Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
Aktív témák
-
válasz
Amartus
üzenetére
Ha a részletes infónál nem közli, hogy miért csak 75%, akkor passz. (Remélhetőleg a legujabb HDS-el nézed)
Igen, tartalmazza a Migrate OS to SSD feature-t a Paragon Drive Copy Pro: [link]
(Bár azt nem tudom, hogy ezt a verziót promózták-e (nem hiszem, mert általában valamilyen Special Edition változatot szoktak) és abban van-e valamilyen "megszorítás"... (Szokott lenni)Szerk.
Az utolsó promóban ennyi csak a korlátozás, nem érinti a migrálást
"Limitations: WinPE recovery media is not included in this download" -
Amartus
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megnéztem, mind a kettő, sentinel és ssdpro is azt ítja, hogy engedélyezve van és működik a trim.
-
spiritex
veterán
Köszi a program tippet! Azt értem, hogy azt ajánlja a program, hogy rakjak pipát, ha az SSD-t később nem fogom felosztani több partícióra, de magyarul mit jelent az, hogy az Op.rendszer kiterjed az egész partícióra és, hogy minden rendelkezésre álló helyet használni fog? Mert ha nem rakok ide pipát, akkor mi van?
-
válasz
Amartus
üzenetére
Első körben ellenőrizd a Sentinel-el, hogy a TRIM támogatva és engedélyezve van-e. (Persze csak ha W7-et használsz) Ha nem így lenne, akkor azt az AHCI driver szokta okozni. Ez annyiban függ össze a kérdéseddel, hogy ilyen esetben hibás vagy téves infót adhat vissza a Hard Disk Sentinel, arról nem is beszélve, hogy nem megy a TRIM, ami meg nem árt, hogy ha egyszer támpgatott.
-
Bodor
veterán
Nagy örömmel szeretném közölni, hogy megszületett a megfelelő helyen ( HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók csoport) található "Milyen SSD-t vegyek ? topik.
1. számú hozzászólás szerkesztés alatt ! -
kanál01
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi a választ, már tudok is mindent!

-
Amartus
senior tag
Van egy Kingstone V100-as ssd-m. A problémám az, hogy a hdsentinel azt írja, hogy a meghajtó állapota 75%, de semmi naplózott bejegyzés nincs. Az ssdlifepro pedig azt, hogy 91% az állapot.
Most akkor melyiknek higgyek? Illetve van olyan progi, amelyikre bizton lehet számítani, hogy megbízható adatokat szolgáltat? -
válasz
kanál01
üzenetére
"Most vettem egy OCZ Vertex 3 120Gb, és Win7-et telepítenék rá, rendszermeghajtónak."
Ebben találsz segítséget ebben a bejegyzésben."Ha minden igaz, sikerült Firmware-t frissíteni, az OCZToolboxMP-vel.
Kiírta hogy letöltötte."
Az, hogy letöltötte, meg az, hogy frissítette is nem ugyanaz. Amúgy szükséges volt a FW frissítés? Megnézted, hogy egyáltalán milyen FW verzióval szállították az SSD-t?
(Vertex 3 már elég rég óta a legutolsó/legújabb FW érkezik) Pl ezzel a progival meg tudod nézni a FW verzióját: CrystalDiskInfo"Befolyásolja a max. sebességét, hogy SLI-be van 2xVGA, 3xSata2 HDD, 1xDVD, és 2x 3.0USB külső vinyó van még használtban? ( a gyári SATA3 portba van bedugva)"
Nem."van két tesztem, ezek jó értéket mutatnak? (random és 0x00 (0Fill)"
Összességében igen."Illetve létezik az Asusnál olyan program, amelynél a bios betöltésekor 1 gombnyomással lehetne választani, hogy a régi HDD-n lévő win7, vagy az SSD-re telepített másik, új win7 induljon el?"
Nem kell külön progi, mert minden alaplapnak van boot menüje, amit általában valamelyik funkcióbillentyűvel lehet előcsalni. Ez lehet F8-tól F12-ig, Asus-nál tipikusan F8 szokott lenni -
kanál01
tag
Sziasztok!
Most vettem egy OCZ Vertex 3 120Gb, és Win7-et telepítenék rá, rendszermeghajtónak.
Nem értek az SSD-hez, még sosem volt eddig.Ha minden igaz, sikerült Firmware-t frissíteni, az OCZToolboxMP-vel.
Kiírta hogy letöltötte.Kell még mást tennem vele, Bios-ba állítani valamit, vagy programot leszedni hozzá?
Befolyásolja a max. sebességét, hogy SLI-be van 2xVGA, 3xSata2 HDD, 1xDVD, és 2x 3.0USB külső vinyó van még használtban? ( a gyári SATA3 portba van bedugva)
van két tesztem, ezek jó értéket mutatnak? (random és 0x00 (0Fill)

Illetve létezik az Asusnál olyan program, amelynél a bios betöltésekor 1 gombnyomással lehetne választani, hogy a régi HDD-n lévő win7, vagy az SSD-re telepített másik, új win7 induljon el?
köszi előre is a segítséget!
-
gera021
aktív tag
hello,
corsair force3 és a force gt 120gb ssd között van pár ezer forint, kérdésem h megéri a töbletet a force gt?
-
spiritex
veterán
Adott egy 320gb-os HDD, aminek a 100gb-os C partícióján van a win7 64bit, + ott van az a bizonyos 100mb-os partíció a C előtt, amit a win7 kreált.
Leírná nekem valaki (itt vagy priviben) a pontos menetét lépésről lépésre annak, hogyan rakhatnám át a rendszert egy 128gb-os samsung SSD-re Norton Ghost 15-el, amit az SSD-hez kapok? Előre is köszi a segítséget! -
LK
addikt
Sziasztok! Visszaolvastam,és ezt ajánlottátok rendszer áttelepítéshez, ssd-re :Acronis Migrate Easy illetve Paragon Drive Copy 11.
Melyik jobb? Ezek elvégzik a partíció eltolást? (Én csak az Acronis True Image szoftverrel dolgoztam) Ezek is hasonlóan egyszerűek kezelhetőek? Válaszokat előre is köszi. -
Bodor
veterán
Érdekes hírek.
Nagyon ütős lett a Marvell új SSD vezérlőjeÉs valószínű, hogy erre az új Marvell vezérlőre épülnek a Lite-On E200 SSD-k .
Legalább ezek remélhetőleg nem vesznek össze a alaplapi Mervell SATA vezérlőkkel, mint a Sandforce-osok.
-
petakpa1
őstag
Segítsetek picit. Az adataimnál szereplő konfig-ba szeretnék SSD-t rendszermeghajtónak. Egy egyszerűbb 60 GB-os modellre gondoltam, és az ár is szempont, de ha + pár ezer forintot ráfizetve jóval jobbat kapok, akkor inkább azt választanám.
Elsőre ezt találtam: [OCZ Vertex Plus],
aztán meg ezt: [Corsair Nova 2]
Megéri kifizetni a +5 eFt-ot a Corsair-ért?
De jöhet bármi más is kb. ebben az árkategóriában.További iinfók, elvárások:
A gépen Win XP-van, és netezésre, irodai munkára, filmnézésre van használva elsősorban.
Ha esetleg 1-2 év múlva lecserélem egy AMD APU-n alapuló rendszerre, jó lenne ha azt is kiszolgálná rendszermeghajtóként. -
válasz
Carasc0
üzenetére
"Bár INTEL boards kifejezés több értelmű!"
Nem, egyáltalán nem több értelmű, elég egyértelműen fogalmaznak itt
"This download is valid for the product(s) listed below.
Intel® Desktop Board DB75EN "Na ez a deszka meg ez: Intel® Desktop Board DB75EN
Ettől függetlenül azt használsz, amit csak akarsz...
-
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem hivatalosan kiadott? INTEL oldalról szedtem!

OPPS! Installs the Intel® Rapid Storage Technology (AHCI) driver version 11.0.0.1032 for Intel® Desktop Boards.
Bár INTEL boards kifejezés több értelmű!
-
válasz
Carasc0
üzenetére
Egyrészt egy szóval sem írtam, hogy béta (épp az ellenkezőjét), másrészt meg az nem követendő példa, hogy nem hivatalosan megjelent driver-t használsz, függetlenül attól, hogy milyen sebességeredményeket mérsz. (Lehetnek olyan hibák benne, amik majd csak idővel bosszulják meg magukat, tekintve, hogy Intel deszkákhoz javasolják és erre fel is hívják a figyelmet)
-
-
Riddle
tag
Kedves Mindenki !
Segítségeteket kérném, SSD vel kapcsolatban (mivel vásárlásán töröm a buksim), elsősorban az érdekelne, hogy jelenlegi rendszeremen működne-e (lásd az adatlapomon a konfigomat), illetve, hogyan, s mennyire fogná vissza jelenlegi, nem éppen mai konfigom az SSD-t... érdemes e egyáltalán ezt meglépnem, csodát nem várok ettől, de a mostani Boot wincsim egy Maxtor 120 GB -os HDD, ami nem mellesleg ATA, nos ez lassúcska már eléggé

Amit még tudni kell; Win XP SP3 -at használok, a Sata az PCI os RAID kártyán keresztül üzemel jelenleg HDD vel, de ez nem Boot ként

Riddle
Előre is köszi a segítséget

-
kosarob8
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodom Dell Inspiron N5010 laptopom bővítésén egy SSD meghajtóval (optika helyére rakható helyre). Két típust nézegettem: Crucial M4-et és az OCZ Agility 3-at, mind2ből a 120-128GB-os típust. Kérdezném ti melyiket ajánlanátok inkább? Valószínűleg Windows7-el lenne használva (gondolkodom Ubuntu Linux-on, kérdés az támogatja-e a Trim és a többi szükséges algoritmust).
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm, üdv: Rob -
janeska65
csendes tag
OCZ vertex 3 60GB SSD van, a Hard Disk Sentinel program ezt írja ki : A kordiciót a következő SSD specifikus attibitum/ok/ értéke határoza meg 233 Média Warout indicutor. A kondició meghibásodás ezt irja.
Ez mit jelent és mit lehet csinálni vele ? -
R.Zoli
őstag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Hát mit mondjak ,nem futtattam halálra mem tesztekkel a gépet, 2000-es CL8-as Corsair Dominatorok 1600-on cl7-ben 1,65 Volton... Szóval nincs agyon tuningolva... Mivel nézzem meg? OCCT?
És nálad is mindig egy bizonyos műveletnél jött ez elő? És mindig csak egy meghajtónál? Mert nálam mindig csak ez tűnik el...
-
válasz
R.Zoli
üzenetére
Akkor mégegyszer
RAM memóriákkal minden oké? Nálam is mindig eltűnt a HDD, resi után jött vissza, sokan azt hitték, hogy sata kábel, de annak nem volt baja.(#35662) R.Zoli: Egy bios frissítést(ha van újabb), c(ir)Mos resetet, új bios beállítást javaslok. De hátha tud más valami olyasmit, hogy ne kelljen ezt a tortúrát végigjátszani.
-
R.Zoli
őstag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Az a gond ha átrakom a marvell vezérlőre akkor is ugyan ezt csinálja... mindent visszaveszek alap órajelre akkor is...
Az SSD nem lehet hibás ugye? Vagy már nem tudom mire gondoljak...
az a gáz ,hogy ilyenkor úgy lelövi az ssd-t ,hogy csak gép kikapcs után érhető el újra...
-
Carasc0
őstag
-
R.Zoli
őstag
Van egy WD ssd-m meg még van mellette más ssd is a rendszerbe ami most lényegtelen milyen típus (RAID-ben vannak az összes többi SSD egy p68-as chipseten, wd nincs RAID tömbben de az is ezen a vezérlőn van)... A lényeg az ,hogy a WD csak háttértár szerepet tölt be, letöltések, torrent stb megy rá DE amikor telepíteni akarok bármelyik ssd-re és kiírja a telepítő ,hogy a szabad hely ellenőrzése akkor leáll (percekre) ez a művelet majd a WD ssd kiírja ,hogy eltávolítva a rendszerből és innéttől kezdve nem elérhető... Egyébként az SSD hibátlan 100%-os kondíciót ír , minden tesztet lefuttatva is ok sosem volt adatvesztésem rajta stb... Viszont ez a hiba mindig előjön telepítésnél... EZ MITŐL VAN?
-
radi8tor
MODERÁTOR
mSATA az nem mini PCIe
Csak ugyanúgy néz ki.Megbütykölheted az SSD-t hogy működjön mini PCIe foglalatban is, de akkor gari ugrik. Egyszerűbb, ha visszaviszed.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Elkélne egy kis segítség. Egy Raon Everun S60H UMPC-be szerettem volna egy miniPCIe-es SSD-t vásárolni. A gépet lehetett olyan kiszerelésbe kapni, hogy van benne egy 60GB-os 1.8"-os HDD és a miniPCIe bővítőhelyen pedig van egy 6GB-os SSD, rajta a rendszer.
Mivel nem olvastam kellőképpen utána, ügyesen vásároltam bele egy mSATA SSD-t amit nem tudok benne használni (valószínűleg azért, mert nem támogat mSATA-t, csak miniPCIe SSD-t), de még az is lehet, hogy én vagyok a béna és csak a BIOS-ban kéne beállítani valamit.
Az érdekes viszont az. hogy a nagy laptopomban (Acer 5720) sem tudom használni, pedig annak támogatnia kéne. Beledobtam a miniPCIe slotba és nem történik semmi. BIOS-t átállítottam IDE-re, de így se látja. Mit csinálok rosszul? Telepíteni kéne valami drivert? Létezik, hogy egyik eszközöm se támogatja az mSATA SSD-t? -
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezzel a progival ment az előző klón is, azt jól csinálta, lehet a méretbeli különbségek nem tetszettek neki 64GB->96GB->80GB. Eltolás rendben.
Hol tudok ennek a 100megásnak a végére járni? -
válasz
S.Y.S.
üzenetére
Hát az gond, ha nincs meg az eredeti, mert most csak a szívás lesz vele. Első körben nézd meg, hogy egyáltalán a partíció-eltolás rendben van-e, mert ha az sem, akkor az is még egy külön -nem kis plusz- kör ez esetben és semmi nem garantálja a sikert...

Hétvégére hozok haza melót (gépeket telepítésre), lesz "egy pár" hdd, csinálok egy tesztet ingyenes és fizető, ismert-kevésbé ismert klónozó progikkal, hogy mit tudnak kezdeni a 100 megás partícióval, az eredményeket meg publikálom természetesen. Így legalább tudni fogom (meg Ti is), hogy melyek azok, amelyek alkalmasak a feladatra és melyek amelyek felejtősek.
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
EaseUS Todo Backup. Már nincs meg az eredeti, a mostani tudok egyet tükrözni, de a 25GB-os rész miatt nem járható út.
Valószinű a 100MB-os rész kavart be, azt hogy lehet eltüntetni? -
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyobb volt az, amiről másoltam (96GB). A kép felső része a lemezkezelőben látható particiók, két partició van 25,67+48,86=74,53, nincs más. A 25-ös egy rejtett partició, Commander nem látja.
-
-
S.Y.S.
aktív tag
Üdv!
Sikeresen klónoztam a rendszert ssd-ről ssd-re, 100MB-os partició + OS. Gondoltam karbantartom az ssd-t és akkor ért a sokk, hogy az ssd csak 48GB! A feladatkezelő megmutatta hol a hiányzó 25GB. A 100megás rész, hogy hizott ekkorára
el lehet ezt tüntetni valahogy? Próbáltam zsugoritani a kötetet, de nem engedi...[link]
Nézzek át Win7 topikba? -
Bodor
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Sok tapasztalat még nincsen vele, mert elég új.
Itt olvashatsz róla. meg itt is.
Mivel Indilinx Everest vezérlővel rendelkezik amely teljesértékű Garbage Collection-t végez a háttérben, így olyan Operációs rendszerekhez is ajánlott, melyeknél nem támogatott a TRIM. -
Bodor
veterán
válasz
SalvadorLynx
üzenetére
Először is gondolom mindent lementettél az SSD-ről, van egy backupod a rendszerről, amit majd vissza tudsz másolni az SSD-re, mert könnyen előfordulhat, hogy minden adat törlődik róla a frissítés folyamán. Ha van mentésed, akkor formázd le az ssd-t, és úgy próbáld meg a frissítést.
Gondolom elolvastad a SSD Toolbox/Firmware Update Guide -ban a feltételeket, de ha elkerülte valami a figyelmedet, én így értelmezem.
1. Az SSD nem lehet elsődleges meghajtó! ( tehát ha formázod, ne elsődlegesnek formázd)
2.A Biosban a SATA vezérlőt AHCI-ra kell állítani.
3. XP alatt nem működik a frissítő program
4.Mindig a legfrissebb OCZ Toolbox verziót kell használni, és legyen aktív internet kapcsolat.
5 Az OCZ Toolbox-ot rendszergazda módban kell indítani ( jobb egér gomb, futtatás mint....)Amit nem írtak le, de lehet még hogy probléma ( mert régebben az volt) , hogy nem lehet feltelepítve az Intel® Rapid Storage Technology driver.
Hirtelen ennyi. -
OCZ Petrol SSD-kről mit tudtok mondani?
-
Bodor
veterán
válasz
SalvadorLynx
üzenetére
Alaplap Bios frissítés és SSD-n való körültekintően végzett firmware frissítés esetleg megoldhatja a problémát. Előtte viszont SATA kábel cseréje, és SSD másik SATA csatolóba való illesztése is megpróbálható. Ha ezek a tippek nem vezetnek eredményre, akkor a garanciáztatás előtt érdemes lenne egy másik gépben is letesztelni az SSD-t.
Ha tuningolva van a gép, akkor érdemes lenne megnézni, hogy tuning nélkül is produkálja-e a problémát -
Kisgyöpi
csendes tag
Most nézem, hogy az SSD-n lévő FW CXM02B1Q, a legújabb meg CXM03B1Q.
Érdemes frissítenem? (Samu 830 128G)
-
M@trixfan
addikt
Köszönöm a választ! A Vertex 3 idejében szétnéztem még pár hónapja. Informálódni akartam lett-e azóta valami korszakalkotó fejlesztés. Azért azt megnézem mennyivel drágább fajlagosan egy 256-os, fantasztikus lenne minden nagyobb programot, hangmintát, egyebeket arról futtatni.
-
Bodor
veterán
válasz
Blue@X
üzenetére
Komolyan mondom úgy kérdezel, mintha el sem olvastad volna a neked címzett hozzászólást! Vagy nehezen értelmezhetően fogalmaztam? Vagy nem jók linkek?
Felsoroltál egy csomó SSD-t, melyek közül vannak olyanok amik nem ajánlottak, én az ajánlottak közül belinkeltem 3-at pontos típusszámmal, olyanokat amelyek beépítőkerettel rendelkeznek. És odaírtam ezt is: Ezt a három típust érdemes megnézni más helyeken is, hátha olcsóbbak.
Figyelj oda a típusszámokra, mert azokban van jelölve, hogy asztali gépekbe szánják, tehát van beépítőkeret hozzá.Ezek után bekérdezel újra. Annyi lenne a dolgod, hogy ha már nem tetszenek azok amiket ajánlottam, hogy az általad kiválasztott SSD-k típusszáma alapján a gyártó oldalán leellenőrzöd, hogy mit adnak az SSD mellé....
-
SalvadorLynx
aktív tag
Van egy ozc vertex 3-am. Bootoláskor gyakron nem látja a gép, kell egy két reset mire beolvassa. mostanában olyan is történt, hogy vagy 3szor kellett resetelnem a 3. után a gép leállt és be sem tudtam kapcsolni. Hátul kinyomtam a tápot után a vissza és ment megint. Nem tudom mi lehet a gond. Alapvetően működik, de bosszantó ezzel játszani, lehet gariztatnom kéne
-
Bodor
veterán
Bizony, hogy van ilyen topik, első hozzászólásnak meg ott van az eléggé részletes témaindító írás, de sajnos az emberek eléggé lusták olvasni....
Ha gondoljátok a konkrét ajánlásban szereplő SSD-k mellé megjegyzésben odaírhatom a vezérlő típusát, és azt, hogy melyik cikkszám milyen kiszerelést takar, de ez a kiegészítés állandó adatbázis frissítést kívánna, amire nem nagyon vagy energiám. Arról nem beszélve, hogy innentől kezdve akár az aktuális árakkal is ki lehetne bővíteni a kiegészítő információk halmazát ahhoz, hogy mindenki lássa, hogy mi is a bestbuy, de könyörgöm hagy ne én nézzek már mindennek utána..... -
fudi2002
nagyúr
Jah, ráadásul a samó 830 változatai már vagy 50x le lettek írva, már unom kicsit...

-
LBandi
aktív tag
-
zetecR
addikt
Kellene csainálni egy Milyen SSD-t vegyek? topicot is...
Lassan másról se szól ez itt. -
Blue@X
senior tag
Bár most láttam 64GB Samsung MZ-7PC064B/WW SSD 830 Series meghajtó-t, a kérdés az hogy mi a különbség a /WW és /EU között? Mert a /EU-s drágáb 3k-val
-
Blue@X
senior tag
Úgy hiszem akkor ő lenne a kiszemelt, ha jól láttam van hozzá beépítő keret is. Nem tudom hogy használ-e itt valaki ilyen merevlemezt, esetleg leírhatná a tapasztalatát:
60GB Corsair SSD-SATAII meghajtó Force Series (CSSD-F60GB2-BRKT-A)esetleg ami még szobajöhet, bár ezekről nem tudom hogy van-e hozzá beépítőkeret:
60GB OCZ SSD-SATAII 2.5" Meghajtó Vertex Plus (OCZSSD2-1VTXPL60G)
60GB OCZ SSD-SATAIII 2.5" Meghajtó Agility 3 Series (AGT3-25SAT3-60G) -
Bodor
veterán
válasz
M@trixfan
üzenetére
Igazából nincs [valós teljesítménybeli különbség ]többek között egy OCZ Vertex 3, Samsung 830, OCZ Agility 3, Kingston V+200, ADATA S511, Corsair Force 3
Corsair Force GT vagy Crucial M4 között. Így szerintem közülük az a "best buy" amelyik legolcsóbban beszerezhető ( mostanában ez az OCZ Agility 3 ) , illetve ha szükség van beépítőkeretre, akkor szűkülhet a lista.
-
Bodor
veterán
Akit érint, annak hasznos lehet!
Firmware frissítés az OCZ Indilinx Barefoot alapú SSD-ihez
Ajánlatos alaposan átolvasni a frissítés menetéről szóló leírást !
-
Kisgyöpi
csendes tag
Na kérem!
Akkor megvannak az első eredmények.
Mivel megfogadtam, hogy "windows szűz lesz" az ssd, ezért os x alatt kerestem hozzá programot.
Írás 320 mega körül, olvasás 440 mega körül.
Mindent összevetve elégedett vagyok.

-
M@trixfan
addikt
Sziasztok! Még mindig az OCZ Vertex 3 a best buy performnace kategóriában? A Samsung 830-ra gondoltam még, 128 Gb méretben. Nagyon kellene SSD, de nem nagyon tudom mi jött ki a Vertex 3 után.
-
-
Geri0302
csendes tag
Átkötöttem az alaplapra, valóban működik a TRIM, és az írási sebességek is megnőttek érdekes módon, kivéve a 4K és a 4K QD32, az utóbbi siralmasan kevés lett. Viszont az olvasási sebességek is vagy 100 Megával visszaestek, amit amúgy nem veszek észre.
Hát ennyi, várom az új alaplapot!
-
Bodor
veterán
válasz
Blue@X
üzenetére
Olyan SATA2-es SSD-t amihez van beépítőkeret, hirtelen csak egyet találtam. LINK
Ez elég jó áron van, és megbízható. A te alaplapodhoz jó lesz.
Kicsit drágább a Samsung SATA3-as beépítőkerettel rendelkező SSD-je LINK
És a hasonló Kingston LINK
Ezt a három típust érdemes megnézni más helyeken is, hátha olcsóbbak.
Figyelj oda a típusszámokra, mert azokban van jelölve, hogy asztali gépekbe szánják, tehát van beépítőkeret hozzá. -
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem és köszönöm!
Nos akkor már csak 1 kérdésem maradt. Az IRST telepíteni akar egy Intel Control Center cuccot is. Ez szükséges vagy nem?
-
Blue@X
senior tag
Elolvastam az írásodat, eléggé jó és összeszedet, de még így sem tudok dönteni. Az biztos hogy olyan kell amiben van beépítő keret, mivel desktop gépbe menne, így az M4 kiesett (PH!-s teszten utánaolvasva), hiszen annak nincs. A te véleményed szerint nincs különbség a mostani SSD-k között átlagos felhasználáskor, így az általam összeírt listából melyiket ajánlanád amihez van beépítő keret is, és persze megbízható a merevlemez (a megbízhatóság is relatív, hiszen nincs olyan ember, aki már több éve használja)
-
Kisgyöpi
csendes tag
SSD nemsokára célba ér ! Kezdek izgulni

-
Bodor
veterán
válasz
Blue@X
üzenetére
Egy kis olvasnivaló hátha segít dönteni.
Ha elolvastad és mégsem, akkor szívesen segítek kirostálni a listádat....
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Automobilista 2
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- LEGO klub
- Luck Dragon: Kenyér
- Battlefield 6
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- darkFlash CF8 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak ugyanúgy néz ki.