- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Köszi az infót és a képeket.
Úgy tudtam csak fizetős változat lesz. Most rákerestem és találtam free AV-t.
Tűzfalat sajnos nem.
A Free AV-t nem próbáltátok? Bár inkább lenne tűzfal és D+.
Szerintetek már biztos nem lesz nekik olyan ingyenesen használható tűzfal, mint korábban? -
Krystal_s
addikt
válasz
Roxkex #11433 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy fejlesztik, ha szükséges és nincs hanyagolva. Évekig régebbi verziót használtam és nem a legújabbat, mert jobban működött, kevesebb hibával. Attól még naprakész volt az adatbázis és a felismerése stb. Egy ideje divat lett, hogy állandóan ész nélkül frissítik a programokat, még ha igazán nincs is mögötte semmi hasznos, technikai fejlődés. Változtatják a külsőt, beletesznek valami kéretlen funkciót, aztán kiveszik és így tovább. Pl Firefox. engem idegesít, hogy már hetente frissít, de közben nemhogy jobb lenne, hanem bizonyos dolgokban visszafejlődik. Egyre jobban butítják le. Régebben x havonta frissítették mégis jó volt. De a Chrome-nál ez a megszokott, akkor nekik is követni kell ész nélkül....
A Comodo sosem a látszat lefizetett reklámozott teszteknek akart megfelelni.
De ezt mindenkinek a saját döntése.
Szerintem itt érdemes olvasgatni és saját érzésed szerint dönts. news: Comodo Creating Trust Online
Van olyan téma, hogy ki és miért törli le a CIS-t. Sokan, azt hiszik mivel nincs új verzió, akkor már nem is lehet hatékony. Van, akik szerint Win11-el nem kompatibilis, mert a weboldal nem írja. De a topikban Topic: win 11 azt írják, hogy az.
pl. új zsarolóvírusok téma.
Valaki ezt írta és emiatt törölte a CIS-t:
"Ransomware operators have come up with a new encryption method that makes locking files faster, and less likely to be noticed by antivirus (opens in new tab) and other cybersecurity solutions, researchers have found.
According to experts from SentinelLabs, a rising number of ransomware (opens in new tab) operators (including Black Basta, BlackCat, PLAY, and others) have started adopting a process called “intermittent encryption”, encrypting files partially, instead of completely."erre válaszolt egyik Comodo moderátor:
"Despite lack of updates and bug fixes, Comodo Containment still blocks all ransomware including the recent Magniber https://www.youtube.com/watch?v=Wl4roQH7UxI. Devs recently indicated that a bug fix update is coming "soon" but no indication as to when. A lot of people use CF rather than full CIS but use whichever solution you prefer. I'm just highlighting Comodo's containment/sanbox is still very effective."Van, aki szerint W11 alatt gondok vannak. Másoknál meg jó.
"Thank you for reporting.
CIS v12.2.2.8012 is not released to be compatible with Win 11, but still for some users it works fine without any issue. Anyways we have reported this consequence to the team and we will keep you posted."Én még nem vettem észre Win11 alatt problémát CIS és külön csak a CFirewall esetén sem. Aztán majd kiderül pár hónapon belül, hogy mi lesz.
Amíg frissítik az adatbázist, addig használni szeretném, mert jelenleg nem tudok számomra megfelelőbb IS-t. Itt is hangsúlyoznám, hogy ez az én saját véleményem. Másoknak pedig más. -
Krystal_s
addikt
válasz
Dévacsen #11423 üzenetére
Ne írj már ilyen hülyeséget!
Tegnap telepítettem Win11-re. Az adatbázis pedig naponta többször frissül. Egy jól megirt programot hova fejlesszenek még? Mit kéne még beletenni, amit nem tud? Havonta írják át a kinézetét, hogy azt hidd vmit újítottak?
De még azt sem kell, mert alapból többféle skin választható. -
Krystal_s
addikt
válasz
Semplar #11418 üzenetére
Nem jobb...
Hibásan van megírva a program. Amint hozzáérsz egérrel és húzod, elengeded és a többi oszlop még távolabb ugrik. 2-3 ilyen művelet után szétcsúszik az egész. Próbáltam lassan, vagy hátulról kezdve, de nem jó.
A második képemen jól látszik, hogy mennyire aránytalan és nem lehet elolvasni a szöveget. De, ha megigazítom a többi oszlop még jobban szétmegy.
Soha nem találkoztam ilyennel. -
Krystal_s
addikt
Igen, de utána sem lehetne az oszlopokat állítani, méretezni, mert újra szétmenne. Alapból főleg az alkalmazások alatt túl szűk az oszlop és nem olyan átlátható. Átállítom és a többi oszlop szétcsúszik. A legelső verzió óta ilyen, nem akarom elhinni, hogy ez másokat nem zavar.
-
Krystal_s
addikt
Már egy nagyon régi problémába ütköztem, de eddig ennyire nem volt durva.
A napló megtekintése ablakot megnyitva, ha méretezni akarom a Dátum & Idő, Alkalmazás, Művelet, Cél oszlopok szélességét, akkor egérrel lehet megfogni és közelebb húzni, de amint elengedem egyre távolabb és távolabb ugrik az adott oszlop és a végén akkor távolságok lesznek, hogy átláthatatlan lesz. Most mérges voltam és sokszor rányomtam, mert nem hittem el, hogy nem lehet visszaállítani. Tényleg nem tudom sehogy. Sőt már megnyitni is alig, mert kifagy, annyira nem tudja beölteni nálam a Tűzfal részt pedig töröltem a naplót is. Hatalmas oszlop távolságok vannak.
Mit lehetne tenni? 😃 Én ilyen buggal még soha nem találkoztam.
Valahogy így kellene kinéznie, de már ez is egyre rosszabb, ha állítani próbálom. -
Krystal_s
addikt
válasz
Johnny Cage #11407 üzenetére
Azért bízom benne, hogy nem szűnik meg a Comodo tűzfala.....
Én nem tartom megbízhatónak a Win sajátját az MS működési elvei miatt sem, de azért még bármi lehet.Ez a TinyWall nem tudod véletlenül miben különbözik a Windows Firewall Controltól? Vagy melyik jobb? Utóbbit használtam már, a Tiny-t még nem ismerem.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Semplar #11396 üzenetére
Köszönöm, hogy írtál. Közben a neten is keresgéltem erre. Másoknál is van ilyen, de választ még nem találtam. Viszont itt ebben a topikban pont ugyanezt a kérdést már feltettem 2018-ban is. 🙃 Olyan régi dolog és akkor is csak te válaszoltál. #10846-tól...
-
Krystal_s
addikt
Fú ilyenkor mennyire fel tud idegesíteni a CIS. Kb 10-szer futtattam tegnap ezt a kis programot és eddig semmi gondja nem volt, most meg ilyen baromságokat jelez rá. Szerintem false. Sok programnál csinálja, hogy simán engedi futtatni, pár nap múlva meg jelez rá ilyen reg. módosítást. Már többször kételkedtem ezekben, hogy false riasztások. Sőt másik verzió CIS másik rendszeren nem is jelez ezekre.
Ez most mi lehet? Egy parancssoros kis cucc, nem akarom, hogy bármit is átírjon a regben, ahogy eddig sem tette.ui: Ez tényleg hülye. Átmásoltam másik mappába pl c:asztal és onnan indítva nem jelez rá, visszamentem a korábbi mappába d:, ott újra jelez, hogy nem beazonosítható.
-
Krystal_s
addikt
Elég sokszor használok kis portable programokat és gyakran jelez a HIPS, hogy a regben akarnak kulcsot módosítani. Pont az lenne a lényege, hogy ne írjon a rendszerbe. Persze tudom vannak rosszul megírt programok, de elég gyakori ez a jelzés. Viszont legutóbb volt olyan, amikor nem is írta át, de mégis azt jelezte.
Titeket ez nem zavar, vagy ezeket mindig engedni kéne?
pl:
vagy egy másik: -
Krystal_s
addikt
Előfordul, hogy néha rossz útra téved az ember.
Állítólag akkor jelez így az oprendszerre, amikor nem látja pontosan melyik folyamat akar netre kapcsolódni.
Pl itt a Comodo hivatalos fórumán is írt erről a Comodo moderátor. (utolsó előtti hsz)
Szerintem néha mindenkinél van ilyen jelzés. Nekem is volt már régebben és alapból is szokott blokkolni az Oprendszerre hivatkozva, csak nálam bejövő UDP. [kép]
Az IP szerint valami Holland SURFnet-hez próbálna kapcsolódni. Esetleg az az IP nem lehet a Routered IP-je. Valami hálózati dologra gondolok. -
Krystal_s
addikt
válasz
MaCS_70 #11210 üzenetére
CIS-t sosem a vírusirtójuk miatt volt érdemes használni. Amilyen új kártevők vannak, azok ellen szinte egyik AV sem tud igazán védeni.
Szerintem fontosabb a viselkedéselemző (HIPS), ami mindenre jelez, ami változtatni akar valamit a rendszerben. Fontos a részletes tűfal is, ami jelzi mikor és mi akar tevékenykedni.Az, hogy mennyire stabil a 7-8 verzió óta.
Hát, nincsenek könnyű helyzetben a fejlesztők. Ilyen gyors mértékben és ahogy a W10-et "fejlesztik" nehéz lehet követni. Nem tudom mi lesz.
A többi agyonreklámozott termékben még jobban nem bízom.. -
Krystal_s
addikt
Én sem értem ezt, de párszor látom, hogy még külön kérik böngészőkben és egyes weboldalakon is, hogy legyen sötét téma. Sőt fel vannak háborodva, hogy ez mennyire alap és miért nincs mindenhol.
..vagy, amikor monitoroknál 0 közeli értékre állítják a háttérvilágítást, fényerőt és panaszkodnak, hogy még az is sok és kiégeti a szemüket. -
Krystal_s
addikt
válasz
Semplar #11085 üzenetére
Korábban #10452 téma volt, hogy az SSD-t sem hagyja békén. :\
Most kikapcsolom az AV részt és a Naplózást, hátha segít.Jelenleg elképzelni sem tudnék magamnak más IS programot. Tűzfal és a HIPS számomra alap.
Elszomorít, hogy az újabb verziókkal is mindig van valami zavaró hiba. Ezt a cavwp.exe gondot nem tudom javították-e márÚgy olvastam a 10-esben még nem.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Semplar #11085 üzenetére
Ó, akkor biztos a CIS csinálja.
Évek óta ez van és nagyon zavar, mert notebookokat használok. Böngészőre is gyanakodtam. Nem tudnàm nélkülözni a Comodo tűzfalat.
Nincs valami ötleted melyik komponens, vagy beállítás okozhatja?Nem emlékszem pl az 5-ōs verziónál volt-e ilyen. Most a 7-est használom.
-
Krystal_s
addikt
Üresjáratban sokszor tekeri valami a HDD-t. Amikor ránézek mi az, mindig ott virít a cavwp.exe és a lapozófájl. Valahol írták, hogy CIS a háttérben futtatja a Gyorsítótár építőt. Viszont nálam ez a funkció ki van kapcsolva.
Lehetséges, hogy ennek ellenére is valamit csinál a gyorsítótárral?
Az AV rész Állapottartón szokott lenni. -
Krystal_s
addikt
válasz
Semplar #11076 üzenetére
Húha, még működik az 5-ös is és használható?
Nálam már jó ideje a 7-es van fent, mert az újabbakkal gondjaim voltak. Az adatbázis frissíti magát, de úgy gondoltam ideje lenne a programból is a legújabbat használni.
Azt hittem már javították a kellemetlenségeket. Benéztem a Comodo fórumokra és meglepődve láttam, hogy folyamatosan van valami zavaró hiba az újabb verziókban. Azt viszont nem tudom, hogy azok a hibák Win 7-en is előjöttek, vagy csak Win 10-en. Utóbbin megérteném........, de Win 7-en hibátlanul kellene működnie ennyi év és fejlesztés után.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, Win7-re most melyik a legstabilabb CIS?
A 12.1.0.6914-re elég sok panasz van. :\ -
Krystal_s
addikt
válasz
tomi5577 #10928 üzenetére
Nálad is böngészés közben pörgeti a CPU-t?
Megnéztem egy másik gépemen és ott is csinálja, de eddig csak Facebook oldalaknál vettem észre...Most legalább megnyugodtam, hogy nem a fő gépemen van valami gond. ..de nagyon mérges vagyok, hogy egy ilyen hiba miatt mennyi időt elcsesztem.
Semplar: Mindkét gép rendszergazdai fiók, ezért is furcsa.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #10924 üzenetére
Szia, nem lehet bemásolni útvonalat, csak tallózással.
Nekem alapból engedélyezve vannak a védett fájlok, de valami furcsaság tűnt fel most.
Egy másik gépet néztem szintén ua az Oprendszer, CIS és Firefox.
Azon a gépen az Oprendszer védett fájljainak elrejtésre van beállítva és a Rejtett fájlok, mappák elrejtésre van állítva mégis simán látható és tallózható a C:\Users\Felhasználónév\AppData mappa. Tehát az Adddata alapból nem rejtett, hanem sima könyvtár. o.O
Nálam viszont rejtettként van az AppData mappa. -
Krystal_s
addikt
CIS Antivírus részben a Kihagyott útvonalakhoz hogyan lehetne hozzáadni a C:\Users\Felhasználónév\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\profilnév\cache2 mappát? Betallózni nem lehet, mert rejtett...
Amint kikapcsolom a Firefox HDD-re gyorsítótárazást megszűnik a Facebook oldalak lassú betöltése és újra jó lesz. Totál x-akta megint.
Visszaraktam a rendszert 2 hónappal korábbi képfájlból, amikor még minden ok volt. Korábbi CIS adatbázis és régebbi Firefox. Nem lett jó. Töröltem az egész Firefoxot és minden maradványát és mégsem lett jó.
Tehát valami miatt egyik napról a másikra a Firefox gyorsítótárazással Facebookozás közben lett gondja a cavwp.exe-nek egyedül az én gépemen. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
azt hiszem nálam meghülyült a CIS.
3-4 napja a Facebook oldalakat nagyon lassan nyitja meg a Firefox böngésző. Pár hete Instagrammal csinálta ugyanezt. Az magától megjavult 1 hét után. Más oldalakkal nincs gond. Azt hittem Firefox hiba, mert a többi böngészővel nem csinálja. Több dolgot kipróbáltam, hogy kizárjam a Firefox, DNS, kiegészítők stb hibákat.
Közben feltűnt, amikor egy FB oldalt nyitok meg, akkor elkezd tekerni a gépem, a cavwp.exe akasztja meg. Amíg az teker, addig nem nyílik meg az adott oldal. Kikapcsolom az Antivírus (állapottartó) részt, akkor megjavul.
Érdekesség, hogy visszatettem egy 1 hónappal korábbi rendszert, amin régebbi Firefox, régebbi adatbázisú CIS van és így sem javult meg.
Most csak az AV rész kikapcsolása segít. Régebben kb 1 éve már volt nálam ilyen FB oldalak belassulás kb 1 hétig, aztán magától megjavult.
Kivételekhez adtam a Mozilla mappát, de semmi...A profil mappát nem lehet, mert az rejtett és nem találtam ilyen kiválasztási lehetőséget.
Van valami ötlete valakinek? -
Krystal_s
addikt
válasz
Semplar #10852 üzenetére
Mindhárom gépen indítottam Sandboxie-ban és simán is. A másik 2 gépen egyáltalán nincs HIPS figyelmeztetés (naplóban sem). Ugyanúgy Win7 rendszerek, ugyanolyan beállításokkal, egyiken ua a CIS verzió, másikon egyel újabb.
Lenne egy másik kérdésem is, de úgy látom eléggé kihalt ez a topik.
Egy program futtatásnál, amikor rákérdez valamire a CIS és engedélyezem azt a folyamatot, de nem pipálom be, hogy Válasz megjegyzése, akkor azt csak egyszer engedélyezi. Következő futtatásnál újra rákérdez. Viszont ilyen kulcsmódosításnál véglegesen átírja az adott folyamatot akkor is, ha nem pipálom be? -
Krystal_s
addikt
Visszaállítottam a rendszert....és megnéztem újra. Nálam továbbra is jelez, a másik két gépen pedig Paranoidban sem.
Nem értem ez most mi. Ennyire megbízhatatlanul működik a CIS? Ugyanarra a programra egyformán kellene, hogy jelezzen.
Amikor a kicsomagolás helyét kell kiválasztani portable módban, akkor ugrik rá a HIPS, mindhárom gépen ugyanúgy csináltam. A fejlesztő szerint egyáltalán nem nyúl a registryhez... :\ -
Krystal_s
addikt
A Defense+ adhat olyan false jelzést egy programra, hogy az reg. kulcsot módosít (előző hsz) miközben ez nem igaz?
Megnéztem másik 2 gépen a MemInfo-t és egyiken sem jelzett a CIS, pedig paranoidra állítottam a HIPS-et. Ez elég érdekes...
Megtudná nézni valaki? (nem kell telepíteni semmit, csak portable módot választani) -
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
használok egy kis portable programot. MemInfo, a weboldaláról töltöttem le. Először Sandboxie-ban futtattam, hogy megnézzem hova és mit ír. Mivel rendben volt, ezért elindítottam élesben is (Setup.exe - Portable módot kiválasztva). Ekkor már a D+ jelzett, hogy a program 3 Win registry kulcsot akar módosítani.
Átnéztem a reget, de nem találtam meg...
Írtam a fejlesztőnek, aki azt válaszolta a portable egyáltalán nem módosít semmit.Kérte a .reg fájlokat, de azóta nem válaszolt.
"Hi,
That must be the setup application setting something on the registry. It's a
third party application (NSIS Setup) used to install our applications. Can
you give me the complete registry key to investigate?
MemInfo portable does not write or read from the registry, but if you are in
doubt, and since it's a free application, I would advise you not to use it.Thank you,
André Santos
Carthago Software"Lehetséges, hogy ez valami olyan folyamat volt, ami nem végleges és a registryben nem lett elmentve?
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fandango #10522 üzenetére
Most, hogy ezt olvastam az AV topikban,
nem lehet, hogy most fordítva történt és a Win10 update cseszte el a rendszert? Állandóan újítanak és az biztos nem tetszik sok külső programnak pl a CIS-nek.
Nekem furcsa volt, amikor korábban kíváncsiságból Win7-et frissítettem Win10-re. Azon a rendszeren akkor CIS 8.x volt és a Win10 azonnal letiltotta arra hivatkozva, hogy elavult és telepítsem fel a legújabbat, egyáltalán nem engedte régebbi CIS használatát. LOL majd biztos az mondja meg nekem mit használjak... -
Krystal_s
addikt
válasz
Fandango #10522 üzenetére
Nahát, ahogy látom már nem csak én "hisztizek" a CIS miatt...
Pedig múltkor nekem is az egész rendszert újra kellett raknom a pár napos gépemen és még külső vinyón több ezer fájlba írt bele...(ami engem nagyon is zavart). Rengeteg időt elvett mire rájöttem, hogy a CIS okozta, aztán a sok tisztogatás stb és még nem is írtam le utána az újabb tiszta rendszeren mennyi bosszúságot okozott még a CIS 10, amit még korainak tartottam feltenni. Viszont kénytelen voltam, mivel abban javították ki, hogy ne írja át titokban az összes fájlt...
Nem tudom mi lesz, ha így folytatják, mert a többi termékben még ennyire sem bízom, mint a Comodoban. :\ -
Krystal_s
addikt
válasz
knor82 #10451 üzenetére
Nálam volt köze.Tudom, hogy FAT32 nem kezeli az ADS-eket stb, de attól még az intéző kérdés nélkül engedi átmásolni a fájlokat ADS-ek nélkül. A figyelmeztetést az én esetemben a CIS okozta az általa beleírt "speciális" ADS-ek miatt, amit a Win is érzékelt (szerencsére, különben még most sem tudnék róla). Amint tiltottam a Fájlforrás követést az újabb fájlokra már nem jött semmilyen figyelmeztetés....
A CIS nemcsak ADS nyomkövetőt adott szinte az összes fájlhoz (külső eszközökön is), hanem mindegyiknek átírta a dátumát, szinkronizálásnál is rendesen bekavart. Linkeltem pár fórumot, nem kis felháborodást keltett, akik ezt észrevették. Főleg az, hogy CIS törlés után sem törlődnek ezek a nyomkövetők. Azért ez nem kicsit durva. (már akinek)
Amúgy nyugodtan próbáld ki, ha nem hiszed el.
Évek óta vagyok CIS használó, de most hatalmasat csalódtam benne. Rengeteg idegeskedést okozott mire rájöttem és állíthattam vissza a fájlokat, rendszert, amit lehetett. Tölthettem le újból, mert külső HDD-n a másolatokba is beleírt, amiket többi gépre átmásolva vitt magával.... -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10448 üzenetére
Tudom sokakat ez sem zavar
,de szerencsére azért vannak, akiket igen és a Comodo fórumon panaszkodnak, hogy ez így nem ok. Ne telepítsen kérdés nélkül külön semmi pluszt. Talán majd ezt is javítják.
Addig külön kell letörölni.
Most kicsit tesztelem újra a 10-et, mert a 8 miatt az egész rendszert telepíthetem újra és még nem tudom melyiket, vagy mit tegyek fel. :\ -
Krystal_s
addikt
Pár hete kérdeztem miért teszi fel a CIS10 külön még az Internet Security Essential-t.
Azt a választ kaptam, hogy a Shopping miatt. Hát most megint feltettem a 10-et Shopping nélkül és ismét van ISE.
vkise.exe külön folyamatként fut a háttérben. -
Krystal_s
addikt
válasz
Fandango #10443 üzenetére
Most nézem a másik gépemen, azon is rengeteg fájlt átírt.
Bajom? Van egy új gépem, friss rendszerrel. Most meg egy program csak úgy beleírt a rendszerfájlokba és mindenbe. Ezzel megváltoztatta az eredeti fájlokat. Mi jogon? Nem fogok örökké CIS-t használni, de a jelölése mindig ott marad mindenben. Rendszert pedig nem szokásom újrarakni. A Tiszta rendszert mentem le és képfájlt állítok vissza. Hosszú távon ez így már nem tiszta rendszer.
Másik zavaró dolog.
Külső lemezre mentem folyamatosan az adatokat, összehasonlításnál jelezni szokta mik az új fájlok és csak azokat kell átmásolnom. Most viszont mindenre azt írja, hogy "új", mivel összehasonlításnál nem teljesen egyformák az ADS miatt.
Azért elég sokan kiakadtak emiatt a Comodo fórumain. Nem én vagyok, aki felfújja ezt.
Nem az én dolgom trükközni és eltávolítani, hanem a Comodonak lenne alap, ha egyszer mondjuk törlöm az egészet. -
Krystal_s
addikt
válasz
Matthewus #10439 üzenetére
Az adatokat (egész éjjel) tisztogattam, de a rendszerfájlokba nem merek így belenyúlni.
Több ezerről van szó.
Win7 Prof a rendszerem én vagyok a rendszergazda. Úgy tűnt fel, hogy valami nem ok, amikor Win intézőben egy FAT32-re formázott pendrive-ra másoltam adatokat. Minden egyes fájlnál ezt a figyelmeztetést írta.
A többi gépeimen viszont soha nem figyelmeztetett így. Azokon is CIS 8.x van. A 10 nálam gondot okozott, pár hete írtam róla itt, ezért raktam vissza a 8.4-et.
Auto-Sandboxot egy ideje kikapcsolom, de a Fájlforrás követés bekapcsolása ezen a rendszeren bejelölve maradt. Azt hittem kikapcsolt Sandboxnál ennek nincs hatása. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10436 üzenetére
Win 7 rendszerem van és a CIS 10-ben sem javították egy ideig.... Amint lesz időm linkelem a Comodo fórumain leírt ezzel kapcsolatos írásokat. Ott még panaszkodtak a CIS10-re is.
Nem Win 8 óta van gond és nem csak CIS 8-x-en."fölösleges farkast kiáltani"
De mit kezdjek a rendszeremmel és a fájlokkal, amiket már átírt? Azzal, hogy törlöm a CIS-t, vagy kikapcsolom ezt a fájlkövetést, attól még minden fájlon rajta maradnak ezek az alternate data stream-ek. Örökké minden eszközre és gépemre viszi át ezeket a plusz adatokat és FAT32 eszközre másolásnál örökké figyelmeztetni fog.Közben megtaláltam, hogy elvileg a 10.0.0.5144-ben javították. És? Aki nem most kezdett CIS-t használni azokkal mi lesz? Lehet, hogy már nem fog újra fájlokat jelölgetni, de mi lesz a korábban átírt fájlokkal?
-
Krystal_s
addikt
válasz
Dévacsen #10429 üzenetére
Igen, én is akkor vettem észre, amikor FAT32 pendrive-ra másoltam fájlokat, mivel az nem kezeli az NTFS ADS-eket. NTFS-re másolva szó nélkül viszi tovább ezeket a "nyomkövető" adatokat. Minden fájlom ilyen lett. (rendszer, adatok) CIS törlés után is így maradnak. Ez zavar a legjobban, hogy nem csak magának "jelöli meg", hanem így hagyja más gépekre, eszközre másolva is.
D:\TT\wirelessnetview>streams64.exe -nobanner WirelessNetView.exe
D:\TT\wirelessnetview\WirelessNetView.exe:
:$CmdTcID:$DATA 64
D:\TT>streams64.exe -nobanner ccsetup530.exe
D:\TT\ccsetup530.exe:
:$CmdZnID:$DATA 26
:Zone.Identifier:$DATA 26
D:\TT>streams64.exe -nobanner mb3-setup-consumer-3.1.2.1733.exe
D:\TT\mb3-setup-consumer-3.1.2.1733.exe:
:$CmdZnID:$DATA 26 -
Krystal_s
addikt
Hatalmasat csalódtam a Comodoban.
Hete óta kerestem a választ az új gépemen miért viselkedik máshogy az új rendszer. Idegileg kikészített. Amikor Win Intézőben másoltam valamit, minden egyes alkalommal figyelmeztetett a rendszer, hogy biztos akarom-e másolni az adott fájlt a tulajdonságai nélkül. Erre rákeresve sok hasonló eset jött ki a neten az ntfs ADS (alternate data stream) miatt. Viszont nem hagyott nyugodni, mivel eddig soha egyik rendszeremen sem kaptam ilyen figyelmeztetéseket. Már az üzletnek kellett írnom, ahol a gépet vettem, mert azt hittem az előtelepített rendszerrel van gond! Rengeteg embert kérdezgettem, szinte hülyének éreztem magam és kellemetlen volt, mert senki nem tudta a választ.
Kivétel egy fórumtárs, aki próbált segíteni. Végül rábukkantunk a hiba okára. Kiderült, hogy a CIS okozza.
Az egész rendszert, minden fájlt, újat és régieket minden eszközön, amire másoltam átírt saját nyomkövető adattal. Az auto Sandbox fájlkövetője, miközben nálam nincs is engedélyezve az auto sandbox. Évek óta ismert probléma és hallgatnak róla. Nem is annyira érdekelne, ha CIS eltávolítás után eltűnne, de még a külső HDD-n is mindent átírt sunyiban.
Akit érdekel a téma itt van pár cím...
- Topic: CIS/CES 8 adds ADS to files which remain present if files distributed [M1367] (Read 5977 times)
- Alternate Data Stream ":$CmdTcID:$DATA" (Read 13050 times)
- Alternate Data Streams not deleting under Windows 8.1 and Windows 10 sem Win7
Szavakat nem találok, ez szinte rosszabb, mint amit az MS művel Win10 alatt.
Alap beállítás szerint ez a fájlkövetés be van kapcsolva. Hiába lehet kikapcsolni, utána is úgy maradnak az adatok. Az egész rendszert, mindent újra kell raknom!!
Pár hónapja valaki linkelt itt egy videót arról miért ne bízzon senki Comodo termékekben. Akkor túlzásnak tartottam, bár elég meggyőző volt. Hosszú évek óta használom, nem vagyok kezdő... A többi cégben sem bízom, de most ez elég durva. -
Krystal_s
addikt
válasz
Eversmann #10420 üzenetére
és b islattida
Jó tudni, hogy a Shopping miatt van pluszban az Essentials... A Shoppingot csak próba miatt tettem fel, elfér, egyszer még jól jöhet alapon. Nem tetszik, hogy az Essentials folyamatosan fut a háttérben Shopping használat nélkül is.
Szerintem a CIS Uninstallernek alap lenne, hogy teljes eltávolítás esetén minden összetevőt töröljön.Sdi: Ezen most Win7 van és a CIS 8.2 utáni verziókkal nem indul el a Core Temp a Dell gépeken. Azt írja mindkettőnél, hogy nem ismeri fel CPU-t. 8.2-ig nem volt gondja. Egy másik gépen viszont megy. Azon pedig másik program nem ok...
-
Krystal_s
addikt
válasz
Eversmann #10418 üzenetére
Én is hasonlóan csinálom, csak a Revo Uninstallerben indítom el a normál eltávolítást, majd a Revo átnézi milyen maradványok maradtak törlés után.
Removal Tool-t is szoktam futtatni nagyobb verzióváltásoknál.
Most azért voltam mérges, mert több program is furcsán viselkedett a 10 miatt és amikor törölni akartam, akkor 3 különálló programként volt telepítve, nem úgy mint korábban. A CIS eltávolító fent hagyta az Essential és Shoping modulokat.
Azt a Security Essentialst miért teszi fel külön?Telepítésnél AV, tűzfal és Shoping részeket jelöltem ki.
Eleinte nem is akartam tűzfalban kiengedni, mert azt hittem a Wines Essentialról van szó....nagyon megtévesztő a neve. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10355 üzenetére
Szia, a 10-est hogy érdemes szerinted törölni? Revo-val próbáltam, de 3 részből állt. Különálló programként CIS, Comodo Essential és Shoping. Egyesével kellett. Mi történt ezzel a programmal?
Most a friss rendszer miatt inkább az egészet újraraktam, majd vissza a CIS 8.4-et.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Mióta 8.x-ről frissítettem a CIS-t a Core Temp kis program nem indul el, hibával leáll. Évek óta használom és még sosem volt gondja. Visszatettem egy korábbi CIS-t, újra jó lett.
Az előbb frissítettem 10-re és megint nem jó.
Fájlbesorolás szerint megbízható, Sandbox ki van kapcsolva, AV, HIPS kikapcs sem segít. Nem értem melyik része blokkolja.
A program írója szerint:
This can happen if you run Core Temp from a non-Admin account, or some kind of other permission limiting it from creating a critical section to read the data from the CPU.
Tehát valamit a Comodo mégis tilt?Másik gépemen pedig a szintén évek óta jól működő NetLimitert rontotta el a CIS 8.4.0.5165, egyel korábbi verzióval már ok.
Komolyan már alig merek frissíteni. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10104 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Shellkód injektálás kivételeihez, AV - archív fájlok vizsgálat ki... A fájlbesorolásnál megbízhatónak jelzi a telepítőt.
Telepítőt indítom, 15mp múlva felugrik a Win biztonsági ablak, hogy engedélyezem-e. Igen. Közben CIS nem jelez, nem kérdez semmit (pedig a riasztás ablak részletesre van állítva, 555mp-re).
11 perc telt el mire végül a Win hozzáférés hibát írt ki:
Közben végig a cmdagent.exe 50-70% között ette a cpu-t, semmit nem lehetett megnyitni.
Megnéztem a naplót, ahol érdekes módon a blokkolt behatolásoknál szerepel 2 folyamat létrehozás:
2016-09-23 23:49:21 D:\Ashampoo Home Designer Pro 3\Ashampoo Home Designer Pro 3.exe Folyamat létrehozás C:\Users\nevem\AppData\Local\Temp\is-L82J5.tmp\Ashampoo Home Designer Pro 3.tmp
2016-09-23 23:48:52 D:\Ashampoo Home Designer Pro 3\Ashampoo Home Designer Pro 3.exe Folyamat létrehozás C:\Users\nevem\AppData\Local\Temp\is-L82J5.tmp\Ashampoo Home Designer Pro 3.tmpÚgy néz ki a HIPS-nek nem sikerül kérdezni, felugró ablakokat megjeleníteni ennél, ezért tiltásnak veszi.
Nem tetszik neki ez a program. Remélem ez nem gyakori nála, mert akkor bugos ez a 8.4 verzió.Próbáltam, hogy ne mutassa a buborék figyelmeztetéseket, hanem magától engedélyezze...
30mp múlva Win biztonsági kérdés, majd 1 perc múlva elindul a telepítés. Már ez is haladás. Viszont a cmdagent.exe még futott dolgozott 5-6 percig és közben nem nagyon tudtam semmit megnyitni. -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #10100 üzenetére
Áh feladom, ez már tényleg abnormális, amit művel. Szívem szerint visszatenném a 7-est, csak nincs türelmem.
Fájl besorolás - Fájl listában megbízhatóként jelzi. (ismert megbízható program Ashampoo Home Designer Pro 3)
A több perces sz@rakodás után, amikor elindulna a telepítő (de leállítom, mert most nem akarom telepíteni) utána a cmdagent.exe kb fél órán keresztül dolgozik valamit- Na de mit??? Közben az egész gép használhatatlan. Semmit nem tudok megnyitni.Melyik összetevő kavarhat be, ami a 7-ben még jó volt?
-
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #10099 üzenetére
Megnéztem a kérdéses telepítőt másik gépen, amin CIS7 van. Ott gond nélkül elindul, azonnal felugrik a Viselkedés Blokkoló figyelmeztetés. Jelzi, hogy nem beazonosítható, hogyan szeretném futtatni. (hm pedig Ashapoo termék)
Nem értem mi a gond a CIS 8.4-nek. Miért nem jelzi, hogy nem tudja azonosítani, helyette 5-10 percig szinte kiakasztja az egész rendszert.A beállítások mindkét CIS-ben ugyanúgy vannak.
Esetleg, ha valaki tudna erre válaszolni azt megköszönném. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10096 üzenetére
Szia, most nagyon felidegesített a CIS (8.4).
Egy telepítőt szerettem volna elindítani, amin kb 5 percig gondolkodik és akkor sem mindig indul el, mert kifut az időből és a Win kiírja, hogy nem tudott hozzáférni. Ez a telepítő 1,3 GB méretű (szerintem ez a gond, mivel a cis nem ismeri fel és addig elemzi).
Hozzáadtam a HIPS szabályokhoz és a Fájl listában is megbízhatónak, de nincs rá hatással.
Egyszer sikerül elindítani, hosszú gondolkodás után, máskor nem. Játék módban egy fokkal jobb, de úgy is több perc kell neki.
Virtuális asztalon azonnal indul az a telepítő, tehát a CIS valamelyik része kavar be. Próbáltam, hogy kikapcsoltam az AV, Sandbox, HIPS, Vírusscope részeket, de ez sem elég neki.
Ennek most mi baja lehet?
Ismét elindítottam. 15mp után rákérdezett a Windows, hogy engedélyezem-e a telepítő futtatást. Igent nyomtam, majd 6 percig pörgött a töltést jelző karika és kiírta:
A Windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat, vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel.
Játék mód be: 15mp után kérdés, majd 1 perc után elindul normálisan a telepítés... -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10077 üzenetére
Köszi. Egyes külső programok használatába nem kavarhat be? Úgy értem pl egy kép, videó stb szerkesztőnek nem okozhat gondot, hogy az egy védett tartalom, ezért nem tudná szerkeszteni, átírni? Vagy itt csakis az automatikusan háttérben működő, engedélyem nélküli változásokat tiltja?
-
Krystal_s
addikt
Azon gondolkodtam, hogy a "HIPS - Védett objektumok - Védett adat mappák" részen a hozzáadott mappákat nem védené meg a CIS a titkosító/zsaroló vírusoktól?
Vagy mivel ezek a kártevők valami Win folyamatot használnak ki, ezért a CIS nem akadályozná meg, hogy átírják/titkosítsák a védett mappa tartalmát? -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10041 üzenetére
Szia, a Blokkolt behatolásoknál 4-et jelez. Rámentem, hogy mik azok és meglepődve látom, hogy a taskeng és a MBAM. A HIPS biztonságosra van állítva. Ezek megbízható fájlok. Vajon miért blokkolta rákérdezés nélkül?
MBAM működéséhez nem lenne szükséges, hogy hozzáférjen a memóriához? Korábbi CIS verziók nem szokták blokkolni. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10041 üzenetére
Igen, az lenne a cél, hogy a Sandboxban futtatott böngészőben történt változások ne maradjanak meg.
Az előbb kipróbáltam mindkettőt. Egy beállítást megváltoztattam a Sandboxieban futtatott böngészőben. Kérdésnél a jelenlegi beállítások megtartását választottam, de nem jegyezte meg. Másodszorra újra elvégeztem egy változtatást, de akkor a másodikat a jelenlegi beállítások megváltoztatást nyomtam meg.
Úgy néz ki egyik esetben sem változtat semmit. Szerintem a Sboxie felülbírálja és nem engedi a változást.
Bár még az nem világos, hogy miért a cmd.exe-re jelez és miért nem a Sandboxie egyik folyamatára. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #10038 üzenetére
Szia!
Kérdezni szeretnék.
A CIS-ben 8.4 van az a beállítás, hogy Riasztás mutatása akkor, amikor bármilyen más program próbálja módosítani telepített böngészők alapértelmezett beállításait. Mivel én Sandboxie-ban böngészek, amikor bezárom, akkor felugrik párszor ez az ablak.
Igazából nem értem miért kérdezi és a cmd.exe mit akarna változtatni. A SBoxie-ban történt változások elvesznek bezáráskor. Melyikre kellene rányomnom? Nem tudom pontosan értelmezni.A jelenlegi alatt az alap böngésző beállításait érti, vagy a Sandboxie-ban futtatott böngésző beállításokat tartaná meg?
Majd lehet, hogy kikapcsolom, hogy ne kérdezzen rá, de azért érdekelne a kérdés.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9774 üzenetére
Igen, a zöld keret ott van alapból, csak sajnos vannak olyan jól megírt programok, mint ez a NAV-os, hogy teljes képernyőn pont az a zöld rész nem látszik, ezért fogalmam sem volt, hogy Sandboxban fut. Elsőre pedig nem is gondoltam, hogy egy ilyen hivatalos program nem megbízható. (persze számomra eleve a Java miatt soha nem is lesz az és rendes gépemre nem is telepíteném
de ez én vagyok)
Ezért jobb lenne, egy figyelmeztető ablak, ahol jelezné, hogy szerinte nem biztonságos a program és Sandboxban akarja futtatni, de lehetőségem lenne ezt felülbírálni.A megosztott mappa sajnos szintén nem működik ilyen egyszerűen. Ugyanis oda csak akkor lehet menteni, ha valaki konkrétan ennek a mappának a helyét adja meg mentési helynek. Vannak programok, pl ez a kis NAV-os, ahol alapból a számára kijelölt mappába menti a dokumentumot, így hiába volt már kitöltve, utólag nem volt lehetőségem Sandboxon kívülre helyezni.
blattida: Igen, arról a programról van szó.
Én sem szeretem, ha ennyire automatizálja magát valami, ezért szoktam kikapcsolni, csak azt vettem észre, hogy a HIPS nem jelez ezekre az általa nem biztonságosnak tekintett programokra, hanem simán elindítja és csak utána kérdez rá egyes folyamatokra. Szerintem jobb lenne, ha már a programra is jelezne induláskor (ő már akkor úgyis tudja, hogy az szerinte nem megbízható). Bízom benne, hogy az is elég, ha csak a folyamatra kérdez.Kipróbáltam az előbb több ilyen mentést is és ott maradt a fájl a megosztott mappában, de csak akkor, ha konkrétan már oda mentek. Ez is jó sok esetben, csak ügye ilyen NAV féle programoknál a saját mappájába menti a dolgokat és nem jelezte, hogy valójában mégsem mentett oda semmit. Ilyenkor is jó lenne egy figyelmeztetés. Persze most már tudom, hogy majd ilyenre is figyelnem kell.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #9772 üzenetére
Szia, sokszor dilemmában voltam, hogy mire is állítsam az Auto Sandbox-ot (aktív HIPS mellett). Van, amikor kikapcsolom (mert arról volt szó, hogy HIPS úgyis jelez. Rájöttem, hogy nálam nem jelez azokra a programokra, amit Auto Sboxban futtat.), vagy teljesen virtualizáltra állítom. Viszont a napokban a teljesen virtualizált bekavart a NAV-os programnak. Nem jelezte, hogy abban futtatja. A teljes kijelzős képméretben pedig nem lehetett látni a zöld keretet, ezért nem tudtam, hogy abban fut a program és amikor szerettem volna kimenteni a dokumentumot, akkor sehol nem találtam. Nem írta, hogy héé ezt nem is menti ám rendesen, nem akarnád Sandboxon kívül is menteni?
1.Teljesen virtualizált Auto Sandboxban nincs olyan lehetőség (én nem láttam), hogy felugró ablakban is jelezze, amikor Sandboxban kezd futtatni valamit?
2. Vagy, ha már abban futtatja és menteni szeretnék belőle valamit, akkor rákérdezzen, hogy hova akarom menteni? -
Krystal_s
addikt
Szia, igen megnéztem és nem maradt ott a driver. Látszólag minden rendben volt a törléssel. Korábban sosem volt ilyen gond egyik verzióval sem, akár programon belül, vagy simán frissítettem.
Arra gondoltam, hogy valamelyik Win file, .net keretrendszer stb hiányzik neki. Frissítettem az egész rendszert, de nem segített. Valamit biztos változtattak a telepítőn. Érdekes, hogy nem ír ki hibát, csak kibontás után eltűnik az egész. Azóta nem foglalkoztam vele. -
Krystal_s
addikt
Köszönöm a visszajelzést.
blattida: Köszi, átolvastam és már korábban is próbáltam a leíráshoz hasonlóan eltávolítani, azaz Revo-val.
Most még beiktattam a CIS eltávolítót is, CCleaner, Temp törlések, de úgy néz ki nem a maradványokkal van gond. Elindítom a CIS 8 telepítőt (2 félét is, installer és installer_6100_08.exe). Elindul, az Extarcting (kibontás) végigmegy és ennyi, nem kezdi el telepíteni. Nem ír ki semmi hibát. Ilyen esettel még nem találkoztam.Ezt csak a CIS 8 telepítővel csinálja, bármelyik korábbi verzió simán megy.
Találtam valakit, akinél pontosan ez volt a hiba szintén xp-n.
Neki végül segített az exe fájl külön kibontása, de nekem nem.
Úgy néz ki a rendszer nem tetszik neki és talán Win 7 alatt nem lesz ilyen gondja. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok, itt mindenkinek simán ment a programfrissítés 6-7-ről 8-ra?
Van egy régebbi gépem (Win XP), amin néha kipróbálok ilyen dolgokat. 5 óta gond nélkül frissítettem programon belül (is) újabb verziókra, de most a 8-nál elakadt. A 7.x verzió jelezte, hogy van programfrissítés, engedtem neki...
Kérte az újraindítást, de már nem töltődött be és ezt ki is írta, hogy nem tudott elindulni. Diagnosztika javítás sikertelen. Töröltem és visszatettem egy régebbi verziót.
2. alkalommal már frissítés közben elszállt hibával. Tipikus Win hiba kiírás, akkor már az internetet is blokkolta és nem tudtam helyrehozni Revo teljes takarítással sem. Komplett rendszert kellett újraraknom (OFF)(szerencsére volt mentésem)(/OFF).
3. Itt már először eltávolítottam a telepített verziót (7.x) Revo-val. Net megmaradt, de hiába indítottam el 2 féle CIS 8 telepítőt (OFF)(hivatalos)(/OFF) már a telepítés közben kibontás után eltűnt a telepítő ablak és ennyi volt. A 7-est simán feltudtam tenni, de a 8 valami miatt elakad.Igaz, hogy a próbagépen XP van, de leírás szerint támogatja azt is. Mi lehet a 8-ban, ami a korábbi verziókban nem volt? Win 7 rendszereken még nem próbáltam, de már kételyeim vannak ezzel a verzióval és a rendes gépeimen nem merek frissíteni. Hiába van lementve minden rendszer, több gépen biztos nem fogok ennyit foglalkozni vele. Előző verzió sima törlés még belefér, de komplett rendszert nem rakok újra.
Programon belül másoknál hibátlanul működik a frissítés? Amennyiben így nem ajánlott, akkor minek frissít magától és miért nem törli le előtte a korábbi verziót?
Adtak már ki valami normális eltávolítót a 7-hez? -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #9622 üzenetére
Köszönöm.
Igazából több gépről van szó újabb és régi CIS verzióval is. A HIPS aktív, de a gyorsítótár építő nincs engedélyezve egyiknél sem.
Az említett gépen, ahol nagyon zavaró ez a gyakori üresjárati aktivitás még a régi 5.12 CIS van fent, amiben úgy emlékszem nincs is ilyen gyorsítótár építő funkció. Már nem tudom elképzelni, hogy mit tevékenykedik. A képen látható, hogy nem csak a rendszert szkenneli a C-n, hanem egy D: partíción lévő programot is megnézett, amit egyáltalán nem használok. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #9620 üzenetére
Szia, az automatikus frissítés ki van kapcsolva (manuálisan szoktam) és igen mindig üresjáratban szokott tevékenykedni. Magára hagyom a gépet és kis idő múlva látom, hogy gyorsan villog a HDD, naponta többször.
Még mi miatt csinálhatja? Elég sokszor rákerestem már a neten, de úgy konkrétan nem találtam választ. Annyit írtak, hogy az agent a tűzfal része. A tűzfal egyedire van beállítva... -
Krystal_s
addikt
Sziasztok. Most már több, mint 3 éve használom a CIS-t, de kezd nagyon, de nagyon, de nagyon elegem lenni a cmdagent.exe sunyi háttérfolyamatából. Idegesítő, hogy amint egy kis időre magára hagyom a gépet, akkor örült módjára elkezd villogni a HDD led, amint hozzáérek az egérhez a "titkos" háttérfolyamat abbamarad. Ez minden nap többször is előfordul. Notebooknál főleg zavaró. Win7 index és search is ki van kapcsolva. Próbáltam nyakon csípni mit művel, de mintha scanelné a HDD-n lévő fájlokat. AV részt kikapcsolva is csinálja.
Mi a fenét les és miért titokban?
Ezt a pillanatot tudtam most elcsípni. -
Krystal_s
addikt
Lehetséges, hogy valami gond van egy ideje a Comodo szerverekkel? Egyik nap a CIS7 frissítésnél írta ki, hogy sikertelen, majd pár óra múlva jó lett. Most az 5-ös csinálja pár napja, hogy egyre gyakrabban sikertelen, aztán egyszer jó lesz.
-
Krystal_s
addikt
Egy gépen (nem nálam), amin CIS 5.12 van pár napja nem lehet frissíteni a vírusadatbázist. Letölti, majd a véglegesítésnél kiírja, hogy sikertelen. Offline próba is megvolt és egy másik gépről a mai adatbázis is be lett másolva, de a véglegesítésnél szintén sikertelen. A diagnosztika szerint nincs gond a programmal. Mi lehet a gondja ? Korábban jól működött, csak egy időre ki lett kapcsolva az AV rész és nem volt frissítve.
-
Krystal_s
addikt
Most csak úgy eszembe jutott, hogy még most is mennyire zavaró a HIPS a cis6 verzió óta. 3-4 éve használok CIS-t több gépen és sosem volt gondom a HIPS résszel, Biztonságos módra szoktam állítani, de a 6 óta és most a 7-nél sem változott, minden programtelepítésnél ki kell kapcsolnom, vagy tanulóra átállítani, mert olyan sokat kérdezne, hogy vagy az iramot nem bírnám, miközben megy a telepítés, vagy én unom meg 10 kérdés után, hogy na jól van ám, most már elég volt.
3 gépen van ez a jelenség, ezért nem nevezném egyedi esetnek, 6 és 7 verzióknál is ez van. Ismert, megbízható programokról, vagy driver és annak kezelőjéről van szó. Pl most amire emlékszem egy portable program a BatteryCare. Elindítottam az exe-t és jöttek a mi mihez akarna hozzáférni, még válaszolni sem bírtam, már dobta a köv. kérdést, közben meg szegény program nem tudott addig normálisan betöltődni. -
Krystal_s
addikt
válasz
olivera88 #8932 üzenetére
Így már egészen más a helyzet. Azt hittem a CIS6 frissítése után jött elő a jelenség a 7-es verzióban.
Azt kéne megnézned, ha törlöd CIS-t, akkor a beépített Win tűzfal működik normálisan? Aztán feltenni külön csak valamilyen tűzfalat, hogy az menne-e, lehet az akár CIS5, Outpost, hogy megtudd a Win hálózati beállítások sérültek-e. Talán valamelyik helyreteszi, de elszomorító, hogy a programok többségének mennyire rossz a saját eltávolítója, szemetet hagynak fent, vagy olyat is törölnek, amit nem kéne. Nálam van rendszeresen mentés, de van olyan gépem, amin 3 éve CIS-t használok és nem áll szándékomban se új rendszert telepíteni, se egy 3 évvel ezelőtti CIS nélküli állapotot visszaállítani. Bízom benne, hogy CIS-ről CIS-re nem lesznek gondok az új verziókkal. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #8888 üzenetére
A Data Protection egy külön beállítható rész, vagy alapból így működik?
Most, hogy átnéztem a beállításokat eszembe jutott, hogy egy programtelepítés közben milyen sokszor szokott kérdezni a Hips a CIS 6-ban, ezért telepítéskor tanulóra kell állítanom a hips-t. Van két olyan beállítás, hogy Fokozott jogosultságot igénylő..és Fokozott jogosultsági riaszatások...Ezek be vannak pipálva. Nem ez kavarhat be a telepítésnél?
Azt hittem ez pont a telepítőt érzékeli és akkor csak magára a setup.exe-re egyszer rákérdez és kész, de nálam nem így teszi, hanem a telepítőn belül minden egyes fájlra és folyamatra egyeséve kérdezgetne, akár 10-20x is. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #8888 üzenetére
Á ne is mondd, az előbb frissítette az egészet és nem gondoltam, hogy a 7-et telepíti...még nem akartam feltenni.
Kivettem a pipát a Privdognál, de azt is telepítette.
Látom lett weblapszűrés, ezt érdemes használni? Mennyire lehet hatékony? Nem lassít? Még nem volt időm tesztelni, se használni...
Jah és a Viruscope jól működik? Még nem kapcsoltam be. -
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #8570 üzenetére
Köszönöm, ennek örülök.
Lenne még egy kérdésem, ami viszont a régi 5.12 verzióra vonatkozik. Van egy olyan rész a D+ beállításokban, hogy Végrehajtás-szabályozási szint, ez Bekapcsoltra van állítva.(A Sandbox is be van kapcsolva).
DE...alatta a Beazonosítatlan fájlok kezelését, ha nem pipálom be, olyankor mi van ?
Megvizsgálja a futtatható fájlt és magától futtatná Sandboxban, vagy mivel nem pipáltam be a kezelést, ezért megkérdezné mit csináljon ? -
Krystal_s
addikt
Autosandboxnál elég zavaró (még mindig), hogy nem kérdez, csak szó nélkül berakja a számára nem megbízható programokat. Egyik nap az Intel Wifi kezelő programmal csinálta és miután betette hiába ürítettem a Sandboxot 2x is, akkor is bent maradt az adott fájl, KillSwitchben tudtam csak leállítani. Utána jó lett, de nem ez volt az első eset, ezért arra gondoltam mi lenne, ha kikapcsolnám a AutoSandboxot ?
Sandbox nélkül, ha valami nem megbízható, akkor a HIPS kérdezne, hogy engedélyezem-e a futtatást ? -
Krystal_s
addikt
válasz
micafighter #8541 üzenetére
Igen a legtöbb infót ezzel kapcsolatban a Comodo fórumokon olvastam. Sok embernél van ilyen és nagyon sok fórumtémát nyitottak erről. Most, hogy a tűzfal szabályokban a Riasztási szintet visszaállítottam közepesre újra elkezdődtek a blokkolások, de már elegem van és nem akarok foglalkozni vele, inkább tiltottam a portok láthatóságát. Talán így békén hagy egy életre.
Inkább keresek valami tudatmódosító szert, amitől olyan leszek, mint a legtöbb ember, semmit sem vesz komolyan, nem gondolkodik, tök hülye mindenhez, de az életben mégis boldogabb. -
Krystal_s
addikt
válasz
esattila #8531 üzenetére
Erről a témáról már elég sokat olvastam. Pár ilyen blokkolás még teljesen normális lenne, de a napokban, amit művelt már nem volt számomra elfogadható. Volt, hogy inkább leállítottam a gépet, vagy tiltottam minden port láthatóságát, mert a végtelenségig jöttek a "kérések". Elindítottam egy Utorrentet is a próba kedvéért és annál is ugyanezt csinálta, mint Skype-nál, de nem úgy mint régebben, hogy jött kb 20 blokkolás, hanem most végtelenségig csinálta volna, másodpercenként. Azt olvastam, hogy ez egy bug a cis falban és az 5.12 verzió óta jelen van, miszerint nem képes jól kezelni a már bezárt programokat, azaz nem jól közvetíti a többiek felé az információt a zárt programról.
Már váltottam profilt Proactive ->IS-re, de akkor csak azért lett nyugalom, mert alapból a port varázslóban a 3. volt aktív (minden bejövő kapcsolat tiltása). Furcsa, hogy a Router csere után hülyült meg. Ugyanazok a beállítások, ugyanaz a net és szolgáltató, szóval még x akta melyik hálózati dolog vagy beállítás zavarja. Most valami miatt lenyugodott, töröltem a Skype szabályokat és újra engedélyeztem, amire rákérdezett, de majd úgyis nekem kell rájönnöm, hogy mi nem jó, mert mások ilyet észre sem vesznek, vagy totál nem érdekli őket. -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #8529 üzenetére
Ez de beteg
Kezdek rájönni mi lehet. Tehát ma pl 4db IP-t blokkolt folyamatosan a Win operation system. Mind a 4db IP Skype ismerősöm. Amikor ők kiléptek Skpye-ból utána nem volt blokkolás sem.
Az utóbbi ismerősöm akitől a legtöbb blokkolás van ő este 9-körül lépett be (most is online), pont amikor nálam elkezdődött a blokkolás. Már csak azt lenne jó tudni, hogy amikor nem fut nálam a Skype, akkor miért akarnak hozzám kapcsolódni Win Op Systemen keresztül a Skype porton ?
(eddig is tudtam, hogy minden szart figyel az MS, de hogy ennyire ?) -
Krystal_s
addikt
Hátha valaki tudja...
Régóta tele van a tűzfal naplóm Windows Operating System Blokkolásokkal, eddig nem foglalkoztam vele, de most pár napja figyelem az ip-ket és a portot. Az összes "támadásnál" a Cél port 6081, az IP-k többsége pedig egy olyan ismerősömé, aki a Skpye listámban benne van. Megfigyeltem, hogy a Skpye használja a 6081-es portot, viszont amikor nem fut a Skype, akkor is sok Win Operating System blokkolás van ettől a személytől.
Ez mitől lehet ? Már kezd nagyon idegesíteni. Rendszert is újraraktam miatta és most megint egyre több blokkolás van. Most is már kiléptem a Skpye-ból, de csak jönnek és jönnek a kérések arról az IP-ről. -
Krystal_s
addikt
válasz
micafighter #8419 üzenetére
Azért köszönök minden segítséget.
-
Krystal_s
addikt
Megvan a válasz a HIPS jelzésekre. lol
A lényeg, hogy valami miatt nem ellenőrizte le időben a hitmant, vagyis előbb kérdezett, mint hogy meg lett volna az ellenőrzés. Megnéztem a naplót és ott jól látni, hogy a kérdések idején nem volt beazonosítva, majd egy kis idő után már megvizsgálva és biztonságosnak jelezte, ezért nem volt azóta sem kérdés.
Itt az összes napló bejegyzés róla.Tudtam én, hogy valami nem úgy volt, mint ahogy szokott...legalábbis nálam és nem az én hibám. Nem csoda, hogy megzavart. Ezért koptattam is feleslegesen a billentyűzetet. -
Krystal_s
addikt
válasz
micafighter #8414 üzenetére
Szia, a naplóban szerepelt, az összes művelet, hogy melyik fájl mihez akar hozzáférni, de miután töröltem HitmanPro szabályokat, utána már nem kérdezett a HIPS és a naplóban sem volt semmi infó.
Jól értem az angolt és a kérdéseket is. A CIS helpet is elég jól átnéztem már az évek során. Szerintem nem a hozzáértésemmel van gond, hanem azon a gépen furán viselkedik a 6-os és kicsit máshogy, mint az 5-ben.
Másik gépeken az 5 verziókkal nem volt ilyen gondom, jól beállítottam és már 3 éve rendszeresen használom.blattida : Igen biztos, ilyen dolgokat többször leszoktam ellenőrizni. Este megnézem a fájlbesorolást és átrakom IS-re...
Az új gépen tanuló módban, az normális az általam felsorolt programoknál (ccleaner,firefox,plugin container,tc...), hogy szabályokat hozott létre? Az 5-ben ezeknél sosem kérdezett a HIPS és a szabályoknál sincs semmi (biztonságos módban). Szerintem az lehet, hogy tanuló módban aktiválja (kijelölés nélkül) a Szabályok létrehozását megbízható alkalmazásokhoz részt,
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #8411 üzenetére
Biztonságosra van állítva. Proactive Security és minden alapbeállításon.(kivéve Auto sandbox Nem megbízhatón)
Olyan programokra kérdezett a HIPS már nem először, amikre az 5-ös verzióban nem szokott. Ilyen volt tegnap a HitmanPro és nem csak az indítófájlra kérdezett, hanem
még kb 6 féle folyamatra, hogy mi mihez akar hozzáférni. Az első pár kérdésnél még engedélyeztem és kértem jegyezze meg. Utána inkább kitöröltem a HIPS-ben a Hitman-re vonatkozó szabályokat, hogy a köv. indításnál az első kérdésnél már a megbízható alkalmazást válasszam, de többszöri indítás után sem kérdezett újra.
Valóban úgy viselkedik, mintha paranoidra lenne állítva.Most nézem egy másik gépen, amit még nem használok, Tanulón hagytam, durván sok program került a HIPS szabályokba. CCleaner, TC, Touchpad kezelő, Sandboxie, Firefox, Win rendszerfájlok stb...ezekhez mind Egyéni szabályt hozott létre. Ennyire más lenne 6-ban a HIPS, mint az 5-ben ? Ott is Biztonságosra van állítva és egyedül a Netlimiter-hez látok Egyedi szabályt 3 év alatt, a többi mind a Win rendszeralkalmazás, frissítő és a CIS.
Eddig jól kiigazodtam a CIS beállításokon, de most összezavarodtam.Tényleg jobb lenne, ha nem akarnám megérteni.
-
Krystal_s
addikt
válasz
#20584850 #8408 üzenetére
Igazad van, csak vannak olyan programok, mint pl a Skype, aminek külön updatere van, ami a Skype.exe mellett néha elindul és azt elvileg ki lehetne lőni, ha nem akarok frissíteni és ez kevert meg. Egyértelmű, ha látom, hogy Skype.exe akkor azt nem állítanám le.
A másik része így már érthető.Köszönöm.
micafighter : Nem az a gond, hogy nem menti el, hanem, hogy sokszor rá sem kérdez egy adott programra, amikor a rá vonatkozó szabályt kitörölöm és újra szeretnék szabályt beállítani rá úgy, ahogy azt korábban tette első indításnál. Nah mindegy majd megoldom. Lehet hagyom tanulón és nem érdekel az egész, vagy kikapcsolom.
-
Krystal_s
addikt
válasz
micafighter #8406 üzenetére
Rendszeresen olvasom a fórumot
, ismerem a tanuló módot és a CIS helpet is, de ezeket azért kérdeztem, mert azokat elolvasva sem egyértelmű.
Tanuló módra úgy tudom, csak az elején érdemes állítani, de kb 3hónapja fent van azon a gépen a CIS 6 és újabb programok esetén nem szeretném mindig átállítani tanulóra.Szeretem, ha egy program kérdez mielőtt cselekszik, de jó lenne ha ezt (számomra) érthetően tenné, ahogy korábban is volt. Most felmerült pár kérdés, amit értnék, de vannak kételyeim, ezért kérdeztem itt, hogy megerősítést kapjak. Köszi.
-
Krystal_s
addikt
Azt szeretném kérdezni, hogy, amikor egy programindításnál a HIPS rákérdez, az xy program szeretne hozzáférni valamihez, olyankor az 5-ös verzióknál rányomtam, hogy Mehet és ezt jegyezze meg, évek óta így használom és jó, most a 6-nál ugyanazoknál a programoknál kb 10x kérdez a Mehet után még a programon belül egyes fájlokra és ha így egyesével engedem, akkor Egyéni szabályt hoz létre, de a sok kérdés annyira zavaró, hogy a legelső kérdésnél érdemesebb a Megbízható alkalmazást választani ?
- Tehát, amikor egy számomra ismert programot futtatok, akkor az Megbízható alkalmazás ?
- A másik a tűzfalnál, amikor a C:\Windows mappában jelez valamire pl egy VGA driver fájlra, az Rendszer Alkalmazás, vagy Megbízható alkalmazás ?
(elvileg már a rendszer része, de lehet utólag tettem fel)
- Most már tűzfal kérdésnél lehet választani a Csak Blokkol, vagy Blokkol és Leállítást, ilyenkor melyiket jobb választani? Nem egyértelmű, hogy mit akar leállítani...egész programot, vagy csak azt az egy folyamatot pl Skype, amikor frissíteni akar...Tegnap egy régebbi gépemen próbálgattam a 6.3CIS-t. HitmanPro-nál játszotta el, hogy kb 10x kérdezett a HIPS, majd csontra fagyasztotta a rendszert. Nagyon örültem.
Miután töröltem a HIPS szabályt (Egyéni). Az adott programhoz hiába nem volt már szabály, akkor sem kérdezett utána semmit bármennyiszer indítottam, de ezt más programnál is észrevettem, hogy a HIPS egy szabály törlés után már nem kérdez az adott programra. CIS 5-nél nem csinált ilyeneket. -
Krystal_s
addikt
válasz
olivera88 #8238 üzenetére
Szinte mindent Revoval szoktam eltávolítani, de most a CIS kiírta, hogy zárjak be minden alkalmazást és így csak a sima CIS uninstallert használtam, majd utólag kerestem rá Revo-ban (erőszakos eltávolítás) a maradványokra és csak egy jelentéktelen reg.bejegyzést talált.
Régebben a CIS Clean-up Tool.bat-ot futtattam az 5-ös verziók eltávolítása utána, de az már elég régi és vannak újabbak pl: Uninstaller Tool v0.3b, CIS+Removal+Tool+2013, de ezekről nem igazán írtak jót. Egyszer próbáltam az egyik Uninstaller Tool.exe-t, ami nem működött, ezért kérdeztem most rá, hogy ki melyiket használja. Egy védelmi rendszerhez jobb lenne egy hozzá való uninstaller, mint egy idegen külső program. Normál körülmények között nem okozhatna neki gondot a saját programjának a maradványa, de hát ennél ki tudja... -
Krystal_s
addikt
Egyik gépen már én is frissítettem 5.12-ről a 6.2-re. A saját eltávolítójával töröltem, majd telepítettem a 6-ost. Ez így elég, vagy 5.12 uninstall után érdemes még külön futtatni valamelyik Clean-Up Tool for Comodo IS-t ? (azokból melyiket érdemes futtatni? volt a régi .bat, régen azt használtam, nem tudom az még működik-e, aztán kijött pár újabb .exe változat, azok között volt pár bugos. 0.3b már jól működik?)
-
Krystal_s
addikt
válasz
olivera88 #8093 üzenetére
Szia, az 5.xx már régóta stabilan működik nálunk minden gépen és elég jól kiismertem, szinte fejből tudom a beállításait, kis nyűgjeit stb. Amíg itt többen panaszkodnak különböző hibákra a 6 miatt én inkább még várok. Nem igazán van most türelmem az új felülettel plusz dolgokkal ismerkedni, átnézni, beállítani. Alapon meg nekem nem jó.
Ahogy itt láttam szerintem még mindig nem az igazi, de már alakul és hamarosan én is frissítem.
blattida: Nagyon köszi. Azt hittem az 5.12 CIS-ben az antivírus adatbázis és a D+ működése (elemzés,felismerés) ugyanaz, mint a 6-ban, csak van pár plusz dolog, a Kiosk és egy fejlettebb Sandbox.
-
Krystal_s
addikt
-
Krystal_s
addikt
válasz
olivera88 #8032 üzenetére
Igen, olvastam a korábbi írásokat. :\
Örülök, hogy megoldódott a probléma.2 és fél éve használom több gépen a CIS-t és megkedveltem, a tudásával is elégedett vagyok. (csak az cmdagent.exe zavar, ami a háttérben sunyiban dolgozik, pörgeti a vinyót, ütemezés ki van kapcs.) Ezért is vártam az újabb verziót. Bízom benne, hogy már nem lesz gond és én is nyugodtan frissíthetek rendszertelepítés nélkül és elég lesz csak eltávolítani a régi verziót.
-
Krystal_s
addikt
válasz
olivera88 #8030 üzenetére
Ilyen értesítési ablak hibáról már korábban is írtak #7974
de olyan is volt, akinél pl csak felugrott egy pillanatra, de azonnal eltűnt és semmit nem tudott állítani.
A helyedben nem vesződnék ilyen "Béta" állapotú verzióval, ha gond van vele. Van akinél jó alapbeállításokkal és ők állítják, hogy a 6 hibátlan (nekik), mindenki másnak szar a gépe, nem ért hozzá stb.(szerintük), de egy program nem azért van, hogy ne lehessen állítgatni és ennyit kényeskedjen.
Még én is az 5.12-t használom. Az legalább stabil.
Nincs net? Akkor sem, ha kikapcsolod a tűzfalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest