- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
knor82
csendes tag
A legfrissebb win10-re (Version 1607) nem megy fel tökéletesen a CIS 10-es bétája, mivel a tűzfal drivere nincs digitálisan aláírva (!). Feltetelepítettem, közben kétszer kiírta a hibát, de ment tovább. Újraindítás után ki is jelezte a program, hogy gond van a tűzfallal. Természetesen az eltávolítója hibás... Még jó, hogy telepítés előtt csinál rendszervisszaállítási pontot, így vissza tudtam állítani a gépet.
-
knor82
csendes tag
-
knor82
csendes tag
válasz
honda 1993 #9635 üzenetére
Az, hogy a "windows" részéről mit blokkol, azt nem tudom (eredeti vagy kalóz változat?).
Minden IP-vel kommunikáló eszköz fenntart egy ARP táblát, amelyben ethernet címek tárolódnak a hozzájuk tartozó IP címekkel. Ez alapján történik az eszközök által az elküldendő adatkeretek címzése. Ha egy állomás egy adott IP címmel rendelkező állomással akar kommunikálni és nem tudja az ethernet címet, egy ARP kérést küld a hálózatra, amelyet az adott IP címmel rendelkező állomás megválaszol majd. Az ARP kérés ethernet broadcast formájában minden eszközhöz eljut, de megválaszolni alapesetben csak a cél-IP címmel rendelkező eszköz fogja. Az ARP táblában lévő címpárok Windows esetében általában 2 percig, Linux esetében 30 másodpercig, IP telefonok esetében akár 30-40 percig is megmaradnak, ha nem történik kommunikáció. Egy újabb ARP válasz felülírja a korábbi bejegyzést.
Az ARP mechanizmus kompromittálásával lehetséges bármely két kommunikáló fél közé beékelődni és észrevétlenül lehallgatni a teljes kommunikációt. Továbbá az ún. gratuitous ARP válaszok elfogadásának engedélyezése nem a cél-IP címmel rendelkező eszköztől érkezik, hanem egy harmadik kommunikáló féltől, mintegy segítségként.
Védekezés: A védekezés a Dinamikus ARP ellenőrzés (Dynamic ARP Inspection=DAI) segítségével lehetséges, amely egy összetett mechanizmus. Feltétele, hogy rendelkezásre álljon egy minden DHCP történést rögzítő táblázat (DHCP binding table), amelyet az ethernet kapcsolók építenek fel a DHCP forgalom monitorozásával. A DAI megvizsgál és összevet mindent ARP kérést és választ a DHCP binding táblázatban található információval, és amennyiben egy ARP válasz nem az ARP-tulajdonostól (azaz az IP cím jogos tulajdonosától) származik, az eldobásra kerül. A jogosult ARP-tulajdonos egy olyan port, amelyen lévő eszköz a DHCP-táblában megtalálható a megfelelő ethernet és IP címmel.
Az olyan portokon, ahol DHCP-t nem használó eszköz van, "megbízható", azaz trusted állapotba kell konfigurálni és így azon DAI ellenőrzés nem történik, mert különben nem tudna kommunikálni az ilyen eszköz, mivel nem szerepel a DHCP-táblában. Fontos kiegészítő lépés lehet még a védelem érdekében, ha letiltjuk az eszközökön az un. gratuitous ARP (3. féltől érkező) ARP válaszok elfogadását. Erre az IP telefonok konfigurációs beállítása általában lehetőséget ad.
(az ARP tábla és mechanizmus leírását innen emeltem át: http://www.lemonet.hu/halozati-biztonsag-novelese )
-
knor82
csendes tag
munkatársam laptopját telepítettem újra kb. 2 hete, fel is tettem a comodot rá és ugyan ezt produkálta: alvó módból visszatérve 10-ből 8-szor fagyott a cis, és leállította a windows.
Nulláról indítva a gépet működött rendben egészen az alvásból vagy hibernációból való felébredésig.
Win 8.1 x64. -
knor82
csendes tag
lehet, hogy nem a cis a hibás, mert más programok futtatásával is baj van. chkdsk-t lefuttattam rendszerindításkor, szerintem talált is hibát és javította is (csodás win8 erről nem tájékoztat, most meg nincs kedvem átnézni x ezer bejegyzést a rendszernaplókban), de nem javul meg, pedig rendszervisszaállítással is kombináltam
úgy tűnik mintha fizikai baja lenne a merevlemeznek de nem nagyon akarom hinni, lévén kb. 1 éves a szerkezet, és más partíciókkal nincs gondja. Szóval csinálok egy teljes újratelepítést formázással egybekötve, hogy rohadna meg.. remélem nem kell merevlemezt vennem.
-
knor82
csendes tag
E heti legfrissebb Windows Update patchek telepítése után a CIS 6 nem tud elindulni. Már eltávolítottam és újratettem, de ugyan úgy nem tud elindulni. A CIS telepítés-vizsgálója észleli, hogy nem tud elindulni a szolgáltatás, de nem talál hibát. Van valakinél még ilyen probléma?
(Win8, x64, CIS6)(futtattam le Malwarebytes vizsgálatot, nem talált semmit, valamint visszakapcsoltam a Windows Defendert a cis eltávolítása után és az sem jelez vírust.)
-
knor82
csendes tag
- CIS letölthető és használható ingyenesen is, cégek számára is.
- Az 500 USD gondolom arra vonatkozik, ha a fizetős szoftverük mellett vírust kapsz és ebből károd származik (pl. megsemmisíti a készülő legújabb paksi atomerőmű-blokk egyetlen számítógépes tervét, melyet a gépeden tárolsz
- magyar chat nem hiszem, hogy lesz valaha, túl kis piac vagyunk mi ehhez
- ComodoSandbox alatt megy a net, gondolom akkor a netrádió is. SandboxIE alatt (ha azt használnál) pedig be lehet állítani, hogy adjon-e a sandboxban futó programoknak net hozzáférést vagy ne.Én ajánlom a Comodo IS 6-ot, fizetős 1 éves licencű Kaspersky-t cseréltem le erre pedig még több mint 1/2 év volt hátra belőle. Régebben is használtam aktívan a CIS-t (talán a 3.x verzióktól kezdve ha jól emlékszem).
Amit beletehetnének még a CIS-be (és ami a KIS-ben volt) az a tűzfalszintű hirdetés-szűrés, illetve a sandboxuknál a SandboxIE mintájú paraméterezhetőséget. -
knor82
csendes tag
én feltettem és alkalmaztam ezt a fixet, így működik rendben:
To restore the TVL until a fix is implemented:
1. Download the TVL from v6.0.258294.2626 Beta below.
2. "Permanently" disable AV, FW, BB and HIPS.
3. Kill cmdagent.exe through the Task Manager.
4. Copy both vendor.h and vendor.n files to the "database" folder in the CIS program directory.
5. Reboot your system.
6. Re-enable AV, FW, BB and HIPS. -
knor82
csendes tag
Mikor jön már a CIS6 beta? nem úgy volt, hogy még augusztusban??
-
knor82
csendes tag
Sziasztok!
Nektek hajlandó frissíteni a CIS? Mert most újonnan telepítettem friss windows7 x64-re, és nem tudja a frissítést leszedni, egyszerűen nem éri el a frissítési szerverét (ma egész nap próbáltam). A Cleaning Essential sem. Azaz néha igen, el is kezdi csigalassúsággal tölteni az update-et, ám sosem ér a végére, mindig idő előtt megszakad. Az internetkapcsolatommal nincs semmi problémám,és a gépem sem vírusos, a windows is eredeti, nem hackelt, stb. A host fájlhoz sincs hozzányúlva. Nagyon sok gépen használtam/használok már a CIS-t, de ilyen problémám eddig nem volt vele.
-
knor82
csendes tag
Comodo inspirálta javítás http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/2524375.mspx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Egyedi ékszerdobozka
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged