Hirdetés
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én díjazom a Webberes összeesküvés elméleteket, és igazából egyet is értenék velük, csak azért sajnos azt már nem lehet
Ez a futam egyértelmű, a 3 élcsapat teljesen azonos félként szállt csatába szerintem, talán a Ferrari sántít, de ahogy te is írtad, Fernando kompenzált(kíváncsi vagyok kik tudnák még ezt kihozni a kocsijából).A pole-ok is komplex kérdés. Elvileg azt szűrhetjük le a konstans +0,5-1 másodpercekből, hogy hiába a jobb autó, Vettel egy zseni. Ezt így viszont én nem fogadnám el. Tény, hogy brilliánsan kiautózza a redbullt, de azt már nem hiszem, hogy például vetekedhet Alonsóval. Legalábbis még nem. Ha esetleg egy rosszabb autó kerül alá, és ott is brillírozik, akkor kétség sem férhet hozzá, de nekem erre szükségem van. Más kérdés, hogy ez valamennyire Hamiltonra is érvényes, hisz ő az egyik legjobb kocsit kapta a segge alá azonnal. Azt látod értékelném, ha ők ketten átülnének a Force Indiába a maradék futamokra, azzal tudnának bizonyítani mindent, legalábbis nekem.
kuki:
Mit értsünk meg? Azt hogy neked az ujjbeggyel kormánytekerős, finomkodós, meg se karcold a másikat féle plötty a Forma 1? Hogyne kellene agresszió? Természesen aláírom, hogy voltak kifogásolható esetek(zömmel Lewis, emellett sokan mások részéről), de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet hévvel versenyezni. Nincs olyan sport, ahol nincs szükség agresszióra, ezt borítékolom neked.
mod:
Az agresszív ember sokkal hamarabb hibázik mint egy hidegfejű,megfontolt de ügyes ember.
Szerintem ott a baj, hogy nem vagy tisztában a fogalommal. Az agresszív nem azt jelenti, hogy fejjel megy a falnak, vagy épp valaki másnak, ne viccelj. Ez a két dolog rohadtul nem ugyanaz. Amennyiben ezt elismered, úgy az előző bekezdésem tárgytalan.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
Lehet vitatkozni rajta, ez igaz..
De úgy gondolom hogy pl. most Japánban versenykörülmények között nagyjából ugyanazt hozta a McLaren és Red Bull. A Ferrari talán még versenyen is gyengébb volt kicsit (időmérőn egyértelmű), de Alonso zsenialitása (meg persze a szerencséje, hogy Vettel forgalomba került a kerékcsere után) kompenzálta a gyengébb autót.
A pole-ok nagy része viszont nem hinném hogy az autó dominanciájának köszönhető, most is 7 tizedet kapott Webber, ami nagyon, de nagyon sok... pedig volt két tiszta köre és mindkét körében kb. ugyanazt futotta, tehát ennyi volt benne. Sokkal erősebb lett Vettel tavaly óta. Csak ezt kevesen ismerik be és inkább elsztorizgatnak arról hogy hány malomkövet kötöttek Webber után

-
hoffman_
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez szerintem így önmagában nem igaz. Az évad első felében ugyanúgy komoly erőfölényük volt, más kérdés, hogy ez közel teljesen elkopott az év végére, tavaly talán kicsit jobban kitartott. De bőven dominált az autó, az ellenkezőjét állítani elég nagy butaság.
-
Motion_Blur
félisten
Vettel: Idén kevésbé domináns az autónk, mint 2010-ben volt
Talán peat;) írta ezt korábban, én is így gondolom egyébként

-
hoffman_
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Alapvetően elég fura a dolog. Tényleg nem nevezném Vettelt nagyképűnek, Alonso anno és Hami, húúú, hát nem pont ugyanaz, igen... Ennek ellenére nem tudok szimpatizálni vele, magam sem értem miért. Hamit úgy látom, hogy szerintem még benne van. Ha valaki jó pilóta(márpedig tagadhatatlan, hogy top a képességeit tekintve), és benne van a versenyben, akkor nem felejt el vezetni, úgyhogy még van ideje a jellemét csiszolni. Az agresszió maradhat, de alapvetően egy kis csiszolást tényleg elviselne. Én így is csípem, de megértem azokat akik nem
Mondjuk vannak páran, akik erős túlzásba esnek, de hát ez az ő bajuk. -
adman
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
A különbség ott van, hogy durva nyomás alatt nem vagyok biztos benne, hogy Hamilton behozná a kocsit a szükséges(legyen első) helyen. Alonso igen
igen, ezt láttuk most is Japánban a q3-ban
szerk: ja igen, meg a nem rinyál... "Alonso faster than you" vagy erről lemaradtál?
-
kpal
nagyúr
Ez jó volt és a képek is .
-
hoffman_
nagyúr
válasz
D@ni88
üzenetére
Nem rinyál, nem keneget senkire semmit, megy, és a szarból várat épít. És ezt csak ő tudja. Ezt már mondtam párszor, szerintem a mezőnyben jelenleg ő a legjobb pilóta, és Hamilton. A különbség ott van, hogy durva nyomás alatt nem vagyok biztos benne, hogy Hamilton behozná a kocsit a szükséges(legyen első) helyen. Alonso igen. Button már hajaz erre, de még azért bőven nincsenek egy szinten. Mondom ezt úgy, hogy a McLaren két pilótájának szurkolok elsődlegesen. Ha esetleg, néha napján, tényleg rikán, de előfordulna, hogy Hamilton összetöri magát, akkor természetesen Alonso és Button az, akit az első kettőben akarok látni

Zsömi:
Úgy-úgy, én is hasonlóképp vélekedem. Beérett, úgy igazán.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hoffman_
üzenetére
Én Alonso-nál valahogy azt éreztem, hogy a McLarenes év alatt tanult némi alázatot, vagy legalábbis vissza vett az arcából. Ezt követte 2 szerény év a Renault-nál, ami szintén tovább csiszolta őkelmét.
Nekem azóta jön be, mióta nincs az a fene nagy arca, mint VB éveiben.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Alonso legnagyobb forma. Amennyire utáltam régen, annyira szeretem most. Ha nem lenne a McLaren, akkor egyértelmű alany lenne a szurkoláshoz. A legjobb pillanatai, amikor a hülye mérnökök lehetetlent kérnek tőle(vigyázz a gumira+spórolj az üzemanyaggal+menj 1mp-el gyorsabbat a legjobb körnél), és eldurran az agya, és elküldi őket a p*csába - és megcsinálja

-
kpal
nagyúr
Vettel a Fókuszban !!!

-
hoffman_
nagyúr
Fernando, mit jelent a számodra, hogy Sebastian a legfiatalabb kétszeres bajnok?
Fernando Alonso: „Igazán semmi különlegeset. Úgy gondolom, hogy majd meg fogjuk látni, hogy ki a legfiatalabb háromszoros bajnok.”
Ferrrnandooo

-
proof88
addikt
-
Sandormaster
aktív tag
-
sekli
addikt
Amit a safety car alatt ismételtek, az mi volt? Schumacher és Webber között volt valami talán...
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
múlt versenyen is állt az élen...
-
Peat;)
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Pár ember véleménye egyezett a tiéddel ezért volt a többesszám, egy nyilvános fórumon talán megengedhetem magamnak hogy ha válaszolok valakinek ott egyben másoknak is szánom a mondanivalómat, amit ilyen eszközzel emelek ki. Elég ritka hogy ez valakiben feszültséget keltene. De a vége csak mosolygás lett a történetből. Okfejtésem olyan amilyen, írhattam volna bármit igazából, kényelmes helyzetbe voltam hozva a leírt "érvekkel".
Motion: főleg hogy Rosberget még simán elkaphatja idén, 63 vs 60 pont, pedig csinált pár hülyeséget idén

-
Motion_Blur
félisten
Schumacher 5 éve (2006 Japán) vezetett utoljára versenyt (illetve töltött el egy teljes kört az élen).
Szépen lassan belerázódik azért

-
Integra
titán
válasz
Peat;)
üzenetére
vicces fiú vagy te.
én nem adok semmit senki nyakába, ha te hozzám szólsz, akkor ne többes számban beszélj, nem a haverod vagyok és ne vonj egy kalap alá másokkal, nem szeretem. személy szerint nem érdekel az okfejtésed, több sebből is vérzik, na de mindegy is, minden esetre megmosolyogtató.
-
Peat;)
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Kimi, Montoya, Schumi sorozatban csinálták ezeket bakker, eszeteknél vagytok? Bőven volt ideje korrigálni, aki előzni akar annak kell mindig jobban figyelni, mivel az elől haladó a kezdeményezett, kis túlzással azt csinál amit akar ameddig ő van fél kocsival előrébb. "Szeretem" ezt az álljunk félre mentalitást, de ez nem a tour de france csapatverseny, ez kicsit más kategória. De ha Vettel bebénázza (mert ha engedte volna az egy kurva nagy vezetői, Barika féle hiba lett volna) és Button elmegy, akkor meg az év pancsere címet adjátok a nyakába. Hihetetlen.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Erre egy szó van: FOS. Így röviden.
-
Peat;)
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Voltak olyan előzései amikor nem volt nagy gumikülönbség, mégsem okozott gondot neki, másrészt igen keveset volt a bolyban, többek között pont e miatt, mert ha oda is került akkor rögtön áthámozta magát. Rengeteg futam volt idén ahol úgy nyerte meg a futamot hogy ott voltak a seggében (ez magyarul annyit jelent, hogy akkor épp nem a leggyorsabb autó volt az övé, különben nem hagyja hogy pár tizedre lekövessék). Időmérőkről jobb nem beszélni, a mostani hétvége is megmutatta, hogy messze többet kipréselt az autóból mint egy átlag pilóta tudna. Annyira hibátlan évet produkált hogy ha elkövetett egy darab hibát, arra már mindenki emlékszik. Szerintem ez borzasztóan szánalmas, hogy a pár hibája alapján neki állnak magyarázni mennyire pancser, miközben nincs pilóta a mezőnyben aki kevesebbet hibázott volna. És ismétlem: nem nem az autó fölénye miatt nem hibázott, mert sokszor ott voltak a közvetlen seggében. Sokkalta meggyőzőbb teljesítmény mint amit Button művelt a Hondával/Brawn-al. Én megkockáztatom hogy tavaly nagyobb előnye volt a Red Bullnak teljesítményben mint idén. Rohadt nagyot ugrott Vettel előre. Egy Alonso fan.
-
proof88
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
nem semmi!

-
DEV_NULL
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Lekörözésnél is lehet nyitni? Sok értelmét nem látom, ez nekem új. Kössz!
-
proof88
addikt
egyébként meg grat mindenkinek, mert senki nem törte össze, csak összeakadásból származó sérülések voltak, pedig itt elég könnyű elrepülni
-
DEV_NULL
őstag
Alonso miért nyithatta a 43. körben?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Gondolom a cipőkészítőre céloz.
Amúgy ott a pont nálad.

-
SpongyaBob
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A Leg-leg-leg-re gondolt bizonyára

-
hoffman_
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én nem fogok itt puffogni, az én kedvencem a rekorder, úgyhogy nem szőrszálhasogatok.
-
proof88
addikt
egyébként fos a közvetítés. nem elég a 2 reklám közben, ma egyszer reklámkép nélkül játszották be a rohadt reklám hangját (tudom ez rtl klub hülyesége volt), de ezen kívül onboard felvétel alatt nem hangosítják fel eléggé a kocsi hangját, egy csomó visszajátszásnál feleslegesen lassították le a videót, csak az idő ment vele, a kamerák sokszor nem tudom mit mutattak de 1 autó nem volt a képen, pffffffffff

-
Pitterix
őstag
Csak délután láttam a versenyt, de nem volt nagy szám.
A lényeg Buttonka nyert, de a szöszi lett a vb-s...
-
TESCO-Zsömle
titán
Majd ha lesz valami új a nap alatt, akkor én is kitalálok valami újat...

Persze. Idén Webber abszolút nem rúgott labdába ellenben a tavalyi évvel...

Én csak azt mondom, hogy a cikkírónak igaza van. Vettel -azon felül, hogy piszok gyorsan vezetett- nem erőltette meg magát...
Néha-néha próbálkozott, olykor még egy-egy gyengébb ellenfelet meg is előzött, de ha egy jó kondiban levő* top csapattag került elé, az esetek 99%-ában csak a boxban tudta megelőzni...* - Értem ez alatt, hogy nem a boxkiállásra váró Hamilton-on vagy Alonso-n gázol át friss gumikkal KERS-el és DRS-el, mert az még talán Kovalainennek is menne a Lotus-sal...
sz: De szerintem érted te, hogy mire is gondolok, hogy mire is gondolunk itt néhányan.
Egyértelmű a fejlődés, és -teniszes kifejezéssel élve- a ki nem kényszerített hibáit sikerült minimálisra csökkenteni, de nyomás alatt semmit se javult... Ha mögötte vannak és nem tud ellépni, akkor elkezd hibákat véteni, ha mások mögött van, és oda kéne tennie magát, egyszerűen nem boldogul... -
Integra
titán
most láttam a rajtot.
kapott vettel a rajtért büntetést?! -
Ice!?
őstag
válasz
Flashcash
üzenetére
Nem látta Buttont, mégis kiterelte a fűre?
Grat Newey! Ügyesen összehozta a vb autót.

Button megint nagyon szép versenyt ment, ahogy Alonso is. Hihetetlen mit ki tud hozni a fostalicskájából .. Remélem jövőre valami használhatót kap.
Szép szoros idényünk lenne vettel nélkül.
-
hoffman_
nagyúr
Végre rendes himnusz...
-
-
AMD Power
titán
Érdekes egy futam volt.... Button nagyon jól ment! Megérdemelte a győzelmet.
Vettel VB ami várható volt, Gratulálok hozzá!

Lewis.... nem tudom mit csinált , de az 5-ik helynek is örülhet.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ezt könnyen ki lehet számolni, csak bepötyögöm egy excel táblába:
Ha Vettelt minden futamon az első helyre teszem, és aki előtte végzett annál korrigálom a helyezést ez alapján (1. helyett 2., 2. helyett 3., stb..), akkor:
12. futam / SPA:
VET 300
WEB 164 +175 (339)
ALO 147
BUT 135
HAM 13213. futam / MONZA:
VET 325
WEB 164 +150 (314)
ALO 162
BUT 153
HAM 144Csupa győzelemmel Monza-ban ünnepelhetett volna.
Szigorúan véve egy 2 futam (Szingapúr és Suzuka), de lényegében csak 1 (Szingapúr) + 1 pont. -
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-nem láttam Kobayashi-t
-nem számítottam rá, hogy arra megy az autó
-nem láttam Webbert a Q-npicit unalmas már.....
Vettel hányszor mondta ezt idén pontosan? Azért írtam, hogy unalmas, amikor qual, meg a verseny után is magyarázkodni kell sorozatban egymás után több verseny óta.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vettel karaoke bárral fenyegetőzött, és azt mondták a BBC-n, hogy már hallották élőben Vettelt és tényleg nagyon brutál.

-
hoffman_
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Miért, most őszintén, mit mondjon?

-
Motion_Blur
félisten
"Szeretnék elnézést kérni azért, hogy összeértek az autónk, de szerencsére egyikünkkel sem történt semmi. Nem rossz szándékból húztam rá Felipére – nagyon tisztelem őt, egy nagyszerű versenyző, és rendkívül gyors volt ma."

-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez nagyon ott van!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ehez képest Vettel bulija csak babazsúr!

-
7600 GS
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Party time

-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tudtam én, hogy veled nincs rendben minden, és sáros vagy...

-
Viktor77
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez az ember beteg.
Felesleges rá bármilyen jelző, teljesen világos, hogy nincs szellemi képességeinek teljes birtokában.
Ez megmagyarázza a cikkeit, és a gondolkodásmódját is.MOD: Ja, és miért csalsz?

-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Motion, miért csalsz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sundesz
addikt
válasz
-Mike-
üzenetére
Sokkal felháborítóbb az, amit a cikkíró a kommentekben levág - bannal fenyegetőzik, leidiótáz mindenkit, aki más véleményen van. Egyszerűen szégyen, az oldal hitelességét kérdőjelezi meg ezzel. Beképzelt és pökhendi a szerző stilúsa, szánalmas egy felnőtt (márha ő az) embertől az ilyen, de még 10 év alatt is.
És persze a cikk önmagában is egy vicc kategória...
(#36407) Motion_Blur: Hát ez nagyon gáz...

-
Motion_Blur
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Mint utóbb kiderült, defektet kapott.
-
szőröscica
addikt
Hamilton gumijai elfogytak.

-
Misi 007
őstag
Most lett vége nemrég a World Series by Renault 3.5-nek Barcelonában ahol a rajtnál Costa kiterelte a fűre Nebylitskiy-t és még csak nem is vizsgálták az esetet nemhogy még büntit osszanak érte...
Ezért se csípem Buttont mert mindenért sír hogy rögtön szaladjanak Charlie Whiting-hoz.
Sőt volt ettől érdekesebb is a két bajnokjelölt Wickens és Vergne is egymásra talált őket szintén nem vizsgálták. -
MPowerPH
félisten
Egyébként óriási grat Adrian Newey -nak, és az egész tervező részlegnek. Olyan autót alkottak 5 év alatt, amilyet anno a Ferrarinak 9 évébe került megcsinálni. Fantasztikus teljesítmény, fel van adva a lecke a csapatoknak a jövő évre. Az RBR-en kívül mindenki nulláról kezdheti a tervezést, mert a többi konstrukció túl gyenge, a többség fejleszthetetlen. Jövőre már dupla fort kell ledolgozniuk. Ha az nem sikerül, akkor a tovább javított RBR még nagyobb fölényben lesz.
-
-
adman
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Abban egyet értek a cikk írójával, hogy egy ilyen géppel már futamokkal ezelőtt zsebre kellett volna tenni a VB-címet, valamint abban, hogy Vettel számtalan versenyszituációban vallott kudarcot. Utóbbi tény. Vissza lehet nézni a felvételeket.
tavaly is ez a szöveg ment h Vettelnek már rég VB kellett volna lennie, ki lehetne valami újat is találni
most azért jóval előrébb van, a pontok 86%-át elhozta...
persze nem azt mondom h nem hibázott, ill h nincsenek nála jobb pilóták, de arányaiban jóval kevesebbet hibázott mint tavaly és kevesebbet hibázott, mint pár VB pilóta -
kukinyo
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az ilyet még feljelenteni sem érdemes.
A nyomozásnál úgy is kiderülne hogy nem büntethető mert egy 12 éves elmebetegről van szó
-
JJános
addikt
Nagyon örülök minden idők legfiatalabb kétszeres VB-jének! Grat!
Hami meg elmaradt mint a várakozás. Gombos leseperte a pályáról.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na ez a kemény, nem a beton...

-
proof88
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
jézusom. Csak azért mert gyorsan jó eredményeket érsz el, beskatulyáz csíternek. Végül is csak jópár év szimulátorozás van mögötted.

Ez szerintem természetes, hogy akinek van ilyen előélete, az gyorsabban jut feljebb, ennyi. -
mephi666
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ez azért kemény... lehet, hogy rossz néven vettem volna, ha "15kilós abortuszmenekültnek" neveznek alaptalanul és megkeresem pár szó erejéig

ja, cm-től nem kerestek meg?

ui: egyébként láttam én is, hogy évek óta több szimulátorban is nyomod a jobbnál-jobb köröket
...de ez akkor is durva, hogy látatlanban ilyet ír valaki... ennyi erővel minden játékban ki lehetne dobni a top 1%-ot, hogy "biztos csalóg*cik, mert nekem nem megy annyira" (talán azért, mert casual játékos vagyok? meg talán érzékem sincs annyira hozzá
) -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur
üzenetére
és csalsz?

-
Motion_Blur
félisten
válasz
proof88
üzenetére
[link] - voltak cifrábbak is, csak már eltüntette őket... na mind1 hagyjuk..
-
Viktor77
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, egy linket akartam én is kérni. Nézegettem az oldalt, de nem lehet szerzőre szűrni.
-
proof88
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
link?

-
SpongyaBob
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én nem ismerem a fószert, de szvsz igazság is van abban amit írt...
-
JColee
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hogy csítelsz F1 2011ben?

-
Motion_Blur
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix G18 Gamer laptop , i9 14900HX , 16GB DDR5 , 2K 240HZ , RTX 4060
- 30000 forint értékű H&M utalvány
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Lenovo Idea Tab Pro tablet + Tab Pen Plus eladó
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez a futam egyértelmű, a 3 élcsapat teljesen azonos félként szállt csatába szerintem, talán a Ferrari sántít, de ahogy te is írtad, Fernando kompenzált(kíváncsi vagyok kik tudnák még ezt kihozni a kocsijából).

Mondjuk vannak páran, akik erős túlzásba esnek, de hát ez az ő bajuk.

(nem túl sanszos)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)