- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
Köszönöm. Én nem kerestem az altarnatív letöltések között. Egyébként minden rendben a telepítés, frissítés után. Utoljára akkor használtam, amikor Red Hat 8 volt, és még éppen nem volt Fedora. Ez volt az első Linux disztribúció, amivel valaha is találkoztam, egy gatewayen desktop nélkül futott.
-
zoli62
addikt
Fedora 40 ARM verzióból nincs telepítő ISO, vagy csak én nem láttam? Fedora 38-hoz találtam hithű ON ISO-t majd frissítettem a Szoftvertelepítőben Fedora 40-re. Ezzel kapcsolatban lenne még egy kérdésem. Parancssorban a sudo dnf upgrade —refresh parancsra miért nem talált frissebb kiadást?
-
zoli62
addikt
válasz
csendes #4259 üzenetére
Köszi. Ez egy szerver, amin nincs X telepítve. Egyébként az általad idézett oldalt ismerem, de még nem említettem, hogy az XRDP-t is telepítettem ez alapján [link]. Mivel viszont rdp-n beléopni még nem tudtam, ezért jött szóban a vnc szerver telepítés. ami benne van ebben a leírásban. Viszont az indítás után kapoim azt, hogy nincs ilyen fájl.
-
zoli62
addikt
Abban tudna valaki segíteni, hogy RHEL 7-hez hozzáadtam az EPEL repót, telepítettem a tigervnc-servert, de nem lehet elindítani, mert nem találja a file-t, ilyenkor mi a teendő?
-
zoli62
addikt
Nálam a Fedora 17-re való frissítésnél nem működött a preupgrade, azaz újraindítás után nem csinált semmit, automatikusan nem írta át a grub file.t. Végülis netinstall-lal csináltam meg a verzióváltást. Más is tapasztalt hasonlót?
-
zoli62
addikt
válasz
csendes #3652 üzenetére
Hát én Debianon mindig ezzel szoktam csinálni a verzió váltást, persze a forrráslistát megfelelően frissítve. Amit már az előbbi hozzászólásomban ezzel kapcsolatban ki szerettem volna hangsúlyozni, hogy az apt-get dist-upgrade után egyéb teendő nem szokott lenni, ellentétben a Fedora preupgrade parancsának végrehajtásával.
-
zoli62
addikt
Látom, volt aki preupgrade-dal frissített. Feltétlenül el kell végezni a fedorawikiben ezekről leírt telepítés utáni lépéseket (csomagtisztítás, stb.), vagy meg lehet lenni nélküle?
-
zoli62
addikt
Közben nekem is van egy kérdésem. Beállított automatikus frissítés XFCE esetén nem jelez? Illetve ennek a szolgáltatásnak automatikus frissítés, már nem kell futnia, és nincs már hozzá konf file? [link]
-
zoli62
addikt
Feltelepítettem a Fedora 16.KDE spin. Ugyanis Gnome csak fallback módban hajlandó indulni. Ti már jártatok úgy, hogy az Apper, magyarul Szoftverkezelő egy -egy letöltött rpm csomagnál KDEinit hibát jelzett? Emiatt aztán újratelepítettem, Amikor végzett, akkor lepődtem meg, hogy angol nyelvű maradt, bár én telepítés közben a magyart jelőltem meg. Utólag kellett letöltenem a magyar nyelvi csomagokat. A Firefox viszont angol martadt, és a magyar nyelvi csomagot nehezen találtam meg, felraktam, utána is angol maradt. Ezért a hivatalos oldalról telepítettem, de ott csak binary van. Van valakinek valamilyen ötlete miért lehetett ez?
-
zoli62
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #3277 üzenetére
Sőt: yummal lehet futó rendszert is upgradelni.
-
zoli62
addikt
válasz
rokefeller #3243 üzenetére
Azért a KDE-es Fedora se kutya, bár magam részéről Gnome-t favorizálom, ezért lepett meg, hogy milyen kiforrott let az új KDE, bár a relatív lassúsága megmaradt.
-
zoli62
addikt
válasz
rokefeller #3226 üzenetére
Suse 12.1 Gnome 3.2 alatt kipróbáltam a gnome-shell --replace-t, de hibaüzenetet dobott.
-
zoli62
addikt
válasz
rokefeller #3229 üzenetére
Az mit jelent konkrétan, hogy villódzik a kép, és nem megy teljes képernyőn?
-
zoli62
addikt
válasz
rokefeller #3226 üzenetére
Én be szoktam kapcsolni a 3D gyorsítást. Vmware playeren trükközni kell ahhoz, hogy menjen a Gnome Shell, valahol ezt olvastam a vmware fórumon.
-
zoli62
addikt
Érdekes, a KDE-s Fedora jobban tetszik, mint a Gnome-os változat, már csak azért is, mert virtuális gépen is szépen működik.
-
zoli62
addikt
Rég nem használtam Fedorát, pedig a Red Hat volt az a linux disztró, amivel legelőször találkoztam. Most feltelepítettem egyelőre egy virtuális gépre, vmware playerre. Tetszik a Yum kezelhetősége. A Java-tm Flashplayert még mindig a telepítés után utólag kézzel kell feltenni, az anno Red Hat-nál is így volt. Tetszik a felület egyszerűsége, bár hozzám mindig is a Gnome asztali környezet állt közelebb, de hát ez ízlés kérdése. Ezzel kapcsolatban van egy kérdésem. Vmware playeren csak a Gnome Fallback működik a Gnome Shell helyett, ugyanakkor a Ubuntu Unity meg meg megy. Van rá valami esély, hogy a GS települjön valahogy Vmp-n?
Dmesg-t futtattam, de nem lettem okosabb tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Autós topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest