Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
Aktív témák
-
jim_raynor70
aktív tag
Nem, hanem azt jelenti, hogy amikor megnyitod a bongeszod, a levelezod, vagy a kisebb programcsokrocskadat (hetkoznapi hasznalat...) egy SATA 2-es es 3-as eszkoz alatt, nem fogod erezni, hogy gyorsabban toltene be utobbinal, vagy hogy megdinamikusabb lenne a rendszer. Itt fokepp a kisebb fajlok jatszanak, ezert a 4K szegmens dominal. Ellenben ha nagy fajlok mozgatasara, olvasgatasara hasznalod az SSD-t, akkor mar nem mindegy, hogy SATA 2-vel 270 MB/s a sebesseg, vagy SATA 3-mal 510 korul mozog. Leginkabb ez az ertelme.
-
válasz
C_hris
üzenetére
Nem jó az AHCI driver, valószínűleg rossz adatokat ad vissza, meg egy másik progival is ellenőrizni kellene, pl HD Sentinel. (AHCI driverrel kapcsolatban nézz be a logout-omba, ott van leírás, hogy melyiket célszerű használni)
birno
Nem, nem azt jelenti, hogy nem hozza a SATA3 sebességet, hanem azt, hogy ha hozza is, akkor sem vennél belőle észre sok mindent OS alatt, SATA2-höz képest. természetesen ha több SSD-d van és egymásra másolgatnál, ott lehet(lesz) különbség. Ha 1 HDD-d van, meg 1 SSD-d, akkor meg teljesen értelmetlen a dolog. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bocs, azt leginkabb jim_raynor70 hozzaszolasa miatt irtam.
De ha az oprendszer alatt nem erezheto valtozas(ez gondolom azt jelenti, hogy nem hozza a SATA III-as sebesseget), akkro mi ertelme van? -
Nem is írtam, hogy vegyél másik alaplapot, azt írtam, hogy ha látod értelmét, akkor vegyél egy "ilyesmit", ennél olcsóbb megoldás nincs.
-
{Zodiac}
senior tag
Jól gondolom az első hozzászólás elolvasása alapján, hogy "ma" már nem igazán kell trükközni egy SSD-vel Win7 alatt? Lehet mindent a Win7-re bízni, nem?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem tervezek alaplapot cserelni, de ettol fuggetlenul Sata III-as SSD-t vennek mindenkepp, mert ki tudja mikor kattanok be, de gondoltam hatha valami csoda folytan ki tudom hasznalni, de akkor nem.
Koszi. -
-
santiagoe
csendes tag
válasz
zolee86
üzenetére
Szia!Kb 2 hete vettem egy Agility 3-ast 60 Gb-st rendszer lemeznek.Alapból a legfrissebb fw volt rajta.Feltettem rá a win7et.Azóta megy tökéletesen nemvolt se fagyás vagy lassulás.Egyszer teszteltem sebességben is és közeli értékeket hozza a gyári megadott értékekhez képest.Vertex Plus az lassabb bár személyes tapasztalatom nincs hozzá.Szerintem az Agility3 20 ezres keretbe megéri az árát többet sajnálnék kiadni érte.
-
Sziasztok,
Ugye jol gondolom, hogy a jelenlegi konfigomba sehogy nem lehet egy SATA III-as csatlakozot osszehozni olcson, alaplap csere nelkul?
-
strebacom
senior tag
Érdekes, a Windows 8 320Mb rejtett partíciót csinál az SSD-n!

A paragon bacup szoftvere tökéletes az SSD-hez, csak az MBR-t is be kell pipálni, mentéskor!!

-
zoleeno1
veterán
(#35075) Carasc0: de, igen
(#35077) Carasc0: rajtad bizony, nem kicsit túl görcsölted már ezt a témát...
(#35079) Carasc0: ha kell a 256G vedd a samut, ha elég a 180 vedd a GT-t.
-
Carasc0
őstag
Véleményt kérek:
- Corsair Force GT 180GB (73K)
- Samsung 830 256GB (90K) -
Carasc0
őstag
Nos!
Szerintem a fél világ rajtam röhög hogy még mindig a teszteket, mérési eredményeket, tapasztalatokat nézegetek különböző SSD-kről, mert nem vagyok képes eldönteni melyiket vegyem. Azért most hogy olvastam a Samsung 830-ról, meg kell hogy mondjam "különösen ajánlott" kategóriába tartozik, mindenhol csak dícsérik, 256MB cache, no meg a az írást leszámítva veri a GT-t. (Anandtech szerint).
Na most gondolkodóba estem!
-
Carasc0
őstag
A "Milyen SSD-t vegyek" cikk bizonyos idevonatkozó tartalmának értelmezése alapján, egy 120GB-os Corsair GT esetében nem kell 10%-ot üresen hagynom igaz? Mivel az eredetileg 128GB amiből az a 8Gb a Spare Area. Tehát csak formázom, abból lesz 111GB amit totálra feltudok használni nem?

-
Szanti
csendes tag
Igen csak a kék ledek világítanak, villognak a kártyán. A Secure Erase-el formáztam, rajta van a bootolható linuxos CD-n, amit az OCZ oldaláról töltöttem le és a linkelt forumon is ezt ajánlják. Mind a négy tömb megvan 4*37GB a Post screenen és jónak is látszanak.
Most letesztelem a firmware Update-t az én régebbi Revomon és mindent, amit ezen is megcsináltam, hogy utána jól működik-e. -
Szanti
csendes tag
Urak köszönöm a hozzá szólásokat ehhez!
Leírom pár szóban mi történt azóta:
Az én alaplapom ugyan nincs fenn az OCZ tesztelt alaplapjai között, ezért részemről lutri volt az x2, de mivel az 50GB-os revo működött reméltem ez is gond nélkül megy majd. Vissza tudom csinálni a firmware update-et, de szerintem az nem árthatot neki. 1.20-ról tettem 1.35-re + volt egy formázás is az OCZ Utility Disk-kel. És utánna RAID 0 újraépítés 128K blokkokkal
Már egyre elkeseredettebb vagyok mert az elmúl fél órában sokszor indult újra látszólag minden ok nélkül, mivel nem csináltam a géppel semmit csak ott áll bekapcsolva. Még egy furcsa jelenség: Anélkül, hogy hozzányúlnék a géphez 5 percel a bekapcsolás után el kezd folyamatosan világítani az IDE LED és nem sokára újra is indul a gép. 1 napos telepítés és a Comodo Internet Security szerint vírus mentes. A windows frissítések ki vannak kapcsolva. Nem tudom mi lehet a baja. Látszólag minden driver rendben van. Sőt azóta már be sem bootol. Csak kapom a crash dump hibaüzenetet. Az én régi revom még nem x2-es volt és tökéletesen működött. Lehet, hogy innen fúj a szél. Én már nem tesztelném tovább, mert belefáradtam. Várok még vasárnapig, hátha jön valami megoldás a topikon.Köszönettel,
Szanti -
F34R
nagyúr
volna két ssd amiről itt nem nagyon olvastam eddig.
alacsony árkategóriásak :
Silicon Power E20 32GB
Silicon Power Velox Series V20 40GB -
zoleeno1
veterán
válasz
Carasc0
üzenetére
Teljesen mind1, valós felhasználásban semmit nem veszel észre a kettő közötti különbségből.
petike2014: Olvasnivaló Azt vedd amelyik olcsóbb.
-
N_A_S
veterán
válasz
gera021
üzenetére
Sabertooth-on jó nagy fos a SATA3 vezérlő, asszem Marvell, havernak is az van, rajta egy OCZ Vertex 3-al a 300-as írás olvasást épp hogy meglépi 0x00-ás teszt alatt.
Hely: ssd-re is ugyanannyi adatot raksz fel mint hdd-re, azt meg már csak összetudod adni
Úgy számolj hogy 20% szabad helynek mindig kell maradnia -
gera021
aktív tag
ssd-t akarok vásárolni, 120gb corsair force 3??? at néztem ki magamnak sabertooth x58 deszkára dugnám rá, win7 oprendszer, semmi program, mert csak játékra kellene, bf3, starcraft2, mass effect3, elég lenne a hely?
-
petike2014
aktív tag
Az utolsó 2 hsz miatt vagyok pontosan dilemmában, de nem akartam előre leírni, kíváncsi voltam a véleményekre
. -
N_A_S
veterán
válasz
Carasc0
üzenetére
& zetecR
Én úgy tudom, hogy a Samsung 100%-ig Samsung alkatrészekből készül ami megbízhatóbb mint a SandForce chipes Force GT, viszont a Force GT 555/525-öt tud, ezzel szemben a Samsung 520/320-at. Lehet hogy ennek a gyakorlatban nincs jelentősége és hülyeséget beszélek, ez esetben elnézést, majd a szakik kijavítanak.----------------------------------------------------------------------------------
A RevoDrive rajtam keresztül került Szanti kollégához (ahogyan azt említettem is, ezt váltotta a ForceGT RAID), teszteltem, tökéletesen működött, viszont azóta átesett egy FW Update-en és a RAID tömb és újra lett építve, szerintem valami beállítási hiba lehet nála, Én tanácsoltam neki, hogy kérdezzen ebben a topikban, hátha tud rá valaki megoldást. Mi egy Rampage IV Extreme-ben teszteltük 3 PCI-E -ből 3-on tökéletesen működött, intel vezérlőn, RST driverrel és anélkül is (MS AHCI).
-
Carasc0
őstag
válasz
Szanti
üzenetére
Én eleinte azt mondtam hogy a Revodrive-ok brutálisak. Igen de csak azok amelyek TRIM támogatással rendelkeznek. A tiéd alighanem még nem nem tudja. X3-as már igen. Tehát szép szép de..... Without TRIM miatt lesznek ott meglepetések!

Engem a TRIM hiána miatt igen gyorsan lebeszéltek a ReVodrive-okról. De az X3-as ami már tudja, kicsit drága. Majd egyszer....
@zetecR: Mi?
-
Clemi
veterán
válasz
Szanti
üzenetére
Ehhez csak annyit tudok tapasztalatként hozzáfűzni, hogy nekem az ASUS P8Z68-as lapomon, az Intel vezérlő, a megfelelő IRST driverrel, két teljesen (az egyik egy Crucial M4 64GB a másik egy OCZ Agility 3 60 GB) különböző vezérlőjű SSD van RAID0-ba kötve, úgy hogy az autokonfigot választottam a tömb létrehozásakor, és azóta is atom stabil a rendszerem. Soha semmilyen fagyás és újraindulás nem volt eddig.
Mielőtt bárki is leszólna, csupán azért van RAID0 tömbben a két SSD, hogy egyben legyen a két SSD területe mert a 64 GB-on nem fértem el. -
Szanti
csendes tag
Tisztelt felhasználó társak!
Lenne egy kérdésem az OCZ Revo X2 160GB SSD RAID0-ba állításával kapcsolatban. Lehet-e különbség a között, hogy autokonfigot vagy manuálisban 128K-s szervezést használok. Talán van köztetek valaki, aki már szembesült hasonló problémával, mint amit le fogok írni: Ha a RAID0-át autokonfigban építettem fel, akkor nagyon instabil rendszert tudtam rá telepíteni. Állandóan fagyot, újraindult a gép. Miután az eladó tanácsára magam kiválasztottam a 128Kb-os beállítást a manuál konfigban a RAID0 felépítésekor, úgy tűnik a probléma megoldódott. Azóta is volt már spontán újraindulás, de a rendszer sokkal stabilabbnak tűnik. (Win 7 Prof. SP1 64bit magyar eredeti)
Lehetséges ez? Kérek szépen tanácsot. Lehet-e inkompatibilitási probléma az ASUS P5Q3 Deluxe wifi alaplapommal? Kicsit bizonytalan vagyok, mert még mindig nem sikerült egy stabil rendszert felhúznom a gépre, pedig Intel AHCI vezérlő van telepítve. És régebben Az OCZ Revo 50GB-osom gond nélkül ketyeget. Jelenleg 670/600MB/s R/W seq sebessége van az SSD kártyának. Ez ugyan alatta van a speckónak, de számomra már kielégítően gyors.Köszönettel,
Szanti -
N_A_S
veterán
válasz
petike2014
üzenetére
Egyikkel se nyúlsz nagyon mellé, talán a ForceGT gyorsabb, a Samsung viszont megbízhatóbb.
-
petike2014
aktív tag
Tiszteletem az uraknak!
SSD témában nem vagyok jártas így segítséget szeretnék kérni.
Két ssd-t néztem ki magamnak, csak oprendszer és programok lennének rajta.
1. Samsung 830 MZ-7PC064B/WW / 2. Corsair Force GT CSSD-F60GBGT-BKA kettő közül melyiket válasszam inkább, vagy esetleg más jó tipp van-e?!
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Bodor
veterán
Szia!
Van az Intelnél jobb, megbízhatóbb, és még gyorsabb is. 30K-esetleg a OCZ 90GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-90G 32.609 Ft egy kis olvasnivaló -
Keraa
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni ssd ügyben egy nem túl drága (30 e ft körül) nem túl nagy (80Gb körülit) ssd-t szeretnék venni.
Egy éve használok Intel X-25 M és meg vagyok vele elégedve. Van ettől gyorsabb, vagy újabb, vagy jobb.
Előre is köszönöm!
-
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És vajon miért nem annyi?
Ha elkezdek rá valamit másolni akkor pl teljesen lelassul
-
válasz
Scobbyka
üzenetére
Azért írja ki, mert nem talál semmilyen meghajtót. Ha az SSD-t "véletlenül" arra a különálló SATA portra csatlakoztattad és a JMicron vezérlőt meg letiltottad, akkor azért nem látszik, mivel az a különálló SATA port is a JMicron-hoz tartozik. (Egyébként nem kell letiltani)
Ha még lesz kérdésed, azt privátba kérdezd a továbbiakban, mert ez nem biztos, hogy az SSD hibája jelen állás szerint, ezért ne offoljunk a topikban. Thx.
-
Scobbyka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megcsináltam
Eredeti MSDN-es W7 Pro x64 USB-ről indítva, mert ha a P5B-VM-ben kikapcsolom a Jmicron vezérlőt akkor nincs PATA eszköz, így a DVD felejtős, mert az még PATA-s.
Elindul, majd Shift+F10
DISKPART
És ez fogad:
Diskpart encountered an error starting the disk management services. -
válasz
Scobbyka
üzenetére
Akkor a SATA-USB felejtős, csak az SSD legyen a gépre/gépbe csatlakoztatva, W7 telepítőről boot-olj be és azt itt leírt módon próbáld mef leformázni.
-
Scobbyka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A jelenség a következő folyamat eredménye lett:
Eddig a notimban használtam W7 pro x64 volt rajta AHCI, TRIM rendben ment. Tegnap este még filmet néztem rajta, ma meg már Operating System Not found hibával indult a notim.
Most egy SATA-USB átalakítón van rajta azért szól a driver miatt.Próbáltam újratelepíteni a W7-et rajta, de a formázás résznél resetet dob a telepítő. Így visszaraktam az eredeti Hitachi HDD-t mondom majd leformázom USB-n keresztül, de ebbe is belefagy a gép, ha lehúzom az USB-t minden megy tovább. Arcomba vágja a formázás nem sikerült ablakot.
-
válasz
Scobbyka
üzenetére
Első körben állítsd vissza a W7 AHCI driver-t (már ha W7-t használsz egyáltalán), mert nagyon úgy tűnik, hogy a driver (is) rossz adatokat ad vissza.
Amúgy meg hogy jött elő ez a jelenség? Mert látom, hogy 73 napos üzemidő van kijelezve. Telepíttetél valami chipset driver-t vagy AHCI driver-t stb és azt követően lett ez a probléma?
Esetleg most előszr telepítettél W7-et és ez alatt van a jelenség, korábban (pl XP/Vista alatt) nem volt? -
Scobbyka
tag
Adott egy ADATA S599 64GB-os SSD, amely jelenleg 463,8GB-osnak látszódik
Hard Disk Sentinel ezt mondja róla
Lehet ilyenkor valamit kezdeni vele?
Vagy irány a garancia? -
válasz
csomi1977
üzenetére
Akkor lehetnének jobbak is az eredményei
SEQ-ban 250/170MB/s, 4KQD32-ben meg max 20/20 MB/s -
csomi1977
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
WDC SSC-D0128SC-2100
-
zolee86
tag
Sziasztok!
Nemrég valaki azt javasolta nekem itt a fórumon, hogy Vertex Plus helyett inkább Agility 3-t vegyek.
De visszaolvasva láttam, hogy az Ag 3mal is voltak problémák.
Esetleg már az új FW-vel megoldódtak?
Vagy valaki használta régebbi Asrock lappal(P43DE3) ICH10-es sata II vezérlővel? -
Keraa
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni ssd ügyben egy nem túl drága (30 e ft körül) nem túl nagy (80Gb körülit) ssd-t szeretnék venni.
Egy éve használok Intel X-25 M és meg vagyok vele elégedve. Van ettől gyorsabb, vagy újabb, vagy jobb.
Előre is köszönöm! -
-
radi8tor
MODERÁTOR
- 4TB in 3.5" form factor
- Performance of up to 560MB/sec and 100,000 IOPs -
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen jól emlékszel, pl ADATA S596 Turbo (végül is még lehet kapni/rendelni)
-
Carasc0
őstag
Most olvastam a topic 1. hozzászólásában ezt:
1. ma SSD-t még csak kizárólag energiatakarékosság, ill. strapabíróság
miatt érdemes venni, sebességben béka segge (EEEPC-ben okés)Ja bocs...
végülis ha RAMDISK-ben gondolkodok akkor igaz!Szóval béka segge.... Revodrive X4?

-
válasz
rayoliviero
üzenetére
Az enyéim, ne izgasd magad....
-
F34R
nagyúr
nah találtam egy ilyet : intel x25V
Sustained Sequential Read
up to 170MB/sSustained Sequential Write
up to 35MB/saz összes hasonló 40gb osnak ilyen a sebessége?
-
Maximum1
őstag
válasz
Atlantis
üzenetére
Árban sokkal jobb!
Csak rájöttünk hogy van ilyen is.
2 napja használok Hyper x ramot, eddig jó.
Itt mondta valaki jó az SSD-je is ennek a szériának. -
radi8tor
MODERÁTOR
Szinte ugyanolyan a két SSD. Ami a 320-as mellett szólhat az pár év fejlesztés.
Nekem is 320as 40GB van a HTPC-ben, eddig minden oké vele, FW frissítés ráment könnyen Intel SSD toolbox progival.
X-25V ellen sem tudok semmit mondani, a nagy SSD guru fLeSs is ilyet használt otthon és le nem cserélte volna másra. -
Maximum1
őstag
válasz
Atlantis
üzenetére
Szerintem nem, de még is.
Ezek az SSD-k 12 voltról mennek, az usb 5 voltot ad, van hogy annyit sem láthattad a külső vinyódnál.
A, "de még is", keresel direkt külsős ssd-t, biztos van ilyen, talán ez
Vagy ezt venném ha nem rendszernek kell. -
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Üdvözlet!
Nem hogy itt, de rengeteg külföldi fórumon is írták hogy SDD és Marvell páros egy örök probléma marad. Marvell vezérlő csak is a nem Sandforce alapú SSD-kel hajlandó együttműködni, korlátolt teljesítménnyel. Sandforce és Marvell viszont katasztrófa, nem hogy teljesítmény de még együttműködés sincs. Ezt az alaplapgyártók is feltüntetik. Nos mindenhol azt olvastam hogy igenis, ahhoz hogy kihozzam egy SSD-ből maximumot Intel vezérlő kell ide és lehetőleg SATA3+AHCI natív támogatással. Erre a drága jó 1155 Socket chipsetkészlete felkészült úgy hogy nem bántam meg a cserét.
Nos tapasztalati meggyőződésem nincs, viszonyításom meg nem is lesz, mivel még nincs SSD-m. De ha lesz, tudni fogom hogy ez a mostani masinám szépen kezelni fogja és a megfelelő beállításokkal a magam jóvoltából is, kitudom/kifogom hozni belőle a maximumot. Persze kíméletes használatra szánom, nem napi 100Gb adatok írására

Viszket a kezem a rendelés gombon de még félek. Az már 1000% hogy Corsair Force GT-t fogok venni. Sokat olvastam már az egész SSD eszköz természetéről. Elméletileg minél nagyobb kapacitásút veszek, és rendeltetésszerűen használom, élettartalma tovább bírja, mivel több memory blokkja van, és a TRIM-nek köszönhetően a blokkírási algortimus hatására a blokkok jobban kímélődnek. Persze lehet hogy ez csak hónapokat jelent vagy még azt se. Lehet hogy semmit se. De szerintem ha megvennék egy 180GB-os Gt-t hely, sebesség és megbízhatóság terén nem fogok mellé!
-
Szerintetek letiltsam a Win7-en lévő Windows Defendert? Nemcsak SSD kímélés szempontjából (de az is fontos), hanem amúgy is. Valahol, mintha olvastam volna, hogy érdemes letiltani, de már nem emlékszem hol! Panda Cloud-ot használok egyébként vírusirtónak.
Köszi!
-
HZoli87
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
A régi verziók valóban 100%-ot mutatnak rá (én is kipróbáltam), de a HDS 4.00 már alapból 99%-ról indul a Samsung SSD esetén (470 és 830). Használd, ha nem fog csökkenni az érték, akkor nincs gond vele.
-
HZoli87
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
-
zetecR
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ha ez a tempó, 5 év.

Egyébként nem kell betojni, nem ez a tendencia.
-
Atlantis
veterán
Hello!
Ha egy SSD-t beleteszek egy külső USB 3.0-s házba, akkor egy sima 1,5m-es USB 3.0 kábelen hátlapról kivezetve kap elég áramot a működéshez?
Jelenlegi külső vinyómmal megszívtam, mert az csak a gyári rövid kábelével hajlandó működni, ezért kérdem. Ez itt nem nagy gond, de USB 3.0 kivezetésem előlapon nincs...
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Építő/felújító topik
- AMD FX
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Napelem
- További aktív témák...
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Thermalright Assassin X 120 V2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És még bőségesen el is férsz rajta! Mégse ajánlják az OCZ-t. 

végülis ha RAMDISK-ben gondolkodok akkor igaz!