- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
Oracle
senior tag
válasz
Karima #32661 üzenetére
Ezt kifejtenéd nekem hogy miért nem számít cseppfotózásnál a záridő? (nem kötekedés tényleg érdekel) mert tudtommal minél gyorsabb a záridő annál nagyobb az esélye hogy mozdulatlannak sikerüljön elkapni a cseppet.
mod: Az előző hsz-ból azt hiszem kezdem kapisgálni
[ Szerkesztve ]
-
Oracle
senior tag
-
Oracle
senior tag
Én is madárra vadászok az erkélyen
gépet kiraktam állványon usb-vel összekötöttem a számítógéppel és a saját progijával fotóztam (jobb lenne egy távkioldó, de amíg nincs ez is megteszi
) Két faxa képem is lehetett volna de sajna csak ez lett belőle
szépen belenéz az obiba kár hogy 0 éles pont van a madáron
ez a kép éles, de a farktolla nincs benne
legközelebb távolabbra teszem a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Oracle
senior tag
válasz
Chapel #16932 üzenetére
Bizony megvan a makró de nem a sigma, hanem canon 100mm 2.8 USM mindkét kép azzal készült. Az élesség lehetne jobb is (kézből lőttem) mert ez az obi tényleg q*va éles
A színekkel bajban vagyok ugyanis otthon tökjók voltak a színek meg a kontraszt, most bnőmnél nézem egy crt-n és tök sz*r...
[ Szerkesztve ]
-
Oracle
senior tag
válasz
Kiskrapek90 #16757 üzenetére
Itt próbáld meg
-
Oracle
senior tag
válasz
orbano #15136 üzenetére
Nem tudom te hogy komponálnál meg egy madarat sima szürke háttérrel? Aranymetszés meg hasonló, attól hogy kicsit jobbra, vagy balra helyezem el nekem semmivel nem mond többet. Szerintem ez csak egy egyszerű kép nincs művészi mondani valója nem akar kifejezni semmit, ezért mondtam hogy szerintem nincs kompozíciója
-
Oracle
senior tag
-
Oracle
senior tag
válasz
runner 125 #10770 üzenetére
-
Oracle
senior tag
válasz
runner 125 #7587 üzenetére
már vágtam
-
Oracle
senior tag
[link]
Erre keltem hogy ott figyel a fejem felett
Tag lettem
[Szerkesztve] -
Oracle
senior tag
válasz
Hydra SR #2470 üzenetére
Köcce Hydra mester, ha te mondod
mostanában alig fotózokeccerüen már nincs mit a közvetlen környezetembe
bár a lágymányosi hídon este hatalmas pókok vannak lehet makrózni mint állat
szala itt nincs miért elnézést kérned ha tudnád annó mennyi sz@r képet töltöttünk fela virágok szépek lettek
-
Oracle
senior tag
Srácok fejtsük már meg hogy mit fotóztam le
ez 1 méh [link]
de az én alanyom másképp néz ki, a lábai teljesen mások és nincs két előre fele álló csáp a fején, itt van róla még kettő a második kép nagy méretű!!
és ez is úgy csinált mint a kacsafarku szeder egyhelyben lebegett és hosszú nyelvével szűrcsölte a virágokatde miez
1.
[link]
2. 3,92mb!!!
[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Oracle
senior tag
Nem méhecske volt azt megismerem
, ez az izé jóval nagyobb volt mint 1 méh és egyhelyben állt mint a kolibri és ugy is csinált mert valami hosszú izét nyomkodott a virágokba gondolom a nyelvét
régebben volt róla olyan kép amin pont egyhelyben repül de már nemtom mivolt a neve ennek a rovarnak
-
Oracle
senior tag
Tegnap az erkélyünkhöz jöt virágot szipókázni valami egyhelyben lebegő izéé
aztán leszállt az 1ik virágra én gyorsan ugyahogy volt a gép lekaptam párszor 1lett jó belőle
[link] -
Oracle
senior tag
-
Oracle
senior tag
ilyen nálunk is szokott jönni, szintén éjszaka és permetezi a gesztenyefákat biztos valami kártvető írtanak
de lol hogyéjszaka jönnekés olyan erővel fújja a cuccot hogy
HDR képet akkor érdemes csinálni ha a téma igényli a nagy dinamikát! sajna a virágon nemlátom értelmétde amúgy szép kép
[Szerkesztve] -
Oracle
senior tag
Grat a gépedhez
de ahoz hogy ilyen hdr-szerü képet elérjél elég a photosohban contrastot meg a saturationt felnyomni és ugyan ez jön ki belőle. hdr-hez sajna kell a 3expo vagy a raw.
ezen csak a contrast meg a saturation van jól feltolva
[link]
hupsz rosszhelyre ment
[Szerkesztve] -
Oracle
senior tag
válasz
ArthurMiller #1043 üzenetére
bexarás hogy milyen mínőségű képek
az a rajzolat wow
-
Oracle
senior tag
Hi
Nem kell ennyire művészien látni a világot, ezek csak képekmi mondanivalója lenne a pitypangnak?? leakartam kapni ahogy elszállnak a kis izéi és ez sikerült ennyi.
a bicajos képek közül a háttal ülő srácon kivül mind menet közben készült 1kézzel a bicajon tekerve tehát nem nagyon tudtam komponálni a képeket, örülök hogy egyáltalán élesek lettek(éljen a képstabi).
Meg én nemvagyok egy ''művészlélek'' sose tervezek mondanivalót, témát, hátteret stb.. egy képbe, ha valami teccik akkor lekapom és kész a kép az csak kép számomra semmi több.
de ha már témát akarsz akkor a harmadikon a zászlós fickó a téma, a negyediken a bicajosok hosszú sora a lényegde nincs harag
-
Oracle
senior tag
Hogy kell Anaglif-et csinálni???
Aktív témák
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Gitáros topic
- Dell notebook topic
- World of Tanks - MMO
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...