- iGO Primo
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dévacsen
senior tag
"Nem féltem őket, tutira föltalálják magukat a mi kárunkra" igen így van sajnos,legújabb akciójuk..Többeknek engedély nélkül újraindult és kéretlen alkalmazásokat telepített a Windows 10
-
Semplar
őstag
Van még pár dolog, amit nem kell kiengedni a NET -re.
-
Krystal_s
addikt
Előfordul, hogy néha rossz útra téved az ember.
Állítólag akkor jelez így az oprendszerre, amikor nem látja pontosan melyik folyamat akar netre kapcsolódni.
Pl itt a Comodo hivatalos fórumán is írt erről a Comodo moderátor. (utolsó előtti hsz)
Szerintem néha mindenkinél van ilyen jelzés. Nekem is volt már régebben és alapból is szokott blokkolni az Oprendszerre hivatkozva, csak nálam bejövő UDP. [kép]
Az IP szerint valami Holland SURFnet-hez próbálna kapcsolódni. Esetleg az az IP nem lehet a Routered IP-je. Valami hálózati dologra gondolok. -
Dévacsen
senior tag
Az emsit a penridve ra tegyed majd,és a kicsomagolás helyének szintén a pendrive ot ad meg,hozz létre egy új mappát és abba mehet,így nem tesz összetevőket a rendszerre,így viheted bárkihez bárhová,induláskor lefrissíted és lehet kerestetni vele.Ha majd kivételhez kell adni,majd eldöntöd hogy elég e az .exe vagy majd a komplett mappát adod hozzá,amibe kicsomagoltattad,a defender esetében is ha be volt kapcsolva a mappa védelem,ugrott rá a defi,kivétel és utána nem szólt.
-
Dévacsen
senior tag
Sokféle ember sokféle igény
összehasonlításképpen nálam pl csak egy 256gb os kis ssd van,10 perc alatt végez a CIS,de nem tárolok a gépen semmit,programokat sem sokat használok kb 6 db ot
,azokat mindig,ha valamit megtudok róluk hogy sunnyognak,akkor megkeresem az alternatíváját és onnantól azt használom,a dolgaim meg 3 külső hdd-n vannak,felszabadultak mikor minden gépbe ssd t raktam,de pár száz giga adat csak és ezek 3 példányban lementve,ezek nem nagyon szoktam ellenőriztetni,mindig egy pár percig vannak csatlakoztatva amíg rájuk kerül valami menteni való és már le is választom.Az emsisoft megbízható ,hatékony kis kereső,de tudod te az antivírus topikot is szoktad látogatni,akkor használtam inkább mikor defendert használtam,gyorsan végzett nálam ez is,közel 100% os a felismerése,úgy hogy keresésre frankó,CIS mellett semmit nem használok,ja meg annyit szerettem volna még hogy ha fut az emsi,a feladatkezelőben nézzél rá hogy a CIS nem fogja e majd nagyon kereséskor,mert általában vizsgálják egymás dolgait a keresők futás közben,esetleg már előtte kivételhez adhatnád hogy nehogy most meg az legyen a lassulás oka,hogy a CIS akassza meg kereséskor.
-
Dévacsen
senior tag
Hát sajnálattal olvasom,az jutott eszembe megoldás híján
,hogy az emsisoftEmergency Kit időnkénti futtatásával jobban járnál,időben nem tudom mikorra végezne ilyen mértékű adat mennyiséggel,de felismerésben klasszisokkal erősebb mint a Comodo,és ez a program kifejezetten a már fertőzött rendszerekre,meghajtókra van készítve,míg a Cis erőssége a nem adatbázis alapú megelőzési technikákból fakad.Tehát kártevők keresésénél 40-50 % al több találat lehet az Emsi javára,és ha ez a cél, akkor jobb alternatíva.Pendrive ra kicsomagolod,nem is kell telepíteni a rendszerre,bedugod és arról futtathatod,esetleg ezt ajánlanám.
-
C. s.
addikt
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Megcsináltam, egy gyors ellenőrzést is megejtettem, a könyvtárban történő kereséskor a benne lévő parancsikont átugrotta, de ha kimondottan a parancsikonon futtatom a keresést, akkor leköveti és végigvizsgálja a "másik végén" lévő fájlokat. Ez nem zavar, a puding próbája az evés, majd figyelek, mit művel a menetrendszerinti kereséskor.
-
Dévacsen
senior tag
Annyit még kipróbálhatsz hogy rámész a Hozzáad-Fájlcsoportok-Futtatható fájlok,ez akkor bekerül a kivételek közé,kijelölöd és rámész a szerkesztésre akkor feldobja ezt az ablakot
itt az igenre kattintasz akkor feldobja ezt az ablakot
itt is hozzáad,új csoport,és amit feldob kis ablakot oda csoportnévnek megadod ezt *.lnk amit fentebb beraktál,azt írtam be,utána a kivételek közül törölheted a futtatható fájlokat és csak az ink marad a kivételek között,és majd meglátjuk ez így jó e ha nem,csak kitörlöd a kivételek közül,egy próbát megér.
-
Dévacsen
senior tag
21147 darab parancsikon
ennek a fele sem tréfa,ha össze vissza vannak akkor az sem megoldás hogy egy mappába tenni és azt kivételek közé,olyat látok a hozzáadnál hogy fájlcsoportok,talán itt lehet valamelyik,amibe bele lehetne szerkeszteni,vagy újat létrehozni de nem tudom melyik lenne jó
valamit errefelé kell kavarni de nem tudom mit,elnézést.
-
Dévacsen
senior tag
-
ƵøŁĭ
veterán
-
ƵøŁĭ
veterán
Persze. Azt kell használni ami megfelelő számodra. Csak egy kicsit felakartam nyitni a szemeteket, hogy azért elég nagy mellébeszélés és kínlódás megy a cégnél. Most is rengeteg moderátor tűnt el a fórumról a vezetőségből szakemberek stb . Viszont annyit halkan megjegyeznék ha fejlesztenének és a rengeteg hibát javítanák, 5.12 verzió koncepcióját visszahoznák na az remek lenne.
-
Krystal_s
addikt
Én sem értem ezt, de párszor látom, hogy még külön kérik böngészőkben és egyes weboldalakon is, hogy legyen sötét téma. Sőt fel vannak háborodva, hogy ez mennyire alap és miért nincs mindenhol.
..vagy, amikor monitoroknál 0 közeli értékre állítják a háttérvilágítást, fényerőt és panaszkodnak, hogy még az is sok és kiégeti a szemüket. -
Dévacsen
senior tag
Lehet nem fogalmaztam pontosan,tehát arról van szó hogy már kilépek és bezárom a böngészőt,és utána megyek az ikonra(elszigetelő újraindítása) hogy töröljem a tartalmát,te is erre gondolsz?.és mikor közelítek hozzá,és ráakarok kattintani már látom hogy nullára vált,de törlöm,tehát már az ablak felugrik,azért is hittem azt hogy így működik,mert azt gondoltam hogy érzékeli hogy már törölni akarok és azért magától neki fog.Mondjuk nem zavar csak érdekes hogy akkor másnál nem így van.
-
Dévacsen
senior tag
Igen furcsa,annak fényében még furcsább hogy 3 gépen használom,és mind a 3 nál magától eltűnik a tartalma.
Lehet valami sajátos beállítást használok bennük és ezért,bár a sandbox beállításaihoz nem szoktam nyúlni,nem ismerem ki magam benne,így nem akarok gyengíteni a védelmi szinten,alapon hagyom azt a részt nem szoktam piszkálni,annyi hogy egy virtuális ikont létre hozok a firefoxnak a tálcán és onnan indítom már elszigetelve,de ha a kitűzőből indítom a firefoxot akkor is törlődik.Régen nem így volt,de 1-2 éve ezt tapasztalom,azt hittem másnál is így megy.
-
Dévacsen
senior tag
-
XtremLor
őstag
Szia!
Elnezest mindenek elott, dehogy problema!
Elso korben probaltam ezt is, tuzfal/alkalmazas szabalyok szabalykeszletet is modositottam engedelyezett alkalmazasra, ugyan ezt eljatszottam a HIPS-ben is, de csak akkor lathato ha lelovom a tuzfalat igy is, visszakeresve a topikban volt masnak is hasonlo gondja, csak nem volt egyertelmu ott se a megoldas.
twonkytray/twonkyserver eseten is is megismeteltem a lepeseket persze. -
-
-
daimonion
senior tag
CCleaner helyett miért nem használod pl Wise registry cleaner, Wise disk cleaner ?
ugyanolyan jók és még sosem volt ilyen jellegű probléma velük és van portable verziójuk is.
-
-
Semplar
őstag
Comodo Internet Security v10.0.2.6408 Released
2017-11-13, 07:01:40
Comodo Offline Installer
Comodo Internet Security Premium (Comodo Firewall and Comodo Antivirus Only)
http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_only_installer.exe
Size: 70M (72,792,576 bytes)
MD5: 6a8e02c2bd2500045a0811e0f1e741fc
SHA1: abdbb6d0803735c4b0598e63aada91f4d95d73fd -
blattida
nagyúr
A shellkód injektálás (amivel módosítani lehet egy legitim folyamatot vagy szolgáltatást) érzékelése független a sandboxtól, bekavarni vagy biztonságot csökkenteni nem fog, ha ott valami a sandboxból kivételek közé kerül. Az injektálás érzékelésből akkor érdemes kizárni bizonyos programokat, ha azok nem futnak rendesen vagy csak nagyon lassan, illetve, a gépet is erősen lassíthatják, bizonyos esetekben.
-
-
C. s.
addikt
A Virustotal szerint tiszták.
CCleaner64.exe: Virustotal
CCleaner.exe: VirustotalMegújult a Virustotal vagy légy van a levesemben? Másképp néz ki (kép), mint szokott, és nem is működött ezen a linken: https://www.virustotal.com/, csak az angol nyelvűn, és ott a megszokott módon jelenik meg. Ez az: https://www.virustotal.com/en/
-
C. s.
addikt
Már tárgytalan!
-
blattida
nagyúr
Szia!
Nincs gubanc.
Ennek az az oka, hogy a 6246-os build frissítésként még nem elérhető, ellenben a telepítőjét minden további nélkül le lehet tölteni, a 6250-es build meg még béta fázisban van, ezért azt csak akkor tudod letölteni, ha a comodoban beállítod a béta szerver elérhetőségét is.
A searchindexer.exe a win legitim része, rendben van, hogy a kivételek között van. -
Beren
aktív tag
Ugyan nem vagyok szakértő, de ha jól emlékszem, akkor a CIS telepítéskor kikapcsolja a Windows tűzfalát, de nem tiltja le, mint szolgáltatást. Én első körben letiltanám, aztán megnézném, hogy úgy is hibát dob-e. Nálam egyébként is le van tiltva, minek menjen feleslegesen...
-
törölt tag
-
Semplar
őstag
Ami az 5.12 -ből hiányzik, az a virtuális desktop, amit meg amúgy sem használnék, mert egyrészt régi P4 gépem van, másrészt a biztonságos vásárlás sem érint, mivel nálam sms kóddal kell visszaigazolni minden számlaműveletet és WEB -kártyát használok. Minden másban az 5.12 -es azonos tudású az újabb kiadásokkal egyenlőre (még a valkűrt be nem építik). Az új 10 -es és a CCAV nálam sajnos hangproblémát okoz egyenlőre. Profi tűzfalat pedig azért használok a windows tűzfal helyett, mert egyrészt tönkrement az előző tápom és valószínű adott egy pofont a portoknak is, mert azóta 6-7 portot nem tudok elrejteni (GRC teszt), másrészt véleményem szerint jobb egy "személyre" szabott tűzfal, mint csakúgy bízni az alapértelmezett automatizmusban.
https://www.grc.com/x/ne.dll?rh1dkyd2
-
Cs1csó
titán
Szerintem mindig, mindenből érdemes a legfrissebbet használni (ne keverjük be ide a vállalati rendszereket vagy kényesebb szoftvereket hardvereket ahol a frissítés maga a kockázat.)
(#10318) Semplar - hozzászólásából ahogy írta is "Egy kis retro." nosztalgiát éreztem, nem gondoltam, hogy még használja is.
Ha valamiből a legfrissebb nem jó akkor érdemes visszatérni a korábbira és várni ha tartósan nem javul - a következő egy-két build - akkor pedig váltani valami helyettesítő termékre.
Pl. a 2011-es 2.2.1-es utorrent óta lejtmenet van de attól még nem fogok használni egy 6 éves klienst, már rég dobbantottam másikra.
Vagy aki még mindig a 2001-ben megjelent windows xp rabja.
-
Dévacsen
senior tag
Sosem használtam a CIS-t,HIPS nélkül,ez az egyik legerősebb része a programnak,mindenre ugrik,ha valami változtatni akar valamit,így kérdés is esetleg több lehet,nálam mondjuk nincs egyálltalán,az igaz hogy nem is telepítgetek már mint korábban.Új program telepítésekor ha 100% ra tudom hogy biztonságos a program,akkor telepítés előtt tanuló módba teszem a hips-et,és úgy teszem fel a programot,így nem akassza meg a telepítési foyamatot egy esetleges kérdéssel,ezt eljátszom az auto sandboxnál is.Ha úgy kerül fel a CIS,mindjárt egy új tiszta rendszerre akkor ott egyből tanulómódba lehet tenni,és minden program folyamatait megjegyzi,utána vissza lehet tenni az egyébként ajánlott biztonságos módba.Én a 10 es verziót használom,és most csak az antivírus részét,mindjárt jön az új windows 10,úgy is ujrarakom a rendszert,addig mindenfélét próbálgatok..A szerelős dologhoz nem tudok szólni, nem értek a kábeles témákhoz.Tegnap déli a legutóbbi frissítés,de nem számít.
-
Dévacsen
senior tag
Szia,előfordul igen,van úgy hogy 24 óránál később jöb frissítés,de nem kell aggódni,egyéb kiegészítő modulok(hips,autosandbox) miatt nincs veszélyben a rendszer,Comodo esetében nem annyira létfontosságú a vírus adatbázis mint más antivírusok esetében,amik szinte csak arra támaszkodnak,én amúgy kézzel szoktam frissíteni,4-5 óránként rákeresek,de minden antivírusnál így járok el,megszokás..
A tűzfalas dolog,hát meglehet hogy a net kapcsolat szakadása,amit a szerelő csinált,okozhat ilyet,de nem kell azzal foglalkozni,én sosem nézem a naplókat,dolgozik a program nem kell nézni,ha valami gond adódik akkor az más helyzet,de addig dolgozzon,blokkoljon az a dolga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos autók - motorok
- EA Sports WRC '23
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gurulunk, WAZE?!
- Hardcore pizza és kenyér topik
- BestBuy topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest