- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
brugo
aktív tag
válasz
csendes #7034 üzenetére
Fedora 34 firefox-88.0.1-1.fc34 - re várom .
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
csendes #7004 üzenetére
Nem tudom, van-e ember a ph-n, aki szebben és érthetőbben össze tudta volna ezt foglalni nekem, nagy köszönet az erőfeszítésért.
Azt hiszem, így messziről képbe is kerültem Fedora-val kapcs. és pont ez kellett most nekem.
Akik itt vannak, miért használják ? Tesztautózgatnak ?
-
drsanya
aktív tag
-
-
drsanya
aktív tag
válasz
csendes #6951 üzenetére
Ahogy fentebb is írtam, ez egy virtuális gép a hordozhatóság miatt, illetve alapvetően egy ÁNYK-s, netbankolós rendszernek készül, szóval igen, elég nagy kár érheti a családi kasszát, ezért is érdeklődtem. Nyilván maga a netbankolás is elég biztonságosnak tűnik az x alkalommal elkért jelszó, meg ujjlenyomat, meg SMS miatt, de az ördög az sosem alszik. Nyilván túlaggódom kicsit, de ez van
A linkeket köszönöm, csak egy pillantást vetettem rájuk, lesz mit olvasgatni.Azért fogok még érdeklődni biztosan pár alkalommal
-
csendes
addikt
válasz
csendes #6946 üzenetére
Működött az AWS EC2 gép Fedora 32-vel (némi szerencsétlenkedés után), csak már kivégeztem szegényt, miután elvégezte a feladatát:
[user@archlinux ssh]$ ssh -i ./MyKey.pem fedora@ec2-**-***-***-***.eu-central-1.compute.amazonaws.com
Welcome to Fedora-32-x86_64-Minimal-8GiB-HVM-20200430_052249.
* Use "sudo su -" command in order to become root.
For your convenience, this AMI is provided by ProComputers.com.
Visit http://www.procomputers.com for more information.
If you don't want to see this message anymore, please remove
the content of the /etc/motd text file.
[fedora@**-***-**-**-*** ~]$ whoami
fedora
[fedora@**-***-**-**-*** ~]$ uname -a
Linux **-***-**-**-***.eu-central-1.compute.internal 5.6.7-300.fc32.x86_64 #1 SMP Thu Apr 23 14:13:50 UTC 2020 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
-
kovaax
őstag
válasz
csendes #6864 üzenetére
Nem online repoból ment az upgrade? Mert akkor eleve a legfrissebb csomagokat rakta fel. Én meg dvd-ről installáltam, és lehet nem szedte le közben a frissítéseket a live média.
A dnfdragora még mindig agyhalott folyamatosan, megjelenik kis ikonnak mindig, de ha elindítom, csak csigabigázik vég nélkül, kilépni se lehet belőle. Parancssorban meg nem talál frissítést az első óta (akkor is parancssorból sikerült csak frissíteni).
-
-
-
-
BoB
veterán
válasz
csendes #6852 üzenetére
Pont azért találták ki ezeket, hogy ne legyenek kompatibilitási gondok. Ezért hozzák magukkal a saját futtató környezetük (ezt nem értik a kezdő linux topikban amikor azt mondják dehát az mekkora méretű már).
Szóval ez pont azért van hogy minden disztrón menjen függetlenül attól milyen verziójú xorg, mesa és egyebek vannak fent.
Az meg hogy valaki malwaret tölt le annak semmi köze két verzió közti upgrade-hez.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
csendes #6832 üzenetére
Köszi!
Mivel a QubesOS virtualizációs környezetet biztosít, és mivel még csak most ismerkedem vele nem megy minden olyan egyszerűen
, van debian10 OS is (itt már menne a unifi), csak még arra nem jöttem rá, hogy hogyan tudom megváltoztatni a hálózathoz tartozó virtuális környezet alapértelmezett OS-ét...
Még megy az olvasás a témában, de ha esetleg elakadnék ki tudtok majd segteni a témában? Illetve azt eseleg jól gondolom, hogyha nemis pontotsan azt csinálom amit a Centos-es leírásban találok, de a lépések megegyezhetnek Fedora-n is (természetesen a Fedora-hoz megfelelő repo-k telepítésével, illetve a megfelelő parancsok kiadásával majd a csomagok telepítésével)? Sajnos konkrétan Fedora30-hoz még nem találtam releváns találatot...
-
Vladi
nagyúr
-
válasz
csendes #6813 üzenetére
Eddig is lightdm volt fent xfce-vel.
A group remove nem szed le semmit, mert már nincs installálva.Én azt nem értem, hogy hogy jutott el addig, hogy olyan csomagokat szedjen le, mint a Blender, Flowblade, mediawriter, ffmpeg (
), stb.
Tehát milyen úton lett ezeknek függősége a qt5.
-
-
Foley101
tag
válasz
csendes #6764 üzenetére
Nagyon mókás, a második linkedet én is megtaláltam, az adott ihleted.... de baszki ilyen egy fa**ságot, hogy valami nem jól mödik már a 30-as alatt és csesznek javítani a 31-ben, vicc.
Igazából éppen azon megy a dilema, hogy Windowsban legyen a VirtualBox, és abba tegyük fel a kívánt fedora server linuxokat, vagy Linux workstation legyen az alap, és abban legyen a VirtualBox, abban meg a fedora server linuxok. Fontos lenne, hogy ne kelljen 2-3 hetente újraindítani a gépet, ami ugyebár Windows esetén problémás. Viszont ha a megbízhatóságot nézem, hát nem tudom, hogy ebbe az összegányolt GNOME-ban meg lehet-e majd bízni hosszú távon. Nem hinném, hogy től sokan futtanak VirtualBoxot a Linux workstationben, így probléma esetén, ha mondjuk kellene valami help, lehet sehol se találnák igazán...
-
Foley101
tag
válasz
csendes #6761 üzenetére
Igen, csak elég kicsi rá az esély, hogy a Virtualbox is pont rossz hardvert emuláljon, hiszen ott sem jó...
Közben kicseleztem, megcsináltam a beéptetést local módban, aztán a Users menüpontban sikeresen megcsináltam a vállalalti (Enterprise) logint, és így most már van használható desktop-om. -
-
-
-
-
-
Lacc
aktív tag
válasz
csendes #6504 üzenetére
En egyszer veletlenul a Raw-ot irtam ki live USB-re (a 30-as verziot) a 29 beta helyett, es meglepodtem, hogy a 30-as raw stabilabb volt mint a 29 Beta
- egyedul az tvolt a problemam vele, hogy lassu volt az etherneten a net.
Lehet nagyot fog durrani a 30-as ha csak el nem rontjak. -
válasz
csendes #6417 üzenetére
Kössz!
Egyelőre teljesen gyári telepítés. Átnézem a javaslataidat.
Régebben is ez volt a tapasztalat, hogy hiába SSD, hiába gyors proci és a 16GB Ram (nincs swap), az Arch sokkal gyorsabb, de ezt csak lemezműveleteknél veszem észre (pedig van trim). Java fordításnál, vagy audio konvertálásnál nincs különbség.
-
-
-
-
válasz
csendes #6378 üzenetére
De én nem piszkáltam ,nem is akartam kioszk módba tenni!
Nem tudom hol lehet ez. Az /etc/xdg/xfce-ben nincs kiosk könyvtár, és a find / kiosk sem talál ilyen nevű fájlt/könyvtárat.
Most meg minden bejelentkezés után feljön egy ablak, hogy "Nem található a(z) xfce4-panel futó példánya"
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
csendes #6287 üzenetére
Meg is jött a válasz, és nem örülünk neki:
A dnfdragora fordítása a Mageia linux része. itt lehet fordítani: https://www.transifex.com/MageiaLinux/mageia/
A dnfdragora nincs kész. Teljes átnézésre van szükség.
Egyébként a komplett Mageia honosítást megszüntettük és feloszlott a Magyar csapat a blackPanther Nagy Magyar OS hülyeségei miatt. -
-
kovaax
őstag
válasz
csendes #6277 üzenetére
Ha kiírja fent balra, hogy x frissítés van, és jobb klikkre azt választom, hogy Frissítés, úgy jön föl, hogy a frissíthető csomagok vannak csak a listában. Viszont a Check all-t úgy magyarosították, hogy "Összes ellenőrzése", ott van szépen középen... Gratulálok nekik!
Mondjuk én meg egy gyáva nyúl vagyok, hogy eddig nem mertem megnyomni...
-
-
válasz
csendes #6146 üzenetére
Köszi!
Milyen jó lenne tudni külföldiül ...A Packagekit tulajdonképpen egy kapocs az ablakkezelőhöz tartozó "Szoftver áruház", a linux-hoz tartozó csomagkezelő között?
+ most olvastam, hogy a yum extender(DNF) fejlesztése abbamaradt, ezért a áttérnek a dnfdragora-ra? Az LXQT Spin-ben már az a csomagkezelő.
-
Tim82
félisten
válasz
csendes #6055 üzenetére
Kissé nevetséges ez a fajta korlátozás - CentOS 7 alatt ugyanis működött mindenféle trükközés nélkül, még akár root jelszó megadása helyett is az ujjlenyomat megadása. Persze, nyilván kikapcsolhatnám a keyringet is...
Köszönöm, akkor elkönyvelem nem megoldható problémának.
-
Lacc
aktív tag
válasz
csendes #6047 üzenetére
Hát megnéztem a másik verziót, az mégjobban bugos. A software rendering-nél a programok ablakjai nem jönnek fel. És jobban szakadozik, akadozik.
Igazad lehet, hogy Gnome3-ból van forkolva, ugyanis a Gnome3 után ez eszi a legtöbb memóriát. Lehet nézek egy tiszta telepítést csak Cinnamon-nal.
-
Tim82
félisten
válasz
csendes #5975 üzenetére
Ha nem jön össze, legrosszabb esetben letöltöm a GOG.com oldaláról a Windows-os telepítőt és futtatom PlayOnLinuxszal, de azért ha már van natív Linux verzió, jobban szeretném azt használni. (Kb. ezért is vettem meg az Enhanced Editiont anno.)
Linuxos játékváltozatoknál egyébként úgy általában csak Ubuntut meg Linux Mint-et írják, mint amin tesztelt az adott játék.
Még valami: van jelentősége, melyik mappából megnyitott terminálban adom meg az ldconfig parancsot? (Tehát mondjuk a játék könyvtárában kellene?)
-
BoB
veterán
válasz
csendes #5948 üzenetére
Nem igazán látom hogy milyen különbség kellene hogy legyen a munkahelyi meg az otthoni asztali felület között. Mindkét helyen ugyanazt csinálom - különböző programokat indítok el és figyelem őket, váltogatok közöttük. Tök ugyanaz kell.
Ez a letisztult dolog meg egy nagy baromság. (már a kifejezés)
-
Vladi
nagyúr
válasz
csendes #5939 üzenetére
Mert miért ne.
Az volt először. A scientific lassabban követi a verziószámokat. Sokkal óvatosabbak. Bár nem tudom ez esetben minek. Mondjuk ha 140 csilliárd dolláros gépet kötsz a pc végére akkor 10 tesztelés is kevés.
oracle úgy tudom fizetős, amazonról még nem hallottam.jah nem mellesleg a centos is rh projekt. Megvette.
mod:
Megnéztem amazon 4.9-es kernellel megy, meg valami fizetős cucc. Nemkell. -
-
válasz
csendes #5852 üzenetére
Nekem is a VESA ugrott be, hogy talán azon keresztül próbálja meghajtani a VGA-t, csak fura volt ez a gallium név. Amúgy integrált intel VGA van benne, és pont ezért furcsa, hogy eddig szinte mindegyik distro szerette, kapásból működött, most meg mostoha gyerek lett.
A 25-ös még xorg-ot használ? Nem Wayland-et? Debian pöc-röff elindult. Majd belekukkantok a xorg.conf.d alá, hátha van egy inteles fájl hozzá.
Köszi a tippet!
-
törölt tag
válasz
csendes #5849 üzenetére
A régi kernelek is csinálják (Próbáltam régi LTS Ubuntu-t is)
Log-ban láttam valami firmware-es akármit a hangkártyával kapcsolatban utána, meg újra kellett égetni, mert még Windowsos gépen is azt csinálta, hogy 1%-onként léptette a hangerőt. Ezért gondoltam "frissítem ugyanarra (a legújabb) verzióra ami volt és azóta a gomb normálisan megy -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- Xbox Series X|S
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged