Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
-
válasz
proof88
üzenetére
Mindenesetre szóljon Vettel mellett, hogy nem ment el fagyizni a lányokkal, hanem odaült a monitorok elé és próbálta követni az eseményeket, talán segítette is a csapatársát, vagy ha nem, lehet tanult mások hibájából.
Más: Raikönnen jön-nem jön? Vagy etették a jónépet?
-
Gabesz1019
senior tag
-
proof88
addikt
válasz
üzenetére
Valódi autóval nem próbálnék meg ilyet, ha lehet.

Szimulátorban már van tapasztalatom, 2 szezont nyomtam le F1-ben, 1 szezont kis túraautóval és 1 szezont nagy túraautóval. Persze ezekben is más a fű, mert van ahol így tapad van ahol úgy, van ahol göröngyösebb a föld van ahol simább. Ráadásul ott a videón megfigyelhető hogy kicsit ritkább is a fű, szerintem azon a helyen félig-meddig sejtik a pilóták, hogy lehet kicsit kimenni. Egyébként fékezés közben gázabb lett volna a helyzet félig füvön, szerintem.
És ez azért más gyorsítás volt, mintha 3.-ban lett volna még.De mindegy ezen nem veszünk össze, szép volt amit tett, és jól csinálta, de azt gondolom, hogy ennyi elvárható.

-
törölt tag
válasz
proof88
üzenetére
Hehe én ezt azt hittem ironikus volt, de a többi hszt olvasva látom nem... ki kell próbálni, egy tényleges szimulátor jó alapot adhat ehhez.
ez konkrétan egy életveszélyes manőver volt, és nem azért mert emberünk csinálta hanem mert fél autóval a fülön volt és kigyorsított... -
proof88
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
nem mondtam hogy nem lehet belőle galiba, csak azt hogy én is megtettem volna
kicsit gépészkedett hozzá de pilótaként gondolom ez elvárható.
Bukótér is volt. 
veze:
nem azt mondtam h akárki megcsinálná, csak hogy más pilóta is megcsinálná. Jó lehet hogy nem mindegyik, de azért van jópár pilóta aki megcsinálta volna. Azért valljuk be, hogy az orúzsban bemutatni egy olyat más kategória. Persze lehet hogy Vettel is berakta volna Alonso mellé az orúzsban. Nem mondtam hogy Vettel semmit se tett, de hanyatt esni sem kell ettől a manővertől.amúgy meg sehol nem írtam hogy Vettel nem jó pilóta

-
veze
őstag
válasz
proof88
üzenetére
szerintem se kéne azé ugy kezelni hogy ez semmi, akarki megcsinalna..meg el is kell jutni odaig hogy már csak egyenes legyen hetedik fokozatban..
én nem vagyok elkötelezet senki felé de néha már uncsi azt olvasni hogy mindenki ász csak vettel egy rakás szerencsétlenség és csak azé van ott ahol van mert a kocsit alátették., de amugy csak egy nagy nulla
ha ö megcsinal valamit azt akárki megtudná, ha ugyanazt más tette volna akkor mekkora királyság..
ez nevetséges
-
proof88
addikt
válasz
üzenetére
már egyenesben volt és már 7. fokozatban, ilyenkor azért nem olyan nagy kaland
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Hát nem tudom én kezdő szimulátoros vagyok, de azzal pontosan tisztába vagyok mit történik akkor ha az egyik kerék a füvön van és gázt adunk... az egy iszonyatosan nehéz szitu volt, nem is igazán értem hogy nem pördült meg...
-
proof88
addikt
válasz
JColee
üzenetére
hát ne haragudjál de én simán bementem volna oda ......

mindenki elcsöppent meg benedvesítette a bugyiját amikor látták hogy jajj fűre lépett és ott előzött, közben hót alap dolgot tett ... ez az én személyes magánvéleményem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.: meg egyébként is lehet h épp összeveszett a barátnőjével és ragequit-telni akart de így össze is jött neki a produkció

-
JColee
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Persze, kanyarkijáraton, 310-nél a hülye is bemenne oda.

-
[CS]Blade2
addikt
Technikailag jobbnak tartom ezt a két Webberes esetet. Ott csak annyi volt az extra, hogy leért a fűre, mert nem volt elég hely, de egyébként erőből bement mellé, aztán mezei kifékezés a belső íven. Webber viszont szinte lehetetlen helyzetből eset be féktávon, Spában pedig szinte lehetetlen helyre.
-
Misi 007
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én azt hittem hogy a Zsoca.

-
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
És amikor Vettel Monzában a füvön előzte Alonsot? Vagy tőle nem szabad példát említeni, mert ő nem tud előzni?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
[CS]Blade2
addikt
Elsőre nem is nagyon tudtam volna kiemelni dolgokat, de megnéztem az összefoglalókat újra.
Az egész évből ami emlékezetes marad, az a Massa és a hamilton "ügye", valamint hamilton úthengeres szériája, Petrov ugratása, és a Montreal-os Schumis védekezés.
Az év legszebb pillanata: nincs, vagy ha mondani kellene egyet, akkor ahogy Monzában a nézők ellepik szinte a komplett egyenest a díjátadóra.
A legrosszabb, hogy nem volt komoly csata a VB-ért.
A legszebb/legjobb előzés-re elsőre azt mondtam volna, hogy nem volt, de eszembe jutott 2db Webber-Alonso eset, az egyik amikor Webber betette Spában az Eau Rouge előtt a gépet Alonso mellé, a másik, pedig talán Valencia vagy Szingapúr volt, ott vagy 2 autóhosszal mögötte volt, és annyira rövidet fékezett, hogy befért mellé.
Összességében elég lapos év volt, főleg ahhoz képest, hogy télen még vérre menő csatát vártunk a 3 élcsapat között, valamint, hogy akár a Renault és/vagy a Mercedes is beleszólhat a futamgyőzelembe. Az időmérőket inkább nem is említem. -
MPowerPH
félisten
Nekem is Montreal. Amit ott Schumacher es Button muvelt, az hatalmas volt. Az Mester akkor megmutatta, hogy nem szabad leirni, meg tud autot vezetni.
Szerintem Vettel gondban lett volna, az RBR nem a mezonyben valo korozgetesre valo. Szegeny Webber ezt allandoan tapasztalja.
-
D.Orion
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha Webber autóját vesszük alapul, akkor kb tényleg oda lett volna esélye feljönni, mert láthattuk, hogy Webber RB-je a DRS végén már leszabályzott, így a McLaren és Ferrari előzése elég necces lett volna. Persze jó autóval nem csak a DRS zónákban lehet előzni, de a helyezést ott is meg kell tartani.
-
D.Orion
veterán
-
Fboy
aktív tag
Kinek melyik idei futam tetszett a legjobban?
Néztem idén minden futamot, de emlékezetes talán csak a kanadai maradt
Mai futamhoz: Alonso meglepően jól tartotta Hamiltont, csak a Ferrari megint jól cserélt kereket

Kár, hogy Vettel nem tudott visszajönni, kiváncsi lettem volna mit alkot a mezőny végéről. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Gabesz1019
üzenetére
Jóféle, van is benne valami!

-
Xirtam
veterán
Tudjátok min kezdtem el gondolkozni. Hogy 2000-től egyre szebbek lettek az autók. Ha most megnézem 2009-ben jött ugye a drasztikus változás. Nagyon hülyén néztek ki. De évről évre egyre jobban kikupálódnak! Kíváncsi leszek a jövő évi konstrukciókra. Nálam mindig az év egyik legjobban várt hónapja a február és a március. Amikor bemutatják az új kocsikat!

-
Gabesz1019
senior tag
Abu Dhabi Nagydíj, Alonso-Hamilton-Vettel története:

-
MPowerPH
félisten
válasz
Gabesz1019
üzenetére
Én Massa -t nem bírom, de jókat röhögök rajta.
Anno Alonso -t sem szerettem, főleg mikor a két VB éve alatt nagy arcot eresztett. Ellenben jött egy Mekis év, ahol kitoltak vele, majd újra Renault. Szimpatikus lett ezek után, mert óriásit változott, és zseniálisan vezet.
Hamilton -t szintén utáltam, pont az Alonso -s év miatt. Azóta sem rajongok érte, de el kell ismerni, hogy óriási karakter, és messzemenően a legagresszívabb pilóta a mezőnyben. Talán a legjobban hasonlít a régi idők nagy neveire. -
SzalaiG
addikt
válasz
Gabesz1019
üzenetére

Semmi keresnivalója a Ferrarinál.
Még jó, h Lonzi nem is engedné oda.
-
JJános
addikt
Ma szerintem Button kocsiját lebutították. Nehogy elverje LH-t.

-
Gabesz1019
senior tag
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
"Hamiltont a McLaren támogatta mindvégig, kis korától, 0 az esélye annak, hogy átengedjék a Ferrarihoz."
Úgy legyen! Remélem, hogy pályafutása végéig a Mclarennél marad, vagy legalábbis nem jön a Ferrarihoz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
Sérült futóművel(kerékfelfogatással) nehéz lett volna. Felnin csúszott végig, ott olyat kapott, amire nincs felkészítve.
AMD Power:[/B Igen. És mindig volt egy pilótájuk, aki kihozta az autóból a maxot, és beverte a mekiseket.

-
Robi BALBOA
őstag
Hamiltont a McLaren támogatta mindvégig, kis korától, 0 az esélye annak, hogy átengedjék a Ferrarihoz.
Gyula az olyan H@lye, hogy az leírhatattlan, amit ma is művelt!
-
D.Orion
veterán
Motion_Blur & Misi 007: Szerintem van az a létszámú Tifosi szurkoló aki meg tudná akadályozni ezt a szentségtörést.
Lehet, hogy Maranello-ban vízágyúval kéne védeni a Ferrari gyárat, hogy ha valaha is bejelentenék LH leszerződtetését a Ferrari-hoz. Továbbá a Monza-i nagydíjat is el lehetne felejteni abban az évben, mert ha az olaszok valamihez értenek, akkor az a tüntetés... Haragból képesek lennének szabotálni az egész hétvégét.stevve: Alonso-nak most nincs miért idegeskednie. Esélytelenek nyugalmával versenyzik kb. év eleje óta. LH is hasonló helyzetben van, csak neki ott van Button akivel azért "küzdenie" kell. Akkor lesz majd az érdekes, hogy ha fej fej mellett lesz három csapat. Akkor derül ki igazán, hogy ki az aki tényleg ilyen nyugodt és ki az aki csak megjátssza.
-
válasz
D.Orion
üzenetére
"Alonso mai napig a legnagyobb kétarcú személyiség LH-val egyetemben. "
Szerintem nem. Alonso sokat komolyodott az elmúlt években és ma meg már nincs vitája, nincs arcos megnyilvánulása sem, csak ami a vérmérsékletével jön. Hamilton meg most hebrencs, de majd megnyugszik és elkezd megint vezetni is talán.
Aki még emlékszik, Schumi is volt néha ellenszenves és még Senna is - hogy a többieket ne említsük.
-
Misi 007
őstag
válasz
D.Orion
üzenetére
No igen amikor bejelentették hogy a party szemöldök vörösben folytatja akkor csalódtam egy elég nagyot a Ferrariban.
Azóta se térek napirendre hogy egy olyan versenyző akinek anno előszerződése volt velük és mégis a Renault-hoz ment inkább majd később Rózsival csámcsogtak a lopott Ferrari adatokon hogy kerülhetett mégis a Ferrarihoz?!
Az lenne a hab a tortán ha a másik nagy kedvencem is Ferraris szerkót húzna magára 2013-tól.
Akkor már tényleg átmegyek semlegesbe mert nem lesz kinek drukkolni... -
Motion_Blur
félisten
válasz
D.Orion
üzenetére
"de akkor hét szentség, hogy 2013-ban egy csapatban lesznek és azért megy ez az etetés."
Arra a baromságra gondolsz amit Gyulánk pedzegetett tegnap? Ha a Kimi féle visszatérésnek nincs alapja akkor ennek honnan lenne?

Miért menne a Ferrariba, amikor évek óta gyengébb autót gyártanak mint a McLaren?
-
D.Orion
veterán
válasz
Misi 007
üzenetére
Alonso mai napig a legnagyobb kétarcú személyiség LH-val egyetemben. Megjátsszák magukat, mintha színházban lennének. Most is mire fel ez a nagy barátság? Hát azért, mert ott a közös ellenség az RB(főleg Vettel). Ha valami történik jövőre és az RB nem lesz versenyképes, akkor Alonso és Hamilton azonnal egymás torkának fog esni és megy majd a mutogatás. Persze lehet, hogy marad továbbra is a nagy baráti ölelkezés, de akkor hét szentség, hogy 2013-ban egy csapatban lesznek és azért megy ez az etetés.
F1-ben a mai napig van pár olyan versenyző szerencsére aki kb. szarik rá arra, hogy ki mit gondol róla. Saját magát adja. Ilyen például az egyetlen kamikazénk. Őt aztán nem érdekli, hogy éppen kit tör össze.

-
D.Orion
veterán
-
Xirtam
veterán
Amúgy Vettel-be nekem is tetszik, hogy látszik rajta, hogy akarja a dolgokat és rengeteget dolgozik a csapattal. Nem jégrkém és hawai!

-
D.Orion
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Kanyarokban OK, egyenesben kevés. Ennyi.
Bocs, de ezzel szerintem pont senki nem ért egyet! Láttam mi volt Monza-ban? Mercedes gyorsabb volt egyenesben, mint McLaren kers+drs -el. Itt mi volt? Webber alig bírta megelőzni Rosberg-et az egyenesben, mert DRS alatt az RB már szabályzott, a Mercedes pedig még ment volna. Ha ugyanolyan állapotú gumik lettek volna, akkor soha nem megy el Webber Rosberg mellett. Pont az a baj a Mercedessel, hogy kanyarokban gyenge. Mint ahogy a Ferrari is gyenge a McLaren-hez képest. Vgay a McLaren az RB-hez képest. Az idei évben azoknak ment jól akik kanyarokra optimalizálták az autót, csak a nagy hosszú egyenessel rendelkező pályákon voltak hátrányban. Viszont tiszta körön még akkor is gyorsabbak a kanyarokra beállított autók, mint az egyenesekre. Ezt bizonyítják az időeredmények is.
Érdekes lett volna Amerikát megnézni, hogy a nagy oválon ki lett volna a leggyorsabb, gyanítom, hogy Top Speed-ben a Mercedes ott lett volna az első három között.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur
üzenetére
addig beszéltünk itt Vettel kieséséről, hogy végül tényleg kiesett

viszont Hamilton megérdemelte ezt a győzelmet. grat neki.

-
Eastman
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Ez szerintem részben igaz. MSC egy gokart-pályán nőtt fel ezt tudjuk (ez kicsit több mint keményen edzett), és ő volt az aki pontosan meg tudta mondani a szerelőknek, hogy min állítsanak, hogy feküdjön neki az autó. Most nem megy alatta a gép, nincs benne elég kraft. Kanyarokban OK, egyenesben kevés. Ennyi.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Xirtam
üzenetére
Ez így nem igaz, Trullinak voltak vele gondjai Kovánál nem volt baj.
#38336) D.Orion
Az igaz, hogy régen még lent is váltottak maguk mellett, DE azt is nézd meg a kormányon hány gomb volt, 3-5 talán, most meg kanyar bejáratnál, közepén kijáratánál állítanak fékerőt, KERS-t, motorvezérlést stb. Nem egyszerűbb a mostani autókat sem vezetni mint a régieket.
-
D.Orion
veterán
válasz
Xirtam
üzenetére
Azt bírom mikor elkezdték sajnálni Button-t, hogy jaj elromlik a szervo??? Be fog durrani a keze, ha egyáltalán be tudja fejezni. Nem is olyan régen volt egy verseny amikor valakinek elromlott a szervo és biza simán behozta az autót. Vagy Ferrari vagy McLaren volt.
Egyébként pedig meg kell kérdezni a két "öreget" MS-t és Rubens-t, hogy milyen is az amikor három pedál van az autóban és kanyar közben az egyik kézzel bizony még váltani is kell. Régen is ment, akkor most miért ne menne nekik?
Pláne, hogy ma már olyan edzéseket tartanak az F1-es pilótáknak a személyi edzők amiről 93-94-ben még álmodni sem mertek. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Az hülyeség lenne, itt az is fontos ki milyen autót épít. Egyébként 2000 körül még igaz lett vona mait írtál, DE Sumi most azért nincs azon a szinten mint volt 10 éve, és a mezőny is sokkal keményebb mint eddig valaha.
Sumi anno azzal emelkedett a mezőny fölé, hogy keményebben edzett mint a többiek, sokan a 90es években még nem is nagyon edzettek, a 2000-es évek elején kezdtek el érkezni az F1-re keményen készülő pilóták, mint Alonso és Raikkonen, most pedig már csak olyan pilóták vannak a mezőnyben kaik szinte tenyésztve vannak az F'-re. Sokkal keményebb a mostani mezőny mint eddig bármikor is, így Suminak sokkal nehezebb a dolga, már nem emelkedik a kondijával a mezőny fölé a többiek is jó kondiban vannak, tőle tanulták el hogyan kell dolgozni a csapattal, és ugyan olyan jól dolgoznak sokan mint ő.
-
Xirtam
veterán
Kell a francnak DRS meg többi baromság. Mért nem a múltból táplálkoznak? Mért kell forradalom ebben a retek sportban? Volt összesen 3 előzés? ^^"

-
Misi 007
őstag
Ritka trágyalé ez a pálya a futam meg dögunalom volt.
Amint kiesett Vettel már lehetett tudni hogy Hamilton ezt lazán behúzza.
Bár legalább az antiknak nagy örömet szerzett ezzel. -
kukinyo
addikt
Mennyivel volt ez jobb futam mint a többi

Ebből a szempontból nem mindegy ki áll az élen? -
D@ni88
addikt
Szegény Vettelkét kezdtem megsajnálni, annyira vigasztalták.
Hamilton és Alonso szépet ment, Massa meg mehetne már a lecsóba...
-
Xirtam
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Te is az F1-et nézted? Csak mert a közvetítés alatt, mikor levették a felnit tisztán látszott, hogy amin fut a felni be volt horpadva!
ENJOY(#38322) werszomjas Akkor mért nem egyértelmű? A rezgéstől szétcseszte a hátsó felfüggesztést. Ennyi!

-
Motion_Blur
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
"Érdekes egyébként elég sok defekt volt már, de ilyet nem igazán láttam hogy egy sima defekt után valaki ne tudjon visszajönni
"Biztosan azért szállt ki hogy ne kelljen a mezőny végéről előzgetnie. Nem volt hozzá kedve.
-
werszomjas
addikt
Ezen a vettel kiesése utáni giccsparádén majdnem elhánytam magam.
Am szurkoltam neki hogy folytatni tudja a versenyt, megnézhettük volna mit tud a mezőny végéről

Érdekes egyébként elég sok defekt volt már, de ilyet nem igazán láttam hogy egy sima defekt után valaki ne tudjon visszajönni

Motion_Blur> nem ezt mondtam, biztos nem direkt szállt ki, folytatta volna, hisz versenyző, csak fura hogy így "elfogyott" a hátsó felfüggesztés
Xirtam> Láttam hogy be volt horpadva.
-
Xirtam
veterán
Ez tökre retro futam volt!
McLaren vs. FerrariCsak a VS. lemaradt!

-
Eastman
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
+ BMW001
Na, hát mindenre gondoltam csak erre nem.

-
adman
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mert kötelező feltenni mind a két keveréket.
egyszer azon agyaltam, h a "mindkét keveréket fel kell tenni" azt jelenti-e h menni is kell-e vele, vagy elég-e az h a boxban feldobják a keményet, majd rögtön lekapják és felrakják vissza a lágyat. mondjuk ha nem lenne egyértelműen leírva akkor ezt tuti megjátszották volna már...
-
PazsitZ
addikt
Hamiltonra ráfért már egy győzelem. Kíváncsi leszek ez ad-e neki valami löketet és jobbat hoz-e a következő futamon.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A futam így is uncsi volt, de legalább nem kellett a végén hallgatni a bébizést...

De Alonso akkor is nagyon jó volt, le a kalappal előtte. Hamilton is végre összeszedte magát, még ha tegnap a Q3-ban be is lassult. Button nagy csalódás volt ma, nem találták el az autót.
Eastman: Mert a kemény gumit is fel kellett tennie.
-
Eastman
addikt
Miért is kellett Webbernek bejönnie a cél előtt?
Nem bírta volna még egy körig? -
adman
tag
grat Hamiltonnak!
az első 10 befutó kb a rajtrács volt - Vettel és Alonso +2-t előrelépett -
Sandormaster
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére

-
7600 GS
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
De van aki arra veri, hogy Vettel mikor esik ki.
Ez a no comment kategória... -
Motion_Blur
félisten
Milyen nagy csata volt az első helyért Vettel nélkül mi?

-
AMD Power
titán
Végre végre!! Lewis!!

-
Csabee.
nagyúr
Nem volt túl jó futam, de legalább unalmas volt..

Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- Milyen széket vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Fűnyíró topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Óra topik
- További aktív témák...
- Újszerű SteelSeries Arctis 9X Wireless Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Nintendo Switch Pro kontroller - Monster Hunter Rise
- Nintendo Switch V1 - Diablo limited edition + joycon pár + joycon charging grip + 128GB microSD
- Szinte Új SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Bolti ár:115k INGYEN FOXPOST
- új garmin venu 4 45 mm. +gyári garmin textil szíjjal
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A16 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
csak engem annyira nem fogott meg, ennyi
És ez azért más gyorsítás volt, mintha 3.-ban lett volna még.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pláne, hogy ma már olyan edzéseket tartanak az F1-es pilótáknak a személyi edzők amiről 93-94-ben még álmodni sem mertek.