- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomizer
tag
válasz
gelbelex #94765 üzenetére
Köszi! Kedvet csináltál a JZ32-höz, csak egyszer megfogadtam, hogy mmcx csatlakozót többet nem veszek.
Tegnap impulzív vásároltam egy BA driveres IEM-et innen az apróról, abszolút kíváncsiságból, mert nagyon ajánlják hangszeres vokálos zenére, szal most elköltöttem az ehavi zsebpénzt.
-
Atomizer
tag
Ezzel van valakinek tapasztalata? Hogy viszonyul a többi pár dollároshoz?
-
Atomizer
tag
-
Atomizer
tag
válasz
FőDudu #94079 üzenetére
Egymás után hallgatva lehet tényleg ugyanaz az Ancestor és az Iris.... Nekem az Irisnek ez a vékony fonott kábele nem tetszik, az Ancestort sokkal jobb kézbe venni.
@Nova - nekem pl. IEMeknél nincs tér, valamiért az agyam nem dekódolja. Viszont earbudok esetén meg olyan, mintha hangfal szólna, nekem emiatt volt meglepetés. Magas tartomány +3 v 4 dB, és tök nyílt, szellős lesz. Felbontás az már más kérdés, azt EQ-val nem hozzuk elő.
-
Atomizer
tag
válasz
FőDudu #94065 üzenetére
Én jártam tavaly Novánál, és ott annyi félét hallottam, ami tetszett minden EQ nélkül, hogy rájöttem, hogy nem baj, ha kicsit máshogyan szólnak, de tetszik amit hallok (van rendesen mély, nem bánt a magas az alap kritérium, és innen ha van jó felbontás, szellős, élénk hangszerek és vokál, akkor engem megvett).
Viszont IEM-eknél még jön egy réteg erre - az eartipek. Amíg azokat kitapasztalja az ember.... Earbud-ok (eddig) egyszerűbbnek tűnnek.
-
Atomizer
tag
válasz
FőDudu #94062 üzenetére
Nekem Qdelix 5K van, az önmagában egy csodálatos eszköz, ha van egy kis kütyü fétised, gyakorlatilag minden is beállítható rajta a mobilos appjából vagy PC-n. És csak 110 USD ha hozzá jutsz (úgy tudom idehaza nem árulják).
Szerintem azért az nagy öröm, amikor találsz egy olyan IEM-et, amin nem kell EQ-zni, csak az oda vezető út....
-
Atomizer
tag
Ezt ismeri valaki?
[TANCHJIM ONE]A Tanya komolyabb változatának néz ki.
-
Atomizer
tag
válasz
bajnokpityu #94004 üzenetére
Ennél a sok drivernél jól meg tudják oldani a koherens megszólalást ezért az árért? Magasai nem tolakodóak?
Köszi! -
Atomizer
tag
Mióta megvan a Traceless, meg az Iris 2.0, azt vettem észre, hogy nem hallgatom az Oxygen-t, és az MP145-öt. Most ráhallgattam mindkettőre, és hallom, hogy technikailag jobbak, kifinomultabbak, még EQ sem kell hozzájuk. De valahogy sokkal nagyobb fun hallgatni a kicsi olcsó earbud-okat, egyszerűen nem értem hogy tud így szólni egy néhány dolláros vacak.
Ma jön meg az Iris Ancestor, nagyon kíváncsi leszek. Vajon ha feljebb megyek árban, 10-20 ezer körül, azok milyenek lehetnek.... van az aprón egy Dunu Alpha 3, olyat hallott már valaki?
-
Atomizer
tag
válasz
bajnokpityu #93924 üzenetére
Ezt a 10est én is hallottam, kollegámnak van, és nekem is eléggé tetszik. Szólj, ha megtaláltad a méltó utódját. Én kicsit elvesztem a KZ kínálatában.
-
Atomizer
tag
válasz
btraven #93855 üzenetére
Nekem eddig kb 3 fülest sikerült találni az évek alatt, amit EQ nélkül is szeretek, mind IEM. A többitől megválok. Ez az olcsó flathead kategória most új nekem, ezen az árszinten nem is várom, hogy EQ nélkül tessen. Az Iris-en nekem sok a mély-közép, egy kis sub basszus elkél rá, magasai nekem jók. Mivel nem zár mint egy IEM, így arra tippelek ez normális, hogy kompenzálni kell a melyeket. De még csak most ismerkedek ezzel a műfajjal.
-
Atomizer
tag
Megjött az Iris 2.0, még járatódik. Ezt is EQ-zni kell majd de mintha jobban tetszene, mint a Traceless. A mélyközép nekem sok lesz, de ha valakinek van jó PEQ profilja hozzá, ne tartsa magában (csak a sima Iris-hez találtam gyors keresgéléssel).
-
Atomizer
tag
Az Iris 2.0 milyen a Tracelesshez képest?
-
Atomizer
tag
válasz
FőDudu #93659 üzenetére
Szokni kell, még nem tudom. Lehet nem marad meg a fülemben úgy ahogy kell neki. De érdekes a nyílt, levegős közép. IEM-nél egyértelmű, hogy mikor zár, van a helyén. Ennél sok állása van, és meg kellene szorulnia egy adott szögben, kicsit a vezetékek elállva kifelé. Szórakoztató.
-
Atomizer
tag
Megjött a Traceless. Bedugtam gyorsan a Topping DX3Pro+ba, minden EQ nélkül, csak hogy járatódjon. Hát az árát biztosan tudja, de nem volt magasan a léc ugye. Meg nagyon számít hogy milyen szögben áll a fülben. Volt valahol egy videó, hogy hogyan kell szakszerűen "beforgatni", majd előkeresem. Az ének hangok nagyon patentek, mély is van majdnem elég, a magas sem vészesen kevés nekem, de tuti nem helyesen ül a fülemben. 90es években volt utoljára earbudom.
-
Atomizer
tag
Na jó, nem bírtam ki, és rendeltem egy Traceless-t. Nem hiszek benne, hogy tényleg jól szól valami ennyiért, de olvasva az írásaitokat, ennyit megér a próba.
Ami szivacs vele érkezik, az használható? Akár kivágva/megfordítva, akár simán? -
Atomizer
tag
válasz
szaki58 #93527 üzenetére
Én magas érzékeny vagyok, és van MP145-öm. Az elején késztetést éreztem, hogy EQ-val finomítsam a magasait, de sok idő elteltével egyszercsak nem kell EQ. Vagy az van, hogy tényleg 100 óra kell nekik hogy beálljanak, vagy ez a brain burn-in. Használok más fülest is, azokhoz képest sem bánt a Hidizs magasa.
-
Atomizer
tag
válasz
herceges215 #93484 üzenetére
Én érzékeny vagyok a szúrós vagy sok magasra, ennek teljesen rendben van. Meg hát nem kockáztatsz túl sokat....
-
Atomizer
tag
válasz
Bertók #93390 üzenetére
Nekem ez a 7hz x Crinacle Zero: 2 nagyon bejött. A kábele nagyon gyér, érdemes lehet egy jobb kábellel rendelni eleve, még úgy is kereten belül lehet. Single DD, jól hangolva.
-
Atomizer
tag
válasz
SZKEBE75 #93175 üzenetére
Ez annyira egyedi dolog mind a Te füled, mind az adott füles szempontjából, hogy nehéz megúszni a kísérletezést. Nekem van, hogy ugyanazon eartip az egyik fülesemmel tökéletes, a másikkal meg nagyon nem. Ha megvan a gyári szett, az méret szempontjából jó kiindulási pont. De sok gyártónál vannak köztes méretek is.
Nekem a Tri Clarion és a Penon Liqueur a két kedvenc, de nekem nincs meg ez a füles. A többiek is biztos ajánlanak párat.
-
Atomizer
tag
válasz
Malfroy #93047 üzenetére
Az Oxygen tetszett jobban.
Nekem úgy látszik van egy kattanásom a single DD-kre. Természetes, sima hang, de abból 5ös.
Viszont pont írtam Novának, hogy egy órán belül végighallgatni ennyi eszközt információ túladagolást okoz, és több időt kellene mindegyikkel egyenként töltenem, hogy letisztultabb véleményem, preferenciám legyen. -
Atomizer
tag
válasz
Malfroy #93045 üzenetére
A G7 nekem hangolásra hasonló volt, mint a Nova earbudja, kicsit sötét, határozott középmélyekkel, amitől az ütős hangszerek úgy tényleg ütnek, energiával. Mint mikor élőben hallod őket. Térben is kiterjed. Meg is állapítottam, hogy valószínűleg ez Nova úr ízlése, erre hangolja a saját budját is.
Az EJ07 pedig teljesen kiegyensúlyozott, ott nem tudtam volna semmit mondani, hogy túlzó vagy kevés. Talán az volt az első mondatom, hogy már-már túl sok a részlet. Hozzáteszem, hogy a féltégla erősítőről mentek ezek.
-
Atomizer
tag
válasz
-NoVa- #93035 üzenetére
Innen is köszönöm Nova úrnak, hogy tegnap fogadott, és lehetőségem nyílt belehallgatni a gyűjteményébe. A Mangrid Tea nekem nem tetszett, kifejezetten zavaró volt a hangképe. Viszont minden más meg nagyon jó volt, azt hiszem Tulku G7, Xelento és EJ07 volt a felső ház, lehet ki is hagytam valamit. Az én személyes kedvencem a Tanchjim Oxygen lett, ami valószínűleg tükrözi, hogy még nem tudom értékelni a komolyabb darabokat, egyben örömteli, hogy nem kell nagyon messzire nyújtózni. De okozott meglepetést az átépített Tape is csuklónyi vastag kábelével, aminél csak a kábel többe kerül mint a legjobb fülesem. Vagy a mikro-DD 6mm-es drivere, ami hátul nyitott volt, és alig hittem milyen jó mélyei voltak. Earbudot is most próbáltam először, mind egyedi élményt adott.
De amiben leginkább segített, az az volt, hogy a források sokféleséget meg tudtam figyelni. Egy ilyen találkozó nélkül finoman szólva is a sötétben tapogatóznék.Köszi Nova!
-
Atomizer
tag
Azt reméltem, hogy ehhez már nem kell majd EQ, de sajnos ennél is szúr nekem a magas hasonlóan az S12-höz, csak itt jóval magasabb frekvencián 14kHz körül. Azt gondoltam azt már nem is hallom, de mégis zavaró. Egy kis EQ-val viszont nagyon természetes tud lenni, mély is van rendesen.
Laleeee-tól vettem, őt is kérdezd meg.
-
Atomizer
tag
válasz
Malfroy #92699 üzenetére
Ez nem ennyire egyszerű. Volt itt korábban valahol egy cikk linkelve, mennyi minden befolyásolja a hallásunkat. A fülkagyló/hallójáraton túl még szerepe van a fejed formájának, sűrűségének, az orrodnak, a vállaidnak is ahogy azok visszaverik a hangot (pl. sokára jöttek rá, hogy ázsiai reviewerek miért másként érzékelik ugyanazokat a cuccokat, mert sokkal kisebb az orruk úgy általában, laposabb az arcformájuk). És ezekkel a paraméterekkel megáldva tanulod meg minek milyen hangja van, és utána már számodra az lesz az "élethű", és azt várod az IEM-től is.
Viszont hogy ennek a mértéke mekkora, azt meg sosem fogjuk megtudni.
-
Atomizer
tag
válasz
pulutodurumo #92589 üzenetére
Tök jó, hogy másban is van ilyen kísértés, köszi, hogy leírtad!
Én legutóbb a 7hz x Crinacle Zero 2-t vettem így, és hatalmas pozitív csalódás. -
Atomizer
tag
Nagyon bejön a QKZ x HBB IEM, igaz jobb madzaggal és eartip-pel, illetve egy dongle DAC-kal használom, de ehhez nekem semmilyen EQ nem kell. Mi lehet hasonló hangolásban az eggyel feljebb (olyan 100 dollár körül)? Legato?
Van még egy sima S12 is, az is tetszik, de azt már EQ-znom kell.
-
Atomizer
tag
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest