- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
Nyugdíjba küldtem a Genius-t. Tegnap beüzemeltem az új Logitech Z906-ost. A kérdésem az lenne, hogy vajon mennyi helyet érdemes hagyni a mélyláda és a szekrény között? Van ugye egy lyuk a láda jobb oldalán, ami a Genius-on elől volt. Gondolom vagytok itt sokan, akik kenik vágják ezt a témát. Csak mert most el kellett tolnom egy jó 25 centivel a mediatárolót, hogy beférjen rendesen és helyet is hagyjak neki oldalt. De szívesen visszarendezném, mert így annyira nem szép látvány, hogy nem a tv közepe alatt van a média tároló közepe.....sok a gondom, mi?
Szóval előre is köszi a válaszokat!
-
Peace
nagyúr
válasz
MasterMark #54368 üzenetére
Mert ps4 és a tv is a DAC-on keresztül megy genius-ra. Az sajna lefoglalja az RCA-t. Netflix és a játék nem állhat le!!!! :-P
-
Peace
nagyúr
válasz
MasterMark #54364 üzenetére
9 tűsre van rákötve a pc hangkártyája. RCA-ra meg a DAC.
Amúgy sajnos fos lett, mert amint kikapcsolom a monitort, megszűnik a hang. És ugyanez történik, ha megállítom a filmet és újra elinditom. Csak DAC ki és bekapcsolás segít. Úgyhogy ez így nem lesz jó. Marad a forrasztás.
-
Peace
nagyúr
válasz
MasterMark #54357 üzenetére
DAC: SGEYR DAC Digital to Analog Audio Decoder 5.1 Audio Gear Converter SPDIF RCA AC3/DTS Optical Coaxial AUX Input for DVD PC
Genius: [link] de lehet egy régebbi változata, mert a fekete műanyag nálam nem kerekített.
-
Peace
nagyúr
válasz
Működik!!!!!!!!!!!! Újraindítottam a MPC-BE-t és most rendesen megy az 5.1, nem sztereó van szétdobva!!!!!
-
Peace
nagyúr
válasz
-
Peace
nagyúr
válasz
MasterMark #54355 üzenetére
Értem. Akkor ne szenvedjek itt tovább. Hanem próbáljam forrasztással helyrehozni, hogy újra szóljon a 6 hangfal az 5 helyett PC-ről. És máris nem kell bohóckodnom, hogy a TV-n keresztül menjen a hang. Világos.
Nem cserélném le szívesen, mert nagyon imádom ezt a Genius-t. Még akkor is, ha kis kínai DAC-al van összekötve a tv-vel és a PS4-el.
-
Peace
nagyúr
Ilyet találtam. A pirossal bekeretezett részben nem volt semmi bepipálva, mindenhova tettem. Mondjuk konkrétan nem változott semmi, mert a win továbbra is sztereót küld a tv-nek, úgyhogy minden hangfalból szól a beszéd.
Gondolom vagy találjak egy embert, aki szétszedi a 20 éves mélyládámat és megforrasztja az aljzatot (már ha az a probléma.....) vagy vegyek egy normális 5.1-es hangrendszert optikai bemenetekkel és kukázzam a DAC-ot.....
-
Peace
nagyúr
válasz
Borisz76 #54350 üzenetére
"A lejátszóban be kell állítani, hogy küldje ki a több csatornás hangot.... Hdmi-n. " ..... az a baj, hogy ilyet nem találok MPC-BE-ben. Semmi HDMI-re vonatkozót. Olyat találtam, hogy 5.1-re mixelje a hangot és vegye le a basszust a centerről. A TV optikán kiengedi az 5.1-est, ha tv lejátszóval megy a film, akkor minden rendben.
A probléma ez:
Hangkártyán gyönyörűen ott az 5.1, csak ugye nem szól a mély, mert valószínűleg megsérült a foglalat.
A tv-nél meg van egy sztereó lehetőség, aztán csá. HDMI-nek át kéne vinnie a 6 csatornás hangot és külföldi fórumok szerint a Q70-es is fogadja az 5.1-et HDMI-n, csak nekem valamiért mégsem. Mit nem veszek észre? -
Peace
nagyúr
Segítsetek kérlek!
Van egy ősrégi fadobozos Genius Home Theater 5.1 hangrendszerem, aminek valószínűleg a 9 tűs aljzata kicsit megrottyant és így csak az 5 hangfalat tudom megszólaltatni, a mélyládát nem. Úgy küszöböltem ki, hogy HDMI-vel össze van kötve a Samsung Q70-es tv-vel és a tv-ből optikaivan megy bele egy 5.1-es DAC-ba, onnan meg RCA-val a Genius-ba. Kissé nyakatekert, de így van mély hang is. Viszont!!!! Csak 2.0 megy HDMI-n a tv-hez. Nincs a windowsban 5.1 lehetőség és az NVIDIA vezérlőpultban sem. Hogy tudok 5.1 hangot küldeni HDMI-n PC-ről tv-re, hogy ne csak a sztereó legyen szétdobva 6 hangfalra?
-
Peace
nagyúr
HDMI UHD Color-t már tegnap is kerestem. Még netre is beírtam, hogy hol kéne találnom ilyet a Q70-esben, de nem leltem. Kontrasztjavítón fog elvérezni a dolog, mert az csak házimoziban állítható. Nem lesz tökéletes a kép kikapcsolt kontrasztjavítóval, de majdnem 100%-ban olyan, mintha a tv lejátszójával játszanám le. És az azért már elég jó nekem! Ha marad házimozin, akkor nem fog átmenni a teljes RGB? Nem valami ilyesmit mondtál?
Amúgy meg igen, sajnos Samsung egyre xarabb. Tavalyi Q7FN-t szerettem volna, de kiárusították, mire meglett a pénz. Az idei modellek visszalépésnek számítanak minden tekintetben a 2018-asokhoz képest. One Connect box-ot is lespórolták Q70-ről.
-
Peace
nagyúr
Na ma délután, ha lesz kis időm megint, akkor meglesem. De a kontrasztjavító az tuti szürke sajnos és egyből fel is baxa maxra, amint visszarakom PC-re. Azt direkt néztem a filmmel. Ezek a mozgásjavító meg minden hülyeség mindig ki van lőve mindig, mert azt javasolták a nyár elején.
-
Peace
nagyúr
Lesz bármi szemmel látható különbség? Eddig se voltam 4:4:4-en valószínűleg, hanem alapértelmezett színbeállítások használatára volt állítva az NVIDIA driver. Teljes RGB színtartománnyal jobban járok? Nekem elég állatnak tűnik most ez a 4:4:4 a házimozival. Játék is megy, filmek is szépek.
-
Peace
nagyúr
Bexarás!!! Úgy fest, hogy sikerült!!!!!! Átállítottam a PC-t Házimozira a TV-n és így már mindent engedett állítani. Tudjátok mi volt a ludas??? A kontrasztjavító funkció!!! Amint kikapcsoltam, gyönyörű lett minden film, eltűntek a pixelek. Ha alacsonyra vagy magasra volt állítva, akkor visszatértek. Ha visszaállítottam PC-re, akkor automatikusan visszatértek a pixelek. Gondolom automatán belőtte ezt a funkciót. Úgyhogy most NVIDIA driverben 4:4:4 van beállítva, megy a HDR, megy a játék is HDR-el és a filmek is úgy néznek ki, ahogy ki kell. Szóval köszi az ihletet srácok, megoldódott. Azt nem tudom, hogy mekkora gondokat okozhat játék alatt, hogy nem PC-nek ismeri fel a TV. Így gondolom nincs game mód vagy a fene se tudja. De a Borderlands 3 szépen futott, ugyanúgy, mint eddig. Nincs atomerőmű gépem, nem fog 60 FPS felett futni úgyse semmi.
-
Peace
nagyúr
Ennyire részletesen nem vizsgáltam a dolgot. Csak iszonyat megörültem, hogy ezzel az NVIDIA vezérlőpultos beállítással végre nézhető lett a film a tv-n. De megnézegetem majd otthon...Az a fura az egészben, hogy amikor júliusban ez az egész össze lett dugva, akkor semmi hasonló nem volt. Minden szépen nézett ki a tv-n, semmi pixelesedés. Csak azután kezdődött, hogy elkezdett **arakodni a kábel. Meg most az új kábellel is ez van. Mondjuk tetves NVIDIA hetente kiad egy új drivert, úgyhogy simán az is lehet a ludas....
-
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
[link] ilyen problémám lenne. Tudtok esetleg okosat mondani nekem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest