Hirdetés
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
Szia!
Sehogy.
Ha szeretnéd látni az asztalon a virtuális asztal widgetét, akkor el kell indítanod a virtuális asztalt, majd a win asztalra kell váltanod, olyankor látszik a virtuális asztal widgete és tudsz váltogatni, amennyiben szeretnél, más megoldás nincs.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
gebro
aktív tag
Sziasztok!
Frissítettem ma a 10-re a Comodo 8.4-et.
A widget-re hogyan tudom kitenni a virtuális asztalt?
Vagy ha nem lehet, akkor Classic Theme-re váltok. -
-
Alveus
tag
Sziasztok.
Időről időre, visszanezek a cis-re, hogy megnezzem javitottak-e egy számomra igen zavaro hibát. Sajnos azt kell látnom, hogy csak félig. A steamet már nem blokkolja, szóval ez haladás, de pár steames játékot igen, de nem találom konkrétan, hogy mi blokkol, sehol semmi bejegyzés, de a játék nem indul. Ha leszedem a CISt akkor minden jó lesz. Ezt csak a 10es csinalja, a 8sal nem volt ilyen gond es a Cav-al sincs. Valakinek valami ötlet, hogy mit vagy hol nézzek illetve állítsak?
Köszi a választ -
Beren
aktív tag
Üdv!
Ha a Comodo Firewall mellé települt Internet Security Essentials félóránként visít, hogy frissítés nélkül a távolból felrobbantják a géped a rettenetes észak-koreai titkosügynökök és eljön az Armageddon , de a Windows Update szerint minden frissítés fent van, akkor vajon a Comodo saját frissítései miatt sipákol? A 10.0.1.6223-as verzió van fenn, nem hiszem, hogy ez ennyire jelentős lemaradás lenne...
Beren
(Az miért van, hogy a figyelmeztető ablakban a "Learn more" linkre, illetve a bezáró gomb melletti kérdőjelre kattintva nem történik semmi?)
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Johnny Cage #10489 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanakkora védelemre képes a ccav, mint a cis, ezért az a páros is jó.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz Johnny Cage #10487 üzenetére
Próbáld meg a saját takarítójával eltávolítani és utána újra telepíteni. A revo is jó lehet, erőszakos eltávolító módban.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Johnny Cage
addikt
válasz Johnny Cage #10478 üzenetére
..sőt, most már újratelepíteni sem lehet:
Win7x64, legutóbbi win update-ek eltávolításával próbálkoztam, semmi változás..
-
buhera73
csendes tag
A tegnapi KB4022716 frissítés óta nálam a boot idő sokkal hosszabb lett és csak egy fekete képernyő van. Nem csak én jártam így:
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
Üdv! Ez mitől lehet? Pár napja csinálja, előtte gond nélkül működött.
-
Semplar
őstag
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Semplar
őstag
-
törölt tag
Sziasztok!
Régóta szemeztem a termékcsaláddal, ma feltettem laptopomra a Cloud AV-t, mivel a laptop erőforrásai nem éppen kiaknázhatatlanok és úgy gondoltam ez lesz számomra a legmegfelelőbb. Remélem ezt jól gondoltam ki. Egy kérdésem lenne, az alap beállításokon kell-e variálni valamit?
Szép napot! -
Cs1csó
félisten
válasz savior #10464 üzenetére
Több különbség is van és látom még comodo témában jobban benne lévők nem válaszoltak úgyhogy megpróbálom nagyvonalakban:
A CCAV egyszerűbb, és nincs benne tűzfal modul, mivel felhőben kommunikál ezért kb. hasonlóan megfog bármit minta CIS, ha valami nemtetszik neki ha jó tudom jelez vagy automatikusan sandbox-ban futtatja. Az egyszerűsége (nem gyengeség) miatt érdemes a CCAV-val próbát tenni. -
Semplar
őstag
válasz blattida #10465 üzenetére
Nálam szépen dolgozik.
Leteszteltem a Creative PAX drivert és kiderült, hogy az is hibátlan. Fura módon a Creative Software AutoUpdate által "ki tudja honnan" letöltött "legfrissebb" 230 -as driver okozta a hangkésési hibát.
Ilenkor a Dxdiag WHQL -ellezörzés után jelezte is, hogy a ctaud2k.sys nincs digitálisan aláírva.
Úgyhogy nem használom azóta a frissítőjüket.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Tegnap megjelent a CIS 10.0.1.6246 hibajavító kiadás:
Fejlesztések:
There are significant improvements in file copying speed over network.
Support of AutoIT interpreter in heuristic command line analysisJavítások:
Issue reported earlier with Comodo Firewall freezes Windows 10 to a halt.... during file transfer over network.
CIS GUI corruption on systems with dual-graphics as reported here.
Improved compatibility with Windows XP
Unable to use Comodo dragon for Secure shopping
There were errors of nature 'Error in checking url, hr = 0x8007139f" in Windows Events, reported here.
Going forward online installer will always install latest CIS version.
Lycia' was theme by default after binary update with 'Classic', 'Modern' and 'Arcadia'Letöltés: CIS, CAV, CFW, CIS offline telepítő
Belső frissítésként még nem elérhető.
-
savior
őstag
A CIS es a CCAV kozott mi a kulonbseg? Egy netezos, jatekos otthoni gepre melyiket eri meg jobban feltelepiteni?
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
Ringman
nagyúr
sziasztok!
alkalmazás szabályok esetén is működik az alábbi beállítás, csak ebben az esetben az alábbi linken leírt beállításokat az alk. szabályoknál kell beállítanom?
jól gondolom, hogy ehhez az is szükséges, hogy fix ip-cím legyen a hálózaton minden géphez rendelve?
Blocking Internet Access while Allowing Local Area Network (LAN) Access
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Semplar
őstag
-
Semplar
őstag
válasz Semplar #10460 üzenetére
Comodo Internet Security Premium 10.0.1.6223 is letesztelve. Szintén megszűnt a hangkésési hiba!
Már csak azt kell kideríteni majd a következő telepítésnél, hogy a PAX driver a bűnös, vagy az utánna
Creative Software AutoUpdate -vel leszedett legfrissebb driver.[ Szerkesztve ]
-
-
Semplar
őstag
Új béta CCAV jött ki tegnap 23:12:18 -kor, ígéretes biztonsági újításokkal:
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz knor82 #10451 üzenetére
Nálam volt köze.Tudom, hogy FAT32 nem kezeli az ADS-eket stb, de attól még az intéző kérdés nélkül engedi átmásolni a fájlokat ADS-ek nélkül. A figyelmeztetést az én esetemben a CIS okozta az általa beleírt "speciális" ADS-ek miatt, amit a Win is érzékelt (szerencsére, különben még most sem tudnék róla). Amint tiltottam a Fájlforrás követést az újabb fájlokra már nem jött semmilyen figyelmeztetés....
A CIS nemcsak ADS nyomkövetőt adott szinte az összes fájlhoz (külső eszközökön is), hanem mindegyiknek átírta a dátumát, szinkronizálásnál is rendesen bekavart. Linkeltem pár fórumot, nem kis felháborodást keltett, akik ezt észrevették. Főleg az, hogy CIS törlés után sem törlődnek ezek a nyomkövetők. Azért ez nem kicsit durva. (már akinek)
Amúgy nyugodtan próbáld ki, ha nem hiszed el.
Évek óta vagyok CIS használó, de most hatalmasat csalódtam benne. Rengeteg idegeskedést okozott mire rájöttem és állíthattam vissza a fájlokat, rendszert, amit lehetett. Tölthettem le újból, mert külső HDD-n a másolatokba is beleírt, amiket többi gépre átmásolva vitt magával....[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Tommy1982 #10452 üzenetére
Akkor, ha jól gondolom, Te még a 8.4-es változatot használod, ott az av rész valósidejű részében találod a cache builder kikapcsolási lehetőségét, illetve, a naplózást meg az általános rész naplózás részében, de az a 10-es változatban is benne van.
-
Tommy1982
tag
Sziasztok,
a cache buildert (cavwp.exe) hogyan lehet kikapcsolni? Iszonyat idegesítő, és nem kevés írást generál az SSD-re? Ha ez nem megoldható, azt hiszem megy a levesbe a Comodo és más vírusirtót kell keresnem. -
-
Krystal_s
addikt
válasz blattida #10448 üzenetére
Tudom sokakat ez sem zavar ,de szerencsére azért vannak, akiket igen és a Comodo fórumon panaszkodnak, hogy ez így nem ok. Ne telepítsen kérdés nélkül külön semmi pluszt. Talán majd ezt is javítják.
Addig külön kell letörölni.
Most kicsit tesztelem újra a 10-et, mert a 8 miatt az egész rendszert telepíthetem újra és még nem tudom melyiket, vagy mit tegyek fel. :\ -
blattida
nagyúr
válasz Krystal_s #10447 üzenetére
Ennek az az oka, hogy alapesetben a secure shopping is települne és az ise tartalmaz olyan összetevőket, melyet a cis/cav/cfw is használ. A különállóan is használható secure shopping miatt változott a program felépítése.
-
Krystal_s
addikt
Pár hete kérdeztem miért teszi fel a CIS10 külön még az Internet Security Essential-t.
Azt a választ kaptam, hogy a Shopping miatt. Hát most megint feltettem a 10-et Shopping nélkül és ismét van ISE.
vkise.exe külön folyamatként fut a háttérben. -
poolbig
aktív tag
Üdv!
Nagyon régóta használtam CIS-t Win10-en, de pár hónappal ezelőtt iszonyatosan belassult a gépem, a HDD fura ismétlődő kerregést művelt, és olyankor teljesen beállt a laptopom. Aztán egy idő után abbahagyta és egy darabig megint jó volt. Egyre sűrűbben fordult ez a jelenség elő. Aztán letöröltem a CIS-t és láss csodát megszűnt a jelenség. De. Kinyíródott a Win10 saját tűzfala, nem tudom elindítani a szolgáltatást (hibára fut a kísérlet), és persze nyafog egyfolytában, hogy nem működik, indítsam újra. Mi lehetett a CIS ilyen erős HDD használata mögött? Ha megoldódna a probléma, szívesen visszatelepíteném (most egy avast fut), mert azért kellene a tűzfal.
Köszi a tippeket![ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
-
Krystal_s
addikt
válasz Fandango #10443 üzenetére
Most nézem a másik gépemen, azon is rengeteg fájlt átírt.
Bajom? Van egy új gépem, friss rendszerrel. Most meg egy program csak úgy beleírt a rendszerfájlokba és mindenbe. Ezzel megváltoztatta az eredeti fájlokat. Mi jogon? Nem fogok örökké CIS-t használni, de a jelölése mindig ott marad mindenben. Rendszert pedig nem szokásom újrarakni. A Tiszta rendszert mentem le és képfájlt állítok vissza. Hosszú távon ez így már nem tiszta rendszer.
Másik zavaró dolog.
Külső lemezre mentem folyamatosan az adatokat, összehasonlításnál jelezni szokta mik az új fájlok és csak azokat kell átmásolnom. Most viszont mindenre azt írja, hogy "új", mivel összehasonlításnál nem teljesen egyformák az ADS miatt.
Azért elég sokan kiakadtak emiatt a Comodo fórumain. Nem én vagyok, aki felfújja ezt.
Nem az én dolgom trükközni és eltávolítani, hanem a Comodonak lenne alap, ha egyszer mondjuk törlöm az egészet. -
Krystal_s
addikt
válasz Matthewus #10439 üzenetére
Az adatokat (egész éjjel) tisztogattam, de a rendszerfájlokba nem merek így belenyúlni.
Több ezerről van szó.
Win7 Prof a rendszerem én vagyok a rendszergazda. Úgy tűnt fel, hogy valami nem ok, amikor Win intézőben egy FAT32-re formázott pendrive-ra másoltam adatokat. Minden egyes fájlnál ezt a figyelmeztetést írta.
A többi gépeimen viszont soha nem figyelmeztetett így. Azokon is CIS 8.x van. A 10 nálam gondot okozott, pár hete írtam róla itt, ezért raktam vissza a 8.4-et.
Auto-Sandboxot egy ideje kikapcsolom, de a Fájlforrás követés bekapcsolása ezen a rendszeren bejelölve maradt. Azt hittem kikapcsolt Sandboxnál ennek nincs hatása. -
Matthewus
őstag
válasz Krystal_s #10438 üzenetére
Az itt leírt módszerrel le lehet róluk szedni az ADS-eket. Lemented a fontos adataidat, csinálsz egy tiszta telepítést, letörölöd az ADS-eket a lementett fájlaidról.
Nálam semmilyen gond nem fordult eddig elő, pedig Win7 és Win10 alatt is másoltam adatokat FAT32 eszközre.
Megnéztem ADS Scannerrel, egy sima másolás, majd egy felülírás is eltünteti a hozzáadott ADS-t.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz blattida #10436 üzenetére
Win 7 rendszerem van és a CIS 10-ben sem javították egy ideig.... Amint lesz időm linkelem a Comodo fórumain leírt ezzel kapcsolatos írásokat. Ott még panaszkodtak a CIS10-re is.
Nem Win 8 óta van gond és nem csak CIS 8-x-en."fölösleges farkast kiáltani"
De mit kezdjek a rendszeremmel és a fájlokkal, amiket már átírt? Azzal, hogy törlöm a CIS-t, vagy kikapcsolom ezt a fájlkövetést, attól még minden fájlon rajta maradnak ezek az alternate data stream-ek. Örökké minden eszközre és gépemre viszi át ezeket a plusz adatokat és FAT32 eszközre másolásnál örökké figyelmeztetni fog.Közben megtaláltam, hogy elvileg a 10.0.0.5144-ben javították. És? Aki nem most kezdett CIS-t használni azokkal mi lesz? Lehet, hogy már nem fog újra fájlokat jelölgetni, de mi lesz a korábban átírt fájlokkal?
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz eurolac #10434 üzenetére
Ok. Jogos.
Arra értettem, hogy nem mindegy, hogy milyen fiókon fut a cis, vagy bármelyik Comodo sandboxos termék. Rendszergazdai fiókon nem biztos, hogy mindenre rákérdez...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
blattida
nagyúr
válasz Krystal_s #10428 üzenetére
Most, hogy utána kerestem, látom, hogy nem ebben a topikban írtam róla.
Annyiban azért nagyon más ez a megoldás, mint az ms tevékenysége, hogy a comodo már a kezdetektől elkezdte használni ezeket az ads jelzőket, pontosan azért, mert ezekben az adatfolyamokban (ads) nagyon jól el tudnak rejtőzni a különféle kártékony kódok is, éppen ezért kezdték alkalmazni ezeket a jelzőket, hogy a hips-ük felismerhesse az idegen elemeket. Ez a módszer alapvetően a win 8 megjelenésétől kezdve tudott ilyen "gondokat" okozni, megspékelve azzal, hogy több, mint két évvel ezelőtt a 8.2-es cis változatban kezdték el a sandboxban lévő fájlok nyomkövetésére, azonosítására is használni, amitől kezdve meg még gyakrabban lehetett ezzel a jelenséggel találkozni comodos gépeken, ám tavaly a 10-es változat 5144-es buildjével orvosolták ezt a "fícsört". Csak annál maradt meg ez a "szolgáltatás", akik régebbi verziót használnak.
Éppen ezért fölösleges farkast kiáltani, csak a helyén kell kezelni ezt a kérdést (is). Ez nem a felhasználók nyomon követését szolgálja, hanem a biztonságot.
-
blattida
nagyúr
Azt azért tudni kell, hogy az ads ellenőrzésére használta a comodo ezt a megoldást, ami alapvetően a win 8 megjelenése után tudott ilyeneket okozni, hozzáteszem, nem mindenkinél (nálam sem) és a 10-es változat valamelyik tavaly nyári buildjével orvosolták. Természetesen, aki régebbi változatot használ, win 8-tól fölfelé, annál ez a fícsör megmaradt, viszont, biztonsági kockázatot nem jelent. Magam is írtam erről itt anno.
-
eurolac
senior tag
válasz mpierre #10432 üzenetére
Szerintem nem.
Krystal_s topiktárs CIS-ről írt, valószínűleg azt használ, azzal lehet a gond. Én meg csak a tűzfalát.
"Kiderült, hogy a CIS okozza."
(Régebben egy barátomnak CCAV-ot tettem fel. Úgy emlékszem abban is van sandbox. Nem jelzett azóta sem, hogy baja lenne a programmal vagy a géppel.)Eurolac
-
mpierre
veterán
válasz eurolac #10431 üzenetére
Lehet ostoba felvetés, de nem a fiókokhoz adott jogosultságoktól is függ ez? (rendszergazda, felhasználó, stb)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
eurolac
senior tag
Kicsit megdöbbentett amit írtál. Évek óta használok én is Comodo termékeket.
Jelenleg az otthoni gépemen és a laptopomon CFW (10-es)+Nod32 van fent. A tűzfalával nem tapasztaltam az általad leírtakat. A feltelepített alaphelyzetben használom. Auto sandbox ebben is van. Az intézőben történő másoláskor, áthelyezésnél nem kapok ilyen üzeneteket.[ Szerkesztve ]
Eurolac
-
Krystal_s
addikt
válasz Dévacsen #10429 üzenetére
Igen, én is akkor vettem észre, amikor FAT32 pendrive-ra másoltam fájlokat, mivel az nem kezeli az NTFS ADS-eket. NTFS-re másolva szó nélkül viszi tovább ezeket a "nyomkövető" adatokat. Minden fájlom ilyen lett. (rendszer, adatok) CIS törlés után is így maradnak. Ez zavar a legjobban, hogy nem csak magának "jelöli meg", hanem így hagyja más gépekre, eszközre másolva is.
D:\TT\wirelessnetview>streams64.exe -nobanner WirelessNetView.exe
D:\TT\wirelessnetview\WirelessNetView.exe:
:$CmdTcID:$DATA 64
D:\TT>streams64.exe -nobanner ccsetup530.exe
D:\TT\ccsetup530.exe:
:$CmdZnID:$DATA 26
:Zone.Identifier:$DATA 26
D:\TT>streams64.exe -nobanner mb3-setup-consumer-3.1.2.1733.exe
D:\TT\mb3-setup-consumer-3.1.2.1733.exe:
:$CmdZnID:$DATA 26[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
Most hogy írod,igen,ilyet tapasztaltam jómagam is,nem tudtam hová tenni,formatáltam az usb-t ntfs re,gondoltam az a baja a rendszernek és utána úgy emlékszem nem is kérdezte többet,így nem is mentem tovább a témában,mindenesetre jó hogy írtad.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Krystal_s
addikt
Hatalmasat csalódtam a Comodoban. Hete óta kerestem a választ az új gépemen miért viselkedik máshogy az új rendszer. Idegileg kikészített. Amikor Win Intézőben másoltam valamit, minden egyes alkalommal figyelmeztetett a rendszer, hogy biztos akarom-e másolni az adott fájlt a tulajdonságai nélkül. Erre rákeresve sok hasonló eset jött ki a neten az ntfs ADS (alternate data stream) miatt. Viszont nem hagyott nyugodni, mivel eddig soha egyik rendszeremen sem kaptam ilyen figyelmeztetéseket. Már az üzletnek kellett írnom, ahol a gépet vettem, mert azt hittem az előtelepített rendszerrel van gond! Rengeteg embert kérdezgettem, szinte hülyének éreztem magam és kellemetlen volt, mert senki nem tudta a választ.
Kivétel egy fórumtárs, aki próbált segíteni. Végül rábukkantunk a hiba okára. Kiderült, hogy a CIS okozza.
Az egész rendszert, minden fájlt, újat és régieket minden eszközön, amire másoltam átírt saját nyomkövető adattal. Az auto Sandbox fájlkövetője, miközben nálam nincs is engedélyezve az auto sandbox. Évek óta ismert probléma és hallgatnak róla. Nem is annyira érdekelne, ha CIS eltávolítás után eltűnne, de még a külső HDD-n is mindent átírt sunyiban.
Akit érdekel a téma itt van pár cím...
- Topic: CIS/CES 8 adds ADS to files which remain present if files distributed [M1367] (Read 5977 times)
- Alternate Data Stream ":$CmdTcID:$DATA" (Read 13050 times)
- Alternate Data Streams not deleting under Windows 8.1 and Windows 10 sem Win7
Szavakat nem találok, ez szinte rosszabb, mint amit az MS művel Win10 alatt.
Alap beállítás szerint ez a fájlkövetés be van kapcsolva. Hiába lehet kikapcsolni, utána is úgy maradnak az adatok. Az egész rendszert, mindent újra kell raknom!!
Pár hónapja valaki linkelt itt egy videót arról miért ne bízzon senki Comodo termékekben. Akkor túlzásnak tartottam, bár elég meggyőző volt. Hosszú évek óta használom, nem vagyok kezdő... A többi cégben sem bízom, de most ez elég durva.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz olivera88 #10425 üzenetére
Kikapcsolod a naplózást. Legalább is én ezt tettem, mert nem tudom a napló fájl helyét kijelölni, így csak gyanítom, hogy oda írna. A temp mappák, a teljes rendszeré, meg hdd-re került a firefox cache-sel egyetemben.
-
olivera88
veterán
A Comodo Cima megszünt? Ezen a cimen jött be ha jól emlékszem, camas.comodo. com. De most a Valkyrie jön be helyette, ami más címen volt.
Más:
Nem volt már jó rég óta AV a gépem, amióta Win 10 re váltottam nem volt egyáltalán telepítve, most gondoltam vissza teszem a Comodot, kiváncsi vagyok menniyt változott amióta utoljára használtam.
Az SSD re érdemes telepíteni? Nem fog sokat írni?[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Sdi
addikt
válasz Krystal_s #10423 üzenetére
Hülye kérdés, de a blokkolt alkalmazások listájában nézted már a progit, ill. rendszergazdai módban próbáltad már ?
Nekem szokott fájlokat blokkolni, de ezeket visszaállítom a listából és utána működni szoktak, a core tempre már nem emlékszem, hogy kellett-e.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Krystal_s
addikt
válasz Eversmann #10420 üzenetére
és b islattida
Jó tudni, hogy a Shopping miatt van pluszban az Essentials... A Shoppingot csak próba miatt tettem fel, elfér, egyszer még jól jöhet alapon. Nem tetszik, hogy az Essentials folyamatosan fut a háttérben Shopping használat nélkül is.
Szerintem a CIS Uninstallernek alap lenne, hogy teljes eltávolítás esetén minden összetevőt töröljön.Sdi: Ezen most Win7 van és a CIS 8.2 utáni verziókkal nem indul el a Core Temp a Dell gépeken. Azt írja mindkettőnél, hogy nem ismeri fel CPU-t. 8.2-ig nem volt gondja. Egy másik gépen viszont megy. Azon pedig másik program nem ok...
-
blattida
nagyúr
válasz Krystal_s #10415 üzenetére
Szia!
Szerintem teljesen jó a revoval történő több lépcsős eltávolítás.
Semmi, csak az egyébként cis/cav/cfw-tól/től független secure shopping miatt jöttek az említettek is a képbe.csicso82
Nem túlburjánzott a cis, gyakorlatilag könnyebben kezelhető és lájtosabb, mint a korábbi változatok, csak szokatlan még ez a metódus.[ Szerkesztve ]
-
Eversmann
aktív tag
válasz Krystal_s #10419 üzenetére
És ha kivételek közzé raktad őket, úgy sem ment?
Igen, az most furcsa hogy több modul van eltávolításnál. De nem egy világvége.
A Security Essentials pedig a Shoppinghoz tartozik. A közbeékelődéses támadások ellen, hiteles SSL-e, gyanús oldal, stb. Inkább legyen, mint ne legyenLife is better with a Titan
-
Krystal_s
addikt
válasz Eversmann #10418 üzenetére
Én is hasonlóan csinálom, csak a Revo Uninstallerben indítom el a normál eltávolítást, majd a Revo átnézi milyen maradványok maradtak törlés után.
Removal Tool-t is szoktam futtatni nagyobb verzióváltásoknál.
Most azért voltam mérges, mert több program is furcsán viselkedett a 10 miatt és amikor törölni akartam, akkor 3 különálló programként volt telepítve, nem úgy mint korábban. A CIS eltávolító fent hagyta az Essential és Shoping modulokat.
Azt a Security Essentialst miért teszi fel külön? Telepítésnél AV, tűzfal és Shoping részeket jelöltem ki.
Eleinte nem is akartam tűzfalban kiengedni, mert azt hittem a Wines Essentialról van szó....nagyon megtévesztő a neve. -
Eversmann
aktív tag
válasz Krystal_s #10415 üzenetére
Nem engem kérdeztél, de én úgy szoktam hogy Vezérlőpult-Programok eltávolításnál minden komponenst eltávolítok, majd pedig a cis removal tool-al eltávolítom a maradék fájlokat-registry bejegyzéseket
Life is better with a Titan
-
Krystal_s
addikt
válasz blattida #10355 üzenetére
Szia, a 10-est hogy érdemes szerinted törölni? Revo-val próbáltam, de 3 részből állt. Különálló programként CIS, Comodo Essential és Shoping. Egyesével kellett. Mi történt ezzel a programmal? Most a friss rendszer miatt inkább az egészet újraraktam, majd vissza a CIS 8.4-et.
-
ƵøŁĭ
veterán
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Mióta 8.x-ről frissítettem a CIS-t a Core Temp kis program nem indul el, hibával leáll. Évek óta használom és még sosem volt gondja. Visszatettem egy korábbi CIS-t, újra jó lett.
Az előbb frissítettem 10-re és megint nem jó.
Fájlbesorolás szerint megbízható, Sandbox ki van kapcsolva, AV, HIPS kikapcs sem segít. Nem értem melyik része blokkolja.
A program írója szerint:
This can happen if you run Core Temp from a non-Admin account, or some kind of other permission limiting it from creating a critical section to read the data from the CPU.
Tehát valamit a Comodo mégis tilt?Másik gépemen pedig a szintén évek óta jól működő NetLimitert rontotta el a CIS 8.4.0.5165, egyel korábbi verzióval már ok.
Komolyan már alig merek frissíteni. -
blattida
nagyúr
A hálózati forgalom a win api-n keresztül megy és a comodo is azon keresztül fér hozzá, ezért a tűzfal szolgáltatás legyen elérhető, a win tűzfalát természetesen nem kell,bekapcsolni.
-
Beren
aktív tag
válasz blattida #10407 üzenetére
Üdv!
Mire használja a CIS a Windows tűzfalát, illetve miért van rá szüksége? Komolyan érdekel, a kíváncsiság hajt, nem a tetőtől talpig trollság , mert ahogy írtam, nálam le van tiltva szolgáltatás szinten. Ha így nem oké valamiért, akkor visszakapcsolom, de eddig nem vettem észre hibát...
Beren
-
C. s.
addikt
Elnézést, hogy ilyen sokára jelentkezem, de nem volt rá hamarabb időm.
Köszönöm az okfejtést mindkettőtöknek, megpróbálok a 8.1-es témában utánajárni.
Egyébként mi az a WU? Jó volna tudni, hogy kérdezhessek amott. -
Beren
aktív tag
válasz Fandango #10403 üzenetére
Bizonyítékom, számszerű eredményeim nincsenek, csak logikai indokom... Egy el sem induló szolgáltatás vagy program biztosan nem használ semmilyen erőforrást. Ami elindul, annak viszont mindenképpen kell valami - processzor, memória, esetleg swap, ezek nélkül nem indulhat el...
-
Fandango
veterán
"Miért használja az erőforrásokat egy szolgáltatás, ha úgysem használom? Ha letiltod az ilyeneket, azzal jó eséllyel memóriát, illetve felesleges processzorterhelést és merevlemez tekergetést spórolhatsz."
Ezt csak gondolod vagy van mérhető, számszerüsíthető bizonyítékod erre?
[ Szerkesztve ]
-
Beren
aktív tag
válasz Fandango #10401 üzenetére
Jeleztem, hogy nem vagyok szakértő... :-D
Írta a kolléga, hogy Win8.1 alatt van gondja. Nálam is az fut és semmi galibát nem okoz, ha letiltom a saját tűzfalát és csak a CF megy - a WU hibátlan így is. Ha meg gond lenne, legfeljebb visszakapcsolja az ember.
Hogy miért ne menjen? Miért használja az erőforrásokat egy szolgáltatás, ha úgysem használom? Ha letiltod az ilyeneket, azzal jó eséllyel memóriát, illetve felesleges processzorterhelést és merevlemez tekergetést spórolhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)