- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Köszönöm
Kettőt szeretnék rádugni, terv szerint, az pont jó lenne. Az, hogy a tápból zabáljon, lapról működjön, gondolom csak vezeték-barkáccsal lehet megoldani, de ez már nem lényeg, alkalmas helyen megkérdem, ha kell majd. De a lapról bőven elég lesz. Köszi még egyszer!
-
hoffman_
nagyúr
PWM problematikára valaki?
-
hoffman_
nagyúr
Kicsit felhoznám a topicot, ha lehet
Az lenne a kérdésem - így 3 év után - hogy a lap tud-e PWM-es ventit szabályozni, mivel az alaplapon nem láttam a foglalatokat, és ha igen, hányat? Gondolom, én voltam a tök, átnézem még egyszer, de azért örülnék vmi bíztatónak..
mod:
Könyvvel a kezemben kicsit könnyebb volt, megvannak... Van sys fan és pwr fan - ezek közt mi a különbség? És ha van 3 PWM-es ventim, akkor mindet egy foglalatra dugom? Erről a részről homályosítson fel valaki
-
hoffman_
nagyúr
Őszintén szólva, nem ma néztem. És most gép nélkül nem tudom, de általában véve nem volt vészes. Nem volt épp hideg, sőt elég melegecske volt, de a kezem nem kellett elrántanom róla soha. Everest szerint az alaplap hőke 40 fok alatt volt mindig. A tuningra pedig szvsz. nem nagyon hat ki a vga, de k tudja, volt már furcsább dolog egy gép belsejében...
-
hoffman_
nagyúr
No, BSII nekem is volt, el is szállt. Épp azon vagyok, hogy ne kelljen gép nélkül legyek 2 hónapig, és ne kelljen HX450-et venni, hogy megjavíttatom az FSP-t. Remélem sikerül. Túl jó az a halálhoz...
És nem vagyok valami nagy szaki, de logikusnak tűnik. Ha valami haldoklik a tápban, akkor elképzelhető. Valamelyik alkatrész döglődik, instabil feszültséget ad, és már kész is az instabil processzor(tuning). De azért ne sarkítsuk le ennyire, közel sem biztos, hogy ez a probléma forrása.
mod:
Ha már így benne vagyunk, kérdeznék párat én is
Mekkora az fsb, hogy 3Ghz körül megy a procid? Enyém ua. de csak 2,8-ig bírta. Van valahol feszemelés? És a memóriák pontosan mennyin mennek, milyen szorzóval?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #3976 üzenetére
Most egy hónapig nincs gépem. Akkorra remélem lesz keret egy HX450-re. Az újrapasztázást megcsinálom, de akkor már mindenhol, a procin, és a chipset-en is. Meg csinálok rendes áramlatot a gépben, megbarkácsolom a házat is. Az új táp moduláris lesz, tehát a sok kábel sem fog kupit csinálni. Kíváncsi vagyok, hogy ezek után mit fog csinálni a gép. Ha ugyanúgy fennállnak a problémák, akkor részletre veszek egy X48-at...
Mellesleg, ez a táp-probléma kézenfekvő, hiszen megmagyarázná azt is, hogy miért csökkent a CPU tuning-potenciálja - szép lassan megadta magát valamelyik kondi, gondolom.
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
A memóriával csak nincs gond, mert több mint 2 éve ezek vannak, és tudott hasítani attól függetlenül, hogy mit csinált a RAM... De ki tudja, ezen nem fog múlni, köszi
tlac:
A proci mindig is 400-on ment(2,8ghz) <-> A proci alapon ment mindig
- Ezt nem tudom honnan ollóztad össze, ha írtam olyat, hogy a proci alapon ment, akkor rosszat mondtam, beszélek össze-vissza. Mindig 400-on ment, az utóbbi időben nem bírta, instabil lett, restartolt, ezek után 333-on sem ment, majd vissza kellett vegyem alapra. Mindezt szép fokozatosan. (azaz a proci nem ment sehova, a fsb volt 400-nak megadva, hogy értelme is legyen...)
Szombaton, ha minden oké, akkor szerzek egy tápot, egy próba erejéig, addig meg megpróbálom a CMOSreset-et.
Ja, és "a normális működésnél is csak egy pittyenést kellene hallanod"
Tudom, ez saját buhera...
-
hoffman_
nagyúr
Annyi változott, miszerint a házban szar az áram, és mielőtt fejest ugrok, lecsekkolom a tápomat. Hogy ez mikorra lesz kész - passz, fene vigye el.
De ha szükséges lesz a menet közbeni BIOS update, akkor mondom a problémám.
Sima DS3-nál ugye, F14-ig van a BIOS-ok listája.
De nekem DS3P van, amihez csak F7-ig. Nem tudom, nem hiszem, hogy a DS3 BIOS jó a DS4-hez. szerk. Ezek teljesen külön skálázódnak, ahogy nézem, mert a DS3P cpu supp. list-nél ott vannak az új(abb) procik mellett a non-official támogatás az F7-el. Érdemes azt felrakjam? Van valakinek erre tapasztalat? Vagy megint hülyeséget kérdezek?Elnézést, hogy itt flood-olok, és beszélgetek magammal, csak jár az agyam, és sorra jönnek az új kérdések.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #3968 üzenetére
Megnéztem, hogy mit csinál egy modullal, hát ugyanezt. Úgyhogy most megvárom, hogy mit mondasz a a CMOS clear menetére, amit képtelen bevenni a hülye fejem.
Ha ezek után sem indul, akkor azt hiszem megpróbálom ezt, sőt lehet, hogy mindenképpen, mert kell nekem egy szűz, agymosott PC, már elegem van.
...
Ja igen, amennyiben megcsinálom a linkelt megoldást. Hogyan kell megcsináljam azt a floppyt? És melyik BIOS-t érdemes felrakjam?
-
hoffman_
nagyúr
Üdv újra...
Ha jó a sejtésem, tlac kolléga fog végső megoldást kínálni, akárhányszor sírtam, mindig jött a mentő ötlet
(
)
Ez volt a legutóbbi problémám.
Anno elég sokat beszéltünk...
Most is halott a gép, nem tudom bekapcsolni. Alapból be van állítva egy sípoló, fülszaggató hang, ami akkor megy, HA JÓ a gép(pörög a prociventi), ezt minden bekapcsolás után hallom pár mp-ig. a most úgy indul, hogy pittyen, elindul, de nincs meg a sípolás, és azonnal kikapcsol. Ezután újrakapcsol, és megy a gép, csak épp nincs jel a monitoron(nem kábel és monitorhiba, ez 100%). Egy pár perc után ez esetben is kikapcsol, és kezdi elölről.
Most vagyok tanácstalan. Mindjárt megnézem egy RAM modullal, és ha úgysem megy, akkor megy egy CMOSclear - ez utóbbit még mindig nem vágom, kicsit értetlen vagyok
1. Gép kikapcsolva, felrakom a jumper-t.
2. Bekapcsolom a gépet, úgy hogy a jumper fent van?
3. Majd kikapcsolom? - ha igen, mennyi idő után?Az a gyanúm, hogy nem fogja megoldani...
És ami új betegség, és a múltkori óta vacakol, hogy nem szereti a tuningot. A proci mindig is 400-on ment(2,8ghz), a RAM az 2,5x szorzóval 1000-en, 5-5-5-15-el. Újabban nem ment 400-on a proci, majd utána 333-on sem, a RAM-okat meg kénytelen vagyok 800-on futtani 3x szorzóval.
A proci alapon ment mindig, a RAM az 2,1V-on, és a PCI az 100-on volt fixálva. Létezik hogy elfáradt a proci, vagy a kóboráram miatt lesz ez is?
Már tanácstalan vagyok, azt se tudom, hogy bütyköljem meg
-
hoffman_
nagyúr
Mentek a tesztek, többször is, Orthos is, Prime95 is, együtt is, nem volt baj. Újraraktam a rendszert, most penge, eddig semmi hiba, gyors is, és szeretném feltolni a procit újra 2,8ghz-re, de... Nem enged BIOS-ba. Hiába nyomok F9-et, nem lép be a BIOS-ba, és utána bootolásnál olyat ír ki durván, hogy please install xpress recovery2 from gigabyte inst. cd - namost ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni. Bármit cisnálok, nézek a cd-n, semmi. Van valami ötlet?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
7Heads Drago #3875 üzenetére
Nem 100% de mintha úgy rémlene, hogy az én A-Datáim is ilyen chipre épülnének. Gond nélkül mennek, nem volt RAM gondom 2 év alatt. Jelenleg 800, 5-5-5-18on megy, de csak mert valami bujkál a gépben, eddig 5-5-5-15 és 1000, ennyit minden erőfeszítés nélkül hozott. Bár nekem DS3P-m van, de az lényegében DS4(inkább mint DS3)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #3873 üzenetére
Done...
Semmi tuning. Memtest végigment, semmi hiba. Ram-ok alapon, 5-5-5-18, auto, és a gép indul, csak random leáll(ritkán) és fagyogat(ritkán). Produkálja a legeslegelső, eredeti problémát is, csak nem ördögi körszerűen, hanem a 2. után elindul a rendszer, nem úgy mint eddig. Nem értem. Vga nem hiszem, ramok is jók. Vagy a táp bibis, vagy a lap fáradt el, vagy...
Az OS is elég szemetes már, újra fogom rakni, mert fura hibákat csinál több helyen is - nem rendszerhibák, például szereztem kormányt ment egy órát perfektül, aztán nem működik a gáz most. De csak 1 játékban, és a pedál jó, viszont az ominózus játékban bill-ről sincs gáz. Meg sok, pici vacak van. Szemetes, na, kukázni fogom - bár nem hiszem h ez a lap "dolgain" bármit is változtatna...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #3870 üzenetére
Ma megint bekapcsoltam a gépet, a második sikertelen cmos clear után, és láss csodát, elindult. Azt írta, hogy vmi cmos gond volt, és felajánlott lehetőségeket dos-hoz hasonló alapon, kiválasztottam a "legutóbbi működő" -t és most megy a gép. Fogalmam nincs már, hogy ez most mi, vagy mi volt... Félek bármit is csinálni, fosok h megint elhasal
Holnap ki kell próbáljak egy kormányt vele, hátha kibírja addig, de azután mit csináljak? Nem merek újra tuning meg minden egyébbe fejest ugrani. Rakjam újra az OS-t és csináljak mondjuk egy BIOS firssítést? Így előre ez jutott eszembe... Mit mondtok?
-
hoffman_
nagyúr
... Ezekkel nem is volt gond, akkor mi a tök?
Miután sikerült anno a 2. módszer, ahogy mondtam, meghalt 30 perc után újra. Azután hiába csináltam clear-t, nem működött. A beállítások pedig teljesen tuning-mentesek voltak a cmos után, megnéztem(bár Everest-tel és nem bios-ban)
Megcsinálnám én a leírtakat, de egyenlőre nem tudom elindítani sem a gépet...
De köszönöm
- már 0 ötletem van. Egy héten belül remélem lesz időm és megnézem egy másik táppal a gépet. Ha működik, akkor 20ezer mínuszban vagyok, kell egy új lap
-
hoffman_
nagyúr
Veled már párszor beszéltem a topic-on keresztül, igen nagy geniusnak kell lenned a lap kapcsán, nekem ez jött le, erre van ötleted?
Volt egy ilyen, csúf problémám, talán még a múlthéten:
Meghalt a gépem. Az elmúlt 3 hónapban másodszor. Az első egy FSP Bluestorm II 500W halála volt... Szereztem egy 400W-os giga tápot FSP belsővel. Az elmúlt 1hónapban 2x fordult elő, hogy játék közben kikapcsolt(CoD5, online). Tegnap még fórumoztam vele éjfél utánig. Ma nem voltam itthon, öcsém szeretett volna játszani vele, és 2x hívott, hogy nem jó a gép. Na mondom szuper, majd ha hazaértem. Ahogy megjöttem, bekapcsolta, semmi baja, elindult. 20 perc Test Dive Unlimtied után hív, hogy baj van. Teljesen megfagyott a kép, a hang, minden. Ilyet már csinált, de nem volt gond, reinstall megoldotta. Most nem... Elindul, venti(k) felpörög(nek), majd újraindul. Ventik pörögnek, procihűtő nem, és nincs jel a képernyőn, a monitor alszik. Újraindítom, akkor megint ugyanez, egy pici indulás, majd reinstal, utána pedig megy, de mégsem. No kép, no prociventi. Kihúztam midnen kábelt, újradugtam, gépen belül és kívül is. Semmi.
Én vga-ra, vagy tápra tippelek. De igazából ötltem sincs, haver sincs, aki "kocka" és tudnék alkatrészt kölcsönkérni.
Ötlet? Nem nagyon van pénzem gépet javítani, ha hulla, akkor megszoptam. Ez van.
Namost. Javasoltak egy CMOSclear-t. Megcsináltam(??) és elindult a gép. *A korábban tapasztalható lassulások eltűntek, olyan volt mint a villám. Épp aktuális volt a ZoneAlarm keresés, magától végigszaladt rajta 20 perc alatt, le is takarított 1 vackot. Ezután felszaladtam a netre, 10 perc után megállítottam egy számot youtube-on és ugyanaz a fagyás, mint anno TDU-nál. Mondom szupper. Újraindítottam, és megint az eddigi problémát mutatta. Most már több mint egy hete halott a gépem. Ez lehet lap hiba? Arra hajaz, vagy tápra
(mivel ugye vga kiesett, amikor elindult cmos(?) után és volt kép)
Valami ötlet?
Ja igen... Írjon már le valaki pls egy szabályos cmos reset-et. 2 javaslatot is kaptam...
1. jumper fel, gép bekapcs, vár picit, gép kikapcs, kész.
2. gép kihúz, áramtalanít, jumper fel, 5-10mp-ig fent, aztán levesz, gép össze, és hajrá.
Én a 2-at csináltam, ment is, komoly 30 percet ugye. Szóval akkor hogy is? ....
És ha sikerül belé életet lehelni. Láttam, hogy jött új bios. Érdemes lehet felrakni az F7-et? Pláne, ha terveznék új procit...
* a korábbi lassulások:
Már hónapok óta egyre inkább csinálja, hogy befagy ilyen 1-1 percekre. ha épp netezek és megnyitok valamit, ha épp több dolog megy párhuzamosan, vagy ha megnyitok egy képet(!) - képnél megszokott volt, hogy legalább fél perc, de inkább másfél agyhalál a gépnek, aztán mintha mi sem történt volna. én már nem tudom ezt hova tenni...
-
hoffman_
nagyúr
Azóta rendbejött, magam sem tudom miért. Feldobtam először egy drivert, ami reinstall előtt jó volt. Nem ment. Felraktam sok szenvedés és sok másik driver után még egyszer, ucssó próbának, és utána ment. Tiszta vicc.
A linked még nem láttam, átnézem, köszönöm
Geri Bátyó:
Realtek vagy Giga, egyre megy, én szopok
(bár Giga azért mégsicsak többet ér a szememben)
-
hoffman_
nagyúr
Nekem már a könyökömön jön ki, és most nem tudom megcsinálni, szóval agyfaszt kapok lassan
Mindig is bajom volt a hanggal, de mint kiderült, nem hardveres a bibi. A gyári CD-n lévő 2 Audio Setup, ha felrakom, ha nem, szar. Ha nem rakom fel, nem is tudok hangot csiholni. Ha fent van, akkor vagy esrceg és működik, vagy nem hallok semmit. Ilyenkor szokott segíteni, ha letöltöm a gyári Giga oldalról a drivert, és azt is felrakom. Eddig ez megoldotta. Már vagy 6-7x raktam újra 2 év alatt, szóval nem 1x volt ez a gyógyír. Vistánál sosem volt jó, XP-nél igen. De most XP-re se tudom megcsinálni. Leszedtem már mindent. Újraraktam, felraktam az összes létező Azalia drivert, de nem. Tököm tele van. Ekkora egy hulladék-fos-szart csinálni
aaarghh
-
hoffman_
nagyúr
válasz
7Heads Drago #3656 üzenetére
Nekem 965P-DS3P lapom van ugye, és pont, hogy az IDE-s optikai meghajtó volt halott. Vettem egy sata-sat, potom 5k-ért, és szárnyal mint egy sárkány
CyberJedi-hez pedig annyit
Hasonló probléma állott fent nékem is
Kb. 1 évig szívtam vele a töketlenségem, és a lehetőségek+idő hiánya miatt...JMicron chip szopatott szénné. Egy IDE-s dvd-vel... Tök hulla vót. És láss csodát, Pioneer volt...
-
hoffman_
nagyúr
Tudom, hogy igen, meg bios frissítés, és szalad... De bele merjek vágni egy E8400-et ebbe a lapba?
Kéne néhány pozitív visszajelzés olyantól, akinek ilyesféle magasabb kategóriás hipperCPjU szalad a lapban. Akad?
-
hoffman_
nagyúr
A te procid vígan és dalolva kihajtja a 640-es GTS-t
Nekem is volt, és E6320-al 2,8ghz-en nem volt procilimitem. Vagy ha volt is, nem vettem észre. 3DMarkban meg 100 pötyire nem adok, az semmit nem jelent.
Van még szufla a procidban, rángasd meg 3ghz-ra és bőven jó leszel. Azt még alapfesszel is elviszi szerintem
Procit csak akkor cserélj, ha veszel egy 4870 vagy ettől erősebb kártyát és über felbontáson játszol. Egyébként felesleges.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
fausztg #3422 üzenetére
Szerintem nem ilyen hülyék a winfosnál(vagy igen
) és van erre mód. Más ilyen jellegű progival volt dolgom, ami full egy gépre volt használatos, és ha mégis újra kell rakni, akkor van rá mód, csak kell küldeni egy mailt a tulajdonos cégnek, jelen esetben winfos kft, és szerintem ez a rendszer náluk is minimum, hogy működik. Vista topic környékén rákérdeznék a helyedben
-
hoffman_
nagyúr
Azért mert azzal egy helyi bazáros jóvoltából másodszor lettem átejtve... Nem működik. El sem indul. Nameg ha már van egy stabil lapom, nincs az az isten, hogy cseréljek.
Igen olvastam a tesztet, és nagyvonalakban ki is hajtja a VGA-t, csak ha a későbbiekben szeretnék nagyobbat, oda elkél egy 8000-es...
A tuning-lehetőségek korlátozottak. Ha nagyon tekergetném és centizném, akkor még +100,200,hz menne. Hacsak nincs valami rejtett tartalék, amit egy véletlen opció átállítással előhívok
Hozzáteszem, hogy feszt nem emeltem. Memória kap 2,1-et és minden más alap. Nem szeretek feszt emelni.
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Rég jártam erre. Végre megállapodtam és így 2 év után hibátlan a konfigom ezzel az alaplappal...
Azonban 2 év alatt, míg beérett, öregedett is.... Kéne a szufla a 4850-nek.Kérdésem a következő. Amennyiben frissítem a BIOS-t, mennyire lesz stabil a rendszer, egy E8000-sel? Mert inkább legyen picit lassúb, mint instabil. Abból már elég volt...
És ha jól emléxem az olvasottakra, csak az F13-as BIOS tudja azt, ami nekem kell?Mellékesen a dobozon, ami 2 éve a polcon pihen, az van íródva, hogy support 1333 fsb ... Igaz, akkor még nyoma sem volt az ilyen jelen szaladó CPU-knak sebaj, no problem
Szóval le merjem-e cserélni az E6320-at?És a következő, bár ezt nem tudom, hogy itt meg tudjátok-e válaszolni. Mennyivel van lemaradva ez a chipset például a P45-höz képest? Nem kellene mindjárt lapot is váltanom? Igazából ettől ódzkodom a leginkább és bízom a lapban... Régen mintha láttam volna is egy teszte, 965 vs P35 címén, és szó se róla, nem igen volt nagy a különbség. Ha P45 is ekkora ugrás akkor kb teljesen felesleges.
pls help
-
hoffman_
nagyúr
válasz
GABDATOR #3043 üzenetére
Ezt senki nem tudja,hisz ez egy változó érték
Szerintem a 7x400at a nagy átlag bírja. Nálam a 6320 olyan 420 körül limites,de még nem volt teljeskörű "játék" szóval lap függvényében lehet,hogy menne feljebb is.Erősen a P965-re gyanakszom,bár könnyen lehet,hogy tévedek. Végsősoron: ha 350 fölé nem tudod húzni,akkor küld vissza az Intelnek,hogy vackot gyártott és cserélje be -
hoffman_
nagyúr
Köszönöm fer és GABDATOR
Én is erre tippeltem,de reméltem h tévedni fogok. Megejtem az Xp reinstallt ahogy tudom,de ha nem segít, akkor gari és az új hangkártya árát rátenném egy P35-re
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Már rég jártam erre... Viszonylag problémamentes volt az életem
Viszon most bajom van és kevés vagyok hozzáVan ugyebár a topic címében adott lapom. Ezt már egy éve használom egy hifire rákötve,melyen hibátlanul szól. Azonban kb egy hónapja meghalt. Talán? Elkezdtett sercegni. Jön a hang,minden létező hang,csak van ami élvezhetetlen és bántja a fület,megint másik csak simán recseg. Elvileg újraraktam a divert,de nem változott semmi. Mi lehet ez?
Azon filóztam hogy úgyis érik egy Xp downgrade,csak sajna még nincs Xp-m úgyhogy várok... És írok ide,hátha valaki okosabb(ami esélyes) mint én
-
-
hoffman_
nagyúr
Srácok,tényleg kicsit ellentmodnásos a vitás mondat
De inkább az érdekelne,hogy:
Lehet, hogy én hülye vagyok,vagy átsiklottam felette. De ez a 965ös totyik. Ezeken a lapokon van biza 2 PCI sín. De CSAK ATi kariknak nem? Hogy mehet ebben SLI? Nagyon félreolvashattam valamit
#2653,keszegduda: Talán tudok rá gyógyszert. Nem tudom emlékszel-e rám. Hónapokig írtam mindefele(itt a legtöbbet
) hogy gubanc van a rendszeremmel. Lényeg az hogy halott volt a system. Kékhalál hegyek. Igaz,nálad nem ilyen drasztikus... De nálam a vinyón bukott az egész. Új vinyó és megszűnt minden problémám. És nekem is 320as Samum volt. Esetleg lehet ez a probléma
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
littlelion21 #2082 üzenetére
Estét.
Nem ecsetelem,mert síkideg vagyok. Úgy néz ki hibátlan a lapom. Ez főleg azoknak szól,akik látták/foglalkoztak a problémámmal az elmúlt 2 hónapban...
Az összes alkatrész egyenkénti kipróbálása után:
winchester-inkompatibilitásMűködik a PATA-sal, a SATA2-sel és 2 SATA is volt benne. Minddel eltűnik az összes eddigi létező hiba. Szóval az én Samsung SATA-m nem tetszett neki. Végülis heppi end. Hurrá.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
littlelion21 #2078 üzenetére
Maradjunk jelen időben...szenvedek
De nem.... A-Data 1066os Extrém Edísönnel. Nekem nem jelentkeztek a problémák rögtön bootoláskor,csak használat közben
De tanácsot nem tudok adni
Hisz a fesz és időzítés variálásoknak kellet volna valamit hozniuk
-
hoffman_
nagyúr
Tényleg fontos
...kezdjünk neki
A hibák a gyakorlatban úgy jelentkeznek,hogy(ez a leggyakoribb szisztéma,de néha akad más is) a vinyó led-je elkezd piszkosul villogni. Ezek után belassul a gép és legtöbb esetben meg is fagy.Bármilyen alkalmazás fut és mindegy hogy mennyi. Néha eltűnnek az ikonok is.Az egér nem mozdul és semmire nem reagál a rendszer. Ezek után vagy kilövöm a főkapcsolóval vagy (igen gyakran) azt mondja hogy kékhalál és kiszáll....
Most ki lett próbálva másik RAM-mal(a típust nem tudom,csak azt h 800as) és a rendszer eddig 5 órája megy hibamentesen. Pontosabban kékhalálmentesen. Ugyanis a lassulás és zéró reakció most is fel-felbukkan,de valahogy ezekkel a RAM-okkal tudja kezelni úgy-ahogy. Ez a gyakorlatban 5-20 másodperces "fagyásokat" jelent. Ami már nem egetverő baj,de elég zavaró... Főleg mondjuk játék vagy letöltés alatt... Crysis-ban egy videó alatt csinálta ezt és kiesett kb fél percnyi aztán ment tovább rendesen
A legfőbb probléma ez. És már halvány-lilla-gőzöm sincs mi lehet ez. A RAM-okat kicserélve javult a helyzet,de nem oldódott meg. A héten szerzek egy winchestert is és lesz egy vinyó-csere is. Meglátjuk mit hoz. Ami még okozhat ilyet az a táp,de egy 500W-os FSP-ben durván csalódnék....
Ezek után már csak a lap lehet,de bebizonyítani nem tudomui.: mellesleg az is vicces hogy Neked és Gorneck-nek is 1066os A-Data RAMok hibátlanul működtek,nálam meg....
-
hoffman_
nagyúr
válasz
mikk2000 #1991 üzenetére
A RAM-ok hibátlanok. Le letek tesztelve másik gépben és problémamentes futás volt. A feszek természetesen megvoltak.
tlac:
Az inkompatibilis? Hát az valami olyasmi hogy két alkatrész nem képes együtt hibamentes működést produkálni,esetleg el sem indul. Valami ilyesmivel tudnám definiálniAmúgy nem azt írtam hogy ez biztos... De a modulok hibátlanok és más lapban működtek is szépen. Ergó ha nem inkompatibilisek akkor a lap a hibás....?
- amúgy nekem is a "régebbi" modulok vannak
-
hoffman_
nagyúr
Üdv Minenki!
Nagyon fontos kérdésem lenne!
Ki milyen RAM-mal használja a lapot?? Nekem úgy néz ki inkompatibilis az A-Data EE 1066os moduljaimmal
Ha ez beigazolódik,akkor új RAM után kell néznem és NEM AKAROK mégegyszer ebbe a problémába ütközni... Tehát nagyon érdekelne,hogy melyik az a RAM amire bátran benevezhetek??
(elgondolkodtam az A-Data EE 800+on) Most komolyan.... és lehetőleg valami komolyabb márkára/minőségre gondolok,mert egy ideig nem szeretnék cserélni...
Kérlek adjatok tippeket
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
Üdv Minden 965ösnek
Már ezer+egyszer végigjártam a PH! fórumokat a gondjaimmal,de sehol nem oldódott meg... Itt is voltam már,hisz lapgyanús a dolog,de teszek még pár próbát,hátha valaki okosabb lett
Valami nem stimmel a lapommal. Folyamatos használat mellet(lehet 5 perc vagy akár 4 óra után is) hibák jelentkeznek. Leggyakoribb a lassulás,ami megtalálható a legtöbb területen. Mind a vinyónál,mind az optikai meghajtónál sőt a RAM-oknál is. A legszebb pedig a másik része. Imád kékhalálokat dobálni. Bármikor,bármilyen ok nélkül. És nem heti egyszer. Hanem napi szinten
Mi lehet ez? Memória vagy vinyó probléma?
Mellesleg minden lehetséges dolog volt próbálva,de ötleteket várok
Nahjó a memó és vinyó-csere még hátra van -
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
Uhh de égő
2x ment el...nem volt szándékos
-
hoffman_
nagyúr
A mester megmondta az imént: vga...
Bár én hasonló dilemmával állok szemben...hogy 965 DS3P lapom P35re cseréljemEbbe a prociba vga és lap alapján nem-igen van értelme beruházni,hisz lassan itt az új proci generáció(mint ahogy megszokhattuk)
A piacon lévő karikat meg 3,15ön sztem maradéktalanul kihajtja a 6300asSzerintem
-
hoffman_
nagyúr
válasz
mikk2000 #1781 üzenetére
A szívok alatt azt értem,hogy a JMicron chip által vezérelt sata-portok valami elképesztő lassúak és az ide-vezérlés egyenesen halott.(tehát relatív--> nem sata vagy ide a problémás,hanem a JMicron) Több ide-s eszköz is volt(dvd és cd is, író és csak olvasó is) és egyik sem működik. Rakoncátlankodik
Ami itt aztatakarja hogy nem olvas be semmilyn másolt disc-et az üreseket meg nem is látja(persze ez a drive frissítése után is fenn állt) a JMicron-hoz pedig legutóbb a legújabb driver lett leszedve és azzal sem megy ugyanúgy... És kábel is volt már benne cserélve,nemegyszer.
Mellesleg nekem a RAM-ok alapjában véve hibátlanok csak ha áll a rendszer akkor jelentkeznek hibák,de itt nem a memóriákra gondolok(memteszt futott rajta az elmúlt 1-3 napban és ott nem volt hiba)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
mikk2000 #1776 üzenetére
Én sem véletlenül vettem A-Datát
És ha Gorneck23(akinek tudása,hát mondhatni határtalan) meg te is(jó pár tagnak segítettél a topicban) dícséred,akkor tényleg tudhat valamit...
De nekem nem is a RAM-mal van bajomHa most elkezdeném ecsetelni hogy mennyi és milyen különböző problémák jelentkeztek,akkor olyan hosszú lenne a lista hogy megutálnál
A RAM-ok legutóbb 800on mentek és akkor is ugyanezek a hibák jelentkeztek
Már minden ki volt próbálva,de tényleg minden
Most már csak 2 variáció van...
A JMicront teljesen kilőjük és csak satán megy majd minden(JMicronnal szívtam annyit hoyg elképesztő,vszínű rossz chip)
Vagy pedig(sztem ilyen nem létezhet) De a konfigom Vistára vágyik,de komolyan...Elvileg ez a chipset már arra lett tervezve
És ha ezek közül tényleg semmi nem segít,akkor tanácstalan vagyok.... -
hoffman_
nagyúr
Igen, ez a kiveszem és megnézem módszer tetszik
De most nincs nálam a gép,szal ez csúszni fog vagy 2 napot
De itt épp az a baj,hogy a memóimat épphogy nagyon nem akarja támogatni,szóval,ha nem jutunk dűlőre, akkor lehet benevezek ehelyett egy 800as 2x1Gigás Geil Ultra Kit-re
Aminek muszáj mennie és nemigen van jobb nálaCsak az a gáz hogy így elég sokat bukok a mostani moduljaimon
-
hoffman_
nagyúr
Köszönöm
De sajnos nemigen tudok most ezzel egyről a kettőre jutni,mert fogalmam sincs hogy az én RAM-jaimban ez a chip van-e
+Az még mindig benne van a pakliban,hogy itt 800as modulokról van szó,nekem pedig 1066os vanMegválni semmilyen körülmények közt nem akarok tőlük
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #1751 üzenetére
Hát nem jött össze
Problémák jönnek és mennek,de nálam inkáb csak jönnk
A JMicron probléma megoldódni látszik....DE az mitől lehet hogy az alaplapi vezérelt sata-portjaimból a 4es-ben (eddig csak...) kb 1/20-a a sebesség a szabványnak???
Plussz rakoncátlankodik a procihűtőm és sztem a vezérléssel van a gond és nem hardveres... Tudtommal erről is az alaplap gondoskodikHa iegn, mi okozhatja?? plshelp
-
hoffman_
nagyúr
jumper-elés
nem volt eddig,de nem hiszem h segítene,viszont most perpill happy van mert sikerült rátornászni a drive-ra egy olyan firmeware-t amive EDDIG
nincs gond ír is olvas is...úgyhogy most vagy megoldódott a probléma vagy holnap kibukik hogy mégsem
amugy igen sárgákon mentek, egyszer proba erejéig volt lilába jmicron-on is de most sárgán van...
thx minden eddigitremélem nemigen fogok ide többet írni ezügyben
-
hoffman_
nagyúr
Tiszteletem Uraim,
Van egy, mint nemrég kiderült nem is kicsi, problémám a lapommal. -DS3P- Durván féléve van és mindig is látszott hogy valami nincs rendben,mindig volt valami apróság és csak most derültek ki a komolyabb problémák
A JMicron chip teljesen halott úgy gondolom, tekintve hogy 4 féle cd/dvd alkalmatosság is megfordult benne és minddel probléma volt. Az íróval ami ereditelg volt véve bele(és még most is ezzel a legjobb a helyzet...) csupán néhány kékhalálom volt,plussz nem ismerte fel a disc-eket... Erre van orvosság? Ha JMicron chip kuka és beletolok egy satás írót,azaz csak sata lesz a gépben,akkor a JMicron-nak létezik hogy van kihatása a rendszerre? Hihetetlen sok apró probléma van,állandóan és mostmár szereteném végleg letudni...
PLS, help! Lehet hogy ebből gariztatás lesz???
Az eltart majd egy darabig...
-
hoffman_
nagyúr
üdv!
rég jártam erre
elég zavaró hibával fordulnék hozzátok
nem műxik a dvd-írom... semmilyen üres vagy másolt disc-et nem lát(rossz esetben megajándákoz egy bluescreen-nel is) és az egyetlen ami fekszik neki azok az eredeti dvd-k. mindent próbáltam,ami a összefügghet vele de semmi eredmény
kérlek segítsetek a választásban,mert muszáj lesz egy új meghajtó...
ti milyet használtok?? mivel nem igazán lehet probléma? most az új samsungokkal szemezek,mint SH-Sxxx x pl sh-s203b amiről itt ph-n is volt 1-2 nagyon bíztató teszt
szerintem az lehet az oka hogy a lapomon nem stimmol az ide-vezérlésazaz teljesen halott,mert volt már benne mésik ide-s cucc is,ami szintén lefulladt... éppen ezért szemezek a satás eszközökkel... pls help
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Goldmen75 #33 üzenetére
az optimális teljesítményt? lehet,én inkább úgy mondanám h a kézenfekvő teljesítményt
bár a kettő lényegében ugyanaz
éppen ez a lényege és a nehez a dolgoknak,h összehangold őket és megtaláld a legjobb járható utat,amivel nem gyilkolsz le semmit a jó kis vasadban...bár ienekt az első körökben érdemesebb biosból buherálni,winben pedig(amennyiben betölt
) csak lecsekkolni a dolgokat
ha tuttam egy picit is, segíteni örülök
[Szerkesztve] -
hoffman_
nagyúr
válasz
Goldmen75 #29 üzenetére
üdv! én mint amatőr próbálok segíteni
de nekem is voltak ehhez kapcsolódó problémák...első körben: nagyon jó tápod van,én is fsp-t használok,de a konfigod elég erős és szerintem el képzelhető h nem fogja tudni kihajtani tuning alatt(ha most nem is ez a hiba)
ha az fsb 300on megy akkor, a ram szorzó állítását először is auto-ról le kell venned, és át kell állítanod,ha 300on vagy akkor mondjuk 2szeresre max 2,5szeresre...ekkor fog elvileg 600on vagy 750en menni a ramod. remélem sikerült segítséget nyújtanom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest