelepítettem az inteles AHCI vezérlőt. Ez azt jelenti, hogy tök felesleges volt, mert nem működik? A SATA AHCI MODE-ot állítsam vissza "Disabled"-re? Szedjem le az AHCI drivert? Vagy hagyjam a csudába, mert úgysem zavar bele a rendszerbe? Esetleg később a Vistához még jól jöhet? Gorneck, tlac ti hozzáértők vagytok, mit csináljak...? -
Tuco Ramirez
őstag
Köszi a választ! Akkor azt hiszem, maradok a 2 giga RAM-nál egyelőre.
Az AHCI-vel kapcsolatos dolgokat elolvastam az első hozzászólásban, így már tisztult egy kicsit a kép. Egyik haverom esküdözött, hogy gyorsabb lett a winchestere mióta AHCI módban megy. Engem is rádumált, feldobtunk egy inteles AHCI drivert a gépre (bootolásakor szépen betöltődik), de én a semmilyen érezhető változást nem tapasztaltam. Most is be van kapcsolva az AHCI mód. XP-t használok, az első hozzászólásban leírtak szerint az AHCI XP alatt nem működik. Most mit csináljak? Visszaállítsam "Disabled"-re vagy hagyjam így? Ha kikapcsolom, el kell távolítani az AHCI drivert is? -
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Gondolkodok az XP-Vista váltáson, amihez nem árthat némi plusz RAM. Jelenleg 2x1 giga van a gépben, ezt megdupláznám meg (szintén 2x1 GB-tal, hogy a dual channel meglegyen). Jelenleg 380-as fsb megy a gép, az fsb
AM arány 1:1, tehát a memók 760 MHz-en futnak. A memória típusa mind a 4 modulnál ugyanaz lenne (GEIL Value). A kérdésem az, hogy nem romlik a lap tuningpotenciálja, ha 4 RAM modult használok?
A másik kérdésem, hogy érdemes a BIOS-ban átállítani a SATA üzemmódot AHCI-ra? Pontosan mire jó ez? Várható jelentős sebességnövekedés a vinyókezelénél?Előre is köszönök minden választ!
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket illetve a tanácsotokat szeretném kérni. DS3 lapom van és a PCI-E csatoló sávszélességét valami oknál fogva időről-időre visszadobja 16x-ból 1x-be, ami persze csúnyán hazavágja a VGA teljesítményt (ha újraindítom a gépet, akkor megint jó, azaz 16x, legalábbis egy ideig). A proci (E6420) tuningolva van 3 GHz-re (380MHz fsb), a PCI-E freki lefixálva 100MHz-re. Szerintetek mi okozhatja ezt az idegesítő bugot, illetve mi lehet rá a megoldás? Esetleg MCH fesz emelés a BIOS-ban segítene?
Köszi előre is minden ötletet!
-
Tuco Ramirez
őstag
Alapvetően lelkes tuningpárti vagyok, de azért attól függ, hogy mennyi +MHz-re számíthatok. Ha csak 100-200-al többre, akkor nem látom értelmét, hogy váltsak. Bearlake-re emiatt nem fogok ugradelni, ezért kérdeztem, hogy van-e olyan újabb BIOS a Giga 965P-hez, ami támogatja a 1333-as FSB-t. Ha a GEIL Value RAM-ok kevesek az E6X50 tuninghoz, akkor inkább kihagyom...
-
Tuco Ramirez
őstag
Támogatja valamelyik újabb BIOS az új E6x50-es Core2 procikat? Ha igen, van értelme az upgrade-nek egy E6420-ról?
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
mikk2000 #844 üzenetére
Kicsit én is sokallom az 50+ fokot, de szerencsére a gép stabilan megy. A házam elég szellős darab (egy ''agyonlyuggatott'' Chieftec UNI Smart ház, 12 centis hátsó házhűventivel), viszont a VGA (8800GTX) rendesen befűt... Mennyire pontos értéket ad a BIOS? Ha jól emlékszem, valahol azt olvastam, hogy nem éppen precízen mér hőmérsékletet...
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy az Everest hol méri az alaplap hőmérsékletét? Gondolom nem az északi hídon, mert tapintásra melegebbnek érzem, mint az Everest által mért 52-54 fok. -
Tuco Ramirez
őstag
Beállítottam az általad ajánlott feszértékeket (RAM 2V, proci 1,375V, az fsb-t egyelőre normalon hagytam). Előtte megnéztem az Everest-tel, hogy AUTO-n mit állít be a BIOS: CPU 1,41V, RAM 2,08V). A többi BIOS beállítás maradt a régiben (fsb: 380MHz, fsb/RAM 1:1). A procihőmérséklet csökkent pár fokot az Everest szerint. Még tesztelgetem, eddig tűnik, minden oké, stabil a rendszer. Az egyetlen dolog, amit nem tudok mire vélni az a CPU fesz, amit az Everest 1,33V-nak mér, azaz jóval kevesebbet mint amit a BIOS-ból beállítottam. Ez normális jelenség?
-
Tuco Ramirez
őstag
Üdv skacok!
Ha AUTO-n hagyom a fesz. értékeket a BIOS-ban, akkor tuningnál hogy reagál a lap? Több feszt küld mint kellene, épp eleget, vagy kevesebbet a szükségesnél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen notebookot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest