Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
lalakov #39401 üzenetére
Nekem már akkor is ki volt kapcsolva amikor még csak 4 gb ramom volt a 775ös rendszerben. Azóta sincs semmi problémám se a géppel, se a rendszerrel. Főleg, akkor lehet értelme, ha az energiagazdálkodásnál leszoktad állíttatni a winyót, ha nem használod.
Igen, vannak olyan programok, amik megkérik a pagefile, de kérdés, hogy te használsz-e olyat? Ha igen, akkor tedd át a HDD-re a swapfile-t, ha meg nem egy próbát mindenképp megér, hogy kikapcsolod a swappet! Aztán ha mégsem jön be, akkor még mindig vissza kapcsolhatod.Puffer ürítés: nem kell, de gyorsítja a rendszert. Szokták mondani, hogy ha be van kapcsolva, áram kimaradás esetén (ha nem használsz szünetmentest), akkor adatvesztés léphet fel. Én még nem tapasztaltam, de ettől még lehet benne valami.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lalakov #27335 üzenetére
Persze hogy befolyásolja! A hdd felépéítése miatt van.
A OS, mivel elsőként az települ (automatice) a lemez elejére kerül a többi adat meg a lemez széle felé kap csak helyet. Ha nincs OS a HDD-n az adatok a lemez elejére kerülnek élből ahol gyorsabban tudja elvégezni az írási/olvasási műveleteket.Egyszerű fizika ugye, hogy minnél közelebb vagy a lemez mértani közepéhez annál kissebb utat kell bejárnia az író/olvasó fejnek, rövidebb idő alatt is pozícionál be, a lemez szélén a sebessége is kissebb a tányérnak mint a közepéhez közel így jóval nagyobb sebesség érhető el.
Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Motoros topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest