Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
Ha már meglévő sata2-őt akarsz cserélni, akkor ne tedd, kivéve ha valami nagyon régi ssd-d van, de amennyiben most készülsz venni akkor szerintem érdemes azt venni.
De minden attól függ, hogy mennyi időre tervezed megtartani.
Illetve ha a lapodon nincs sata3 akkor eleve felesleges. -
válasz
Dictator^ #25421 üzenetére
Elivleg ezek az opciók kikapcsolása csak ajánlott opció, és nem kötelező.
Ezzel csak még tovább kitolhatod az ssd-d élettartamát.
Amúgy meg nem értem, mire ez az állandó para. Az emberek több mint 60%-a ha nem több még a garancia lejárta előtt eladja a hardvereit. Garancia időn belül tök mind1 hogy használod ha gáz van csere. Amennyiben lejár a gari, akkor meg még mindig ugyanakkora esélyed van arra hogy beszarjon, mint egy hdd esetében. -
válasz
Balage76 #25418 üzenetére
Én azért ezzel az állásponttal nem feltétlen értek egyet.
Azért nem kell általánosítani, nem feltétlen mindenki azért adja el a régi SSD-t mert szar, vagy épp agyon lett hajtva. Mi van azzal, aki épp azért cserél, mert kicsi lett neki az adott SSD, vagy épp kapott/vett egy másik gyorsabb és/vagy nagyobbat?
Most akkor ilyen szempont alapján semmiből se ajánlott a használt, mert az is agyon lehet hajtva. (proci, memó de akár nem hw esetén is igaz)Volt erről cikk, egy átlag felhasználó 10 gb/nap írással számolhat naponta. Legyen hardcore felhasználó, átlag 30gb/nap írással. Egy 64 gigás ssd-t 2 naponta ír tele. 10k írási ciklussal ez ~54 év élettartam. Ha nagyot hazudnak a gyártók és csak feleannyi ciklust bír az ssd, akkor 27 év. De ha még ez sem elég és ennél is hardcorabb a júzer (amit kétlek) és vegyünk napi 60gb-ot akkor is 13év. Neked hány éves a legöregebb hdd-d?
De itt van a ph-s cikk is. [link]
Szóval nem eszik itt olyan forrón a kását
De bizonyítékként nézd csak meg az enyémet:
Amint láthatod ~12 órája megy a gép és csak 2gb írás van. Szóval még a 30gb/nap is bőven túl van becsülve.
-
válasz
Kroni1 #25336 üzenetére
A mostani 970-990fx chipsettel meg nincsenek elömlesztve a boltok valamiért, nagyon gyenge a választék szinte minden gyártónál..
Ezt azért cáfolom, épp most néztem végig a nagyker választékát, és 8 éppen elérhető 990-es van, és 5 fajta 970.
Gyártók között van, Asus, Asrock, Gigabyte -
-
válasz
animatrix11 #9102 üzenetére
ne feledd azok csak névleges értékek.
nekem pl fel is van tüntetve a dobozon hogy:Max Performance*: Read Up to 240MB/s
Write Up to 145MB/s
Sustained write Up to 100MB/s* Based on ATTO
Szóval hiába a 145 írás, de folyamatosan csak 100Mb-ot ad meg, de a valóságban ez inkább csak 92-95 max.
-
válasz
animatrix11 #9098 üzenetére
Nem értem mi a problémád,
A meghajtónak nincs semmi baja, ennyi. -
-
Ha így halad akkor lassan új ssd-m lesz
89%
3-4 naponta esik 1%-ot. -
válasz
cowboy_bebop #7822 üzenetére
Nekem 346 óra, 54x-i indítással 96%
-
Anno már láttam páran írtátok itt többen is hogy rövid idő alatt, drasztikusan esni kezdett az ssd "healt status"-a.
Nos nekem kb 1 hónap alatt esett 3%-ot, most 96%-on áll, és 99%-al vettem.
Kinek hol tart most ez az érték, illetve mennyire kell parázni, hogy ha ilyen ütemben fogy továbbra is?(TRIM on, meg minden marhaság ami ssd használata során kell be van állítva.)
-
-
Sziasztok.
A héten vettem innen a ph-ról egy 60Gb-os OCZ Vertex Turbo SSD-t.
Látszólag minden teszt normálisan lefut, hozza is nagyjából a gyári sebességet, viszont arra lettem figyelmes hogy a HD Tune ezt írja a Health fül alatt:Kicsit kutakodtam a neten, és próbálta keresni olyanokat akiknek szintén ssd-vel jött elő ilyen hibaüzenet. Szinte minden helyen azt írták hogy nem az ssd rossz, hanem a hd tune merevlemezekre van kitalálva és nem ssd-re.
Találkozott már valaki más is hasonló hibával, meg tudja e erősíteni, vagy kezdjek aggódni?
Érdekes módon Atto, Crystal Diskmark, HD sentinel, és everest is azt mondja nincs semmi baja, tehát elvileg alátámasztott az amit a külföldi fórumokon írtak.
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bittorrent topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- E-roller topik
- Túra és kirándulás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Sandisk 1TB SD kártya
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest