- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
brumesz #26792 üzenetére
Szerintem csak a háttérben a fénypacák zavaróak. Bár valószínűleg onnét származik a fény, ami magát a tárgyat is megvilágította, így nehéz lett volna elkerülni, hogy látszódjanak. Másik szögből esetleg, innen viszonyítva kb jobbra 30 fokot elfordulva annyira nem látszanának a pacák, de úgy már máshogyan csillant volna a fény is a parfümös üvegen? Érdemes lenne kipróbálni.
Még egy csekélység, tárgyfotózás előtt a modellt érdemes alaposan lesuvickolni, főleg az üveget, mert minden kis porszem és ujjlenyomat látszódik rajta, jelen esetben porszemek, amiket nem minden helyről lehet leretusálni.26789 folytatása: mégis csak műxik a rádiós kioldás az őskövület vakuval
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz
brumesz #26792 üzenetére
Én meg aztán főleg nem értek hozzá, inkább csak az érzéseimet írom:
Jobb lenne, ha a "connect" márkanév jobban látszódna, ugyanúgy végig, mint a "c" és a "o" betűk az elején. hiszen tárgyfotónál fontos, hogy mi is ez a cucc.
És a háttérben a fény nem jó, hogy belelóg a tárgyba.
Bocs a pongyola fogalmazásért, egy üveg boron túl vagyok -
BLOODSHOT
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
_Gudella
senior tag
válasz
mzsolti #26786 üzenetére
kb ez a maximum méret ahol még nagyjából pontszerűnek látszanak. Ez is a 16mm-es gyújtótávolságnak köszönhető. Kisérleteztem 50mm-es obival is mert annak nagyobb a fényereje, viszont azzal már 20 másodpercnél is láthatóan elmosódtak a csillagok.
Azt sajnálom, hogy amég kisérleteztem, nagyon gyorsan ment le a Hold a hegyek mögé, és itt már épp csak a kép bal szélén világít meg egy kis részt
-
_Gudella
senior tag
Első probálkozásom csillagos éggel. Nagyon hideg volt, de gyönyörű volt a hely, soha nem láttam még ennyi csillagot és ilyen fényesnek. Francia Alpok, Vars nevű síközponttól kicsit arrébb, lakatlan részen...
(kattintsatok rá a teljes méretért, csak úgy látszanak normálisan a csillagok)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
eastsider #26770 üzenetére
Köszi! Megnézem majd otthoni monitoron is a bőr textúrát, ez kicsit sötétebb. Lehet emiatt világosabbra szerkesztettem. Próbáltam legalább a kontrasztot rendesen bekalibrálni, de egy Geforce2 GTS hajtja ezt a gépet, amihez sok éve nem írnak drivert az nvidiánál, ezért aztán se control panel nincs, se semmi. A monitormenüből meg az istenért se akar jó lenni.
A szempilla természetesen nem igazi
-
rumos14
nagyúr
tegnap az ND szűrőt próbálgattam (köszi, nord!)
[link] -
eastsider
nagyúr
köszi a kommenteket mindenkinek!
én is így látom a dolgot, igazatok van
sajna ez még nem az igazi Somogyország...itt még nem kezdpdtek el a dombok, így nem is olyan érdekes....cayman: a váll tényleg zavaró, ránehezedik a képre. amúgy szerintem az első jó. jól áll az FF, viszont én kicsit mostam volna a bőr textúráján
tudom, hogy van aki nem szereti... de itt zavaró a csillanás a bőrön szerintem (a textúra miatt)
baze mekkora szempillák[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
kiskornel #26766 üzenetére
Köszi! Bár én nem látom annyira csúnyának. Megvárom azért egy tapasztaltabb ember-fotós véleményét is, de egynek jó a tiéd is.
Egyébként aprólékosan beállítgatva nem volt, csak elpróbáltunk egy párféle pózt. Kicsit siettem, mert nem tudtam meddig bírják majd a 75Ft-os AA elemek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Néhányatokkal valszeg egyidős Chinon vakut próbálgattunk ma a vázamon.
Van még néhány hiba a képen (felesleges hajszálak szemfehérje, arcbőr árnyékos részei), de egy 2.4-es P4-en Lightroom-ozni egy valóságos kínszenvedésés a monitorbeállítás se hazai. Nem lett túl fényes, esetleg túl sötét?
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
jenei92 #26761 üzenetére
Hm, ahhoz képest, hogy egy relatív régi kompakttal készült és iso800-on, ekkora méretben nem is annyira feltűnő a zaj. Persze az égen meg a fák sötétebb részein eléggé látszik, de zajosabbnak gondoltam volna, ha megkérdezte volna valaki hogy mit várok iso800-on egy kompakttól
-
jenei92
senior tag
Tegnapi próbálkozásom:kép
Kicsit zajos lett a 800as ISO érték miatt..[ Szerkesztve ]
-
pdave
aktív tag
brumesz, mályköl - köszi
-
máyköl
veterán
válasz
Magnum_ #26756 üzenetére
Az 1. és a 3. tetszik.
Elsőben nagyon tetszik, hogy a villany narancssárgás megvilágítása, tetszik, ahogy ferdén lóg be a képbe. A háttérben lévő panelház is baromi jól áll a képnek, feldobja a képet, ad neki egy nagyon jó hangulatot, megfelelően van elmosva, a kék ég mellette is jó, hogy benne van, anélkül szerintem egy kicsit "üres" lenne a kép. Viszont az oszlop mellett van valami baki, nem tudom látod-e. [link] Nagyon lerontja a képet, PS-el érdemes lenne eltüntetni.
A 3. is nagyon jóra sikeredett. Jól áll neki a ferdeség, a fekete-fehér színátmenet, feldobja a képet.
Máyköl
-
Magnum_
nagyúr
kicsit már késő volt, de próbálkoztam ezzel azzal, légszi véleményezzétek:
pécsi 25 emeletes
ez is-a ferdeséget nem tudom korrigálni...
[link]
[link] -
pisti
őstag
válasz
eastsider #26744 üzenetére
A második a nézőpont miatt egyedi, a táj látványa elég átlagos számomra, így az első és a harmadik kép egyáltalán nem tud megfogni.
A másodikban látok fantáziát, esetleg még lehetne variálni forgatással (átlóba rakni az elválasztó vonalat próbaképp), vagy a balszélről még lecsípni egy kicsit, hogy teljes egészében az út keretezze a bal oldalt egész a horizontig.forcberg:
RIP macsek. Alapvetően tetszik a kép, de azért néhány észrevételem volna.
Érdekes ez a vágás mert olyan portrészerű közelségben látszik a macs, de a feje előtt annyi tér sincs, hogy a szőrszálai ne lógjanak ki. Gondolom a bunda mintája amit mindenképp láttatni akarsz a képen, akkor viszont lehetne kicsit többet is mutatni a macsból és több teret hagyni előtte is.
( Az angol cím elég furán hangzik, lehet az én angol tudásom kevés de ez nekem nagyon "angoltalannak" hat és nem azért mert el van írva a which. Ha nagyon ragaszkodsz a pontos fordításához a magyar címnek, akkor valami olyasmi lehetne jó esetleg, hogy: "A roller coaster ride, which sadly reached the end of the line" és akkor még kicsit rímel is. )[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
mi a véleményetek erről a sorozatról?láttok benne fantáziát, vagy nagyon uncsi?
forceberg: néztem flickren, R.i.P. szegényke
de én kis kontrasztot raknék rá.. nekem így fakó
pisti: ez annyira giccses, hogy az már gyönyörű
komolyan! képeslapra való! a kék hó valóban zavaró.. talán kék átmenet nélkül, csak a dohányszűrővel jobb lenne! de az alap téma is csodás[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Arnold fotó, sunyi vigyorral: link
(bocs hogy nincs thumbnail, de az imageshack csoportos feltöltésben nincsen kicsi)[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Kicsit OFF de ide hogy lehet kepet bekuldeni?
-
máyköl
veterán
Jó kép. Hoztad a formád.
Ez a homályosított keret spontán nem jön be, de ehhez a képhez pont illik.
Jó a háttérben a falu panorámaképe is, feldobja a kép hangulatát. Nagyon tetszik ez a kék, sárga színvilág. Illenek egymáshoz, nagyon tetszik, ahogy fokozatosan váltja fel egymást a két szín. A nyár és a tél színeire emlékeztet, nagyon jó a kép.
Máyköl
-
kiskornel
addikt
(#26724) pisti: egy üdítő színfolt a sok OFF után. Jó felé haladsz. Szép, tetszetős a szemnek.
(#26712) j.bravo: akkor még 1x... ha a legjobb formádat, technikádat adod, ha látszik, hogy izzadtságszagú, van benne energia, senki nem harapja le az illető fejét. De...
1. hogy valaki meglát valamit, felemeli a gépet, nem néz semmit csak megnyomja a gombot, majd beteszi ide, hogy véleményezzük... Szvsz minden fotó elkészítéséhez minimum 5 perc kell (tudom mire gondoltok, pl sportfotónál csak felemelik a gépet és katt... és a gép belövése miután elővette a táskából?). Az alatt kész szerencse, ha jó lesz.
2. az amatőr fotós célja, hogy képeivel KIEMELKEDJEN a kamerás mobilok által készített tucatképek közül, ahol Hapli kutya nyalogatja tökeit. Ha nincs meg a szándék...
3. ha valakinek írjuk, hogy ne így, hanem úgy csinálja, és a következő héten is berak egy olyan képet, ami ugyanazzal a hibával van megáldva, azzal megsérti azon fórumtársait, akik kommenteltek rá?
Szvsz a te képeiddel lehet, hogy nem vagy elégedett, de van bennük bőven energia, és mindnek izzadtság szaga van...(#26702) Slowman: szerintem rosszul használjátok ezt a fórumot. Szvsz abból lehet tanulni, ha a legjobb képeidet rakod fel, aminél mindent megtettél azért, hogy az olyan legyen, amilyennek kell lennie, és arra kapsz kritikát... "ezt tedd még, meg azt, és akkor jobb lesz... stb.."
Abból kevesebbet tanulsz, ha már eleve olyan képet raksz fel, amirő magad is tudod, hogy valami nem 100-as. Ilyet csak akkor érdemes felrakni, ha nem tudod, hogy mi az oka a "nem 100-as" kinézetnek.(#26692) total90: ez így túl sok kép. Így általába azt mondják meg, hogy melyikben van fantázia, viszont azt már nem írja le senki, hogy a többiben miért nincs. A tükröződő képeken (pocsolya) általában jól mutat, ha felnyomják a kontrasztot. Úgy az árnyékos helyeken átlátszik az alatta levő szín.
Jó még a 11-es, de én kicsit hangsúlyoznám a felhőket az égen. Kék kiemelése + kontraszt, hogy drasztikusabbak legyenek...(#26688) sonar: ez bizony nem jó szögből van fényképezve. Ebben a topicban ez így nem humoros.
(#26685) D4rkm4n Sztem nem elég éles. Még így leméretezve is összefolyik a haja, ami most vagy a magas ISO miatt, vagy a rendkívűl tág rekesz miatt van. (igen megnéztem, F1,8). Majd keresd meg azt a rekeszértéket, ahol már jól teljesít a cuccos.
Túl intenzív fényt használtál. Nagy az állkapocs árnyéka. Kicsit szórtabb fényt kell használni. Nyomasd ki a nagylátószögű derítőt a vakun. Így kicsit olyan hatása van, mintha Britney Spearst látnám, mikor úgy nézett ki, mint egy lecsúszott drogos.[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
Köszönöm a véleményeket mindenkitől!
A színek utómunka eredménye, nem használtam szűrőt.
Felül dohányszínű alul pedig enyhe kék átmenetet kapott, ahogy forceberg jól el is eltalálta. Egyébként az elképzelés az volt, hogy a hóhoz passzol a kék, az eget pedig a dohányszín jól fel tudja dobni, mivel elég szürke volt a táj, amiből mondjuk a ködösség jó képi elem. Erre a ködösségre rátettem még egy lapáttal utólagos lágyítással és a keret is azért ilyen, hogy a végeredmény ilyen látomás szerű kép legyen, aminél nem cél a természetes színek/látvány visszaadása.Próbaképp csináltam magyar színes változatot, de az nem igazán jött be. Ez annyit tesz, hogy az ég piros átmenetet kapott a talaj pedig zöldet.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
Uhh, mi van itt. Megint kezdődik.
Na, azthiszem ezt most nem olvasom el.
-
sztyui2
őstag
válasz
Exfury #26723 üzenetére
Azért mert akik offolni kezdtek, azt hitték hogy 1-2 hsz-el el lehet intézni és hogy nézne már ki 1hsz csak úgy magában ott az off-topicban
Másik dolog, hogy amiket írunk azok erre a topicra vonatkoznak. Nem árt, ha a "topiclakók" elolvassák és akinek inge, az magára is veszi. -
Exfury
tag
srácok mi lenne ha nem offolnátok szét a topikot ?? nem bántásból mondom de épp ezért van off topik...
köszi -
Fejo
őstag
válasz
Slowman #26720 üzenetére
Az általad idézett mondatból azt szűrd le, ami oda van írva! Az nincs oda írva, hogy béna vagy és az is maradsz, takarodj, stb...
Pusztán arra szerettem volna felhívni (nem csak a Te figyelmedet), hogy nem kéne minden elkattintott képet publikálni, hanem tudni kéne szelektálni és csak az általad (fótós által) is jónak itélt képeket megmutatni pl itt a fórumon is (sztyuinak teljesen igaza van, egy fotózáskor ellő az ember 50-100 (vagy mégtöbb) képet, amiből tudni kell 2-3 darabra szelektálni (témánként).Valóban azt mondtam, hogy hagyjuk nem ér ennyit a dolog, de azért azt a fajta durva csúsztatásodat, amire most reagáltam, had ne hagyjam már szó nélkül...
Nagyon nem szeretem ha hazugságokat adnak a számba...Igérem ez volt az utolsó hsz-em ebben a témában.
Ha most már megérted mit szerettem volna elérni az első hsz-vel, akkor örülök, ha nem és továbbra is ellened irányuló támadásnak akarod értelmezni, akkor sajnálom.
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
Slowman #26720 üzenetére
Ennek a szövegnek:"Akkor miért linkelted be? Sosem értettem, hogy ha valaki saját maga sem tartja megfelelő minőségünek a képét, akkor miért pakolja vele tele a fórumot?
"
ebből a szövegből:
"minek rakod ide fel ezt a sz@art, takarodj! úgyis béna vagy és az is maradsz!"csak ez a része van benne:"minek rakod ide fel ezt a sz@art".
Ez a jelentése, de vedd észre, hogy nem ilyen módon fogalmazta meg, hanem szvsz teljesen kultúráltan.
Ráadásul(bár én nem láttam a képeket), gyanítom hogy igaza is volt, mert fejo képeit elnézegetve van ízlése a jó fotókhoz.[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
nem állítottál ilyet. de ebből mit szűrjön le az ember
?
"Akkor miért linkelted be? Sosem értettem, hogy ha valaki saját maga sem tartja megfelelő minőségünek a képét, akkor miért pakolja vele tele a fórumot?"
amúgy azt is mondtam kb 4 hsz-l előbb, hogy hagyjuk mert ne mér ennyit az egész.
-
Fejo
őstag
válasz
Slowman #26718 üzenetére
"nah mindegy most már kimondom "minek rakod ide fel ezt a sz@art, takarodj! úgyis béna vagy és az is maradsz!" hozzáállással."
Gondoltam részemről befejezem a partalan vitát, de amikor ilyen mérvű csúsztatást olvasok, akkor azt azért nehezen tudom szó nélkül hagyni...
Örülnék, ha megtennéd, hogy szó szerint idézed, hol és mikor állítottam ilyet![ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #26717 üzenetére
Nem a negatív kritikával van a baj, hanem azzal, hogy... nah mindegy most már kimondom "minek rakod ide fel ezt a sz@art, takarodj! úgyis béna vagy és az is maradsz!" hozzáállással. Amikor azt mondják, hogy itt nem jó ott nem jó ezt csináld azt csináld szerintem teljesen természetes. De az szerintem mindenkit irritálna, ha így elhajtják. Amúgy alatta írtam, hogy mi volt ennek a lényege, amit Agent87 leírt, és nem több ezért nem is vártam se kritikát se semmit csak kipróbáltam az analóg fényképezőgépem és megakartam mutatni. De ezért is töröltettem, mert nem megfelelő a kép ide és kész. De mondtam már kár ezen ennyit rágódni.
-
sztyui2
őstag
válasz
Slowman #26715 üzenetére
Ezt most általánosságban:
Egyáltalán nincs klikk, csak egyszerűen van egy néhány fő, akik rendszeresen ide járnak. Ezek közül néhányan tudnak értelmesen szelektálni és normális képeket csinálni, melyet gyakorlatilag nem is igazán a véleményért tesznek be, hanem azért, hogy több helyen is ott legyenek az interneten és több ember ismerje a munkáikat. Saját péndámból indulok ki, én általában tudni szoktam melyik képem sikerült jól és melyik nem. Csak azokat rakom fel, amikben biztos vagyok. A vélemény gyakorlatilag nem számít, ha valaki megemlít valami hibát a képemben(és ha azt épp nem szándékosan csináltam), akkor magamba nézek, és megvizsgálom, hogy vajon ez tényleg hibája-e a képnek, vagy esetleg az összképet nézve egyáltalán nem számít, vagy pedig érdemes lenne kijavítani, mert az ördög a részletekben rejlik és a tökéletességre kell hogy törekedjek minden tekintetben.
Szerencsére a képeimre általában jó vélemények érkeznek, szóval én a hozzászólásokat nem "kritikának", hanem inkább elismerésnek veszem. Hiszen legtöbször tudom hogy jó képet töltök fel és a hozzászólások csak megerősítenek ebben.Ha megfigyeled a legtöbb valamire való fotósnál errefelé nem az megy hogy "elmentem sétálgatni és lőttem 20 gagyi képet, és nyersen feldobálom teljes méretben".
Általában egy témáról 10-20-30, vagy akár 100 kép is készülhet, de csak 1-2 képet publikálunk, mert kell tudni szelektálni és jó lenne ha ezt mindenki már az elejétől elkezdené, hogy megszokja és hogy fejlődjön. Fel kell tudni ismerni, hogy a nálunk jobb/tapasztaltabb fotós kritikája azért lehúzó, mert van mit lehúzni a képen.Hozzáteszem azért én mindig megnézem kicsiben a képeket, de én is csak azokat nagyítom ki, amik már kicsiben is jól néznek ki, vagy épp a fotós nickneve általában garancia a minőségi fotókra.
Sajnos véleményem szerint talán 4-5 fotós jár ebbe a topicba, akik képei rendszeresen minőségiek, és akik neve általában garancia a jó fotókra, és akiknek adok a véleményére.
Írhatnék most nickneveket is, de inkább nem teszem, mer csak sértődés lenne belőle vagy akit nem említenék az nem írna a továbbiakban a képeimre
Még a klikkesedéshez:Ha idejönne egy teljesen ismeretlen nicknevű ember, aki már évek óta fotózik és nagy tapasztalattal rendelkezik és jó képei is vannak(de mondjuk csak most találta meg a fórumot), hidd el azt észrevennénk. Mint mondtam én megnézem kicsiben a képeket és ami tetszik, az tetszik, ami nem az nem.Szóval ha valaki nagy léptekben elkezdene fejlődni és hirtelen nagyon jó képeket gyártana, akkor az is feltűnne
Sajnos mint ahogy fejo is írta, egyre több az ellenpélda erre ebben a topicban. Egyre több az átgondolatlan, igénytelen fotó, és nem fogom venni a fáradtságot hogy mindegyik rossz képet kommenteljem.
Sok helyen olvasom(lehet épp itt is olvastam) hogy "tartozik annyival hogy kommentelje", meg "megtisztelné a fórumtársát hogy kommenteli". Kérdem én minek? Nem is ismerjük egymást. Ha tetszik a kép, annak hangot adok, ha nem, akkor átsiklok felette. Azonban rossz úgy ránézni a topicra, hogy mindenen át kell siklani...[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
válasz
kricsi81 #26713 üzenetére
Nem mondtam, hogy rossz amúgy. Csak, hogy nem ezek körül kerülnek ki életem mesterművei. Ennyi nem több, nem kevesebb. A lényeg ebbe az volt, hogy filmre fényképeztem amit eddig soha nem csináltam, számomra már ez is elég érdekes volt (valószínűleg ez mást nem hat meg, miért is lenne így, nem várható). Az meg, hogy valakinek nem testszik teljesen szíve joga eldönteni, én meg el is fogadom (ezért töröltetem mert nem rontom a fórumot és ennyi). Amúgy meg még soha nem voltam megelégedve a képeimmel maximálisan. Ha a régi képeimet megnyitom mindbe találok hibát, de már másnap is tudnék javítani rajta vagy teljesen elölről kezdeni az utómunkát. De még mindig nem értem miért kell mindenkinek egyforma szinten fényképeznie, hogy betehesse ide
. Azért mert valaki nem hozza éppen az adott szintet akkor miért ne kaphatna itt tanácsot. Kezdem felismerni azt a helyzetet, hogy itt is van egy 5-10 fős klikk akik itt fórumoznak, a több ember meg hát azt csinál amit akar, de ne itt
.
Ennyi lett volna pontosan az egésznek az értelme amit Agent87 írt. De elfogadom, ha ez nem volt ideillő, megfelelő stb. csak nem fogom megérteni. De szerintem is kár ezen ennyit lovagolni mert jelentéktelen az egész. Nem vagyok se megsértődött, se semmi. Ugyanúgy ide is felteszem a képeim csak majd 2X annyira meggondolom, és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
de most nemtom mit vagytok oda meg akarta mutatni milyen képet csinál az analóg gépe anélkül, hogy ilyen olyan művészi képeket csinált volna. szerintem ez a "digitális fényképeim" topicban elfér. nem kell hozzászólni se, akit zavar meg kettőt görget az ujjával hogy feljebb menjen az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
-
kricsi81
senior tag
válasz
#31757056 #26708 üzenetére
Én Fejoval értek egyet abban, hogy ha maga a fotós se gondolja, hogy jó a kép amit közzétesz (sőt rossz kép), akkor minek rakja fel?
Hameg egy gyengébb képre is szeretne véleményt kapni, akkor rakja be az amatőr fotósok fotói topikba, mégha az nem is olyan forgalmas, mint ez. Friss hsz-nél automatikusan felkerül a fórumtopikok lista tetejére, tehát valaki biztos benézNe rontsuk a színvonalat, és tudjátok, peace!
-
drkbl
őstag
válasz
kricsi81 #26678 üzenetére
WALL-E:
- kicsi, ezért felefelé néz
- megnyugtatóan négyzetes nyugalmi helyzetben (->kompozíció)
- a feje nyakkal kb. 1/3-a a magasságánakKidolgozás:
- high-key miatt reménytelenül dzsuvásnak tűnik
- vö. WALL-E koszbarát festésével, soha nem undorító
Maga a kép inkább robotpapra palásttal, vagy a Kristálykoponya valamelyik idegenjére emlékeztet.
-
Dorian
félisten
Nagyon egyszerű: Mindenkit a saját szintje szerint kell értékelni, javító szándékú hsz-t írni. Nem születik mindenki fotóművésznek, profi fotósnak, és sokmindenkinek nem is célja, csak a saját szintjén jó fotókat csinálni.
-
törölt tag
válasz
Slowman #26707 üzenetére
"Szerintem azért sok az amatőr fotós akinek az ilyen a kedvét szegik."
Igaz, ez se tartozik annyira a témához, de azért elmondom, szerintem aki komolyabban gondolja/igazán szereti a fotózást, annak nem szabad, hogy kedvét szegje bármi is, akármilyen is az a vélemény, és akárkitől jön, még ha nem is ért vele egyet az ember, akkor is mindig el kell fogadni. Pont olyan ez, mint mikor képeket nézegetsz, és van egy olyan fotó, amit esetleg nem értesz, olyankor elkezdesz vagy megpróbálsz a fotós agyával gondolkodni, vagy más szemszögből megközelíteni a dolgot. Ugyanez van a fogadott vélemények tekintetében, ha hiretelen nem érted, vagy sértőnek találod, segíthet, ha megpróbálsz belegondolni, hogy a véleményező mit élhetett át éppen, mire gondolhatott miközben éppen fogalmazott. Lehet néha csak arra jutsz, hogy pl nahh, náluk se volt szex az este(mert tényleg akadnak használhatatlan vélemények, és feleslegesen felhördült emberek) de azért legtöbbször nem erről van szó. Igaza volt Fejo-nak abban a tekintetben, hogy ha magad is tudod a képedről, hogy az nincsen rendben, akkor nem biztos, hogy érdemes publikálni. Lehet, hogy kicsit erősebben fogalmazta meg a véleményét, de ez most így sikerült... Mindenkivel előfordul, hogy kicsit kibukik néha.
[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
Nem sértődés, de nekem erre nincs szükségem
(és nem igaz az amit sokan mondanak, hogy "akkor minek teszi fel a fórumra, ha nem bírja a kritikát." csak én nem szeretném rontani a színvonalt ezzel, mert úgy vettem észre ebből a mondatból "...akkor miért pakolja vele tele a fórumot?", hogy ez a legfőbb probléma.) . Azonban azzal szerintem szintén egyetérthetünk, hogy mindenki megtiszteli a másikat, hogy ha ír valamit a képről akkor az legyen értelmes, megfogható és hasznos. Ha nem tud építő jellegű negatív kritikát se írni róla akkor nem ír róla. Ha annyira sem tartja, hogy megnyissa az adott képet ne nyissa meg, de ne írja róla azt, hogy "öcsém ez egy hamisítatlan sz@r". A másik dolog, hogy egy adott szintre úgy lehet eljutni, hogy elkövet hibákat az ember. Nem hinném, hogy mindenki egyből ez a szintet üti meg. Szerintem azért sok az amatőr fotós akinek az ilyen a kedvét szegik.
De szerintem ez már túl lett tárgyalva.
-
Fejo
őstag
válasz
Slowman #26702 üzenetére
Nem gondolom, hogy a sértődés a legjobb reakció...
Abban azért gondolom egyetértünk, hogy mindenki megtisztelhetné a többieket azzal, hogy csak olyan képet linkel be, amit maga is elfogadhatónak tart. Azokról a képekről mindenki szívesen/szívesebben mond véleményt.
Megmondom őszintén én már belefáradtam a tömegével ömlesztett (tisztelet a kivételnek), minden elgondolás nélküli képek nézegetésébe és véleményezgetésébe (egyre több a "ez nem lett egy jó kép, csak úgy ellőttem, de azért belinkelem" fotó)...
Az ilyen jellegű képekről nem lehet mit mondani. Sajnos az ilyen képek tömege miatt én már szinte csak olyan fórumozok képeit nézem meg nagyobb méretben, akiket régebbről ismerek a fórumról és tudom, hogy ismerik a szelektálás fogalmát, illetve csak az általuk is megfelelő minőségűnek tartott képeiket mutatják meg a nagyközönségnek.
Sokat kell olvasni, hisz a szakirodalom bőséges a témában (kezdők részére is) és mások (értsd, számodra minőséginek tekintett fotósok) képeit nézegetni, hisz azokból rengeteget lehet tanulni.Elnézést mindenkitől, ha hosszú voltam.
[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
-
Exfury
tag
válasz
E-scapegoat #26701 üzenetére
Nem rossz. Szép árnyékok és fények. Nekem kifejezetten tetszik
[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
Link hogy hol lehet kivonatni a hsz-t és akkor el is van rendezve. Ha zavar és nem tartod az igényeidnek megfelelőnek akkor szívesen töröltetem a hsz-t, de szerintem ez nem éppen egy megfelelő hozzáállás
.
Azt hiszem, hogy ez a topic arra van, hogy képeket is mutassunk nem csak, hogy a technikailag kitűnő fotókat linkeljünk és fürödjünk a dicséretekbe. Az "amatőr fotósok képei" meg egyáltalán haszontalan emelet a topic mellet és nincs is semmi értelme mivel senki sem néz be (és azt hiszem többen írták, hogy ne oda hanem ide linkeljen képet).
Aktív témák
- Futás, futópályák
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Diablo IV
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- One mobilszolgáltatások
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...