- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
Nyugdíjba küldtem a Genius-t. Tegnap beüzemeltem az új Logitech Z906-ost. A kérdésem az lenne, hogy vajon mennyi helyet érdemes hagyni a mélyláda és a szekrény között? Van ugye egy lyuk a láda jobb oldalán, ami a Genius-on elől volt. Gondolom vagytok itt sokan, akik kenik vágják ezt a témát. Csak mert most el kellett tolnom egy jó 25 centivel a mediatárolót, hogy beférjen rendesen és helyet is hagyjak neki oldalt. De szívesen visszarendezném, mert így annyira nem szép látvány, hogy nem a tv közepe alatt van a média tároló közepe.....sok a gondom, mi?
Szóval előre is köszi a válaszokat!
-
Borisz76
nagyúr
MPC-BE -t használok én is.
Ott NEM állítottam semmit.
A mixelés részről vegyél ki minden pipát, ne nyúljon bele a hangba.
Más lehetőség nincs is benne.Ez a kép a MPC-HC beállításaira vonatkozik : ( ha ki próbálnád )
A TV-d "hang" menüjében nézz szét.
Valamit biztosan lehet állítani.....Optikán tömörített 5.1 jön ki maximum :
Nálam a PC HDMI-vel van egy házimozi erősítőbe vezetve, majd onnan tovább a TV-be szintén HDMI kábellel.
Ezen a második HDMI-n képes visszafelé jönni a hang ( ARC HDMI ) de "kicsit" többet tud mintha optikán vinném a hangot.Hosszútávon mozizáshoz mindenképpen vegyél egy "rendes" házimozi erősítőt és normál hangsugárzókat és szubot. Szerintem !
-
-
MasterMark
titán
Egy kicsit összevissza csinálsz mindent, keversz mindent mindennel.
Ott csak akkor jelenne meg a 7.1 ha LPCM tudná. Ha nem tudja, akkor csak a kódolt résznél fogod látni, és úgy is kell kiküldeni.
De még ha ki is tudod küldeni, a tévé akkor se biztos, hogy optikain ki fogja neked adni.
-
Peace
nagyúr
Ilyet találtam. A pirossal bekeretezett részben nem volt semmi bepipálva, mindenhova tettem. Mondjuk konkrétan nem változott semmi, mert a win továbbra is sztereót küld a tv-nek, úgyhogy minden hangfalból szól a beszéd.
Gondolom vagy találjak egy embert, aki szétszedi a 20 éves mélyládámat és megforrasztja az aljzatot (már ha az a probléma.....) vagy vegyek egy normális 5.1-es hangrendszert optikai bemenetekkel és kukázzam a DAC-ot.....
-
Calogero
addikt
"Amúgy meg igen, sajnos Samsung egyre xarabb. Tavalyi Q7FN-t szerettem volna, de kiárusították...."
Így jártam én is, Q7FN-re gyűjtöttem, csak 1 helyen találtam, de az meg bontott volt és a cég nem volt hajlandó felvilágosítást adni hogy mennyit ment a készülék
.... Így hirtelen felindulásból vettem inkább egy LG OLED65E8-t.
-
PuMbA
titán
"De a kontrasztjavító az tuti szürke sajnos és egyből fel is baxa maxra, amint visszarakom PC-re. "
Akkor egyre szarabb a Samsung szoftverje...HDMI UHD Color-t még csekkold le, mert azt be kell kapcsolni. Ha nem tudod állítani a kontrasztjavítót Normál képmódban, akkor menj vissza Házimozi módba, viszont maradj ugyanezen NVIDIA vezérlőpultos beállításoknál.
-
-
-
Peace
nagyúr
Bexarás!!! Úgy fest, hogy sikerült!!!!!! Átállítottam a PC-t Házimozira a TV-n és így már mindent engedett állítani. Tudjátok mi volt a ludas??? A kontrasztjavító funkció!!! Amint kikapcsoltam, gyönyörű lett minden film, eltűntek a pixelek. Ha alacsonyra vagy magasra volt állítva, akkor visszatértek. Ha visszaállítottam PC-re, akkor automatikusan visszatértek a pixelek. Gondolom automatán belőtte ezt a funkciót. Úgyhogy most NVIDIA driverben 4:4:4 van beállítva, megy a HDR, megy a játék is HDR-el és a filmek is úgy néznek ki, ahogy ki kell. Szóval köszi az ihletet srácok, megoldódott. Azt nem tudom, hogy mekkora gondokat okozhat játék alatt, hogy nem PC-nek ismeri fel a TV. Így gondolom nincs game mód vagy a fene se tudja. De a Borderlands 3 szépen futott, ugyanúgy, mint eddig. Nincs atomerőmű gépem, nem fog 60 FPS felett futni úgyse semmi.
-
Ribi
nagyúr
Próbáltad amúgy a frekit is változtatni, mert én is szórakoztam ideig TV-vel HDMI-n, de a 4.2.2 miatt nem sokat mókoltam. Ha leveszed 30Hz-re akkor lassú lesz, de a színeket meg minden mást rendesen mutatja. Csak kipróbálni, hogy akkor van-e olyan beállítás ahol film és játék alatt is jó-e.
Esetleg a TV hogy ismeri fel a PC-t? Mert lehet annak a képjavítója be volt kapcsolva és azért volt jó. Kábel bolondulás óta meg máshogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged