Hirdetés
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dévacsen
senior tag
Szükségem volna egy mester emberre,mert értelmezési zavaraim vannak,a helyzet,le akarok tiltani pár portot a tűzfalban,és nem tudom értelmezni hogy amit le akarok tiltani a saját portjaimat,az most a FORRÁS PORT vagy a CÉL PORT,eddig jutottam. Itt most a forrás vagy a cél ablakban tiltsak?
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
-
Beren
aktív tag
-
félisten
-
Pittu1986
tag
Hamarosan a világos témáról is lesz fent kép.
Windows 11 22H2, MSI B250M Mortar, Crucial 8GB 2400MHZ, MSI Geforce GT 1030
-
Pittu1986
tag
-
Dévacsen
senior tag
válasz Pittu1986 #11191 üzenetére
Azt a fűzfán fütyülő rézangyalát,az nem jó.Persze vannak hatásosabb ilyen kiegészítők,de most speciel ezt szerettem volna,de megoldom úgy hogy ezentúl bekapcsolom a honlapszűrést,programon belül,lehet ezen is javítanak majd valamit,sok mindent írnak meg sok mindenbe belefognak ami utána elsikkad sajnos.No most jó hogy írtad az url adatbázist mert tegnap be volt kapcsolva a programban és nekem új mert sosem használtam,mivel tudtam hogy gyenge,és nagyon szépen frissült,akartam is képet lőni róla,de mondom minek biztos mindenki ismeri csak nekem friss a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Pittu1986
tag
Sőt a Comodo URL adatbázis se frissül.
-
Pittu1986
tag
Igen ismerem. Nekem fent van ez kommunikál a Valkyrie-rel. Web védelem gyanánt (felhő).
-
Dévacsen
senior tag
válasz Dévacsen #11187 üzenetére
Firefoxra 2019.szeptember.3 án volt legutóbb verzió kiadva belőle..chrome on 2020.júli 15. de ahogy olvasgatom a fórumon,nem valami hatékony,végül is ha arra támaszkodik,vagy egy és ugyan az (csak ez külön kiegészítőként is elérhető,annak aki pl nem használja a komplett programot) ami a cis ben honlapszűrés alatt fut,nem csodálom.
-
Pittu1986
tag
A web védelem jobb lenne ha a Walkyrie nem halna le folyamatosan. De így is elég jó.
-
Pittu1986
tag
Sziasztok. Az új verzió már kiadásra került volna csak akadt egy probléma vele. Plusz infó a vírus adatbázis is átesik egy átdolgozáson "light weight".
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11178 üzenetére
Olyan elhelyezkedésű a szoba ahol a gépek,monitorok vannak,laptopok monitorra kikötve,hogy szemből süt a napocska,így félig mindig be húzom a sötétítőt,ez egész nap így van,tehát félhomály,értelemszerűen ha kiviszem a laptopot ott felcsavarom maxra a fényerőt.(Nem iszok,nem dohányzok,így kocsmába sem járok,mondjuk erre felé nem is nagyon van )De hogy a témához is szóljak,azt nem tudom hogy ez most egy új verzió lesz e,vagy csak kap egy plusz témát,mondjuk meg mondom őszintén nekem személy szerint semmi nem hiányzik a CIS ből.Persze mindig lehet itt ott erősíteni,de nekem így is bőven megfelel.Ha igaz hogy a májkroszoft át áll éves frissítésre akkor lehet az új program verziók is stabilabban le tudják követni,és nem lesznek bogarak.Meg talán még ebben lehet javítani,de engem ez sem zavar.
-
Dévacsen
senior tag
válasz Dévacsen #11176 üzenetére
Még annyit szeretnék hozzá tenni hogy nálam pl az éjszakai mód is be van kapcsolva,folyamatosan,és ezért a feketén a fehér szöveg nem vakít,valóban ha az éjszakai módot kikapcsolom nekem is zavaró a fekete felületen a fehér szöveg.
-
Dévacsen
senior tag
válasz Krystal_s #11173 üzenetére
Te tudsz valamit pont 0 van a monitorom,mindegyik és így jó a szememnek,soha nem viszket,csíp,vagy bármi..ellenkező esetben ha feljebb teszem kicsalja a könnyet a szememből,igaz közel 60 éves vagyok..de több mint 10 éve így használom,nem olvastam sehol vagy ilyesmi,saját személyes tapasztalat miatt így döntöttem,kb 10 óra használat után is csak egy picit megfárad,semmi probléma..sok féle ember sokféle szempont,milyen unalmas lenne ha csak 1 fajta virág létezne a földön. No a lényeg hogy a sötét témákat is ebből kifolyólag előnyben részesítem,a kinti fényviszonyok változásai ellenére kellemesen nyugtató,nem tolakodó a monitorra tekinteni.Gondoltam leírom hogy megvilágítsam ezt a téma kört.
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11170 üzenetére
Felrakott a fejlesztő még pár fotót azt raktam ide,de valószínű még fog változni ilyen olyan irányban,mert a hozzászólók formálják a véleményükkel erősen a dolgot.Az is valószínű hogy marad a több téma,eddig is el voltunk kényeztetve ilyen téren.
-
C. s.
addikt
válasz Krystal_s #11173 üzenetére
Manapság nagyon népszerű, de számomra is rejtély.
A mostani monitoromon tényleg eléggé gyatrán lehet állítgatni a fényerősséget. A minimumon kb. annyira világít, mint a régi közepes értéken. Végül megszoktam, bár nem igényelnék ennyi fényt belőle, de az is igaz, hogy sosem irritált. Nem baj az, ha látható. A nulla-közelinek nem tudom, mi értelme lehet. Úgy rémlik, hogy valami nyomelem- vagy vitaminhiány okozhat olyat, hogy az ember szeme nehezebben viseli a fényt.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Én sem értem ezt, de párszor látom, hogy még külön kérik böngészőkben és egyes weboldalakon is, hogy legyen sötét téma. Sőt fel vannak háborodva, hogy ez mennyire alap és miért nincs mindenhol.
..vagy, amikor monitoroknál 0 közeli értékre állítják a háttérvilágítást, fényerőt és panaszkodnak, hogy még az is sok és kiégeti a szemüket. -
mpierre
veterán
válasz Dévacsen #11169 üzenetére
Remélem nem ez lesz az "only one and default", vagy lehet változtatni, mert a fekete alapon fehér betűktől 2 perc után kifolyik a szemem...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Pittu1986
tag
Itt van pár kép az új kinézetről.
-
C. s.
addikt
válasz novaos #11160 üzenetére
Szia!
A Comodo Internet Security Premium (=CIS) már tartalmazza a tűzfalat, nem kell mellé külön telepíteni, szedd le, elég a másik. Ingyenes, nem fog lejárni. Az összefoglalót érdemes elolvasni, ott linkek is vannak a könnyebb kiigazodás végett. Személy szerint jobban szeretem az offline telepítőket mindenből, ahhoz is találsz ott linket.
Hátha jön valaki, aki jobban ért hozzá, de úgy gondolom, miután a CIS mellé telepítettél még egy tűzfalat, nem ártana mindkét szoftvert lepucolnod, (van hivatalos takarítója, link az összefoglalóban, onnan mindig a legfrissebb tölthető le), majd utána csak a CIS-t visszarakni.
[ Szerkesztve ]
-
novaos
újonc
Sziasztok! 2020 Augusztusa, először használom a Comodot (előtte sok évig Avast Premiumom volt). Nagyon furcsa nekem a Comodo weboldala, nem átlátható stb.... gondolom másnak is feltűnt, viszont órákat keresgéltem neten, mert nem igazodom ki, hogy melyik Comodo terméknév (Antivirus, Pro, Int.Security, Int.Sec.Premium) mit takar és, hogy mi ingyenes belole és mi nem... tényleg nem! Feltettem az Int.Sec.Premiumot és mellé az ingyenes firewallt: így néz ki, ez most ingyenes? Le fog járni, vagy hogy van ez? Nagyon szépen köszönöm!
-
C. s.
addikt
válasz Dévacsen #11154 üzenetére
De, érthetően fogalmaztál, én is erre gondoltam. Most direkt megnéztem, mert hátha változtattak rajta, mióta észrevettem, hogy törölni kell használat után, de nem törli magától. Valószínűleg valami beállítás okozhatja. Én szinte teljesen alapon hagytam mindent a CIS-ben. Egyébként ritkán használom így a böngészőt, inkább a Sandboxie-val netezem. Nagyon zavar. hogy a "rendes" vágólapot nem látja, csak a saját virtuálisát.
-
Dévacsen
senior tag
válasz Dévacsen #11155 üzenetére
Kipróbáltam egy olyat hogy sandboxban tartva a böngészőt,kikapcsoltam az ublockot,kiléptem,az elszigetelőben látszólag végbe ment a törlés,lenullázódott,visszaléptem és nem volt ott az ublock,tehát megtartott beállítást,változtatást az elszigetelő annak ellenére hogy azt mutatta törlődött minden,nem állt helyre az eredeti állapot,tehát van létjogosultsága annak hogy látszólag üres,és rátörlök,mert bizonyos változtatások csak akkor tűnnek el teljesen,mondjuk ez nem magyarázza meg hogy nálam miért nem marad a tartalom benne ha kilépek.
-
Dévacsen
senior tag
Lehet nem fogalmaztam pontosan,tehát arról van szó hogy már kilépek és bezárom a böngészőt,és utána megyek az ikonra(elszigetelő újraindítása) hogy töröljem a tartalmát,te is erre gondolsz?.és mikor közelítek hozzá,és ráakarok kattintani már látom hogy nullára vált,de törlöm,tehát már az ablak felugrik,azért is hittem azt hogy így működik,mert azt gondoltam hogy érzékeli hogy már törölni akarok és azért magától neki fog.Mondjuk nem zavar csak érdekes hogy akkor másnál nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
Igen furcsa,annak fényében még furcsább hogy 3 gépen használom,és mind a 3 nál magától eltűnik a tartalma. Lehet valami sajátos beállítást használok bennük és ezért,bár a sandbox beállításaihoz nem szoktam nyúlni,nem ismerem ki magam benne,így nem akarok gyengíteni a védelmi szinten,alapon hagyom azt a részt nem szoktam piszkálni,annyi hogy egy virtuális ikont létre hozok a firefoxnak a tálcán és onnan indítom már elszigetelve,de ha a kitűzőből indítom a firefoxot akkor is törlődik.Régen nem így volt,de 1-2 éve ezt tapasztalom,azt hittem másnál is így megy.
-
Dévacsen
senior tag
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11144 üzenetére
Nem baj,csak a tisztázás végett kérdeztem. Én meg mindig a comodo sandboxában futtatom a böngészőt,és a szavaiddal élve,a kitűzőben van elhelyezve a sandbox tartalmának a törlésére az ikon és így könnyen törölhetem a böngészőből a maradványokat ha kilépek.
-
Dévacsen
senior tag
Ha jár erre valaki nézze már meg legyen szíves hogy nála mennyi háttérfolyamata fut a feladat kezelőben a CIS nek,úgy emlékszem hogy 4 nek kellene lennie,de csak 3 fut..amúgy ír is hibát a diagnosztika,de már több verziót is kipróbáltam és mindenhol ebbe az anomáliába futok.
-
félisten
válasz Dévacsen #11138 üzenetére
Igen, ezen a vonalon a Comodo nagyon erős.
A vírusvédelmükkel azonban egy ideje már nem vagyok kibékülve, egészen vad fals pozitív riasztásai vannak.
Például előszeretettel riaszt a kilencvenes években saját magam által kreált WinWord 2.0 doc-fájlokra.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Dévacsen
senior tag
válasz MaCS_70 #11137 üzenetére
Egyébként azért ide raktam be ezt a hozzászólást,mert itt derül ki hogy mennyit számít egy informatív tűzfal,ami mindenről tájékoztatja a felhasználót,sima windows tűzfalban is beállítok neki tiltó szabályt,de ennyi,semmit nem látok róla hogy mit csinál egy program,melyik összetevője akar épp kiszökni a háttérben az engedélyem nélkül,és hányszor
-
Dévacsen
senior tag
Ez a ccleaner rendkívül tolakodó program lett az utóbbi években,(hiába, kell az adat az avast nak)kezdetektől használom egyébként,ki van kapcsolva a frissítés,tűzfalban tiltva van hogy kapcsolódjon a hálózatra,de ennek ellenére,minden rendszer induláskor bepróbálkozik. Most már töröltem a mappát(portable verziót szoktam használni,rendszer összetevőket gyorsan lehet vele likvidálni stb.)majd csak arra az időre teszem fel mindig ha újra rakom a rendszert és le kell szedni a sok windows programot,a többire elég a rendszer lemezkarbantartója.
-
C. s.
addikt
válasz Semplar #11132 üzenetére
Köszönöm! Kiengedtem, csak azt nem értem, hogy miért kérdez hülyeséget.
A másik pedig az, hogy a programfrissítések keresése be van kapcsolva (naponta), de az automatikus telepítés nincs, kivéve a vészhelyzeteket és az adatbázist. Hol tudom megnézni, hogy mikor frissült a program? -
Semplar
őstag
válasz sopruk #11127 üzenetére
Szia!
Csak kipróbáltam anno az újat mikor kijött, azután visszatértem Win.Defenderhez, szerintem
használhatod nyugodtan, magát a programot nem érte támadás csak a fórumot, de az általad leírt anomáliák miatt nem használom én sem + nekem elég a MS védelme.
Jelenleg nálam működik a help comodoMegérett az "AI" a pusztulásra.
-
sopruk
senior tag
válasz Semplar #11120 üzenetére
Szia!
Elnézést, hogy még nem reagáltam válaszodra, ritkán van bekapcsolva ez a gép, nem volt időm a programmal foglalkozni. Az offline telepítőt raktam fel én is, a biztonságos vásárlást meg szerintem külön tettem fel bankoláshoz...
Biztonságos még használni ezt a Comodo-t? A vírusírtó topicban visszaolvasva láttam, hogy a fórumát feltörték...
Időnként bekapcsoláskor a win figyelmeztet, hogy nincs vírusvédelem bekapcsolva, közben a comodo azt mutatja, hogy minden rendben: [kép]
Ilyenkor ha az állapottartó módot átállítom, majd vissza, rögtön eltűnik a figyelmeztetés, minden rendbe jön. Ezt vajon miért csinálja?Most a frissítés sem akar működni: [kép]
Amit linkeltél leírást a programról, az sem nyílik meg: help comodo -
ƵøŁĭ
veterán
Actor is selling Comodo Cybersecurity's forum database which he hacked on May 2020 (@comododesktop).
- Database contains 170k usernames, emails, hashed passwords, IPs.
*Sample by @vinnytroia[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
megyei93
csendes tag
Sziasztok! Csatalkozom hozzátok tegnap felraktam a gépemre a CIS-t.
Szeretnék egy két tanácsot kérni hogy mit hogy állítsak be?
Antivírus: Valósidejű, Elszigetelő: Bekapcsolva, Hips: Tanuló mód, Vírusscope: Bekapcsolva, Honlap szűrés: Bekapcsolva, Tűzfal: Tanuló mód. Milyen finomhangolást érdemes még elvégezni rajta hogy minél hatékonyabban működjön? Eddig jónak tűnik még kevesebbet eszik mint az Avast.[ Szerkesztve ]
-
Semplar
őstag
válasz sopruk #11119 üzenetére
Szia!
Még nem találkoztam ezzel a Yahoo oldallal.
Leginkább az offline telepítőt használjuk sokan, amiben nincs biztonságos vásárlás, stb.
Itt a részletes leírása a programnak angolul, én Google Chrome -ot használok a natív fordító miatt, ez szépen lefordítja magyarra.Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
A vírusirtó topicban már segítettetek páran és sikerült kiválasztani a Comodo-t, miután megszűntek az Eset magazinos kódjai, amit eddig használtam. Szépen fut ez is a háttérben, nem fogja a gépemet. (Win7, 64bit, 4GB ram, SSD, régi gép
A Nod-al nem volt semmi teendőm, itt viszont vannak új fogalmak, pár kérdésem biztos lesz amíg ismerkedem a programmal, előre is köszönök minden segítséget!Az első észrevételem, hogy telepítéskor kivettem a pipát, hogy ne a Yahoo legyen a keresőm, kezdőlapom. Erre a biztonságos vásárlást megnyitva (ezt használnám bankolásra), egy Yahoo adatvédelmi elfogadós oldal jelenik meg. És csak azt lehet választani, hogy elfogadom. Én azt vártam volna, hogy egy üres oldal jelenik meg. Ki lehet ezt valahogy lőni? Valami Verzion Médiát emleget. Hogy jön ez ide?
[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11114 üzenetére
Bármit állítok bárhogy le sem fut a program teljesen,és ettől többet nem tudok kihozni belőle,hozzá teszem a sima antivírust használom...a Windows tűzfala hozza a szokásos kimagasló szintjét meg sem mukkan,még a Malwarebytes tűzfaltoldással sem.Most hogy jön az új Win úgy is cserélni fogom rá így most van lehetőség buherálni,a komplett CIS verzióval elszöszölök kicsit,hátha megtalálom azt a beállítást(próbáltam már csak nem eléggé,lusta voltam)ami a sávszélből nem vesz le.
-
Semplar
őstag
válasz Eversmann #11113 üzenetére
Mindent a videó szerint szoktam beállítani, kivétel a HIPS -Biztonságos mód!
Teszt előtt az „Auto-Elszigetelő" -t ki kell kapcsolni, valamint a felugróknál kivenni a pipát a „Válasz megjegyzése" -ről és mehet.
Minden felugróra: Tilt > „Csak blokkolás" -t kell nyomni.[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Semplar
őstag
-
Dévacsen
senior tag
Helyzetjelentés.. A stabilitás stagnál,minden frankó.Hosszú Békés Boldog Életet Mindenkinek.
-
Dévacsen
senior tag
válasz mpierre #11104 üzenetére
No mostanra már mindent elvégeztem a gépen amit általánosságban szoktam,minden program futott már amit használok,semmi gond,rendszer gyors,azonnal reagál,semmi akadás,bármi..ja azt még hozzá teszem hogy a CAV van nálam használatban nem a CIS.Pár héten belül jön az új win 10 remélem azzal is partiban lesz.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Dévacsen #11103 üzenetére
Nocsak-nocsak... Helyes!
Ezt a mutatványt eddig elég komoly "lélektani berzenkedéssel" jutalmazta nálam a cis.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Dévacsen
senior tag
válasz Semplar #11102 üzenetére
Igen,én sem tudok beszámolni eddig semmi problémáról,nem volt kedvem újra rakni,így rátelepítettem a 12.0 ásra,(offline telepítőt használtam)minden rendben volt és van ez alatt a rövid idő alatt,mintha semmi nem történt volna,ha valami lesz beszámolok.
-
Dévacsen
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest