Hirdetés
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Bemutatkozott az Oppo Find X9s és a Pro is, de nem ugyanott lesznek kaphatók
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Aktív témák
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok! A Dell E4300-amba szeretnék SSD-t de nem tudok dönteni... ti melyiket javasolnátok ezek közül?: KINGSTON 32GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2/32G , OCZ 30GB SATA2 SSD 2,5" Vertex Plus OCZSSD2-1VTXPL30G Méretben ezek bőven elegek lennének, de ezmeg nem sokkal drágább... Köszönöm a segítségeteket!
-
válasz
zonusz
üzenetére
Nem megfelelő az AHCI driver, ami esetedben azt jelenti, hogy nem a W7 AHCI driver-ét használod, hanem felpakoltad a deszkához adottat,(ami elnézve a deszkádat az Intel matrix Storage lesz, már ha az Intel vezérlőre kötötted az SSD-t, nem a Silicon Image-re) csak az nem nyert.
Bejegyzés végén találsz Intel Rapid driver-t, azt használd vagy tedd vissza a W7 AHCI driver-t. -
Bodor
veterán
-
zonusz
aktív tag
Ha a HDSentinel at írja, hogy a trim támogatott, de nincs bekapcsolva, ugyanakkor a "fsutil behavior query disabledeletenotify" érték 0, mi van? Asus p5q deluxe - Kingston V+100-as az áldozat. A teljesítményre is 80%-ot ír. Mit lehet csinálni.
-
zetecR
addikt
A 60-as ForceGT-re másoláskor 60MB/s-mal tudtam írni, a Samu 830-re viszont 120-szal.
Én pont az a felhasználó vagyok, aki írogat rá, így marhára nem mindegy, hogy mennyi ideig ülök felette.
Azért írtam, hogy ha ilyen igény van, akkor egyértelműen Samu, amúgy bármelyik SF tökéletes. -
Orgi
addikt
válasz
---Lasali---
üzenetére
Én két napja raktam fel és halál egyszerű, nem lehet elrontani semmiképpen sem, ha esetleg ez tartana vissza tőle.
-
válasz
---Lasali---
üzenetére
Mást ugye ez a frissítés nem javít ami miatt érdemes lenne felrakni?
SATA3-on használva egyes esetekben megnőnek a mért sebesség értékek, de OS alatt ebből nem fogsz érzékelni semmit. SATA2-ön meg semmilyen sebességérték különbség sem mérhető. -
Bodor
veterán
válasz
general
üzenetére
Egy párszor már szó volt erről technológiáról itt a topikban, de még senki sem számolt be róla, hogy milyen a valós felhasználás terén. Én nem javaslom, szerintem jobb egy rendszer tisztán az SSD-n, mint csak cache-nak használni azt. Szerintem olvasd el ezt az elemzést, mielőtt belevágsz.
zetecR: Sajnos meg kell cáfoljam ezt a "mellbevágó" , konkrétan dupla írási sebességet a valós életben. Az előző SAMU 830 RAID SSD rendszerem folyamatos írása 320MB/s , 4K írása 109MB/s, 4KQD32 128 MB/s volt. A mostani szóló SAMU 830 folyamatos írása pedig 160MB/s , 4K írása 65MB/s, 4KQD32 66 MB/s, magyarán a fele az előzőnek. Az oprendszerre feltelepítettem már egy csomó programot, és használom már egy ideje így szólóban az SSD-t, és nem tapasztaltam semmilyen lassúságot az előző rendszerhez képest, pedig ugye a telepítések alatt sok írás történik az SSD-re. Szóval ha nem érzem meg, hogy felére csökkentek az írási paraméterek, akkor azt sem lehet érezni, hogy ha a duplájára nőnek. Innentől kezdve, meg nem igazán számít, hogy Samsung vagy Sandforce, ebben a tekintetben ( és úgy tűnik másban sem) .Vajon ki másolgat rendszeresen az SSD-re nagyobb fájlokat olyan meghajtóról, amelyik nem szűk keresztmetszet ehhez a gyors íráshoz? SSD-re nem hiszem, hogy sűrűn tömörítgetünk ( vagy kibontunk) nagyobb fájlokat.
feket663 :
Fire/SOUL/CD a legfontosabb kérdésre már válaszolt is, szerintem az A-Data S596 is megbízható, és nem lesz gond az együttműködéssel sem a gépeddel, de figyelj oda a telepítésnél, konkrétan előtte javaslom elolvasni ezt a cikket
liszi70: Balage76 fórumtárs tanácsaiban megbízhatsz!
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok.
Crucial M4 -esemre nem raktam fel a 0309 es firmware-t. Mert amit írtak üzemidőt, aminél előjön az óránként fagyós hiba, arrafelé az enyém még nem is kacsingat.
Mást ugye ez a frissítés nem javít ami miatt érdemes lenne felrakni?
Gondoltam hogy elhúzom a felrakását ameddig meg nem közelítem azt az üzemidőt, hátha addig kijön újabb firmware. Van ilyesmiről valami jóslás? Érdemes várni? -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Kb. 2 hete használom az OCZ Agility 3 SSD-met és nagyon jól szuperál, a vírusirtó mondjuk lassított a bekapcsoláson kicsit, de nem vészes. Viszont 1 dolog van amit nem tudok h hogyan működik:
Ha játszok és a game a másik meghajtón van vagyis a HDD-n akkor közben az SSD is dolgozik? Vagy mivel azon nincs hozzá fűződő adat akkor nem? -
-
feket663
tag
Szia Bodor, hozzád fordulok, mert úgy látom eléggé benne vagy az SSD témában. Adott egy Asus C90S típusú notebook Win XP-vel, és szeretnék bele egy 60-64 gigás SSD meghajtót, az írásodból azt már kiderítettem, hogy melyek lennének azok a meghajtók, amik szóba jöhetnek ebben az esetben, csak sajnos azok már nem nagyon kaphatóak újonnan, vagy legalábbis én nem találtam őket, az A-Data S596 szériában is most már a turbo fantázianevű kapható, kérdés, hogy ez vajon ugyanúgy tartalmazza a Garbage Collection technológiát, mint az elődje? Mennyire lehet megbízható ez termék? És talán az utolsó leglényegesebb, hogy vajon együtt tud-e működni ezzel a 2007 körül tervezett Intel 945G alapú gépem? Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
zetecR
addikt
Pont ezt írtam, hogy nem tesztben, hanem valós életben produkál (főleg a 60-as méretben) mellbevágó, konkrétan dupla írási sebességet a Sandforce-osokkal szemben. (60 vs 120MB/s)
Persze ha nincs rá sokat kitömörítve, írva, stb, akkor bármelyik modern Sandforce-os megoldás tökéletes.
-
general
addikt
üdv!
ha láma kérdés, előre is bocsánat, de ezért kérdem, mert nem tudom... ha Z68-as lapban használnám a Smart Response opciót, azaz raidbe (vagy bármi is legyen ez..) kötök egy ssd-t + hdd-t, vajon nem használódik-e el előbb az ssd, mintha csak simán rendszerként van beállítva? kérdezem azért/továbbá, mert ha raidben lennének, akkor vajon az így kapott nagy és gyors tárhelyen a másolási sebesség is nőne? magyarul a szekvenciális írás, ami ugye igénybe veszi és fárasztja az ssd-t... ha nem jól gondolkozom, helyesbítsetek, nem igazán tudom, pontosan hogyan működik a SR, ezért érdeklődöm! köszi előre is!
-
Maximum1
őstag
Asrock deszkám van és feltelepítettem ezt az xfast ram-ot.
Kérdésem az lenne hogy a lapozófájlt is beleirányítottam a ram-ba, ez jó ötlet, vagy tegyem vissza hdd-re?
Képen látszik létrehozott 512mb-ot abból readyboost 230mb amit nem tudom mire használ.
A lapozónak pedig 255-255mb-ra állította, ez kevés vagy elég.
4 gb ramom van, és szokta kérni a lapozót ha kikapcsolom.
-
Bodor
veterán
Látom nem igazából bízol abban amit írtam, és biztos szeretnél lenni abban, hogy a legjobbat választod az adott keretekhez mérten, ami persze nem baj...
Csak idézni tudok saját magamtól, mely állítást szerintem nemigen fogják tapasztalatokon alapuló ellenérvekkel megcáfolni:"Az ajánlott SSD-k bármelyike szinte azonos teljesítményt biztosít a valós felhasználás terén. Azok a felhasználók - beleértve magamat is - akik több fajta SSD-t is használtak már a gépükben, ugyanerről számolnak be. A nagy ugrás, a „WOW” érzés, csak a HDD-ről SSD-re történő váltáskor tapasztalható igazán. Érezhető különbség csak a régebbi 2-3 évvel ezelőtti és a mostani SSD-k között van!"
A Te esetedben még jobban igaz, mert mind a négy említett SSD Sandforce vezérlővel rendelkezik, így tényleg azonos a teljesítményük, maximum tesztekben van némi különbség, de gondolom használni fogod, nem pedig tesztelésre vásárolsz.
dokar: ha csak ebből a kettőből lehet választani, akkor egyértelműen az OCZ vertex 2.
Ha más is szóba jöhet, akkor benézhetsz ide is először.
hoy:
Itt egy pár tipp a lehetséges okokra, és javaslom ezt a cikket is átolvasni.
Persze nem zárható ki az sem, hogy az SSD hibás. SSD Life, Hard Disk Sentinel talán segít egy kicsit a tesztelésben. -
dokar
addikt
hali
sata2, win7, nem tervezek váltani sata3-ra, melyik ssd-t ajánljátok op rendszer alá:
ocz vertex 2 60gb
vagy
kingston SV100S2/64G ? -
Winne
nagyúr
Még egy kérdés. Ajánlott volt az Agility 3-as OCZ, ami a legolcsóbb, ennél vajon jobb egy szintén ajánlott némileg drágább Corsair Force Gt/Force 3 ill. OCZ Vertex 3? Ha már sorrendet kellene állítani a négy között, akkor mi lenne az?
-
hoy
tag
Sziasztok!
Adott egy Asus n75 sf notebook (Sandy Bridges, Igy van rajta Sata3) legújabb biossal.
S mellette egy Vertex 3 legújabb 2.15- Firmwarrel.A hibám annyi, hogy teljesen véletlenszerűen újraindul, kék halálozik, ha nem fagy akkor is produkál olyan hibát, hogy program indítása sokáig eltart! Esemény napló szerint valami ide gondja van, sőt egy újraindulás után már nem is látta a Notebook, csak az asztali gépem (szintén Sandy bridge-s)
A gép korábban tökéletesen ment egy vertex2-vel illetve gyári winyójával..Ötletek?
Minden választ előre is köszönök!
További szép estét.
-
Winne
nagyúr
válasz
zoleeno1
üzenetére
Nekem is ez a célom, most az MW3 amivel játszom, az kb 15 GB, a winem jelen pillanatban 16GB, de nem régi, így bőven elég. Egy sata3-ast gondoltam, ha már a vezérlő is tudja azt, bár akkora különbség nincs gondolom használatban. Köszönöm a tippeket, átnézem az ajánlott listát és választok.

-
zoleeno1
veterán
válasz
GhostRider23
üzenetére
SandForce vezérlő hajtja, a mellé nincs szükség cache memóriára, ezért nincs rajta.
-
GhostRider23
tag
Hali! Én most szerzek nemsokára egy Corsair 90gb-os Force 3 Series SSD-t! Az lenne a kérdésem, hogy az SSD-k be is szoktak cache-t rakni és ha igen akkor meg tudná nekem mondani hogy ennek a szériának mennyi cache van?
-
zoleeno1
veterán
10%-ot min. üresen kell hagyni. 15Gb bőség neki, sok is
. 6x giga rendszer alá, alapvető/rendszeresen használt programokhoz bőven elég, ha átlag felhasználásról beszélünk (egyenlőre legalábbis). Én még ezek mellé +1 game-et is szoktam pakolni a Samu 830 64g-re, de még csak meg sem közelítettem sosem az ajánlott értéket. -
Maximum1
őstag
válasz
ExtremeClock
üzenetére
A 470 egy öreg darab, még most van ára.
A samut könnyebb lesz eladni később is. -
Maximum1
őstag
válasz
ExtremeClock
üzenetére
64 gb-os.
Szerintem a 470-nél gyorsabb lesz asmediával is, seq-ban biztosan. -
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ehh... pedig már kezdtem örülni, hogy nem kell majd a fórumtársaknak vacakolni a regisztrálgatással.
-
ExtremeClock
aktív tag
ASRock H61M/U3S3 mennyire fogja vissza a 830/128 Samsungot? Jelenleg 470/256GB van Sata2-n ez tökéletes.
-
-
atala
addikt
Nem értem miért mérnek sokan ALL 0x00, 0 Fill-ben? Csak mert úgy jobb eredményt kap?

-
e00dgy
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
A héten vettem egy OCZ Agility 3 - 120 GB -os SSD-t.
Kérdésem az lenne, ha lehet újabbra frissíteni a firmware-t, megtegyem?
Illetve a frissítéstől elvileg nem vesznek el az adatok.Nem vagyok benne biztos. De más eszközöknél általában nem okozott adatvesztést.
Remélem nem most fog 
Köszi a Helpet!
-
zoleeno1
veterán
Most vmelyest csökkent az áruk, gondolom a forint erősödésnek köszönhetően. A merevlemez árainak drasztikus emelkedése nem volt hatással az ssdkre. Hogy melyiket vedd? Az ajánlottak közül vmelyiket: Milyen SSD-t vegyek?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Felmerült újra az ssd kérdés a profilomban található gépemhez, azt gondolom lenne értelme a rendszernek beújítani egyet. Általánosságban most mit lehet mondani az ssd-k áráról? A merevlemezek árnövekedésével kapcsolatban volt negatív hatás az ssd-kre nézve?
Teszteket olvasgattam már, de most aq ti véleményetekre van szükségem, melyiket érdemes venni pld. innen? [link]
60-64 GB elég, kb 20GB a rendszerem általában és kb egy 15GB-os játék lenne rajta, felhasználói programok elhanyagolható méretűek.
Köszöntem.

-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Jelenleg CXM01B1Q verzioju firmware talalhato rajta.
Termeszetesen egy teljesen mas, asztali gepben probaltam, es mint irtram abban is tetu lassu volt. Igy hetfon postazom vissza az eladonak.
Koszonom a segitsegeket / tippeket mindenkinek! -
TSanya
aktív tag
Sziasztok!
Én is SSD tulaj lettem egy OCZ Agility 3 képében.
Kérdésem az lenne, hogy szeretném a jelenlegi rendszerem az SSD-re költöztetni.Az Acronis True image-vel csináltam egy backup-ot.
A következő lépés lenne a Recovery az SSD-re, majd kikapcs, régi rendszervinyó kihúz?
Vagy hogyan tovább?
Illetve lenne még egy butának hangzó kérdésem, de az ssd-t kell formázni?Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv:
S -
válasz
IgnisFatuus
üzenetére
Én igen, kipróbáltam, de ahogy sejtettem, nem működik mezei gépeken
radi8tor1
ahhoz elég lett volna egy lassú format is, mert arról sem lehet visszaállítani semmilyen adatot már, csak laborban. (persze a secure erase ideális megoldás, csak tovább tart) -
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én is a "simát" használtam eddig, és driver kereséskor bukkantam rá a nagyobb CD ISO verzióra, és dobtam be az infót érdekességképpen... de nem teszteltem még le.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Eladásra szánt SSD-t pucoltam le ezzel.
-
válasz
IgnisFatuus
üzenetére
Ha jól értelek, akkor csak találtad, de ki nem próbáltad? Csak azért kérdem, mert a felsorolt hardverekkel nem hiszem hogy sokan rendelkeznek a topikban (HP Workstations-höz adják)
Ettől függetlenül kipróbálom majd (vagy akár te is megteheted), hátha megy egy "mezei" konfigon is. (A "sima" Paragon szoftver az kb 30 mega, ez meg 150 mega ahogy nézem...)
radi8tor1
ööö, ezt azért írtad mert az újdonság erejével hat számodra, vagy mert muszáj volt?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ne telepíttesd újra szegénnyel, inkább ajánlgasd neki a Paragon Alignment Tool-t.

Találtam belőle a HP driver oldalán, ahol nem kell regelgetned meg mittomén: link -
válasz
zsolt734
üzenetére
Igen, sajnos SATA1-es vezérlője van alapból és legjobb tudomásom szerint a legújabb 2012 bios frissítés sem tartalmaz e tekintetben változást. Csak moddolt bios-al lehetne SATA2-re varázsolni, de ezt csak megemlítem, nem javaslom.
SATA2-es SSD is, SATA3-asoknál meg különösen fontos, hogy utánanézz, hogy kompatibilisek SATA1-el. Ha ez megvan, akkor pedig a cikk segít a választásban.
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni SSD vásárlással kapcsolatban, mert egy kicsit megkeveredtem. A lényeg, hogy van egy Lenovo R61i laptopom, amit fel szeretnék egy kicsit gyorsítani a HDD lecserélésével. Az elgondolás, hogy egy 128GB-os SSD kerüljön bele, amire egy dobozos Win7 lenne telepítve. Eddig megvagyok, de a következő lépésnél elvesztem vagyis, hogy milyen is legyen a meghajtó? SATA2 vagy SATA3? Pontos információm nincs, de szerintem a laptopban SATA1 vezérlő lehet. Milyet érdemes ez esetben vennem? A Milyen SSD-t vegyek cikket elolvastam, de erre nem találtam választ - vagy csak átsiklottam felette.
Előre is köszönöm segítségeteket!
Üdv.:
Zsolt -
Normi™
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Értem!Köszönöm szépen a válaszod!!

-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Egy Evga P67 -es laphoz tervezek vásárolni egy sata3-as ssd-t és a Corsair Force 3 a legszimpatikusabb vagy esetleg még Mushkin Chronos,de jobban hajlok a Corsair felé...Véleményetek szerint nem lesz a Corsairrel kompatibilitási problémám,illetve mennyire megbízhatóak ezek a szériák?Rákerestem itt a topicban,de csak részinformációkat találtam..
Előre is Köszönöm!
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm a részletes választ, este megcsinálom. Nincs kihelyezve fájl, direkt mindent lehúztam telepítés közben az alaplapról, csak az SSD volt bekötve. Persze előtte megformázva és partícionálva még a régi win alatt...
-
válasz
zjuhasz
üzenetére
Easeus Disk Copy letölt, indít, boot-os eszköz(CD/DVD vagy pendrive) létrehoz. HDD-ről törölj le minden partíciót, utána nem is kell létrehozni partíciót. Bebootolsz a létrehozott boot-os eszközről és a disk copy lehetőséget használd(ez esetben ez nem okozhat gondot, hisz az SSD teljes kapacitása kisebb, mint a HDD-é). A honlapon még régebbi verzió képei vannak, de az újban, amikor kiválasztod a cél meghajtót (a HDD-t esetedben) lesz lehetőség a sector by sector clone mód bejelölésére és azt tedd is meg.
Ha így jársz el, akkor az SSD méretével pontosan megegyező, bit-re egyforma partíció fog létrejönni a HDD-n.Ha nem indulna mégsem a rendszer a HDD-ről, akkor W7 alól, annak lemezkezelőjével ellenőrizd a HDD-n létrejött partíciót, hogy aktív-e. Ha nem lenne az, akkor tedd aktívvá, azaz jobb egér a a partíción/megjelölés aktív-ként.
Ha ezt követően sem indulna a rendszer a HDD-ről (és ezt mindig úgy kell kipróbálni, hogy más SSD/HDD ne legyen csatlakoztatva ezidőre), annak csak egy ismert okáról tudok, nevezetesen, hogy az eredeti rendszernél is ki vannak helyezve az indítófájlok másik meghajtóra és ilyenkor természetes, hogy azt nem másolja át a klónozó progi (egyik sem)
-
zjuhasz
aktív tag
Corsair Force 3 SSD boldog tulaja lettem, hasít rajta az új rendszer. Viszont csinálnék egy "lassú, biztonsági" rendszert a régi vinyóm egyik partíciójára. A terv az, hogy bájtra pontosan átmásolnám az ssd tartalmát hdd-re és ha szükséges, akkor a boot során F8-al tudnék hdd-t választani. Külön boot menüt nem akarok, az csak lassítaná a gép indulását.
Milyen prg-al tudnám ezt kivitelezni? Próbáltam Norton Ghost 15-el windows alól, de nem indult el a merevlemezről a másolat. Szerintem jobb lehet egy olyan prg, ami bebootol cd-ről és úgy másol, nem pedig a futó windows alól rántja ki a rendszerfájlokat.
Mit javasolnátok?
köszi -
válasz
Speed®
üzenetére
A Sandforce tömörítést használ, úgy képzeld el, mint pl a WinRar-t, azaz ha egy mappát becsomagolsz vele, amiben vegyes hatásfokkal tömöríthető fájlok vannak, akkor a Winrar is bizonyos adatokon(nehezen vagy sehogy tömöríthető) belassul, míg jó hatásfokkal lévőknél meg felgyorsul. Amikor másolsz SSD-ről SSD-re, akkor "ugyanezt" csinálja az SF vezérlő is.
-
Speed®
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A Sandforce is egy érdekes találmány..néha meg-megtorpanni éreztem írásnál, a tömörítés hatása vagy placebo és ez így van rendjén a cache miatt?
Igazából csodát nem várok és ki se használom a gyorsulást valszeg..a helyre van elsősorban szükségem és most erre az ajánlatra le kellett csapni. -
válasz
Speed®
üzenetére
Azért megy gond nélkül, mert a legújabb BIOS van fent és az úgy is van jól.
Corsair F60 és Samsung 830 közt, OS alatt különbség? hát ez egy érdekes kérdés, az biztos, hogy akkora különbséget nem fogsz tapasztalni, mint amikor HDD-ről váltottál az F60-ra. Ha fájlokat másolsz ott lesz eltérés, mivel a Samsung nem használ tömörítést. Ha "tippelnem" kellene, akkor valamelyest gyorsabb lesz a boot, valamelyest "pörgősebbnek" fogod érezni az OS-t és persze lehetnek olyan alkalmazásaid, amelyeknek ha számít a SEQ sebesség, akkor az természetesen Samu-nál ki fog jönni.
-
Speed®
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Legfrissebb BIOS van fent, az F60 is ott üzemel/t eddig gond nélkül.
Nincs gondom a lappal egyébként, nagyon kultúráltan megy /eddig/.Egyébként alapvetően nem a sebesség miatt cserélek..de ha már ;p
Kíváncsi vagyok, érzem-e majd bárhol fejlődést az F60/SF1200 után. -
válasz
Speed®
üzenetére
Hát ha sikerül a fehér sata port-ra biggyeszteni az SSD-t (meg persze helyes BIOS beállítás), akkor nem lehet akadály. Viszont ha már BIOS, akkor egyből mondom, hogy az Asus P8P67-M az egyik legbugosabb BIOS-al van alapban ellátva, gondolkodás nélkül BIOS frissítéssel kezdjél.
(Ez az Asus P8P67-es sorozat egészére is igaz) -
Speed®
titán
válasz
ExtremeClock
üzenetére
Meg ám ;p
Kíváncsi leszek, ezzel a P8P67Mel ki tudja-e futni magát a 830/128

-
RMZ250
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, lehet hétvégén akkor újra teszem.
-
RMZ250
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, lehet hétvégén akkor újra teszem.
-
zoleeno1
veterán
válasz
ExtremeClock
üzenetére
Dehogy éri, nem kell az neked, inkább irányítsd át hozzám az eladót

50 körül van a normálisabb boltokban. Ha tényleg zsír új, akkor meg
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Meg is lepett a vékonysága. Egyáltalán nem melegszik.
Egy másik kérdés. Új 830-as 128gb-s samsung garival 40-t megér?
-
válasz
RMZ250
üzenetére
Ha particionálod, akkor oldja csak meg. Ha csak formázol egy meglévő partíciót, akkor természetesen nem. E szerint telepíts, ha már úgyis benne vagy...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk ilyet is ritkán látni 1Kbyte-os eltolás, az igen...

-
RMZ250
senior tag
Hali srácok, néhány napja vagyok ssd tulaj. Ocz Vertex2 60Gb. Futtattam egy sebesség tesztet és mondanátok valamit, hogy ez most menyire jó vagy rossz?
Az ugye rögtön kiderült, hogy az eltolás nem lett jó de miért lehet ez? Háromszor telepítettem újra. Másik vinyó lehúzva ssd formázva nem értem mi lehet. Azt írjátok, hogy a Win7 magától megoldja az eltolást, hát itt nem. Még valami, a biost átt tudtam állítani AHCI módba de ettől függetlenül kell telepitenem valami drivert? -
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tényleg nem rossz, de az áráról viszont nem lehet túl sokat tudni...
-
-
HZoli87
veterán
Ne feledjük, notebookról van szó, ahol simán elképzelhető hogy 50 fok körül üzemel egy-egy HDD vagy SSD általános használat mellett is. Sokat nyom a latba, hogy egyes gyártók hogyan oldották meg az elhelyezést, mert ha túl közel rakták a sok hőt termelő egységekhez (CPU+GPU), akkor rendesen felfűti.
Mondjuk én is notebookban használom, de azért 40 alatt megszokott állni.
-
SZKEBE75
senior tag
Megjött A OCZ 60GB Agility 3 AGT3-25SAT3-60G.
Holnap telepítem a fórumtárs által készített logout cikk alapján.Ha bárkinek v.mi tanácsa van ne tartsa magában nyugodtan írja le!
Tehát:
sata3 port-ra csatlakoz,többi vinyó lehúz.
bios alap.
AHCI mode.
WIN7 telepítés.
mérés CrystalDiskMark-al,0x00 (0 Fill) .
ha minden stimmel ne rakjak sem chipset driver-t,sem AHCI drivert..?
utána finomhangolások,defrag disable stb. -
válasz
ExtremeClock
üzenetére
Egész biztosan jó ár volt így érte. Ennek a 7mm-esnek nem tudom az árát, 470-est is ritkán kapni már, de a 9mm-es változata az olyan 70k körül lenne.
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
45-ért jó vétel volt? Garis.
Kicsit meglendűlt a win
-
válasz
ExtremeClock
üzenetére
"Samsung 470 256GB elvileg."
Gyakorlatilag is az, csak a 7mm-es kivitel ezek szerint, azaz a típusjelzése MZ7PA256. Sebességek meg rendben vannak. -
válasz
bigmasterg
üzenetére
Itthon nem tudok róla, hogy jelenleg kapható-e lenne valahol, de az biztos, hogy lehet külön is kapni (majd)
Bodor
Azért ez a sebesség- és teljesítmény adatok igen csak szép eredmények.
-
Bodor
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Csak akkor kell a firmware frissítés ha nem a legújabb van rajta, de akkor sem létfontosságú, csak abban az esetben, ha valami gondod van vele. Ellenben ha nincs gond vele, akkor is célszerű még az OS telepítés előtt megtenni, hogy később ez ne okozzon problémát. Ez mindegyik SSD-re vonatkozik, nem csak a Sandforce-osokra, de általában az újonnan vásároltakon már az új firmware van.
bigmasterg: Úgy látom már kaptál segítséget, többet én sem tudok, nem nagyon elterjedt ez a mSata megoldás, és sajnos teljesítményben is elmaradnak az igazi SSD-ktől.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Aktív témák
Hirdetés
- Corsair MP600 PRO LPX 2TB - PS5 SSD (2029-ig Garis)
- SAMSUNG 9100 PRO 8 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.800-13.400 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T705 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- WD Purple 4TB HDD (WD40PURZ) 100/100
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 86%
- iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4422
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Ez az Asus P8P67-es sorozat egészére is igaz)