- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomizer
tag
válasz
FőDudu #93659 üzenetére
Szokni kell, még nem tudom. Lehet nem marad meg a fülemben úgy ahogy kell neki. De érdekes a nyílt, levegős közép. IEM-nél egyértelmű, hogy mikor zár, van a helyén. Ennél sok állása van, és meg kellene szorulnia egy adott szögben, kicsit a vezetékek elállva kifelé. Szórakoztató.
-
btraven
őstag
válasz
FőDudu #93644 üzenetére
Ezek audiophile ultra high-end flathead-ek
Legalábbis nagyon kényesek az erősítésre.
QKZ MDR jóval gyengébb minőségben szól az alaplapi hangkártyáról.
Tényleg jól működik az EqualizerAPO pécén. Próbára jó volt, toltam rá mélyet, de nekem a 20 Hz nem nagyon akar hallatszódni. Ha Atom erősítőn teszem rá a kakaót akkor legalább hallható. -
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #93630 üzenetére
BTR7 meg BTR15 van a helyi boltokban, Qudelix max Amazonrol/Ebayrol (vagy valami lengyel terjesztotol) lenne kb 5-10 nap szallitassal. (Meg ersze Drop.com - de ott ugye tengeren tuli szallitas, vam/afa stb bejohet).
Megyek inkabb felfujom a teli kerekeket es fel is rakom oket utana... Ma ejjel mar fagyott, lassan nem art a teli gumi. Ugyan itt a parton nem kotelezo, de en inkabb biztosra megyek. Sose tudni mikor kell elindulni mashova.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93626 üzenetére
Jó az, ha nem is a leg felhasználóbarátabb, de a minősége elismert.
Én a HiBy Magic 8 Ball-ját szeretem, az komplex cucc. A mélyén ennek is parametric EQ van meg szűrő/rezonátor effektek, de zenei fogalmakkal, érthető és egyértelmű dolgokat lehet rajta állítani, ráadásul az egésznek a skáláját is lehet állítani, így ha finomra állítom, talán 5dB korláton belül marad.
De ez DAP, az más világ. Talán az egyetlen EQ megoldás, aminél eddig nem tűnik fel semmiféle minőségi veszteség, ha bekapcsomom.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93619 üzenetére
A FiiO BTR15 tud PEQ-t, és jó kézbe venni, egy gond van csak vele... Hogy a BTR17 egészen szimpatikusnak tűnik :P
Aztán ott a Qudelix 5k, aminek az appja tényleg extrémen mindent tud, autoeq importálástól a töltési gráfokig, igazán mérnöki fejjel készült darab, de kézbe fogva, zsebre vágva jobban szeretem a FiiO lekerekítettebb formavilágát.
Amúgy a Mojo2 színesgombos nyomkodós EQ-ja nem elég?
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93607 üzenetére
Nem a dobhártyád, a driver, a szénszálas merev anyag a kialakult vákumtól megfeszül, amíg el nem oszlik a légnyomás. Driver flex.
Érdekes, én a Carbon magasát is emeltnek érzékelem, és a terével sem volt bajom, tuti van valami kanyar a hallójáratodban, ami nagyon sokat befolyásol. Ami nem probléma earbudnál, szóval kb megérkeztél a formátumodhoz
-
btraven
őstag
válasz
FőDudu #93586 üzenetére
Én is a MoonHifi-től rendeltem a Traceless-t. Azért jó bolt mert ingyenes szállítás van és ráadásul Aliexpress Standard Shipping-gel ami eleve 5+ USD lenne egyébként és biztos hogy megkapod.
Van még pár olcsó flathead ami érdekelne, de csak Saver Shipping van és azt a magyar postás vagy bedobja a postaládába vagy nem. Bár legutóbb a szivacsokat kihozták. -
btraven
őstag
válasz
FőDudu #93574 üzenetére
Akkor szerencsés vagy ha így megáll a füledben. Nekem egy picit meg kell támasztani az ujjammal az MX500 shelleseket a gyári szivaccsal hogy "audiophile, ultra high-end" hangzása legyen
Érdekes hogy az Iris 2.0 jobban megmarad abban a pozícióban. Pedig elvileg ugyanaz az MX500 shell. Persze lehet hogy a hozzákapott szivacs más.
Ja és a QKZ MDR is megmarad, pedig abban 16 mm-es driver van, nagyobb méret. Én meg azt hittem hogy kisebbet kellene venni. -
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93565 üzenetére
Nem ott elkapott, mire mentem, már túl voltam a nehezén, csak a szövődményeit heverte, ki hosszan. Sokadszorra hozták haza a suliból a gyerekek, ez most jobban levert, mint szokott.
Amúgy meg Phoenix:
Alu házban 3D nyomtatott szűrő, kissé módosított N52 mágneses driver, 300 Ohm
Infaustus:
620 Ohm-os Beryllium driver, CNC mart vörös szantálfa ház
Névtelen típustalan hibrid a kettő között
Ezt magamnak fontam, pillekönnyű puha ezüst:
Annyi vele a macera, hogy irigy vagyok, és nem sorozatgyártom
Csakúgy, mint a 4.4 balanced patch kábelem: -
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93565 üzenetére
Most épp nekem sincs (feleség lenyúlta), egy darab van az asztalomon megépítve egy hangmérnöknek, meg másfél Infaustus. Az aktuál covidhullám kicsit parkolópályára rakta az építgetős hobbit, amíg kihevertem. Mostanra már nem fulladok, meg nem köhögök, múlt héten még ülve is fulladtam, azért is voltam inkább antiszociális. Szoktam ősszel arra járni, olyankor gyerekekkel pont ezek a parti hosszú séták, a Cacao előtti homokos rész, meg a csendes kihalt kikötő kell egy pár napra pihenéshez (legutóbb pont egy éve, akkor volt a nagy vihar, ami kibillentette az Adriát és öntötte el a partot az útig, aztán elsúllyedt hajókat húztunk ki a helyieknek segítve). Legközelebb ha senki sem beteg, vihetek előre lebeszélve rendes forrást, aztán meghallgatod a cuccaid tisztességesen meghajtva :)
-
btraven
őstag
válasz
FőDudu #93553 üzenetére
Nekem ezek a jók eddig:
- Vido Blue
- Kbear Stellar
- FAAEAL Iris Ancestor
- FAAEAL Iris 2.0
- NiceHCK Traceless nekem eleinte fárasztó volt hosszabb távon, de ez elmúlt. Csak nem tudom hogy a szivacs-cserétől vagy a bejáratástól.Az a baj hogy nincs türelmem meg időm hasonlítgatni. Például ki kell derítenem hogy jobban szól-e a drágább 2.0 mint az Ancestor. Tegnap elkezdtem hallgatni a Genesis - Selling England by the Pounds albumot az Ancestor-ral. De olyan jó volt hogy nem volt kedvem kihúzni a fülemből hogy lecseréljem az Iris 2.0-ra.
Egyébként én is arra gondolok hogy öregszem és süketülök. Mert különben meg az a helyzet hogy kidobtam feleslegesen 200 ezret fejhallgatókra és akkor bután érzem magam. Ebből 100 darab flathead-et lehet venni, ami jobban szól
Bár egy fejhallgató kényelmesebb az tény.
-
stellaz
veterán
válasz
FőDudu #93550 üzenetére
Megértem. Egy szint alatt egyszerűen nem szeretek iemmel zenét hallgatni, de ez akkor lett világos , amikor vettem egy Etymoticot, hogy ja, ezt így is lehet.
Ugyanakkor van egy 20 dolláros Monk V2S earbudom, amit nagyon szeretek hallgatni. Mindenben sokkal rosszabb, mint a többi cuccom, de mégis, sok zenével egyszerűen élvezet hallgatni. Énekhangok kifejezetten gyönyörűen tudnak szólni rajta. -
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #93532 üzenetére
Rajottem miert erzem kevesnek a magast a Tracelessben.
Spotyfiban valami elvarazsolt Eq volt beallitva.
Durva bass boost. Gondolom P1-hez probaltam valamit anno.Mostanra meglett a megfelelo beallitas.
Spotify alatt van egy Treeble booster-nek hivott preset.
Azzal kb toleletes a Traceless. Annyit csinaltam, hogy a gyari szivacsat forditva rahuztam, igy a donut formaban kozepen nincs a driver elott szivacs.Vicces, hogy egy ilyen olcso lett a befuto a sok dragabb fules kozott. Szinte szegyen a gyartokra nezve akiktol eddig vasaroltam. Klipsch, Shure, Akg, Tin Hifi, Sony, Beyerdynamic, Sennheiser - hogy csak a 100Euronal dragabb cuccokat emlitsem.
Rettenetesen kenyelmesnek talalom a hasznalatat.
Nem kell szivacsot a hallojaratba paszirozni, nem kell a behelyezessel bibelodni, kb tokeletesen illik a fulembe.
Nem kell igazgatni, beteszem, jol szol ahogyan bekerul.Kabel zaj sincs, nincs ami atadja a fulnek. Stabilan szivacson ul minden iranybol.
Nem kell vastag kabel, bar lehetseges, hogy lehetne javitani a hangjan. Esetleg olyanra, hogy ne kelljen EQ.
Szoval ugy tunik nem vagyok igazan kifinomult zene hallgato
Vagy csak oregszem. Minden esetre lesz par darab a fiokban kesobbi hasznalatra vagy moddolasra.
Az iPhone kezeli USB-rol a Fiio Dac-t, igy minosegben sem kell kompromisszum. Kabelen atmegy amit a kodek esetleg nem birna. Kezd osszeallni a zene hallgato szettem.
-
stellaz
veterán
válasz
FőDudu #93436 üzenetére
A FatEarth planár, de annak van brutális mélye, sőt, pont mintha több levegőt is mozgatna. Jobban hasonlít a hangja egy hangfalas rendszerre, mint egy dd fülesre, de ezt nem tudom jól körülírni. Pluszban elég könnyű hajtani is, az iFi GoBlu remekül elviszi, legalábbis ballanced kimenetről.
-
stellaz
veterán
válasz
FőDudu #93424 üzenetére
A legdurvább, ami hallottam, az Nova Mangird Tea fülese volt, ami nálam vendégeskedett 1-2 hétig. Az olyan volt, hogy szól nyugisan a zene, aztán hirtelen mintha az ég szakadna az emberre
Kicsit bánom is, hogy nem vettem meg, bár kicsit fárasztó volt azért egy idő után.
Helyette viszont lett a planar FatEarth, aminek még jó mélyei vannak és valahogy teljesen más, mint a dd fülesek mélyei, de nem tudom ezt jól megfogalmazni. -
szaki58
aktív tag
válasz
FőDudu #93419 üzenetére
Utána néztem a TINHIFI P1-nek, és szinte kivétel nélkül a basszust hiányolják, legalábbis a Head-fi.org-on. Az alapján, és az ott látott görbe alapján biztosan nem venném meg.
Amiért a Fiio mellett döntöttem az nem teszt még, hanem a gyár ajánlása, amit természetesen kétkedéssel kell kezelni, de talán nem annyira, mint a jövő évi GDP növekedés előrejelzését!
De! Ott ezt írják: "A „Tesla valve” szabadalmaztatott mélyhangjavító akusztikus technológia
A FIIO FP3 ugyanazzal az FTBS* „Tesla Valve” szabadalmaztatott mélyhangjavító akusztikus technológiával van felszerelve, mint az FD15. Az IEM üregében lévő csatornák hosszát, szögeit és mennyiségét speciálisan a Tesla csőfolyadék szerkezetének eléréséhez tervezték. Az eredmény egy jelentősen megnövelt és mélyen kiterjesztett, mégis texturált basszus."
No, ezért mertem belevágni, osztán majd meglássuk! Illetve halljuk. -
btraven
őstag
válasz
FőDudu #93420 üzenetére
Igen, nincs olyan egetverő különbség a telefon meg az erősítő kimenete között. Mármint olyan egetverő nincs mint amikor a 300 ohmos HD6xx-et dugom a telefonra. Az nagyon rosszul szól úgy.
Holnap jön egy új fülhallgató ami nem MX500 shell-es. Nagyon kíváncsi vagyok a hangkarakterére. Van egy olyan gyanúm hogy nekem ez az MX500 shell bejön alapból, mert mind a 4 fülhallgatóval elégedett vagyok. Van valami jó a hangjukban nekem. Kár hogy más shell-ek mind drágábbak.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #93419 üzenetére
Erdekes modon a Traceless meg a Razerem fulhallgato kimeneten is turhetoen szol. Nyilvan nem akarom osszevetnei a DAC/Amp kimenetevel, de ugy tunik ez a 32 ohmos kis basz eleg jo altalanos felhasznalasra is.
Meg nem rendeltem meg a kinaiaktol - lehet Amazon hamarabb szalit.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93414 üzenetére
Neki köszönhetünk efféle állatságokat. Meg értékelhetőbbeket is, saját stúdióval, sok jó zenésszel.
-
btraven
őstag
válasz
FőDudu #93393 üzenetére
Nálam tudni kell hogy én mindig rendes erősítőről hajtva írok véleményt. Jds Labs Atom jól bevált ezekhez. Redmi Note5-ről hajtva nem is tudok véleményt mondani, mert annak már régen mono lett a jack aljzatja. Nálam ez valami átok lehet.
Pedig annak bírnia kellene a dugdosást.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93393 üzenetére
Nah, flathead reneszánsz :)
Alin a Trig Rain Official Store szivacsválasztékára szórj ki aprópénzt, a 23mm-est se hagyd ki. Jófélék olcsón. Aztán van drágán a Hiegi a penonnál, nem jobb, de legalább prémium áron.
Volt két kulcsmondatod. A meghajtásigény earbudoknál hatványozott, a nagy driver iszonyat teljesítményt fel tud venni mire rendesen megszólal. A 600 Ohmos cuccaim 2x2.6W-on már igazán fenomenálisan élnek, valóságot építenek körém, súlya, és mérete van a hangszereknek, míg egy átlagos forrásról ebből szinte semmit nem mutatnak meg, csak elzenélgetnek laposan.
A másik, a túlságosan visszafogott magas. Na ez mély kút, én is itt kezdtem az earbudokba mélyedést. Míg középbasszustól a felső énekhangokig egészen olcsón is sok earbud teljesen rendben van, és a kialakításból adódóan tágas teret és szellős hangzást tudnak nyújtani, de a rendes, subtartományig lenyúló basszus és a kiterjedt (nem emelt, hanem egészen magas frekvenciában sem elfolytott) magastartomány az már zsebbenyúlósabb téma.
Végignéztem anno a választékot, aztán kétféle klasszikus irány volt. A magas felé orientált, de vékony hangúak, mint a Sennheiser legdrágább earbudjai a régi szériákból, meg az Astrotec Lyra, meg a basszusban kiteljesedő, pl a Ve Zen 2.0.Aztán a VE-től jöttek ígéretesebb dolgok, az Asura 3.0FE-t majdnem tudnám is ajánlami, de hosszú távon a kábele merevvé, rideggé válik, és ezt egy 150$-os budnak kevésbé nézem el, mint egy 20$-osnak. Aztán a Zen 3.0 dupla áron még mindig nem váltja meg a világot. Helyette nekiálltam építeni sajátokat, zenész / hangmérnök / audiofil körökben népszerű darabok. Másfelől belenyúltam pár egzotikusabb, legfelső szintre tartott példányba is, mint a YinMan 600 2.0 LE, meg akadt némi közvetlenebb privát beszélgetésem más, hozzám hasonlóan a piacban csalódottságból gyártásba fogott arcokkal, jó szubkultúra. TGXEar Kanadából, RikoBuds Svédországból jó arcok, tőlük lehet az utóbbi időszakban igazán jó cuccokba belenyúlni. Nem olcsón, de én is használok 60+$-os drivereket 60$-os kábellel, abból a körítést hozzácsapva nem lesz 20$-os earbud :)
Szóval ha ezt a kérdést feszegeted, akkor a Mojo-dat keresd elő forrásnak, és pl egy RikoBuds Caster 3 felé lehet kacsintgatni.
Vagy fillérekért pár fánk (lyukas közepű) szivacsot beszerzel a mostanira, és elégedett kompromisszummal elvagy a mostanival :) -
gianni85
veterán
válasz
FőDudu #92781 üzenetére
Én is m-est használok, de azért berendeltem egy eletech illesztéket hozzá. Egyébként mindenben egyetértek, nem éri el az ugyanannyiba kerülő dac/iem párosom minőségét, de a kényelem kárpótol. Út közben már zavar a kábel, ezt meg beteszem és elfelejtem h a fülemben van. Ha kell átkapcsolom áteresztésre…
Sőt, otthon is azon kapom magam, hogy az esetek többségében hozzá nyúlok és nem az iem-hez. -
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #92778 üzenetére
AirPods Pro-m nincs, de a Xelento 2-esen hosszabb távon átálltam SpinFit CP100-ra a gyári ovális eartipekről. El tudom mondani ugyanazt, mint te, kevésbé mélyre menő, finoman odakerül, és zár, mégis rendszeresen igazgatnom kellett a fülemben idővel. A CP100-at meg berakom, és elfelejtem. Puha szilikon, nagyon puha, beáll szögben és formában is a hallójárathoz, ez ilyen.
A Xelento 1-es szintén ovális, még kevésbé mélyre menő tipje jobban működött, de kevésbé izolált. Aztán mivel azt most az ifi Go Pod-dal BT fülesként használom, az is kapott egy kerek Acoustune AET08-as tipet, jobban izolál, jobb basszust ad, mélyebben ül meg, többet hoz ki a fülesből, mint a gyári ovális. Az Apple az DSP-vel varázsol és kompenzál mindent, saját tip-hez meg mikrofonnal visszahallott hanghoz optimalizálva, ezeket fizikai változtatásokkal lehet csak tuningolni. Bonyolult. -
Malfroy
aktív tag
válasz
FőDudu #92778 üzenetére
Nekem van Airpods pro 2 és az iem kategóriákkal jobb tömítést és biztonságot, kényelmet biztosít .gumiharang illeszkedése is botrányos egy iemhhez képest. Amolyan ott van de mégsincs kategória. Arról nem beszélve hogy az airpodsot folyamatosan állítgatni kell mert berakod a megfelelő pozícióba de egy idő után ahogy kitágul a füled állandóan a szára lecsúszik a fülcimpád felé. Meg kilazul a füledből és a fele basszusát elveszíti.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #92563 üzenetére
Sikerult sokat javitanom a P1-en. Termeszetesen human error volt.
Raktam ra valamilyen nagyon puha fekete szivacsos tipet - tenyleg 1-2 millimeterrel vastagabbra ossze lehet nyomni mint a kivetocsovet, na az bedagad a fulembe rendesen.Ezen kivul elkezdtem atnezni az EqualizerAPO beallitasait.
Termeszetesen a Crinacle fele meresekben 10 helyett 12 fele EQ beallitas volt, igy a plusz kettot kivieve teljesen rendben lett. Nem mert rosszul Crinacle - fene tudja hogy kerult be egy AutoEq alaol bemasolt fajlba plusz 2 EQ beallitas.
A puhabb, fekete szivacs nem tudom honnan van - nem gyari cucc sem a P1-hez, sem a Carbon-hoz sem a Jade EA3 fuleshez... De ezzel jol tomit es nem basszus szegeny.
Termeszetesen kivancsi vagyok Nova cuccaira - a kis ordog nem alszik.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #92567 üzenetére
Azzal elég magasra lőttem, csak a BTR3 szűk keresztmetszet, 620 Ohmos cucc. Egy kontinenssel nyugatabbra is szeretik:
"Listening to my favorite instrumental acoustic album of all time “The David Grisman Quintet” through my Q15. Let me just say it has passed my acid test big time..!! I can hear the wood in Grisman’s. 1925 Gibson F-5 mandolin. I also listened to a song of Alison Krause’s and her voice is sublime. This driver and tuning is way more resolving than Phoenix (which was already incredibly good). And hell yea, they are way better than my HD600’s..!'"
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #92565 üzenetére
Na, akkor jövő héten összeírok egy leltárat, mire számíthatsz, mindemről pár mondat, aztán lehet tapasztalni.
Itt is visszakeresheted, miket írtak az Oxygen-ről, Tea-ról, Fat-Earthról, miután közkézre adtam itt-ott demózni.
Sógor Periodic Carbonja volt nálam egy darabig, az tényleg csak az eszetlen erős (mellette részletes, és alaposan textúrázott) basszusról szólt, de a hiányos közép, éles magas együtt nem jó. Ő is azt választotta a Beryllium helyett amikor te is rendeltél, aztán hamar vett inkább egy Westone-t. Azt szereti. Én meg a Beyerdynamic Xelento-kat, a kettest vezetékkel, az egyest ifi Go Pod-dal TWS-nek.
-
-NoVa-
veterán
-
Pierre75
senior tag
válasz
FőDudu #86887 üzenetére
"2 kategoria van: jo/nemjo."
Bár ilyen egyszerű lenne, de nálam pl van "erre, jó, arra nem", a borzalmastól a hallgathatóig és a k. jó-ig több elágazás.
Amikor nekiugrottam két éve, magabiztosan hittem, hogy egy öszvér megoldással le lehet tudni, ami lefed egy barokktól Morricone-én át Jarre, Vangelis Rammstein-ig hullámzó ízlést. Ma már sokkal árnyaltabban látom. -
lapalapa
senior tag
válasz
FőDudu #86903 üzenetére
Szerintem ez nem baj, ez fejlődés.
Most már tudod, hogy nem kell mindent elhinni, mert más az izlés más a hallás, más a preferencia.
Van egy csomó fülesed, tehát van egy csomó tapasztalatod.
A folyamat közben beérik az izlés, tudom mi tetszik, tudom mit akarok hallani, amikor kipróbálok egy fülest, vagy valami egyéb hang-kütyüt.
A tapasztalatot nem adják ingyen. -
lapalapa
senior tag
válasz
FőDudu #86897 üzenetére
Hát én sem szoktam becézgetni, meg simogatni a hifi kütyüimet, nekem is eszközök, amikkel zenei élményhez juthatok. Gondolom itt mindenki így van ezzel. Azért beszélgetünk itt, mert sok fül sokmindent hall, információt cserélünk kütyükről, de nem azért, hogy megvegyük, hazavigyük és kitegyük a hifi oltárra otthon és imádkozzunk hozzá, meg áldozzunk Neki (a leghatásosabb éjfélkor fehér krétakörben fekete kakast áldozni, Mekka felé).
Neked nincs igényed elmélyülten csak zenét hallgatni, de azért mint írod sikerült múltkor belefeledkezni.
Látod? Csak a megfelelő kütyü kell...Egyébként így kezdődik, néha néha belefeledkezünk, aztán azon kapjuk magunkat, hogy leülünk egy hideg sörrel nyugiban zenét hallgatni.
Meg az ember elkezd olyan zenéket is örömmel hallgatni amitől régebben felállt a hátán a szőr. -
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #86893 üzenetére
Látványorientált filmnél nem mindegy a TV, a zenénél is lényeges tud lenni pl a hang. Én pl amellett, hogy mérnök vagyok, azért rúgtak már ki zeneiskolából is, szóval láttam már jobb minőségű hangszereket is, meg szeretem, ha jól adja vissza a hangjukat az eszköz.
És ugyanúgy eszembe sem jutna meghallgatni az FH3-nál gyengébb cuccról pl a Sultans of Swinget, arról viszont elismerem, hogy zseniális élmény. Sokkal több autotune előtti zenét hallgatok a jobb füleseimen, mert közvetlenebb, több extra élményt tud adni.
És mellette van az a zene, amit önmagáért szeretek bármin, csak nem zárkózok be egy konkrét playlistre. -
fericske
addikt
válasz
FőDudu #86893 üzenetére
A képmegjelenítőmet direkt filmnézéshez választottam és elégedett vagyok vele, szépen jeleníti meg a színeket, kontrasztokat, szóval talán akár rajonghatok is érte, mint ahogy nem rajonganák egy gyengébb minőségű kijelzőért.
Te miért próbálgatsz különböző füleseket meg illesztékeket?
Hogy találj valamit amivel rajonghatsz zenét hallgatni?
Úgy gondolom ezt nem lehet igazán kettéválasztani. -
fericske
addikt
válasz
FőDudu #86891 üzenetére
Ezzel vitába tudnék szállni
Számít a közvetítő cucc minősége zenére vonatkoztatva úgy, hogy én pl. jazzt azóta hallgatok amióta felfedeztem, hogy a közvetítő cuccomon az is élvezetesen szól, és azóta tetszik és tudom is értékelni a műfajt, ameddig korábban hanyagoltam.
Most is hanyagolom, ha pl. teló - tws koncepcióval szerelkezem fel, tehát ez nem korral járó tapasztalat -
lapalapa
senior tag
válasz
FőDudu #86887 üzenetére
Érdekes, én például hallgatás közbeni érzéseket tudnék írni, ez lenne a legfurább gondolom.
Nálam a jó, nem jó úgy jön le, hogy megragad-e a produkció, amit a kütyü nyújtani tud, vagy nem. Ha nem, akkor már annyira nem is érdekel, hogy hol emel ki, és hol nem. Meg aztán nem csak frekimenet van ott.
Ja és nem vagyok művész, távolról sem. -
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #86879 üzenetére
Mert a fülesem képes mosolyt generálni, de a zeneválasztásokhoz csatolt hifista-semmitmondó szófelhőn jól szórakoztam, kicsit a borászat/barista túltolásra emlékeztet, aminél szintén képtelenek egyértelműen szavakba foglalni amit éreznek/tapasztalnak, de azért megpróbálják több-kevesebb sikerrel.
Ebből is most annyit tudtam meg, hogy nincs semmilyen hallható gyengesége, szórakoztató, de nem fárasztó hangolás, amiket valószínűleg nagyon kedvelnék, és nagy, ami nálam már inkább dealbreaker.
De borzasztó nehéz szavakba foglalni egy fülest, ahogy én sem tudom leírni érthetően, hogy mit hallok ki most a P1-ből, majd ha erre jársz, belehallgatsz, az legalább működik. -
Tulku
veterán
válasz
FőDudu #86864 üzenetére
A CIEM nem az atyaúristen, az egy izoláltabb, közvetlenebb hangkép.
De ha nem tetszik, akkor abba is belenyúl ezek szerint az ember fia...nézd ez két állapot, entitás...nekem eszembe nem jutna, mert én hardveresen képzelem el az EQ-t, más pedig nem...
Pár esetben kipróbáltam, véleményem szerint azonnal hallhatóan rontott a térélményen, szeparáción, mikro dinamikán....stb...egy művi valami lett belőle...
Én - ha nem tetszik egy füles hangja - túl adok rajta (hosszú időn át az U18-at sem bírtam, mert nem az én referencia hangképem, de elismertem előnyeit).
Szerintem ez hosszú távon a "mindegyik fülesből a közel egyformára eq-zott hangkép kialakítása", ami megkérdőjelezi számomra a különféle hardverek váltogatását, most az előbb említett minőségromlásról nem is beszélek..
De ez magánvélemény...szigorúan....persze csak beszélgetünk. -
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #86854 üzenetére
Van rá hordozható audio téma, de idecsempészem ontopicba folytva a véleményem :)
On: Megjött a CP500. M-est rendeltem, mert ebből az S-es (legalábbis a másolat) nem zárt annyira jól, mint a 100-145-155-ösből., meg a többi S-es tipem. Bejött, szemre kb akkora az M-es 500 mint az S-es 155.
Eddig csak a P1-en próbáltam, ott a klón 500-nál jobb volt az eredeti 155-ös, annál egy nagyon kicsit jobb az eredeti 500. "Sajnos" az LSC08 kábel is pont egy hajszálnyival jobb, így rendelhetek még, ha nem akarom cserélgetni a fülesek között elkoptatva a gyűrűjét. Drágaszág. A Xelastec meg már elindult Belgiumból, egy hét és összemérhető.A BTR3 mélye gyengébb, magasa mosottabb, mint a BTR5, úgyhogy nagyot lehet vele nyerni simán 3.5mm-en is (meg kb 50 vs 80mW, teljesítményben is több ott is), meg persze a Sabre DAC minősége is jobb. A BTR3 ment a Subaruba kihangosítónak már rég, oda jó.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
FőDudu #86854 üzenetére
bejáratás: én úgy csinálom, h van ilyen kis ovális zipzáros keménytok, a fülest lazán becsomagolom papírzsepkendőbe és belerakom a keménytokba, a zipzárt 3/4ig ráhúzva. nap közben, mivel itthonról dolgozom, az asztalira van dugva így, amikor lefekszem/kinyomom a gépet, akkor átrakom a dap-ra és extraként még le is van takarva egy pólóval/pléddel stb
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
FőDudu #86807 üzenetére
ha jól rémlik abban különbözik más gyártók megoldásaitól, hogy amíg mások egy bevonatot képeznek a megadott anyaggal, ők egy egybefüggő 8mikron vastag gyémánt"fóliát" vágnak és ezt préselik össze a többi cuccal... és ha jól rémlik a membrán végső vastagsága 45mikron. [link]
(amúgy az eredeti (2019es talán) demopéldányoktól abban különbözik, hogy eredetileg 20mikron vastag volt, mert nem tudták vékonyabban vágni, de ezt megoldották, ezért változott a hangja a végső verziónak)
lehet a tiédnek nem is kell annyi burn in, ahogy NoVa is írja, de ezt majd az idő úgyis megválaszolja -
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
FőDudu #86802 üzenetére
Nem tudom, hogy a Carbon-nak mennyi idő kell, de a BE baromi sokat változott.
Gyártó elvileg 100h-t mond, de head-fi szerint 300körül áll be a végleges hangra.
Nekem egyelőre 200h van benne, de azt meg tudom erősíteni, hogy nagyon sokat változott.Out of the box baromira bejött, csak ámultam (ahogy ezt korábban leírtam), az asztaliról hallgatva (audio-gd 11.28, mély-kiemeléses jumper beállítással, mert a fejesemnek az jobban áll).
~50h körül próbáltam DAP-ról (xduoo x20, ez ugye inkább magas tartományon emel alapvetően), nagyon tetszett, azonban asztali nem volt az igazi... arra gondoltam, h biztos fáradtság, rosszul raktam be stb... de folyamatosan próbálgattam minden nap 1-2órát (napi 14-18h-t ment magában) és nem jött be... DAP-ról élvezetes volt egyébként...
100-150h körül konkrétan hallgathatlan volt... megvoltak a részletek, volt kis sziszegés, mélyek is javultak a kezdetekhez stb, de mégsem volt egyben... totál szétesett feelingje volt...
tegnap (180h+) azonban ismét wow volt... eltűnt a maradék sziszegés is, és totál egyben van a hang és simogat...
talán pici karcosság hiányzik a magasokból az ízlésemnek... (de azért reménykedtem, hogy a végleges hangra a DAP pakol elég extrát, vagy max visszajumper-elem az asztalit, hátha úgy még jobban tetszik majd)
de mindenképpen majd ha elértem a 300h-t, akkor mondok végső véleménytTudom, hogy más a driver anyaga, de lehet, hogy elég sokat fog változni a tiéd is
Egyébként én is a bass-ról írt vélemények maitt maradtam végül a BE-nél, de szerintem nem döntöttem rosszul, legalábbis a BE is bőven elég nekem... illetve őszintén szólva féltem picit a torzítás hiányától is, hogy emiatt túl steril lenne az egész. Ez utóbbi nagy valószínűséggel nem okozott volna gondot, mert a BE is kevésbé torzít, mint bármelyik másik fülesem.
-
-
s4tch
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #86794 üzenetére
A jó ízlés nem a többség jellemzője
A basszusra még nem is panaszkodok (max migrénes napokon), ha megnézed az FH3 görbéjét, kb Harman azonos. Eleget áradozok a BL03-ról is / ajánlom, ami pont rápakol még vagy 3dB körül a Harmanra, de jól áll neki. A mid és treble legyen élő, és életszerű, az viszont a Harmannál sok. Legegyszerűbb mérőeszköz, előveszel egy 70-es évekbeli felvételt, Stones, Fleetwood Mac, Doors, mindegy, emberinek, és elérhető közelségűnek hangzanak mind. A Buds már közelebb áll a Harmanhoz, pont annyival, hogy elveszik az emberi természetesség az énekből, és helyette egy kicsit távolabb kerül az egész átélhetőségben. Bonyolult dolog, elmagyarázni is legalább, de próbálkozom.
-
-NoVa-
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
FőDudu #86764 üzenetére
Még a viper4android és utódai időszakban gyártottam bombasztikus hangzásképeket, melyek tényleg tetszettek, nagyjából mindenfajta zenére, minimál módosítással. Aztán ezek elmúltak ilyen-olyan okokból, ma meg már aszondom ha telefon, akkor UAPP bitperfekt módban. Mindig visszatérek rá, bármennyit baszakodom különféle eq-val. Próbaidő sajna nincs,ki kell csengetni az árát...
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #86756 üzenetére
No akkor.
Kezzel megeditaltam az egyik mintat amit a neten talaltam az AutoEq profiloknal.
Kurvasok frekvenciara van benne adat. Mindegyikre decibelben kell megadni a hangero? erteket.
100Hz alatt van vagy 30 ertek, 20,21,22,24,26,29Hz es igy tovabb.Ha jol latom az 1khz kornyek szokott lenni a referencia 0dB. Es ugye itt a Harman gorbere kompenzaljak ra az adott fules meresi adataibol kapott gorbet.
De engem nem fog megakadalyozni, hogy a magam tetszese szerinti eq beallitast csinaljak marhasok savos EQ-val.Sony WH-1000XM3 beallitas is van, de az ugye nekem nem szimpi, total kikapja belole a basszust es erolteti a magasakat. Ugy tunik nem nekem valo a Harman gorbe.
Azaz fogtam a Sony paramertic eq beallitast (az autoeq oldalarol kikopizva) es azt marha sok ponton siman atirtam. Pont ahogy nekem tetszik. Foleg a 200Hz alatti reszen.
Feltoltottem Google Drive-ra, majd a Wavelet Auto Eq reszenel beimportaltam (tud Google Drive-rol is importalni).
Rogton jobb lett.
Meg kell kicsit jatszadozni, de majd Carbonnal is eljatszadozom. Annak ugyan nincs Autoeq adata, de BE van (tobb is, Crinacle fele meressel) es nagy kozelitessel a kozep/magas reszuk az hasonlo, nekem meg ugyis a basszussal akad problemam. Szoval majd megszerkesztem a nekem szimpi 'rohadtsoksavos' EQ-t.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
FőDudu #86758 üzenetére
biztos fel lehet hekkelni a külső oldalára is, de azért elmozog, ahogy fogdosom, lehet onnan leesne... alapból a kábelig szoktam visszarakni azt az ogyűrűt. de nem tudom egyébként mennyire lenne zavar számodra, mert az s-es single flange illesztékkel nekem is totál tövig megy a fülembe, de úgy sem volt észrevehető, hogy van rajt egy ilyen extra kitüremkedés
de a puding próbája az evés
-
Tulku
veterán
válasz
FőDudu #86711 üzenetére
P1 mélyeivel (én természetesen az általam átalakított változatról beszélek) szerintem nincs gond....persze nem basszusbomba, nem modern műfajokra szakosodott...
Magasai épp elegek, nem szúr, de finoman ott van....közepei nagyon jók életszerűek...
Én összességében így nézem ezt a fülest (természetesen az N8 megfelelő alap lehet számára) nem ajnározom (azt hiszem én voltam leginkább ellene) de kis átalakítással és custom-izálva megfelelő alap...
G10 az saját, kész van, de egyelőre nem lépek vele, mert kovidvilág van... -
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #86717 üzenetére
Az nem is volt kérdés soha, én azért rendeltem sógorhoz, mert adómentes, vámmentes, áfamentes, és még ki is tudja próbálni. Nála 1 napos szállítás az egyszerűbb ilyenekre. Lelkes is lett tőle, aztán majd bedobja egy csomagba magánszemélyként, és jön. Esetleg mellédobatok egy Grado SR80E-t, az továbbra is érdekel, csak itt 2x annyiba kerül.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #86712 üzenetére
A mystery boxom egy hétig állt náluk úgy, hogy áfahatár alatti összegről volt szó, csak a küldőtől utánkértek róla igazolást. Áfás/vámos cuccok hamar mennek, egy email a postának, 3 nap alatt kijön a vámról kb, csak utána a postásnak kellene készpénzben kifizetni, mint dédapáink. Ott a postás a csomaggal az ajtóban, én meg megmondom, hogy cipelje csak tovább, másnap átveszem a postán kártyával fizetve, KP-t nem fogtam évek óta a kezembe.
A nagyobb gond az, hogy a posta fix díjat kér a vámügyintézésért, és viccesen fog mutatni az a talán 6k huf egy 1$-os szar mellé befizetve, erre gondolom lesz botrány.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #86711 üzenetére
Saját gyártmánya, majd lesz belőle valami egyszer.
P1-et meg még mindig csak alulhajtva hallottad szólni, addig kár nyilatkozni a mélyéről. Egyszerűen nem kompatibilis a Mojo-val. Egyszerűen eleve így kellett volna csomagban árusítani, PDV2-vel, balanceddel meg 500-asokkal adva, kész. Kb olyan kötelező együttállás, mint az iSine planárokhoz a Cypher kábel, kár anélkül szivatni a tulajokat.
-
Greg204538
tag
válasz
FőDudu #86676 üzenetére
Xelastec illesztékekról jókat hallottam. A harangjuk vastagabb, rugalmasabb, hőre belesimul a hallójáratba, jobban szólnak, mint a szilikonok - ilyen tapasztalatokat olvastam. A vezérhangya el is indult, 20 dodó környékén jönne Linsoulról. Elgondolkoztat, mert a szilikonból a bazi nagy double flange a legjobb, viszont kényelmetlen egy óra után.
-
-NoVa-
veterán
-
fericske
addikt
válasz
FőDudu #86668 üzenetére
A hangminőséget fejlesztőknek van lehetősége tesztelni.
Nekem otthon nincs módom ugyanazt a fülest, ugyanazzal a kábellel mindenféle csatlakoztatáson próbálgatni, gondolom más felhasználóknak sem.
Nekünk marad a "hívés" ezen a téren.
Amit tudunk észrevételezni, az az, hogy kicsúszik, beletörik, ilyesmi. -
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #86659 üzenetére
Pedig pont hallani lehet jól az ilyesmit. Tételezzük fel, hogy a szükséges minimum paraméterek megvannak, és nem egy hajszáléren próbálják áttolni hővé alakítva a fele áramot. Ott a Linsoul HC-08 és a Tripowin C8 kábelem, minden paraméterük egyezik, a sodrásuk egyezik, a csatlakozójuk azonos, a szálvastagság és szálmennyiség azonos, csak a C8-nál a fele ezüst, fele réz, a HC-08 tisztán réz. Pusztán ez az apró eltérés élesebb magasakat eredményez az ezüsttartalmú kábellel, tisztán hallható, egyértelmű, reprodukálható. Szintén majd ha jövőre esetleg jársz erre, kerülj felém, kapsz kölcsön pár napra PDF2-t, meg pár drótot, és valami esti üres órádban elpróbálgatod a saját fiókP1-eddel, és összefoglalhatod.
-
lapalapa
senior tag
válasz
FőDudu #86658 üzenetére
Valami zavart érzek, a képeden a jobb oldali az nem cp500 klón!
Itt a bal oldal az eredeti CP500, a jobb oldal a blonhoz adott cp500 klón.
Hasonlítanak, de hangban jelentős különbség van a bal oldal javára.
P1 megtáltosodott vele.
FH3-on 2-3 szoros érték növekedést lehet vele elérni, szerintem, de lehet hogy alálőttem.
Ha fel lehet tenni a Carbonra, asszem elég állat lehet, azt tippelem, hogy erősen meglepődnél.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest