- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54558 üzenetére
Nemár hogy nincs.
Amúgy nagyon vakon vagyok a témában. Kb. 2014-ben ragadtam.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #54513 üzenetére
No ezt nem tudtam. Mondjuk nem sok video esetén láttam még ilyen sávokat.
(#54514) tibcsi0407: Ott lehet akár valami CEC-es gubanc is. Próbáld meg kikapcsolni az összes eszközön az összes CEC funkciót. Legalábbis bizonyos eszközöknél ez okozhat zavart az ARC-ban is. Vagy megpróbálni egy ilyennel. A kérdés csak az, hogy melyik HDMI kábelre kellene rakni. Persze attól még bármi más is okozhatja.
-
majorp80
csendes tag
válasz
MasterMark #54500 üzenetére
Köszi a választ.
És ezeket az értékeket a kodin belül, a menuben tudom állítgatni?
Vagy videokártya beállítás?
Bocsi de nem vagyok egy nagy guru. -
harait
tag
válasz
MasterMark #54495 üzenetére
Ezek is megvoltak már természetesen :D
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #54424 üzenetére
Legalább biztos nem fog futni a Windows alatt valami háttérben stb. Vagy ez hülyeség? Így is úgy is kell egy új PC nekem, de nem akarok külön HTPC-t, mert ott az Apple tvm is
-
kutga
félisten
válasz
MasterMark #54414 üzenetére
Így jó köszi.
-
kutga
félisten
válasz
MasterMark #54411 üzenetére
Sztereó.
-
kutga
félisten
válasz
MasterMark #54408 üzenetére
Hölgyek /urak!
Mp-hc alatt valahogy ki tudom emelni a beszéd hangot? A zene és az effektek túlságosan elnyomják.
-
csiby222
aktív tag
válasz
MasterMark #54383 üzenetére
Igen külföldi fórumban is ezt írták csak nem nagyon akartam hinni neki, inkább megkérdezlek titeket. Köszönöm a megerősítést.
-
Peace
nagyúr
válasz
MasterMark #54368 üzenetére
Mert ps4 és a tv is a DAC-on keresztül megy genius-ra. Az sajna lefoglalja az RCA-t. Netflix és a játék nem állhat le!!!! :-P
-
Peace
nagyúr
válasz
MasterMark #54364 üzenetére
9 tűsre van rákötve a pc hangkártyája. RCA-ra meg a DAC.
Amúgy sajnos fos lett, mert amint kikapcsolom a monitort, megszűnik a hang. És ugyanez történik, ha megállítom a filmet és újra elinditom. Csak DAC ki és bekapcsolás segít. Úgyhogy ez így nem lesz jó. Marad a forrasztás.
-
Peace
nagyúr
válasz
MasterMark #54357 üzenetére
DAC: SGEYR DAC Digital to Analog Audio Decoder 5.1 Audio Gear Converter SPDIF RCA AC3/DTS Optical Coaxial AUX Input for DVD PC
Genius: [link] de lehet egy régebbi változata, mert a fekete műanyag nálam nem kerekített.
-
Peace
nagyúr
válasz
Működik!!!!!!!!!!!! Újraindítottam a MPC-BE-t és most rendesen megy az 5.1, nem sztereó van szétdobva!!!!!
-
Peace
nagyúr
válasz
-
Peace
nagyúr
válasz
MasterMark #54355 üzenetére
Értem. Akkor ne szenvedjek itt tovább. Hanem próbáljam forrasztással helyrehozni, hogy újra szóljon a 6 hangfal az 5 helyett PC-ről. És máris nem kell bohóckodnom, hogy a TV-n keresztül menjen a hang. Világos.
Nem cserélném le szívesen, mert nagyon imádom ezt a Genius-t. Még akkor is, ha kis kínai DAC-al van összekötve a tv-vel és a PS4-el.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #54346 üzenetére
Nem biztos, hogy a tiéd is ilyen, de esetleg ez is lehet.-> Inkább ez. Mert TV típustól függhet. Simán kiküldheti a DD-s (és igaz ritkábban) a DTS 5.1-et is ARC-on. De ha SPDIF-en ki kiküldi, akkor elég nagy az esélye, hogy HDMI ARC-on-on is (és vica-versa).
-
Hohocali
aktív tag
válasz
MasterMark #54334 üzenetére
Én JRiver-t használok, 3D-t is nézek. Azonban mostanában az AMD driver-ek valahogy nem jól küldik ki a frame packed 3D képet, mert ugyan minden jelzi, hogy 3D a jel (madvr, AVR), a TV nem vált 3D-be.
Van egy megoldás erre: Device Manager / Display adapters / Radeon... / properties / driver / Rollback driver. Viszont ezzel más problémák jönnek elő.
Amit most kitaláltam, hogy a madvr-ben half-ou-t állítok be, a passzív 4k-s TV-n így elvileg nem lesz információ veszteség. -
Bornie127
aktív tag
válasz
MasterMark #54284 üzenetére
Köszönöm.
-
viperabácsi
addikt
válasz
MasterMark #54277 üzenetére
-
tomic
addikt
válasz
MasterMark #54275 üzenetére
Később kellhet igen a 4K,most nem.
Tehát ha az alaplapomon van hdmi és a vga-n is akkor a vga-n lévőt mondjuk csatlakoztathatom a tv-be az alaplapit meg az avr-be és menni fog minden flottul?
-
tomic
addikt
válasz
MasterMark #54271 üzenetére
Tudsz nekem linkelni egy minőségi darabot?
Ez az átalakító nem jár kép vagy hangbeli minőségi romlással?viperabácsi Igen ezt láttam de ez picit feláras és nem szívesen költenék rá feleslegesen.
-
drdr
senior tag
válasz
MasterMark #54265 üzenetére
Kodi-nak is van/volt egy 3D MVC fork-ja...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #54262 üzenetére
A DSPlayer és a JRiver is tudja, valamint a Steroscopic Player. Lehet van még (pl. PotPlayer, vagy DVDFab, de nem tudom ezek tudják e).
-
GZoli7
senior tag
válasz
MasterMark #54262 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy csak a PowerDVD van.
Nem windows alól talán valami speckó LE, de az lehet, hogy csak Intel vga-val.Én irtózok a tört szoftverektől, a PDVD meg legutóbb több, mit 100$ volt. Úgyhogy maradok a Half cuccoknál.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #54260 üzenetére
Gondoltam, ezért is írtam a TV lecserélős példát. És azért még mindig lehet kapni 3D-s UHD TV-st is, bár a típusok száma igen lecsökkent ez igaz. De akinek megvan még a 3D-s TV-je azt ez nem zavarja.
új fejlesztés már nincs PC-re 3D-vel kapcsolatban. Ami van az van.-> Mert milyen fejlesztés kellene? Van egy jó pár 3D MVC-t tudó lejátszó program és ennyi, ennél több nem kell. Ha normálisan kezelik ezt a formátumot, annál több nem is kell.A kérdésedre pedig: [link] De írják sok helyen, hogy manapság már néha az utólag 3D-sített filmek is lehetnek elég jók a 3D szempontjából.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #54258 üzenetére
Dehogy is tűnt el, még mindig jelennek meg 3D kiadások, és akinek vannak régebbi 3D-s kedvencei (pl. nekem) az gondolom azoktól sem vált meg. Persze aki kidobta/eladta a 3D-s TV-jét arra ez nem érvényes, de akkor őt alapból nem is érdekelte a dolog igazán.
Aztán: ne keverjük ez ilyen szinten, mert a DV egy licenctől függő dolog, míg a 3D nem az és ha jól tudom a HDR10+ sem (annyira). Jelenleg csak az asztali BD lejátszóknak és a TV-knek van teljes DV támogatása (licence), bármilyen más kütyü, streamer, vagy media lejátszó Box esetén ez még nem valósult meg, vagy csak részben, de azok köre is pár típusra korlátozódik.
-
Thom!
veterán
válasz
MasterMark #54243 üzenetére
-
Thom!
veterán
válasz
MasterMark #54240 üzenetére
Samsung tv-n hogy lehet megoldani a Serviio igényesen nézzen ki ne csak a mappák között lehessen tallozni ha filmet szeretne az ember lejátszani, mint a plex?
-
realmadrid92
tag
válasz
MasterMark #54228 üzenetére
De, csak kíváncsi lettem volna, ennyire bonyolult?
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #54223 üzenetére
Akkor HD hang csak HDMI-n képes átmenni?
Ha cserélve lesz a TV valószínű utána idővel a zajkeltő berendezés is csak, hogy tudjam mire készüljek. -
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #54221 üzenetére
hát ilyen mélyen én már nem értem
szólt ebből azt gondoltam átment -
Unlimited
aktív tag
válasz
MasterMark #54216 üzenetére
Szia!
A 2 hdmi kártya mindkét kimenete használható egyszerre? Hardveresen tudja a kártya és a windows is tudja kezelni? -
mexel
veterán
válasz
MasterMark #54184 üzenetére
és GZoli7 -nek is!
Köszönöm a válaszokat a vga-val kapcsolatban, akkor javaslom a tulajnak tegyen inkább bele radeon vg-at, igaz neki csupa nvidia van otthon. ( az én ati-mmal valóban minden jobban ment a gépben.)
Erőlködni nem erőlködött neki az nvidia vga mert pár %-on pörgött sw-sen is, csak voltak képhibák bizonyos esetekbenHa viszont a proci amd és tartalmaz vga-t és van egy nvidia is a gépben akkor az kódol amelyik kimenetre van kötve a tv? Sajnos játszik is a gépen ha átbootol win-re, így nehezebb megoldani.
-
mexel
veterán
válasz
MasterMark #54182 üzenetére
Itt most rizen i5 2600 volt, abban nem volt gpu és egy nvidia vga.
tegnap próbából beraktam az én radeon vga-mat és mintha azzal jobb lett volna a kép és pár dolog. (olyan már nincs LE alatt hogy dxva? valami hasonló volt régen, most valami dpvu vagy nem is emlékszem mik vannak hw kódoláshoz)
Végül is mindegyMelyik vga jobb ilyesmire? Még mindig a radeon? Mintha régen az lett volna a favorit
( bocs ha hülyeségeket írok de kb 6-8-10 éve nem próbáltam pc-ből htps-t összerakni, az utolsó amit csináltam még xbmc-vel indult)
-
mexel
veterán
válasz
MasterMark #54178 üzenetére
De magvan az ok. Volt vinyó amit még xp-vel partícionáltak, aztán valami partíciómanagerrel átméretezték stb stb. Így a Libreelec hibásnak látta, "e2fsck: Superblock invalid, trying backup blocks..." stb stb.
Simán újra kellett formázni a vinyót, normálisan. -
mexel
veterán
válasz
MasterMark #54156 üzenetére
nem kapcsolódik a remote gui a transmissionhoz. Nem lehet pl beállítani neki letöltési könyvtárat, olyan fura és egyszerű.
Az LCDproc-ot néztem de azzal nem lehet mit kezdeni.
Nem az abaj hogy nem megy a kijelző hanem az hogy megy és azt mutatja amit a tv.Ez egy ilyen ház és ilyen érintőképernyő van rajta. Az LCD proc pár soros lcd kijelzőkhöz való azt hiszem
-
mexel
veterán
válasz
MasterMark #54154 üzenetére
A kodis és libreelec-es "gyári" tárolókban nem találtam sajnos. Van lcd kijelzőkhöz kettő is, de az csak kisebb kijelzőkhöz jó amik kiírják az időt, dátumot, rss-t stb.
Az sem lenne rossz ha erre azt lehetne kiíratni, de akkor nem a vga-ra kellene kötni valószínűleg. Azt sem ártana megtudnom ez milyen kijelző de akkor darabokra kellene szednem a házat, annyit meg nem akarok ezzel foglalkozni. Sajnos így nagyban rontja az élményt a dolog, pedig a többi az már egész jól működik.
Ja, még valami: A telepíthető Transmission eléggé nem akar működni, az miért ilyen fapados? Milyen torrent klienst érdemes x86-omn használni, amit lehetne távirányítani is esetleg.
-
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54114 üzenetére
Tehát ha nem vagyok megelégedve az alplapi optikai kimenettel akkor 2 megoldás van:
- usb spdif transzport
- Veszek külső procit és HDMI-vel kötöm össze a hangot.Nyilván ez lényegesen költségesebb, de más téren is lehet előre lépésem.Viszont van ötlet, hogy ilyen usb transzport-ot honnan lehet venni és melyiket érdemes ?
-
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54105 üzenetére
Nem értem ez hogy működik. USB-n rákötöm a gépre és koaxon megy ki a digitális jel az erősítőnek ?
-
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54102 üzenetére
Fent linkeltem, találtam egy másik linket is:
[CAV A8M]
Mondom ha nincs az alaplapi optikai és hnagkártyás coax között különbség akkor használom az alaplapit. -
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54100 üzenetére
Swans Diva 4.2 + 2 SVS sub és 1 Klipsch sub.
Melyik hangkártyán van különben cox kimenet? Mert akkor vehetek olyan lapot is amin nincs optikai kimenet és veszek egy hangkártyát hozzá amin van coax kimenet, de nem találok csak 80 ezerért. Viszont ha nincs minőségbeli különbség akkor marad az optikai.
Az x-fi-t én is úgy használom Mono jack rca átalakító csak az PCI nem költöztethető.
Később majd lehet veszek processzort amin van HDMI a cav meg végfok lesz, de egy proci is kb 500 Ezer. -
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54095 üzenetére
Optikait átalakítja Cox jellé ? Olyat hol lehet venne?
-
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #54093 üzenetére
Köszi,
idáig digitális koaxot használtam mert az X-FI extrem music kártyámon van digitális kox kimenet, de az új alaplapokba nem lehet bele rakni PCI kártyát sajnos. Nem tudom átköltöztetni. Olyan hangkártyát amin lenne koax digitális kimenet meg nem találok illetve egyet találtam egy asust ami 80 ezer FT. -
törölt tag
válasz
MasterMark #54017 üzenetére
Jó néhány leírást átolvastam, de sehol sem említik. Az ASUS stx-nél láttam Dolby Prologic II-t, de az kevés.
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #54008 üzenetére
+SunMount3r
köszi így már világos, akkor G végűt kel keresni, de szerintem mire odaérek megint elfelejtem a sok jelölésből mi kel majd
nem ragaszkodom feleslegesen a nagyobb procihoz ha elég egy 2200G feleslegesen nem akarok költeni, bestbuy dolgok híve vagyokés most arra játszok hátha karácsony után kicsit nagyobb lesz a használt piac
-
LLKobe
veterán
válasz
MasterMark #53979 üzenetére
Persze, lapcserével / diszkrét VGA-val, plusz egy CEC adapter beszerzésével. Ez a kettő többe került volna mint a komplett új masina.
Arról nem is beszélve hogy ez az ARM-es cucc peak-en 4W-ot fogyaszt, ami nem lényegtelen mert 0-24-ben megy.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
MasterMark #53757 üzenetére
Akkor nem kell túlzásba vinni
Power DVD-t csak a 3D-s iso fileokhoz kell használni, az összes többi-hez mehet a Kodi vagy az mpc-hc?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
MasterMark #53746 üzenetére
Természetesen 3DBD lejátszó.
Eddig is a BR lejátszón keresztül néztünk filmeket, de az utóbbi időben vannak olyan kódólású fileok amiket egyáltalán nem vagy csak akadozva tud lejátszani. Ezekre most a PS3at használtam, de pl iso BD iso fileokkal ő is hajlamos volt az akadozásra és ez már csak a film negyedénél derült ki. Ezért gondoltam a pc-re azzal nem lenne ilyen probléma. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
MasterMark #53742 üzenetére
A blu ray lejátszómon 1 db HDMI kimenet és 2 db HDMI bemenet van. Direkt ilyet vettem. Jelengle arra van kötve a PS4 és PS3- is. A PS3 helyére menne a pc.
A dinamikus tartományt sem kell beállítani a driverben? Ha jól értem a szavaidat, akkor ezeket mind be lehet állítani a lejátszó progiban?
@Valkűr:
Mi is pontosan a MAD VR? -
Visormail
addikt
válasz
MasterMark #53277 üzenetére
Akkor nem tudom mitől van. Már több kodi verzió óta tapasztaltam, közben több windows telepítés is volt, meg a gép is kb teljesen lecserélődött 2x, de ez a hiba mindig megmaradt.
A Realtek miatt talán? Ehhez komolyabb hangkártya is kellene? -
Sinesol
veterán
válasz
MasterMark #53206 üzenetére
Azért, mert azt állították, hogy azzal lesz a legsimább a lejatszas, ez egyébként egy PC monitor, nem TV.
LG27UD69P a tipusa.Gép asztala mellett van egy heverő, oda csak ledőlök, totál megfelel bő másfélméterről a monitor is. Lusta vagyok, átmenni nappaliba, TV-t bekapcsolni, stb.
Még a fejest sem kell levennem, pont elér a HD650 kábele is.
-
gery5
csendes tag
válasz
MasterMark #53059 üzenetére
Köszi, megnézem.
-
gery5
csendes tag
válasz
MasterMark #53055 üzenetére
A vicc amúgy az, hogy régebbi rendszeren K-Lite-os Media Playerben ha bemeppeltem a csatornákat, akkor sima sztereó videók is 6 csatornán szólaltak meg.
Most mintha még ez se működne rendesen...
(Update: de, az most működik...)
Milyen programmal lehetne egyébként ilyen felkeverést általánosan megoldani?
-
gery5
csendes tag
válasz
MasterMark #53052 üzenetére
Már bocs, de inkább a ló lesz fejjel lefelé:
Veszek egy alaplapot intergrált hangkártyával, hátul 3 kimenettel (6 csatornával). A hangrendszer nem hülye, 6 csatornás jelet fog várni. Nem fogja azt lesni, hogy "ni, itt csak sztereó jön be, ezt felkeverem".
Az megintcsak nonszensz, hogy egyrészt bedugom a 3 jack-et hátra, meg mondjuk egy sztereó bemenetet bekötök a front panel audio kimenetbe is, és váltogassam a bemenetválasztót az erősítőn, attól függően, milyen jel jön _szerintem_ a gépből...
Ha neked 5.1 van, akkor jogos elvárás részedről, hogy szóljon mind a 6 csatorna, akkor is, ha Wolfenstein3D-t játszol dosbox alatt. A gépnek rohadtul tudnia kellene magától a dolgát, minden különösebb beállítás nélkül, akárki akárhogy ül a lovon.
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
MasterMark #52943 üzenetére
Aha, jó is lett!
Viszont az erősítőm kezdi feladni a harcot, ha 5.1 és sztereo jelek váltják egymást akkor elhallgat. Ki kell kapcsolni, várni kicsit, és utána jó. -
gr8tjoey
aktív tag
válasz
MasterMark #52941 üzenetére
A tv-n auto és pcm választási lehetőség van ha jól emlékszem. Auto lesz a nyerő?
-
hm15
senior tag
válasz
MasterMark #52883 üzenetére
Kösz!
(#52880) SunMount3r
Az i13 amit korábbi hozzáaszólásodban linkelsz nagyon rendben van, ára kissé húzós, de nagyon tetszik.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #52862 üzenetére
Kérdezd a média lejátszós Topic lakókat. Ha felmerül, egyből megy a lebeszélés, de ez kb. "biztos" szinten, van, nem csak valaki hasra ütése alapján. Vannak capture-ös tesztek is a neten. Mint pl. a Med8ter-el kapcsolatban. A mai dedikált lejátszók (még a CE-s olcsó Amlogic-ok is) már mind meghaladták azt a PQ "szintet". Egy PC pedig, egy legalább FHD (x/h.264) képes bármilyen VGA-val, vagy IGP-vel pedig mindig is jobb volt a Pi-nál.
Szóval röviden: még ha csak egy Amlogic Box is lenne az, de "kaphat sokkal jobbat is pénzéért".
-
Ronyman
aktív tag
válasz
MasterMark #52825 üzenetére
Hát ezzel nem mondtál sokat....
Most nincs előttem a win 7 vezérlőpultja, de ott már néztem. Ha jól emlékszem:
Vezérlőpult - Hang - lejátszás - ott (ha tv-vel van összekapcsolva akkor) látom a TV-t, de csak 2.0 és nem láttam állítási lehetőséget! -
Ronyman
aktív tag
válasz
MasterMark #52823 üzenetére
Hol és mit kell bejelölni? (Win 7 64bit)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #52807 üzenetére
Ez tuti működik, a specifikáció szerint, itthon is kapható, de elég drága. Olcsóbban, de erről nincs review, hogy tudja e azt, amit írnak rá. És még egy, ez viszont elég megbízhatónak tűnik, ha ilyen áron ki lehet fogni, akkor az már elég jó.
A lényeg, hogy olyan splitter kell, ami audio extractor-ként működik és az egyik kimeneten csak a hangot küldi tovább.
-
Rederik
tag
válasz
MasterMark #52803 üzenetére
Az nem gond, hogy kimegy a kép is az erősítőre, de közben frissült az ötlettáram. A videókártyámon van HDMI és Display port is, így elvileg azokról mennének ki a jelek.
-
kpykpy
tag
válasz
MasterMark #52789 üzenetére
én személy szerint azt nem értem, hogy ha ps4-ből megy a jel a házimozi erősítőbe akkor dts hangot ír ki (hallásra is az, nagy különbség van a sima dd és a dts között szabad füllel)
ha pc-ről játszok le filmet, azt is felismeri az AVR (dd, dd+, dts-hd stb) de a pc-ről játéknál nem, csak simán stereo jelet oszt ki minden hangfalnak..
tudtommal a hdmi-n átmegy a hd hang, ahogy a filmek is bizonyítják, de akkor játéknál miért nem?
youtubeon láttam h vkinek a pc-n a hangeszközök beállításainál mutatja az 5.1-es elrendezést, innen jött a kérdésem.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52787 üzenetére
...és a switchen található kis választó gomb szted mire lehet jó..? Majd gondold végig a netes kereséseid - mert nyilván való hogy életedben nem láttál még ilyet..!
Szerintem sem kellene analóg hangon digitális adatfolyamot kapnom - mégis valahogy információhoz jut a dekóder kijelzője - végeredményben tökéletes 5.1 hangot kapok bármelyik rendszeremen - amelyek köszönik szépen jól elvannak a beállításaikkal; a kiadók szerint is digitális hangfolyamok találhatóak a lemezeken - tehát azt mondasz amit csak akarsz; engem ez a végeredmény szempontjából koránt sem zaklat - tök jó 5.1 DD hangjaim vannak..! Hiszed..? Nem..? Így jártál..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52785 üzenetére
Ezért írtam le hogy ugyanannál a játéknál az egyik dekóderen is és a másikon is DD adatfolyam van kijelezve - hiába van az egyiken analógon a másikon optikain bekötve..! Mivel a kis switch doboz is a dekóderen keresztül megy valszeg csak van vmi kapcsolat belül a dekódolás folyamatán; és gondolom a játékok borítóján sem poénból szerepelnek a DD vagy DD+ logo-k.., szval ha hiszed - ha nem ez van..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52783 üzenetére
Azért "magyaráztam" bele - mert a Z5500 meg digitálisan volt rákötve optikán; tehát a dekódolást a Z5500 saját dekódere végezte - és mivel Dolby Digital felirat jelent meg a kijelzőn - ergo ezt az adatfolyamot kapta..! Nem látom értelmét hogy tovább vitázzam veled a tényekről; tizen pár éve nem ez volt az első DD adatfolyamos játék amivel találkoztam - nem beszélve a PS játékokról - de járj utána mielőtt bizonygatni kezdenél bármit is a játékok hangjairól..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52781 üzenetére
...és ezt hol ollóztad össze..?
3db optikai, 1 koax, 3 pàr analóg és a hozzá tartozó dobozkán egy plusz 3x minijack bemenet ami épp egy dedikàlt hangkártya bekötését szolgálja..!
Nézz utána jobban a neten..! Évek óta hasznàlom - nagyon nagy cucc; kàr hogy már ritkaság számban találni ilyet..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52779 üzenetére
Hangkártya - minijack 3x kábel - DDTS100 - hangfalszett
És az alap (nem nyúlok semmihez) beállítàsokat direkt-nek nevezem esetemben..!
És a DDTS azért van közbe iktatva - mert ugyanazon a hangfalszetten szólal meg több rácsatlakoztatott forrásom is..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52777 üzenetére
Minden esetben hangkàrtya - dekóder - hangfalszett a lànc; és semmilyen beállítás nem kell; direktben van minden..!
Majd hétvégén megnèzem a Battlefield V-öt is -kíváncsi vagyok ott mit mutatnak a dekóderek..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52775 üzenetére
Valóban..? COD WWII alatt akkor miért vilàgít a DDTS100 előlapján a DD led...ill. a Z5500 kijelzőjén pedig ugyanez a játék alatt a Dolby Digital felirat..?
És amúgy is...megint..?! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52772 üzenetére
Jó - akkor neked nem; ...nekem igen..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52770 üzenetére
Ez így nem minden esetben igaz - csak ha digitàlis összeköttetésről van szó.., analóg 5.1/7.1 Pc-s hangrendszer esetén valós DD/DTS hangok vannak - amelyek viszont a játékok sajátjai..!
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52665 üzenetére
Pendrive jó ötlet.
Mondjuk, nem mindig csinálja, csak alkalmanként. Szóval, attól hogy most jó lesz pendriveről, még nem egyértelműsíthető, hogy megoldódott a probléma.
100 gigákat meg másolgasson a tököm, lassú az hozzá.
Nekem ez a 3.0 USB sem gyors valamiért. Aztán meg kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy ennek okát keresgéljem. -
törölt tag
válasz
MasterMark #52663 üzenetére
Ok, de ehhez láthatóvá kellene tennem a hálózaton, az LE rendszermeghajtóját.
-
kpykpy
tag
válasz
MasterMark #52531 üzenetére
kalibrált kijelzőnél is lehet rossz color space?
Nem hinném, h egy új kábel használata megváltoztatná ilyen módon a színeket.
Az is elképzelhető, h ha a pc és avr között is ilyen hdmi kábelt használnék, akkor a pc színei is szebbek lennének. (lustaság és kényelem miatt nem próbáltam ki a rövid aq forest kábelt a pc és avr között)
-
python1
veterán
válasz
MasterMark #52524 üzenetére
Ja az SMB elég,csak arra DLNA kérdésre reagáltam a többit te jól leírtad.
-
ratkaics
senior tag
válasz
MasterMark #52521 üzenetére
Ez akkor van, ha a a hálózat később épül fel, mint a win betöltene. (Vagy név alapján van megadva nem IP címmel, és keresnie kell mi holl merre.)
IP-vel van most is.De legjobb lenne nem felmapolni, hanem a Kodinak megadni a hálózati elérést, akkor mindig jó lesz, és nem függ a windowstól.
Ezt hol lehet a KODI-ban? -
vallas
őstag
válasz
MasterMark #52428 üzenetére
Köszi megnézem őket....
Ha kivenném a DVD írót, akkor lehet beleférne valami komolyabb hűtő is...
kb úgy sem használom semmire....csak legyen meg a takró lemez...
-
vallas
őstag
válasz
MasterMark #52419 üzenetére
Igen, elviszik, olyan 50 fokon van az X3 440 de egy kicsit alul van feszelve...
előtte x2 5050e volt a 45 wattos, azzal volt az igazi, de kellett már egy kicsivel több erő...
Bár lehet hogy cserélek hűtőt, csak nehéz olyat találni ami elviszi passzívba..
most ő a kiszemelt: [link] ha lehet akkor passzívan, vagy max 5 voltra kötve a ventit.
Az a baj, hogy csak 138 mm-s borda fér el a házba, és a jobbak amik jók lennének azok már magasabbak.
-
válasz
Simán, én már 6 éve hajtok egy 4770K-t Zalman FX100-al. Minden ami 95W TDP alatt van, azt lehet passzív CPU hűtőkkel hűteni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Annyira azért nem passzív az, ott van mellette 2 db (ha jól látom) 120-as venti.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52388 üzenetére
Na, most visszajöttem a telepítés után. Fent az Intel driver is, az AMD-ből jön a kép, és az IGP-re van az erősítő kötve. Hang továbbra sincs még, de eszközkezelőben látszik mindkét VGA
szerk: Megjött a hang is.
szerk:
[kép]
EZ VAN MOSTAkkor mi kell pontosan? Hogy van e DD/DTS ???
PC hanglejátszáskor csak PCM hang van, de igaz, az 5.1
Tehát, ha pl játszok, akkor sincs nekem sem DD/DTS, csak PCM, de az 5.1Filmeket még nem próbáltam. VLC remélem tud ilyesmit, mert nincs most humorom az asztali gépre valami Kodi szintű cuccot bekonfigolni.
VLC-hez is kell codec, ffdshow, meg ilyenek, hogy legyen DD/DTS hang. De szerintem, innen megoldható.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52386 üzenetére
Most fent van az Intel driver, de IGP-ről vagyok. Advanced menü / PCI E configuration
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52384 üzenetére
Azt tudom, hogy ez a baj, csak azt nem, hogy hogyan lehet áthidalni. Nincs ismeretlen eszköz semmi. BIOS-ban sincs semmi, csak enabled, meg disabled, illetve, hogy a front panel audio és az spdif mi legyen. Ezeket beállítottam.
Volt még valami bepop vagy mi, azt is próbáltam már enabledbe is meg disabledbe is, de semmi. Azt még megpróbálhatom esetleg, hogy ezt a bepopot, vagy mit, megint megváltoztatom, és újra megpróbálom feltelepíteni a drivert, hátha.
Esetleg még annyit, hogy lehúzom a radeont, rákötöm a projit az igpre, feltelepítem, aztán visszateszek mindent. De ha ez sem működik, akkor szerintem elég halott ügy.szerk: Depop volt az, és mostz enabledre tettem ismét.
szerk2: Hibaüzi ismét
Most jön a második módszer, azaz, rákötöm a projit az IGP-re, és felteszem a driovert
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52382 üzenetére
Ott csak az RX580 van
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52376 üzenetére
De ott jelen volt fizikailag 2 darab monitor. Nálam nincs. AZ IGP-ből a HDMI csak az erősítőbe megy, és setovább.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52374 üzenetére
Aki fentebb írta, annak ugyanarról a VGA-ról megy ki a két HDMI kábel. NEM LEHET, elmondtam már, de többet nem szeretném.
kérdés: Én teszteltem, vagy Te?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52372 üzenetére
De Te meg azt értsd meg, hogy nincs ilyen lehetőség. NEM LEHET kiterjeszteni az asztalt az erősítőre, ha külön forrásból megy ki a két HDMI kábel.
Ezt meg én mondtam el fentebb. -
törölt tag
válasz
MasterMark #52366 üzenetére
Hát de az eddig is rajta volt, mégsem szólt.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
MasterMark #52369 üzenetére
Tényleg ?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
MasterMark #52366 üzenetére
Így van.
Nálam is egy DVI kábel megy a monitorba és egy HDMI kábel a házimozi erősítőbe.
Mondjuk egy VGA-ból....nem az alaplapi csatlakozóból. -
törölt tag
válasz
MasterMark #52364 üzenetére
De egy monitor esetén nincs kiterjesztett asztal. Ott a lehetőség, rá is kattinthatsz, de akkor sincs kiterjesztett asztal. Faltól falig megy az egér. Te meg ezt értsd meg végre.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52359 üzenetére
És ki a tököm kérte, hogy akár egyszer is beleszólj? Nem az a lényeg, hogy mit kell, hanem az hogy hogyan.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #52361 üzenetére
Már megint kezded ezt. Ott már leírtam a véleményemet erről és hogy ott is a szöveggel van a baj, nem pedig az én Angolt tudásommal, mert nem egyértelmű, nem elég részletező és pontos és többféle képen értelmezhető... Ne kezdjük ezt megint, mert egy nyugis délutánt terveztem, Oké?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52357 üzenetére
egy asztal van, milyen kiterjesztett asztalra gondolsz? Az alaplapi hdmi az AVR-be megy, ott nincs képmegjelenítés.
A VGA meg a projiba, az meg egy kijelző. -
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #52268 üzenetére
Valami nem okés. Nincs semmi csatlakoztatási "trükk". A TV-nél és minden más PC-nél is úgy működik, hogy bedugod és megy.
-
sb
veterán
válasz
MasterMark #52274 üzenetére
Szerintem nem normális, de én elég ritkán rakom át, kipróbálom majd ha gondolod.
Így amit leírtál valóban gép és os függetlennek tűnik, inkább a vevő/bill gondja... ha gond. -
sb
veterán
válasz
MasterMark #52268 üzenetére
Nekem is van.
Semmi ilyen anomália nincs. Ahogy bedugom bármelyik gépbe, azonnal megy. Os/driver gondra tippelek.Viszont ha már itt tartunk... lazán kapcsolódva: wake on USB-ben tud vki segíteni? Errefelé szerintem többen használjátok mint a normál topicokban.
AM4-re váltottam és egyik gépen sem megy azóta. Elvileg minden beállítás jó, de az usb-s eszköznél nem vagyok biztos benne. Kb. mintha duplokálva lennének a valós eszközök és HID eszközök alattiak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged