- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rokefeller #6293 üzenetére
Túl sokáig tart ez a Waylend-es móka(áttérés). 10 évnyi fejlesztés után azért ennél nagyobb stabilitásra, támogatásra számítanék.
Próbaképpen feltettem az xfce spin-t. Elképzelhető, hogy összekeverték/rosszul számolják össze automata partícionáláskor a méreteket? 64GB üres helyet adtam meg neki, és a telepítőre biztam a többit.
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
devtmpfs 2,0G 0 2,0G 0% /dev
tmpfs 2,0G 0 2,0G 0% /dev/shm
tmpfs 2,0G 1,4M 2,0G 1% /run
tmpfs 2,0G 0 2,0G 0% /sys/fs/cgroup
/dev/mapper/fedora-root 39G 3,8G 34G 11% /
tmpfs 2,0G 60K 2,0G 1% /tmp
/dev/sda3 976M 176M 734M 20% /boot
/dev/mapper/fedora-home 19G 45M 18G 1% /home
tmpfs 394M 12K 394M 1% /run/user/1000Ebből adódik a következő kérdés: LVM-en belül mivel tudok átméretezni, tili-tolizni a partíciókat?
-
válasz
rokefeller #4192 üzenetére
Szerintem b@szd ki azt a meghajtót a gépből. Van olyan beépítő keret amihez kapsz - usb felületű - házat a dvd-nek. Én is ilyet vettem, de azóta (~1,5 éve) se használtam a meghajtót...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Valami rémlik erről, hogy időnként beállítja magát. A fogyasztás csökkentés témakörében olvastam róla régebben.
Esetleg ezt nézd meg kiindulónak. Próbáld ki, ha ez az akkor ok. -
csendes
addikt
válasz
Nem tudom, hogy vigasztal-e, de másnak is volt hasonló gondja Fedorával és Ultrabay Slim Drive-val: [link]. Lehet, hogy (csak) firmware frissítéssel (lenne) javítható. Ha nem kell, akkor tényleg az a legegyszerűbb, ha kiveszed.
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #4123 üzenetére
A gnome-software-ben lehet csomagonként nézelődni valahogy?
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #4123 üzenetére
Kipróbáltam, de nem jött be.
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3927 üzenetére
Most xfce spin alatt a függőségeknél akadt el, meg is jelent a kis nínó jel jobbra fent. De az alapértelmezett DE esetében is lehal időnként.
Sőt, a gnómos újabban rendszeresen bekéri a root jelszót, amikor ki akarom kapcsolni a gépet júzerként, hogy valaki más is be van jelentkezve, erősítsem meg... Egy darabig azt hittem, hogy olyankor csinálja, ha menet közben su-ztam root-ra, de volt olyan is, hogy csak júzerként tettem-vettem, és utána kért root jelszót.
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3924 üzenetére
Egyszer csak megállt, nem csinált semmit a top szerint, és nem is történt semmi. Most azt meg nem mondom neked, hogy a yumex hol szokta csinálni, de a gnómos az a telepítés indításánál akadt el (valameddig tekert, aztán megállt).
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3881 üzenetére
Routeren át kapja a nettet, és fix címre volt azon nyitva a port, és persze nem azzal állítottam be a Fedorát...
A Public-ban állítottam be, és mostmár működik.
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3885 üzenetére
Valami ilyesmi, de lusta vagyok sok energiát ölni bele. Várok pár napot, és kap egy újabb frissítést, hátha attól rendbe jön...
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3881 üzenetére
Köszi, kipróbálom akkor mindben én is.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #3858 üzenetére
Nemtom ssd-d van -e?
fedorán így betettem és ... kész.
winen meg akkor teszt, hogy megy -e a driver, meg biosgan állítsam be úgy bútojam és úgy tegyem fel de pontosan ezt ha elrontottam akkor win reinstall... most komolyan??? -
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3855 üzenetére
Háát linuxon -de most már windózon is- ha lemented a cuccaidat utána egy reinstall+beállítás nem egy hétvégés feladat (ejj, a régi szép idők, amikor XP-t telepítettem délelőtt, délután frissített, szinte csak másnap mehettek fel a játékok...). Agyalok a tiszta installon, mert van pár bugom, amit lehet így "örökölne"
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller #3848 üzenetére
-
chab7
addikt
válasz
rokefeller #3848 üzenetére
Na fasza, végre megkedvelek egy disztrót és pont "elbarmolják"? Márpedig ha nem megy majd simán az upgrade akkor leves
Én már csak ilyen vaskalapos vagyok.
De amúgy ha telepítő lemezes upgade jól megy, nekem az is jó, csak legyen valamilyen módja a fájdalommentes rendszer verzió frissítésnek.
-
válasz
rokefeller #3843 üzenetére
Na akkor csak bug-os
Hétvégén lehet nekiállok a notin az update-nek.
Én a /home-om megtartanám csak a /-t húznám újra. Akkor azt formázzam elő neki? /home-ot el fogja fogadni, h nincs formázva? Vagy inkább rendszeren belül a frissítsek?ViZion: Én nem automatice szoktam használni a telepítő particionálóját... beállítgattam minden csatolást - ahogy szoktam - de elhasalt.
-
válasz
rokefeller #3838 üzenetére
Valahol a particionálás környékén hasalt el, igen... Ez vmi ismert bug akkor vagy "véletlen" csináltad kézzel?
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #3810 üzenetére
Micsodaaa?? Jááááj...
(#3812) csendes:
Lesz, lesz persze. Már ha az indián végzet nem visz el minket elébb.
Egyébként hupon már a következő redhatot saccoljuk. Jövőre az is lesz.Az azért egy más minőség, ha hivatalos tárolóba kerül. Támogatás, kompatibilitás jobb lesz, elvileg spint is lehet rá csinálni.
(#3814) ViZion:
Nagytesó? Mármint mi?
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3813 üzenetére
Ilyen
perverziókraigényekre nehéz is felkészíteni...Lesz 18, én örülök, hogy nem dátum szerint jönnek a kiadások, mint a "nagytesónál". Ott ha esik-ha fúj, ha kész van - ha nincs, akkor is meg KELL jelennie. Persze majd' fél év, mire használhatóvá serdül...
Szal. az sem jobb. -
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3810 üzenetére
+1
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3749 üzenetére
Nincs kikapcsolva, de bootlogban audit.service fail van. azt nem tudom miért.
Többi szolgáltatásra valami?
Meg a partíciók rejtésére Nautilusban esetleg? -
csendes
addikt
válasz
rokefeller #3742 üzenetére
Eze egy másik bugnak tűnik, mert neki UUID alapján (/dev/disk/by-uuid/XXXX) nem találja az eszközt, ami furcsa. Azárt javasoltam a legfrissebb liveusb-creator verziót.
-
wetomi
aktív tag
válasz
rokefeller #3730 üzenetére
Bizony az rpm --rebuilddb a barátom már, rendbe is tette amit kell és már le frissült is a rendszer.
Köszönöm szépen! -
Destloler
tag
válasz
rokefeller #3640 üzenetére
Jó átmgyek haveromhoz ő infós vele majd megbeszélem a dolgot. Én is vettem drágán egy Netgear Nas de kimondom SZ@R volt és elég drága volt ahhoz amit nem teljesített. A legelső az hogy nem támogatta a time machine-t a lion baszkodás miatt. Aztán jött egy frissités megcsinált egyszer és soha többet. Kettő ha torrentezett akkor már akadozott a film lejátszás a DLNA tv-en. Hogyha nézzük hogy max 5-6 torrent futott rajta akkor szerintem elég gyatra ahozz képest hogy valami 1.6 atom vagy marvel proci volt benne 1gb memoriával. A harmadik dolog pedig az hogy szintén drágán vettem egy Canon nyomtatót és nem ismerte fel a nas így nem tudtam a nasra scannelni, ami néha felb@szta az agyamat hogy vettem soka sz@r dolgot drágán és egyik se akar úgy működni ahogy én szeretném. Volt itthon egy itx-es lapom plus bele memóriám és a két vinyom ami megmaradt a nasból. Az elején egy HP Mediasmart servert szerettem volna venni de olvastam hogy az se támogatja a Lion time machine funkcióját. Elég sokáig kerestem a neten mire rátaláltam az Amahi home server-ére amit támogatta a lion tm-t, és még ingyenes is volt, persze az aplikációkért fizetni kell, ami nem vészes 3-5$. Gondoltam áldozok ár egy kis időt plusz pénzt. Ezután úgy döntöttem felhasználom az itthon található dolgokat (plus veszek egy házat) és feltelepítem rá az Amahi-t, ha jó-jó ha nem akkor a többi dolog megint visszakerül a polcra mert eddig se használtam ezután se nagyon fogom, eladni meg úgyse lehet mostanság. De már bánom hogy belefogtam mert annyi negatív kritikát kapok hogy elég. Még adok neki egy lehetőséget átviszem infós haveromhoz aki vágja a Linuxot, de ő a Debian-t javasolta nekem nem pedig a Fedora-t. Teli van az internet leírásokkal hogyan kell előcsalogatni a Debianból azokat a funkciókat amikre szükségem lenne. Remélem összejön a sok ellenségeskedő beszólással ellentéteben mert nincs kedvem venni megint drága pénzért egy NAS-t.
-
szeva000
addikt
válasz
rokefeller #3606 üzenetére
már a hang is úgy néz ki,hogy oké,de majd vasárnap letesztelem.A Canon MG5250-es nyomtatóval nem tudok megint semmit kezdeni.Hiába ismeri fel,nem megy.A hálózati lézerekkel semmi gond nincs,azok mennek szépen.
Nomeg a köcsög google chrome-ban miért nincs magyar nyelv?Vagyíis ki tudom választani,de mindig angol.
Nem vlágítós,egy xonar DS csak,ami már ubuntu alatt is szopatott,de a fedora 16 alatt jó lett.Itt a 16 alatt igazából már minden ment szinte.csak a téntás nyomtatóval szoptam,mert mindig szegélyt hagy a fotópapír szélein....a 17-en meg megint halott az egész. -
Destloler
tag
válasz
rokefeller #3593 üzenetére
Köszönöm a segítséget neked és ViZion kollégának. A time machine elméletileg nem nagy ördöngösség most hogy jobban utána olvastam Nettalk kell hozzá. Visszatérve az Amahit azért favorizálom mert egyszerűnek tűnik a többihez képest. Ha jól tudom az ahami-ra csak megveszem az app-okat ami kell és megy meg a webes felületén beállítom ami kell. A CentOS nem ismerem és a Debiant se. De gondolom ezekhez nagyon kell ismerni a linuxot ami nálam hiányzik. Jelenleg sajnos se időm se agyi kapacitásom nincsen belemászni a linux bugyraiba (államvizsga előtt állok), de jó lenne már összeraknom valamit mert nem csak én használom. Ha fel tudom telepíteni a Fedorat és rá az Amahit akkor ma megcsinálom de mindig akad valami ami hátráltat.
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3593 üzenetére
Ha tudod mit kell csinálni akkor lehet jobb a Debian, de Amahi kvázi kész van (pl. Time machine), persze kinek mi az igénye.
-
chab7
addikt
válasz
rokefeller #3556 üzenetére
Így vannak
úgy próbálom beállítani ahogy eddig is évek óta. Alját tetejét sem kell igazítani mert egyforma a felbontás, csak nem klónban vannak hanem a kiterjesztettet a fő mellé húzom jobb oldalra. Nem is a megjelenítéssel van gond, a fő képernyő a laptopon van, a kiterjesztett a vga kimeneten - működik is.
Viszont míg eddig más disztrónál (ubi) ha megnyitottam valamit akkor az a fő képernyőn nyílt meg addig itt most a kiterjesztetten (huzigálhatom vissza őket a laptop képernyőre , miközben a filmnézést is zavarja, hogy eléugrál minen ablak). És ezt nem tudom hogyan kell orvosolni, mert eddig nem kellett, eddig jól működött.
(Amúgy én most sem a rendszert akarom lehúzni, de ez is egy olyan dolog amit nem értek, hogy miért van így alapból és miért nem annak kell belepiszkálni aki a kiterjesztett asztalra akarja nyitni a programokat? - Ilyen apróságok tudnak zavarni, mert ha ezek nem lennének sokkal jobb lehetne a rendszer.)Azt a paroncsot lefuttattam, de miután egy csomót töltögetett a repokból a végén kidobta, hogy No Matches Found.
Akkor nem lesz xdg-su? -
chab7
addikt
válasz
rokefeller #3534 üzenetére
Oké, legyen
(de egy ilyet nem észrevenni, hogy a panelon virító hálózatkezelőnek az ikonja nem jelzi vissza a kapcsolódást és 0 jelszintet mutat. Ez így furán ment át a teszten, szerintem ebben megegyezhetünk
De üsse kő átment, viszont egy ekkora égbekiáltó bugot mennyi idő korrigálni? Amire még én is azt mondom, na ez még belefért. Csak nem egy hét. Kíváncsian várom a napokban lesz-e javítva
Na de ne egymást húzgáljuk itt
holnap nekiesek kicsit megmozgatom a rendszert és meglátom mi sül ki belőle. Remélem jó, mert ez a Lubuntu ma este is olyan lassú, hogy alig nyitott meg nekem egy böngészőablakot is amibe most írok. Innen a fórumról kapott böngésző cache ramba tétele is megvolt pedig, és közben csekkolom a htop-al is a ramot, fele üres. De hogy mi fogja meg a gépet mikor a böngészőn kívül (amiben 4 fül van megnyitva) csak egy terminal, egy deluge, egy leafpad és egy double commander ablak van megnyitva
az ubival már a hócipőm van tele emiatt a nagy belassulások miatt (akár már pár napos telepítés után is). Ilyenkor ha nagy nehezen megnyit még egy vlc-t akkor azon is egy idő után meg-meg akad a kép és elveszti a szinkront a hanggal. Hiába vagyok LXDE felületen. Elsőre pedig a unity-t okoltam, de annak csak annyi a sara hogy már induláskor csigalassú tőle a gép, lxde alatt meg pár óra azért eltelik mire belustul. Na de félnaponta rebootoljak, hogy tovább tudjak dolgozni? Nem windows ez kérem.
Lényeg a lényeg, már Debian alatt is javulást éreztem ezen a téren és a Fedora alatt remélem még több javulás lesz. -
szeva000
addikt
válasz
rokefeller #3498 üzenetére
ez KDE alatt megy vagy én vagyok a béna és valamiért nemtomm felrakni?
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3434 üzenetére
Avast és AVG letöltve közben, ezek win alatt a legjobb free cuccok, meglátjuk...
Avast GUI szövege karakter hibás, gondolom vmi fontot hiányol -
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3432 üzenetére
Nyugi, amióta MS megvette várható, h vége lesz, vhogy integrálják MSN-be sztem.
Valami vírusírtót tudtok ajánlani?
Megelőzendő a felesleges karaktercséplést: gépeket javítok, és felcsatolva az ilyen-olyan merevlemezeket a régi HW helyett az én vasamon ellenőrizném. Ez időben is jobb, meg egy szétbaszcsizott, és/vagy fertőzött rendszerre vagy nem megy fel az AV, vagy ki tudja hiteles-e ha azt írja nincs fertőzés. Gyorsan, biztonságosan szvsz az én gépemen, linux alól lehetne takarítani - de mivel? AVG-t használok Windowson, nem tudom az milyen lenne itt. -
csendes
addikt
válasz
rokefeller #3430 üzenetére
A javított contacts app a skype-ot még mindig nem kezeli alapból, futtatni kell hozzá a skype klienst is, és egyszerre csak egy skype azonosítóval boldogul, én nem látok különbséget a 3.2-höz képest. A "documents" érdekes volt, mert megnyomtam véletlenül baloldalt és följött, aztán nem tudtam becsukni, és nem tudom mit jelent a jobb fölső sarokban a pipa, vagy valami, meg mire jó ez az egész? A polír nagyon ott van, ezt írtam is. Egy tableten biztos jól néz ki.
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3424 üzenetére
Az a durva, h néha leáll. Máskor Nautilus lecsatolja, de nem áll le. Ilyenkor a HW biztonságos eltávolítása sem segít. Másik érdekes dolog a fájlok másolása: egyszerűen kamuzik a Nautilus
A másolást jelző sáv felszalad, majd az utolsó 2 mm-en megáll... és ugye másol, ahogy azt kell, csak a mutató gagyi.
Más. Fedora alól tudok win 7-hez RDP-zni? W7 64 biten Teamviewer van telepítve, de lehet pl. log me in is, vagy mit ajánlotok? Kis karbantartás, programok törlése/telepítése, frissítés.
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3422 üzenetére
Maradok a Tux Commander Backup-nál
- az csak néha téved
(múltkor helyreállítottam mentésből az asszony egyik mappáját -nem volt boldog, mert a mappa nem veszett el - amíg helyre nem állítottam
)
Hot cornerek kikapcsolására van vmi tuti dolog? Extensionokat feltúrtam, de semmi - illetve van pár, de nem működnek. Alsót ki akarom kapcsolni, a felsőnek meg vagy nagyobb késleltetést adni, vagy kikapcsolni szintén... Köszi a tippeket
Nah, ez az alsót kikapcsolja legalább.
Még egy apróság van: külső USB3 HDD-t ha leválasztanám, nem mindíg tudja. Ha tudja, a lemez akkor sem kapcsol ki, pörög tovább... Illetve nagyon soká áll le. Van vmi force shutdown erre?
-
pazzo
tag
válasz
rokefeller #3416 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Egyelőre tesztelem a Fuduntu-t. Fedora az alapja, jól ketyeg a gépen. És Gnome 2.32-t használ.
-
pazzo
tag
válasz
rokefeller #3394 üzenetére
Innen töltöttem. Akkor most telepíthetem újból.
-
pazzo
tag
válasz
rokefeller #3393 üzenetére
Google-ról töltöttem.
Ezt kaptam:
1etworkManager-gnome-0.9.1.90-3.git20110927.fc15.i686 requires NetworkManager-glib = 1:0.9.1.90-3.git20110927.fc15
1etworkManager-gnome-0.9.1.90-3.git20110927.fc15.i686 requires NetworkManager-gtk = 1:0.9.1.90-3.git20110927.fc15
anaconda-18.1-1.fc18.i686 requires librpmio.so.2
PackageKit-gtk-module-0.6.17-1.fc15.i686 requires PackageKit-glib = 0.6.17-1.fc15
1etworkManager-gnome-0.9.1.90-3.git20110927.fc15.i686 requires libgnome-bluetooth.so.8
anaconda-18.1-1.fc18.i686 requires librpm.so.2
1etworkManager-gnome-0.9.1.90-3.git20110927.fc15.i686 requires NetworkManager = 1:0.9.1.90-3.git20110927.fc15
Meg ezt:
failed to install file: 1etworkManager-gnome-0.9.1.90-3.git20110927.fc15.i686 requires NetworkManager-glib = 1:0.9.1.90-3.git20110927.fc15
1etworkManager-gnome-0.9.1.90-3.git20110927.fc15.i686 requires NetworkManager-gtk = 1:0.9.1.90-3.git20110927.fc15
anaconda-18.1-1.fc18.i686 requires librpmio.so.2
PackageKit-gtk-module-0.6.17-1.fc15.i686 requires PackageKit-glib = 0.6.17-1.fc15
1etworkManager-gnome-0.9.1.90-3.git20110927.fc15.i686 requires libgnome-bluetooth.so.8
anaconda-18.1-1.fc18.i686 requires librpm.so.2
1etworkManager-gnome-0.9.1.90-3.git20110927.fc15.i686 requires NetworkManager = 1:0.9.1.90-3.git20110927.fc15
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3376 üzenetére
Kedden jelenik meg a linux hírek cikk, abban van szó róla, h rádugott külső monitornál, dokknál nem lesz suspend. Gnome nagyon fejlődik, és eddíg többnyire a felhasználók igényei szerint. Fedoránál be lehet kapcsolni az elhalványítást, nekem ez a "képernyővédő", szeretem.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
rokefeller #3369 üzenetére
Nah most esküszöm megijesztettetek... :/
Nekem egy hordozható notebookra lenne szükségem (ami nem nehezebb másfél kilónál) szóval akkor az Asus UX31-et máris buktam Linuxból? (nem tudok angolul, szóval amit belinkeltél oldalt abból nem értek semmit:$ )
Tudtok ajánlani egy ilyen könnyű notebook-ot amin megy egy linux? (fedora, ubuntu, lubuntu, xubuntu)
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3367 üzenetére
Asus-t én sem ajánlom senkinek, inkább picit többért Dell vagy Lenovo, esetleg HP. Érdekes, h több Acer fogy, de arányaiban kevesebb a garis gond azzal is, mint Asussal.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
rokefeller #3364 üzenetére
Hello!
Köszi a segítséget! Még ezt az egyet majd azután megpróbálom miután kipróbáltam az Ubuntut.
Amúgy egyáltalán nem leszek sose Linux utáló.. ismerősömnek az asztali pc-jére sikerült felrakni és ott megtudtam nézni. Egyszerűen sokkal gyorsabb és amire nekem kell arra bőven megfelel a Linux főleg úgy hogy sokkal gyorsabb és biztonságosabb.
Nah meg ügye az ubuntu.hu fórumon szoktam látni ilyen - olyan asztalképeket és hát ámulok-bámulok hogy egyesek miket tudnak kihozni egy fapados kinézetből.
Szóval ha most nem is jön össze az nem gond, mert 2-3 hónap múlva biztosan összegyűlik a pénz egy saját laptopra. Asus UX31-et néztem ki... azt írják azon megy a Linux.Ott legalább nem kell szenvednem.
Nah majd nemsokára írok, hogy ha sikerült mivel sikerült ha meg nem akkor így jártam.Kibírom azt a pár hónapot!
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3352 üzenetére
Nem is tudom
A nézetváltás könnyebb Dolphinnal, nekem hiányzik Nautilusból, nem szeretem bill. kombóval váltani. Banshee és Rhytmbox helyett Clementine-t használok, de vhogy Amarok szebb. Meg Clementine-ből kimaradt az album+előadó+szám rendezés, tehát albumon belül ABC sorrend van, most tűnt csak fel. Annyit nem használom, h nagyon zavarjon. KDE-t sokat próbáltam, nem kedveltem meg. az a baj
mAtThEw0319: géped típusát és a letöltött lemezképet írd le micsoda.
Windowsból telepíted a LiveUSB-t? MD5 ellenőrzés volt-e? Qemuval bootol-e?
Win alatt Xboot letölt, második fül a Qemu, oda húzd az .iso-t, h elindul-e. Oldal alján még infó a használatáról, MD5 ellenőrzés, stb. -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
rokefeller #3347 üzenetére
A legújabbat 16ost! És asszem integrált. Nvidia geforce 8200M G.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
rokefeller #3345 üzenetére
Hello!
A liveUSB--vel el se indul... ugyan azt a szöveget írja ki mint a CD-nél... a UnetBootIN -el meg kifagy a live.. bese tölt. Megjelenik az egér és utána semmi.. mozgathatom az egeret de ennyi. Megfagy... nem tölt be. Help!
Ha tudsz ajánlani más Linuxot ami tud magyarul, gyors és jó notebookra ( MSI CR600) és a kinézetet lehet változtatni rajta, hogy pofásabban nézzek ki akkor szívesen fogadok bármilyen más linuxot!!!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
rokefeller #3343 üzenetére
Köszi köszi!
Tudsz olyanban is segíteni, hogy tudnám pendirve a képfájl -t "kiírni" ? Ugyanis CD-ről (újraírható) nem akar bebootolni a live cd.....
Windows 7 -t használok egy MSI CR600on..... (pfejj
, már unom nagyon, mármint a vindóóz hülyeségeit)
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
rokefeller #3335 üzenetére
mondjuk nekem se változtatta meg a defaultot, hiába állítottam be, szóval valószínűleg bugos.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
rokefeller #3332 üzenetére
én ez alapján csináltam: [link]
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
rokefeller #3329 üzenetére
lehet, hogy az kavart be, mindenesetre az xml-ben a <primary>yes<primary> opció egyszerűbbnek tűnt
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
rokefeller #3322 üzenetére
ezt én is tudtam, ezért is lepődtem meg
más: frissült a 3.3.0-8-as kernelre, restart után a GRUB-ban viszont csak egy bejegyzéssel került bele, recovery opció nélkül. első boot közben valami hiba lehetett, mert boot közben előjött a maintance konzol (remélem így hívják), és kiírta, hogy hibakereséshez nyomjak meg valamit, vagy Ctrl+D-t a default futáshoz. Én futtattam tovább default módban, azonban kb. 2 másodperc után lefagyott, csak reset segített. Ezutáni indításkor a GRUB-ban viszont már benne volt az új kernel recovery bejegyzése is, azonban mire észbe kaptam volna, megint elindult a 3.3.0-8-as, de gyönyörűszépen felállt vele a rendszer, azóta is működik. Kell e valamitől félnem, vagy tennem valamit?
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #3307 üzenetére
Ilyesmi lehet. Elvben az fglx tud olyat, hogy a radeon drivert boot közben kivágja és ő fut tovább. Erre azért van szükség, hogy a júzer lássa a szép boot logót. Nagyonfontos.
Azt kellene tisztázni, hogy most melyik driver indul. Én javasolnám a nyílt használatát fglrx helyett.
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3305 üzenetére
grubban csak az AMD-s driverrel volt modeset, a kmod catalystal nem. Majd kipróbálom, már marhára rutinos vagyok ebben...
-
pazzo
tag
válasz
rokefeller #3257 üzenetére
Köszönöm. Egy újraindítás megoldotta. Utána a futtatásba (minden linuxba kellene egy ilyen) beírtam a obconf, meg a lxappearance parancsokat a beállításhoz.
Másik problémám: jó linuxosként előbb frissítettem a rendszert a yum extenderrel. Felrakta az új shell-t is, ami nem indul. Nem ír ki semmi hibát, csak a boot menü után kiírja: Loading initial ramdisk...
Aztán meg sem moccan. A régi shell-el müködik rendesen. -
zoli62
addikt
válasz
rokefeller #3243 üzenetére
Azért a KDE-es Fedora se kutya, bár magam részéről Gnome-t favorizálom, ezért lepett meg, hogy milyen kiforrott let az új KDE, bár a relatív lassúsága megmaradt.
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3248 üzenetére
Nem
illetve nem oda tartok, de már szokom.
Chromiumra van vmi hack, hogy logout is centered legyen? nem tetszik balra zárva
Igazíthatnák már a többi PH-oldalhoz. -
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3246 üzenetére
Már néztem ott, vagy nem csinál semmit, vagy lerohad tőle a GS...
A "Tevékenységek"-et lecseréltem Fedora-logóra, mellette a kedvencek és a futó appok ikonjai, ennyi elég. Hot corner pont azért gáz, mert túllököm az egeret... -
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3243 üzenetére
Várom már, elvileg több fontos újítás is lesz benne. Megjelent a Gnome 3.4 is, ebben kicsit aggaszt az Unity-s global app menüre hasonló "alkalmazásmenü"... Unity-t 80%-ban ezért rühelltem, pedig tűrtem sokáig. GS-ben a hot cornert nem tudom kikapcsolni, de ezt túlélem (azért 1 jó tipp jöhetne
), amúgy a legbarátibb asztali környezet nekem.
Hamarosan Logoutra kikerül a korábbi cikk folytatása, ebben a Comice OS 4, ami szintén GS, de áthegesztve mega-giga felhasználóbarátra. Kellemes, majd lesd meg. -
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #3240 üzenetére
ohh... ja, azt terminálból. hmm. F@sza. mondjuk nálam GS alatt kellett, amikor kiakasztottam extensionokkal, de ez akkor nam az. Bocs.
openSUSE alatt is jó a Gnome Shell, csak az egész kicsit lassú. Nem mértem, de utána a Fedora villám volt érzésre. oS-el az a baj, h alapból KDE, GS-hez kevés infó van, ezért (is) döntöttem Fedora mellett. -
zoli62
addikt
válasz
rokefeller #3226 üzenetére
Suse 12.1 Gnome 3.2 alatt kipróbáltam a gnome-shell --replace-t, de hibaüzenetet dobott.
-
zoli62
addikt
válasz
rokefeller #3229 üzenetére
Az mit jelent konkrétan, hogy villódzik a kép, és nem megy teljes képernyőn?
-
zoli62
addikt
válasz
rokefeller #3226 üzenetére
Én be szoktam kapcsolni a 3D gyorsítást. Vmware playeren trükközni kell ahhoz, hogy menjen a Gnome Shell, valahol ezt olvastam a vmware fórumon.
-
aDM|RaL^
őstag
válasz
rokefeller #3123 üzenetére
köszi, sikerült rendbehozni.
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3116 üzenetére
Lányos zavaromban már az előző írásom után leszedtem, úgyhogy most bajban lettem volna, ha meg kellett volna néznem valamit benne...
Ilyen versionlock.list fájlom nincs. A teszt gépemen viszont jól működik a dolog, a két utolsó kernel van fent. Mondjuk nem ugyanakkor szoktam őket frissítgetni, ráadásul az 32 bites, ez meg 64. X Akták!
Szerk.: Plusz az Xfce Spin, ez meg G3.
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3114 üzenetére
Nem, minden update-tel ment fel (kivéve a chrome első alkalommal, meg az rpmfusion). Hogy tudom megnézni, hogy be van-e lockolva?
Szerk.: Legalábbis azt hiszem...
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3098 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a nm csak a dns cache-nek használja a dnsmasq-ot, holott mást is lehet vele művelni. Én pl. vele szűretem ki a reklámos szájtokat (mondjuk ez nem nagy vaszisztdasz, ha a hosts-ba beírom őket 127.0.0.1 ip-vel, akkor is jó vagyok, csak akkor a dnsmasq-nak kell a hosts-ban is keresgélni).
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3096 üzenetére
Vagy más.
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller #3084 üzenetére
Az rpmfusion oldalon [link] ugyanaz az rpm van Fedora 14, 15, 16-ra és abban pl. a free dolgokra "rpmfusion-free-release-14-2" van. Fedora 14-17-ig benne vannak a GPG kulcsok. Ennek van egy frissítése [link] a Fedora 16 repo-ban "rpmfusion-free-release-16-1.2", de ez csak apró dolgokat javít (Fix compat key for F-15 - Fix Installation of F-17 key).
Ebből az következik, hogy ha a /etc/issue-ban jól van beállítva a verzió, akkor először configuration oldalról [link] a 14-2 települ akkor is, ha valaki Fedora 16-ot használ, de ezután a következő frissítésnél már fölteszi a az újabb, 16-1.2 verziót. Ha jól értem -
csendes
addikt
válasz
rokefeller #3079 üzenetére
Azért a 14-2.noarch-ot akarja telepíteni, mert az a legfrissebb. Ez jó a Fedora 14, 15, 16-ra is, mert a verzió is paraméteresen szerepel benne, például:
mirrorlist=http://mirrors.rpmfusion.org/mirrorlist?repo=free-fedora-updates-released-$releasever&arch=$basearch -
válasz
rokefeller #3079 üzenetére
Reinstall lett a vége
Mentségemül szolgáljon, h újra is kellett particionálni mert a 6 GB root nagyon kevésnek bizonyult...
(#3080) csendes: szerintem nem jót linkeltél
(itt valami videó lejátszási problémáról eszmecserélnek...) De a webes felületen való hozzáadást is ismerem, lejjebb amit linkeltem oldal ott van az is.
-
riov
tag
válasz
rokefeller #3053 üzenetére
- Letöltöttem a gpointing-device-settings-1.5.1 -et tar.gz kiterjesztésben
- Ezt követően kitömörítettem
- majd command ablakban betallóztam a mappát
- és kiadtam a link által írt parancsot : yum install gpointing-device-settingsNem csinál semmit, hanem ezt írja ki : You need to be root to perform this command
-
aag
őstag
válasz
rokefeller #3038 üzenetére
És végképp nem személyeskedés, de azért elég fura hogy a 3 top disztróból mindegyik használhatatlan. Szerintem erősen fogalmazol, vagy nagyon szokatlan a workflow-d :-)
Nézd, vannak igényeim. És lehetnek is. Mert 'mihezképest' vannak az embernek igényei? A valódi működő dolgokhoz képest. Mutattam rá példát, de szerintem nem fogod kipróbálni. Anélkül meg nem tudod miről beszélek. Ilyenkor szoktak megvádolni, ilyenkor szoktak személyeskedni. De nem baj. Tudom én milyen az amikor baromira fáj a fogad, de olyannak panaszkodsz, akinek még sohasem fájt. Úgysem értheti.
-
aag
őstag
válasz
rokefeller #3035 üzenetére
Nagyon kézre áll, és az előttem szólóval egyetértve, a legnagyobb baj vele az, hogy az emberek nagyrésze úgy kezdte el használni, hogy nem olvasta el hogy kell, majd aztán felháborodott, hogy hiányoznak olyan dolgok amiket használt, és mindenáron meg akarja magyarázni hogy miért gáz az új design, nyitottság nulla, megy a fikázás.
Tudod én minden új linux-disztrót kipróbálok már évek óta. Ezt is kipróbáltam. Nekem nem állt kézre és hibákat is találtam jócskán. Olyanokat, amiknek nem lett volna szabad egy ilyen öreg disztróban benne-maradniuk. Mert jórészt gyerekcipős-hibák voltak. Egyébként pedig nem szabad önmagában szemlélni ezeket e rendszereket. A suse12.1-et tegnap próbáltam ki. Egyenesen használhatatlan. Az Ubuntu az Unityvel elment a vakvilágba. És még folytathatnám. Számomra valóban használható módon az Ubuntu 10.04.3 LTS verziója maradt. Ha gyorsan és egyszerűen ki szeretnétek próbálni, akkor itt van egy lehetőség rá.
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3026 üzenetére
Nem, de a korábbi hozzászólásomban írtam is, hogy a Debian eléggé custom install, szóval nem teljesen fair az összehasonlítás.
Majd este összevetem az F16-ot az U11.10-zel, mindkettőt XFCE-vel, a játszós gépemen.
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller #3028 üzenetére
Itt is a tint2-t ajánlják megoldásnak a Libreoffice-LXDE fagyásra: [link]. Különben szerintem XFCE-t érdemes használni, LXDE-t inkább csak akkor, ha kevés a RAM.
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller #3017 üzenetére
"a boot szerinte csúnya, a grub2-is (nem akarom megjegyezni, de én amennyi ubuntu install-t eddig láttam, alapból ott sem témázott a grub, debianon sem, nem is lényeges egyébként)"
Próbáltam a grub2 mögé betenni háttérképet. Végül Ubuntu alól telepítve sikerült, ott a Debian script-ekkel egyszerűen megy, megcsináltam a tengeralattjárós grub-ot. Viszont utána jött a döbbenet, hogy akkor a plymouth meg nem ment, nem tudom miért, talán a felbontások nem egyeztek. Így meg köszönöm, de nekem a solar fontosabb. -
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #3017 üzenetére
"meg azt hogy nem való desktopra, és hogy használhatatlan is desktopon. "
ne már! Akkor most töröljem le?
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3010 üzenetére
Igen, kiestem egy kicsit a szerepből...
Amúgy így is megkérdezte installálás előtt, hogy jó-e a kulcs. Mármint amikor azokat installáltam, amik miatt felvettem az rpmfusion-t.
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller #3003 üzenetére
"a fallback módot nem ismerem, de szerintem az is erre épül."
Fedora alatt nem próbáltam, de Arch Linux-szal a fallback kiválóan működik együtt az alacarte-tal. -
válasz
rokefeller #3006 üzenetére
Na csak meglett. /usr/share-ba néztem ahogy a guide írta de a /usr/local/share/-ba leltem rá
Igazad lehet a menüszerkesztővel kapcsolatban is... -
válasz
rokefeller #3003 üzenetére
Igen a shell-re. Én is megtaláltam, h is szedi össze a menüt: Customizing Menus. Már csak az a gondom, h nem lelem azt a .desktop file-t amit törölni szeretnék
. Annyi a lényeg, h bekerült a menübe egy ikon, de nem tartozik hozzá program, na ezt szeretném eltüntetni
Tudom, h új a shell meg minden (nem is új az annyira...), eddig nem volt senkinek ingeranciája csinálni hozzá egy menüszerkesztőt?
-
válasz
rokefeller #2981 üzenetére
a shutdown monjon le...
én se állítom le a gépet, miért is tenném?
egyébként én is imádom a shell-t, ezért gnome2 is mongyonle...
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller #2985 üzenetére
Szerintem se sok, és erősen hardverfüggő. A késleltetést nem számoltam bele. A telepítő CD-t már kivettem. Az első indítás volt lassú csak.
-
válasz
rokefeller #2944 üzenetére
Az már megvolt rég...
De bármit b*szok vele mindig azt írja iso9660 és hozzá se tud nyúlni a telepítő...
Próbaként megnézem egy ubi 9.10 telepítővel, azzal szépen ment minden ahogy kell. Most vissza jöttem a fedora telepítőjébe és ugyanaz (pedig ubun le lett particionálva...)fdisk kimenet:
Disk /dev/sdb: 1500.3 GB, 1500301910016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 182401 cylinders, total 2930277168 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0003b2dd
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 63 9767519 4883728+ 83 Linux
/dev/sdb2 9767520 19535039 4883760 83 Linux
/dev/sdb3 19535040 2930272064 1455368512+ 5 Extended
/dev/sdb5 19535103 2930272064 1455368481 83 Linux -
ko9
addikt
válasz
rokefeller #2934 üzenetére
Egy ok.
Mondjuk ez 1 kliensnél - egyelőre - még nem lényeg, csak mivel elvileg nyártól Red Hat alapú szervereken fogok dolgozni, jó lett volna belejönni a Cherokee-ba.
Mindegy, hátha kijavítják majd a bugot. -
ko9
addikt
válasz
rokefeller #2929 üzenetére
Configból néztem alapból a logok helyét
És nincs letiltva.
Kiírtam a kérdést fedoraforum.org-ra is, hátha találkozott valaki már ott ezzel. Nem hiszem, hogy én lennék az első perverz, aki F15-re Cherokee-t akar PHPval telepíten -
ko9
addikt
válasz
rokefeller #2918 üzenetére
Azzal kezdem, hogy kikapcsolom telepítés után egyből
A lognak utánnanézek, erre nem is gondoltam
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller #2902 üzenetére
Ez talán még segíthet, ez egy Arch Linux AUR build script: [link]
Az előző hozzászólásban szereplő leírással együtt [link] a szükséges függőségeket előzetesen telepíteni lehet, megvan bennük, hogy a forráskódot honnan lehet letölteni. A kitömörítés után a szokásos három lépés (./configure, make és make install) és már telepítve is van. -
Nyiscsák
aktív tag
válasz
rokefeller #2882 üzenetére
Nem tudom de ez sehogy nem akar működni. Feladom. Lehet jobban járok egy reinstallal.
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz
rokefeller #2880 üzenetére
Frissítésnél semmi hibát nem írt, update is megvolt.
[root@sanyika ~]# yum install audacious-plugins-freeworld-mp3
Loaded plugins: langpacks, presto, refresh-packagekit
Setting up Install Process
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package audacious-plugins-freeworld-mp3.i686 0:2.4.5-1.fc15 will be installed
--> Processing Dependency: audacious(plugin-api) = 17 for package: audacious-plugins-freeworld-mp3-2.4.5-1.fc15.i686
--> Processing Dependency: libmpg123.so.0 for package: audacious-plugins-freeworld-mp3-2.4.5-1.fc15.i686
--> Running transaction check
---> Package audacious-plugins-freeworld-mp3.i686 0:2.4.5-1.fc15 will be installed
--> Processing Dependency: audacious(plugin-api) = 17 for package: audacious-plugins-freeworld-mp3-2.4.5-1.fc15.i686
---> Package libmpg123.i686 0:1.12.3-1.fc14 will be installed
--> Finished Dependency Resolution
Error: Package: audacious-plugins-freeworld-mp3-2.4.5-1.fc15.i686 (rpmfusion-free)
Requires: audacious(plugin-api) = 17
Installed: audacious-libs-2.5.3-1.fc15.i686 (@updates)
audacious(plugin-api) = 18
audacious(plugin-api) = 19
audacious(plugin-api) = 20
Available: audacious-2.4.5-1.fc15.i686 (fedora)
audacious(plugin-api) = 17
Installed: audacious-2.5.3-1.fc15.i686 (@updates)
Not found
You could try using --skip-broken to work around the problem
You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest
[root@sanyika ~]# -
Nyiscsák
aktív tag
válasz
rokefeller #2878 üzenetére
Ezt fel is szeretném telepíteni de a végén mindig ezt írja ki:
You could try using --skip-broken to work around the problem
You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest -
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #2875 üzenetére
nem akarod tudni...
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #2850 üzenetére
2 oldalon kapom ezt, csak a másik nem jut eszembe, hogy mi. A többi oldallal semmi baj nincs, és azokon is van flash...
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #2843 üzenetére
Akkor én deviánsnak számítok, ha nekem meg tetszik?
Egyébként mindig voltak sláger témák: hol a pulseaudio, hol a yumex, hol más. Most épp gnome3.
Engem nem zavar, mondjuk lxde spinre váltottam. Elég puritán így, és van néhány bug. Néha ez az elszáll...
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #2839 üzenetére
A teszt gépemen van xfce, az élesen g3, ez utóbbit nyüstölöm mostanában inkább.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #2841 üzenetére
Tényleg gond nélkül megy, nálam is. Igaz lxde, abban vannak kis bugok.
Indíts el egy yumexet belépés után, akkor majd visít a kis progi, hogy foglalt az adatbázis. S látod, hogy dolgozik -e. -
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #2837 üzenetére
Meglepően keveset frissít! Legalább is én nem erre emlékszem friss kórtól.
Ilyen heti 2*10 csomag.Lehet összeraktak már egy normális fedórát, pedig nincs is el szezon.
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #2837 üzenetére
Akkor várok türelemmel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
rokefeller #2799 üzenetére
ezeket a gnome shell extension-ököket amugy hogy lehet telepiteni?
Vladi: ok, köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
rokefeller #2799 üzenetére
köszi a segitseget, fedoraban nincs valami csomagkezelö, mint pl. a synaptic ubuntu-ban?
talaltam egy olyat, hogy szoftverek telepitese/eltavolitasa, de üres az egesz es ezt az üzenetet dobja ki: [link]
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
rokefeller #2781 üzenetére
Köszi, azt hiszem megvan.
A frissítéskezelő szolgáltatásnak mi a neve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged