- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
dunkel #44764 üzenetére
Lehet képminőséget mérni, de hogy mit lát meg belőle az ember az már erősen túlmutat a számokon/konkrét méréseken. Eleve olyan anyagot, felbontást, nézési távolságot használnak sokan, hogy kb. nem is jöhet ki különbség egy csomó eltérésből. És akkor még kérdés, hogy egyénileg mennyire érzékeny erre.
Mondom ezt úgy, hogy én sem szeretem a szubjektív teszteket, főként a "jobban szól" vonalat.
De az azért merőben más ennél.
-
törölt tag
válasz
dunkel #44764 üzenetére
Nem magam köré építek falakat, hanem egy fal van körülöttem, amit nem éri meg lebontani.
Értsd, azóta jelent problémát nálam a helytelen kadencia, mióta tudom, hogy mi az.
Kvázi, az összes problémám abból indult ki, hogy elkezdtem ide járniAz, hogy jobban néz ki, lehet placebo is. Nem vitatom, bár egyértelműen, a családban mindenki előrelépésnek tartja.
Plusz, az nV zajos is volt, meg többet is fogyasztott. ÉS végre, a 3D is élvezhető. (bár ez a része máig nem világos, hogy miért nem jött össze, holott a latest MVC build többek között 750Ti-n lett tesztelve.) -
törölt tag
-
lucas82
csendes újonc
-
sb
veterán
válasz
dunkel #44701 üzenetére
Nem a TV-től lesz az, de ha filmlejátszásra használom akkor az.
Nézd úgy, hogy félig ONtopic mindkettőben. Ha megkérdezem erről a gépről itt, hogy milyen scalert használjak az baromira ide illik. Ha meg a NAS topicban azt, hogy SMB-n miért lassú az átvitel az meg ott ON.
Gamer topicba pl. nem megyek mert a Doomnak nem kell rajta futnia.
Ezeket meg meg tudom különböztetni, épp én szoktam azon vitatkozni, ha a saját igényeinket kivetítjük másokra is. Pl. csak HDD-vel együtt vagy csak külön lelet HTPC valami... csak csak 24/7 mehet egy NAS. Ez nettó hülyeség.Ez most kb. olyan mintha kitalálnánk, hogy HTPC passzív is, mer' minek bele venti és mivel nekem meg a gépemben egy 600rpm-es így elhajtanál emiatt is. Vagy van aki billről nyomja távirányító helyett... őt is küldjük el, mert az milyen mozizás már?
Nem véletlenül nem megyek egyébként a wake on usb kérdésemmel sem a lap vagy más topicba, mert pl. távval itt van a legtöbb tapasztalat ezekben.
-
sb
veterán
válasz
dunkel #44671 üzenetére
Amúgy viccesek ezek a besorolások.
HTPC azért definíciószerűen nem hiszem, hogy ne tartalmazhatna lejátszandó adatot, adattárat is.
Vagy amit írsz: nonstop=NAS topic. Nekem nem megy nonstop, mégis HTPC+NAS-nak szoktam hívni a gépem, mert adattárolásra is használom. Olyanra is, ami nem HTPC célú, hanem desktop gépre, más gépekre kell adat. De amikor ezt leírtam a NAS topicban majdnem kiátkoztak, hogy hibába tárol adatot több user/gép felé, ha nem 7/24 akkor nem NAS. (Meg ugye tiszta HTPC-nek sem mondanám.)
De van itt a topicban olyan is, akinek a HTPC egy nappaliban lévő és ottani célokat kiszolgáló PC, vagyis vinnie kell FHD gameket is. -
sb
veterán
válasz
dunkel #44671 üzenetére
Jogos.
Bár nekem és sokaknak számít ilyenformán is a fogyasztás.
Itt is van ugyanis egy nagy félreértés még: a fogyasztás nem egyenlő az áramszámlával: hűtés, zaj, méret, aki arra érzékeny annak táp/tápzaj, stb... Nem a 10Ft-okban mérem én sem a fogyasztást.
(Arról már nem beszélek, hogy van aki nem több 100W-ból mozizik, de ez mindegy, ha tényleg nem az áramszámlát nézzük.)Az más kérdés, hogy én pl. a fentieket is próbálom összevonni, mert általában overkill több gépet amúgy töredék feladatokra allokálni. De ez már egyéni preferencia kérdése (itt is van nyilván külső tényező, pl. fizikai elhelyezés, de alapvetően döntés kérdése).
-
mandju
senior tag
válasz
dunkel #44428 üzenetére
én sehol nem olvastam, hogy az erősítőt kapcsolgatja ki-be...
az már csak a probléma megoldására tett kísérlet...az én olvasatomban pl zenehallgatásnál szeretné lekapcsolni a kijelzőt, hogy ne égjen be a plazma. Régen én is így csináltam. De amikor lekapcsolja a tv-t, elmegy a hang. Legalább is én így értelmezem.
korábban nálam a htpc torrentezett, ergo használtam nasnak. -volt, hogy egy hónapig nem volt leállítva.
itt ha jól értem, ha lekapcsolja nap végén a tv-t és az avr-t (forrást nem) másnap bekapcsolva nem vált frekvenciát, nincs hang szétesik kép...elfogadom, ha tévedek, de most is úgy gondolom, hogy hdmi handshake a probléma igazi forrása...
-
cinemazealot
addikt
válasz
dunkel #44369 üzenetére
Tökéletesen egyetértünk.
A videokártyát már csak azért nem írtam oda, mert nem akartam nagyon bonyolítani és ki is futottam a szerkesztési időből. A hangkártyát viszont azért tartottam érdemesnek megemlíteni, mert ha az alaplap esetleg már becsúszott úgy, hogy nem támogatja a HD hangokat, akkor még egy viszonylag olcsóbb hangkártya is lehet megoldás. Legfeljebb a kép és a hang nem egy kábelen jön ki a gépből.
-
törölt tag
válasz
dunkel #44365 üzenetére
Teljesen igazad van.
Próbáltam tájékozódni, első sorban külhoni lapokon.
Az eredményt ismertettem, sajnos egyenlőre nincs pontos információm.
Azt gondoltam, ami 4-5 éve ment az ma már gond nélkül alapnak számít. Tévedtem
A jó kis Atom proc Ion Nvidiával....
Tudott mindent
Érdekes, hogy csak ma jutott eszembe ide is bedobni a témát.
Remélem itt sikerül eloszlania a ködnek
Hátha valaki konkrétummal tud "szolgálni", hogy ezt és ezt kell nézni
-
törölt tag
válasz
dunkel #44355 üzenetére
Minden olyan CPU, amiben integrálva van GPU, az tudta volna a HD audiót, jól értelmezem a válaszod?
A videokártyák közül meg kb bármelyik?
Fura, ha ennyire általános ez a dolog, akkor a dedikált lejátszók miért nem viszik
Egyenlőre a FULL HD és HD audió a cél, de ki tudja. Holnap talán már a 4k.
-
törölt tag
válasz
dunkel #44353 üzenetére
Pont ez a kérdés, hogy tudja-e.
A chipsetes link volt az egyetlen támpontom és nem éreztem annyira biztosnak, ezért kérdeztem, hátha van még valami ami elkerülte a figyelmem.
Ezek szerint a chipset a meghatározó? Vagy, ha nem, akkor mi alapján tudja?
Azt gondoltam a Wetek Core is tudja és ezért próbálok most óvatosabb lenni. Nem akarok még egy gépet eladni, vagy valahova elrakni feleslegesen.
Ez a téma olyan woodoo-nak számít és nem tudom miért? A Többieknek ez nem fontos? Wetek fórumán is csak nagyon elvétve akad egy egy ember aki megemlíti a HD audiót.
-
PuMbA
titán
válasz
dunkel #44269 üzenetére
Alaplapi BIOS hiba nagy valószínűséggel, ha ennyire nem kezeli jól az időzítéseket, mert az IGP biztosan hibátlanul működik. Ugyanez van egyébként hangban is. Pattogott és sercegett a hangom Windows alatt alacsony késleltetéssel, nyomtam egy BIOS frissítést és jó lett. Akkor jöttem rá, hogy hülyeségeket írnak a neten, hogy kapcsoljam ki az energiagazdálkodást meg minden ilyet, mert a probléma forrása koránt sem ez, cserébe csomó időm elment ezekre a felesleges állítgatásokra. Ha BIOS frissítéssel nem megy, akkor pedig az alaplapod egy rossz darab.
-
Patice
Topikgazda
-
dunkel
őstag
válasz
dunkel #44153 üzenetére
HD 530: a villogást sikerült megszüntetni. Pontosan nem tudom melyik művelettől lett jó, de úgy gondolom a BIOS frissítés, CPU EIST kikapcsolása és frekvencia értékek manuális beállítása oldotta meg.
Viszont van még egy megoldatlan ügy amitől már tépem a hajam. DSPlayer + madVR kombóval random 1-3 percenként van ~5 frame drop és nem látszik semmi ami ezt okozná.
Render idő 1080p 24fps anyagnál átlag 2ms, max 7ms.
Ha bekapcsolom a kodi debug-ot, render idő 2ms, max 2ms!! és nincs frame drop fél óra után sem.Ez micsoda, mit csinál másképp a debug mód?
Mentő kérdés: hogy tudom levenni debug módban a képernyőről a statokat (ha nem tudom megoldani legalább hadd fusson normálisan debug módban)? -
PuMbA
titán
válasz
dunkel #44157 üzenetére
Valami Kodi és madVR gond lehet. Legfrissebb verziók? Intel Videó beállításokban Alkalmazás-beállítás-ra van állítva a Zajcsökkentés stb. és ki van kapcsolva a Bőrtónus javítás meg ilyen Képméretezés stb.? madVR AMD-n is tud hibákat dobálni, nekem volt, hogy mindig beszart, ha kijöttem full-screenből például. Egyébként semmi problémának nem kellene lennie Intellel.
-
Patice
Topikgazda
válasz
dunkel #44015 üzenetére
Nálam a Win10-re rakott Kodi-val is NFS-t használok a NAS eléréshez.
Én úgy lőttem be a rendszeremet, hogy a cuccoknak MAC alapján a routerben fenntartok egy IP-t, így bárhol is csatlakoztatom az otthoni hálózatban az eszközt mindig ugyan azt az IP-t kapja. Így a kliens gépeken sem kell állítgatni az IP-t, maradhat automatikus és a NAS-omon is csak a megadott fix IP-kre adtam NFS engedélyt a média mappákra.
(#44013) kimi02:
Amúgy milyen NAS? Ha nem sikerült csatlakozni a Kodi-ból, akkor nincs jól beállítva valami.
-
devil-k
nagyúr
válasz
dunkel #43630 üzenetére
Háát... Nem tudom. Nem biztos. Még nem rohanok ennyire előre. Most kicsit leállítottam az új HTPC projektet is... Majd a Kaby Lake-re szeretnék építeni. Igazából nem hajt a tatár, nem izgulok indokolatlanul a 4K-ra. Lehetne mindig fejleszteni, hogy vélt/valós dolgokat maxoljon ki az ember, de nem mindig van szerintem értelme. Főleg amennyibe kerül 1-2 "újítás".
-
Patice
Topikgazda
válasz
dunkel #43548 üzenetére
Kodit használva és az adatbázist helyileg mentve szerintem érezhető lehet az SSD a borítóképek betöltésében, filminfók, stb. előhívásának gyorsaságában is.
Bár lehet másnak nem olyan fontos ez, de nekem tetszik, hogy pörög a gép és gyorsan reagál minden távirányító utasításra.
-
parkasz
senior tag
válasz
dunkel #43489 üzenetére
Igen, abban igazad van, hogy a lustaságomat kellőképpen ki tudná szolgálni az általad vázolt megoldás, de sajnos nem csak egy fal választa el a két eszközt, hanem 1 suoba + a fürdő.
Mindenesetre köszi a tippeket, tanácsokat.
Az világossá vált számomra, hogy az openelec jó lesz egyenlőre. A lustaságomonpedig erőt kell vennem -
parkasz
senior tag
válasz
dunkel #43483 üzenetére
A nassal kapcsolatban egy komoly gonddal szembesültem a múltban, ez pedig a kicsi, kíváncsi gyermekkezek (a két kislányomé konkrétan), amelyek imádnak mindet megnyomkodni, megtapogatni és minden kis pici lyukba virágot dugni. Nos erre nem igazán készítették fel sem a synology termékeit, sem a hp n40l-et. Ekkor lett kétfelé szedve a rendszer. A régit megkapják ők a szobájukba, de ott nincs se nas, se nass hozzáférés
Így hát az ő tévéjük alatt a htpc-ben csücsül egy hdd, amire fel szoktam másolni az épp aktuláis hóbortnak megfelelő meséket. Itt jön képbe a direktbe másolás, hogy azt ne kelljen kivennem. Lusta vagyok na -
Johnny198612
tag
válasz
dunkel #43465 üzenetére
Szeretem magamnak isszerakni a gepet olyan cuccokból amiknek utanajarok, igy talan időtállóbb/megbizhatobb is lesz. Szeretnek belenyomni egy 3TB-os vinyot is fajltarolasra pl.
Sajnos muszáj a torrent a normális minőséghez, mert streamelni nem tudok a lassú netem miatt, ami itt meg 1,5-2 évig adott. :/
Latom a különbséget 3 méterről is a 42-es tevemen.. Sokszor 50 centire előtte fekszünk es szeretnék ha a kisgep alkalmas lenne az újabb nagyobb tvmhez is 1,5-2 ev múlva O.o
-
zsola32
őstag
-
kimi02
őstag
-
törölt tag
válasz
dunkel #43190 üzenetére
Egyébként a film végén ott volt a Dolby Atmos logo, ezzel egyetemben egy jobb TrueHD keverés lehetősége (UHD verzió kaphatja meg talán), de a master anyaghoz képest túl nagy difit nem várnék. Bár ha a Gravity eredeti és Deluxe kiadványok összevetését újra előhozom, ott a TrueHD áll leejtően agyonveri a DTS HD-t.
Egyébként a filmes világban nem hallják akkora f.snak, mint beállítottam. Ez eredhet abból, hogy önmagában jó anyag, de én nagyon nem ezt vártam.
-
törölt tag
-
mandju
senior tag
válasz
dunkel #37100 üzenetére
a kíváncsiság hajtott.
ami lökést adott, hogy összevetettem az amd képét a laptomon képével (intel hd) és az intel képe jobban tetszett a vt50-en.
nem tudom megmagyarázni, de valahogy valóságosabbak voltak a színei.
a vt50 kalibrált.ekkor gondoltam rá, hogy kipróbálom a másik oldalt.
-
Pepszi
tag
válasz
dunkel #34571 üzenetére
Köszi, nézegetem. Nem nagyon örülök, hogy újabb kiadással jár
Látom 20 ezertől csillió forintig lehet válogatni.Még pár szoftveres beállítást kipróbálok, meg hátha a 3808-ban is találok valamit amit nem jól állítottam be, mert nem akarom elhinni, hogy a telefonomról jack-rca kábellel jobban szól a sztereo, mint a pc-házimozi-sztereo szálon.
Kodi-ban a sztrereo upmix-et szoktátok használni?Ha bekapcsolom de a 3808 sztere-on van akkor két csatornán szól ugyanúgy, de valahogy teltebb .
-
EDS
csendes tag
válasz
dunkel #34106 üzenetére
Szia,
Nem nagyon ismerem a madVR-t (még csak ismerkedek vele), ezért erre még nem tudok egyértelműen válaszolni. Annyit azonban tudok róla, hogy erősen hardver igényes, cserébe viszont igencsak jótékony hatással van a minőségre (egyelőre ez a tapasztalatom, bár ugye ez egy bizonyos szint felett már eléggé szubjektív) Valamelyik topicban mintha azt olvastam volna, hogy ez is már "elavult".. Én csak nem szeretném, hogy pl. 2 év múlva cserélnem kelljen a rendszert..
Természetesen mindegy, hogy hol vannak a memória modulok, úgyhogy ez nem szempont.. bár egyelőre nem gondolkozom távirányítóban, de később ez a funkció még jól jöhet (bekapcsolás) köszi a tippet
-
Oszilaci
senior tag
válasz
dunkel #33728 üzenetére
nootebook-ok nagy részét már lehetne is a kukába dobni mert némelyik alapon 40c fölött tanyázik ,de van amelyik 50c körül van
akinek gondja van a hőmérséklettel az gondolkozzon el a ezeken a házakon
desztillált vízzel
-
törölt tag
válasz
dunkel #32971 üzenetére
Tippem szerint az 1.13 miatt van. Mikor megnéztem a Kodit, 1.00 volt a 21:9 filmek eltolása, így nem nyúl az 1.78:1 filmekhez, az 1.85:1-ből pedig annyit csíp, amennyit kell.
1.13-mal viszont lejjebb húzza a kívántnál, ezért a képernyőt kitöltő anyagot is elcseszi. Hirtelen nincs ötletem azon kívül, hogy a nem 21:9 képarányú filmeket billentyű kóddal feljebb tolod. Persze jó kérdés a 21:9 alja nálad miért 1.13, nem pedig 1.00.
Illetve proji vagy catalyst beállítás, ami miatt nagyobbat kell lehúznod.
Elvileg a Kodi úgy működne, hogy az eltolás akármin is nézed, mindig 1.00 lenne. Így lenne logikus.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
dunkel #32931 üzenetére
Szerintem semmit.
1:1 pixel megjelenítésnél a Kodi nem úgy csinálja, hogy a 16:9/1.85:1 filmek kicsi sávját tolja le? A 16:9/1.78:1 filmek pedig érintetlenek. Magyarul az 1.85:1 filmekből is letolja a kívánt fekete sávot és felül megkettőzi, így a felső parányi részt is lehet maszkolni.
Ha az 1.85:1 filmeket szeretnéd érintetlenül hagyni, tedd be ezt a pár sort a keyboard xml-be <FullscreenVideo> <keyboard> fül alá:
<m mod="ctrl">verticalshiftup</m>
<n mod="ctrl">verticalshiftdown</n>Értelemszerűen a Ctrl+n/m tolja le-fel a képet, amit saját kódra helyettesíthetsz, 1.85:1 filmeknél pedig feltolással alkalmazod.
-
-
dunkel
őstag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dunkel #32171 üzenetére
sztem csak a csatlakozón kellhet moddolni, amúgy hajrá. HP töltők között is találtam olyat anno, amikor kerestem a PSU elég olcsó tápot. Csak a Dell olcsóbb volt, ezért vettem én is, meg más is Dellt.
És, mivel jó cucc,ezért nem is kerestünk mást.
Patice: 7800asra váltottam 4330ról, és van a difi. legfőképpen azért, mert sokkal nagyobb a teljesitménye a GPUnak, szért lehet komolyabb rendereket használni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dunkel #32076 üzenetére
A 4308 véleményedtől függetlenül nem alsó-közép. a hangfalkábel inkább,hamég kimber
ha hallom előre, hogy ennyire nincs, vagy minimális a difi,akkor nem tökölök vele ennyit, és pláne nem ölök a projektbe pénzt. Vagy 45rugó volt anyagáron...
ha nem raksz bele később komolyabb VGAt, akkor elég a dell laptoptöltő, VGAhoz már nem ajánlott. Elbírja, de szvsz nem érdemes 80%on hajtani folyamatosan semmit.
mondjuk én már nem zenélek PCről, tehát azt nem tudtam kipróbálni, hogy mennyit hoz. Sztem ott komolyabb előnye lehetne a lin tápnak, de hdmi filmen nem érte meg.
-
törölt tag
válasz
dunkel #32076 üzenetére
Szvsz bpityu lin tápja biztos jobb, mint a gyári Plex lin. Nem mondom, hogy utóbbi reménytelen, de $360-ból tuti jobb DIY lin összedobható, ami már valós többlet lesz a Dellel szemben.
Igen, szokásos nehéz döntés házak szintjén, hűtéssel valóban kb egy ár. A passzív házak szebbek
-
törölt tag
válasz
dunkel #32065 üzenetére
Még egy apróság, ha a legkisebb esélyét látod későbbiekben kihasználni - akár video renderer formájában - a Kaveri GPU-nak, jobb ha lemondasz a passzivitásról. Kodi 45W TDP-vel valószínűleg simán elfutkorászna passzívan is, de befűteni már nem tudnál az APU-nak.
Sokan használunk totál hangtalan hűtést, szóval alapos átrágás után válassz házat, döntően befolyásolja a felhasználást, későbbi fejlesztést. Mindezek ellenére én is hasonló masinát tervezek, VGA-val megfejelve.
-
törölt tag
válasz
dunkel #32065 üzenetére
Kiegészítve, az AMD APU-hoz ram term. 2x2GB 1866 vagy 2x4GB 2133 MHz lenne optimális.
A Streacom FC8 Evo házat személyesen nem ismerem, de tesztekben jónak ítélik, ált. ajánlott passzív ház. Kb a PHT ennek 100% mása kivéve Optical drive. Utóbbiért biztonság kedvéért írsz nekik, de szállítani fogják, előbbit megkapod otthon is.
HDPlexet is rendelned kell, kb 1 hét alatt megjön. Külső tápként Dell vagy DIY lin táp, amihez igény esetén tudnék javasolni megfelelő embert.
Lapok közötti különbség jó kérdés, az MSI nálam bevált, de biztos OK a másik kettő is.
-
JohannZimu
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest