Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Maximum1
őstag
Egy kis adat, gépcsere után.
Asrock H61M/u3s3/Asmedia vezérlő/ + Intel G620 + Ocz Agility 3 60Gb
Asrock Z68m/usb3 + Intel i3-2120 + Ocz Agility 3 60Gb
Kíváncsi voltam mennyivel jobb egy intel vezérlő, jelentem sokkal jobb, kb 1,5x gyorsabb minden.
-
N_A_S
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
danger85
csendes tag
OCZ Vertex 3 120GB Sata2-n:

Nem értem miért nem jelenik meg a kép, valaki segítsen! Köszi
-
lacfy
csendes tag
Üdv!
Van egy Asus F5SL típusú laptopom, és ehhez akarok venni egy SSD-t. Már sokat nézegettem melyiket, végül egy Samsung mellett döntöttem, viszont vannak aggályaim. A lapos már nem igazán új; 4 éve van meg; az AIDA azt írja hogy SATA2 -es HDD van benne, amiben nem igazán vagyok biztos, mármint hogy a megvételekor már volt-e ilyen.
Korábban elolvastam a szükséges cikkeket, amiben szóba került az AHCI. Ekkor megnéztem a bios-t hogy van-e ilyen lehetőségem, de nincs semmi ilyenre utaló beállítás. Utána néztem a frissítés lehetőségének, van egy v308-as jelzésű frissítés (gondolom 2008-as lehet). Majd frissítem, hogy esetleg van-e valami plusz a frissítésben.Kérdés: Megéri-e SATA2-es SSD-t vennem? Egy kicsit lutrinak érzem a dolgot, mert félek hogy nem fog működni és akkor csak pénzkidobás lenne.
UI: ezt szemeltem ki: [link]
-
-
-
N_A_S
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, jó ötlet! Ez a Samu progi működik más SSD-kkel is?
-
Külön azt nem kell az első hsz-ba, mert készítettem egy részletesebb leírást is, amiben szerepel. Esetleg ezt betetetem az 1. hsz-ba, bár Bodor cikkében is linkelve van.
-
N_A_S
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Onnan, MS AHCI driver (szűz win), rendszrgizda mód (látom az SSD-t a frissítő progiba). A problémát az okozza hogy az FW2.0-nál volt ún "alternate FW" (~90mb), és most nincs mert a SandForce nem működik együtt a Corsairrel. Régen az alternate-ot raktam fel mivel a sima nem ment rá.
Mindegy, már formázom a meghajtót a leírásod szerint (25753 , szvsz bele lehetne tenni #1 hsz-be)

-
Sárpac
nagyúr
válasz
Anfänger
üzenetére
Raw read errorral nem kell foglalkozni, az a nyers olvasási hibákat mutatja egy adott időintervallumban, de ha nem használod az érték visszamászik, ssdknél ez sűrűn mozog mivel óriási adatmennyiséget mozgat igen rövid időn belül, így a hibák száma is halmozottan jelentkezik, amit persze javít az elektronika. A hddknél fontosabb dolog, mert ott lemez olvasófejhibára utalhat, a sentinel ezért jelez neked kritikus időpontot, amit persze az ssd mindig maga előtt tol!
-
innen töltötted le a FW-t?
Alapvető fontos dolog, hogy Vista vagy W7 alól lehet használni XP alól nem, a frissítőt admin jogosultsággal kell indítani és kötelezően AHCI üzemmódban kell lenni annak a SATA portnak, amire az F60-as csatlakoztatva van. A letöltött cuccban van leírás is a menetéről. Őszintén szólva nem is emléxem, hogy ennél a típusnál gond lett volna valaha is a FW frissítéssel. (esetleg még a "kitudjamilyen" AHCI driver is okozhatja, tedd vissza a W7 AHCI driverét)spiritex
Ez egy SMART adat, azt kell csak kiovasni, amúgy a gyári szoftvere írja ki a magician.
(nyilván a HDS is kiírná meg más hasonló progi is, csak nincs telepítve más) [link] -
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem is egy 64GB-os 470-es Samum van. Melyik program írta ki neked ezt? Mert én bármivel nézem, használható infót még nem sikerült kihoznom egyikből sem.. A CrystalDiskInfo-ban pl. nem látni sem állapot %-ot, sem olvasott/írt adatot

-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oksa! Nem megyek ezért a sentinel topikba. Elég,ha itt megkérdem! Köszi a válszokat!
Kösz Normi01.
-
N_A_S
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

Próbálok FW-t frissíteni az F60-asomon, de sajnos mint sok más júzer nekem se akaródzik feltelepülni az ápdéjt (erről hivatalos fórum: [link]). Az itt lévő felhasználók közül esetleg nem ismer valaki valamilyen trükköt? A corsair állásfoglalása az ügyben hogy ha nem megy az update akkor küldjem ki nekik és megcsinálják, de ezt semmiképp sem szeretném. Ha sehogy nem jön össze akkor mit és milyen progival érdemes csinálni winreinstall előtt az SSD-vel? Gondolok itt pl a mély-formázásra
Válaszokat előre is köszönöm

-
F34R
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
15k + posta
-
-
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a megnyugtató választ! Nem kell megerösítés,elhiszem neked! Te nem most kezdted ,értesz hozzá,ennyi nekem elég! Mégegyszer köszi!

Még egy kérdést engedj meg! A Raw Read Error Rate-nál írja,hogy a Küszöb várható elérése 2012.04.07. Milyen küszöb? Ez mit jelent pontosan? Mi fog történni akkor?
Ez jó vagy kevéssbé jó? -
F34R
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
oké
mondjuk a keret nem sok erre a 2-3 ssd-re redukálódott , a Vertex 2 meg gondolom nincs az ajánlottak listáján. -
Ha mindenképp Intelben gondolkodsz, akkor radi8tor1 a te embered, ő alapvetően Intel SSD felhasználó, ő biztosan tud segíteni a választásban. Ha benéz biztosan fog javasolni meghajtót.
Ettől függetlenül az elég egyértelmű, hogy a G2-es gyorsabb mint elődje, viszont manapság nem tudom, hogy mi a helyzet a 320-asok FW bugjával, mert meglepő módon idén még nem volt a kezem között 320-as Intel. -
F34R
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Az az érték csak azt jelzi, hogy az OS küldi-e a TRIM parancsot, azt nem, hogy az AHCI driver el is küldi avagy az SSD kompatibilis-e a TRIM-el.
Ebben a kérdésben nem lehet, vagy nehezen lehet eldönteni, hogy most akkor mi is az igazság, ezért
Ez az alapfelállás | Rákérdeztem | válasz 1 válasz 2
(hdsentinel az a HDS egyik fejlesztője, tehát tudja mit beszél)Na most ezek után döntsd el, mi az igazság.

Anfänger
Nincs azzal semmi gond. Pl a RAW Read error rate az hangzásában megtévesztő, az folyamatosan nő lemezműveletek során, nyilván más-más mértékben, attól függően hogy épp mennyit használtad az SSD-t. Gyártonként változik, hogy adott smart attribútumot hogy kezeli, pl ha az 1-es smart attribútum egy hitachi hdd-n lenne ennyi, akkor az már totálkáros lenne, de Seagate-n meg teljesen rendben van. Ha megerősítés kell, akkor meg kérdezd a HDS fejlesztőjét -
Anfänger
őstag
Sziasztok! Meglestem a Vertex 2 SSD-met a Hard Disk Sentinel progival! Van olyan érzésem,hogy lehet hamarosan kakukk van az ssd-nek? Szerintetek kellene valamit tennem,egyáltalán tudok valamit ez ellen tenni?
Nagyon szarok ezek az értékek?A hozzáértök segítségét,és válaszait nagyon megköszönném!
Ìme néhány kép! :

-
N_A_S
veterán
Amúgy a Force GT Raid tömb erre "fsutil behavior query disabledeletenotify" 0-t adott vissza? Most akkor működik a TRIM vagy sem?
-
Legjobb tudomásom szerint a G2-be került be a TRIM támogatás, azaz maga az SSD támogassa TRIM-et.
Nem vagyok Linux guru, de ahogy a linkben is van 2.6.33-tól támogatott a TRIM. Az biztos, hogy amiket én kipróbáltam Linux-ok (legújabbak) úgy mint openSuse, Ububtu és Little Susie, ezek támogatják a TRIM-et mindenféle állítgatás nélkül.
e00dgy
Nem találtam a rev 1.0 manuáljában e tekintetben különbséget az AHCI BIOS-ban történő beállítását illetően. -
e00dgy
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát nagyon köszönöm a segítséget!
-
F34R
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
lool most látom bassza meg hogy Intel X25-V SSD -t akarok megvenni

ez miben másabb mint a G2?Linuxnál látom az Ext4 a támogatott arról nincs infomációd hogy a 3.x-es kernel is tudja-e TRIM-et?
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok
Mitől lehet,hogy lelassult az ssd írási sebessége 6MB/S-ra?
-
Itt egy kicsit leegszerűsítve van táblázatban, hogy melyik OS és milyen "kitétellel" támogatja a TRIM-et. [link]
e00dgy
Hát ebben a tekintetben nem hiszem, hogy a BIOS annyiban eltérne a rev 1.2-höz képest, de azért megnézem (ha tudom, mert lehet, hogy ugyanazt a manuált lehet letölteni hozzá, mint az 1.2-höz) Privátban fogok válaszolni. -
e00dgy
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A link alatt amilyen alaplap szerepel az rev. 1.2-es, nekem 1.0-ás van. :S
Lehet ez a baj ?
-
F34R
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Linux is támogatja a TRIM-et ?
mód: megadtam magamnak a választ
[link] -
degec
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
te egy isten vagy !!.. kösz.. töbször láttam saját szememmel
biztos megvan ez az info valahol de mire megtalálom.. ahhh.. köszönöm szépen hogy leírtad
! -
Nem, közel sem, ez nem így működik.
Az ADATA SF-1222-es vezérlője végez trim-szerű karbantartást és azt teljesen jó hatékonysággal teszi(sok törlés/írás után jól regenerálódik), ergo nem fog idővel belassulni az SSD és egyáltalán nem kell tartanod hogy a TRIM hiánya miatt bármi gond lenne. (Hamarabb fogod eladni (nem azért mert rossz lesz, csak pl vennél egy újabbat/nagyobbat), mint hogy ez miatt elpusztuljon az SSD) 
-
degec
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ajdejo.. akkor marad igy ? mire számítsak elhullik 2 honap alatt ? mit tudok csinálni ? köszönöm szépen
-
-
degec
senior tag
Szaisztok !
Segítsen már valaki.. laptopra gyári vistát raknék fel 2009 es centrinos cucc, ssd-vel adata 599 es..felmegy minden driver de a TRIM et nem tudom bekapcsolni.. mert minden általam talált leírás win7 hez van.. konkrét vistá-s leírás van valahol mert én nem találom HELP ! Köszönöm szépen !

-
proly01
őstag
Samsung magician programja sem
-
proly01
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen ok is ezt mondtak.Ahogy mondod frissen telepitett win7nel is elojott ugy hogy csak az ssd volt rajta mindent lehuztam.Remelem megtalajak a gondot.Csak nekem furcsa hogy bemondtak hogy szar az alaplapom meg a ramjaibol 3db de erdekes modon HDD alatt egyszer sem volt semmi gond hibatlanul mukodott.De nekem az ssd elso beszereles ota nem akarodzott bootolni elkezdte a telepitest dvd rol aztan amig ettem feltette kb olyan 10perc alatt mire bejottem mar villogott a kurzol es nem tortent semmi mondom varok csak ujraindul egyszer de 20perc mulva se.Kikapcsoltam ujrainditottam szinten semmi.Aztan ujrainditottam harmadszor is akkor mar megadtam neki h az ssd rol bootoljon windows logo kekhalal aztan ujrainditottam megadtam ujra neki h honnan bootoljon akkor behozta hogy teljesitmeny felmerese el is indult mindent betoltotte az asztalt mondom ujrainditom hatha megint kekhalal lesz.Erre ujrainditom kekhalal
es kezdodott minden elorol.Azzal a kivetelel hogy volt mikor mar ugy sem bootolt be hogy megadtam neki hogy ssd rol bootoljon.Ujrahuztam a win7 et nem latta a telepito h lenne benne ssd azt irta a "windowst nem lehet telepiteni mert nincs megfelelo eszkoz" aztan radugtam a kulso vinyot akkor latta a telepito azt is es az ssd is.Ujrahuztam megint kekhalal szokasos dolgok.Aztan mar a hard disk sentinel sem latta az ssd-t aztan vagy latta vagy nem.Feltettem egy 32bitest ott is szinten zenesz ugyanaz mint volt aztan feltettem a legujabb nforce drivert nem lett jobb mar a sajat ismerte fel azt irta "Semmifele ssd sincs a gepemben" .Letoroltem mindent szuzen huztam ujra a telepito felismerte az ssd-t semmi gond.....csak az elso ujrainditasnal telepites kozben ujra nem bootolt be.Na mondom....anyad.Es mentem a szervizbe. -
proly01
őstag
Elvittem ma a szervizbe a gepemet azonnali bevizsgalast kerve az ssd kekhalalozasara es ujraindulasaira.Az alaplapom is hibas es a ramjaim is veletlenszeru hibakat generalnak azt mondtak.Ettol nem bootol be a win7.Azt is mondtak hogy jot tesz az ssd nek az AHCI de ettol fuggetlenul AHCI-t nem tamogato lapokon is problemamentesen kellene mukodnie sata 2vel is 50-80% teljesitmenyig IDE modban.Meg vizsgaljak mashol van e hiba a vasban de ezekre gyanakszanak ami mar mutatta is hogy hibas.Ez akkor igy megallja a helyet szerinted letezik hogy nem driver hanem ez okozta?Termeszetesen mondtam nekik hogy HDD vel ilyen gond sosem volt mindig hiba nelkul indult ezert gyanakodtam bios elavultsagra vagy driverre.Azt is mondtak az sem kizart hogy az SSD a ludas bar kicsi az eselye.
-
válasz
e00dgy
üzenetére
Hát ha azt a 10-15 beállítást mind rendesen beállítottad és az adatlapodon szereplő Agility 3-ról van szó, akkor passz.
Carasc0
hát igen, ez a Marvell vezérlő kiszámíthatatlan szokott lenni, a legjobb eredmények azzal a Marvell driverrel érhetőek el, amelyet linkeltem, mindamellett, hogy a TRIM is működik rendesen. Mondjuk azt nem tudom, hogy mekkora eltérés volt a sebességben és hogy csak ezért érdemes-e volt cserélned, de gondolom ezek szerint megérte a csere. -
pigsty
aktív tag
válasz
SipiBcs
üzenetére
Igen, elírtam, elnézést
mondtam hogy nem értek hozzá,
azóta néztem az árakat, OCZ Vertex Plus Series SATA II 2,5" SSD 32GB talán? Vagy inkább Kingston SSDNow S100 16GB (SS100S2/16G) ? Hm-hm.
Most már reálisabban nézve, 15k felé nem mennék, most a Win7 programokkal olyan 12GB.
Ha még pakolok mellé, USERS mappát veszem, talán pont jó lenne 16GB.
4GB RAM tényleg kevés? De a videodigitalizálás távoli nagyon...s ritkán lenne -igaz, xp alatt - ment 1.5GB-al, egy Athlon XP2000+ CPU-n, kb 90-98%on, persze SD volt az anno; HD az más már, akár tömörített, akár nyers adatfolyamot veszek,bár inkább CPU->chipset->merevlemez számít(ott), a két Hita nem volt rossz gyorsaságban, szerintem a mostani chipsetem lassítja őket jobban, mint majd ők az új konfigot, kb egy VHS, tv-adás szoftveres MPEG-2 tömörítésbe, arról ne nyissunk vitát, a MPEG-2 mennyire idejétmúlt.Aztán lehet, mégis veszek egy alig használt HDD-t, bár ott meg nem használnám már ki a mostani 160+< gigákat.
-
e00dgy
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a linket. Hát már engedélyezve van.
Egyszerűen nem tudom mi lehet a baj.... -
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
A bejegyzésedben szerepel a régi X58-as alaplapom! De hiába állítottam volna be ezeket a sebességeket, az egészet elrontja a Marvell vezérlő! Ezért is cseréltem le az 1366-ot 1155-re!
-
válasz
e00dgy
üzenetére
Elég lett volna csak az első kép a sebességről... Azért nem jó a sebesség, mert a jó eséllyel a BIOS-ban nem engedélyezted a SATA3 üzemmódot. Ebben a bejegyzésemben ez a deszka is szerepel, nézd meg a BIOS beállításokat és annak megfelelően állítsd be a BIOS-od, akkor rendben lesznek a sebességek.
-
e00dgy
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az én gépem által produkált sebességek rendben vannak-e?
Kicsit többet vártam az SSD-től.
Írásban..
Hozzáértő véleményetek várom

-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 269.314 MB/s
Sequential Write : 246.985 MB/s
Random Read 512KB : 255.581 MB/s
Random Write 512KB : 240.992 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 32.844 MB/s [ 8018.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 82.684 MB/s [ 20186.4 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 98.173 MB/s [ 23968.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 164.512 MB/s [ 40164.1 IOPS]Test : 1000 MB [C: 27.0% (30.2/111.7 GB)] (x5) <All 0x00, 0Fill>
Date : 2012/03/14 21:48:44
OS : Windows 7 SP1 [6.1 Build 7601] (x64)-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 268.969 MB/s
Sequential Write : 246.869 MB/s
Random Read 512KB : 255.750 MB/s
Random Write 512KB : 240.811 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 32.991 MB/s [ 8054.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 82.479 MB/s [ 20136.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 94.483 MB/s [ 23067.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 164.807 MB/s [ 40236.2 IOPS]Test : 1000 MB [C: 27.0% (30.2/111.7 GB)] (x5) <All 0xFF, 1Fill>
Date : 2012/03/14 21:57:18
válasz
Tomko78
üzenetére
A sima (1.x x1 ) sehogy, de nem is abba kell beszerelni... Vagy esetleg az új információ számodra, hogy a hosszú PCIE portba lehet beszerelni?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Olyan deszka kell(pontosabban csak célszerű), amiben több "hosszú" PCIE port van, és az egyik ezek közül x4 módban is képes menni, pl [link]) -
Tomko78
addikt
De akkor ez hogy tud ilyen sebességet sima pcie ?
Read: Up to 975 MB/s
Write: Up to 875 MB/s
Max Random Write 4KB (Aligned): 120,000 IOPS -
Csak érdekességként.............a tesztalanyok: 2db samsung 830 128GB, az első 2 hónapos, a második vadiúj, és egy Samsung HD204UI 2TB 5400-es HDD. Az első 3-as képen intel chipset driver (9.3.0.1019), a másodikon IRST 11.0.0.1032-vel készültek a mérések:
Sorrend: használt 830, vadi új 830, vadiúj 204UI:
-Intel® Chipset Driver 9.3.0.1019
-Intel® Rapid Storage Technology 11.0.0.1032

Egyedül a 4kQD32-es olvasásnál van abszolut és relatív értelemben is nagyobb eltérés az IRST javára........és valamennyire a 4K-s írásnál
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így van a 2x meg 5gbps, de még az is kevés 400MB/s-nél elakadnak az 550-es ssdk!

-
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi szépen! De az 1.1 már oké?
(#34934) Bodor
Ez azért nem túl biztató. Talán csak az ASRock ilyen, hát ez majd kiderül, ha meglépem.. -
-
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez még mindig a haver gépe, haver deszkája, amin nekem kell megoldanom a 830-as Samsung telepítését. Jó lenne, ha ki lenne használva az SSD teljes sebessége...
Tehát ilyen a deszkája. Úgy látom 1.1-es a pci-e. Ez így jó? Ha 1.0-s lenne, akkor miért felejtős? -
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex
üzenetére
Ezek olyan biztatóak:
MEGAPOWER - főleg ez, mert írja is, hogy: "A kártya támogatja az ACHI és IDE vezérlőt továbbá az NCQ-t (Native Command Queuing), Hot Plugging és az ATAPI eszközöket."
ASROCK
DELOCK
Ugye ez járható út? Van valakinek tapasztalata, hogy ez így működik-e ahci nélküli alaplapban? Hol kell ezeknek állítani a működési módjukat? Szintén a BIOS-ban? -
StephenNO1
tag
válasz
Tomko78
üzenetére
Köszi a képet
drága jó istenem mit fog a Samum ezután kapni.
Egyébként wear leveling count, hogy áll? Nálam kemény 4-en. Hülye kérdés annyira nem értek hozzá, ha eléri most hasra ütök egy 99-es értéket akkor valószínűleg a cellák már érzik a törődést? Persze ez csak feltétel, lehet hamarabb lehet később, sosem hittem a programos becslésekben. -
spiritex
veterán
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de egy Ahci nélküli alaplapba nem lehet olyan SATA2-es vagy SATA3-as SSD fogadására alkalmas PCI-os vagy PCI-e-es kártyát venni, amivel lesz ahci támogatás? Mint ahogy ugye egy USB3 nélküli gépet simán ki lehet bővíteni egy PCI-os USB3-as kártyával..
+ 1 kérdés: ha csak SATA2-es az alaplap, lehet bele rakni SATA3-as kártyát, amivel ki tudom használni egy 830-as Samsung teljes erejét? És ha van ilyen lap, akkor ahci is lesz?
-
strebacom
senior tag
Köszi!!
A Paragon is ilyen ki lehet választani a 100megásat és az rendszert, le is menti egyszerre nagyon jól, de mikor visszaállítod mindkettőt, akkor elkezd szakodni a már említet hibával...ha viszont csak a rendszert állítod vissza a 100megás nélkül, akkor jól müxik...tehát a 100megásat nem kell visszaállítani vagy most hogy van ez??

-
Tomko78
addikt
válasz
StephenNO1
üzenetére
-
Bodor
veterán
válasz
strebacom
üzenetére
Évek óta Norton Ghost-ot használok( most a 15-öt) nagy megelégedettséggel.
Én mindig elmentem a 100 MB-os partíciót is, biztos ami biztos! Persze, nem valószínű, hogy egynél többször szükség van rá, ha az SSD-n nem változnak a partíciók....
( Ezt úgy kell, hogy amikor a partíciókat kiválasztod, akkor pipáld ki a "Show hidden driver" -t i. és Ctrl gombbal kijelölöd mindkettőt! )
Jobban nem mennék bele a részletekbe, csak akkor ha érdekel a program, ez esetben küldök egy magyar részletes használati utasítást ) -
Haart
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elbaltáztam egyik hibásan van kiírva:
• ADATA S511
• OCZ Vertex 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4Javítottam ez az új jó lista
Ez már mind szinkron ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
strebacom
senior tag
Azt kérdezném, hogy ti melyik backpup progit ajánljátok az SSD-s rendszerhez??
Ha lemented a rendszert, akkor a 100megás particiót is menteni kell, vagy nem??
Ha vissza állítod akkor a 100megás particiót vissza kell, vagy csak a rendszert??
Nagyon megkérnék valakit irja le részletesen mi a teendő!Köszönöm szépen!!

-
-
Haart
addikt
Tehát végülis kinéztem eme 4 szinkron 60 gigás ssd-t szerintetek melyik a favorit?
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
Kérem a szavazatokat
-
Bodor
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
Lehetne kicsit több is, de az a 5 MB különbség szerintem a 880G chipset-nek is köszönhető. Én azt mondom, hogy a teszteket elnézve a legmagasabb 4K olvasási értékeket az Intel P67 és Z68-as chipsettel rendelkező alaplapok hozzák , asztali gépekben . De javítsatok ki, ha nem így van. Azért el kell mondanom, hogy szerintem én sem érezném meg valós használat közben azt a 5 MB különbséget, szóval szerintem jók az értékeid!!
szunya1: Most erre mit mondjak. Kivétel erősíti a szabályt ! Adata-t valószínű sikerült jobban konfigurálni. . .
kilozsul: Laptopban általában mindig gyengébben muzsikálnak az SSD-k a gyengébb vas miatt. S510 Aszinkron chipeket kapott, melyek azért lassabbak teljesítményben. Idézet: "míg az S511 szinkron, addig az S510 az olcsóbb aszikron NAND flash chipeket kapja meg, ez utóbbi pedig jóval lassabb működésre képes ha kevésbé, vagy egyáltalán nem tömöríthető adatokkal kell műveleteket végeznie"
Mivel az SSD-d Sandforce vezérlős, ezért vagy ATTO-val mérj, vagy CDM-nél .All 0x00 -val. Így valósabb eredményeket fogsz kapni.
Ajánlom még elolvasni ezt a cikket hátha rátalálsz a bibire.
pigsty: 5-7 K
Egy kis olvasnivaló...Ringman: Biztos, hogy ragaszkodsz ehhez a Kingmax-hoz?
Se az SSD-vel, se a vezérlővel nincs túl sok ( talán semennyi) tapasztalat itt a topikban.... -
Ringman
félisten
a silicon motion ssd-vezérlő-gyártóról tud valaki valamit?
pl ebben a kingmax-ben van ilyen.
-
SipiBcs
őstag
válasz
pigsty
üzenetére
Szia!
Háromszor elolvastam az írásod. Nem azért, hogy értelmezhetetlen, de minden alkalommal elhűltem az 5-7.000Ft-os határon. Elírtad vagy komolyan gondoltad?
A ramokról csak annyit, hogy video digitalizálásnál a 4GB ram marha gyorsan elfogy. Még a 8 GB is határeset. Amennyiben ilyesmire adod a fejed, akkor a két IDE HDD eszméletlenül belassítja a rendszered. (hacsak nem másolod át előtte az SSD-re az adatokat, de így ismét időt vesztegetsz)
-
StephenNO1
tag
válasz
strebacom
üzenetére
Az igen szép kis érték (738GB) 2nap 14 óra működés után
Én kis hiszékeny óvom szeretgetem Samumat.... De ennek vége
Külföldi fórumokon is téma az elhasználódás, és ott is van egy két hard core aki már több terrát tolt át a nyakán (persze ha pontos a mérés) és köszöni szépen az SSD megy. Nem tudom ki idézte, "hamarabb fog elavulni az ssd, mint tönkremenni) -
strebacom
senior tag
Sokáig jó lesz!!

-
pigsty
aktív tag
Sziasztok!
előreláthatólag pillanatokon belül rendelek egy ASRock H61M/U3S3 alaplapot, melynek már a nevéből is kiderül, SATA3 csatija van.
Van most egy régi konfigon 2db IDE Hitachi T7K250, az valami bővítővel menne, háttértárként szó szerint, viszont a merevlemezes topicban javasolták, a mai HDD árak mellett, és ha már SATA3-m van, tegyek próbát a SSD-k világában. Ahol járatlan vagyok.Használat, ha számít: net,fénykép szerkesztés, sok RAW, több p2p párhuzamosan egymás mellett (bár ez egyre ritkább lesz), sok filmezés,Win7 SP1 HUN, x32 természetesen, és semmi játék. Talán a jövőben lesz tunerkártya, és esetleg videodigitalizálás.
Asszem 4 GB RAM lesz, úgyhogy pagefile, egyéb trükk sem lesz az új rendszeren, mindegy kb mit veszek?
Visszaolvasok a topicban, tesztekben, mindenesetre ki mit ajánl? Talán 5-7k-ig mennék el költségekben. -
Bodor
veterán
Értem én , hogy miről beszélsz, szerintem neked nem világos, hogy én miről...
Nem azt mondtam, hogy az nem baj, ha fele olyan a teljesítménye az SSD-nek, mint amit a gyártó megadott.
Az általam felhozott példa egy igen extrém nagy különbséget ( igen X/2) mutatva azt igazolja, hogy még ekkora sebességkülönbség sem számít, tehát kár 20-50 MB-on görcsölni, mert gyakorlatilag nincsen jelentősége a dolognak. Az általad leírt példa nincs pariban az enyémmel.Az a baj, hogy mindenki elvárja, hogy betéve a gépbe az SSD-t, egyből hozza is a gyári értékeket. Arra már a nagy többség lusta, hogy utánaolvasson a gyártó weboldalán, hogy milyen tesztkörnyezetben, és milyen programmal, azon belül milyen beállításokkal mérték azokat az eredményeket. Szóval nem átb..szásról van szó, hanem nagyfokú tájékozatlanságról. Persze, ez a topik azért van, hogy tanuljon az ember, de az esetenként előforduló felesleges teljesítményhajhászásra nem igazán kéne teret adni itt szerintem....
Ahány gép, annyi hardverkörnyezet, annyiféle eredmény. A tetejében sokan még mindenféle felesleges driverrel telepakolják a gépüket, utána meg csodálkoznak, hogy valami bibi van. A legtöbben azt sem tudják, hogy a legelterjedtebb Sandforce vezérlős SSD csak akkor hozzák a gyári adatokat, ha ATTO-val történik a mérés... és még sorolhatnám....
Szóval a gondok inkább ezen a területen vannak, nem máshol.....
-
törölt tag
Vegyünk két általatok ajánlott SSD-t, OCZ agility 3 vs. ADATA S511.Volt alkalmam kipróbálni mind a kettőt.Szubjektív érzésre is hatalmas a difi az ADATA javára.Előbb vágnám le a kezem kézi lombfűrésszel érzéstelenítés nélkül,mintsem olyat használjak az S511 után
Szóval óvatosan azzal a ----semmi különbség nincs használat közben---című megjegyzés kompozícióval 
-
Normi™
őstag
Itt nem arról van szó,mert mikor megvettem akkor én is belinkeltem ide,hogy ok-e,de van aki már századik tesztjét linkeli be ide és egyszerűen nem érti meg,hogy ennyit tud és a gyári értéket szinte egyik sem közelíti meg,ezt kellene megérteni...Marketing,semmi más!Már semmi másról nem szól ez a topik,csak arról,hogy esett 1mb/s-ot az írás megölöm magam,kicsit gondolkodni is kellene,meg megérteni,hogy nem egy tényező dönti el,hogy minek milyen a sebsssége!A másik meg az,hogy hülyére írják az ssd-t tesztekkel és ezután meg jönnek,hogy mi ez a 9tb a lemezemen...biztos átvertek
-
Ribi
nagyúr
válasz
Normi™
üzenetére
Lehet hogy jogos, de amikor trabi után veszel egy m5-öst (S4-es is lehet, márka lényegtelen), majd mikor elviszed tesztelni, kiderül 500 paci helyett mondjuk 350 van benne. Trabihoz képest mind2 brutális. Valszeg kihasználni sem tudod (persze persze tudom hogy itt mindenki Sumi) értelmesen. De valszeg visszamennél és torkon szúrnád a kipufogóval, hogy átb***tak. Mond hogy nem így van. Na ugyanez van SSDvel is. Lehet hogy normál winyóhoz képest eszement gyors, de nem azért vesz az ember X sebességűt, hogy utána X/2-t kapjon. Vagy ha valakinek ez nem világos, akkor ott gondok vannak.
-
Bodor
veterán
Komolyan mondom nem értem miért kell annyira ezen a sebességen görcsölni.
Persze megértem, hogy b@ssz@ az ember csőrét, hogy nem megy valami úgy ahogy kellene, de őszintén, belegondolt már valaki abba, hogy mennyi ennek a gyakorlati jelentősége? 
Erre egy-két saját példa:
Az alábbi kép egy "nagy sebességű" SSD-ről ( RAID0 készült! Ugye milyen jó nagy számok!
Hurrá!
Ez a kép pedig FELE olyan gyors, szóló SSD-ről készült. Jaj, milyen alacsony értékek az előzőhöz képest!
Most mi lesz?? Mindjárt sírok!
Lehet ezen javítani, vagy mit csináljak?? Nem is bírok aludni éjszaka miatta!

Na hát Kedves Uraim, el kell hogy áruljam, hogy SEMMI különbség nincsen a két rendszernél a használat alatt !!! SEMMI ! CSAK a tesztekben!
Tehát higgyétek el, hogy ha szekvenciális olvasásánál és írásnál nincs jelentősége az 500 és 160 MB/s -os különbségnek, akkor szerintetek számít az a pár MB, amin itt oly sokan görcsölnek??

NEM !
Szóval nyugi!
Ha nem hisztek nekem, akkor nézzétek meg ezt a tesztet, itt ugyanerről szól a mese !Remélem nem bántottam meg senkit a kissé cinikus hozzászólásommal, nem is az volt a célom, hanem a tájékoztatás!!
Szóval elég ha, a 4K értékek rendben vannak, élvezzétek az SSD gyors válaszidejét, és HASZNÁLJÁTOK, NE tesztelgessetek!!

-
joghurt
addikt
válasz
kilozsul
üzenetére
Ez a gond? Nálam a te géped nagytesója van, és ez ilyeneket hoz:
Sequential Read : 252.974 MB/s
Sequential Write : 45.081 MB/s
Random Read 512KB : 142.782 MB/s
Random Write 512KB : 13.002 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 8.542 MB/s [ 2085.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 4.545 MB/s [ 1109.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 56.680 MB/s [ 13837.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 4.469 MB/s [ 1091.1 IOPS]Na, ez a siralmas eredmény, nem a tiéd.

Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- Extraflame pellet kályha
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mondjuk a keret nem sok erre a 2-3 ssd-re redukálódott , a Vertex 2 meg gondolom nincs az ajánlottak listáján.

Az ADATA SF-1222-es vezérlője végez trim-szerű karbantartást és azt teljesen jó hatékonysággal teszi(sok törlés/írás után jól regenerálódik), ergo nem fog idővel belassulni az SSD és egyáltalán nem kell tartanod hogy a TRIM hiánya miatt bármi gond lenne. (Hamarabb fogod eladni (nem azért mert rossz lesz, csak pl vennél egy újabbat/nagyobbat), mint hogy ez miatt elpusztuljon az SSD) 
es kezdodott minden elorol.Azzal a kivetelel hogy volt mikor mar ugy sem bootolt be hogy megadtam neki hogy ssd rol bootoljon.Ujrahuztam a win7 et nem latta a telepito h lenne benne ssd azt irta a "windowst nem lehet telepiteni mert nincs megfelelo eszkoz" aztan radugtam a kulso vinyot akkor latta a telepito azt is es az ssd is.Ujrahuztam megint kekhalal szokasos dolgok.Aztan mar a hard disk sentinel sem latta az ssd-t aztan vagy latta vagy nem.Feltettem egy 32bitest ott is szinten zenesz ugyanaz mint volt aztan feltettem a legujabb nforce drivert nem lett jobb mar a sajat ismerte fel azt irta "Semmifele ssd sincs a gepemben" .Letoroltem mindent szuzen huztam ujra a telepito felismerte az ssd-t semmi gond.....csak az elso ujrainditasnal telepites kozben ujra nem bootolt be.Na mondom....anyad.Es mentem a szervizbe.
mondtam hogy nem értek hozzá,