- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beren
aktív tag
-
Beren
aktív tag
válasz
blattida #10794 üzenetére
Üdv!
Az új verzió (10.2.0.6514) mikor válik elérhetővé a programfrissítés gombra tenyerelve? Vagy kapjam le az install fájlt és telepítsem a mostani (10.1.0.6476) nyakába? Csak a tűzfal fut a gépemen.
Emlékszem, egy időben nem volt az igazi a frissítés, helyette a teljes uninstall, aztán újratelepítés volt a bevált módszer, ez így van még, vagy már megbízhatóbb a dolog? Emlékeim szerint a 10-es sorozat óta nem volt ilyen gondom, de érdekel, hogy mások tapasztalatai alapján most mi a helyzet.
Beren
-
Beren
aktív tag
válasz
blattida #10516 üzenetére
Igen, én is nagyon sokáig használtam, de már voltak vele gondok asszony gépén. Valamiért akárhogy is állítgattam, mókoltam, haldoklott vele a VPN - sikeresen bejelentkezett, aztán nem látta a hálózaton lévő adatokat, sőt, kb. egy perc múlva lehalt a wifi. Ilyenkor VPN kilő, wifi kijelentkezés, újra bejelentkezés, majd VPN bejelentkezés, megint nem látta az adatokat, wifi lehal, ésígytovább, ésígytovább, asszony meg kitépte a haját (én kopasz vagyok, az enyémet nem, de a szakállam veszélyben volt
). Az új verzióval viszont nincs ilyen gond (kopp-kopp).
-
Beren
aktív tag
Khm... Asszony gépén nem a v8 utolsó darabja volt. Asszony gépén v5.12 volt - még jó, hogy nem XP-vel...
-
-
Beren
aktív tag
Üdv!
Ha a Comodo Firewall mellé települt Internet Security Essentials félóránként visít, hogy frissítés nélkül a távolból felrobbantják a géped a rettenetes észak-koreai titkosügynökök és eljön az Armageddon
, de a Windows Update szerint minden frissítés fent van, akkor vajon a Comodo saját frissítései miatt sipákol? A 10.0.1.6223-as verzió van fenn, nem hiszem, hogy ez ennyire jelentős lemaradás lenne...
Beren
(Az miért van, hogy a figyelmeztető ablakban a "Learn more" linkre, illetve a bezáró gomb melletti kérdőjelre kattintva nem történik semmi?)
-
Beren
aktív tag
válasz
blattida #10407 üzenetére
Üdv!
Mire használja a CIS a Windows tűzfalát, illetve miért van rá szüksége? Komolyan érdekel, a kíváncsiság hajt, nem a tetőtől talpig trollság
, mert ahogy írtam, nálam le van tiltva szolgáltatás szinten. Ha így nem oké valamiért, akkor visszakapcsolom, de eddig nem vettem észre hibát...
Beren
-
Beren
aktív tag
válasz
Fandango #10403 üzenetére
Bizonyítékom, számszerű eredményeim nincsenek, csak logikai indokom...
Egy el sem induló szolgáltatás vagy program biztosan nem használ semmilyen erőforrást. Ami elindul, annak viszont mindenképpen kell valami - processzor, memória, esetleg swap, ezek nélkül nem indulhat el...
-
Beren
aktív tag
válasz
Fandango #10401 üzenetére
Jeleztem, hogy nem vagyok szakértő... :-D
Írta a kolléga, hogy Win8.1 alatt van gondja. Nálam is az fut és semmi galibát nem okoz, ha letiltom a saját tűzfalát és csak a CF megy - a WU hibátlan így is. Ha meg gond lenne, legfeljebb visszakapcsolja az ember.
Hogy miért ne menjen? Miért használja az erőforrásokat egy szolgáltatás, ha úgysem használom? Ha letiltod az ilyeneket, azzal jó eséllyel memóriát, illetve felesleges processzorterhelést és merevlemez tekergetést spórolhatsz.
-
Beren
aktív tag
Ugyan nem vagyok szakértő, de ha jól emlékszem, akkor a CIS telepítéskor kikapcsolja a Windows tűzfalát, de nem tiltja le, mint szolgáltatást. Én első körben letiltanám, aztán megnézném, hogy úgy is hibát dob-e. Nálam egyébként is le van tiltva, minek menjen feleslegesen...
-
Beren
aktív tag
válasz
daimonion #10241 üzenetére
Akkor itt lesz a kutya elásva... Az online telepítőt csak azért indítottam el, hogy hátha leszedhetem vele offline-ba az újat, viszont a 8.4 itt van a gépen - ezek szerint a telepítő azonnal ellenőrzi, hogy van-e fenn valamilyen Comodo verzió és ha igen, akkor más ablakot jelenít meg.
-
Beren
aktív tag
-Morrowind-: Igen, már évek óta tolom a Comodo-t, ezért is volt furcsa a dolog. Persze a velem született rosszindulat miatt azonnal arra gondoltam, hogy új verzió, új feltételek, de (mint ahogy kiderült) tévedtem.
blattida: "hiszen korábban is alapesetben mindent fölrakott a telepítő és szintén, ha nem figyeltél, minden települt..." - igen, erre régebben is figyelni kellett, de a régi telepítő nem azzal a szöveggel indított, hogy akkor most mindent fel fogok pakolni, akár tetszik, akár nem. Mindenesetre ha engem és -Morrowind--et, mint régi Comodo felhasználókat megkavart a dolog, akkor egy új júzert biztosan meg fog.
-
Beren
aktív tag
válasz
Dévacsen #10236 üzenetére
Az tény, hogy az angol verzió kicsit finomabban fogalmaz, de a videón az első pillanatban látható ablak magyar nyelvű szövege teljesen félreérthető: "Ön most telepíteni fogja a COMODO Internet Security Dragon böngészővel, Biztonságos vásárlás és GeekBuddy-val az összes eszközének biztonsága és védelme érdekében". Nem vagyok egy analfabéta, de ebből nekem nem az jött le, hogy választható bármi is, szóval ezt nem lenne rossz átfogalmazni egy kicsit ([grammar nazi on]meg persze javítani a nyelvtani hibákat[grammar nazi off]).
-
Beren
aktív tag
Kösz mindenkinek.
Figyelmetlen voltam, nem túrtam végig az összefoglalót, szóval elnézést az offline telepítős kérdésért.
Az online telepítő tényleg félreérthető - ha elindítod, az első megjelenő ablakban üvöltözik, hogy akkor most mindent telepíteni fogok, pipáld ki, hogy elfogadod és kattints a továbbra. Az lehet, hogy a tovább gomb megnyomása után választhatsz, de mivel az első ablak mást mond, odáig már el se jutottam, zártam is be rögtön... Lehet, hogy nem ártana ezt a szöveget újragondolni.
daimonion: "A Windows tüzfalát szépen kapcsold be és majd a comodo ki fogja lőni. Azt már van is védelem arra a kb 1 percre míg feltelepül az új comodo". Hát, nem tudom... Ha újrahúzom a Windows-t, akkor saját tűzfal ide vagy oda, amíg nincs fenn a Comodo, illetve nincs proaktívra állítva a védelem, még a hálózati kábelt is ki szoktam húzni. Lehet, hogy ez paranoia, de ha paranoiás vagyok, még nem biztos, hogy nem üldöznek...
Szóval konklúzió: azt hiszem, egyelőre marad a 8.4, majd néhány hét múlva rásasolok újra a 10-esre.
-
Beren
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Frissíteném a Comodo-t, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1. Érdemes-e már a bevált, bekonfigurált 8.4.0.5165 verziót frissíteni? Kinőtte-e már az új verzió a gyerekbetegségeit?
2. Van-e offline telepítő? A honlapon csak online telepítőt találtam. Ez nem igazán oké egy tűzfalnál, mert amíg leszedem a régit és települ az új, mi védi a gépet? A Windows saját tűzfala ki van lőve, mert minek a kettő egyszerre...
3. Azért megpróbáltam, hátha az online telepítő leszedi valami mappába a teljeset, de ahogy elindítom, rögtön fenyegetőzik, hogy akkor most telepíted a GeekBuddy-t, a Dragont és mindent, amit ő akar. Nu, én itt kissé megriadtam és bezártam a cuccost, mert úgy éreztem, hogy nem találkozik az ő akarata az enyémmel.
Tényleg telepíteni kell ezt az összes szirszart, vagy azért van lehetőség arra, hogy csak az menjen fel, amit én szeretnék?
Előre is kösz a válaszokat!
Beren
-
Beren
aktív tag
A frissítés után némi helyzetjelentés.
A fő ablakba nem sikerült visszatenni a besorolatlan fájlok kijelzését. Kár, ez hasznos dolog volt. Mondjuk ennek a hiányával együtt lehet élni, mert a fájlok listájában lehet szűrni az ismeretlen (azaz besorolatlan) fájlokra - ez a lehetőség még nem volt a v8.0.0.4344-ben -, de az azonnali áttekinthetőség egyértelműen romlott.
Az "Ürít" gomb visszatért, de logikából adnék egy egyest a fejlesztőknek - a tűzfal alkalmazás szabályaihoz, illetve a Fájl besorolás > Fájlcsoportokhoz sikerült visszatenni, de a Fájl besorolás > Fájl lista esetén már hiányzik, pedig ott legalább olyan fontos és logikus lenne, mint az első két helyen...
Szóval frissítettem, de még gondolkodom, hogy megtartsam-e ezt a verziót, vagy visszatoljam a használhatóság szempontjából (számomra) jobbnak tűnő 8.0.0.4344-et...
-
Beren
aktív tag
Viszonylag sűrűn előfordul, hogy telepítek valami új szoftvert, illetve frissítek valami meglévőt. Ha ilyenkor nem kell a teljes, több száz, netán több ezer tételes fájllistából kiválogatni az alkalmanként egy-két új, beazonosítatlan elemet, az erősen megkönnyíti az ember életét...
-
Beren
aktív tag
válasz
Fandango #9958 üzenetére
Én is csak a Firewall-t tolom. Az első 8.2-es változatban biztosan nem volt benne, ezért álltam vissza a 8.0-ra. Volt még valami gondom a 8.2-vel, ha jól emléxem, akkor kukázták a "Beazonosítatlan fájlok" menüt, illetve ugyanezeknek a kijelzését a fő ablakban. Ezt is sikerült visszatenniük? Ha igen, már frissítek is...
-
Beren
aktív tag
válasz
Fandango #9953 üzenetére
Pl. innen, illetve emlékeim szerint mindenhonnan, ahol a CIS által kezelt fájlok listázódnak. Arra szolgált, hogy egy gombnyomással törölni lehessen ezekből a listákból azokat a fájlokat, amelyek már nincsenek a gépen, mert pl. uninstallálták őket. Enélkül a gomb nélkül igen hamar tele lesz a CIS adatbázisa felesleges szeméttel...
Én még a 8.0.0.4344-et tolom, azért nem frissítettem tovább, mert a következőben már nem volt benne ez a fícsör.
Blattida írta, hogy elvileg a felhasználók visszajelzései miatt tervezték visszatenni, de ez még akkor volt, amikor a 9-es bétáját tervezték megjeleníteni, valamikor tavaly augusztusban...
-
Beren
aktív tag
válasz
Tutivesztes #9905 üzenetére
Én ennek a topiknak a harmadik hozzászólása alapján szoktam beállítani.
-
Beren
aktív tag
Ha nem tévedek túl nagyot, akkor valahogy úgy, kellene, hogy megnézed, hogy melyik porton akarnak kommunikálni és ha nem valamelyik dedikálton, akkor lehet engedélyezni. Ha a gépednek és a telefonnak fix IP címe van, akkor lehet csak a telefon IP-je felől érkező kéréseket engedélyezni. Ha nincs fix IP, akkor a MAC azonosítót lehet ugyanerre használni.
-
Beren
aktív tag
válasz
blattida #9763 üzenetére
Üdv!
Ööö... Akartam én, de valamiért nem ment fel. Majd így: http://kepfeltoltes.hu/151026/comodo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg. Mondjuk sok nem látszik a képen...
Ja, még annyi, hogy pár napja ezzel még nem volt semmi gond, működött rendesen, a Comodo beállításaihoz nem nyúltam, nem installáltam semmit, szóval tanácstalan vagyok...
-
Beren
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy érdekes gondom támadt a Comodo tűzfallal (8.0.0.4344). A progi kezdő oldala mutatja, hogy van néhány beazonosítatlan fájlom, de ha meg akarom nézni ezeket, akkor üres az oldal, mint ahogy azt a mellékelt kép is mutatja. Ha éppen fut valami azonosítatlan fájl, akkor a sandboxban viszont megjelenik. Ilyennel találkozott már valaki?
Beren
-
Beren
aktív tag
válasz
fojtviki #9736 üzenetére
Én ennek a topiknak a harmadik hozzászólása alapján szoktam beállítani.
-
Beren
aktív tag
válasz
blattida #9697 üzenetére
Kösz az infót. A "következő build"-et akkor írtad, amikor még a 8.0 volt a legutolsó. Azóta volt 8.1 és most a 8.2, szóval kicsit le vannak maradva a fiúk a következő build-ről...
Akkor megvárom a v9-et.
Ha már... Az miért van, hogy berakok egy fájlt a megbízhatók közé, látom is a megbízható fájlok listájában, aztán a fájl következő indításakor újra üvöltés van, hogy nem megbízható, ismeretlen, satöbbi?
-
Beren
aktív tag
válasz
blattida #9586 üzenetére
Hmm... Felraktam a legfrissebb változatot. Az ürít gomb még mindig sehol, pedig azóta már kijött egy-két build. Lesz ebből valami, vagy maradjak a jól bevált 8.0-nál?
Egyébként utóbbinál (8.0) az ismeretlen fájlok kezelése is szimpatikusabb, megnyitom a főablakot, rögtön ott van a "Beazonosítatlan fájlok", klikk és már látom is, az új verzióban meg ha jól látom, bogarászhatnék a teljes fájllistában. Ezt is miért kellett megváltoztatni? Érdekli a COMODO-ékat egyáltalán a felhasználók visszajelzése, vagy csak ülnek a toronyszobában, távol a földi halandók hívságaitól?...
-
Beren
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Régen jártam erre, de most a Windows-om újrahúzása, illetve a legújabb, 8-as Comodo Firewall felrakása után akadt pár kérdésem.
1. Van pár fájl, amit a HIPS folyamatosan visszatesz a beazonosítatlan fájlok közé, annak ellenére, hogy átrakom ezeket a megbízhatók csoportjába (a cégem által csinált szoftver dolgai, szóval tudom, hogy minden rendben velük). Mi lehet ennek az oka? Esetleg a felhő alapú ellenőrzés, illetve az az ismeretlen fájlok azonnali feltöltése (ha még nem végzett az elemzéssel a Comodo, akkor folyamatosan küldi a visszajelzést, hogy ezek a fájlok még nem lettek azonosítva)?
2. Megszoktam és szeretem, ha én irányítok - ha egy szoftver ki akar menni a netre, netán módosítani, piszkálni akar valamit, akkor arról tudni szeretnék, én akarom engedélyezni, függetlenül attól, hogy a Comodo-ék mit is gondolnak róla. Ha kikapcsolom a Fájl besorolás beállításai között a Megbízás a köv. aláírásokkal rendelkező alkalmazásokban és a Megbízás a megbízható telepítőktől származó fájlokban lehetőséget, akkor megint mindenre rá fog kérdezni a program, mint a régi, szép időkben (persze miután kiürítettem a listákat)?
3. Ez a kérdés kapcsolódik az előzőhöz. Mi a helyzet akkor, ha beteszek egy fájlt a megbízható fájlok csoportjába, de nem akarom, hogy kimenjen a netre? Eddig külön volt egy-egy megbízhatósági listája a HIPS-nek és a tűzfalnak, most mintha össze lenne vonva egybe, emiatt viszont nem tudom, hogyan lehet ezt megoldani.
A válaszokat előre is köszönöm!
Beren
-
Beren
aktív tag
Ha már senki, akkor legalább én...
Szóval az első kérdésre - az ATI driver telepítése után eltűnő összes szabály - nem leltem választ. Ez még idegesít egy kissé...
A második probléma nagy eséllyel amiatt lehet, hogy mégsem egészen ugyanazt a Comodo 5-öt tettem vissza, amit előtte használtam. Most feltettem egy 5.10-est, ezzel nincs ilyen ilyen gond. Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem úgy tűnik, hogy az 5.12 valamiért a tűzfal esetén is megbízhatónak veszi a D+-ban megbízhatónak jelölt fájlokat, szoftvereket. Az 5.10-es nem, itt a tűzfalon egyedi házirend módban csak az megy át, amit engedek.
Érdekes módon a harmadik probléma, a hibernálás utáni fagyás is megoldódott a régebbi verzióval.
Szóval most minden oké, köszönöm, jól vagyok...
Beren
-
Beren
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Már évek óta elégedett Comodo Firewall felhasználó vagyok, de most belefutottam pár olyan problémába, amire választ keresek - talán akad itt valaki, aki tud segíteni...
Az első kérdésem a legégetőbb. Comodo 5.12 volt a gépemen. Frissítettem az ATI drivert, majd az újraindítás után minden létező szabály eltűnt a Comodo-ból. Az ATI driver telepítésén kívül tényleg nem történt más, már hetek óta semmi sem került a gépre, csak a már rajta lévő szoftverek futottak, tehát nagy eséllyel semmi kártékony szoftver nem okozhatta ezt. Találkozott már valaki ilyesmivel?
A második kérdés is ezzel kapcsolatos. Biztos, ami biztos alapon leszedtem a Comodo-t, majd újratelepítettem, immár a 6-os változatot. Ez nem igazán nyerte el a tetszésemet, a GUI-t erős visszalépésnek érzem az 5-höz képest, így vissza akartam tenni az utóbbit. Nem volt egyszerű megtalálni a neten a telepítő anyagot, de nagy nehezen sikerült. Ezt feltéve viszont nem egészen úgy viselkedik, ahogy eddig. Az eddigi beállításokkal (proaktív védelem, tűzfal és D+ biztonságos módban) egy csomó olyan szoftver vígan megy kifelé a netre, amiért eddig figyelmeztetést kaptam, akármit is állítottam be. Ha viszont a tűzfalat egyedi, a D+-t paranoid módba teszem és törlöm a megbízható fájlok és szoftverkiadók listáját, akkor minden olyan, mint eddig - így viszont sokkal többet riogat a Comodo. Ennek mi lehet az oka? Elképzelhető, hogy ezek a kérdéses szoftverek bekerültek a megbízható szoftverkiadók és fájlok közé? Amikor néhány hónapja feltettem a rendszert a gépemre, akkor még biztosan nem voltak benne, a Comodo verziója szerintem ugyanaz, mint akkor...
A harmadik kérdésem pedig az, hogy ha hibernálom a gépet, akkor a visszakapcsolás után állandóan elszáll a Comodo GUI, pedig eddig ezzel sem volt baj. Ha az elszállás után újraindítom, akkor működik rendesen, de ez ugye nem túl kellemes. A Comodo service nem áll meg, azzal nincs baj.
Előre is köszönöm a tippeket.
Beren
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Autós topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest