- Milyen okostelefont vegyek?
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
Így utólag nem volt bonyolult, csak a dizájn az áttekinthetőség rovására megy szerintem (mondjuk én nem particionáltam át, a régit használom már rég). Bár az pl. nem derült ki közben, hogy melyik elsődleges és melyik kiterjesztett partició. Majd még szórakozok vele. Most pl. azt kutatom, hogy miért nem sikerült beállítani a torrent portot a tűzfalon (besikerült, csak a transmission továbbra is azt mondja, hogy zárva van, mondjuk már inkább feladtam, minthogy kiadjak egy iptables -L -v parancsot).
-
ViZion
félisten
Ne hamarkodd el. Pusztán arról van szó, hogy milliónyi HW kombináció van, és amikor egy részt ennyire újraírnak, akkor érdemes várni ~1-2 hónapot a telepítéssel (ha nem kívánod a kihívásokat
), mert ez idő alatt a "széles tömegek" tesztelik, a hibákat javítják. Ez MINDEN disztrónál előfordul, a Fedora pedig az egyik legprogresszívebb, ahogy azt írják is: elsőként.
-
rokefeller
senior tag
-
chab7
addikt
Helyesbítek, ez csak rebootig működik. A maradnadó megoldás az a
/etc/X11/xorg.conf.d/50-synaptics.conf fájlban levő bejegyzés.Section "InputClass"
Identifier "touchpad catchall"
Driver "synaptics"
MatchIsTouchpad "on"####################################
## The lines that you need to add ##
# Enable left mouse button by tapping
Option "TapButton1" "1"
# Enable vertical scrolling
Option "VertEdgeScroll" "1"
# Enable right mouse button by tapping lower right corner
Option "RBCornerButton" "3"
####################################MatchDevicePath "/dev/input/event*"
EndSection -
rokefeller
senior tag
Az a baj (vagyis nem baj, de a te esetedben problémaforrás), hogy minden disztrónak meg van a saját default DE-je. Ez fedoránál a Gnome. Persze az összes többi is támogatott, de nyilván erre van a legnagyobb figyelem fordítva. Az általad említett bug egyébként szerintem az LXpanel sajátja, az a tippem, hogy disztrófüggetlenül hibás az adott verzió. De ez csak tipp.
-
rokefeller
senior tag
Melyik képernyő hol van az ARandR-on belül? Próbáld úgy elhelyezni őket, hogy a baloldalon legyen az amit elsődlegesnek szeretnél. És a képernyők alja legyen egy szintben, aztán ha így nem jó, akkor a teteje, ha úgysem jó... akkor nem tudom :-)
A gyerekfolyamat az, amikor egy folyamat egy másikat akar indítani, akkor azt az eredeti folyamat gyerekfolyamataként teszi. Ha tolsz a terminálba egy 'ps axf'-et, akkor látod hogy fában jeleníti meg a folyamatokat, a fa gyökere az init, minden annak a gyereke, és ha pl egy java-s alkalmazást indítasz, akkor ott a java alatt lesz maga az alkalmazás, gyerekfolyamatként (ez nagyon pongyola, de kb ez a lényeg)
Amikor rendszergazdaként akarsz valamit megnyitni, akkor ő meg akarja hívni ezt az xdg-su-t. Ez valószínűleg egy wrapper csomag, az adott desktophoz tartozó "su gui"-t kellene megnyitni neki, ami nem tudom mi lxde alatt (vannak gksu, gksudo is talán, etc...)
A lényeg hogy be akarja kérni a jelszavad, de nem tudja.Az 'xdg-su' csomagját így tudod megtalálni, terminálba beírod:
'yum whatprovides */xdg-su' -
rokefeller
senior tag
Én sem cseszegetni akartalak, de látom hogy még most sem teljesen látod jól a problémát. Egy disztribúció nagyon komplex szoftver. Ha hozzáveszed a milliónyi felhasználó rengeteg konfigurációját, akkor olyan heterogén valamit kapsz, ami szinte tesztelhetetlen. Én biztos vagyok benne, hogy a NetworkManageres srácok nem hülyék, a fedora QA-ja pedig nagyon jó lett az utóbbi időben. Szóval nyugodtan feltételezheted, hogy ha átment a teszten, akkor náluk jó volt, a többségnél valószínűleg nem jelentkezett, a te speciális esetedet meg javítják, ha kapnak róla bugreportot, és némi infót. Azért "szóltam rád" mert nagyon bosszant, amikor valaki bárhol előforduló hibák alapján azt a hamis, de régóta terjedő hírt terjeszti, hogy a fedora teszteletlen szar, és nem akartam hogy te is beleess ebbe a körbe. Ez nem igaz, és amióta én használom, sosem volt igaz igazán. Költői kérdés csak, hogy melyik rendszer jobb, ami a bleeding edge miatt, gyorsan tudja az update-eket, és az update-ből stabil ágba néha bekerül adott körülmények között hibásan működő komponens, vagy az aminek a stabil ágát gyakorlatilag senki nem használja, mert elavultak a csomagok, mindenki a testingen van, amiben meg nem lehet reklamálni ha valami hibás, hisz ez a testing.
A problémádra.Deluge ha tölt, használja a diszket rendesen, ami tud lassítani. Swaped van használatban a fél RAM mellett? Nézd meg mennyi a vm.swappiness, alapból néha rossz, és akkor is swapel, amikor még van RAM. Ilyenkor gyakorlatilag windows-zá degradálódik :-)
-
ViZion
félisten
"A Lubuntu és a Mint nem kis rendszer..."
Na, ezt próbáltam mondani, h attól, h nem ismerős még nem biztos, h gagyi. Gyakorlatilag ha én a Fedorához adok X db programot, meg témát, hátteret, akkor kiadhatom Vizion Linuxkéntkb.
Elsőnek Virtualboxban ismerkedj szvsz, azután ami tetszik, azt lehet élesben is tesztelni. -
ViZion
félisten
"Nem akarok kis rendszereket próbálgatni"
Mondod ezt Lubuntu alól?Fusion Linux 1:1-ben Fedora, csak tartalmaz egy halom olyan cuccot, ami Fedorában nem lehet alap telepítésben, az ilyen-olyan szabályok meg egyéb megkötések miatt. De a Linux Mint is így kezdte, Ubuntu+extrák, ahogy a Lubuntu is Ubuntu nagyrészt. Szerintem sok mint felhasználó az öklét rázná, ha kis rendszernek titulálnád...
Fedora 17-el csinálj majd egy tiszta telepítést, szerintem ott biztosan jobb lesz sok minden, új Gnome, újabb kernel, javított kompatibilitás és sebesség.
Wifi jelerősségről gtaláltam egy nagyon hiteles képet:
Elvileg a jelerősséget kellene mutatnia, neten nézegettem a képeken is úgy mutogatják. GkrellM rendszermonitorhoz van wifi plugin, próbáld ki azt esetleg. Van magyar Fedora oldal.
-
Vladi
nagyúr
Viszont a kezdő linuxost ha nem ijeszti el, akkor nem lesz sokáig kezdő.
De végül is csak egy rossz frissítés a gond, várd meg a következő verziót a nm-ből, akkor próbáld újra a frissítését és kész.
Ha meg az instabilitás ilyen gond nálad, akkor maradj a 16.-on.
Egyébként link.
-
ViZion
félisten
Ez a Yumex dolog azért nem bug, csak ugye már a 17-re gyúrnak sztem, és ez vhogy "kimaradt" nekik. Ja, látom írtad, hogy javították is. Nálam nem jelentkezett, mert sudoers-ben van az userem, mint pl. Ubuntun. A wifi témához nem tudok mit mondani, esetleg fórumon keress rá angolul, mert sok okosság van Fedorához - de angolul.
Nem leb.ni akartalak, félreértettél valamit. Tényleg stabil a Fedora, de ezt is meg lehet hülyíteni - akár melyik linuxot lehet, nálam a rendszer farigcsálása okozott gondot, meg pár extra progi, de meglett a hiba oka, kész.Jelerősséghez nincs valami Gnome Shell extension esetleg?
Ha a wifi ilyen fontos, ajánlom a Fusion linuxot. Fedora alap, kiegészítve halom extra dologgal, zárt meghajtókkal, wifi firmware-okkal, stb. Ha kísérletezel, akkor nosza! Volt logouton egy bejegyzésem "Próbáljuk ki a linuxot" abban is van pár disztró, nem is biztos, hogy a Te ízlésednek a Fedora lesz a nyerő (nem kötekedésből írom, van egy tucat jó disztró, ki kell próbálni.) -
Vladi
nagyúr
aha, meglett!
A yumex 16 alatt nekem is elszáll. Indítsd terminálból:
su -
yumex --root
Ezzel valamit eltoltak, annyi, hogy userként indul és nem tudja maga alá berántani a többit. Majd javítják.A NM meg 0.9.4.1 de wifin megy jól. Ennek nyomát nem találtam eddig. wicd? Vagy tiltsd le a frissítésből.
Ha nagyon bugfree rpm disztró kell, akkor centos! Gondolom professzióból kell neked az ismeret, akkor meg még jobban is jársz azzal.De egyéként meg lehet, hogy bugosabb, de kurvajó a közössége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parfüm topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konteó topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrotik routerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AMD Ryzen 5 7600 AM5 Box új processzor eladó
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest