-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Dyraxx #55879 üzenetére
Ha van több TV és több PC is....
Érdemes lenne elgondolkodnod egy NAS-on...azaz egy hálózati adattáron.A NAS mehet non-stop 7/24-ben.
Torrentezhetsz vele.
Képeket, zenéket, filmeket tárolhatsz rajta.
Távolról elérhető.
Biztonsági mentést lehet készíteni, automatizálni.
....stb.....stb. SOK mindenre alkalmas.A belső hálózaton rá tudod akasztani a PC-ket , TV-ket stb....
Ezáltal elértsz minden adatot a PC-vel és filmeket,sorozatokat a TV-vel.Nagyon hasznos szerkezetek.
Nálam van 3 szoba.
Minden szobában egy TV és egy PC is.
( Minden PC alkalmas játékra de sokszor csak filmezünk rajtuk.)
Minden PC-ben csak egy SSD van a rendszernek meg egyéb programoknak. Minden más adat a NAS-on van.Telefonról , tabletről is elérhető az otthoni wi-fi hálózaton keresztül....vagy távolról mobil netről is.
A telefonnal készült képek / videók automatikusan kúsznak fel a NAS-ra is.Böngészhetem a régebben készült képeket...monjduk amit már töröltem a telefonról de a NAS-on még rajta van.
Távolról tudok vele torrent letöltést indítani a NAS-ra.Stb....stb....
Ha HTPC-ben gondolkodsz....az is jó mert bekapcsolod és csak a lejátszással kell törődnie.....az adatokat a NAS-tól kapja , dekódolja és HDMI-n küldi az erősítőbe majd azon keresztül a TV-be....vagy közvetlen a TV-be.
Mivel hálózati.....csak áram kell neki és egy UTP kábel.
Ezáltal lehet olyan helyre tenni a házban / lakásban ahol nem zavar senkit a folyamatos működése miatti minimális zaj.Tehát nagy valószínűség szerint neked kell egy NAS
Milyen NAS-t vegyek ? fórum ahol segítenek választani.
Nekem Synology van ezért belinkelem azt is : Synology NAS fórum
Valamint korábban írtam 1-2 gondolatot , észrevételt a Synology NAS-ommal kapcsolatban : Synology NAS összefoglaló.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autószerelők, autószerelés
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest