- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #87496 üzenetére
Véleményem szerint...
Ilyen mérvű EQ belenyúlás már az eredeti hangképhez közeli állapotot sem mutatja egy forrás készülék esetén, tehát gyakorlatilag teljesen mindegy miről játszod le a zenei anyagot...folytatva, ezt mindenképp tanácsos hardveres szinten kezelni, mert szerintem a 20-as években készült mono fonográfos felvételek digitalizálásakor nem EQ-ztak ennyit a hangmérnökök...
Persze ez szigorú magénvélemény és nem belekontárkodás....nyilván magáról az EQ-ról is meg van a szúrós magánvéleményem és nem vihart akarok kelteni... -
K1LLMy53Lf
senior tag
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #87416 üzenetére
pont a napokban gondolkodtam el azon én is, hogy az autóra idén elköltött szervizből mennyi mindent vehettem volna...
Amúgy a Honor Monstert rákötöttem két éjszakát fehér zajra és sokat javult szerintem, finomabb lett a hangja és részletesebbek a mélyei. Ugyanakkor megint az van, hogy bizonyos zenéken zseniális, másokon kevésbé, de ez felvétel függő is gondolom. Ami zavaró, hogy a magasak nagyon jelen vannak bizonyos zenénéknél és a szándékos ciccegés a zenében zavaróan jelen tud lenni, vagy éppen egyes férfi énekhangoknak lesz egy erős sziszegése nagyobb hangerőn, ugyanakkor meg ha olyan a zene, akkor nagyon élvezetes hallgatni. A női énekhangok és az akusztikus vagy klasszikus zene nagyon jól szólal meg rajta, ahogyan egyes pop zenék is.
Eddig a legjobb hangú fülesem talán és éppen ezért zavaró, amikor nem úgy szól, ahogy azt meg más zenéknél tud hozni.
Talán még egy kis járatás a megmaradt nyersességét is eltünteti. Remélem. -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #87370 üzenetére
" A hangját nem befolyásolja egyáltalán,"
Már hogyne befolyásolná....még armatúrások is más basszusválaszt hallatnak lezárás után (kissé kevésbé kopogós, egy lehelettel kevesebb, kevésbé brummogós) nem hogy egy DD....mert ott most az egész faceplate egy reflexnyílás lett...
Egyébként ha Fotofix-el ragasztják a faceplate-et, és megfelelő száradási időt hagynak, szinte elképzelhetetlen hogy letörjön, gyakran a javításkor is inkább kettétörik, úgy kell szikével lefejteni a ráragadta anyagot...itt vmilyen olcsó megoldás miatt eshetett le szerintem... -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #87289 üzenetére
Tévedés ne essék, nem estem downgrade bűnbe, csak szeretnék viszonyítási alapot is...nyilván hallom, ha egy W30-at pakaolok a fülemeb, vagy a G10 helyett egy G5 van benne (no itt azért lényegesen kisebb a difi) de ezeket a csodákat nem rendelném meg, viszont képezhetik egyféle inerciarendszer egyes pontjait...
-
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #87282 üzenetére
Minden megoldható...ezt a borzalom csatlakozót is ki lehet cserélni normális 2 pinesre...
CIEM-esítést ebben az időszakban nem javaslom...mintavétel miatt személyes kontaktus szükséges, illetve egészen pontosan nem tudom, mi a policy jelenleg ezzel kapcsolatban a cégünknél...Viszont vettem akkus kék fény lámpát, ami akkora teljesítményű, hogy 3-9 mp alatt nagyobbat gyógyít mint a régi 40-60 mp alatt....hiába fejlődik a fogászati segédeszközök gyártása...na
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #87227 üzenetére
igen, tudom, h elv C-ben több a mély, meg másabb. és a több mély miatt féltem és választottam végül a BE-t (meg, hogy az én zenei ízlésemhez ezt mondták többen jobbnak). És nem is a mélytöbblet miatt érdekelne a C, hanem mert elv layering, mikrorészletekben is jobb... persze kíváncsi lennék a más jellegű mélyekre is, mert elv gyorsabb is
de mondom: nagyon jó ez a füles attól függetlenül, hogy bizonyos zenéimet "elrontotta" (vannak olyan zenék, amiknek jobb, ha egyben van/össze van mosva) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #87206 üzenetére
egy időben azt hittem, hogy van ilyenre igényem és emiatt imádtam is a phantom master fülesemet (most is szeretem), de de aztán mindig váltogattam a filtereket, tipeket, hogy megtaláljam a tökéletest, szóval nem vált be.
nekem a BE mondhatni tökéletesok, nem azt mondom, h nem piszkálja a fantáziám a carbon, h talán jobb lett volna tényleg azt, ahogy fericske tanácsolta, illetve persze, meghallgatnék szívesen sok BA-s cuccokat, mert nem hallottam még olyat, de venni nem vennék "visszafelé"
persze mindenki más
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #87197 üzenetére
Egy elég erőteljesen Harman eredmény, ami korábbi tapasztalataim alapján nekem nem jön be (különösen a jelentős közép emelése miatt) de simán elképzelhető, hogy többeknek a zenei nirvána lesz...
Freki menetről nyilván nehéz jósolni, maximum tippelni lehet és akkor még ott marad a jelentős szubjektivitás...
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #87195 üzenetére
Hát ha valakinek tetszik, hogy az 1K szintjét hozza 6K-tól minden....akkor nyilván lehet jó...annyi bizonyos hogy dedikált magas sugárzó nincs benne, illetve a bántó magasak nem fogják zavarni a felhasználót...
És persze 2-3 K közötti 10 dB-es emelés eléggé középemelést sejtet...fúvósok, egyes énekhangok megszenvedhetik...de persze ez csak az én véleményem... -
jegenye77
addikt
válasz
-NoVa- #87161 üzenetére
Egy tutit szeretnék inkább
CP 100 nem vettem meg végül az FH3 hoz. Esetleg az még segíthet?
A dobozban lévő összes tip et kipróbáltam de nem éreztem akkora változást.
Pont egyszerre írtunk.
Akkor azt mondod azt még érdemes kipróbálni?
Az árát sokalltam de akkor annyi még belefér. -
jegenye77
addikt
válasz
-NoVa- #87157 üzenetére
EQ van de nem segít. Javít a helyzeten picit de még hiányérzetem van.
Eddig egy 80 euró körüli sennheiser t használtam és annak több mélyet éreztem. Az FH3 természetesen részletesebb de valahogy mégis kevesebb.
Mondjuk így akkor kizárhatom a forrást mert az ugyan az. És DC-02 se volt még hozzá -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #87092 üzenetére
A blon bl03 kàbelét ērdemes visszadugni néha, hogy lássuk,mit művel annak jó kis fülesnek a hangzàsàval ; mintha valami dolbyt benyomnànak a lejàtszònkon , letompítja ,lebutítja a magas és a mély hangokat is, de mondjuk ez egy szélsőséges példa és egy 2000 Ft os kábellel orvosolható. Az ibasso it00-nak viszont nagyon megjött a hangja ettől a dc03 dactól,imãdom . Eddig is szerettem az analóg hangzását, de mostmár jól szeparáltak a hangok is ēs vannak részletek, egy-két hangerőfokozaton szinte tökéletes.
-
válasz
-NoVa- #87086 üzenetére
(#87087) laleeee A hifizmus egy bizonyos árszint felett már nem racionális döntés, az olyan 10e Ft-os fülhallgatóknál van kb (lehet vitatkozni, hogy 20-30e de nagyságrendileg itt a legjobb ár/érték arány), onnan már csak az van, hogy ki mennyire elszánt illetve mennyire keresi a tökéletes hangzást (és mennyire vastag a pénztárcája).
-
fericske
addikt
válasz
-NoVa- #87050 üzenetére
Ez sem jön át... Kapcsolódási pontot nem találtam.
Inkább azt mondd meg mikor kapod kézhez a BE-t, mert azt is érdemes volna kipróbálnia, főleg az Acoustune illesztékkel (ha jó a méret). Nagyon jó szinergiában vannak egymással, és simán összevethető a Xelento-val az árkülönbség ellenére. -
Kékes525
félisten
válasz
-NoVa- #86242 üzenetére
Most már van tapasztalat a ThieAudio Legacy 3 és a BTR5 párossal Samsung S9+ telefonról, veszteségmentes formátumokkal, amelyek "csak" CD felbontásúak. Nagy felbontású zenével még nem próbáltam, pedig van jó néhány.
Elképesztően jól szól. Az eddigi legjobb, legszebb hangzás nekem. Nemcsak relatívan. Jobbnak tartom, mint az Audio-GD-11-USB32 - (Sennheiser RS 195 sőt a Sennheiser HD650) párost PC-ről foobar2000-el. Kipróbáltam a BTR5-öt a Sennheiser 650-el ugyancsak PC-ről foobar200-el. Nagy hangerőn megtudta hajtani nagyjából, de nem volt jó így sem.
Nekem a HD650 bármelyik erősítőmmel (Audio-GD-11-USB32 vagy BTR5) kevésbé tetszik, mint a ThieAudio Legacy 3 - a BTR5, - Samsung S9+ telefon hármas).
A HD650 a tompában szól, kevesebb magas hangja van, még EQ-val is, mint a ThieAudio Legacy 3. Ezt ti értitek?
-
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #86995 üzenetére
Amúgy nem feltételen a kábel anyaga a mérvadó, mert a két végpont csatlakozása fogja adni az ellenállás jelentős részét.
A plus ellenállás jótékony is lehet ha épp egy füles vagy DAC/AMP-nak "szüksége" van rá. Van egy szett különböző ellenállásos 3,5" adapterem, és elég változó mi, hogy reagál az emelt ellenállásra. -
Greg204538
tag
válasz
-NoVa- #86965 üzenetére
Finom hangú ez a Xelastec? Mikrorészletekre, neszekre gondolok kellemes hangkép mellett. Egy beltéri megoldást keresek, a cp145 nem nyűgöz le a noname double flange-al egyetemben, túl vékony hangúak. Beltérre kellene egy frankó, az utazós egy misodiko (szivacson kívül-belül szilikon) formájában megvan, jól izolál de nem olyan tompa mint a comply, utazni jó. 4-5 mm vetőcső átmérőre keresem, így a cp500 nem játszik :/
-
-Skylake-
addikt
válasz
-NoVa- #86940 üzenetére
Az azért egy laza ugrás , kétszer annyiba kerül konkrétan. Engem is vonzott volna kíváncsiságból (a P1 abszolút nem tetszik külsőre , a P2 már sokkal jobban) , de én teljesen abba voltam , hogy ez egy sima refresh , szóval majd ez megy ugyan úgy 150ért és az előző helyett jön mint facelift. Így azért kicsit erős , 100k-ért már elég sok fülest lehet venni.
-
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #86934 üzenetére
Jó de pont ezt mondom, hogy a HD580 nem egy mai darab, a 200$ dolláros már planar szint bőven ChiFi-ben. A ThieAudio-nak se véletlen van Voyager 14 1e-ért.
Személy szerint én se szeretem a over ear-eket, de minding amikor a kezem ügyébe(fejemre) akad egy nagyobb HifiMan minding venni akarok egyet.
Annyira de annyira más mint egy füles, még ha az U18 után is rakom a fejemre. (Az hogy 50e$ erősítőről ment most hagyjuk figyelmen kívül...)
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #86928 üzenetére
Pedig nagy általánosságban a Vicze által posztolt árkülönbözet szokott mérvadó lenni, de 5x különbség rendszerint mindig van...
Nyilván vannak kirívó esetek, de a pszeudo teret nem lehet modellezni, keveseknek sikerült...
Jerry Harvey freqphase eljárása valóban ad egy jobb tér mélységet, sajnos ez a szélességről nem mondható el....hozzáteszem én is ezt helyezem előtérbe, tehát a tér mélységét propagálom inkább, mint az irreális szélességet (CIEM tér szélessége amúgy is kilométerekre van az univerzálisokétól) -
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest