- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Destloler
tag
Youtube-on találtam egy videót amiben részletesen telepítenek egy Fedora/Amahi rendszert. Ott aki csinálja ilyen partiíciókat hoz létre és én is azokat csináltam csak a méretét növeltem ezek: 20 GB / ext4
10 GB swap
2870 GB software radio 1 és Ext4És azt csinálja amit leírtam. De ha leírnád hogy milyen partíciókat
létrehozni vagy hogy miért írja ki hogy nem tudta másolni a telepítőt a vinyora?
Előre is kösönöm a segítséget -
Destloler
tag
Sziasztok,
Újra visszatértem sajnos nem ért rá a haverom de a héten összehozzuk a találkát, én meg nem bírok maggamal és megprobáltam feltelepíteni. Adodott egy két problámám a telepítés során, emaiatt lenne egy két kérdésem:
- Az első az xboot-al lenne, csak úgy tudom a telepítőt elinditani hogyha megcsinálom az Xbootal a pendrive-ot és a pednrivera még rámásolom az iso tartalmát mert nem különben nem találja meg a telepítő file, pontosabban az install.iso-t. Ez még nem is zavarna mert ha felmásolom akkor szépen elidúl a telepítő,
- A másik problémám az hogy a telepítés előtt mikor kiosztom a partíciókat megformázza utánna rákattintok hogy telepítés és ezt az üzenete kapom: Az SDA1 re nem tudja rámásolni a telepítőt ezért kilép és csak újra és kilépés funkciók vannak hiába nyomok az újrára szintén kidobja és csak a kilépés marad.
Előre is köszönöm a segítéget
-
Destloler
tag
Sajnos ez az Applenek a védett biztonásgi mentése. Netatalk 2.2 kell hozzá hogy működjön. Ezt a neten talál telepítési leírásból másoltam:
"Sajnos a netatalk előre fordított verziója nem alkalmas számunkra (ssl támogatás nélküli), de könnyen és egyszerűen fordul a forrás is. Mac OSX Lion DP4 esetében feltétlenül a 2.2-es verzióra lesz szükségünk, ami jelenleg beta4 fázisban van, mert a lion-os backupnak szüksége van egy Server Reply Cache nevű szolgáltatásra, amit a korábbi netatalk verziók nem tartalmaznak."
Átmegyek holnap a sráchoz és átbeszéljük de szerintem még úgy is vissza fogok térni segítségért, mert amilyen szerencsém lesz biztos nem fog sokáig működni a nas és telepíthetem újra.
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget és tényleg ne haragudjatok a leírt dolgaimért. Én csak azt szeretném ha megvalósulna az elképzelésem.
-
Destloler
tag
Nem akartam senki megsérteni, de amit elképzelek azt szeretném megvalósítani és addig próbálom amíg nem tudom megcsinálni. Lehet rosszul fogalmaztam nem ellenségeskedőt kellet volna írni hanem mást írni. 1000% hogy igazatok van már csak azért is mert sokkal több tapasztalatotok van mint nekem. Azért szeretném összefűzni a vinyomimat mert 3 gépről kellen backupot készíteni (SSD miatt nem bízom benne de sokan mondták az Apple storokban hogy csinálja backupot mert az SSD technika még kiforratlan és bármikor megadódhat hogy tönkre megy, de gyors és jónak tartom), ami átalgosan 5-600 gb. Rövif számolás után 3x500=1500gb pont mint a vinyom de mi van ha több akkor már nem fog rá férni. Plusz van még pár 100 gb sorozatom, képek ,zenék, nehezen beszerzett fősulis dolgok amiket szeretnék lementeni, megtartani hátha még másnak is jók lesznek. Maradok a Fedora/Amahi mellett mert elég egyszerűnek tűnt a kezelhetősége, ha jól tudom csak letöltöm az aplikációt ami kell(plusz fizetek ha kell valami potom összeget) és működik. Netre nem fogom kiereszteni a nas-t csak belsős hálózaton fog működni, vagy legeslegutolsó lehetőségnek feltelepítettem a Debian-t és beálítatom amire szükségem van. De ezt csak úgy is kitapasztalva lehet megtudni hogy mi jó és mi nem. Nekem egy Canon MX885 nyomtatóm van és azzal sz0p0k. A youtube-on van videó hogy hálózaton meg lehet keresni a zt a gépet amire szeretnén scannel, de nálam ez soha nem is működött pedig már vagy min. 5e ft eltelefonáltam mire a Canon Hungáriánal tudtam beszélni valakivel azóta is küldik az emailt hogy mit kell beállitani. A router nem piszkáltam alap beállításon működik ami szintén Netgear. Azért vettem egyforma márkájú hálózati termékeket hogy ne legyen köztük semmilyen gubanc. Valami miatt le volt terhelve a nas vagy csak sz@r volt és kész. Azért leírom hogy mim volt: Netgear WNDR4000 router (ez még megvan), és egy RNDU2000 Nas. Remélem nem sértettem meg senkit tényleg nem szeretném tudom hogy jót akartok de sajnos kicsit önfejű vagyok és nehezen engedek az elképzeléseimmel szemben.
-
Destloler
tag
válasz
rokefeller #3640 üzenetére
Jó átmgyek haveromhoz ő infós vele majd megbeszélem a dolgot. Én is vettem drágán egy Netgear Nas de kimondom SZ@R volt és elég drága volt ahhoz amit nem teljesített. A legelső az hogy nem támogatta a time machine-t a lion baszkodás miatt. Aztán jött egy frissités megcsinált egyszer és soha többet. Kettő ha torrentezett akkor már akadozott a film lejátszás a DLNA tv-en. Hogyha nézzük hogy max 5-6 torrent futott rajta akkor szerintem elég gyatra ahozz képest hogy valami 1.6 atom vagy marvel proci volt benne 1gb memoriával. A harmadik dolog pedig az hogy szintén drágán vettem egy Canon nyomtatót és nem ismerte fel a nas így nem tudtam a nasra scannelni, ami néha felb@szta az agyamat hogy vettem soka sz@r dolgot drágán és egyik se akar úgy működni ahogy én szeretném. Volt itthon egy itx-es lapom plus bele memóriám és a két vinyom ami megmaradt a nasból. Az elején egy HP Mediasmart servert szerettem volna venni de olvastam hogy az se támogatja a Lion time machine funkcióját. Elég sokáig kerestem a neten mire rátaláltam az Amahi home server-ére amit támogatta a lion tm-t, és még ingyenes is volt, persze az aplikációkért fizetni kell, ami nem vészes 3-5$. Gondoltam áldozok ár egy kis időt plusz pénzt. Ezután úgy döntöttem felhasználom az itthon található dolgokat (plus veszek egy házat) és feltelepítem rá az Amahi-t, ha jó-jó ha nem akkor a többi dolog megint visszakerül a polcra mert eddig se használtam ezután se nagyon fogom, eladni meg úgyse lehet mostanság. De már bánom hogy belefogtam mert annyi negatív kritikát kapok hogy elég. Még adok neki egy lehetőséget átviszem infós haveromhoz aki vágja a Linuxot, de ő a Debian-t javasolta nekem nem pedig a Fedora-t. Teli van az internet leírásokkal hogyan kell előcsalogatni a Debianból azokat a funkciókat amikre szükségem lenne. Remélem összejön a sok ellenségeskedő beszólással ellentéteben mert nincs kedvem venni megint drága pénzért egy NAS-t.
-
Destloler
tag
-
Destloler
tag
És még annyi lenne hogy az oprednszernek készítsek egy 20-30gb partíciót és az adataimnak készítsek egy másikit vagy mehet minden egybe? Nasként fog üzemelni a gép.
-
Destloler
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Sikerül megoldanom a telepítővel adodott problémákat. Végre működik a pendrive-os megoldás. Az lenne a kérdésem hogy milyen partícók kell csinálni, gondolok itt a root swap partíciókra.A gépen konfigja Atom D525, 4gb memória, és 2db 1.5tb vinyo van a gépben, amiket Raid 0-ban szeretnék összefűzni. Az a kérdés hogy érdemes a swap és root particiot csinálni és ha igen akkor mekkorák legyenek. Előre is köszönöm a segítéget
-
Destloler
tag
Köszönöm a segítségedet még egyszer, de nem mentem semmire és ezért úgy döntöttem hogy holnap haverommal megcsináltatom. Jah és szerintem nem azt kellett volna írnod hogy nem fog menni, hanem hogy ezt.. és ezt... kell csinálnod (remélem nem veszed sértésnek). Én úgy gondolom azért van a fórum hogy segítsünk egymásnak nem pedig azért hogy előre elvegyük a kedvét az embereknek hogy úgyse fogja tudni megcsinálni.
-
Destloler
tag
Nas-ként üzemelen. Gondoltam előbb megprobálom megcsinálni, de szerintem ebből az lessz hogy holnap átbattyogom haverhoz, ő vágja a linuxot. Azért gondoltam hogy megpróbálom feltenni egyedül (fórumos segítséggel) hogy ha valami gebasz lenne a géppel akkor legalább újra tudjam telepíteni.
-
Destloler
tag
Sikerült feltelepítenem a Fedora-t, de nem tudtam a telepítésnél beállítani hogy telepítse fel az Amahit is. Ezt utolag meg lehetne még valósitani? Ha igen akkor légyszives lépésről lépésre irja le nekem valaki hogy hogyan is kellene megcsinálnom. Előre is köszönöm
-
Destloler
tag
Sziasztok,
Van egy nagy problémám. ami pedig az hogy nem tudok Fedora install pednriveot csinélni. Pontosabban probáltam már csinálni az Xboot,Universal USB Installer, Unetbootin és a fedora programját is. Ebbőé csak az Xboot csinált olyam ami el is indult. A többire az az infot irja ki hogy a gép: Missing operation sysmte. A legnagyobb problémám az hogy az Xboot valami uton modon nem támogatja a 8gb pendrive-omat és fatal erorral kilép. Van egy 1gb pd-is arra meg csak liveos telepítot enged feltenni. Előre is kösz a segítséget
-
Destloler
tag
válasz
rokefeller #3593 üzenetére
Köszönöm a segítséget neked és ViZion kollégának. A time machine elméletileg nem nagy ördöngösség most hogy jobban utána olvastam Nettalk kell hozzá. Visszatérve az Amahit azért favorizálom mert egyszerűnek tűnik a többihez képest. Ha jól tudom az ahami-ra csak megveszem az app-okat ami kell és megy meg a webes felületén beállítom ami kell. A CentOS nem ismerem és a Debiant se. De gondolom ezekhez nagyon kell ismerni a linuxot ami nálam hiányzik. Jelenleg sajnos se időm se agyi kapacitásom nincsen belemászni a linux bugyraiba (államvizsga előtt állok), de jó lenne már összeraknom valamit mert nem csak én használom. Ha fel tudom telepíteni a Fedorat és rá az Amahit akkor ma megcsinálom de mindig akad valami ami hátráltat.
-
Destloler
tag
Sziasztok,
Sajnos megint elakadtam, készitettem egy install pendrive-ot a live USB-Creator nevezetű programmal, de nem indul ela telepítés. Azota változás történ és kicseréltem a Via lapot egy D525 Atom lapra. Ehhez ha jól tudom jó az x86 64 install az probálom telepíteni de ne igazán síkerült. Esetleg olyan kérdésem lenne még hogy milyen OS ajánlotok Nas és szerve funkicok ellátására. Amire szukségem van time machine support, DLNA, torrent, webui stb..
Én az Amahi home server néztem ki de ajánlotta már a forumról valaki a CentOS-t és egyik haverom pedig a Debian-t ajánlotta (szerintem azért mert ő ebben dolgozik és ezt vágja).
Szeritetek melyik legyen. Elrőe is köszönöm a segítséget -
Destloler
tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani olyan programot OSX alá amivel tudok csinálni pendrive-os fedora installt cd. Szóval rosszul fogalmazok kicsit, Pendriveről szeretném telepíteni a Fedorát. Ilyen progival találkoztam már windows 7-nél. Remélem linuxra is megírta valaki. Előre is kösz
-
Destloler
tag
Gondolom hogy véges a cpu teljesítmény de azért több kraft van a viaban mint egy Marvelben lévő ARM cpu-ban. Nálam ez a gép nas funkciokat fog kiszolgálni, legfontosabbak DLNA, torrent, Backup. A gigabit lant pedig egy pci-os lankártyával már potoltam. remélem jobb lessz mint az átalam drágán vásárolt netgear nas ami szart se tudott az áráért. Jó az elején szép és jó volt de minden uj termék addig jó még uj. Miután elmegy a varázsa és előjönnek a hibái olyankor szoktam fogni a felyem hogy már megint csomo pénzt kidobtam a semmiért. A Vias lapom is ezek közé tartozik mert nem is arany hanem platina áron vettem vagy 4-5 éve, ujként használtam 2-3 hónapig és azota szépen a domozában csücsült. Most meg gondoltam előveszem és kicsit játszok vele.
-
Destloler
tag
-
Destloler
tag
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem . A Fedora támogatja az Intel Atom D2700 Cpu és a benn rejlő 3650 vga-t mert ha jól tudom a Windowsos driverével volt valami gebasz. Mert ha ne válik be a Via gép akkor váltani szeretnék erre a d2700 lapra és nem szeretnék ugy járni hogy nem támogatja és vehetek másikat.
-
Destloler
tag
Nagyon sokáig kerestem egy olyan OS-t amihez nem kell sok linuxos tapasztalat és webes felületen elérhető. Az Amahi pont egy ilyen és ami még fontos számomra hogy ne kelljen sokat játszani az Apple Time Machine beleintegrálásával ami OSX Lion-nel is kommunikál. De ha CentOS-t jobbnak látod az általam leírtakra akkor azt fogom feltelepíteni.
-
Destloler
tag
Még egy utolsó kérdésem lenne. Nekem melyik fedorát lenne érdemes feltenni 14, 15, 16 vagy 17 béta. Mit érdemes elsőre kipróbálnom? Amahi home server elméletigel a Fedorat használja alap osnek és az amahi a 17 beta linkete be
-
Destloler
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy a Fedora támogatja az Atom D525 CPU-t? Mert azt tapasztaltam hogy a VIA C7 Cpu-t nem támogatja.
-
Destloler
tag
Hali
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Letöltöttem a Amahi home servert ami egy Fedoraba integrált home szerver alkalmazás. Olyan problémám van hogy van egy VIA Epia Ex15000 itx-es lapom amire szeretném feltelepíteni de a telepítő sajnos nem indul el. Annyi történik hogy bebootol a dvdről elinditom a telepítést és a monitor felső sávjában elmászik a kép. Próbáltam a Fedora 17 beta és a 16-os verziót is de sajnos mind2 verzió ugyan ezt produkálta. Az lenne a kérdésem hogy van olyan verziójú Fedora amit támogatja a via-s dolgokat. Előre is köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged