- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Viszlát, iPhone SE!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 5G szintre lépett a Galaxy A0 széria
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
Aktív témák
-
válasz
kricsi81 #26396 üzenetére
Ez az a hely, ahonnan mindenkinek van képe. Írtam is, hogy régi képek, csak eddig fel sem voltak dolgozva.
A címeresnél vízszintes az, csak maga a címer van ferdén felrakva... Nekem szimplán szép maga az alkotás, és hazafias, honszerető érzelmeket sugall egy ilyen mű. Hogy ezt megértsd, még szerintem nőnöd kell...Meg aztán hazai témában csak extrém esetben lehet újat mutatni.
[ Szerkesztve ]
-
kricsi81
senior tag
válasz
forceberg #26394 üzenetére
1: szerintem eléggé elcsépelt téma, mindenki ilyenkor készíti, ugyaninnen, tehát sajnos nincs benne túl sok egyedi
2: ilyen képeknél szerintem követelmény a hajszálpontosan vízszintesség (tehát kicsit ferdének érzem a képet), nameg nem találom túl izgalmasnak/szépnek a témát.
no harag
-
Xantomas
őstag
Technikai kérdésem lenne. Éjszakai épület HDR-t szeretnék lőni a kékórában, de 1 másodpercnél hosszabb záridő csak manuális módban érhető el az s5600-amon, így nem tudok automatikusan hármas sorozatot csinálni 1 fényérték különbséggel.
Nincs valakinek táblázata, hogy 1 másodperces záridő felett, azonos rekesszel, hogy növekszik a fényérték? Ha jól emlékszem fele hosszú záridőhöz, 1-el kisebb fényérték tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
válasz
forceberg #26361 üzenetére
Szerintem fekete rigót havas háttéren marha nehéz fényképezni.
Sajnos a háttér sokkal fényesebb és több részletet mutat mint maga a madár.
A fény is (bár szórt, de) felülről jött és kicsit szemből ahogy látszik madáron és az árnyékán.
A nézőpont túl magas ahhoz, hogy igazán jó lehessen a kép.A pillanatot ennek ellenére jól lekaptad, többet valószínű nehéz lett volna kihozni ebből.
Ahhoz, hogy igazán jó változatot csinálhass előre kell tervezni és készülni a képre.Chapel: Gratz.
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek!!
Fejó: Vége is a New York-os képeknek?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
#31757056 #26381 üzenetére
Ahogy írtad is, valóban elvesznek a tónusok és nem lehet olyan kontrasztos képeket sem lőni. Sajnos ez az évszak már csak ilyen.
Úgy vettem észre, hogy nem szerencsés a portréknál a nyak vonalában vezetni a horizontot vagy a háttér vonalát. Megtöri a képet, elvonja az ember figyelmét a modell arcáról. Az előző ilyen képnél jóval a váll alatt meg el a horizont, ott tényleg hangsúlyosabb is az arc.
Szerintem.
-
törölt tag
A jó öreg Arnold barátomat elővettem egy kicsit és leporoltam, utána jól szétfagyasztottam a mínusz 10-ben de kibírta.
Örülnék néhány konstruktív véleménynek! Nekem az a bajom, mintha így télen elvesznének a tónusok, olyan lapos minden a szétterülő hótól, de lehet csak én bénáztam. Egyébként nem valami nagy eltervezett fotózás volt, csak így munka előtt leugrottunk kicsit a départra, amolyan gyakorlásképpen. Utómunka is csak egy 5 perces összecsapott. Ti mit változtatnátok?ui.: Üdvözöl mindenkit
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
válasz
j.bravo #26362 üzenetére
Az ételfotózás nehéz műfaj (legalábbis én annak tartom), ezért külön elismerésem.
Egyértelmű nyertes a pogácsa, a paprikák részben a csillogás, részben a fehér asztalterítő miatt maradtak alul. Én egy krémszínű vagy más, szép pasztell, de mindenképpen színes terítőt, alátétet próbáltam volna.
Ja, és kössz a receptet is! -
Sada88
aktív tag
Valaki tudja hova lett a fototrend.hu
felülről eltünt :/
[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
köszke
Exfury: úgyis jó lenne csak így van olyan természetességes hangulata
-
törölt tag
Tudom, hogy rossz helyre írok, de hova tűnt a fototrend?
Vagyis?
[ Szerkesztve ]
-
-
Sir Riccio
addikt
válasz
D4rkm4n #26346 üzenetére
Elnézést kérek, hogy ezt mondom gagyi-amatőr hatása van. A sötét betűk, a viszonylag sötét háttéren még ezzel a nem egészen fehér glow-al is alig olvashatóak, ráadásul két külön type egy ennyire rövid karaktersorhoz szintén nem túl előnyös. A háttér sem igazán jó, nekem nem jön be.
-
BLOODSHOT
senior tag
summer vs winter
[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
-
nesa
veterán
Tudom ez nem kivansagmusor de van valakinek jo sorozata a Pilisben levo piramisokrol?
-
D4rkm4n
őstag
Várom a véleményeket!
-
Hacker75
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit off...
Mályi község honlapját készíti egy illető, és felkért, hogy a képeimet (amiket Mályiban csináltam) felhasználhatja-e hozzá.
Szerintetek milyen feltétellel menjek bele?Előre is köszönöm a válaszolónak!
Üdv
-
inzsellér
tag
Szintén narancs
http://www.flickr.com/photos/inzseller/4041576961/[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Paarthurnax #26333 üzenetére
Tudom, hogy az f-szám nem a fénymennyiséget jelöli
Találtam is egy érdekes meghatározást, bár a forrás számomra eddig ismeretlen: "A rekeszértékek sorozatának alapja az F 1 fényerő, ez egy olyan objektív fényereje, amelynek hatásos nyílásátmérője a gyújtótávolsággal egyezik meg." [link]
[ Szerkesztve ]
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
#31757056 #26332 üzenetére
Az f szám nem a fény mennyiségét jelenti, hanem egy relatív értéket a gyújtótávolság és a blende átmérőhöz képest, pontosabban e kettő hányadosa.
f érték = gyújtótávolság / blende átmérő
Tehát egy 50mm-es f1,8-as lencsének a blende átmérője 50/1,8=27.7mm. Amennyiben Kubrick lencséjét nézzük, akkor az 50mm / 0,7 = 71mm, tehát ekkora volt a blende átmérő elméletileg, de nem tudom a pontos értéket.
források:
f-number
Kubrick spéci kamerája
Barry Lyndon egy jelenete, ahol csupán a gyertyák adják a fényt -
törölt tag
válasz
Paarthurnax #26330 üzenetére
Ezt most én sem értem. Eddig én is úgy tudtam, hogy az 1:1 fényerejű objektívtől jobbat nem lehet készíteni, mert akkor 1:1 ha 1 mennyiségű bemenő fényből, ugyanaz az 1 mennyiségű fény vetül az érzékelőre. Elvileg nagyobb mennyiségű fény nem távozhat az objektív érzékelő felőli oldalán, mint amennyi bemegy rajta a frontlencsén...
-
sanyixXx
senior tag
tuti én maradtam le valamiről, de mi lett a fototrenddel?
se fórum, se nyitólap, se semmi...
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
sztyui2 #26328 üzenetére
Miért is lenne ugyan az? Eddig gyártott leggyorsabb lencse 0,7-es, amit Carl Zeiss gyártott Kubrick egy filmjéhez. A lencse által befogadott fény mennyisége az arányos a blende méretével. Wikipedia képlete szerint Area = pi * ( f / 2N)^2, ahol f a blende, N meg a fókusztávolság. Ha ide 1-et vagy 0,7-et helyettesítesz be, akkor más értékeket kapsz.
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #26309 üzenetére
Egyetértek abban, hogy lehet 1.8-on fényképezni! Ilyenkor csupán arra kell ügyelni, hogy a gazdagon bevilágított területeken erősen lágyulni, és CA-sodni (ez nem egy szép magyar szakszó) fognak az élek. Előfordulhat olyan eset is, hogy az objektívünk gyárilag nem tud f/1.8-at, ilyenkor elvégezhetünk rajta néhány manuális beállítást is, persze mindezt megfelelő körültekintéssel
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
Goggle.
De ha már válaszolok itt egy link.
Lényegében az a hiperfókusz (ha van egyáltalán ilyen magyar megfelelője), ha úgy állítod a fókuszt, hogy az éles tartomány távolabbi fele pont lefedje a végtelen távolságot is.
Ez azért jó, mert így tudod a végtelen felől kezdve a legnagyobb tartományt élesre venni. -
pdave
aktív tag
válasz
kiskornel #26316 üzenetére
köszi, a másodiknál próbáltam kísérletezni, ohgy mutatna jobban, a pad éles vagy az előtér, csak azt nem próbáltam hogy minden éles
mit jelent az hogy hyperfocalos?a jégkristály közel 1:1, de sajnos nem tudom újra csinálni, még a múlt héten készült amikor nem volt ekkora hó
-
inzsellér
tag
Forceberg, Kiskornél
Kösz az észrevételeket, közben rájöttem , hogy a képet mégsem állványról csináltam, így Forcebergnek igaza volt, a stabilizátor már nem tudott 3 FÉ-t kompenzálni. Szerencsére a felvétel (nagyobb rekesznyílással!) megismételhető -
kiskornel
addikt
(#26315) pdave: ezek meghozták a kedvem, hogy kimozduljak... annak ellenére, hogy hull a hó. Szvsz elérték a hatásukat... kicsiben a 2. képet találtam jónak, de kinagyítva látom, hogy nem hyperfocalos. Szvsz sokkal jobb lenne, ha minden tűéles lenne rajt. A harmadik kép lehetne még fekete fehérebb (erre nincs jobb kifejezés). Kontrasztosabb fekete-fehérben. A jégkristályról pedig egy 1:1-es macro nagyon faintosan mutatna. Ha van rá lehetőséged...
(#26305) D4rkm4n: ha valaki igazán jót szeretne fényképezni az 50/1,8-cal, akkor F3,5 nél kell indítania. Véleményem szerint az alatt gáz, vagy ahogy azt már mondták előttem, kicsinyíteni kell, ami sokmindent elfed.
(#26301) inzsellér: kicsiben jó volt. Nagyban szembetűnő az életlensége. Szvsz bemozdult. Kicsit tágabb rekesszel (talán) minden szempontból jobb lett volna. A háttér is szebb lenne.
(#26299) Tomate: Igen, igen...
Így jófélék!
-
sNORh
addikt
nézegetem képeim és ráakadtam..
hátha láttok ti is benne valamit..
[link]
meg a cicmic ^^[ Szerkesztve ]
-
-
Paarthurnax
senior tag
Igaz ezeket a képeket már egyszer mutattam, de csak most töltöttem fel a zenés diaporámát. Akinek van kedve, annak esetleg kávé mellé még elmegy: [link]
-
máyköl
veterán
Az te voltál?
Az igazság az, hogy csináltam az óráról sok képet, F2,2-n meg más rekeszen is, de ott meg nem vakuztam, és úgy nagyon rossz volt. Legközelebb tudom, hogy vakuzni kell, és olyan F2,8 körül kell.
tomate: Az első kegyetlenóül tetszik, nagy grat!
D4rkm4n: De.
inzsellér: Direkt ilyen életlen?
Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- További aktív témák...