- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magyarított Android alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #11496 üzenetére
Elnézést egy régebbi verziót linkeltem
, itt a frissebb Introduction To Comodo Internet Security
-
törölt tag
válasz
Dévacsen #11493 üzenetére
Régebben volt divat Comodo-t használni csak az emberek átszoktak a komplett védelmi programokra mert megunták a Comodo hülyeségeit, hosszabb távon probléma mentesen nem nagyon ment.
Nem véletlenül kérdeztem a másik topikban, került már le tőlem is párszor. [link]
Úgy gondolom, hogy vírusscope, auto sandbox, hips nélkül csak a tűzfal részt megnézem, hogy muzsikál az AV-val. -
törölt tag
válasz
Dévacsen #11491 üzenetére
A comodo tűzfala önmagában is erősebb védelmet nyújt pl. a windows saját falánál, ehhez nem kell hogy a comodoban be legyen kapcsolva a hips, auto sandbox, vagy a vírusscope modulja, nem ettől erős a comodo fala
Ezt mire alapozod?
Lekapcsolgatod, akkor csak egy bonyolultabb tűzfalbeállító program lesz belőle. -
Semplar
őstag
válasz
Dévacsen #11474 üzenetére
Ma jött frissítés a windows -hoz és rendben lefutott magától, nem kellett visszakapcsolni a defendert és a biztonsági komponenseket, valamint újraindítás után továbbra sem futnak.
Bátran ajánlom a DefenderRemovert, ha csak letiltásra van használva. 3 napos a legújabb kiadás. Ebben egyelőre nincs is már benne az eltávolítás lehetősége, de nekem az egyel korábbi, amiben szintén nem volt benne, nem működött( újraindítás után mindig visszakapcsolt a defender). Nekem a 12.0.0 -ás kiadás van, ez tökéletes csak ne használd az Y -t (If you press Y, we will remove Windows Defender and connected Windows Security Components.), mert ha törölsz és jön egy frissítés, a WU nem fog rendesen lefutni.
.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Semplar
őstag
válasz
Dévacsen #11469 üzenetére
Felesleges abban a konfigban a vírusirtó, ezért piszok gyors és könnyű.
Ismeretlenek mennek a homokozóba, ott átnézi a virusscope, vagy küldi fel a szerverükre
további vizsgálatokra és „el lessz intézve a valaguk". -
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #11462 üzenetére
Kis helyzetjelentés ha érdekel esetleg valakit, 8088 as 3. napja stabil, semmi probléma, mintha fent sem lenne, pattogós a rendszer(i3 10105 proci, 512 ssd, 16gb ram, ilyen környezetben fut).
Az igazsághoz hozzátartozik hogy én nagyon kevés programot használok, kb csak 6-7 van amit állandó jelleggel felrakok, a win beépítettjének 90% át törlöm..Több szolgáltatást letiltok a feladatkezelőben amit nem használok, ne fusson a háttérben pl: nyomtatási várólista stb..a windows biztonsági központban a memória integritás ki van kapcsolva, ez elég teljesítmény romboló funkció ahogy észrevettem ha be van kapcsolva,lehet köze van hozzá lehet nem , de ilyen környezetben nálam kifogástalan, ha van is baja a rendszeremre nem hat ki olyan módon hogy bármiben zavarna, nekem ennyi most elég.
-
Semplar
őstag
-
Krystal_s
addikt
válasz
Dévacsen #11423 üzenetére
Ne írj már ilyen hülyeséget!
Tegnap telepítettem Win11-re. Az adatbázis pedig naponta többször frissül. Egy jól megirt programot hova fejlesszenek még? Mit kéne még beletenni, amit nem tud? Havonta írják át a kinézetét, hogy azt hidd vmit újítottak?
De még azt sem kell, mert alapból többféle skin választható. -
Roxkex
senior tag
-
válasz
Dévacsen #11318 üzenetére
Nálam akkor nem jelenik meg az ikon, ha kilövöm a netet (kihúzom a lan kábelt pl.).
Maga a CIS fut csak nem jelenik meg maga az ikon.
Amint visszapattintom a LAN kábelt, egyből megjelenik az ikon is. -
C. s.
addikt
válasz
Dévacsen #11275 üzenetére
Nem a vírusok szoktak bármit telepíteni a fölhasználó akarata, tudta és engedélye nélkül?
A frissítés még bizonyos keretek közt rendben volna, de semmiképp sem ötletszerűen, amikor az oprendszerre rátör a frissítőgörcs, hanem akkor, amikor a humanoidnak is megfelel. De ez már erősen off, ráadásul konfiguráció kérdése is többé-kevésbé. -
C. s.
addikt
válasz
Dévacsen #11261 üzenetére
10 perc???
De jó Neked!
Iszonyú sok adatom van, az még érthető, hogy tovább tart átvizsgálni, de hogy ennyivel... A korábbi verziók gyorsabbak voltak. Már nem emlékszem, mikortól lassult be ennyire, de talán a 10-estől, a legutóbbi frissítéssel meg még lomhább lett a keresés. Jó volna, ha a fejlesztők összekapnák magukat, mert alapvetően nagyon jó program, remek ötletekkel.Köszönöm, hogy fölhívtad a figyelmem arra, hogy nézzem meg, nem fogja-e a CIS az Emsisoftot.
Amikor ezt írni kezdtem, elindítottam kíváncsiságból a CIS-t a rendszermeghajtón, 10 perce megy, és 51%-nál tart. (Lassan gépelek.) Ezen csak a rendszer van, a saját mappákat átirányítottam egy másik meghajtóra, illetve ennek ellenére néhány program mindenképp a C:\-re pakol dolgokat, de más nincs rajta.
Szerk.: 13,5 perc volt úgy, hogy ebben a vizsgálatban a tömörítetteket is átnézte.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #11258 üzenetére
Ez a 40-50% arra lett alapozva hogy durván ennyi különbség volt házi vírus teszteken ha egy vírus csomagon teszteltem,és ez rendre megismétlődött,még több is volt ennél a különbség mínusz irányban,de ez nem probléma mert futtatáskor mindig fogta a CIS valamelyik összetevője a kártevőt,vagy csupán ismeretlen fájlt.Vagy a HIPS,vagy az Antivírus vagy az Auto Sandbox állította meg,de ha egyik sem szólt és netán település előtt még kapcsolódni akart a vezérlő szerveréhez akkor meg a Tűzfal fogta meg,ez a nem mindegy.
-
Semplar
őstag
válasz
Dévacsen #11243 üzenetére
Szerintem itt a fájlcsoportoknál kell létrehozni egy új csoportot és hozzáadni a *.lnk -t.
Aztán a kizárásoknál betallózni az újonnan létrehozott csoportot. -
-
C. s.
addikt
válasz
Dévacsen #11238 üzenetére
Igen, köszönöm, hogy megnézted! Nagyjából ez kellene, csak úgy, hogy ne egyenként kelljen bevennem a kivételek közé, mert tényleg sok van, ráadásul mindenfelé, össze-vissza.
Szerk.:
Na, most megnéztem az Everesttel, és 21147 darab parancsikonom van. Egy kicsit sokáig tartana egyesével.
Ha magát a fájltípust lehetne kizárni valahogy, az nagyon jó volna.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #11187 üzenetére
Firefoxra 2019.szeptember.3 án volt legutóbb verzió kiadva belőle..chrome on 2020.júli 15. de ahogy olvasgatom a fórumon,nem valami hatékony,végül is ha arra támaszkodik,vagy egy és ugyan az (csak ez külön kiegészítőként is elérhető,annak aki pl nem használja a komplett programot) ami a cis ben honlapszűrés alatt fut,nem csodálom.
-
-
C. s.
addikt
válasz
Dévacsen #11154 üzenetére
De, érthetően fogalmaztál, én is erre gondoltam.
Most direkt megnéztem, mert hátha változtattak rajta, mióta észrevettem, hogy törölni kell használat után, de nem törli magától. Valószínűleg valami beállítás okozhatja. Én szinte teljesen alapon hagytam mindent a CIS-ben. Egyébként ritkán használom így a böngészőt, inkább a Sandboxie-val netezem. Nagyon zavar. hogy a "rendes" vágólapot nem látja, csak a saját virtuálisát.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #11155 üzenetére
Kipróbáltam egy olyat hogy sandboxban tartva a böngészőt,kikapcsoltam az ublockot,kiléptem,az elszigetelőben látszólag végbe ment a törlés,lenullázódott,visszaléptem és nem volt ott az ublock,tehát megtartott beállítást,változtatást az elszigetelő annak ellenére hogy azt mutatta törlődött minden,nem állt helyre az eredeti állapot,tehát van létjogosultsága annak hogy látszólag üres,és rátörlök,mert bizonyos változtatások csak akkor tűnnek el teljesen,mondjuk ez nem magyarázza meg hogy nálam miért nem marad a tartalom benne ha kilépek.
-
-
Semplar
őstag
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #11095 üzenetére
Időközben a másik win10 es szintén ssd-s gépemre is felraktam délelőtt,az előzőn felbuzdulva,és szintén stabil,pattogós a rendszer,semmi gubanc a 12.0.0.6882 es verzióval.A Defender ehhez(CAV) képest nem tudom hogy és mi módon de lefojtja a rendszert,olyan mintha sárban mennék,ez mellett meg mintha szárazon,az Avira alatt amit december óta használtam volt ilyen pattogós,azonnal reagáló a rendszer.Remélem mellé gyúrják a tavaszi win mellé a még ki nem adott béta végleges verzióját.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #11094 üzenetére
Felraktam win 10 re ezt a verziót,szépen frissíti az adatbázist,és ha újra frissítem az adatbázist,akkor nem jelentkezik a hiba,mint a legújabb verziónál,a sima antivírust tettem fel ssd-s gépre,rendesen működött semmi anomáliát nem tapasztaltam,és programfrissítéskor nem ajánlja fel az új verziót,ami ebben az esetben hogy hibás nem is baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Futás, futópályák
- Fujifilm X
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Magyarított Android alkalmazások
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged