- Netfone
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
szeva000 #3607 üzenetére
Canon nyomtatóval nálam is baj van, egyszerűen a Canon nem foglalkozik a linuxal. Bár szerintem is jó nyomtatók, jó ár-érték aránnyal, de viszonylag kevés van - nyugatabbra egyszerűen a HP viszi a home kategóriát, azokkal nincs is baj Linux alatt.
Chrome-ban azért nincs magyar nyelv, mert amikor telepítetted akkor még nem volt ez a rendszer nyelve, sztem nem ismerte fel. Csavarkulcs, beállítások, spec.beállítások, nyelvek, nyelv hozzáadása.
-
Vladi
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz
szeva000 #3602 üzenetére
Az RPM Fusion tárolókat add hozzá, utána frissítés, restart is lesz mert van új kernel. Utána nézd meg, hátha. Nem vagyok KDE-ben jártas, esetleg Chakra linux vagy Suse topikban kérdezd meg, ott okosabbak biztosan. Vagy valaki KDE spint ismerő kolléga majd segít ebben biztosan.
-
-
ViZion
félisten
-
válasz
szeva000 #3461 üzenetére
Esetleg így is megpróbálhatod terminálban
su - -c scangearmpha ez így megy, akkor az asztalon létrehozol egy üres dokumentumot, bemásolod ezt a fenti sort, mented, az így létrejött "doksin" jobb egér/tulajdonságok/jogosultság fül és a fájl végrehajtásának engedélyezése programként elé pipa. Hogy ez Fedora alatt is így kivitelezhető-e azt sajnos biztosan nem tudom, csak nagy rá a valószínűség.
-
-
válasz
szeva000 #3456 üzenetére
Így telepítetted?
Igen, terminalból fut, ha nem látná a scanner-t akkor root-ként indítsd. -
Vladi
nagyúr
válasz
szeva000 #2291 üzenetére
Nem basztál el semmit, csak nem vágod még, hogy mi történik.
Jó max annyit, hogy kapkodsz össze vissza, hogy én pl. nem bírom követni mi történik.Arról lehet szó, hogy valamilyen automatikus csatoló alkalmazás (csúnyán: user space)
felcsatolta neked az ntfs kötetet. Tipikusan a /media alá.
kde alatt nem tudom, hogy működik.Én személy szerint ezekre nagyon haragszom. Mert az addig ok, hogy segíteni próbálja a felhasználót azzal, hogy automatizálja a folyamatot. De ha pl. valami nem működik, akkor itt állunk meglőve, mert te se tudod mi van, meg mi se, hogy mit csináltál.
Ezért érdemes néhány dolgot csak megtanulnod, ilyen a fájlrendszer csatolása: a mount parancs és az fstab legyen meg. Azokkal csináld és akkor látod a folyamatot és az is egyből látszik mi a gond.
Egyébként az szokott gond lenni, hogy a wint nem állítottad le szabályosan. Ekkor linux alól úgy látszik, hogy a fájlrendszer használatban van, pedig nem is. Ekkor nem csatolja fel csak úgy, hanem óvatosságból megtagadja a dolgot.
-
rokefeller
senior tag
válasz
szeva000 #2291 üzenetére
Leginkább döntsd el hogy melyik DE-t akarod hasznláni (Gnome, KDE, Xfce, stb.) és aztán amennyire lehet, törekedj arra hogy a hozzájuk való alkalmazásokat használd. Mi a baj a nautilus-szal, hogy mindenáron dolphin-t akarsz? Mi hiányzik a Brasero-ból, ami miatt mindenképp K3B-kell?
-
ntomka
nagyúr
válasz
szeva000 #2289 üzenetére
Tapasztalatom szerint, ha Gnome alatt indítasz egy KDE-s alkalmazást, akkor annak a fájlkezelője (mely értelemszerűen KDE-s) nem látja a Gnome könyvjelzőket, így nem látod a keresett partíciókat. Ezért előbb a Gnome-os fájlkezelőben fel kell csatoltatni (rákattintasz a partícióra), utána látnia kéne. Ha nem, akkor a /media könyvtárban megtalálod mindenképp.
Ez fordítva is igaz, tehát KDE-n futtatva Gnome-os alkalmazásokat. -
rokefeller
senior tag
válasz
szeva000 #2284 üzenetére
Na, ez már valami :-) szóval amíg jó volt, addig indulásnál a kék képernyőt láttad, a lassan megtelő fedora logóval, most meg a fekete képernyőn alul egy csíkot ami fehér, világos kék, meg sötétkék? mert akkor bizony az eleinte jó kernel modesettinges drivered valahova eltúrtad. Ez persze orvosolható. Ha a flash player fagy, az szívás, de ha a flashnél 90%-ban youtube-ot érint a dolog, akkor van egy jó kis kerülőmegoldásom neked. Felteszed a gnome-mplayert meg a gecko-mediaplayert. Az utóbbi beépül a firefoxba, és az játssza le a videókat. Namost, ha felteszed a greasemonkey addont, meg a youtube-without-flash greasemonkey scriptet, akkor a youtube-ot a beépülő mplayer játssza majd le. Nincs procievés, fagyás, rendesen ki lehet tenni full screenre a külső monitoron is, és még le is tudod menteni a videót, ha kell. A többi helyre meg én belőttem az adblockot, meg flashblockot. Általában nem érdekel ami ki van blokkolva, és így nem fagy szét kb sosem a firefox.
64 biten vagyok, már van 64-es flash, de sokáig nem is volt, a 32-es meg egy erőforrászabáló bughalom volt, a 64-es meg pláne .. de már lesz*rom, kivárom a HTML5-öt, remélem a flash meg kihal a pics*ba -
rokefeller
senior tag
válasz
szeva000 #2275 üzenetére
Sajnálom hogy rossz tapasztalat, de van ilyen. Nálam sem fagyás nincs, és a dual monitor is megy, de hát nekem intelem van, azzal nem nagyon kell semmit kendácsolni, de legalább gyenge :-) Ha van majd kedved nekiesni még egyszer, toljál rá egy hétvégét, szerintem rajtam kívül még páran próbálunk segíteni, ha arról van szó.
-
rokefeller
senior tag
válasz
szeva000 #2271 üzenetére
Az egyrészt régi. Másrészt nem tudom pontosan hogy mivel jársz jobban, az fglrx-szel, ami zárt, vagy van már jó nyílt driver. De ha az fglrx mellett is döntesz, akkor a forgatás helyett elsőként az rpmfusion-ös binárissal próbálkoznék a helyedben.
http://forums.fedoraforum.org/showpost.php?p=794199&postcount=1
http://www.if-not-true-then-false.com/2010/fedora-13-ati-catalyst-proprietary-drivers-fglrx/Én ezekkel próbálkoznék.
-
rokefeller
senior tag
válasz
szeva000 #2268 üzenetére
Milyen ati kártyád van? Én nem atizok, de elképzelhető hogy tudok segíteni kukázni valami doksit ami alapján kiválasztható hogy a sima radeon, a radeonHD vagy az fglrx driver kell neked. A behalást így látatlanba nem tudom megoldani sajnos :-) Ha nagyon kezdő vagy, akkor lehet hogy még most idejében javasolnék egy liveCD-s install-t, mert elképzelhető hogy eltávolítottál vagy nem tettél fel valamit ami nem ártana. A live szinte mindig hiba nélkül megy fel, és ha jól tudom annak az installere is kezeli a raid-et.
-
rokefeller
senior tag
válasz
szeva000 #2266 üzenetére
Hello, pár dolog ami neked kell:
1. Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor nem birizgálod a gnome-os jelszókérést. le lehet tiltani,
de az nagyon nem biztonságos. Ha mégis le akarod állítani: http://rvokal.livejournal.com/4916.html itt le van írva hogy kell
2. Flash, mp3 alap tárolókban nincs. Fel kell telepítened az rpmfusion repository-t. www.rpmfusion.org-ra felmész,
és a free meg a nonfree repo rpm-jét felteszed. Utána lesz mp3 is meg flash is. Mp3-hoz én a banshee-t szoktam használni, olyan mint az itunesSzóval, szerintem a legegyszerűbb ha felrakod az alapértelmezett progikkal együtt, aztán az rpmfusion-t, aztán vagy megszokod a jelszókérést,
vagy kikapcsolod ahogy a linken írják, és mondjuk installálsz egy banshee-t, egy gnome-mplayer-t, egy flash-t meg egy xsane-t, és öröm és boldogság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Netfone
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged