- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
Köszönöm!
"eltávolítási problémák"
A vírusoké vagy maga a CIS eltávolítása problémás?
A cmddata micsoda, a vírusadatbázis?
Kékhalállal hála Istennek nem találkoztam a jóvoltából, de néha tényleg lassan jelenik meg a gyorsindításon az ikon, viszont ez számomra nem zavaró, maga a program fut. Összességében nincs vele sok bajom, akkor hagyom ezt a verziót, ami telepítve van.
-
C. s.
addikt
Köszönöm, azért nem árt ezt is tudni.
Milyen ismert hibái vannak? Veszélyeztetik a biztonságot? Pl. biztonsági rés?Van olyan korábbi verzió, ami még most is biztonságosan használható W10-zel? Azért kérdezem, mert régen gyorsabban futott le a teljes keresés. Úgy rémlik, hogy talán a 10-essel lassult be ugrásszerűen, de nem vagyok biztos benne (most a 12-esnél tart). Sok adatom is van, ez tény, de azóta szinte másfélszer-kétszer annyi ideig tart a keresés, mit az ominózus frissítés előtt. Közben az adatok is szaporodtak, így már nem elég rá egy teljes nap (alváshoz kikapcsolva), hogy végezzen, ezért kettészedtem a területeket. Ezt az egy hátrányát tapasztaltam csak, de ez egyénfüggő, tudom.
-
C. s.
addikt
és MaCS_70, Krystal_s:
Köszönöm a válaszokat, véleményeket, átgondoltam őket!
Engem is a tűzfal, a HIPS, és a szükség esetén aktiválódó virtuális környezet vonz benne elsősorban. Nem szívesen válnék meg tőle, mert nem tudok olyan védelemről, ami szintén rendelkezik ilyen funkciókkal. Ha nem jelent kimondott hátrányt a használata, kitartok mellette.
-
Sajnos én is így látom, illetve ezt hallom -- kifejezetten biztonsági vonalról. Ezért is szabadulnék a vírusirtójuktól, ami sok szakértő szerint nem versenyképes már -- a tűzfal állítólag még mindig a jobbak között van (bár régen a legeslegjobbak között tartották számon).
MaCS
-
Dévacsen
senior tag
Hát igen most hogy jobban utána olvastam,nem kapkodják el,ki tudja lesz e belőle még valami,de jól teszi a dolgát,és közel 60 éves koromra szert tettem egy parányi türelemre,így várok még hátha gondozásba veszik.
még jó hogy a CAV frissül rendesen és így van házon belül alternatívája a CCAV nak,ha türelmem elapad,de azért köszönöm a törődést.
-
blattida
nagyúr
Újdonságok:
We now have a new tab "Advanced Protection" under "Advanced Settings" where:
a - "Virus Scope" and "Secure Shopping": These used to be separate tabs are now part of this "Advanced Protection" section.
b - "Miscellaneous": From HIPS Settings, we have moved 4 settings and made part of this section. "Heuristic Command Line Analysis" and "Embedded Code Detection" are integrated under one interface as "Do Heurristic Command Line Analysis". So embedded code detection is expanded in that interface and connected with related parsers. Also we have moved "shell code injection detection" and "browser configuration modification" settings under this section.Comodo Secure DNS is back in installation offering now
Változások:
You will see word "Sandbox" is now replaced with word "Containment" across whole GUI as that is easier to understand by layman while Sandbox has been more technical.Fejlesztés:
Support of Python interpreter in heuristic command line analysisHibajavítások:
All GUI issues experienced with upcoming Windows 10 RedStone-2 / Creators Update are fixed in this release.
Main focus of CIS v10 has been to make it more stable and bug free and as part of that aim, hundreds of bugs are fixed, below are few particular fixes:
- BSOD after launched Opera in Sandbox
- Critical bypasses of Sanbdox
- Keyboard can be intercepted in Virtual Desktop
- Several apps crash caused by guard32/64.dll
- PowerShell scripts are not sandboxed
- Missed fileless malware casesWe are working on next features on CIS, mainly robust web filtering, which will provide solid protection against phishing and malicious URLs.
Ahogy látható is, még mindig nem aktív benne a valkűr használatának lehetősége és a webszűrőről beszélnek, mint következő fő feladatról...
-
daimonion
senior tag
De jó a szeme valakinek
A free-t raktam fel ami feltünt, hogy mikor bebootol a rendszer igen nehezen akar a tálcaikon megjelenni .Amúgy nem nagyon lehet észrevenni,hogy fennt van.Van Win 10-es UWP appja NANO SKY SCAN .Mást nem nagyon vettem észre rajta. Vírusokkal nem kisérletezem .Majd lefuttatok egy rendszerellenőrzést a Comodo CCE-vel -
blattida
nagyúr
Csak hogy itt is rendesen olvasható legyen:
Megjelent a CCAV 1.8.405758.403
Comodo Cloud Antivirus team is currently working hard both on improvements about system architecture of Sandbox and the Valkyrie server side; as well as on the improved usability with a new designed user interface which will be released by the beginning of 2017.CCAV is now even more Powerful !
The major aim of today’s new release is now CCAV is using CIS Sandbox Engine instead of Portable Sandbox ! With the new version CCAV has the identical Sandboxing mechanism we have on CIS application. We also now have a new option to detect PUA(Potentially Unwanted Applications) !
Újdonságok:
New option to detect PUA(Potentially Unwanted Applications)
Show alert to prompt user to enable file submission when it is disabledFejlesztések:
Using CIS Sandbox Engine instead of Portable Sandbox.
Valkyrie internal improvementsJavítások:
GUI Bug in Scanner WindowSzerencsére a ccav is egyre jobb és használhatóbb lesz...
-
daimonion
senior tag
Melih
CEO - Comodo
Comodo Cloud AV -- only 3 MB--- with full containment and sandboxing included« on: Today at 12:04:56 PM »
I love it already!!!! and its only alpha (CEO Edition
)
You guys are going to LOOOOOVVVVEEEEE it!!!
Sajnos ezzel csak ez a baj, hogy még CEO verziós alpha
-
blattida
nagyúr
Csak a fontosabb változások:
• Network firewall is not functioning properly after update from Windows 7 to Windows 10
• Cycle BSOD on Windows 10 x86 with CIS in proactive security
• Sandbox doesn’t support junction points
• Application that launched by 'LNK'-file is absent in File ListAki win 10-re rakná, azért még ne kapkodja el, mert nem mindenkinél megy, illetve indul el a tűzfal.
Amúgy gyorsabb és simulékonyabb is lett az új build.
-
blattida
nagyúr
Nagyjából 3-4 havonta szokott náluk ilyen előfordulni, ám szerencsére nem ezen múlik a védelmének erőssége. Persze, jó lenne, ha nem fordulna elő ilyesmi, de egyelőre ez van.
Elvileg a teljesen új av motorjuk megjelenésével ez a probléma is meg fog szűnni (többek között azért, mert túl nagy már megint az adatbázisuk mérete). -
Pittu1986
tag
Szia.
Töröld le a Comodot és utána takaríts nekem is volt ilyen.Én TC-vel keresem meg mindig:
C:\Program Files\COMODO\
C:\ProgramData\Comodo
C:\ProgramData\Comodo Downloader
C:\Users\ itt találsz sokat.És az adatbázisban is keres rá a Comodo-ra és törölj minden bejegyzést.
Ha feltelepítetted akkor a frissítés után és a gyors vizsgálat után futtass egy besoroló vizsgálatot amit Ismeretlenek jelöl tedd megbízhatóvá hátha. Még telepítsd a KillSwitvhet és indítsd el amit ismeretlennek jelöl tedd megbízhatóvá.
Remélem megoldja a problémád.
-
daimonion
senior tag
Nálam nemcsak kék halál hanem összegyüjti az adatokat ujraindul..majd szintén kék halál összegyüjti az adatokat és ujraindul és ez megy egészen addig míg újra nem telepítem a rendszert
Comodo Secure ..Baromi gyors lett
Verzió: 36.1.1.3 viszont nem írja azt hogy beta ..Eltekintve a nevétöl igen jónak tünik a cuccos
-
toto0569
addikt
Úhhh...köszönöm.
ez a free változat is jó nekem ,ugye?
Akkor azt a K9-et kipróbálom. -
micafighter
nagyúr
Van még egy lehetőség, kikapcsolod az arra vonatkozó értesítéseket. ,, eszkökztipp ballonok megjelenítése amikor egy káros webhely blokkolásra kerül valami ilyesmi a neve. Ott van, ahol a védelmet ki tudod kapcsolni, több mindent lehet pipálni ez a legalsó ha jól emlékszem.
Nekem is dobálta az üzeneteket, és nem észleltem sebességváltozást a fájlmegosztásban, úgyhogy a funkciót bekapcsolva hagytam, de az üzeneteket nem kértem.
-
blattida
nagyúr
Nem új dolog amúgy, már a hatosba be kellett volna kerülnie a helyi viselkedés elemzőnek és a visszaállítás funkciónak, csak nem készültek el vele, bár már a hatos megjelenése előtt is működött és tesztelték, ám mostanra készültek el vele annyira, hogy hamarosan élesben is tesztelhető lesz...
-
King Unique
titán
A searchprotection.exe az tudtommal egy windows folyamat, de CIS Defense+ riaszt rá, h memória, COM hozzéférés, elsőre engedélyeztem, de blokkolt behatolásoknál ezekkel emelkedik a mutató, ez téves riasztás, v mi
A CTF Loader is wines úgy tudom, fut feladatkezelőben, de nem vmi vírus az se remélem?
HIPS be van kapcsolva, csak elsőne van pipa, alkalmazkodó mód, fokozott ellenőrzés nincs, v azokat is be kell?
-
Gabesz87
veterán
Ezt hogy érted? Mármint hol? Windowsban, vagy Comodban? Comodoban amúgy nem igen állítottam semmit, minden úgy van, mint telepítés után. Annyti csináltam most, hogy a HIPS beállításoknál a viselkedés blokkolóban kivettem a pipát a "fokozott jogosultságot igénylő programok érzékelése, pl. telepítők vagy frissítők" elől.
Laptopomon is Comodo van, azon sem állítgattam semmit soha, de mégsem ugat folyton telepítéseknél. -
Az, hogy a kernel debugger-el van gondja, az a kisebb gond, mert más progiknak is vannak gondjai vele, de ott lehet mit kezdeni vele(Bitdefender és KIS is blokkolja elsőre, de van lehetőség orvosolni, utána no problem), viszont az már közel sem kis gond, hogy önhatalmúlag letakarít állományokat, anélkül, hogy megkérdezne, hisz ha kérdezett volna, akkor nyilván nem mondom neki, hogy takarítsa le. A naplóban volt a bejegyzés, hogy mi is történt.
A hálózatoknál is vannak érdekes dolgok, nevezetesen -és remélem, hogy ez csak bug és nem feature-, hogy feldobja az ablakot, hogy mit is akarok kezdeni az adott új kapcsolattal, viszont 10-15sec várakozás után kérdés nélkül bezárja ezt az ablakot és automatikusan tiltja/blokkolja stb.
Szvsz lehet, hogy pont ugyanez történt, amikor az említett fájlt letakarította, azaz feldobta az ablakot, csak épp nem voltam a gépnél, várt 10-15sec-et aztán bezárta az ablakot és letakarította.
Na most ez ugye semmilyen formában nem jó eljárás(remélhetőle hiba és nem eljárás)...Talán blattida tud rá valami megoldást javasolni avagy jobb híján jelenteni a hibát a fejlesztőknek.
-
Nekem a Delphi XE3 fejlesztőkörnyezetemet(nem volt olcsó) amortizálta le, és ami érdekes, annak is a memory manager DLL-t takarította el. Másodpercek alatt állítom vissza a rendszert így szerencsére nagyobb baj nem ért, viszont használhatatlan a fejlesztőkörnyezet akkor is, ha épp nem takarította le a fennemlített memóriavezérlőt, ugyanis nem tudom futtatni/debuggolni a kódot, hibával elküldi a debuggert és ilyen súlyos kivételt generál.
Próbáltam minden lehetségest, a teljes C rendszerpartíciót kizártam, a teljes D partíciót is(ahol a delphi projectek vannak), full jogot adtam a delphi-nek, kilőttem a CIS összes komponensét és ki is léptem(bezártam) a CIS, de semmi változás.CIS 5-el semmi ilyen probléma nincs.
-
blattida
nagyúr
Megkérdezhetem, hogy egy hivatalosan nem kiadott verziót miért linkelsz be véglegesnek?
Ezt már a comodo fórumán is megtették mások, még tegnap, de ez nem az!
Addig mindenképp érdemes várni a linkelgetéssel, míg hivatalosan meg nem történik a bejelentés és megosztás!
Ráadásul előtted írtam, hogy ez a verzió is problémás... -
blattida
nagyúr
Szerintem minden comodo felhasználó nagyon szeretne.
Nagyon nagy gáz, hogy már egy hete nincs adatbázis frissítés, ez abszolút megengedhetetlen.
Ha holnap sem lesz, akkor lehet gondolkodni azon, hogy valami komoly gondjuk van és érdemes lehet áttérni más programra, ugyanis nincs semmilyen normális magyarázat a részükről, sem elnézést vagy valami arra utaló nyilatkozat, teljes a csend.Esetleg az lehet még mögötte, hogy jelentős átalakítás zajlik a háttérben, mivel aktív része lesz az adatbázis 'készítésének' a Valkűr, valamint már tesztelés alatt van egy valódi cloud av megoldásuk, mely önállóan is létezni fog, viszont a nagy comodo felhő részeként bekapcsolódik a CAV/CIS tevékenységébe és adatbázisába...
Mindegy, hamarosan úgyis megtudjuk, mi az igazság.
-
M3oH
addikt
Mas a GUI
NA, de komolyam. En nem vagyok Comodo guru, de par honapig hasznaltam, igy velemenyt tudok rola irni. AV resze sztem nem rossz, es a felho sokat dob rajta, talan a motor felismeresen, meg lehetne javitani + ugye ott a piac egyi legkobb tuzfala. Kicsi hozzaertessel a ComodoIS nagyon brutal vedelem. Proci, mem.hasznalat egesz alacsony, de en ugy vettem eszre, hogy neha, csunyan megporgette a vinyot, es ez miatt belassult a masina. Bar akkor nem volt annyira friss mar a rendszerem. Az biztos, hogy masabb, mint az avast, de nem mondom, hogy rosszabb vagy jobb. A masik biztos, hogy csak harcedzettebb virusvadasznak ajanlot, hozzanemertonek jobb az Avast. Amugy, ha megjon az uj laptopom, esetleges terv nekem is ujra feldobni, es hasznalni.
-
g.gergo
senior tag
Persze, hogy létezik, sőt ... le is szedi, ha kell, és megakadályozza az AV-k lapjainak elérését. Ebben a bejátszásban meg konkrétan nem tudom, hogy mi a szart akart bizonyítani a készítő. Észlelte a kártevőt a Comodo, az meg vadul engedélyezi/figyelmen kívül hagyja a figyelmeztetéseket. Most akkor?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest