- Viszlát, iPhone SE!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 5G szintre lépett a Galaxy A0 széria
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
máyköl
veterán
Köszi mindenkinek! Gyakorolnom kell, még ez az éjszakait. A nagy baj az volt, hogy a nay hó miatt, nem voltak kocsik. 3percenként jött 1, pedig ilyenkor ez az út tele szokott lenni kocsikkal.
-
válasz
sztyui2 #26285 üzenetére
Ha nem kell túl sokat vágni, akkor ugye kb. 3800-ból csinálunk kb. 1x00 pixel széles képet. Szerintem sokat jelent a kicsinyítést elvégző program minősége, és a kicsinyítésnél alkalmazott eljárás. Magamnál, Nikon oldalon azt látom, hogy a Capture NX egy remek mindenes.
Slowman: Vagy még nekem úgy jönne be nagyon, ha az első narancs közelebbi peremétől kb. a közepéig tartana az éles rész.
Na, még egy mod: múltkor én is félbevágtam hasonló célra egy mandarint, de mire kivettem volna a gépet a táskából, addigra megettem...
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
forceberg #26280 üzenetére
Igen, életlennek tűnik. Azonban tisztán látszik, hogy hol kellene lennie az élességnek. Ha nem mozdult be, akkor egyszerűen élesíteni kell rajta, ugyanis ha egy képet lekicsinyítünk, akkor ugyebár élesíteni kell rajta. Ennyi a titka
Nem a rekeszeléstől függ, attól még ugyanúgy "életlen" lesz számunkra kicsiben(100% crop-ot nézve lenne értelme a rekeszelésnek élesség szempontjából, mert nyitott rekesznél kicsit lágy az obi és ez rekeszeléssel orvosolható), kicsiben viszont csak nagyobb lesz a mélységélesség a képen. Szűkebb rekesz esetén is élesíteni kellene a képen.
Természetesen nagyban nem kell élesíteni és kicsiben sem kell túlélesíteni...[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
válasz
máyköl #26279 üzenetére
Ahogy forceberg mondta, kicsibe jó nagyba életlen. Ha nem 1.8-al hanem kicsit kisebb rekesszel fényképeznél (kb 2.8, de lehet elég lenne 2.2 is) akkor lehet élesebb is lenne és belefért volna a DOF-ba az első narancs teljesen. Kicsit zavaró, hogy a széle kilóg belőle.
Ricsi túl sok CSI-t nézel
. Amúgy jogos
.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
Aki tud, az majd pls írjon kommentet is flickr-en, a narancsos képre.
-
sztyui2
őstag
válasz
máyköl #26275 üzenetére
Nem rossz, tetszik a dof meg a zöld szín, meg a narancssárga és jól is illenek egymáshoz, de könyörgök ne adj már ilyen címeket a képnek, hogy "narancs", "levél", "templom", mert nagyon lerontják a képek "hangulatát", ugyanis ezáltal nagyon semmitmondóak lesznek. Flickr-en szerencsére van arra lehetőség hogy ne adj címet a képeknek
-
GabN73
addikt
Sziasztok!
2-3 napja befejeztük a barátom motorját,kivittük fényképezni.Nem mesterművek,de gondoltam kis offba beleférMég sokat kell tanulnom,de el szeretném sajátítani a fényképezés dolgait
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
Ma mindenképp terveztem egy fotózást, de a nagy hó miatt, nem mentem ki. Inkább bent a házban fotóztam:
-
máyköl
veterán
válasz
Agent87 #26261 üzenetére
Nekem nagyon tetszik. A háttérben lévő naplemkente ad neki egy nagyon jó hangulatot. Viszont egyet kell értenem Fejo-val. Portrénál is van egy ilyen szabály, hogy hagyni kell teret, az alany nézési irányába, és szerintem is a másik oldalt kellene lennie az embernek. De hozzá kell tennem: Így is nagyon jó!
-
Sada88
aktív tag
hali!
még nem jártam erre
szóval rögtön kezdenék is egy tegnapi alkotással.
http://www.flickr.com/photos/sada1988/4313043211/
csak kegyetlenül véleményezzetek -
priusz
aktív tag
válasz
Spawn25 #26258 üzenetére
Nem vagyok szakértője a témának, de néhány észrevételem van:
Ha már van tükrösöd érdemes játszani a mélységélességgel. Portrénál általában a szépen mosott homogén hátteret próbálunk létrehozni, ezt tág rekesszel tudod elérni. Így a háttér nem vonja el a figyelmet a fő témáról, a portréalanyról.Szerintem ilyenkor ajánlatos "A" módban használni a gépet főleg kezdőknek!
Ami szerintem elég nagy hiba, hogy az első képen a faágak "kiállnak" a hölgy testéből, ez elég zavaró.Én ennyit tudtam hozzátenni, majd a nagyok elmondják a többit.
-
FixY67
senior tag
-
kricsi81
senior tag
Ja nem úgy értettem
14 amúgy szeptemberben múltam[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz
Tomate #26238 üzenetére
Nekem a 2, 3 tetszik. Ezeken látszik, hogy megkerested a legjobb látószöget. A többit inkább az alkalom szülte pillanatfelvétel (szerintem), amiből hiányzik az átgondoltság. Ne érts félre, lehet attól még szép, de inkább csak emlékfotónak jók.
- A 2-on kicsit minden kék, feltekerném a wb-t a meleg felé.
- a 3-on sokat vágnék a tetejéből és az aljából is. Olyan panorámásra. Kicsit még lehetne piszkálni a kontraszton + fényerőn, és akkor nagyobb lenne a látótávolság (a háttérben a hegyek jobban előtűnnének).
Még talán az 5-et megnézném felvonó nélkül. -
Agent87
aktív tag
válasz
Tomate #26238 üzenetére
a városi képek tök jók lennének de a felvonó nélkül
nem tudja valaki ilyesmi képet honnan lehet bp-n csinálni? olyanra gondolok hogy így látszódnak a kivilágított utcák szinte mint egy légifelvétel. a gellérthegyről már próbálkoztam de csak sötétséget látni onnan nem utcákat.
-
eastsider
nagyúr
válasz
philoxenia #26232 üzenetére
így nomyjuk, mi Balatoniak
Te ez olyan mint a zárhibaaaa -
eastsider
nagyúr
-
D4rkm4n
őstag
-
Chapel
addikt
Van valaki aki a velencei-tó közelében lakik? Érdekelne h lehet e már korizni rajta,van e már jó jég
??
szerk:
időközben olvastam előrejelzést és nem alkalmas[ Szerkesztve ]
-
Paarthurnax
senior tag
Corrupt JPEG képek javításával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Egy éve keresek megoldást pár sérült JPEG kép javítására, de eddig az összes "javító" progi kudarcot vallott.
-
BLOODSHOT
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
lancy
tag
Hi!
Az elso kepek egyike a digitalis tukorreflexes gepek vilaganak felfedezesenek hosszu rogos utjan.
Pls csak gyengeden
-
priusz
aktív tag
válasz
Tomate #26203 üzenetére
Az első kép kifejezetten tetszetős, jó ránézni. A második sem rossz, szerintem jó az a vágás, legalább van előtere a képnek.
A harmadik nem hiszem, hogy kézből készült volna az exif adatok alapján 8 másodperces volt a záridő.
Viszont ami talán a képminőség rovására mehetett az a 22-es rekesz. -
-
bmx powa
tag
Dehogy önportré, "hisz én g3cijól nézek ki!" (Napirajz.hu)
Fogalmam sincs hogy miért nyúl az illető, nemsok emlék maradt arról az estéről, sikerült teleportálni. A háttérválasztás valóban nem a legelőnyösebb.