- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fandango #10828 üzenetére
Szakértő Nézet Frissítés vs. Alap Nézet Frissítés
Szóval egyértelmű a különbség...
Ezenfelül vannak olyan egyéb frissítések, amik csak az alap nézetben jönnek, avagy épp fordítva... -
RpPRO
őstag
válasz
Fandango #10822 üzenetére
Hibarin, blattida, Fandango:
Csak azon tűnődtem, hogy mennyire legyek MA üldözési mániás és paranoiás. Igen, a felhasználó (pl én) sokszor úgy gondolja, hogy lehet még reszelni az alap beállításokat, millió videót megnéz itt-ott és végül nem lesz jobb az eredmény.
Pár éve nagyon zavart a rendszeres merevlemez használata, szembejött a Tinywall, azóta azzal elvagyok. Végül is egyre elővigyázatosabb vagyok, így eddig biztonsági problémám nem akadt ezzel sem.
-
C. s.
addikt
válasz
Fandango #10759 üzenetére
Én a Sandboxie nevű programról beszéltem, nem a CIS virtuális környezetéről. Vadászom a programpromókat, de szeretem az ilyesmit biztonságos környezetbe telepíteni, mert az ember sosem tudhatja. Sok egyéb programom is van, és minden holmi külön-külön van telepítve, mert ami nem tetszik, attól így egyszerűbb megszabadulni. Ezért írtam homokozót.
blattida:
Köszönöm a segítséget!
A jelek szerint jól csináltam. Akkor miért rakja a Steames (egyúttal Sandboxie-s) játékokat reflexből virtuálisba? De legalább, ha kattintok a fölugró ablakban, hogy ne tegye, a következő indításkor már engedi. Vagy ez az alkönyvtárakra nem vonatkozik? Hogyan tudnám meggyőzni, hogy alapból engedje? -
daimonion
senior tag
válasz
Fandango #10572 üzenetére
hülyét kaptam, hogy a win fw nem kérdez kb semmit, és hiányzott a HIPS is)
Windows Firewall Controll
TinyWall
Windows 10 Firewall Controll
Ha azt szeretnéd, hogy a Win beépített tűzfala kérdezzen és ne kapj hülyét
Ha meg Win 10-ed van akkor pl be tudod állítani azt is , hogy kérdezzen ha nem az Áruházból telepítesz egy programot,/ Ez is egy védelmi réteg / plusz ott az UAC ami egy elég kezdetleges HIPS de mégis az.Úgyhogy egy kis utánajárással és akarattal tudnál TE a Comodo nélkül élni, de mivel szerelmes vagy ezért tértél vissza.Valld be.Nem kell a kifogás, minden hibája ellenére a Comodo nevezetű menyasszony kívánatos Nálad. -
blattida
nagyúr
válasz
Fandango #10566 üzenetére
Nem is az, hogy fejlettebb, hanem a cis-ben full virtualizáció is van, kiterjedtebb szabályokat lehet alkalmazni a sandboxra vonatkozólag, de lényegét tekintve, a ccav sandboxa is teljesen biztonságos.
A cfw-ben is kikapcsolhatod a tárolót, az nem nyaggat figyelmeztetésekkel.CCAV-ból melyik buildet használod, az 537-est?
Ha nem, itt egy link hozzá. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Fandango #10522 üzenetére
Úgy látom 2 év alatt nincs változás.
Nálam jól bekonfigurált Windows Defender + Windows tűzfal + MBAM Premium + AdGuard Premium van.
Probléma pedig nincs -
blattida
nagyúr
válasz
Ebben vastagon benne van az ms is a win 10 frissítéseivel. Nálam a mostani ms patch megszűntette a gép hangját, mivel a külső dac driverét sikerült valahogy megakasztania, bár Ő mindenre azt mondta, hogy megy rendesen.
Nekem nem a comoval van tele a zöldségem, hanem a microsoft-al. A tízes win frissítései menetrendszerűen okoznak valamilyen gebaszt.Lil
Itt nem ők a ludasok. A comodo mélyen beépül a rendszerbe, az ms meg sűrűn változtat, amit csak utólag lehet lekövetni és a hibákat orvosolni. A comodo qa-ja sosem volt a legjobb, de az ms is sokat tesz hozzá az előre nem ismertetett patch-eivel... -
Krystal_s
addikt
válasz
Most, hogy ezt olvastam az AV topikban,
nem lehet, hogy most fordítva történt és a Win10 update cseszte el a rendszert? Állandóan újítanak és az biztos nem tetszik sok külső programnak pl a CIS-nek.
Nekem furcsa volt, amikor korábban kíváncsiságból Win7-et frissítettem Win10-re. Azon a rendszeren akkor CIS 8.x volt és a Win10 azonnal letiltotta arra hivatkozva, hogy elavult és telepítsem fel a legújabbat, egyáltalán nem engedte régebbi CIS használatát. LOL majd biztos az mondja meg nekem mit használjak... -
Krystal_s
addikt
válasz
Nahát, ahogy látom már nem csak én "hisztizek" a CIS miatt...
Pedig múltkor nekem is az egész rendszert újra kellett raknom a pár napos gépemen és még külső vinyón több ezer fájlba írt bele...(ami engem nagyon is zavart). Rengeteg időt elvett mire rájöttem, hogy a CIS okozta, aztán a sok tisztogatás stb és még nem is írtam le utána az újabb tiszta rendszeren mennyi bosszúságot okozott még a CIS 10, amit még korainak tartottam feltenni. Viszont kénytelen voltam, mivel abban javították ki, hogy ne írja át titokban az összes fájlt...
Nem tudom mi lesz, ha így folytatják, mert a többi termékben még ennyire sem bízom, mint a Comodoban. :\ -
Krystal_s
addikt
válasz
Fandango #10443 üzenetére
Most nézem a másik gépemen, azon is rengeteg fájlt átírt.
Bajom? Van egy új gépem, friss rendszerrel. Most meg egy program csak úgy beleírt a rendszerfájlokba és mindenbe. Ezzel megváltoztatta az eredeti fájlokat. Mi jogon? Nem fogok örökké CIS-t használni, de a jelölése mindig ott marad mindenben. Rendszert pedig nem szokásom újrarakni. A Tiszta rendszert mentem le és képfájlt állítok vissza. Hosszú távon ez így már nem tiszta rendszer.
Másik zavaró dolog.
Külső lemezre mentem folyamatosan az adatokat, összehasonlításnál jelezni szokta mik az új fájlok és csak azokat kell átmásolnom. Most viszont mindenre azt írja, hogy "új", mivel összehasonlításnál nem teljesen egyformák az ADS miatt.
Azért elég sokan kiakadtak emiatt a Comodo fórumain. Nem én vagyok, aki felfújja ezt.
Nem az én dolgom trükközni és eltávolítani, hanem a Comodonak lenne alap, ha egyszer mondjuk törlöm az egészet. -
Beren
aktív tag
válasz
Fandango #10403 üzenetére
Bizonyítékom, számszerű eredményeim nincsenek, csak logikai indokom...
Egy el sem induló szolgáltatás vagy program biztosan nem használ semmilyen erőforrást. Ami elindul, annak viszont mindenképpen kell valami - processzor, memória, esetleg swap, ezek nélkül nem indulhat el...
-
Beren
aktív tag
válasz
Fandango #10401 üzenetére
Jeleztem, hogy nem vagyok szakértő... :-D
Írta a kolléga, hogy Win8.1 alatt van gondja. Nálam is az fut és semmi galibát nem okoz, ha letiltom a saját tűzfalát és csak a CF megy - a WU hibátlan így is. Ha meg gond lenne, legfeljebb visszakapcsolja az ember.
Hogy miért ne menjen? Miért használja az erőforrásokat egy szolgáltatás, ha úgysem használom? Ha letiltod az ilyeneket, azzal jó eséllyel memóriát, illetve felesleges processzorterhelést és merevlemez tekergetést spórolhatsz.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fandango #10269 üzenetére
Már írtam korábban, hogy addig, amíg nem oldják meg rendesen a valkúrrel történő kommunikációt, addig nem fogják a cis-be is integrálni ezt a szolgáltatást, plusz, van azért egy új megoldásuk, ami már a 10-es cisbe bekerült, csak nem nagyon beszélnek még róla: Now we even have advanced protection with our new Patent-Pending Fileless Malware protection technology! Fileless malware are types of malicious code used in cyber-attacks that don’t use files to launch the attack and carry on the infection on the affected device or network. Regarding our new Fileless Malware protection patent-pending technology, we are in preparation of a whitepaper. Once we finish, we will share it with you accordingly. Már csak azért sem, mert ez is egy új megoldásuk, nem egy kiforrott technika, azaz sokat fog még fejlődni, változni...
Légy türelmes. -
Johnny Cage
addikt
válasz
Fandango #10170 üzenetére
Köszönöm. Eddig pöpec!
(ez alapján sikerült úgy beállítani, hogy az internet kapcsolatot sem találta többé..
)
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Fandango #10126 üzenetére
Azt csicsergik arra felé, hogy hamarosan érkezik a tízes cis végleges változata...hiszem, ha látom.
Már csak azért is, mert a tízes régi bétája azért koránt sem tökéletes (viszont, nem annyira bugos, mint a korábbiak) és elvileg a cis is megkapja majd a valkyrie válaszait, nem csak a ccav. -
blattida
nagyúr
válasz
Fandango #10057 üzenetére
Jelenleg a valkűrrel több és sok beállítással és tempóval kevesebb a normál cav-nál. A cis 10 is ebbe az irányba mozdul el, azt viszont nem tudom, hogy mennyire fog majd a későbbiekben hasonlítani egymásra a kettő, hiszen a ccav-al a comodo az átlagos felhasználókat akarja megszólítani, akik nem akarnak és nem is tudnak mindenféle beállítással és tennivalóval szöszmörögni.
A cis a teljes védelmi arzenált nyújtja, a ccav meg a legszükségesebbeket. -
blattida
nagyúr
válasz
Fandango #10028 üzenetére
Tiszta telepítés ajánlott!
Én a feleségem egyelőre nálam lévő laptopján tesztelem, 360tse mellett, eddig nem jelentkezett gubanc, a kis lassulást leszámítva.A secure shopping meg nem teljesen új, hiszen ez a virtual kiosk néven induló, aztán virtual desktop népre váltó virtuális közegük legújabb változata, egy hangzatosabb marketing névvel és némi plusz fícsörrel, azok viszont csak a motorháztető alatt, tehát ugyanúgy nulla konfigurálhatóság...
-
blattida
nagyúr
válasz
Fandango #9963 üzenetére
Most, hogy végiggondoltam, gyakorlatilag mindenhol van most, ahol korábban is volt, leszámítva azt, ami már nincs a cis/cav/cfw-ben (pld fájlbesoroló vizsgálat).
Gondolom, azért lenne jó Berennek, ha a főképernyőn is látná, mert akkor nem kellene utána néznie, viszont most meg mutatja azt, ami sandboxban van/fut, ami gyakorlatilag a beazonosítatlan/ismeretlen fájlokra vonatkozik...
-
Beren
aktív tag
válasz
Fandango #9958 üzenetére
Én is csak a Firewall-t tolom. Az első 8.2-es változatban biztosan nem volt benne, ezért álltam vissza a 8.0-ra. Volt még valami gondom a 8.2-vel, ha jól emléxem, akkor kukázták a "Beazonosítatlan fájlok" menüt, illetve ugyanezeknek a kijelzését a fő ablakban. Ezt is sikerült visszatenniük? Ha igen, már frissítek is...
-
Beren
aktív tag
válasz
Fandango #9953 üzenetére
Pl. innen, illetve emlékeim szerint mindenhonnan, ahol a CIS által kezelt fájlok listázódnak. Arra szolgált, hogy egy gombnyomással törölni lehessen ezekből a listákból azokat a fájlokat, amelyek már nincsenek a gépen, mert pl. uninstallálták őket. Enélkül a gomb nélkül igen hamar tele lesz a CIS adatbázisa felesleges szeméttel...
Én még a 8.0.0.4344-et tolom, azért nem frissítettem tovább, mert a következőben már nem volt benne ez a fícsör.
Blattida írta, hogy elvileg a felhasználók visszajelzései miatt tervezték visszatenni, de ez még akkor volt, amikor a 9-es bétáját tervezték megjeleníteni, valamikor tavaly augusztusban...
-
Roxkex
senior tag
válasz
Fandango #9843 üzenetére
Köszi!
Hála az istennek a CPU használat nekem nincs jelen (még kip kop ..) de ez a indokolatlanul nagy lemez használat furcsa ! - W7 alatt nem csinálta ezt , vagy ha csinálta is nem búgatta fel a ventit ennyire
A programtól meg nem szívesen válnék meg , már hozzám nőtt xD -
Jazz
veterán
válasz
Fandango #9817 üzenetére
Ha a Comodo tűzfalát egyéni szabálykészletre állítom, és feldob valamit, de ideiglenesen nem tudok vele foglalkozni (mondjuk játékban vagyok), majd alt tab, de már nincs ott az ablak.
Ha nem reagálsz rá x időn belül eltűnik? És ilyenkor mi lett az adott helyzettel? Biztonságosnak, vagy nem biztonságosnak ítélte?
Nem lehet azt beállítani valahogy hogy ne tűnjön el, hanem addig maradjon ott amíg én nem reagálok rá valamit?Thx
-
daimonion
senior tag
válasz
Fandango #9626 üzenetére
Azért vitatkoznék Veled.Nem kerül minden oda viszont a program számára ismeretlen cuccosot vagy általa megbízhatatlannak tartott programok kerülnek oda..Szerintem nem rossz dolog ez Én pl még nem tapasztaltam semmi8lyen hátrányát ebből..Pl Nem ismerte a ATI Catalist driver exe-t.Berakta oda DE magába a progi futtatásában semmi gond nem volt..Én egy nagyon hasznos dolognak tartom ezt a funkciót..Sok kellemetlenségtől meg tudja óvni az embert.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Fandango #9359 üzenetére
Teljesen tiszta Windowsra ment, van egy System backupom az updatelt+driveres rendszerről, arra építettem most ezt fel.
Megpróbálom egy új profillal a FF-ot hátha. Viszont maga a rendszer valszeg továbbra is lassú lesz.@csicso82: Kipróbálhatom a free-t is, csak ha már fizettem érte, elég rossz szájízzel tenném
- AV valós idejű, realtime scan aktív
- Heurisztika alacsony
- HIPS: Training Mode (legalsó), advanced-ben alsó kettő van csak kipipálva
- "internet vagy proacive security van beállítva" ezt melyik menüpontban tudom megnézni?
- Viruscope csak a Sandboxolt dolgokat nézi. Ennél az Advancedben minden kipipálva, a felsőből csak a mappás, illetve legalul a Virtual Desktop nincs bepipálva. -
Dévacsen
senior tag
válasz
Fandango #9151 üzenetére
Hát nem tudom,de a fordításí hiba az maradt,nem fordítja le az oldalakat,legalábbis nálam a Dragon sem és ez sem,pl a chrome az igen,amúgy nem veszek észre semmi különbséget,ikon,meg település közben más de más eltérést így elsőre nem vettem észre.Gyors nak gyors azzal nincs baj.
-
törölt tag
válasz
Fandango #8975 üzenetére
Igen, erős nyelbotlás volt, elnézést a zavarért
Lehet hogy átnyergelek akkor az icera, köszi azért a figyelmet.
Sdi (#8974): Köszi, megnézem akkor az ice-t.
Pittu1986 (#8972): Köszi, lehet tudni valami konkétumot? Vagy hogy miért nem tudja mostanában?
Legközelebb, kérlek ha 5 percen belül vagy, akkor szerkeszd a hozzászólásod, ne újat írj! Köszönöm.
[ Módosította: CoolMan ]
-
blattida
nagyúr
válasz
Fandango #8738 üzenetére
Megérkezett.
7.0.312140.4101 RC
Újdonság:
Protected Data Folder
New data security feature which makes important files completely invisible to programs running in the sandbox. Files placed inside a ‘Protected Data Folder’ cannot be read, accessed or modified by any sandboxed application.Fejlesztések:
Viruscope alert says file is suspicious, but killswitch and active process list say rating is unknown
Network Zones IP copy&paste issue
Mis-function of URLfilter import category
URLfilter site blocked message displayed in browser is a bit unfriendly and contains two spelling mistakes
Upload suspicious files (files, which behavior was detected as suspicious by Viruscope)to Comodo to add an AV signature
During installation of CIS, give user a choice whether to participate/ not participate in sending data usage to improve CIS usabilityJavítások:
Changing Action from Ask To Allow/Block Fails for Creating Custom HIPS Ruleset
Browser does not show " The page is blocked by COMODO Internet Security" after blocking a website using Urlfilter
Two kinds of manual update got two different result for the same "recognizer updates" item
URlfilter stops looking for more rules when first rule is TRUE
View Logs button on updater invokes a log window with a white bar on the bottom
Switching to Proactive Security always re-enables Send anonymous Program Usage CheckBox
Disabling "check for program updates every" does not disable "automatically download program updates"
Words cut off in Rating Scan for German CIS Version
Proactive security doesnt have URLfilter rules but internet security config does
In URLfilter, if you choose to edit a pattern, then OK the dialog it without editing the pattern, you get a sequence of error dialogs which you can only escape from by choosing cancel
In a URLfilter rule restrictions, a restriction for a more specific user specification over-rides a higher priority rule for a more general user specification
Viruscope detects attempts by portable executable to move self to autorun path, but not to copy self to autorun path, even when copy is not carried out by cut and paste
Viruscope detections do not seem to be consistently logged
Logs of Viruscope events do not contain alerts link
When you rename a Urlfilter category, the new name is applied to past as well as future log event records, this is not normal behavior for logs
If Urlfilter log window is open, and I change the category name with the window still open, the changed category name does not appear in *new* entries in the URLfilter log
The font styles of updated time(Song Ti in Chinese) and the others(Yahei in Chinese) are different on main UI
Unknown network connections displayed in CIS Firewall panel
With non-default taskbar, enough space on the taskbar, Virtual Desktop is displayed the background imageRC, tehát kiadásra jelölt, nem értem, minek, miért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest