- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
Ha már madár:
[link] -
törölt tag
válasz
Kh@oSz #27693 üzenetére
A színhibákról és az ágakról tényleg nem tehetsz, viszont vállaltad ezt a rosszul sikerült fotót. Legtöbbünk szerint ez most törölhető, viszont láttunk már tőled sokkal jobbat is. Ez van, nem sikerülhet mindig minden jól, viszont tanulni a jóból és a rosszból is lehet.
-
Brumi
senior tag
válasz
Zozzant #27685 üzenetére
A gép nagyon jól néz ki, nekem csak annyi a gondom vele, hogy túl kicsi részen éles. Persze gondolom ez volt a koncepció lényege, de valahogy egy kicsit több éles részlet belefért volna. Lehet, hogy csak nekem rossz a szemem, de mintha a Spotmatic felirat már kicsit elmosódott lenne...
-
eastsider
nagyúr
válasz
runner 125 #27680 üzenetére
hüm hüm...
szerintem nem ez a legelőnyösebb oldala a lánykának+ valahogy kellemetlen hatást ér el a garbó.. btw. furcsa a nézőpont. szerintem megérné újralőni, mert amúgy szépséges
vagy csak én vagyok nyomorék?(lehet)
-
válasz
runner 125 #27680 üzenetére
Szeva!
Elfelejtetted kiírni a telszámát!
Jó kép lett, kicsit fura arcformát ad, hogy a haja a bal szeme felett nem takarja a homlokát!
-
Kh@oSz
aktív tag
Tényleg felesleges volt a hdr. Anélkül is ki lehetett hozni belőle valamit
Rem így már jobb lett!
A CA-val sajnos nem tudok mit kezdeni (nem értek hozzá
) . A régi obi hátránya.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dale
aktív tag
válasz
máyköl #27671 üzenetére
Jó ötlet, majd ha legközelebb arra járok, megpróbálkozom vele. Itt állvány sem volt nálam, meg csak úgy koncepció nélkül szoktam lövöldözni.
(Mondjuk a barátnőm kicsinálna ha megint Washington DC-be akarnék menni kirándulni, most nyáron Cleveland és környéke lesz a soros, az Erie tónál vannak klassz világítótornyok. Na oda majd viszek állványt is és nem leszek szégyenlős.
)
[ Szerkesztve ]
-
-
Dale
aktív tag
-
Dale
aktív tag
válasz
máyköl #27668 üzenetére
Igaz, kicsit rá kellett húzni a recovery-t hogy ne legyen a világító gomboknak hülye színe, de az meg levitte a hátteret. Mindenesetre meg lehet csinálni, itt van előttem csak a flickr nem enged képet simán lecserélni.
De a lényeg hogy összehozható és a light box került vagy 500 forintomba, ebből közel 400 a fehér dekor karton.
-
Dale
aktív tag
Faragtam ma egy lightboxot, jó móka, csak majd rendes megvilágítást kell berhelnem hozzá. Itt egy teszt kép: (Link a képre)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
máyköl #27655 üzenetére
LOL.
Ne haragudj, de Te KO vagy, hogy meg sem nézed nagyban a képeket.
Van, hogy egy tök homály kép kicsiben még mutat valahogy, de nagyban csapnivaló. Ezért illik szerintem min. 800-1000 pixel szélességű, vagy állónál magasságú képet feltenni... Szerintem. Mintha már már talán más is írta volna, hogy ajánlott 1000 pixel széles/magas képet betenni.[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
válasz
máyköl #27647 üzenetére
De ott az a medium ikon és azzal máris kisebb
. Ettől függetlenül én is 800x akármennyi meg néha 600x akármennyire kicsinyítek és feleslegesnek tartom netes feltöltéshez az 1280-at
Amúgy szerintem is kár ezen HRD-t használni. Amúgy a HDR izé helyett inkább a CA-t tüntettem volna el róla meg ilyenek.CA=Kromatikus aberráció. Általában a nagy kontrasztú témáknál jelenik meg és valamennyire függ az adott obitól is, hogy milyen mértékben, cián és piros színű kontúrként. Ezt én Lightroomba szoktam kezelni, ha van. De szerintem a Photo Shop is tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Kh@oSz
aktív tag
válasz
Szten Márs #27646 üzenetére
Sztem a HDR képek többsége is természetellenes hatást kelt és színeket tartalmaz, talán ezért is lett ilyen. De amint visszajutok erre a helyre napsütésben ,lesznek természetes szép képek.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #27646 üzenetére
Én össze vissza tologatom, jobbra, balra, fel, alá, mert akkora a kép.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Kh@oSz #27644 üzenetére
Ez meg szörnyen túlszaturált, rikító, természetellenes, ráadásul igen furák lettek a színek - egyszóval ez így sem lett nyerő. A kettő között lenne az ideális megoldás.
Amúgy ide teljesen felesleges a HDR, egy kis kontrasztot adhatsz az eredeti képre, jóval jobb eredményt kapsz, mint ezzel a HDR-rel.mályköl: miért, szerinted 1280 x valamennyi a natív képmérete a gépének?
Le van méretezve.
-
MrBean55
aktív tag
válasz
máyköl #27640 üzenetére
Lehet hogy egy picit félreértettél valamit.
Ez a kép - mint írtam - ISO400.
De vannak ISO1600-asok is, amik szintén nem lettek rosszak, sőt meglepő módon elég jók lettek.
Ahogy most nézegetem, az ISO400-as képekre 1/15 és 1/40 közötti záridőket látok.
Az ISO800-asok 1/40 és 1/100 között.
Az ISO1600-asok 1/80 és 1/125 között, plusz van 1 db 1/25-es is de annyi már egy kicsit azért sok volt neki.Én sem tudtam mindig kitartani az időt, a rosszabbakat eldobáltam (már a helyszínen), de relatíve nem sokat. Ez csak 35 mm.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Kis makro bohockodas ,meg ismerkedunk.
-
MrBean55
aktív tag
válasz
kiskornel #27637 üzenetére
Köszi.
Egyébként ez a kép konkrétan 1/40 mp és f3.2.
A "nem megismételhetőség" miatt elég sok képet csináltam és kísérleteztem is mindenféle beállítással, legnagyobb meglepetésemre az ISO1600-as képek is jók lettek. Eddig (korábban) nem voltam elájulva a D40-en az ISO1600-tól de a Fáraó ezt megváltoztatta.Nyilván helyzetfüggő is a dolog, úgy tűnik hogy itt "jó" volt a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Snakeiboy #27631 üzenetére
Minden attól függ, milyen képet szeretnél viszontlátni végeredményként (világos / sötét, lapos / kontrasztos, fekete-fehér / normális / túlszaturált, stb...Ezek csak az elvárások, ehez jönnek még hozzá a helyszínen uralkodó valós fényviszonyok (mennyi és milyen fény jön be az ablakon: a fény forrása, iránya, lágysága ill. keménysége, fókuszáltsága, színezete, hogy mennyire van világos / sötét a szobában, stb.). Ezeket mi nem tudhatjuk, nem vagyunk gondolatolvasók...
Egyébként ilyen képhez pont nem kell vaku, megöli a hangulatát. Inkább fogj egy nagyobb hungarocell táblát és deríts azzal.
[ Szerkesztve ]
-
MrBean55
aktív tag
válasz
sztyui2 #27620 üzenetére
Én is megcsináltam, elsőre 0 pont.
Jó játék volt, cserébe kaptok egy friss képet tőlem, most vasárnap csináltam itt Bp-en.
Tudom hogy "klisé", meg középen van ..., de nekem tetszik. Minden véleményt szívesen veszek, köszi.
D40 + 35/1.8, a "biztonság" kedvéért NEF + Basic JPG-ben lőttem, ez a Basic JPG-ből készült, ISO400. -
sztyui2
őstag
Nekem is szar TN panel van, sőt, gagyi laptopba, és semmi beállítási/kalibrálási lehetőséggel
Gyárilag be van állítva valamilyenre, és nem lehet rajta állítani
Szerencsére elég jól van beállítva, ált. a képeim a legtöbb monitoron normálisan néznek ki és minden monitortesztelő ábrát tökéletesen látok, szóval lehet még jobb is így, hogy nem tudok álligatni, lehet csak elrontanám -
63
, ahogy olvasom, épp a másik irányba kellene konvergálnia az eredménynek... Vegyük le belőle a színtévesztésemet és a TN panel fantasztikusan jó megjelenítő képességeit.
-
*Ropi*
félisten
0 pont, de dél óta ülök a monitor előtt, szóval még kipihentnek sem mondható a szemem.
-
Snakeiboy
aktív tag
Valaki segithetne nekem!
Szeretnek egy olyan tipikus ablakban ulos, kint esik es szomoruan bambulva a kulvilagfele kepet kesziteni. Ahol az arc tukorkepe latszik az uvegen visszeverodve es kint persze sotet van. Nem tudom hogy milyen beallitasokra is lenne szukseg hogy normalissan nezen ki. Ha valakimegprobalna leirni hogy mikent lehetne megoldani azt megkoszonem. -
sztyui2
őstag
válasz
Slowman #27622 üzenetére
Valahol lehet regelni és akkor elküldetheted magadnak emailben az eredményt, és gondolom azt kéne továbbküldeni. De gondolom ezt nem sokmindenki találja meg, mert semmi se mutat rá az oldalon
Mondjuk én se találtam megÉn is simán print screent küldtem. Igaz, hogy Photoshoppolható úgy az eredmény, de remélem azért elfogadják a print screent is...
-
Slowman
aktív tag
Én 8 pontot értem el
. És hogy kell elküldeni az eredményt? E-mailbe, schreenshottal vagy hogy?
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
Teszteljétek mennyire látjátok jól a színeket!;-)
[link]
Lehet nyerni Lenspent meg ilyeneket és csak meg kell csinálni
Én alapból megcsináltam úgy, hogy nem is tudtam hogy van nyeremény, mert kíváncsi voltam
A 0 pontos a legjobb.
Én 0 pontosra megcsináltam, hiba nélkül tökéletesre, természetesen elsőre(mondjuk másodjára nem is éri meg próbálkozni, akkor már úgyse reális az eredmény...)
A 0 pontosok között még kisorsolnak pluszba valamit
Hajrá! -
inzsellér
tag
válasz
máyköl #27615 üzenetére
Két kartonlapom van, az egyik a tárgy alá kerül, a másikat ráraktam, és a mögötte lévő falnak támasztottam, elég merev ahhoz, hogy ne dőljön el, (különben a Pyrex-nél vettem, van több színben is). De már támasztottam ki gépállvánnyal is, az is elég volt. Méretük 500x700 mm, tehát nem A-1-es méret, (az 594x840 mm) bocs.
[ Szerkesztve ]
-
jenei92
senior tag
-
inzsellér
tag
Egy sötét hátterű (nem hó)virág -
Daniel Alves
őstag
válasz
*Ropi* #27605 üzenetére
Közben csináltam még 1-2 szupermakró képet!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Daniel Alves #27604 üzenetére
Hát, ha azt szeretnéd látni rajta, amit tényleg mutatnia kell, akkor igen.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Daniel Alves #27601 üzenetére
A diagramot hisztogramnak hívják, a három színcsatornát (R,G,B) látod ott. A cicás képen mintaszerű az ábra, legalábbis ami a wb-t (fehéregyensúlyt) illeti, mert szinte tökéletesen fedik egymást mindhárom színcsatorna dombjai-völgyei. Kissé alexpós (sötét) a kép, ez szemmel is látható, meg a hisztogram sem tölti ki teljesen a skálát. Minél inkább jobbra tolódik el a hisztogram, annál inkább világosabb a kép. Ennek a képnek jót tett volna +2/3 Fé (Fényérték) Ev kompenzáció, ezt kézzel kell beállítanod a gépen, mielőtt lenyomod az expógombot. Ha túl sokat adsz rá, akkor a világos részek kiégnek (nem látod a részleteket bennük), vagy ha nagyon lehúzod, akkor meg a sötét részek buknak be és azokban nem lesz részlet. De csak csínján ezekkel a beállításokkal, mert amíg nincsen kalibrálva a monitorod, addig csak nálad fognak úgy kinézni a képek, mint amilyennek látni szeretnéd őket.
[ Szerkesztve ]
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok! A héten tettem szert egy Samsung ST500-ra! Teljesen zöldfülű vagyok!Még most kezdem megszokni a gépet illetve tanulgatni az alapokat!
Lenne 1 kérdésem! Pontosan mit jelent minden kép jobb alsó sarkában ez a diagram?
Mikor jó és mikor nem?
[link]
[link]Illetve egy kezdőnek milyen tanácsokat tudnátok ajánlani!?
[ Szerkesztve ]