Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem egyszerű műfaj ez az EKG
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
Sir Riccio #24878 üzenetére
Hát, embere válogatja. Mikor először ránéztem, nekem automatikusan a sziluett mell részéhez húzott a szemem, szóval nálam elérte a közlendőjét a kép.
(aztán kicsit lejjebb siklott a leányzó hátsója felé, és annak is jó a sziluettje). -
Doom
aktív tag
válasz
Szten Márs #24879 üzenetére
Abszolút nem szakmai szemmel nézve: mikor először ránéztem a képre, nekem speciel pont vonzotta a tekintetem a sziluett, és beindította a fantáziám, megpróbáltam elképzelni, milyen lehet a lányka
Aztán tovább nézelődve már előjött az általad is említett "kerülgetés", ami valóban kicsit zavaró.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
nekem kb. olyannak tűnik, hogy csak gyorsabban lőttél, minthogy a vaku feltöltött volna...
-
*Ropi*
félisten
1, Mindenkinek: na ezért szubjektív dolog mind a fotózás, mind a képek értékelése.
:AMF: Neked kiskori pozitív élményid vannak a helyszínről, ez befolyásolja a mostani értékítéletedet vele kapcsolatban. Nekem semmi kötődésem oda, így objektívebben tudom nézni a dolgot.
Cayman, Szten Márs: lásd 1, pontot
, mindkettőtök az érzelmi hátterével azonosítja a képet. Tény, hogy hagyományos szabályok szerinti elemzéssel nehéz optimális képnek találni, viszont aki ebben a közegben mozog / mozgott, az könnyen megtalálja benne a hangulatot. És ez a lényeg, mert ennek a képnek az elsődleges feladata a hangulat közvetítése.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#31757056 #24881 üzenetére
belenyomok béla kezébe egy gépet, bezavarom a diszkoba csinál 300képet 5nek jó lesz a hangulata.
belenyomok a fotósnak a kezébe bezavarom 300ból 20nak jó lesz a hangulata 15technikailag is pöpec lesz és ettől lesz igazán ütős.
justmy2cent.... amúgy is szar a példám.... ráadásul hirtelen 5letem sincs én, hogy csináltam volna jobban így sokat se segít Riccon a hszem....[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
#31757056 #24883 üzenetére
Azóta frissült is kissé a logoutom
Persze ez nem zárja ki a diszkózást (már nem a logout frissítés), ha épp a társaság oda akar menni, de jól látod, nem az én világom
Ettől eltekintve különböző, szigorú értelemben vett diszkónak nem nevezhető szórakozóhelyek (pl. mittomén, Morrisons) abszolút és relative rendszeresen játszanak, mind a mai napig
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #24882 üzenetére
Aham, azt vágom, hogy te a rock-osabb vagy alternatív vonalon mozogsz, a logout-odból jöttem rá már régebben.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
#31757056 #24881 üzenetére
Hát azért fénykoromban igencsak kiéltem magam bulizás terén
Bár nem feltétlen a diszkók voltak a bulik elsődleges helyszínei, sőt, sőt, sőt, de azért időnként az is előfordult. Én próbáltam hangulatbeleélős szemmel nézni rá, de a sziluett (szerintem) nem ide való, nekem nem adja át azt a hangulatot, amit kéne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #24879 üzenetére
Túlságosan technikai szemmel próbálod most nézni a fotóját, a hangulati elemeket rajta pedig nem veszed figyelembe. Ez mondjuk lehet azért is, mert nem voltál soha egy nagy diszkóbajárós arc, vagy nem tudom.
Nekem pedig ez most nagyon tetszik, totál benosztalgiáztam ettől a képtől. Szinte itt vannak előttem az élmények, 1996-2000 évek amikor egy hetet is nehezemre esett kimaradnom valamiféle szórakozóhelyről. Sokszor eszembe jut ezen kívül is, hogy istenem de visszamennék... Még az akkori sláger parfümök illatát is mindig megismerem (Fahrenheit, Diesel, D&G), a nagy berúgásokról, meg hogy miket próbáltam ki, abba meg inkább bele se kezdek.[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
válasz
*Ropi* #24877 üzenetére
mikor kicsik voltunk és a nagyszülőknél nyaraltunk inkább játszótérként tekintettünk rá.
azóta bár felnőttünk, az emlékek miatt mégsem csak negatívumként tekintek a temetőkre. (bár egy kicsit suta az említett kép kompozíciója, de nekem még így is jobban tetszik, mint a sorban az utolsó.)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Egy sziluett? Ööö... nem tudom, kicsit furcsa nekem a döntött horizontos, középre szerkesztett sziluettfotó, mint bulikép
Nyílván, mivel a sziluett a főtéma, jó nagy képi tömeget képvisel a fotón, miközben szinte tökéletesen kettészeli azt, így abszolút szinte csak őt látjuk, de mivel sziluett lévén egy fekete foltról van szó, és az adott képi kontextusban ez minimum furán hat, mondhatni érdektelen, megpróbálja a szem kikerülni, ami kényelmetlen, a középre szerkesztés pedig szintén kényelmetlen itt a képen, ahogy írtam, ketté van osztva az egész, kapkod a tekintet, nem hiszem, hogy ez jó út lenne. A cikkedben jobb bulifotók voltak.[ Szerkesztve ]
-
Exfury
tag
Köszönöm a véleményeket, kritikákat, tanácsokat
Próbálok ügyelni ezentúl rájuk
-
Exfury
tag
válasz
runner 125 #24866 üzenetére
Hogy találtad ki ?
Különben nem szándékos volt, hogy így linkeltem .... a véletlenek
-
jorden06
senior tag
válasz
Kazimír #24859 üzenetére
én se nagyon értek a dologhoz, csak laikusként gondolom, hogy semmi értelme perre vinni a dolgot - még ha nekünk is van igazunk, és véletlen meg is nyernénk. rendőrségre, bíróságra járni, ügyvéd fizetés, a stressz és a meló vele. egyszerűen nem éri meg.. sajnos bele kell törődni, hogy ilyen létezik, és hogy nagyon sok a gerinctelen ember..
-
sztyui2
őstag
válasz
Kazimír #24859 üzenetére
Azt írták, hogy a pályázók képei nem felelnek meg az ő elvárásaiknak, ezért nem kívánnak zsűrizni sem.
Aztán még a levél végén van egy ilyen, idézem:"Természetesen az anyag kiállitása a MAOE NEVÉNEK EMLITÉSE NÉLKÜL belátásotokra van bizva."
Így lett egy kiállítás, amin asszem kb 3 ember lezsűrizte a képeket(ha már a MAOE nem volt képes), és eldöntötték, hogy én nyertem meg a pályázatot.
A zsűriből az egyik ember rendes volt, mert ő is MAOE tag, fotóművész és művészettörténész, és ő is ugyanúgy fotózott velünk még nyáron, mint a többiek, viszont ő nem szúrta hátba az összes pályázót(tök véletlen a mi városunkban született és él is) és el is vállalta, hogy zsűrizik is. Nameg a kiállításhoz a kereteket is ő szerezte. Nyeremény ügyben sajnos ő sem tudott tenni semmit sem. -
Dtomi
őstag
Kicsit a segítségeteket szeretném kérni!!! Mivel manapság már semmit nem lehet megnyerni csak ilyen faramuci módon. Amit egyébként igen gáznak találok, de most úgy látom a mi verziónk 1000x jobb lett, mint a jelenleg vezető. Szóval ha regelve vagy YT-on és ha TETSZIK a klipp nyomj a love it-ra!!!! Köszönöm a figyelmet
-
Dare2Live
félisten
válasz
sztyui2 #24851 üzenetére
ezt a megfordítottákon befordultam.
a többit nem minősítem, alapvéleményem, hogy a régi nagy Magyar nevek "90%" dekadens elmaradott analogbuzi lokaki... igazi sírás pedig akkor fog el amikor a piac nagy részét uraló kokler esküvőfotósok képeit nézegetem, az itt publikáló réteg egy jó része rendes felkészülés, egy ingyen megcsinálom esküvő után messze verné őket minőségben.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sztyui2 #24851 üzenetére
Ügyvédnél utána kellene kérdezni, hogy a pélyézati kiírás szerződésnek minősül-e, mert ha igen, akkor az mindkét felet kötelezi. És mint olyan, a szerződés egyoldalú megváltoztatása nem megengedett...
Másfelől meg a rendező ilyen hozzádállása sem túl korrekt, legalább megkérdezte volna, hogy mit szólsz, hogy belekevernek a képeid közé egy totálisan oda nem illő művet, ami ráadásul egy negatív hanglatú kép (tehát közvetve ezzel a te képeid megítélését is rontja adott esetben). Milyen volt a zsűri, amelyik döntött?
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
Szten Márs #24839 üzenetére
Hát gyerekek, örömmel látom, hogy nektek még újdonság ez a naplementés trükk
Nekem sajnos nem az
Történt ugyanis, hogy egy kiállításra szépen előhívattam a képeimet, odaadtam a kiállítónak, aki pedig valamilyen oknál fogva úgy döntött, hogy megfordítja ezt a képem.
Így sikerült egy ilyen kiállítást összehozni, amin mint látjátok, fordítva van a kép. Pedig vicces, mert direkt rá kellett írni a hátuljára a kép címét és fotósát. Nem látta, hogy hogyan van ráírva?
Jah, és plusz még egy kis ízlésficam a rendezőtől: Látjátok, hogy majdnem mind az én képem itt. Kivéve az alsó sorban jobbról a második. Nem értem miért kellett valaki másnak az egyetlen temetős képét berakni az enyémek közé
Most látom, talán a jobb felső sarokban lévő képemre nem emlékezhettek, mert nem biztos, hogy beraktam ide. Itt megnézhetitek.Jah, és még egy kis üröm az örömben, hogy ez annak a pályázatnak volt a "záróünnepsége", ahol pl többek között Eifert is lejött hozzánk egy napra fotózni.
Jah, és a legnagyobb szomorúság az egészben, hogy megnyertem a fotópályázatot, azonban a MAOE írt egy gyönyörű szép emailt két héttel a kiállítás előtt, hogy nem fogja kifizetni a meghírdetett 100ezer ft-ot az első helyezettnek, és a továbbiakban nem kívánnak résztvenni a pályázattal kapcsolatos dolgokban. A kiállítást megszervezhetjük, de a nevüket ne említsük meg...
Mondanom sem kell, igen nagyot csalódtam a nagy "fotós öregfiúkban", mint pl Eifert János, Baricz Kati, vagy Dozvald János...
Sajnos én ilyen nagy nevek ellen nem tehetek semmit és nem követelhetem a pénzem, pedig én mindent végrehajtottam a pályázat érdekében, ők pedig a rájuk eső részt valahogy elfelejtették.[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Koszi mindenkinek
-
nesa
veterán
-
nesa
veterán
-
Exfury
tag
a hétvégén sikerült megörökíteni
[link] -
drkbl
őstag
válasz
Magnum_ #24801 üzenetére
Dinamikát inkább kitekert kormánnyal, ne az egész kép döntésével. (Abból az irányból, amerre a kocsi menne, és az lehetőleg a kép belseje felé legyen; dinamika, de uralt). Meg kellene keresni (le/fel, inkább le; balra-jobbra) azt a nézőpontot, ahonnan a karosszéria a legkifejezőbben mutat (sportos, tágas, agresszív, ...), élek csillogva vezetik a szemet, stb.
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz
Magnum_ #24801 üzenetére
(#24817) Chapel: Erről a fotózásodról láttunk már képeket? Ez a barna rucis lány nem rémlik. Amúgy a napszemüveges Sirály!
(#24805) Saint_: Itt már egy fokkal jobb a háttér, de még mindig nem az igazi. Ügyelj rá, hogy a képen a terelővonalak rendben legyenek: vízszintes = nyugalom; átlós = dinamika, mozgás; függőleges = állandóság. Egy parkoló autóhoz nem illik az a sok átlós elem a képen.
Javaslat: menj közelebb, próbáld alacsony szemszögből fényképezni. Szokatlan lehet pl. a közeli távolság + nagylátószög.
Ha meg mindenképp ilyet akarsz fotózni, akkor válassz ki egy nagyon szép helyet. Ha csak növényzet van körülötte, akkor elvileg nem lehet zavaró elem.(#24801) Saint_: kompozíciós hibának számít, ha a mondanivalódat nem foglalod össze. Zsúfolt, figyelemelterelő háttér. Próbáld tisztázni a témát. Keress jó háttért az autónak.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
runner 125 #24812 üzenetére
igen akartam is irni,hogy a téli acél felnit ne vegyéltek figyelembe, a 16os alukarikák, most a garázsban várják a tavaszt....
(#24810) Bikerman: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz
Magnum_ #24801 üzenetére
Szeva!
..mivel ez egy kis autó, én mindenképpen alsóbb - békaperspektívából fotóztam volna.
..vagy akár részleteket is kiragadhattál volna.Legfőképpen a téli felnik" zavarják a szemem, azok sajnos rontják az összhatást.
Úgy tudom van Neked hozzá jó kis alufelni garnitúra, próba majd azzal is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Szten Márs #24794 üzenetére
Szerintem az Aktív riportjában ő volt. 14 másodpercnél a vizes jelenet kísértetiesen hasonlít a harmadik képhez.
Aktív témák
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...