- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 5G szintre lépett a Galaxy A0 széria
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Brumi
senior tag
-
-
Brumi
senior tag
válasz
BV92NTZ #26890 üzenetére
Köszi! Egy egyszerű fehér TV-állványon van a mécses.
A panorámádnál sokat kellett volna vágni ha kiegyenesíted? Egy picit zavaró, hogy ennyire ferde.
Én mikor hegyre megyek panorámát fotózni, mindig átgondolom, hogy milyen irányban akarok fényképezni, és hogy abban az időszakban hol fog járni a nap. Rengeteget számít a végeredménynél. Nem egyszer szívtam meg korábban, hogy rossz időben mentem fel a Hármashatár hegyre, és a városi panorámánál minden tiszta homály volt. -
BV92NTZ
csendes tag
-
vakondvok
tag
sziasztok : )
[link]
kis lazítás közben készült : ) -
jenei92
senior tag
-
BV92NTZ
csendes tag
Kosoznom szepen a velemenyeket.
A szinek egy kicsit elvannak futva foleg a elsoben...tudniillik...egy HDR-t akartam kesziteni.(High Dynamic Range).Az nem mindenkinek tetszik....de a regi SLR camerammal...az lett a legjobb kep...es a Dacias.Jobbra nem tudtam csinalni.Mostanaban mar vigyazok....hogy es mint alakitom at a kepeket...es csak ha nagyon szukseges nyulok hozzajuk.
-
Brumi
senior tag
válasz
sztyui2 #26872 üzenetére
Nekem mindkét képénél olyan érzésem volt, mintha valami 20-30 éves fénykép került volna elő és azt szkennelte volna be. A Dacia-s képnek jó a hangulata, de én is megnézném BW-ben.
Én sokszor évekkel később veszek elő fényképeket és újrafeldolgozom. Általában teljesen más lesz az eredmény.
-
sztyui2
őstag
válasz
Kazimír #26871 üzenetére
Az a baj hogy előfordul az ilyen. Velem is elő szokott fordulni hogy túlhúzok 1-2 csúszkát vagy görbét és aztán megnézem hogy előtte milyen is volt, és az előtte kép már túl fakónak tűnik sokszor a túlhúzott görbe miatt. Ezért meghagyom a rosszat. Ennek kiküszöbölése érdekében érdemes várni 1-2 órát vagy egy napot vagy ilyesmi és aztán újra ránézni a képre. Akkor már azért nagyjából látja az ember, hogy mégiscsak túlhúzott itt egy-két dolgot
-
Kazimír
őstag
válasz
Szten Márs #26870 üzenetére
Itt a monitorral lesz valami bibi, amin utómunkázta. Nem tudom elképzelni, hogy valaki ezt így amúgy jónak találja.
A második képet a szocio-környezet miatt fekete-fehérben tudnám még elképzelni. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
BV92NTZ #26867 üzenetére
Ez brutálisan túlszaturált és műanyagos lett sajnos. Egy képet fel lehet pezsdíteni kis kontraszttal, kis szaturációval, de ez nagyon túllőt a célon. A Dacia-s képed kifejezetten jó meglátás, klassz kompozíció, de szerintem az is túlszaturált lett, főleg ahhoz a téméhoz képest, pedig tényleg, az egy remek kép alapvetően.
-
BV92NTZ
csendes tag
Megneztem a kepeidet erdelyrol EASTSIDER.Nagyon szepek.Az a hely...hol van ahonnan fentrol latszik az a varos.Merrefele? Orvendek ha tetszenek a kepeim.Szepek a macskas kepek.Foleg az elso.nagyon jol sikerult velemenyem szerint.Nagyon nehez allatot fenyekepezni, FOLEG MACSAKT!
Agent 87@ Igen kar h csak a hegy tetejet erte a naop...(900m....az azert....nalunk nem is hegy...nem is domb
) De keson ertem fel arra a helyre...ahonnan ez latszik...es...hideg is volt..olyan -15 fok.....es hamar eljottem, de sztem a tavasszal meg felmegyek oda...mert tetszett a hely...de korabban kell, h ne sotetedjen ram
A honlapomon...a kepek kozott...van egy par ami a regi kamerammal keszult...ami egy Panasonic....volt...s nem DSLR, azok kozul...sok...nem a legsikerultebb.....ugyhogy nem kell megijedni.Ma felrakok 2 kepet.Mind a 2 a legjobb a velemenyem szerint amit a regi kamerammal keszitettem, photoshop besegitsegevel. Kernek nemi velemenyt ha lehet
Az eyik kep Brasso egyik varosnegyede...a masik pedig a HIRES ROMAN NEMZETI AUTO
ACIA.....
[ Szerkesztve ]
-
BV92NTZ
csendes tag
Megneztem a kepeidet erdelyrol EASTSIDER.Nagyon szepek.Az a hely...hol van ahonnan fentrol latszik az a varos.Merrefele? Orvendek ha tetszenek a kepeim.Szepek a macskas kepek.Foleg az elso.nagyon jol sikerult velemenyem szerint.Nagyon nehez allatot fenyekepezni, FOLEG MACSAKT!
Agent 87@ Igen kar h csak a hegy tetejet erte a naop...(900m....az azert....nalunk nem is hegy...nem is domb
) De keson ertem fel arra a helyre...ahonnan ez latszik...es...hideg is volt..olyan -15 fok.....es hamar eljottem, de sztem a tavasszal meg felmegyek oda...mert tetszett a hely...de korabban kell, h ne sotetedjen ram
A honlapomon...a kepek kozott...van egy par ami a regi kamerammal keszult...ami egy Panasonic....volt...s nem DSLR, azok kozul...sok...nem a legsikerultebb.....ugyhogy nem kell megijedni.Ma felrakok 2 kepet.Mind a 2 a legjobb a velemenyem szerint amit a regi kamerammal keszitettem, photoshop besegitsegevel. Kernek nemi velemenyt ha lehet
Az eyik kep Brasso egyik varosnegyede...a masik pedig a HIRES ROMAN NEMZETI AUTO
ACIA.....
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #26861 üzenetére
Miért?
Szerintem nagyon is fontos szempont egy modellfotóban a háttér. Nem mindegy, hogy a háttér egy fehér fal, egy vörös fal, vagy az Atlanti-Óceán. -
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Én sem nagyon osztottam meg a fényképeimet a fórumon, de most már kíváncsi lennék arra, hogy mások miként vélekednek 1-2 képemről.
Elsőként egy termékfotót tennék fel:
nagyban[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz
BV92NTZ #26858 üzenetére
Üdv itt a fórumon!
belenéztem a galériádban, és tetszett, amit ott találtam
érdekes így "amatőr" szemmel látni Erdélyt.. nem a promofotókon, ill nem a saját "keresőmön" keresztülbár mostanában eléggé rákattantam flickren az Erdély témára (magyar fotósok által készített képek.alap)
ha jol látom ez Brassó! ott a felirat a Cenkengyönyörű! szép kép! érdekes így télen! igaz, hogy csak egyszer voltam, idén nyáron... teljesen más volt
vannak képeim nekem is Brassóból, ill. Erdély más területeiről is. íme a set-em. ha van kedved nézd meg: [link][ Szerkesztve ]
-
BV92NTZ
csendes tag
Hello mindenkinek! Uj vagyok errefele...tudniilik...Erdelybol...maskepp mondva...Romaniabol vagyok. Kivancsisag keppen....kerestem en is egy magyarorszagi fenykep forumot es ezt kaptam
Romaniaban mar tobb ilyen forumon resztvettem....de gondoltam lam hogy itt is milyen.Nem vagyok profi, orokke is szerettem a fenkepezest es az autokat.Fokebb, autos kepeket keszitek, de nemcsak.Tajkepet is, portrekat kevesbe, sportesemeneken fenykepezek, stb. Nikon d3000-es gepet hasznalok a sima 18-55-os objektivel.Most aztan...keszulok vasarolni...egy...70-300-ast
. a kepeimet meg lehet nezni az alairasomban levo site-mon, de ide is felteszem majd a legjobbakat...es varok velemenyeket. (elore is elnezest kerek ha megsertettem vaalmilyen szabalyt...de most tanulom meg az itteni forum szabalyait) Itt egy teli Panorama a szulovarosom
rol!
[ Szerkesztve ]
-
_Gudella
senior tag
válasz
kricsi81 #26826 üzenetére
Szerintem a második képen tényleg csak a világítás jó, de póz szerintem bozalmasan előnytelen. Azon a képen ránézésre a modell sunyi, alattomos negatív alak benyomását kelti, a másik két képre meg ez egyáltalán nem igaz. Ez persze adott esetben lehet célja is a fotónak, de szerintem itt nem az volt.
Szerintem is a harmadik a legjobb, kritizálni én is annyit tudok benne hogy a háta mögötti vaku fényét kisebbre kellett volna vanni. De ez tényleg jól sikerült.
-
zso79
őstag
Eddig gyűjtöttem a bátorságot, első postom...
Szerintetek? [link]
-
rumos14
nagyúr
válasz
runner 125 #26848 üzenetére
én maradok is
-
törölt tag
válasz
máyköl #26843 üzenetére
Miért a 2? Indokod is van?
Szerintem pont az a legrosszabb. A modell púpos, a beállás esetlen, fenekénél a legszélesebb, férfiatlan. A világítás ami szerintem egész jó. Ettől függetlenül, ha az én képem lenne, nálam elsőre delete-gombos lenne.Szerintem a 3-dik a legjobb! A póz érdekesebb, a modell tekintete sokkal szuggesztívebb. Jó a fél arcos megvilágítás, mégsincs bebukva a sötétebbik fele. A hátába villantott vaku is egész jó próbálkozás, habár kicsit gyengébb fényerővel harmónikusabb lenne. Az FF is jobb döntés, az egészen látszik, hogy volt benne koncepció.
[ Szerkesztve ]
-
-
rumos14
nagyúr
válasz
kricsi81 #26831 üzenetére
nekem egy ND400-as és egy ND8-as szűrőm van (meg egy átmenetes), nord fórumtárstól vettem. az első 8, a második 3 fényértéket vesz le, sé a legjobb az, hogy a kettő egymással kombinálható, így 11 FÉ-ket vesz le. a nemrég linkelt Lánchidas képem is ND-vel készült, de ott nem a forgalom eltűntetése, hanem a víz "lágyítása" volt a célom.
ND1000-esest láttam a vaterán, mérettől függően 20-30k, olyanon gondolkodtam, de jobb így a két szűrő, és ez a Hoya nagyon ott van a szeren. már a nyári vakációt tartottam észben, arra készülve vettem, de szép fővárosunkban is találni olyan témát, helyzetet, ahol lehet, érdemes használni.[ Szerkesztve ]
-
vzs
tag
Köszönöm az észrevételeket! Javítok a képen, aztán felrakom újra.
Viszont az miért van az, ha nincs elég fény, mint ezen a naplementés képen, akkor a kép szélei sötétebbek, mintha nem jutna oda annyi fény, mint középre. Normális fényviszonyok között ez a hiba nem jelentkezik.
-
sztyui2
őstag
válasz
kricsi81 #26831 üzenetére
Elvileg a legjobb erre a célra, amit írsz, ez a szűrő. Számomra is ez lenne a legszimpatikusabb, viszont ez 80ezer ft körül mozog, ami eléggé drága szvsz, szóval nálam az ára miatt ez esélytelen.
Az a baj, hogy még egy ND400-as is eléggé drága szvsz(kb 20ezer ft körül), szóval valszeg én majd veszek két ND8-at és inkább ha néha vízközelbe jutok, akkor majd inkább naplemente fele, kék órában csinálom a képet és akkor már mondjuk f8-on is elegendően hosszú záridőt kapok a víz kisímítására. Az a baj, hogy a közelemben nem sok víz van, és a leglátványosabb az szerintem amikor a felhők mozgása mozdul be a képen nyáron, viszont ahhoz meg már tényleg kell az ND1000 vagy szokták úgy is csinálni hogy ND400-at meg mondjuk egy ND4-et vagy ND8-at még rácsavarnak és akkor már egész jó.
Sajna ez nekem még túl drága, főleg hogy most költöttem el majdnem minden pénzem IS kitobira váltás miatt, aztán ha megjön, majd elkezdek gyűjteni 85mm f1.8 USM-re, szóval ND400-at egy ideig biztos nem veszekTalán két db ND8-at majd valamikor március környékén azért veszek, de majd még meglátom addig. Kb csak nyárra balatonra kell majd, szóval annyira nem sürgős
-
kricsi81
senior tag
válasz
eastsider #26830 üzenetére
Énis már elég régóta szeretnék egy ND szűrőt, minimum 400-asat, de lehet 1000-res lesz belőle, (nekem igazából "vizek selymesítésére" kéne) nyáron a tervek szerint megyek majd jó sokat kirándulgatni, biztos sok hasznát venném
(tudja vki, hogy egy normális minőségű ND1000 kb mennyibe fáj egy magyarföldi halandónak?)[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
nem azt mondom, hogy a világ legeredetibb képe, de egy újszülötnek minden vicc új, így nekem is az (volt
)
[link] -
vzs
tag
Köszi az észrevételeket! Nekem fel sem tűnt, hogy kicsit dől a kép.
[Itt fent van nagyban is]Ilyen volt Photoshop előtt:
Ilyen Pohotoshoppal feljavítva, ahogy elöbb linkeltem:Mi a véleményetek, kellett a képre a módosítás?
-
vzs
tag
Belinkelem az egyik képemet:
Érdekelne, nektek mi a véleményetek a képről?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #26805 üzenetére
Nekem már lassan hajam sincsen
De, mondta a Dóri, hogy ott voltatok ti is, elmesélt mindent. Utólag bántam, mert ketten biztosan bátran fotóztunk volna, viszont nem úgy készültem, hogy ti is ott lesztek, egyedül én meg ott szerintem előbb utóbb csak ideges lettem volna
-
törölt tag
válasz
Kazimír #26799 üzenetére
Köszi! Azóta azért elkészítettem egy javított verziót is, amin nincsen szemfehérje-erezet, és annyi kusza hajszál sem. A szempilla persze nem hétköznapi viselet, csak a fénykép kedvéért tette fel, nem is lett tökéletes az sem, a bal oldali egy kicsit el lett bénázva
-
kricsi81
senior tag
válasz
brumesz #26792 üzenetére
Tárgyfotónál (legalábbis szerintem, olvastam is ezt valahol, meg amúgy is) alapkövetelmény, hogy a termék márkája, esetleg típusa (pl obiknál a fényerő+mm+egyebek) jól felismerhető, olvasható legyen, itt ez még éppen határeset.
A parfümöt gondosan le kell törölini fotózás előtt, porszemek, karcok, ujjlenyomatok nem lehetnek rajta.
Mm pontosan vízszintesnek is kéne lennie, ez egy picit dől. Az élesség jó.
A háttérben levő kiégett fénysáv nem a legnyerőbb szerintem, de a sima fekete se lenne a legjobb.
Ha vannak (min. 2) vakuid, akkor a lehető legkönyebb mód a sima árnyékmentes (illetve nagyon hangyányi árnyék) fotó, amit megfelelő felszereléssel mindenki meg tud csinálni, szvsz a leguncsibb tárgyfotó. Pozitívum (legalábbis az én szememben), hogy nem ezt próbáltad megvalósítaniA színvilág kb rendben van.
Amúgy a parfümfotózás szerintem a nehéz tárgyfotó-témák közé sorolható, mert elég nehéz megcsinálni, hogy ne legyen karc, por, ujjlenyomat, egyéb szennyeződés a tárgyon. (illetve nem biztos hogy nehéz, mert ha egy vadiúj parfümöt fotózol, akkor az ugyebár (remélhetőleg) karcmentes, a port távol lehet tartani, ujjlenyomat ellen pedig felhúzható gumikesztyű (a profik is ha jól tudom kesztyűben termékfotóznak, hacsak nincs külön stylist a tárgyak beállítására (több tárgy esetén, esetleg nem stúdiókörülmények között)
Remélem elég kegyetlen voltam
-
máyköl
veterán
válasz
brumesz #26792 üzenetére
Én sem vagyok túl jártas tárgyfotózásban, de azért pár hasonló tárgyat már fotóztam én is. Pl. a mobilom, többször is, dísztárgyakat, stb. Azért próbálok véleményt írni.
Cayman-t csak ismételni tudom, a fotózás előtt le kellett volna törölni róla a porszemeket, nagyon zavaró. Talán PS-el el lehet távolítani.
Jól áll a képnek, a parfüm kék tükröződése az asztalra, abszolút pozitívum.
Az parfüm melletti (ami az asztalon van) fehérség, ami szerencsére még nem mondható kiégésnek, jól áll szvsz a képnek, de a háttérben lévő, háromszög alakú "fehérség" nekem nem tetszik. Azt én eltüntetném, feketére változtatná, amilyen színű a bal oldali háttér is.
Naggyából ennyi, egyébként jó kép!
Bár, hogy őszinte legyek, tőled már láttam jobbat. Persze, nem szoktál tárgyat fotózni, tudom, de csak viszonyításképpen mondom, hogy el tudjad kb. helyezni magadat a saját szinted szerint. Ez az én véleményem.
Máyköl
Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- OLED monitor topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Call of Duty: Black Ops 6 - Ma indul a Season 2 Reloaded
- Hamarosan önthetik a pénzt a DeepSeekbe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...