- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
-
kiskornel
addikt
válasz
eastsider #23517 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást a panorámás kérdésemhez.
Eastsider: "érvényesüljön a színvilág, de mégse nyomja el a kép hangulatát?" - A kettő miért zárja ki egymást. Esetleg HDR? Exposorozatból. Halvány árnyalattal látszanának a növények?
Példának: ez a képem mondjuk nem teljesen alkonyat... Szerintetek?
-
máyköl
veterán
válasz
eastsider #23500 üzenetére
Media Markt-ba nem vészes az ára, de pontos árat nem tudok...
Valaki csak tudja.
Én is tervezek kinyomtatni képeket az MM-ben, ha lesz rá pénzem akkor ilyen kis 10X15-ösöket nyomtatnék, és kis kereteket vennék rá.
szerk: Bár te tudtommal valahol Balaton környékén laksz, ott nem hiszem, hogy lenne MM.
-
nesa
veterán
válasz
eastsider #23416 üzenetére
Tetszenek ezek az autopalyas kepek, elvileg itt nalunk is keszul 1
szerintem 2210 re
elis keszul, csak a munkalatok lassan mennek mert az amugy sik terepen nehez kialakitani a hagokat meg kanyonokat most ugylatom hogy az egyik kanyon elkeszult mar 30-40 meterel a fold alatt megy az ut a kitermel 6 milliard kobmeter foldbol meg 2km feljeb nagyon szep magastatrat is megszegyenito hegyet huztak amibe szuper alagut leszugyhogy ha elkeszul lesz itt baranyaban is mit fotozni.
-
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
eastsider #23391 üzenetére
Nekem tetszik a portré hangulata, ill. a kompozíció, de van néhány dolog, amin változtatnék: - a modell arca pl. alig látszik - addig oké, hogy az orrát-száját eltakarja a virággal, de a szemei kaphatnának nagyobb hangsúlyt (az egyiket a haja ki is takarja)
- a háttér kicsit túlszaturáltnak tűnik, visszább húznék a csúszkákon...éppen egy pöttyet -
sztyui2
őstag
válasz
eastsider #23352 üzenetére
Asztal most ilyen volt kéznél. Sötétebb(és ami jól néz ki) nincs itthon
A záridő sztem elég rövid volt. 1/640 az elsőnél, 1/800 a másodiknál. Igen, elég kicsi a DOF, szinte csak a bögre tetejének a felénk eső része az éles.
A cucc úgy jött ki, hogy öcsém dobálta bele a kockacukrokat
Igazából azok közül nem nagyon lett olyan, ami jól sikerült. A másodikat inkább csak amolyan "mutatóba" raktam be. Igazából azt akartam elérni eredetileg, mint a cseppfotóknál amilyen alakzatok vannak, de lehet akkor cseppel kellett volna próbálkozni
Nem is lett olyan szép. Jah, és féligmeddig élességen kívülre is mászott a csepp, mert ugyebár nem nagyon tudtam kiszámítani, hogy hova is megy, szóval így minden összejött
világosság: Azt én is érzem, hogy a kép alján az asztal túl világos lett. Amúgy sztem annyira nincs nagy baj a világossággal. -
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
eastsider #23326 üzenetére
Jól eltalált kép lett, pont jó helyen csattant a fókusz is.
A 35-ös obival lőtted? Elég hamar megszoktad
(közben látom flickeren, hogy 35mm - de ha már megkérdeztem)
nesa: szépek a fények és a színek - a fotó alsó részén legalábbis. A fotó felső részén (ez az égen látszik leginkább) a színek tompulnak és irreálisan sötétednek - mintha egy nagy fekete paca került volna oda. Gondolom a HDR konverzió során történt, ilyenkor érdemes a lighting smoothingot magasabbra venni (vagy ha ez nem segít, igazítani a black/white értékeken).
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
eastsider #23295 üzenetére
Á igen, a fixes életérzés
Teljesen más érzést ad, ha fixszel fotózunk, mintha zoommal tennénk, jobban érződik, hogy tényleg csinálunk valamit és én legalábbis jobban is élvezem, de akkor úgy látom nem csak én vagyok így ezzel
Örülök, hogy bejött
Én LR-t még sohasem használtam, csak PS + camera raw
De teljesen meg vagyok elégedve ezzel a kombinációval
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
eastsider #23292 üzenetére
Nehéz választani, de talán az első tetszik legjobban, amit az előző (előtti) hsz-edben linkeltél.
Hogy szuperál az objektív, mik az első tapasztalatok? Mennyivel észrevehetően jobb, mint a kit, élességre, milyen használhatóságra (akár a nagy fényerő miatt, akár a 35mm, mint fix gyújtótáv)? -
Fejo
őstag
válasz
eastsider #23235 üzenetére
Azóta tervezem, hogy ha egyszer lesz nagylátószögű obim, akkor újra megcsinálom a képeket. Amióta megvan a 10-22, most először volt köd...
Nekem egyébként ez lett a fav:
Van még ötletem, úgyhogy alig várom, hogy újra ködös reggelre ébredjünk...
Egy kis patakos:
sztyui: Klassz lett! Talán csak pár vízcsepp hiányzik róla...
-
runner 125
nagyúr
-
nesa
veterán
válasz
eastsider #23167 üzenetére
Nekem nincs valami komoly alvanyom de mindig bentvan kocsiba a talp meg mindig a gepen van ,de nem csinalok mindenhol HDR kepet 700 kepbol kb 10-15db amit csinaltam.
Ilyen vackom van .
-
Allien
veterán
válasz
eastsider #22745 üzenetére
Mondasz valamit! (mit?)
Itt a beépített vakura való házi barkácsról volt szó. Aki vesz SB800-t, SB900-t, és komoly helyre megy el, az vegyen magának komolyabb cuccot (már fényterelőszerűséget), vagy komolyabb barkáccsal szerkesszen rá, ne lehessen megmondani, hogy az tejfeles pohár.
Tehát minimum, hogy már üres legyen a kefíres pohár!
-
pisti
őstag
válasz
eastsider #22604 üzenetére
Jó képek. Nekem is az 1. a 3. és az 5. tetszik leginkább, a 4. is jó, de szebb égkép, vagy fényviszonyok fel tudnák még dobni.
Tomate: Jók lettek ezek is. Az éjszakainál a háttér fényei kicsit túl erősek lettek, de az előtérnek meg jól áll, hogy teljesen színtelen, esetleg legközelebb több expót is csinálj, amin a háttér és az előtér is jól kiexponált, aztán összekombinálsz a kettőből egy képet.
-
Xantomas
őstag
válasz
eastsider #22621 üzenetére
Nappal, fél 3-as kezdéskor, verőfényes napsütésben, barátságos mérkőzés, az Újpesti sporttelepen
De a bírók is rendszeresen leteremtettek a pálya széléről. Nem szerették a fotósokatNem érdekelt, vissza másztam, de kezdéseket nem igen volt esélyem fotózni, mert pont ott állt a bíró ahonnan merőlegesen lehetett volna fotózni őket.
Durva fényekre nem számíthattam, max ha a nap hatalmasokat káromkodik. Gép ennyi DOF-ot tud. Lassan váltok tükrösre (nagyon lassan), csak az a mostani kilátásoknak köszönhetően ismét messze került.
Viszont pár napja Beáztam a géppel, annak ellenére, hogy zacskót, meg befőttes gumit húztam a masinára. Azóta csúnyán félreméri néha a fényt, és szarul fókuszál. Más baja nincs
Az s5600 amugy 6,3-63mm-t tud (kisfilmesben 38-380 ekvivalens).
Teljesen kézből lőttem mindegyik képet, állvány nélkül. De a nagy tükrösök közt úgy éreztem magam, mint egy kis kínai srác a négerek közt egy szál répában.A kezdést majd valamikor nekiállom retusálgatni, engem is zavar a háttér. Egyelőre suliban dekkolok, intézem az akreditálásaimat. Szám szerint 25 tárgy. Éljen, kb 32E ft-ot fizethetek be...
-
Jarod1
veterán
válasz
eastsider #22146 üzenetére
Hali a két kép amit csináltál az alábbi zene videójához készült[Breathing]
-
Sir Riccio
addikt
válasz
eastsider #22259 üzenetére
Szeged->Füvészkert. Ott van minden földi jó, ha nem lett volna olyan dög meleg szerintem órákkal tovább maradtunk volna...még mókus is volt(tőlem kb 3méterre a fa tövében szöszmötölt, aztán mikor meglátott mindketten megfagytunk egy időre), de 50mm-es fix obit meg az én lagymatag fáradtságomat megfűszerezve egy kis zörgő avarral, amit a padon ücsörgő hangosan károgó öregasszonyok próbáltak túlordítani...hát nem igen sikerült lefotóznom.
a koncertfotóról: Szerintem jó kép, annyit tennék hozzá, hogy jobb az ilyen fotókat úgy lőni, hogy a fényforrás a célszemély mögött van, így a fény köré szóródik, és olyan mintha valami ragyogás venné körül, legalábbis én így szeretek koncertet fotózni. Más kérdés, hogy ez megint a kinek a pap kinek a paplan dolog...
-
sztyui2
őstag
válasz
eastsider #22250 üzenetére
D700-on bátran lehet emelni az iso-t is, de ha azt mondod, hogy egy nagy ágyúval lövöldözött, akkor az valszeg valami fényerős tele lehetett.
Valószínű 70-200 f2.8, de ha nagyon pénzes, akkor akár 200mm f2.0 is lehetett(bár ez utóbbi elég valószínűtlen, mert elég ritkán látni ilyen obit, természetesen az ára miatt
)
-
sztyui2
őstag
válasz
eastsider #22211 üzenetére
Nekem 4 haveromnak van twitteren és iwiw-en olyan képe berakva, amit én csináltam róluk.
szerk:Először lefotóztam nagylátóban az épületet, utána obicsere fix50-re, és megkértem haveromat csak úgy az utcán, hogy ugráljon már nekem, de úgy, mintha lefelé ugrana, és én lent lennék. Beavattam, hogy ezt meg ezt szeretném csinálni, és pont szemben velem ugráljon, én meg majd lekapom. 30-40 kép után kiválasztottam a két legjobbat és összeraktam
Színvilág nem urban acid. Ezt csak úgy mókolom PS-ben, aztán addig csinálom, amíg tetszik. Mindgi rápakolok valamit, aztán rajta marad
Próbáltam olyasmi színvilágot, mint ennél meg ennél a képemnél.
Nagyon bejön ez a kicsit acidos, kicsit zöldes, kicsit mátrixos, kicsit monokrómos színvilág mostanában. Lesz még néhány kép ilyen színvilággal. -
runner 125
nagyúr
válasz
eastsider #22123 üzenetére
Egy próbálkozás, engedelmeddel.
(egy kis színt + kontrasztot is nyomtam rá, szvsz így jobban lett tere a képnek.)
Bár kissé témátlan , 1-2 vitorlás az előtérben jól jönne.Üdv.M
-
nesa
veterán
válasz
eastsider #22118 üzenetére
Ugyanezen a reszen fotoztam enis tavaj csak nem ilyen tudatossan, meg a gep is harmat gyenge volt....iden ujra gondolom
Igen HDR mert csak atlagos a masinam dinamika atfogasa, de komoly gyujtogetesbe vagyok 1 kicsivel jobb gep iranyaba 20k mar van, innen szep nyerni
ha igy haladok jovo karacsonyra meg is lesz...
A bastyat tavolabbrol sajna nembirom fotozni mert hazak vannak,ha beugrik mi hianyzik szolj mert erdekel
-
-
sztyui2
őstag
válasz
eastsider #21847 üzenetére
Pont ezt mondom én is
A komponálás a lényege az egésznek!
Pont ezt mondtam, hogy hiába vannak jó meglátásai. Meglátni bárki tud bármit.Viszont lefotózni a megfelelő képkivágásban, megfelelő kompozícióval. Na azt már kevesebben. Pont ez az a tudás, amit nem lehet az extreme digital-ban megvenni
Viszont ez nincs is meg neki...
Ugyanis látszik, hogy minden képén igen esetlen a kompozíció.
Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest