- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz Al Capone #10696 üzenetére
Szia!
Ne használd a comodo secure dns szolgáltatását (mert elég nehézkes a kivételek kezelése), ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gépeden állítsd vissza a dns kiszolgáló ip címét automatikusra.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
félisten
válasz Al Capone #10696 üzenetére
Nálam is ezt csinálja, mégpedig egy szűk körben használt, saját kezelésű oldallal. Elsőre még felajánlja, hogy saját felelősségre átenged, de olyan képernyőre visz, ahol már nincs meg a továbbjutás lehetősége.
Most megnéztem: pontosan ugyanaz a történet, mint az Ncore-ral. Csakhogy ez egy szakmai oldal, saját anyagokkal. Engem is érdekelne, hogy hogyan juthatok át valami szabálykivétellel, mert a védelmet egyébként használnám.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Al Capone
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Comodo Internet Security-vel kapcsolatban. Pár napja feltelepítettem, most próbálnék fellépni Ncore-ra, de nem engedi. Először feljön egy Comodo-s ablak, de ha ott tovább mennék, kiírja, hogy "Az Ön kapcsolata nem privát". Kikapcsoltam a Honlap szűrés védelmet, ki is léptem a Comodo-ból, de továbbra sem tudok csatlakozni. És ez így van más torrent oldallal is. Egyéb oldalnál még nem vettem észre. Eddig Avastot használtam, soha nem tapasztaltam ilyet. Telóról bejön az Ncore, szóval a lap elvileg működik. Remélem nem számít wareznek a hozzászólásom a téma miatt. -
C. s.
addikt
válasz blattida #10692 üzenetére
Nem, ez már régóta a gépen lapít, ezért is volt furcsa, hogy csak most jelzett rá a CIS, pedig a közelében sem jártam régóta. Sandboxie-ba telepítettem, tehát nincs (nem volt) teljesen eleresztve, azóta pedig a karanténban pihen. Ezek szerint ez gyárilag ilyen kis sunyi, nem nálam fertőzte meg valami, ami mást is összerondíthat. Ez legalább jó hír. Köszönöm a segítséget.
Köszi a hivatalos eltávolítójuk linkjét, reméljük nem lesz rá szükség.
-
blattida
nagyúr
Végre megjelent a hivatalos eltávolítójuk frissített változata, az összefoglalóban frissítettem a linkeket, mivel külön van 32 és 64 bites változata.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tegnap, a nagy víruskeresős napon a CIS jelzett a Copa Petrobras de Marcas-ra (ingyenes), egészen pontosan a Marcas.exe nem tetszik neki. Ezt írja: ApplicUnwnt@#3f4tkqfh3um82. Rákerestem a neten, de a gugli egyáltalán semmit nem talált. Szeretném tudni, hogy ez a fájl nálam fertőződött meg vagy "gyárilag" ilyen, illetve mennyire veszélyes, miket művel. Valaki tudna segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
-
blattida
nagyúr
Alapvetően azért, mert a comodo a gépeddel foglalkozik, nem a rizikós helyekkel. A géped meg biztonságban van. Ne a gyakori jelzések hamis biztonság illúziójában higgy, mert nem ezen múlik.
-
Rönó
tag
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat!! Egy kis memóriával megkínáltam a gépet,és a fagyás, lassulás szinte teljesen megszűnt. Viszont az eredeti kérdés még mindig nyitott... Tehát miért nem talál soha sem semmit, még a rizikós helyeken ( warez, xxx) sem. A Malwarebytes Anti-Malware-t pedig lefuttatom majd.
Köszi!
Üdv: rönó -
C. s.
addikt
Szia!
A Firefox nagyon el tud terpeszkedni a memóriában, az a 2 GB nem valami sok, a 7 rendszerigényét nem ismerem, de valami azt súgja, nem ártana több.
"sokszor a haszálhatatlanságig fagy"
Olyankor nem csak iszonyúan belassul? A Firefoxot simán futtatod vagy a CIS virtuális környezetében? Akkor még több memóriát igényel az egész.
Ez nem igazán az én asztalom, hátha jön valaki, aki jobban tudja. Addig is talán nem ártana, ha telepítenéd és lefuttatnád a Malwarebytes Anti-Malware-t. Ott van az ingyenes is.
-
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Notimon a CIM pro 10 trial periódus lejárt. Gondoltam majd visszavált a free verzióra - ahogy évekkel ezelőtt tette, amikor utoljára kipróbáltam.
Viszont nem állt vissza és csak aktiválni lehet új kulccsal. Van arra lehetőség, hogy visszaállítsam az ingyenes verzióra vagy ez kuka és a free verzió telepítése a megoldás?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
C. s.
addikt
A géped egyébként szokatlanul viselkedik mostanában? Lehet, hogy csak mázlid volt. Szerezz egy tesztcsomagot csini vírusokkal, és akkor élesben ki is próbálhatod. Persze csakis biztonságos körülmények között, hogy a fájljaid ne fertőződhessenek meg. Szerintem ebben vagy az általános vírusirtós topikban találsz is linket. Csak légy óvatos!
Az auto-elszigetelőt miért kapcsoltad ki?
[ Szerkesztve ]
-
Semplar
őstag
Persze, mert a Comodo nem vinnyog holmi adatbázis alapján feleslegesen. Akkor lép akcióba, ha egy fájl ténylegesen gyanús dolgot kezd művelni. Ilyenkor reagál a proaktív és a heurisztikus védelem.
5.9. oldal.[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Rönó
tag
Sziasztok!
Köszönöm a reakciókat! Nekem nem a felugró üzenetek hiányoznak, hanem maga az aktivitás... Pl: egy hetes tömény netes fekáliában mászkálás után sem talál semmit, illetve az észlelet kártevők listája is üres, az már több mint elég okot ad a gyanúra.
A beállításaim:
Antivírus: Valós idejű
Tűzfal: Biztonságos mód
Autó Elszigetelő: Kikapcsolva
HIPS: Biztonságos mód
Vírusscope: Bekapcsolva
Honlap szűrés: BekapcsolvaKöszi:
Üdv: rönó -
C. s.
addikt
Szia!
Nálam a Nod (most Eset néven fut) évekkel ezelőtt csúfosan leszerepelt.
Ha több értesítést szeretnél látni, engedélyezd őket. Eleinte én is azt tettem, mert minden mozdulatáról tudni akartam, amíg ismerkedtünk. Ma már csak a leglényegesebbeket akarom látni.1. Általános beállítások/Felhasználói felület
2. Antivírus/Valósidejű vizsgálat
3. Tűzfal/Tűzfal beállítások
4. HIPS/HIPS beállítások
5. Elszigetelő/Elszigetelő beállítások
6. Fájl besorolás/Fájl besorolás beállításai
7. Fokozott védelem/Viruscope
8. Fokozott védelem/VegyesAzt hiszem, ennyi. Javítson ki valaki, ha tévedek!
-
blattida
nagyúr
Szia!
Kicsit többet, mint az eset, csak elég más a két védelmi program.
Ha netes mocsokban mászkálsz, akkor használd a virtuális böngészőt. Ha meg hiányoznak az eset értesítései, akkor tedd azt vissza, igaz, az biztonsági szempontból egy kis visszalépés lenne.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Rönó
tag
Sziasztok!
Újratettem a gépemen a windowst és az eddigi Nod32 helyett a Comodo Internet Secutity Premium 10 vírusirtóját tettem fel. Érdeklődni szeretnék hogy ér-e ez valamit? Ugyanis eddig a Nod32 lépen-nyomon szólt hogy ezt-azt blokkolt (pláne Warez és XXX oldalakon) A comodo még soha nem szólt. A vírusirtó valósidejű vizsgálatra van állítva. Kezdek félni hogy ez csak egy fake vírusirtó.....
Üdv: rönó..... -
Semplar
őstag
Comodo Internet Security v10.0.2.6408 Released
2017-11-13, 07:01:40
Comodo Offline Installer
Comodo Internet Security Premium (Comodo Firewall and Comodo Antivirus Only)
http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_only_installer.exe
Size: 70M (72,792,576 bytes)
MD5: 6a8e02c2bd2500045a0811e0f1e741fc
SHA1: abdbb6d0803735c4b0598e63aada91f4d95d73fd[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Valaki be tudná linkelni a legfrissebb offline CIS telepítőt?
-
looser
addikt
Sziasztok! Az Antivirus topicban kaptam a tippet a CAV-ra, miszerint egy kis zárt hálózat munkaállomásaira keresek antivírust. Egy nas van a hálózatban, ahhoz hozzáférek, annak egy megosztott mappájába tenném az update állományokat. Képes a CAV ilyen módon frissíteni és van offline installere?
Köszi & üdv!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
félisten
válasz daimonion #10659 üzenetére
Daimonion, Blattida:
Köszönöm, sajnos valóban reális, hogy nem pontosak a beállításaim -- az évek alatt kicsit összetett lett a rendszer.A Secure DNS tiltásán amúgy hogyan tudok esetileg átjutni? A blokkoló ablak nem enged át, a rendszerben oda-visszaállítani a DNS-t pedig elég macerás.
Köszönettel: MaCS
-
Rönó
tag
válasz Cs1csó #10657 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a teljeskörű válaszod! A Comodo tűzfalát már sok éve használom. (kb 5-6) Vírusirtónak mellé pedig a nod32 7.0- tört verzióját. Ezzel fut a rendszer már több mint 3 és fél éve. Most már kezd lassulni és fagyogatni a rendszer úgyhogy újra akarom rakni a Win 7-et. Ezért a régi Nod32 helyett keresnék valami ingyenes vírusirtót. Tűzfalnak a Comodo marad....ez nem kérdés.
A Comodo vírusirtója mellett a Bitdefender, és az Avast ingyenes verziója került a lehetséges jelöltek közé. Szóval ezért érdeklődtem...
Mégegyszer köszi!
Üdv: Rönó -
blattida
nagyúr
válasz MaCS_70 #10658 üzenetére
A comodo av sohasem törölt, csak karanténozott, azt is csak akkor, ha úgy volt/van beállítva.
Nálam van néhány program, amikre jelez, de általában jogosan (pup vagy pua miatt),de van néhány fals jelzése is, az igaz, de nem sok (tízes nagyságrend a nyolc év alatt). Az újabb változatok meg kevésbé ilyesmire is.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
daimonion
senior tag
válasz MaCS_70 #10658 üzenetére
de már tucatnyi, általam írt anyagot is vágott már ki, persze kérdezés nélkül.
Akkor bizony rosszul állítottad be a termékedet. Ugyanis az összes Comodo termék esetében be lehet állítani, hogy kérdezzen rá a teendőkre. Ha ezt nem állítottad be akkor bizony
Javaslatom az, hogy nézz már bele légyszives a beállításokba és add meg a Comodo nak a lehetőséget, hogy megkérdezzen Téged ,hogy mit is csináljon -
félisten
válasz Cs1csó #10657 üzenetére
Persze, ez nyilvánvaló -- de attól még bosszantó tud lenni.
A vizsgálatokkor rendszeresen teszi karanténba például a régi, 20-25 éves levelezésem fájljait (tehát akár sok évnyi, levélváltást), mert valami gyanúsat talált bennük, de már tucatnyi, általam írt anyagot is vágott már ki, persze kérdezés nélkül.
MaCS
-
Cs1csó
félisten
Jelenleg Comodo néven 3 termék is fut:
- Comdo internet security
- Comodo Cloud Antivirus
- Comodo AntivirusAlapvető koncepció Comodo esetén, hogy nem az adatbázis alapú tudásban bíznak hanem a különböző viselkedés formák figyelésében, és az ismeretlen alkalmazás esetén az izolált futtatásban hisznek.
Elméletileg ez a helyes út - tehát amit ismerünk azok között van bizonyítottan jó vagy rossz "program" az ismeretlenek pedig - ameddig nem bizonyosul be hogy kvázi jó, megbízható - beazonosításig rossznak vannak minősítve - korlátozott, izolált futtatás stb.Ami a gond, hogy folyamatos a panasz a különböző működési anomáliákra. Sajnos a nagy kedvencem az Avast free av is kezd lassan egy bug halmazzá válni. Egyre kevesebb a stabil védelem ingyenes és fizetős fronton egyaránt.
Amennyiben próbát akarsz tenni akkor a Cloud AV-t ajánlom, kevésbé tolakodó működésű.
MaCS_70 írta, majd el is fejeltettem "Kicsit túlbuzgó..." ez is abból fakad amit írtam, hogy amit nem ismer azt kapásból izoláltan akarná futtatni stb. hiszen mive nem ismeri ezért lehet kártékony is. Ilyen programból bőven, mármint amit nem ismer a Comodo.
Még annyit a végére: a vírusírtó topik összefoglalójában nem ok nélkül a legajánlottabb 3 ingyenes között ott van a Comodo - az Avast free, és a 360 TS - mellett.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kicsit túlbuzgó...
Nekem igazi vírust az elmúlt kb. 8 év alatt még nem fogott (mert nem volt mit), de több száz ártalmatlan, a Virus Total egyetlen más keresője szerint sem veszélyes fájlomat tette már hidegre.
Ettől függetlenül használom tovább, bár egyre több ellenérvet látok...
MaCS
-
Rönó
tag
Sziasztok!
A Comodo vírusirtó része mennyire megbízható? Vírus adatbázis frissítés gyakorisága, hatékonyság, stb...
Köszi!
Üdv: rönó.... -
C. s.
addikt
Az imént szólt a CIS, hogy frissítés érkezett.
Aki letiltotta a frissítések keresését, nézzen rá.[ Szerkesztve ]
-
István Bp
újonc
válasz blattida #10642 üzenetére
Köszönöm a javaslatot C.s.(őstag)-nak, valóban megtaláltam a C:\VTRoot\HarddiskVolume könyvtárakban az "eltűnt" fájlokat. (TotalCom-ban bekapcsolva a rejtett fájlok láthatóságát...) Előtte a C:\-t nem söpörtem át a kereséssel - mivel kizárólag egy másik partíción tartok és mentek minden munkafájlt, és az eltűnt fájl általam elszigetelőn belül látható útvonala is D:\-n volt..
Egyéb kapcsolódó érdekességek, amit még a megoldás keresés közben tapasztaltam:
(1) Próbáltam az elszigetelőből (ahol láttam a fájlokat) külső FTP szerverre fellépni, sikerült. Elkezdtem felmásolni oda a fájlokat. Van ahol sikerült, végbement a másolás, de azonnal el is tűnt a fájl (amennyire ellenőrizni tudtam ezek Windows-os FTP szerverek voltak). Találtam olyan FTP szervert is, ahova felmásoltam és meg is maradt a fájl - Linuxos rendszer volt mögötte.(2) Az elszigetelőből egyetlen "kijáratot" találtam. Ha az elszigetelőben futtatott programmal postscript fájlt írtam, akkor AZ látható volt az elszigetelőn kívül is (az a fájl amiből előállítottam, az nem...). Ebből a postcript fájlból aztán Distillerrel tudtam PDF fájlt stb. csinálni. (Gondolom ebből kiderült, hogy nyomdai előkészítéssel foglalkozom.)
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
A shellkód injektálás és annak érzékelése a sandboxban futó alkalmazásokat nem érinti, mivel a valós rendszerhez nem tudnak hozzáférni, így fölösleges őket a kivételekhez adni. Bőven elegendő csak a sandbox (a sandboxie egy másik sandbox).
-
C. s.
addikt
válasz blattida #10646 üzenetére
Köszönöm szépen!
Promós programokat szoktam a Sandboxie-ba telepíteni és ott használni. Már a telepítés is akadályba szokott ütközni ilyenkor, ha nem kapcsolom ki a CIS "reflexeit". Te mit javasolsz: A komplett Sandboxie-t az összes exe fájljával ijektáljam és kész vagy minden egyes benne futó telepítővel és futtatható állományával is tegyem meg pluszban? Örülnék, ha elég volna csak a Sandboxie-t.
-
blattida
nagyúr
A shellkód injektálás (amivel módosítani lehet egy legitim folyamatot vagy szolgáltatást) érzékelése független a sandboxtól, bekavarni vagy biztonságot csökkenteni nem fog, ha ott valami a sandboxból kivételek közé kerül. Az injektálás érzékelésből akkor érdemes kizárni bizonyos programokat, ha azok nem futnak rendesen vagy csak nagyon lassan, illetve, a gépet is erősen lassíthatják, bizonyos esetekben.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz blattida #10642 üzenetére
Első körben föl is dobja, de hiába választom ki, hogy ne szigetelje el, és nincs is látható jele a programablakban (szakértő nézet, elszigetelt appok: 0), plusz kínomban a kivételek közé is beraktam már, mégis kizárólag akkor fut pár dolog normálisan, ha átmenetileg kikapcsolom. Nem tudom, minden esetben így volna-e, mert amit csak lehet, a Sandboxie-ba telepítek, ami szintén a kivételek között van, ahogy kell. (A SB honlapján írtak erről, meg is csináltam.) Lehet, hogy az kavar be ilyen módon.
A múltkor Krystal_s ajánlotta nekem, hogy a Shellcode injektálás mellőzöttek részben kell hozzáadni. Ezt nem mertem kipróbálni, mert nem tudom, hogy akkor teljesen kikerül a védelem alól vagy azért fél szemmel figyeli a CIS, ha valamit rendetlenkedik. Nem tudom, mi az a Shellcode.
-
olivera88
veterán
Hogy megy a WIndows tűzfala is a CIS mellet? Az elébb jelzett h le blokkolta a World a of Warships launcher bizonyos szolgáltatásait. Na ekkora ráhztem épp beállitásokra és látom be van kapcsolva a Win tűzfal.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
blattida
nagyúr
válasz István Bp #10639 üzenetére
Szia!
Kellett volna, hogy kapj értesítést a virtuális futtatásról, amin azt is ki tudod választani, hogy az elszigetelést ne tegye többet, valamint, az elszigetelőben futó alkalmazásokat is tudod kezelni, adott esetben biztonságosnak jelölni az elszigetelő (sandbox) beállításainál...
-
C. s.
addikt
Szia!
Én innen szoktam kibányászni a fájlokat:
c:\VTRoot\HarddiskVolume4\
A Volume4-ben a szám helyén más is állhat. Ha már többször is futott virtuálisan valami, akkor több "Volume" mappa is lehet. Ha ki akarod takarítani a virtuális mappákat, a programablakban a "Feladatok"-ra katt (a fekete sáv elején), aztán az "Elszigetelő feladatok" fülön, ott pedig az "Elszigetelő újraindítása" kell. Ez a teljes tartalmával együtt törli az összes Volume könyvtárat, szóval előtte ments ki belőle minden fontosat.Azért furcsa, hogy ráugrik a Photoshopra. Lehet, hogy tényleg lakik benne valami?
Elvileg meg lehet adni kivételeket, de úgy vettem észre, hogy ennek ellenére virtuális környezetbe rakja azokat a dolgokat, ha olyan kedve van. Ezt csak a programablakban mutatja, nem jelez. Ilyenkor ideiglenesen ki szoktam kapcsolni az Auto-elszigetelőt, majd megint elindítom az adott programot.
-
Semplar
őstag
Próbáld megkeresni őket a megosztott mappában:
Nyissa meg a Megosztott helyet - Megnyitja a "Megosztott hely" mappát, amelyet a gazda operációs rendszer és a virtuális asztal oszt meg. A mappát a "C: / Documents and Settings / All Users / Application Data / Shared Space" helyszínen hozza létre. A mappa megnyitható mind a gazda operációs rendszerben, mind a virtuális asztalon belül, és lehetővé teszi fájlok és alkalmazások megosztását az operációs rendszer és a virtuális asztal között.
-
István Bp
újonc
Új Comodo felhasználó vagyok, számomra problémás helyzetekkel szembesültem és segítséget kérek.
Antivirus 10.0.2.6396 van fenn. A gépen az egész op rendszer friss install, win7 ultimate. Próbálkozásaim közben "virtuális futtatás"ként indult el több program, pl. Photoshop is. (Ugye ez a konténerben futás?) Megcsináltam néhány képet, mentettem - majd próbáltam más, nem virtuálisan futó alkalmazásban megnyitni és használni - de nem látta a gép. Ezért kénytelen voltam ezeket a programokat is virtuálisan indítani - ahol már látták a fájlokat. Dolgoztam tovább, majd azzal szembesültem, hogy kész végeredményt nem tudom "kivinni" a normál felhasználói területre.
Tehát pl. TotalCommander virtuális futásban látja és tudom mozgatni. Ha normál módon indítom a TotalCommander (vagy bármely más fájlkezelőt), akkor nem láthatóak ugyanezek a fájlok.
Kérdés: hogyan tudnám visszaszerezni (a virtuális futás hatása alól mentesíteni) ezeket a fájlokat? Ist -
Victorio
aktív tag
Kint van az új verzió.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
félisten
A következő problémába ütköztem:
A GeekBuddy néhány percenként figyelmeztet arra, hogy kártevőt talált. A felugró link egy temp-fájl a OneDrive-mappában, tehát fogalmam sincs arról, hogy ténylegesen melyik fájlról van szó. (Bár egészen biztosan tudom, hogy a OneDrive tárhelyemennem lehet vírus.)
A gond az, hogy ezzel végtelen ciklusba kerültem, és a jelek szerint máris brutális letöltést probukáltam, mivel a OneDrive persze kitartóan mindig újra letölti az adott fájlt.
Hogyan tudnám megkérni arra, hogy hagyja ezt abba? A fájlra hivatkozást csak a naplófájlban látom, ott pedig nincs mellózési vagy ellenőrzési opció.
-
dargelot
senior tag
Sziasztok, feltettem a Comodo Antivírus 10 ingyenes vírusítót, mert eddig nekem ez teljesít a legjobban ingyenes vírusírtok között, azonban azzal a hibával szembesülök, hogy a µTorrent-et valahogy blokkolja a program. Inaktívak maradnak a feladatok, finding peers 0.0%-al. Mielőt valaki írná, nem warez, eredeti µTorrent-ről van szó, hisz ingyenes. No, a neten olyan inkofat találtam, hogy a CIS okoz ilyet a tűzfalával, de a Comodo Antivírus 10-ben nincs ilyen tűzfal ahogy látom. Kivételekhez rakva sem történt megváltás.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv, -
nyikszi
őstag
Sziasztok! Távolról próbálok feltenni egy újabb CIS-t:
Kénytelen leszek offline megcsináltatni a tulajjal csökkentett módban? Természetesen eltávolítás már megvolt.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
félisten
Érdekes dolog történt -- valahogy elkapta a Comodot a gépszíj nálam.
Legalább fél éve megy változatlan beállításokkal, erre most elkezdte kiszórni a fájljaimat, mégpedig olyanokat, amik nagyon régen megvannak (van bőven 20 évnél régebbi is), ennél fogva több ezer vírusellenőrzésen átestek már, és nem is okoztak soha gondot (és persze változatlanok).
Emellett a Secure DNS is begerjedt. Pár napja egy haver panaszkodott arra, hogy a Nagy Megosztóoldalra nem engedi fel, de a Secure DNS már nálam is blokkol egy szakmai letöltőoldalt (Hacking/Warez: Site may offer illegal sharing of copyrighted software or media), mégpedig úgy, hogy elsőre még tovább lehet lépni a "Disregard this warning and continue (Not Recommended)" lehetőséggel, de továbblépés után már egy olyan figyelmeztetést dob fel, amin nincs továbblépési lehetőség.
MaCS
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Letoltottem a programot,es allitolag akkor mukodik jol,ha be van allitba. Segitene valaki beallitani,mik a beallitasi infok? Amugy jo virus irto,es net security ez? Soha nem hallottam meg rola. Nekem Kaspersky,es norton volt.
-
blattida
nagyúr
válasz Semplar #10625 üzenetére
Azért rakom így be, mert aki nem regisztrált comodo fórumos, az nem látja., illetve közben megjelent a CIS 10.0.2.6350 beta 2 build is.
Újdonságok:
-AV component optional in offline installer:
There was a request from users, who wanted to have offline installer for Firewall and didn't want to install Antivirus component together.
Now during installation, user can select both or either of the two. Please check enclosed AV_Optional_In_Offline_Installer.png.-Crash Reporting:
In case any CIS component crashes and if user is not participating in sharing application usage and statistics (Option: General Settings-->Logging --> Send anoymous...),
he will see example alert CrashReporting_Alert.png requesting user to allow to upload crash dump to Comodo server for further analysis. This will enable us to find out crashes in the wild and every release down the road, will include fixes of the same. We introduced this feature in CCAV and has greatly helped.
-Automatic Update Download and Installation in Critical Situations:
Considering Windows 10 is evolving very fast, we have seen in recent past that there had been incompatibilities between Comodo and Windows 10.
Even after releasing CIS updates, some of users do not read releases notes and do not update to latest program version, however Windows may update automatically. This creates a situation where even though we offered update, user declined the update and could run into difficulty.
In order to avoid these situations, we have decided to introduce an option "Automatically install program updates..." under "Settings --> General Settings --> Updates" section. Please have a look at enclosed AutoInstallUpdates.png. It will be selected by default and if that is selected, updates will be automatically installed and if applicable, user will be requested to re-start system on his convenience. We will use this only in critical situations.
-Right click scan to use Cloud (New 'Manual Scan' Profile):
At the moment, right click scan uses settings from "Full Scan" profile, where cloud lookup is disabled by default for performance reasons.
When user right clicks and scans, user really expects file to be thoroughly scanned. So we are introducing "Manual Scan" as a new scan profile with cloud lookup enabled by default.
This new profile "Manual Scan" will be used whenever user right clicks and scans a file or folder. Please check enclosed New_Manual_Scan_Profile.png
-Trusted Root Certificate Scan:
In order to protect against Man in the Middle (MitM) attacks, now under Quick Scan, there is an additional item "Trusted Root Certification Authorities".
This will scan installed root certificates against master list from Microsoft and will list the differences as suspicious in scan results, where you can either remove or trust or ignore listed differences . This scan is also available in Comodo Firewall. This scan is also integrated in Rating Scan.
Please check Trusted_Root_Certificate_Scan.png
-Compliant to Cloud Files Feature:
This version is fully compliant with latest Cloud Files Feature being introduced in Windows 10 RS3 release, due on 17th Oct, 2017.Fejlesztések:
-Improved Auto-Sandbox notification:
Now when an application is auto-sandboxed, notification has an option not to isolate again. Please check enclosed Improved_Auto_Sandbox_Notification.png.
-Improved System re-start reminder alert:
Earlier, when alert was shown, it used to steal focus and inadvertently user could end up re-starting system while in the middle of other work.
Now reminder dialog will be shown on top but without being as active window and even if active for some reasons, default active button will be "Postpone".
-Improved "Unblock Applications" interface:
Now you have ability to:
- Unblock a blocked application from respective blocked component or from all components.
- You have a Purge button as well to clean up non-existent files related entries.
Please check enclosed Improved_Unblock_Applications_Interface.pngEgyéb változások:
-"Scan Exclusions" section has been moved from "Antivirus" section to under "Advanced Protection" and it also has a new tab for "Excluded Certificate Authorities" as may have been added to exception during certificate scan.
-"Detect shellcode injections Exclusions" present under "Settings --> Advanced Protection --> Miscellaneous" has been renamed to "Disable shellcode injection detection for these applications" to reflect exactly how it is implemented.Változások a Biztonságos Vásárlásban (CSS):
-When CIS is installed, you will see Comodo Secure Shopping shortcut on Desktop. We want to highlight this great feature as user can use it as starting point for secure browsing.
-When you launch Secure Shopping, you will see a welcome window. Please see enclosed SecureShoppingWelcomeWindow.png
This is to highlight benefits of Secure Shopping, with check box not to show again selected.A CIS telepítése nélkül a következők változtak meg:
-We are avoiding alert model and now if you define a website in Setting, and if website is browsed in supported browser, it will be opened in Secure Shopping environment. Please have a look at enclosed CSS_Setting.pngHibajavítások ebben a CSS kiadásban:
- Crash seen with take-on-mars
- Alert due to Logitech softwareHibajavítás:
- Earlier when you scanned, even though there was no threat detected, Trust level may not be 100% in some situations.Fejlesztések:
Website Filtering:
- Cloud based threat database: Till last production version we used to have localized malicious url database; now this beta onwards, we have this database cloud based with support of local heuristic database that's version number you will see in About box. Once in production, you can expect this database to be updating multiple times a day to ensure latest threats are covered. This database is updated every time AV database is updated.
(At the moment beta server is not synced with production for thin heuristic database, so it's version will remain unchanged, although if you remove test server settings and update, you can see higher version of websites database in About box.)
- Additional malware categories: If you go to "Settings-->Website Filtering" section and try to add a category in a rule, you will see additional categories, which are filled up on the fly and will allow us to add more categories in future without client changes. Finally it could become true parental control feature not just protection against malicious/phishing URLs.
- Default behavior for blocked sites as "Ask": If you see default "Blocked Sites" rule, earlier websites in defined categories were set to "Blocked" as default Restriction. Now you can see default value as "Ask". This means now if website is blocked, user will be having option to continue, if he wishes so. Please see enclosed as example page.Letöltések: CIS, CAV, CFW, CIS offline telepítő
Ahogy látható, van néhány nagyon hasznos és fontos változás.
-
Eversmann
aktív tag
5.35-ösre is ráugrott nálam Jó, inkább tegye mint hogy nem. Csak azt hittem, csak a problémás verzióra ugrik.
Life is better with a Titan
-
Semplar
őstag
-
törölt tag
A Windows Defender már felismeri, a Comodo még mindig nem
Pedig elég nagy port kavart a CCleaner-es balhé
-
-
C. s.
addikt
válasz blattida #10619 üzenetére
Köszi szépen!
Nem frissült a CCleaner (ingyenes verzió), nem tudom, miért akarja azt a fájlt létrehozni. Nem csinálja minden tisztításkor, de gyakran. Ez normális dolog? Azért furcsa, mert másnak nem jelez be rá a CIS.Semplar:
Neked is köszi szépen!
Szívesen a linket! Rájöttem, hogy ha "en" helyett "hu"-t írsz, akkor még magyar is ráadásul. Csak a kezdőlapot tolták el egyelőre. Engem leginkább az zavar benne, hogy így egyértelműen használhatatlan sajnos. Csak annyi jön be, ami a képen is van. Zéró. Csak az a 3 kék csík ficánkol, mintha be akarna töltődni valami, de nem történik semmi, pedig a világon mindent engedélyeztem, még a sütiket is, de semmi.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Ezzel nem kell foglalkozni, nyugodtan nyomhatsz mehetet a cis értesítésén.
Azért értesített, mert (gondolom, egy frissülés után) a ccleaner egy minidump fájlt akart létrehozni, s mivel a frissült ccleaner a hips számára ismeretlen, ezért kérdezett.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
C. s.
addikt
A Virustotal szerint tiszták.
CCleaner64.exe: Virustotal
CCleaner.exe: VirustotalMegújult a Virustotal vagy légy van a levesemben? Másképp néz ki (kép), mint szokott, és nem is működött ezen a linken: https://www.virustotal.com/, csak az angol nyelvűn, és ott a megszokott módon jelenik meg. Ez az: https://www.virustotal.com/en/
-
C. s.
addikt
válasz Semplar #10615 üzenetére
és Fandango:
Köszi a visszajelzést és a linket. De nekem annál egy korábbi verzióm van, amivel mostanáig nem volt gond. (Igen, tudom, egy lusta dög vagyok, nem frissítettem egy ideje. De ezt most hagyjuk.) Az elmúlt napok botránya miatt arra gondoltam, hogy a CIS bekeményített, viszont az a furcsa, hogy a Hips ugrott rá, ami pedig tudtommal a programok viselkedését figyeli, és nem adatbázisból dolgozik. A belinkelt kép alapján csinál nálam valami szokatlant a CCleaner? Hogyan győződjem meg róla, hogy nem fertőzte-e meg valami? (Az exe fájlt elküldöm a Virustotalnak. Más ötlet?) És ha megint kérdez a CIS, mit feleljek?
-
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Pár napja a CIS Hips időnként ráugrik a CCleanerre (5.25.5902, x64), pedig nem AZ a verzióm van. Ma reggelre futott le a menetrend szerinti teljes rendszerellenőrzés, és nem talált semmit. Tudtok mondani valamit erre? Kép Az első 2 ma a CCleaner indításakor jött (és most 32 bitesként fut, ha jól látom), a 3. pedig pár napja, amikor törölni akartam a szokásos helyeket. Eddig mindenre a tiltást választottam, úgy, hogy ne jegyezze meg. Ez csak egy kis paranoia a CIS részéről vagy tényleg baj van a CCleaneremmel? Nálatok mi a helyzet?
-
félisten
Használtok Chrome-ot?
Nálam ugyanis az történik, hogy a Chrome lefagy, amint megnyit egy fájlkezelő ablakot, mondjuk mentéshez vagy megnyitáshoz. Teszi ezt azokon a gépeken, amiken Comodo fut, az egyetlen Comodo-mentes gépemen viszont nincs ilyen gond.
Tudtok ilyesmiről?
-
mpierre
veterán
válasz blattida #10608 üzenetére
Ééééééééssss - dobpergés - sikerült! Köszönöm.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz blattida #10606 üzenetére
Keresgéltem ilyen opciót - de itt megakadt a tudományom - hol találom a speciális beállítások közt?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #10599 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy igen lesz a válasz a kérdésre: [link]
Másik: Zéró angoltudás és gugli fordító hiányosságai miatt a megoldást hogy is értsem? Merre keressem a beállításokon belül?
"workaround is to add all applications file group to detect shellcode injections exclusion."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Gaming notebook topik
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX