- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz Semplar #11473 üzenetére
Mikorra várható a megjelenése? Lesz RC verzió is?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11470 üzenetére
Ok ..én is használtam régebbi verziókkal sokszor csak a falat, hips stb..antivírus nélkül, nem volt soha gondom,bíztam is benne mindig, ez nem volt kérdéses számomra, és még a virtuális asztalt sem használtam...most ha gondod lesz az a defender miatt lehet, nagyon erőszakos és visszakapcsolgatja magát, ebből lehet gondod.De majd meglátod hátha sikerül kiiktatni
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11468 üzenetére
Mit fogsz mellé rakni antivírusnak, vagy nem raksz semmit a fal mellé? Ha valamelyik gépemen(van 4 tesztelgethetek) defender van akkor bekapcsolom a memóriaintegritást , de érezhetően ront a teljesítményen, pedig már javítottak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
riki
senior tag
válasz Semplar #11463 üzenetére
Hát azért még erősen béta. Kíváncsivá tettetek, mert egyik gépen megy gond nélkül a 2021 free . / Az Avastot váltotta ,mert az letérdelt nálam./ Kellett neki 4 újraindítás mire normálisan elindult. Ekkor már kikapcsolta a win saját falához a külső hozzáférést. Adatbázist , Url listát szépen frissít ,azon kívül hibával zár. Elég magas még az erőforrás igénye, de gondolom az új gui miatt ,majd optimalizálják. Azért most még a kockák játékszere, de van benne potenciál. Ver, 12.03.0.8088 ,adatbázis:35922,url lista:65289.
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11457 üzenetére
Reggel felraktam a javított telepítőt mostanáig semmi gond vele, leszámítva a nyelvi fájlok hibáit és van még egy probléma nálam, ha a 2 új GUI fekete és fehér közül, az egyik van beállítva, akkor nem jelenik meg a szakértői nézet lent az óra melletti ikon jobb klikkes menüjében, és az új felületen belül sem találtam, lehet nem vettem észre, de megoldottam úgy hogy az egyik régi témát állítottam be. Amúgy pattogós a rendszer az ikon sem tűnik már el, amit még észre vettem kis időbe beletelik hogy a windows biztonsági központba bekapcsoljon a tűzfal és a vírusirtó rész, de a CIS ben attól futnak közben, és a windows tűzfalát még mindig kézzel kell véglegesen kikapcsolni hogy így nézzen ki Ezt például az avast,avg free elegánsabban kezeli, és nem nekem kell mindig kikapcsolnom.Win 11 pro rendszeren van felrakva egyébként, majd jönnek a javítások meglátjuk mi lesz. Ja és kikerestem azt az Intel TDT védelmi lehetőséget, 10. generációs procik vannak a gépeimben, és nem támogatják ezt a funkciót sajnos, úgy hogy ezt kikapcsolva tartom.
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11452 üzenetére
Igen ez a lényeg, amúgy 14 év alatt sokszor használtam CIS béta verziókat eredményesen, élesben, de ezzel sok a baj, a nyelvi fájlokkal is, nem csak Magyar nyelviekkel, ahogy látom a fórumon másoknak is van panasza bőven, de ennek ez is a célja hogy kiderüljön minden. De legalább haladunk, várom már hogy használhassam újra, minden más termék csak időtöltés számomra
-
Krystal_s
addikt
válasz Semplar #11418 üzenetére
Nem jobb... Hibásan van megírva a program. Amint hozzáérsz egérrel és húzod, elengeded és a többi oszlop még távolabb ugrik. 2-3 ilyen művelet után szétcsúszik az egész. Próbáltam lassan, vagy hátulról kezdve, de nem jó.
A második képemen jól látszik, hogy mennyire aránytalan és nem lehet elolvasni a szöveget. De, ha megigazítom a többi oszlop még jobban szétmegy.
Soha nem találkoztam ilyennel. -
félisten
válasz Semplar #11400 üzenetére
Sajnos mintha más is változna náluk.
Én a kis privát szemétdombomon is egyre kevésbé vagyok elégedett a Comodóval, és a minap tudtam meg, hogy egy ügyfelem magánál és az ügyfeleinél kivezette, illetve ellenjavallja.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Krystal_s
addikt
válasz Semplar #11396 üzenetére
Köszönöm, hogy írtál. Közben a neten is keresgéltem erre. Másoknál is van ilyen, de választ még nem találtam. Viszont itt ebben a topikban pont ugyanezt a kérdést már feltettem 2018-ban is. 🙃 Olyan régi dolog és akkor is csak te válaszoltál. #10846-tól...
-
DRB
senior tag
válasz Semplar #11378 üzenetére
Hmm, hát ez érdekes, na mindegy, akkor továbbra is csökkentett módban kell indítanom a gépet(eddig is ezt csináltam, is semmiből nem áll), ha azt akarom, hogy ne induljon a CIS. Egyébként az a probléma, hogy ha frissítem a hálókártya driverét normál módban, akkor az esetek többségében megmihálylik a CIS.
Köszi az infót.[ Szerkesztve ]
-
Cápa78
csendes tag
válasz Semplar #11354 üzenetére
Megint nekiálltam guglizni, és siker, legalábbis nálam:
https://www.reddit.com/r/ValorantTechSupport/comments/mhmtvy/psa_fix_game_silently_crashing_not_launching_with/Bocs, nem neked akartam válaszolni, félrement.
[ Szerkesztve ]
Üdv! Cápa
-
C. s.
addikt
válasz Semplar #11257 üzenetére
De be volt, köszi a tippet! Kikapcsoltam, majd kiderül, javít-e a helyzeten.
Dévacsen:
Ez jó ötlet, köszönöm. Már ismerem, majd rászokom a használatára, ha a fönti változtatás nem jár eredménnyel. Nem szeretnék megválni a CIS-től, mert számtalan előnye van. A mostani hátránya mellett. Legföljebb majd csak 1-2 havonta engedem rá a CIS-t a teljes gépre.
-
C. s.
addikt
válasz Semplar #11252 üzenetére
Sajnos nem jött be. Ez a piszok egyre lassabban dolgozik, és nem értem az okát. 1-2 hete még 8 órahossza volt az a pár meghajtó, most pedig 11. Annyival nem lett rajta több cucc, és ami azóta került oda, az néhány nagy fájl, nem sok apró.
Kár volt szépeket írnom róla a múltkor. Újabban fölvette azt a szokást, hogy vizsgálat közben kilép, de kizárólag ugyanannál a meghajtónál. Kézzel kell átvizsgálgatnom, de csakis apránként, mert ha kilép elúszik az addigi munka. Ha apránként nézetem át vele, legföljebb csak azt a néhány könyvtárat kell újra átvizsgáltatni vele, ami közben leállt. Ha normálisan csinálná is 11-12 óra volna. Miért mindig ugyanaz a meghajtó? A HDS szerint rendben van, 100/100-as. Először azt hittem, egy sérült fájl zavarja meg, de mindig máshol jelentkezik a hiba.
Nálad milyen gyorsasággal vizsgál? Kb. mennyi idő terabájtonként?
[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11202 üzenetére
Néztem videókat,meg a kézi könyvet is bújtam de nem fogtam az adást,de most megnézem ezt is. Beállítások végtelen sora áll rendelkezésre,2009 óta használom(8 évig zsinórban) és még a töredékét sem ismerem ,igazából sosem másztam bele.
[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11178 üzenetére
Olyan elhelyezkedésű a szoba ahol a gépek,monitorok vannak,laptopok monitorra kikötve,hogy szemből süt a napocska,így félig mindig be húzom a sötétítőt,ez egész nap így van,tehát félhomály,értelemszerűen ha kiviszem a laptopot ott felcsavarom maxra a fényerőt.(Nem iszok,nem dohányzok,így kocsmába sem járok,mondjuk erre felé nem is nagyon van )De hogy a témához is szóljak,azt nem tudom hogy ez most egy új verzió lesz e,vagy csak kap egy plusz témát,mondjuk meg mondom őszintén nekem személy szerint semmi nem hiányzik a CIS ből.Persze mindig lehet itt ott erősíteni,de nekem így is bőven megfelel.Ha igaz hogy a májkroszoft át áll éves frissítésre akkor lehet az új program verziók is stabilabban le tudják követni,és nem lesznek bogarak.Meg talán még ebben lehet javítani,de engem ez sem zavar.
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11170 üzenetére
Felrakott a fejlesztő még pár fotót azt raktam ide,de valószínű még fog változni ilyen olyan irányban,mert a hozzászólók formálják a véleményükkel erősen a dolgot.Az is valószínű hogy marad a több téma,eddig is el voltunk kényeztetve ilyen téren.
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11144 üzenetére
Nem baj,csak a tisztázás végett kérdeztem. Én meg mindig a comodo sandboxában futtatom a böngészőt,és a szavaiddal élve,a kitűzőben van elhelyezve a sandbox tartalmának a törlésére az ikon és így könnyen törölhetem a böngészőből a maradványokat ha kilépek.
-
C. s.
addikt
válasz Semplar #11132 üzenetére
Köszönöm! Kiengedtem, csak azt nem értem, hogy miért kérdez hülyeséget.
A másik pedig az, hogy a programfrissítések keresése be van kapcsolva (naponta), de az automatikus telepítés nincs, kivéve a vészhelyzeteket és az adatbázist. Hol tudom megnézni, hogy mikor frissült a program? -
sopruk
senior tag
válasz Semplar #11120 üzenetére
Szia!
Elnézést, hogy még nem reagáltam válaszodra, ritkán van bekapcsolva ez a gép, nem volt időm a programmal foglalkozni. Az offline telepítőt raktam fel én is, a biztonságos vásárlást meg szerintem külön tettem fel bankoláshoz...
Biztonságos még használni ezt a Comodo-t? A vírusírtó topicban visszaolvasva láttam, hogy a fórumát feltörték...
Időnként bekapcsoláskor a win figyelmeztet, hogy nincs vírusvédelem bekapcsolva, közben a comodo azt mutatja, hogy minden rendben: [kép]
Ilyenkor ha az állapottartó módot átállítom, majd vissza, rögtön eltűnik a figyelmeztetés, minden rendbe jön. Ezt vajon miért csinálja?Most a frissítés sem akar működni: [kép]
Amit linkeltél leírást a programról, az sem nyílik meg: help comodo -
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11114 üzenetére
Bármit állítok bárhogy le sem fut a program teljesen,és ettől többet nem tudok kihozni belőle,hozzá teszem a sima antivírust használom...a Windows tűzfala hozza a szokásos kimagasló szintjét meg sem mukkan,még a Malwarebytes tűzfaltoldással sem.Most hogy jön az új Win úgy is cserélni fogom rá így most van lehetőség buherálni,a komplett CIS verzióval elszöszölök kicsit,hátha megtalálom azt a beállítást(próbáltam már csak nem eléggé,lusta voltam)ami a sávszélből nem vesz le.
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11102 üzenetére
Igen,én sem tudok beszámolni eddig semmi problémáról,nem volt kedvem újra rakni,így rátelepítettem a 12.0 ásra,(offline telepítőt használtam)minden rendben volt és van ez alatt a rövid idő alatt,mintha semmi nem történt volna,ha valami lesz beszámolok.
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11097 üzenetére
Kis helyzetjelentés,továbbra is stabil és gyors a rendszer,semmi anomália. Defenderre visszatérve,gyors és használható a rendszer mellette,csak valahogy mégis pattogósabb,nélküle. Egy icike picikét.Ha az új verzió is hozza ezt a szintet,az új win verzióval karöltve,akkor ismét ezt fogom használni.
-
Krystal_s
addikt
válasz Semplar #11085 üzenetére
Korábban #10452 téma volt, hogy az SSD-t sem hagyja békén. :\
Most kikapcsolom az AV részt és a Naplózást, hátha segít.Jelenleg elképzelni sem tudnék magamnak más IS programot. Tűzfal és a HIPS számomra alap.
Elszomorít, hogy az újabb verziókkal is mindig van valami zavaró hiba. Ezt a cavwp.exe gondot nem tudom javították-e már Úgy olvastam a 10-esben még nem. -
Krystal_s
addikt
válasz Semplar #11085 üzenetére
Ó, akkor biztos a CIS csinálja. Évek óta ez van és nagyon zavar, mert notebookokat használok. Böngészőre is gyanakodtam. Nem tudnàm nélkülözni a Comodo tűzfalat.
Nincs valami ötleted melyik komponens, vagy beállítás okozhatja? Nem emlékszem pl az 5-ōs verziónál volt-e ilyen. Most a 7-est használom. -
Krystal_s
addikt
válasz Semplar #11076 üzenetére
Húha, még működik az 5-ös is és használható? Nálam már jó ideje a 7-es van fent, mert az újabbakkal gondjaim voltak. Az adatbázis frissíti magát, de úgy gondoltam ideje lenne a programból is a legújabbat használni. Azt hittem már javították a kellemetlenségeket. Benéztem a Comodo fórumokra és meglepődve láttam, hogy folyamatosan van valami zavaró hiba az újabb verziókban. Azt viszont nem tudom, hogy azok a hibák Win 7-en is előjöttek, vagy csak Win 10-en. Utóbbin megérteném........, de Win 7-en hibátlanul kellene működnie ennyi év és fejlesztés után.
-
Orgi
addikt
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11056 üzenetére
Ne tartsd magadban a titkos infókat vagy 8 hónapig linuxot használtam,többet próbálgattam mire megtaláltam a tökéleteset(Manjaro),de ott is előjött a sávszál hiány az intel hibák miatt,és nem tudtam hogy tiltsam le a spectre meg meltdown patchet(már tudom azóta)így most vissza jöttem win10 re minden gépen,itt hamarabb megoldottam ezt a problémát mint ott..és most megint tesztelgetem a vírusirtókat,már hiányoztak amúgy is. még nem vagyok teljesen képben.egyébként a CAV az Avira és a Defender a nyerő sávszélhez nem nyúlnak...így ebben sorrendben is ezek a nyerők erre jutottam.Ha már a CIS t rakom fel a tűzfal rész miatt,(régebben nem)de most már levesz a sávszélből sajnos.CAV,, Firewall control így nem nyúl bele.Muszáj kitaktikázni mert nagyon legyengítették a procimat mind a 3 gépemen,a 4. gép már Ryzen lesz.Általános sebesség és működés gyors,rendben van,csak a sávszélnél nem bírja kihajtani ami még másfél éve megvolt.
[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11023 üzenetére
Fent van a Firewall Control,persze ebben nincsenek olyan nyalánkságok mint az Comodo falában levő ARP stb..védelem,de erre a gépre elég,ritkán használom egy évben 2x kb ha játszani támad kedvem,akkor 1-2 hétig használom utána pihi 10 hónapig..csak gondoltam lereagálom hogy írtad a win 7 alatti működést. Win 8.1 en meg a Zone alarm firewall+antivírus van fent,az is szépen működik,de ezt sem használom ez csak vésztartalék gép ha a fő gépen valami nem stimmel..
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11003 üzenetére
Van 1 ősrégi gépem azon Win 10 van(1903) kényszerből,játékok miatt,arra felraktam az Antivírust(a defender meglepő módon sokat okvetetlenkedett ott ahol nem kellett volna,ezért a csoportházirendben kiiktattam)no a lényeg hogy szépen dolgozik,mintha fent sem lenne.(12.0.0.6882.)mivel ritkán használom a gépet az sem baj ha nem lesz azonnal kompatibilis az új winnel.Nem főgép.Főgépre nem tennék wint.
-
amdni
aktív tag
válasz Semplar #11005 üzenetére
Ha pendrive-ot teszek a gépbe, a program megkérdez hogy akarom-e a víruskeresést vagy nem. A nemre kattintok, majd később szeretném eltávolítani, tehát a tálcán kattintok a
hardver biztonságos eltávolítására, de nem engedi, hiba:
"egy futó folyamat használja".
Biztos hogy a Comodo, mert ha uninstallálom, akkor nincs ilyen hiba. -
C. s.
addikt
válasz Semplar #10947 üzenetére
Köszi!
blattida:
Trükkös, köszi! Az nem elég, ha ki- és bekapcsolom a gépet, be is kell zárni a CIS-t? Úgy csináltam, hogy rendesen kikapcsoltam a gépet, majd másnap be. (Kikapcsolás alatt a hagyományos, "régimódi" kikapcsolást értem, nem azt a gyorsindítósat.) Mert így nem tiltotta le, direkt kipróbáltam. Mondjuk a YT-ot nem akarom tiltani, de másnál még jól jöhet.
-
Alveus
tag
válasz Semplar #10910 üzenetére
Sziasztok.
Laptop után, (mivel azon hiba nélkül fut a CIS 11) bátorkodtam felrakni az asztali gépre is, de itt újfent memoria integritás hibára hivatkozva elszál a telepítés. valakinek valami ötlet?
Gép: 32 giga ram, 8 magos proci, windows 10 pro, Uefi, fast bott , secure bott engedélyezve van előre is köszi.
-
R3nts
senior tag
válasz Semplar #10891 üzenetére
Köszönöm szépen!Csak itt a 2. képemen lévő kis "másolás" fülön tévelyedtem el,és nem értettem,hogy ok,hogy létrehoztunk egy ki-bejövő tűzfal-szabályrendszert,csak azt nem értettem,hogy ezt hogy köti a P2P klienshez,mert semmilyen rámutató/a kliens konkrét elérési útjára vonatkozó beállítást nem adtam meg neki... Szóval,hogy MIT csináljon a CIS...de hogy MIVEL,az hol van ? Vagy ezt úgy kell érteni hogy egy általános tűzfal-protokollt kapott,függetlenül a többi már telepített,és így-úgy engedélyezett programok mellett,csak éppen ez a szabálykészlet a P2P-kliensre vonatkozik...? Bocs,ha értetlenkedek,csak tanulni szeretnék...
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
R3nts
senior tag
válasz Semplar #10889 üzenetére
Szia!Köszönjük szépen,ez nagyon hasznos másnak is szerintem! Megcsináltam én is, de a qBittorrent újraindításánál nem ugrott fel semmi ablak a CIS-től,a qBittorrent-re vonatkozólag, hogy engedélyezzen/tiltson,és a jövőben hogy kezeljen dolgokat.Ez azért lehet,mert elrontottam valamit,vagy mert korábban,még ez előtt a szabálykészlet-beállitás előtt a torrentkliens telepítésekor engedélyeztem neki mindent...?
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #10862 üzenetére
Win 8.1 + CIS 10=OK..kb másfél év után visszatértem,kiábrándultam a Win10 6 hónapos frissítéseiből stb...Linuxokon is gondok adódtak,Win 8.1 még 5 évig kapja frissítéseket,és nem kell tartanom hogy új funkciók bolygatják meg a harmóniát mert ezen már nem változtatnak, stabil a CIS.
-
Krystal_s
addikt
válasz Semplar #10852 üzenetére
Mindhárom gépen indítottam Sandboxie-ban és simán is. A másik 2 gépen egyáltalán nincs HIPS figyelmeztetés (naplóban sem). Ugyanúgy Win7 rendszerek, ugyanolyan beállításokkal, egyiken ua a CIS verzió, másikon egyel újabb.
Lenne egy másik kérdésem is, de úgy látom eléggé kihalt ez a topik.
Egy program futtatásnál, amikor rákérdez valamire a CIS és engedélyezem azt a folyamatot, de nem pipálom be, hogy Válasz megjegyzése, akkor azt csak egyszer engedélyezi. Következő futtatásnál újra rákérdez. Viszont ilyen kulcsmódosításnál véglegesen átírja az adott folyamatot akkor is, ha nem pipálom be? -
blattida
nagyúr
válasz Semplar #10793 üzenetére
Az már RC, aza kiadásra jelölt és be is vált, mert tegnap óta már hivatalosan is elérhető, azaz megjelent a Comodo Internet Security 10.2.0.6514!
A legfontosabb javítások:
CIS application window crash.
Regression bug where Wireshark lost packets.
HIPS entry for blocked application re-appears even if application is not blocked any more.
Failing to update AV database in case previous download was corrupted.
Unable to access C:\VTRootx\ in the Containment.
Duplicate BFE entries.
Internet connection issue.
BSODVáltozások:
Support for Japanese language.
New interpreter "regasm" support has been added in command line analysis for file-less malware feature.Letöltések: CIS, CAV, CFW, CIS Offline telepítő
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
vibra
tag
válasz Semplar #10779 üzenetére
Most már működik normálisan.
Megnéztem mit is telepítettem a CFW 10.-ből:Az alsó,kijelöltel teljesen rendben minden ( reggel felraktam),a felső volt az amivel gondjaim voltak.
Este eszembe jutott,hogy amikor régebben a Win7+CFW6+Avast-ot használtam HDD-ről a gép leállításánál a
a HIPS mindig dobott egy felugró ablakot miszerint a Steam hozzáférést vagy új könyvárat akart létrehozni a merevlemezen.Nagy nehezen sikerült engedélyezésre kattintani.
Lehet most is bekavarhatott csak a jóval gyorsabb SSD+Win 8.1+CFW8 miatt ez a kérés nem került előtérbe és lefogta a gépet ?[ Szerkesztve ]
-
esattila
csendes tag
válasz Semplar #10770 üzenetére
"Amúgy van Comodo Offline Installer a fórumukon.
Comodo Internet Security Premium (Comodo Firewall and Comodo Antivirus Only)"
Javaslom figyelmedbe azt, hogy a fórumukon 2017 április 15 óta nincs válasz erre a hozzászólásra.Csak akkor logolok be, ha közlendőm van. Emiatt a privát igen későn érhet utol...
-
vibra
tag
válasz Semplar #10776 üzenetére
Szia !
Próbáltam a 10. is,azzal viszont pont fordított volt a helyzet-nem vagy csak nagyon nehezen állt fel a rendszer.
A comodo megnyitásakor pl. beállítások eléréséhez néha teljes lefagyás lett az eredmény.Arra gondoltam még,hogy szerencsés párosítás-e a CFW+Avast free kombó?
Az avastnál ugyan próba képpen kikapcsoltam pl. a fájlrendszer védelmet,vagy épp letiltottam az egész vírus keresőt,de a hiba megmaradt.pittu1986
Teljes rendszer telepítés után is ez van.
[ Szerkesztve ]
-
-
looser
addikt
válasz Semplar #10710 üzenetére
Köszönöm! Ez még az aktuális installer, vagy változik a letöltési hely az új verziókkal? Szóval ha aktuális kell, az mindig itt lesz? :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
blattida
nagyúr
válasz Semplar #10625 üzenetére
Azért rakom így be, mert aki nem regisztrált comodo fórumos, az nem látja., illetve közben megjelent a CIS 10.0.2.6350 beta 2 build is.
Újdonságok:
-AV component optional in offline installer:
There was a request from users, who wanted to have offline installer for Firewall and didn't want to install Antivirus component together.
Now during installation, user can select both or either of the two. Please check enclosed AV_Optional_In_Offline_Installer.png.-Crash Reporting:
In case any CIS component crashes and if user is not participating in sharing application usage and statistics (Option: General Settings-->Logging --> Send anoymous...),
he will see example alert CrashReporting_Alert.png requesting user to allow to upload crash dump to Comodo server for further analysis. This will enable us to find out crashes in the wild and every release down the road, will include fixes of the same. We introduced this feature in CCAV and has greatly helped.
-Automatic Update Download and Installation in Critical Situations:
Considering Windows 10 is evolving very fast, we have seen in recent past that there had been incompatibilities between Comodo and Windows 10.
Even after releasing CIS updates, some of users do not read releases notes and do not update to latest program version, however Windows may update automatically. This creates a situation where even though we offered update, user declined the update and could run into difficulty.
In order to avoid these situations, we have decided to introduce an option "Automatically install program updates..." under "Settings --> General Settings --> Updates" section. Please have a look at enclosed AutoInstallUpdates.png. It will be selected by default and if that is selected, updates will be automatically installed and if applicable, user will be requested to re-start system on his convenience. We will use this only in critical situations.
-Right click scan to use Cloud (New 'Manual Scan' Profile):
At the moment, right click scan uses settings from "Full Scan" profile, where cloud lookup is disabled by default for performance reasons.
When user right clicks and scans, user really expects file to be thoroughly scanned. So we are introducing "Manual Scan" as a new scan profile with cloud lookup enabled by default.
This new profile "Manual Scan" will be used whenever user right clicks and scans a file or folder. Please check enclosed New_Manual_Scan_Profile.png
-Trusted Root Certificate Scan:
In order to protect against Man in the Middle (MitM) attacks, now under Quick Scan, there is an additional item "Trusted Root Certification Authorities".
This will scan installed root certificates against master list from Microsoft and will list the differences as suspicious in scan results, where you can either remove or trust or ignore listed differences . This scan is also available in Comodo Firewall. This scan is also integrated in Rating Scan.
Please check Trusted_Root_Certificate_Scan.png
-Compliant to Cloud Files Feature:
This version is fully compliant with latest Cloud Files Feature being introduced in Windows 10 RS3 release, due on 17th Oct, 2017.Fejlesztések:
-Improved Auto-Sandbox notification:
Now when an application is auto-sandboxed, notification has an option not to isolate again. Please check enclosed Improved_Auto_Sandbox_Notification.png.
-Improved System re-start reminder alert:
Earlier, when alert was shown, it used to steal focus and inadvertently user could end up re-starting system while in the middle of other work.
Now reminder dialog will be shown on top but without being as active window and even if active for some reasons, default active button will be "Postpone".
-Improved "Unblock Applications" interface:
Now you have ability to:
- Unblock a blocked application from respective blocked component or from all components.
- You have a Purge button as well to clean up non-existent files related entries.
Please check enclosed Improved_Unblock_Applications_Interface.pngEgyéb változások:
-"Scan Exclusions" section has been moved from "Antivirus" section to under "Advanced Protection" and it also has a new tab for "Excluded Certificate Authorities" as may have been added to exception during certificate scan.
-"Detect shellcode injections Exclusions" present under "Settings --> Advanced Protection --> Miscellaneous" has been renamed to "Disable shellcode injection detection for these applications" to reflect exactly how it is implemented.Változások a Biztonságos Vásárlásban (CSS):
-When CIS is installed, you will see Comodo Secure Shopping shortcut on Desktop. We want to highlight this great feature as user can use it as starting point for secure browsing.
-When you launch Secure Shopping, you will see a welcome window. Please see enclosed SecureShoppingWelcomeWindow.png
This is to highlight benefits of Secure Shopping, with check box not to show again selected.A CIS telepítése nélkül a következők változtak meg:
-We are avoiding alert model and now if you define a website in Setting, and if website is browsed in supported browser, it will be opened in Secure Shopping environment. Please have a look at enclosed CSS_Setting.pngHibajavítások ebben a CSS kiadásban:
- Crash seen with take-on-mars
- Alert due to Logitech softwareHibajavítás:
- Earlier when you scanned, even though there was no threat detected, Trust level may not be 100% in some situations.Fejlesztések:
Website Filtering:
- Cloud based threat database: Till last production version we used to have localized malicious url database; now this beta onwards, we have this database cloud based with support of local heuristic database that's version number you will see in About box. Once in production, you can expect this database to be updating multiple times a day to ensure latest threats are covered. This database is updated every time AV database is updated.
(At the moment beta server is not synced with production for thin heuristic database, so it's version will remain unchanged, although if you remove test server settings and update, you can see higher version of websites database in About box.)
- Additional malware categories: If you go to "Settings-->Website Filtering" section and try to add a category in a rule, you will see additional categories, which are filled up on the fly and will allow us to add more categories in future without client changes. Finally it could become true parental control feature not just protection against malicious/phishing URLs.
- Default behavior for blocked sites as "Ask": If you see default "Blocked Sites" rule, earlier websites in defined categories were set to "Blocked" as default Restriction. Now you can see default value as "Ask". This means now if website is blocked, user will be having option to continue, if he wishes so. Please see enclosed as example page.Letöltések: CIS, CAV, CFW, CIS offline telepítő
Ahogy látható, van néhány nagyon hasznos és fontos változás.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
C. s.
addikt
válasz Semplar #10615 üzenetére
és Fandango:
Köszi a visszajelzést és a linket. De nekem annál egy korábbi verzióm van, amivel mostanáig nem volt gond. (Igen, tudom, egy lusta dög vagyok, nem frissítettem egy ideje. De ezt most hagyjuk.) Az elmúlt napok botránya miatt arra gondoltam, hogy a CIS bekeményített, viszont az a furcsa, hogy a Hips ugrott rá, ami pedig tudtommal a programok viselkedését figyeli, és nem adatbázisból dolgozik. A belinkelt kép alapján csinál nálam valami szokatlant a CCleaner? Hogyan győződjem meg róla, hogy nem fertőzte-e meg valami? (Az exe fájlt elküldöm a Virustotalnak. Más ötlet?) És ha megint kérdez a CIS, mit feleljek?
-
törölt tag
válasz Semplar #10554 üzenetére
CLT tesztet nem érdemes használni, aminek több oka van:
1. A Windows Vista SP1 idején nyúltak utoljára hozzá...Azóta Windowból megjelent: Windows Vista SP2 (ezt már nem ismeri fel), Windows 7, W7 SP1, Windows 8.0, Windows 8.1, Windows 10, W7 SP2
Meg öregedtük 9+ évet.
2. Jól bekonfigurált Windows tűzfalnál, ahol csak az általam megadott programok mehettek ki ugyanannyit adott anno, mint az alapbeállításokkal rendelkező Windows tűzfalnál.
Sajnálom, hogy nem fejlesztették tovább ezt a programot, mert ha szinten tartották volna, akkor ajánlott is lehetne, de így... 9+ év alatt rengeteg minden változott.
-
Semplar
őstag
válasz Semplar #10460 üzenetére
Comodo Internet Security Premium 10.0.1.6223 is letesztelve. Szintén megszűnt a hangkésési hiba!
Már csak azt kell kideríteni majd a következő telepítésnél, hogy a PAX driver a bűnös, vagy az utánna
Creative Software AutoUpdate -vel leszedett legfrissebb driver.[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok