Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rokefeller
    senior tag

Sziasztok,

Sajnos megint elakadtam, készitettem egy install pendrive-ot a live USB-Creator nevezetű programmal, de nem indul ela telepítés. Azota változás történ és kicseréltem a Via lapot egy D525 Atom lapra. Ehhez ha jól tudom jó az x86 64 install az probálom telepíteni de ne igazán síkerült. Esetleg olyan kérdésem lenne még hogy milyen OS ajánlotok Nas és szerve funkicok ellátására. Amire szukségem van time machine support, DLNA, torrent, webui stb..
    Én az Amahi home server néztem ki de ajánlotta már a forumról valaki a CentOS-t és egyik haverom pedig a Debian-t ajánlotta (szerintem azért mert ő ebben dolgozik és ezt vágja).
    Szeritetek melyik legyen. Elrőe is köszönöm a segítséget

Ellenkeznék az előttem szólóval:-) Én Desktopon a Fedorát favorizálom, de otthoni szerverre CentOS-t (Scientific Linux-ot) raknék, ha nagyon kell az rpm meg a yum, vagy debian-t, ha nem kell annyira a yum.

Gyengébb gépen debian mellett szoktam dönetni, a netinstall-ja nagyon jó és gyors, és könnyebb belőle olyan rendszert összerakni, ami nagyon minimál. CentOS-t ki kell csontozni, és még akkor is vastagabbnak tűnik. CentOS-t leginkább akkor szoktam, ha valami olyan szoftvert tesztelek, ami élesben majd RedHat-on fog futni.

Amiket írtál, azok közül a time machine supportot nem tudom, a DLNA az szerintem megy mindegyiken, torrent, webui dettó.

Egyébként célszerű olyat választani, amihez van ingyen support, magyarán haver ért hozzá :-) A windows-t is ez tartja életben, hogy mindig van valaki, aki "ért" hozzá :-)

Új hozzászólás Aktív témák