- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlelion21
addikt
-
littlelion21
addikt
Volt már benne Corsair Vs 667-es, amit az egészen szörnyű 680Mhz-ig sikerült működésre bírnom, aztán ugyanez a játék, mint az A-Datával. De jól emlékszem pár hónapja már beszéltük /vagy vkivel aki hasonló avatarral ebben a topicban ténykedik/. Szerintem az alaplap lehet a hunyó, hamarosan cserélni is szándékozom.
-
littlelion21
addikt
Igen, jól sejted A-Data 800 4-4-4-12-m van. Plusz frekit már próbáltam adni 0.1V-tól 0.4V-ig - mintha semmit nem csináltam volna. Meg nem mondom most hirtelen, h milyen chippek vannak rajta, majd utánanézek. Annyit tudok, h 2féle hasonló A-Data ram van; ez az újabbik. Az időzítés tökmindegy, 5-5-5-18-on is előjön a probléma. El nem tudom képzelni mi lehet a gond egyébként, ahogy a memó-szorzót átállítom, beszarik. A bios F12-es, elvileg a legújabb.
rumolka: azt mondod az F10-es jobb lenne? Egyébként lehetséges "visszafelé" frissíteni?
-
littlelion21
addikt
Sziasztok!
Először is fogalmam nincs mi lehet a gépem baja, csak reménykedek, h oprendszer ...
Már régóta próbálkozok a tuninggal, de jóideje nem megy, pedig már a legnagyobb szakik is próbáltak segíteni itt a ph-n. De mindegy, nem ez a lényeg úgyis, hamarosan lapot váltok, már beletörődtem h alapon jár.
Tehát fsb emelés megtörtént 270-re, minden egyéb járulékos változtatással együtt (fesz., eist, pci freki, egyebek), a 800-as A-Daták 810-840 körül bedobták szokás szerint a törülközőt 2.1V-on. Annyit változtattam az eddigiekhez képest, h most option2-n próbáltam, bár 1-en is minden ugyanígy történt. Szokásos módon Xp-bejön-játék indít-pont mielőtt betöltene-újraindul. Meg sem lepődök, kicsit emelek/csökkentek ezt-azt (a józan ész határain belül), a helyzet változatlan. +unom, a bios-ba belépve nyomok egy load optimtized def-et.
A következő boot-nál, miután bejött a desktop, a standard win beköszönő-zene beakadt, pontosabban beremegett, majd a gép újraindult. De vagy 10x egymás után. Pont úgy, mikor nem adtam elég feszt a procinak/túlhúztam a memot, egyszóval nem jön össze a tuning. Benézek a biosba - minden alapon. Egyedül az változik, h a zene mikor akad be. Kiváncsiságból az fsb-t leveszem 100-ra, 1,1Ghz-en jár, a ramok meg 400-on. Ugyanúgy újraindul. Futtatok egy floppy-s memtest 1.70-et, az legalább megy, hiba nincs, igaz csak 1 órát ment.
Lehet,h a winfos omlott össze? Ma este húzok friss xp-t, már úgyis ráfért, tegnap nem akartam nekifogni éjjel fél1-kor.Remélem tudtok segíteni!
-
littlelion21
addikt
A többiben, vagyis az alsóban /a termetes Radeon-hűtőtől csak ahhoz férek még hozzá/ tökéletesen ment, - ahogy más gépben is.
Csak az a gond, h nem dúskálok pci kártyákban, és a boltban sem akarok pofára esni, ami ráadásul messze is van.
Ezt egyébként ált. tudják javítani /pci-slot hibát/? -
littlelion21
addikt
Hi!
A 2391# -ben feltett 1.kérdésemre tudnátok vmi okosat mondani?; a pci slot működőképességét mivel tudnám lecsekkolni, gondolok itt vmi mérőműszerre?
-
littlelion21
addikt
Sziasztok!
Ha már így feljött a garitéma... 965P-S3-as lapomban az egyik pci slot valszeg behalt. próbáltam bele 2 (más gépben tökéletesen működő) hangkártyát, nálam be sem bootol, csak újraindulgat.
A kérdésem az lenne, h mi mással tudnám leellenőrizni a pci slot működőképességét (volt-mérő, vagy valami), h biztos legyek benne, ill. ha végképp nem működik, ez elég szokott-e lenni a garanciális ügyintézéshez. Azért kérdem, mert igen messze van a "gariztatóhely" és addig ugye nem lenne gépem...
Kis agytekervényeimben az az 5let született meg, hogyha cserés, akkor némi pénzmag rápótlásával esetleg egy P35-höz juthatnék... -
littlelion21
addikt
válasz
mikk2000 #2081 üzenetére
Köszönöm, este nekifekszek.
A slotokkal nem lehet probléma? A pirosba még nem próbáltam. Csak mert mint írtam, a Geil-el a sárgában be sem bootolt, csak újraindulgatott, ezt meg eleve abba tettem. De akkor a Corsair miért működött ott...? Mondjuk az is csak 680 alatt 1kicsivel ment stabilan, de akkor nem érdekelt, mondván 'óccsó' value-select.mod: de hülye vagyok, mert a Geil meg a pirosban szarozott...
-
littlelion21
addikt
-
littlelion21
addikt
válasz
hoffman_ #2070 üzenetére
Jól emlékszem, h Geil Ultrával "szenvedtél"? Mert én BlackDragonnal.
Érdekes a Corsair Vs 667-es ram gond nélkül ment a sárga slot-ban. Ahogy a Geil megérkezett, a Corsair kivesz, Geil betesz (term.minden visszaállítva alapra), be sem bootol csak újraindulgat. De miért...? A pirosban ment mendegélt, de a 2V-on 800-on 4-4-4-12-re hitelesített ram, dobálta a kékhalálokat 2.1-2.2V-on 5-5-5-15-ben is, 780Mhz-en.
Kezdek félni... -
littlelion21
addikt
Üdv!
Lapom (965P-S3) támogatni fogja leendő ramomat (A-Data 800+ Vitesta Extreme Edition EPP-s Kit 4-4-4-12)?
Itt a ram support list, csak ki nem igazodok rajta. -
littlelion21
addikt
Már megtörtént.
robekri: az lesz, megnézem másik 965-ös Gigabyt-ban. Elég bajos lenne visszajuttatni Bp-re, meg addig nem lenne gépem...
Mondjuk az illető 2.4V-ot adott neki, de ennyit én már nem merek....vagy a fene tudja lehet +próbálom, úgyis van a közelében egy venti. -
littlelion21
addikt
A konkrét problémám ez:
a Geil BlackDragon 800Mhz /4-4-4-12/ ramok szinte húzhatatlanok. Először 300-as fsb-t próbáltam 3x-os szorzóval, ami ugye 900Mhz 5-5-5-15-ön és 18-on. Az eredmény - be sem bootol, csak újraindulgat. Adtam neki 2, majd 2.1V-ot - ugyanez. Majd visszavettem a szorzót 2.66-ra, ami 798Mhz 4-4-4-12-őn, itt legalább a winfos bejött - halleluja! Adtam neki orthost, hát mit mondjak, 2 másodpercenként észlelt hibát és állt le. Ezt mondjuk leszartam, az orthos az előző ramomnál is ezt csinálta - hibázott - de játék közben egyszer sem állt le/fagyott le/indult újra 3 hónap alatt. Ez viszont az UT3 alatt pár óra alatt 2x is, Crysis alatt 1x, Blacksite alatt szintén 2x dobott kékhalált vagy fagyott keményre.
A végén már visszavettem az fsb-t 295-re, így a ram csak 784-en jár, az orthos itt is szarrá hibázza magát, de játékok alatt legalább csak 1x fagyott meg.
A cpu-nak természetesen adtam 1.40625V-ot, ez nem lehet baj (a cpu teszt egyébként sem hibázik).
Próbáltam a sárga slotokban /ott volt az előző/, be sem bootol, csak újraindul. Nagynehezen átszenvedem a pirosba - ott működik (de hogy?)
Akitől vettem itt a ph-n (nevet nem mondok), nála 900-on meg 1000-en futkároztak az ugyabebből a szériából származó Geil BD-k.
Ő mondta, h talán a command rate-en kellene állítani. De ezekszerint így nem fogok.
Mi a francot csináljak? -
littlelion21
addikt
Üdv!
A 965P-S3 biosában tudok valahol 2T állítani? -
littlelion21
addikt
Üdv!
Tenap "odaengedtem" a Barátnőmet a gépemhez...2 óra után a gép csak cmos reset-re reagált...
Mint később kiderült el akarta "altatni" a gépet /sleep/, csak ez a funkció a windowsban nem volt engedélyezve, és a tuning miatt az energiagazd.funkciók is ki vannak kapcsolva.
Az altatás funkció, és a BIOS-os energia.gazd. funkciók így összefüggésben vannak? -
littlelion21
addikt
válasz
mikk2000 #1855 üzenetére
Azt a k*rva...ami Neked 1,5-2%, az nekem 40-45%!!! Mondjuk nekem máshogy néz ki a grafikon, nem csak nagyságában más, hanem a "csúcsok" között 0 az érték.
Azt hiszem, ma tényleg belepróbálom a Seismic Edge-t.
Ha az sem jön be, tudnál valami konkrét típust ajánlani (mondjuk BandiT listájáról v akárhonnan)? -
-
littlelion21
addikt
Hello!
Tudom, nem a legjobb helyen teszem fel a kérdést, de: az alaplapi hang kiváltására milyen hangkártyát ajánlotok, ami nem eszi + a proci erőforrásainak 20-40%-át? Úgy 10-12e körül!
Még valami: milyen szintetikus tesztprogrammal tudom leellenőrizni, h mennyit 'eszik' az alaplapi hang? Csak mert van kölcsönben egy Philips Psc705 karim, és azt is szeretném ugyanígy letesztelni, és amelyik kevésbé terheli a procit, az marad! Egyébként a Philips-ről ilyen téren csak rosszat hallottam... -
littlelion21
addikt
Üdv!
Melyek azok az energiagazdálkodási funkciók, amelyeket a stabil tuning-beállítások elérés után érdemes visszakapcsolni /már ha van ilyen/? -
littlelion21
addikt
válasz
wiggen123 #1412 üzenetére
Öööö...igen 1,4-re nem 1,4-el - nem voltam elég egyértelmű. Az már összesen több mint 2,7V lenne - nem max. 2V-ot lehet adni?
Egyértelmű, én sem fogom hülyére hajtani a procimat, de vedd figyelembe, hogy azok Northwood /tehát még nem is Prescott/ magos P4-ek voltak... -
littlelion21
addikt
válasz
Gorneck #1403 üzenetére
Köszönöm! Ja, elfelejtettem írni, a Pcie-t már fixáltam 100-on.
Az 1.4V-hoz elég lesz a Freezer7 Pro?
Próbáltam alapfeszen 290-es fsb-n @3,2Ghz, de játékok alatt egy-két kékhalál, és vettem az 'adást'.
Ilyenkor az Everest system stability test-el mérve sosem ment 57 fok fölé a hőmérséklet /mondjuk nem tudom mennyire hiteles/.
Ha az Orthos hibázik, az mennyire mérvadó? Mert 273-as fsb-n hülyére Carbonoztam,+ FEAR-eztem magam és semmi hiba, v kifagyás...De azzal még mindig nem vagyok kibékülve, h a 667-es ramok 0.1V feszemeléssel nem bírták a 682Mhz-et!!! Vagy ez vmi 'anti-tuning' ram?
-
littlelion21
addikt
Üdv!
A lenti konfigot tegnap megcibáltam egy kicsit; ezzel kapcsolatban van pár kérdésem:
273-as FSB-nél a 2.5-ös RAM szorzónál /682 Mhz/ 3perc alatt kiakasztja az Orthos stress memo vagy mi az isten, pedig adtam neki plusz 0.1V-ot. Ha többet adok, sokat ártok neki?A szorzó 11, az FSB szintén 273 ez ugye 3003Mhz, amit ugye szintén kiakaszt az Orthos stress cpu, de a 3Ghz-ről NEM akarok lemondani. Mekkora az a fesz.emelés, amivel nem rövidítem meg sokkal szeretett cpu-m életét? A fesz emelés - cpu élettartam csökkenés függvénye lineáris?
Vagy próbáljam az fsb-t feljebb és a cpu szorzót lejebb vinni, ezzel jobb eredményeket érek el?
A memória-időzítésnél, ctrl+F1 után megjelenik az 5-5-5-15 ös időzítés utána az áll mindegyik után,h 'auto'. Ezt állítsam át 5-5-5-15-re?
-
littlelion21
addikt
A múltkor beraktam egy Philips Seismic Edge hangkarit a PCI2-slotba, erre a gép a bootnál folyton újraindult...kikapcsolt...újraindult. Ahogy kivettem minden +javult.
Kérdés: a kártya szar, vagy a slot? -
littlelion21
addikt
válasz
Gorneck #1091 üzenetére
Kösz!
Úgy tűnik a legjobb a Legacy- Voltage lesz. Este kipróbálom. De ha így is szarozik akkor disabled-re állítom, aztán pöröghet full-gázon.
De az azért érdekelne,h 55 foknál miért nem kapcsolt be...vagy feleslegesen idegeskedek?
Ha tuningolok, hova érdemes tenni?
Ja,és a hőmérséklet-figyelés miért van alapállapotban kikapcsolva? -
littlelion21
addikt
Üdv!
Tegnap a nagy mp3-azás közben hallom,h beriaszt a CPU Fan Fail Warning. Bekukkantok a plexin, látom áll. Na go everest, azt írja a 36/39 fokosak a cpu magok. A Fan Speed Control Method 'auto'-n van. A kézikönyvből azt hámozom ki,h ilyenkor a bios állítja be automatikusan a fan sebességet. Gyorsan ráeresztek a 3dMark06-ot, gondoltam ez felhevíti annyira,h bekapcsoljon. Eleinte azt hittem,h egyszerűen hideg van ahhoz,h bekapcsoljon /1hónapja,amióta megvan,csak melegek voltak/. De nem kapcsolt be! Lefut mind2 cpu teszt, nézem everest-tel 52/56 fokosak, a venti mozdulatlan és még mindíg vinnyog! Resetelek, aztán elhallgat. Később épp' pókerezek, tehát nem terhelem le nagyon a rendszert, megint rákezd. De úgy,h 1másodpercig sípol, aztán ellhallgat, majd kb. 2-3 percig redszertelen időközönként, rendszertelen sípolásokkal ugyanez. Ránézve a cpu ventire ekkor úgy néz ki, mint 'aki' nem tud elindulni/felpörögni. Fordul 1et, +rándul és +áll. Legelőször az első indulásnál csinált ilyet,mikor a szervizes összerakta. Majd ugyanez többször, ezért sípolt úgy össze vissza. Megnézem a csatit, rendesen áll az alaplapon,nem lötyög,nem mozog. A hab a tortán az,h volt amikor abbahagyta a riasztást, úgy,h a venti szemmelláthatóan nem forgott.
A szintén vicces dolog az az,h csak kb. 4 napja kapcsoltam ba a venti figyelést, tehát lehet,h már 1000x csinálta, csak nem vettem észre.
Segítsetek, mert így a tuningnak sem merek nekifogni, félek,h megfőzném a procit.
Vagy állítsam át a control method-ot 'legacy'-re, esetleg 'full speed'-re? -
littlelion21
addikt
válasz
robekri #1048 üzenetére
Azért ez nagy pofáraesés részemről, alig 1 hónapos a drága, és máris cserélhetek deszkát, ha 4gigát akarok...és ez a mennyiség hamar kelleni fog sok proginak...nagyon hamar.
Bios-frissítéssel nem lehet rendbe tenni a dolgot?
Vagy léteznek/kaphatók-e 2gigás modulok? Hmm...2x2giga milyen jól nézne ki! -
littlelion21
addikt
Na mi van, mindenki P35-re váltott, nagyon kihalt ez a topic...
Tegnap matattam egy kicsit a BIOS-ban és észrevettem, h nincs beállítva riasztási hőmérséklet, sem cpu és system fan-leállás figyelmeztetés.
Nosza, a hőmérsékletet 70 fokra veszem és mind2 venti-figyelést 'enabledre' állítom.
Újra boot, majd ekkor olyan magas, fülsértő már-már infrahangot kezdett kiadni a gép, h komolyan mondom a szúnyogok leestek a falról.
Néhány kísérlet után rájöttem, h csak akkor adja ki a hangot, hogyha a system-fan figyelés van bekapcsolva, ha kikapcsolom, megszűnik a hang. Ez mitől lehet?
#1039-re vissztérve: akkor menni fog, vagy nem fog menni a 4*1giga, mert nem volt teljesen világos: egy mondatban szerepel az ''igen, menni fog'' és a ''4x1giget nem szereti''. -
littlelion21
addikt
Most olvasom,h az S3 nem szeret bizonyos fajta memókat: az alant látható konfigba szeretnék még 2*1 giga ugyanolyan ramot tenni.
Mit gondoltok menni fog? -
littlelion21
addikt
Kösz a gyors a választ!
Még valami: FSB 350-re - nem lesz az 'picit' sok?
Hogyha végképp nem bírja a proci a húzást csak cmos clear-el lehet életre kelteni a gépet?
Csak azért kérdem, mert az olyan szerencsétlen helyen van, h a vid.kártyát is ki kéne vennem hozzá, azt + nem szívesen háborgatom, ha nem muszáj...
Akkor az időzítést 5-5-5-15-re vagy auto-ra? Mert most így alalpon 5-5-5-15-ön van. -
littlelion21
addikt
Üdv!
Na akkor... CPU Host Clock Control - Enabled-re állítani, SPD-t visszavenni, core-fesz 1,325 V-ra, ram időzítések 5-5-5-15-re állítani /bár gyárilag is ennyi/, majd ennyi, mehet is az FSB emelés?
Kihagytam vmit?
Mekkora lépésekkel emeljek?
Konfig az aláírásban!
/Tudom, ez nem a C2D tuning topic de itt talán többen értenek a 965P S3 bios-ához./ -
littlelion21
addikt
válasz
Zaknafein #964 üzenetére
Hát igen jól gondolod, nem szoktam hátul lekapcsolni, bár mondassz valamit, lehet,h le kellene...
Na majd a tápos topic-ban rákérdezek!
Érdekes, engem+ pont egy MSI-ről beszéltek le...
De ha rám hallgatsz az alaplapos topicban utánakérdezel. Ott biztos segítenek.
És ami a legfontosabb: érdek nélkül... -
littlelion21
addikt
Igen, több óra is eltelik, mert valahol olvastam,h 6-8 óráknál nem illik hamarabb ki-be húzogatni a gépet; nem tesz jót neki. /hogy miért azt ne kérdezd/
-
littlelion21
addikt
Az előbb nem voltam elég pontos: ha gépet leáramtalanítom /értsd: kihúzom a konnektorból/, és utána helyezem áram alá, csak akkor ''játssza el'' az ímént említetteket.
Ha a gépet nem áramtalanítom 2 kikapcsolás között, akkor semmi megállás nincs. Ez egyébként vmiféle védelem?
Tudom,h ez inkább tápos kérdés, de ha már itt vagyok megkérdem: ahányszor a hosszabbító villáját bedugom az aljzatba szikrázik egy embereset. Faterom szerint ez normális, ilyenkor sülnek ki a még feltöltött kondik. Szerinted? -
littlelion21
addikt
Üdv mindenkinek!
A problémám a következő: ahányszor beindítom a gépemet, kb. 1 másodpercre beindul, forognak a ventik, világítanak a ledek. Majd ezután egy újabb másodpercre minden megáll és kialszik, csak ezt követően indul be, igaz ezután semmi baj nincs vele.
Azért írtam ebbe a topic-ba, mert a szervizes szerint ez normális, ez az alaplap sajátja.
Nyugtassatok meg,h igaza van... /alig 2 hetes a gép/
Konfig az aláírásban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Micro Four Thirds
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos tablet topic
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest