- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EDS
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Jelenlegi konfigom alapja egy AMD A8-7600 APU + 8 GB RAM (2133 Mhz) +SSD+HDD Mindez egy Cooler Master elite 130-as házban egy 500W-os táppal, microATX-es alaplapon.
A gépet böngészésre, néha munkára (táblázatok, kimutatások szerkesztése) és HTPC-nek használom. Ezen belül zenehallgatás, film nézés (SD, 720P, 1080P). Játszani nem játszok rajta, de ez még akár változhat is.
A filmeket MPC HC+madVR kombóval játszom le és minél jobban elmerülök a beállításokban, annál inkább javul a képminőség, de sajnos egyre több a dropped frames is.. szóval úgy tűnik, hogy bizonyos beállításokhoz már kevés a szufla a GPU-ban (vagy valamit én értelmeztem félre a beállításokban - bár, ha visszaveszem egy kicsit, akkor tökéletes).
A PC össze van kötve egy házimozi erősítővel és úgy küldöm tovább a jelet egy 55-ös Samsung tv-re.
Mlyen VGA-t érdemes vennem a jelenlegi proci mellé, amivel nem jön zavarba néhány képjavító beállítástól (a madVR-t nem akarom maxra "tolni")? A 4k őrület engem nem kapott el, kizárólag FHD-ra kell.Mivel azért nagyrészt HTPC-nek használom, fontos lenne, hogy ne legyen nagy hangja.
A keret kb 30-50k lenne rá és természetesen nem riadok vissza a használttól sem.
Köszi előre is!
-
EDS
csendes tag
válasz
dunkel #34106 üzenetére
Szia,
Nem nagyon ismerem a madVR-t (még csak ismerkedek vele), ezért erre még nem tudok egyértelműen válaszolni. Annyit azonban tudok róla, hogy erősen hardver igényes, cserébe viszont igencsak jótékony hatással van a minőségre (egyelőre ez a tapasztalatom, bár ugye ez egy bizonyos szint felett már eléggé szubjektív) Valamelyik topicban mintha azt olvastam volna, hogy ez is már "elavult".. Én csak nem szeretném, hogy pl. 2 év múlva cserélnem kelljen a rendszert..
Természetesen mindegy, hogy hol vannak a memória modulok, úgyhogy ez nem szempont.. bár egyelőre nem gondolkozom távirányítóban, de később ez a funkció még jól jöhet (bekapcsolás) köszi a tippet
-
EDS
csendes tag
Sziasztok!
Egy HTPC komponenseinek kiválasztásában szeretném kérni a segítségeteket.
Jelenleg egy AMD rendszerem van (X4 955, 4 GB ram, HD5770, Chieftec 550 W), amit egy jó ideje már kizárólag csak médialejátszásra, internetezésre + némi irodai (MS Office) tevékenységre használok. Ez a konfiguráció már elég régi, magas a fogyasztása és a CPU és a videokártya által termelt hő miatt rendesen pörögnek a ventik (nyáron meg főképp).
A fentiek miatt úgy gondoltam, hogy ezt az egészet kiváltanám egy korszerűbb, halkabb, alacsonyabb fogyasztású konfigurációval, de úgy, hogy azért ez ne menjen teljesen a teljesítmény rovására.Amit kinéztem:
CPU:
AMD A8-7600 - [link]
Alaplap:
GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI - [link]
RAM:
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B - [link]
Ház:
COOLERMASTER Elite 130 - [link]
CPU hűtő:
THERMALRIGHT Macho 90 - [link]Mivel játszani már egyáltalán nem szoktam, ezért nem szeretnék külön videokártyát venni. A felhasználás elsődlegesen médialejátszásra korlátozódna (na meg net):
MKV, BD25, BD50 (sima és 3D) ezeket idáig a Power DVD-vel / MPC-HC-val játszottam le, de már ismerkedek a KODI-val és a benne lévő lehetőségekkel (MPC-HC+madVR mint lejátszó - bár olvastam, talán pont itt, hogy ez már leszálló ágban van) – a TV-m egy 55”-os UF6740-es Samsung, amit még nem kalibráltattam be műszeresen, de tervben van. Tehát fontos lenne a minőség is (finomhangolások)A kérdésem az lenne, hogy a fenti összeállítást mekkora táp vinné el? Tudtok ajánlani valamit hozzá? A jelenlegi 550W-os tápot feleslegesnek tartanám, a legjobb esetleg egy külső táp lenne, csak nem tudom, hogy melyik/milyen..
A fentieken kívül még 1*128-as SSD és 2x1 TB + 1x2 TB-os merevlemez lenne rákötve
Természetesen, ha úgy gondoljátok, hogy feleslegesen erős / vagy gyenge az általam elképzelt gép, akkor azt is szívesen hallanám! Bocs, hogy hosszú lett és előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Milyen egeret válasszak?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest