- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
Én ezt máshogy látom. Ha előveszünk egy 3DMark programot és neki esünk. Tudnunk kell a programról hogy föleg a textúrázó és pixel számláló egységekre támaszkodik.
Amiből még egy 9800 GTX nek is 64 darab van ... az amd 40 körüli értékéhez képest... Persze... Én úgy mondanám hogy a 3DMark lehet jobban üzemel az nvidiákon... de nem azért mert az nvidia azért fizet a futuremark* fejlesztőknek hogy ... tudjanak vagizni a dmarkal. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
breiner #43138 üzenetére
Annyi köze van annak hogy az intel jobban megy *geforce karikkal, avagy fordítva... Mint attól hogy a ferrari piros színe miatt megy 300 fölött
Ne legyünk már ilyenek...
Persze mindenki feltudja mérni a gépének teljesítményét hogy mizu vele, és milyen cpu + vga párosítás az ideális. De legyünk már normálisak.... -
Dj Dekko!
őstag
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
breiner #43090 üzenetére
HD 3870 X2 nem vennék már.
1Magos 48xx Sorozatos Kártyával sokkal jobban jársz és időtállóbb is. Más felől lehet fogyasztásban is kellemesebb és hőtermelésben. Nem is beszélve a Teljesítményről ami nem utolsó dolog.
Tudom. Tapasztalatból mondom hogy a 3870 X2 karimat egy 4870 re cseréltem, és nem hittem a szememnek hogy dx10 ben mennyi különbség van a két kártya között! 4870 mindenhol vitte a pálmát. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
::Trunks:: #43058 üzenetére
Szia. Én nem vennék X2 ha minden képen most akarsz videó kártyát vásárolni.
4850 avagy 4870 - 4830. Minden jobban játsz mint egy 3870X2-vel. Tapasztalatból mondom ugyan is a 4870 em elött 3870X2 volt! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #42435 üzenetére
Igazából nekem nincs még szükségem nagyon monitorra hiszen a Tv* rajta van a gépen filmezni azon szoktam... monitor nekem a 19'' Gámákhoz 1280x1024 bőven elég.
csak mindig gépre költenék ha tudna ilyen 2048xfelbontást
Ezért bízok is benne hogy a 4870 es 512M csak elég lesz -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #42433 üzenetére
Bizony! Erős rendszer úgy már egy HighPC! 4830CrossFire. Most ma megyek a Hd4870 esemé. Én következő hónapban tervezek egy 4870 (2x512M) CrossFire.
Persze nekem a monitorom csak (TFT) 1280x1024 visel el így igazán nagy szükségét lehet nem érzem majd a crossfirenak.
Látom neked sikerült meghúznod a kártyát HIS HD3870 X2 1Gb @ 878/955
... FurMarkban sincs probléma?!
Úgyan is nekem eleve órajel változás után az X2 ön monitor kikapcs...lehet anti tuningos?
Pedig egy 3 / 4 es táp megy rá -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #42431 üzenetére
Ez már jól hangzik! Kicsit fura hogy egy 4850 megy 4830 assal Crossfirebe!
vagy elnéztem?
-
Dj Dekko!
őstag
Vélemény szerint ahogy kiszűrtem a dolgot. Driver Cleaner törölt minden Ati Reg filét* és így a driver telepítésnél nem talál egy *rendszer filét*.
Nálam is így volt mikor trükköztem az X2vel.
Én úgy oldottam meg hogy eszközkezelőben letöröltem a kártyát teljesen, újraindítottam a gépet, és hagytam hogy a windows automatikusan felismerje magának a kártyát majd driver telepítés és kész!
(kompatibilis vga eszköz, telepítette és kész) -
Dj Dekko!
őstag
ezt azért megtudnám vétozni hiszen mielött nekem ati konfigom lett elötte volt egy Gx2 Sli rendszerem... egy jól megtermett intel procival meghuzott 4 darab mag... a 280 GTX Sli be csak szenvedett még a crysisban is míg a Gx2 Quad oda tette magát
Véleményem szerint aki többkártyás gépet vesz az tudja mivel játszik. Sklázodási problémák lesznek mindig mindenhol, mindnekor!!! Úgyanis mire a szegény ember megveszi a 4870 est és hoppá vegyük meg a párját...
MÁSIK MIT MOND?!!!
DE minek? !!! ott a HD 5800 vedd meg azt...
Egyszóval *semmit nem ér az SLi és a CrossFireX csak a tökés embereknek! akik egyből rárabolnak mikor kijön a gyárból. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #42416 üzenetére
Értem. CrossFireX ről mit gondoltok?!
Mindenhol keresgetek egy HD3870 est csak DDR4 est találok a kártyám meg X2 DDR3.
vajon menne CrossFireXben ? !
(ATi RadeonHD 3870X2 1G DDR3 * ATi Radeon HD 3870 512M DDR4) -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Érdemes egy HD3870 X2 1G Leváltani egy HD4870 512M re?
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #42316 üzenetére
Igen értem. Sikerült! THx!
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Valaki tudna segíteni hogy tudnák a HD 3870 X2 nek egyáltalán belepiszkálni a biosába?!
Dosból kimer írni ilyet hogy nincs is vga* (avagy nem érzékelhető ATI kari)
Windows alol lementem a biost még megse tudom nyitni semmivel, de hát valaminek kell hogy vezérelje a kártyát. Ennyire le lenne védve a Bios? -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok.
Szerintetek egy Intel Core2Duo e8400 (4.0 Ghz magasságában lévő órajellel) elbír 2 darab HD 3870 X2 vel? CrossFireX.? vagy jobb lenne 4 magos cpu?
A másik kérdésem az pedig, hogy végül is a kártyám 512Megás. Hiszen a GTA IV ben is csak 512 Megára tud pakolni grafikát. Így még annyira se tudom felhúzni mint a volt 768 Megás GTX emmel.
Másik GPUnak csak a teljesítményét adja hozzá?
Memória nyetu? -
Dj Dekko!
őstag
válasz
gixivo #41930 üzenetére
Szia.
Ott valami árulás van. Hiszen nekem most jelenleg a Core2duo e8400-em van 4 ghz!
Hd3870X2 (nem tudtam húzni sajna a bugos órajel állítgatások miatt hogy nem szinkronban húzza a magokat)
Nekem.: Asus Rampage Formula x48 / 4x1G Geil Ultra / Core2Duo e8400 (4ghz) / Sapphire Radeon HD 3870X2 17500 Pont!!!!! 3DMark06 (default) -
Dj Dekko!
őstag
válasz
- = Zk = - #41928 üzenetére
Hát annyira nem meleg.
Volt 9800 Gx2 Sli és 9800 GTX *3 SLi
Most már a Hd 3870 X2 CrossFireX hiányzik! -
Dj Dekko!
őstag
Szerintetek egy 3870 X2 Érdemes leváltani egy 4770 re?
CrossFire Használatot akarok. Vagyis.:
X2 ből vagy 4770 ből ? !Ahogy néztem a teszteket a 40 nanos kis picike Gpu Annyit kap a Vantagéban a VGA Score (8000 pont) mint nekem a Hd3870x2.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Hurkaleves #41910 üzenetére
Bios flasheléssel próbálkoztatok?!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
- = Zk = - #41906 üzenetére
Uhhha. RivaTunerrel kiírattam a sebességeket, és ilyennel még nem találkoztam.
Csak a 0. Mag Órajelét növeli a másik magot és memória részhez nem is nyúl. Vagyis 2 magos kártyán 1 magot húzok!
Ez normális? ! !
Valami ötlet?! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
- = Zk = - #41906 üzenetére
Szia. Megnéztem, és nincs letiltva!
Egy dekát se enged tuningolni -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes, de annál komolyabb problémám van a rendszeremmel. Videó kártyámmal.
Sapphire Radeon Hd3870X2
Windwos 7 x64 Bit (rc1 7100 oprendszert használtam alatta és teszteltem a tuning teljesítményét)
Gpu.: 825 / Mem.:900 = 890 / 1025 Nevetve lefutott a teszt program. 3DMark Vantage, FurMark, 3DMark06 hiba nélkül és a játékok is. (CrySis, GTA IV)
Újra telepítettem. Felraktam a jó öreg Windwos Vista Sp1 x64 Hun (ultimate)
ahogy órajel emelést végzek elindítok egy teszt programot (furmark, vantage) Pár másodperc múlva kikapcsolja a monitort.
Teszteltem 850/900-tól egészen 890/1000- ig és (pár másodperc, monitor kikapcs, ventilátor 100% fordulat )
Valami ötlet ? Nem tudom mitévő legyek!
Táp: Corsair TX750W (egy 4es és egy 3as tápcsati megy rá, ezért van tuning opció is a catalyst-ban)
Driver 9.4 (Vista x64) -
Dj Dekko!
őstag
Hát ez kész! Mitől van az srácok hogy a HD3870x2 *rivatuner GPu/Core Hőfuk alapon 65 re lövibe ... este felé a 70 fokos és nem csinálok semmit
a másik mag meg * 12 fokkol hüvősebb
kellemetlen.. kissé
igaz semmi bug nincs, nem fagy sehol , de hát akkor is milyen már ez? -
Dj Dekko!
őstag
Fiúk-Lányok!
Van egy kis üzleti megoldásom
kinéztem egy BFG 9800 GX2 ... 5 év papír garis, de a CLuB3D 3870x2 re rákellene dobnom 28 rongyot
a két kárya között akkora durva teljesítmény különbség van?
most nem teszteket kérdezekhanem tapasztalatokat, és tanácsot mert
28 ezer ft, ért .. azért nem megy olyan jól hogy csak úgy kidobáljam a semmiért,
CrySisban elismerem, TUD VALAMIT a GX2.. magyarázat,nv grafikus kártyákra *állították be* inkább
ATi Radeon HD3870X2 (CluB3D) Vs. Nvidia BFG GeForce 9800 GX2 -
Dj Dekko!
őstag
utánna jártam a dolgoknak, és * új Driver Clener segített leturni a fölösleges * driver mocsin-csun-csán-gokat
így már felmegy az új driver -
Dj Dekko!
őstag
Fiúk! Nagy Bajban vagyok!
*az x2 es vga, vagy az op rendszerem megbolondult, használom szépen egyiknapról a másikra... * elszált a kép, kikapcsolt a monitor (de a gép betöltött mindent, füleltem és figyeltem) Hát, restartoltam a gépem (reset gomb, hidegen)
mi történt?
elszált a 8.5 ös driver, mondom * a ****** ... jóh fel rakom még egyszer... erre kiírja hogy *nincs fent a driver.
Oksa, leuninstaláltam mindent, *driver clener * kiürítettem az egész ATis cuccot
(amugy megjegyezném Vistax64 Bit Ultimate powa van fent és nagyon fontos dolgokkal, nincs kedvem reinstalozni.)
ismét megprobáltam feltelepíteni, és akkor annyit írt ki az ujra indítás után: * nah ez a vícccc
*Nem Kompatibilis Videó kártyát észlelt a gép ezért letiltja*
kis felkiáltó jel, és tabu... most egy vista javításon probálkozok hát ha segít ... tippeket kérnék -
Dj Dekko!
őstag
egy HD3870x2 és egy 8800 Ultra között mennyi a teljesítmény különbség durván.. * most ne a CrySist nézzük
mert a haverom már rábeszélt hogy cseréljem el...hisz ultra az ultra
csak hát... kétségeim vannak ... végig néztem pár tesztet 2 - 3 játékban tudta pár fps megelőzni az ultra az x2 de elhanyagolható... persze köztük volt a CrySis amin nem csodálkozok...
HD3870x2 vagy 8800 Ultra ? -
Dj Dekko!
őstag
válasz
katt777 #25300 üzenetére
Oks megcsináltam
Felraktam: Indítás után F8 *csökkentett mód hálozattal... feldobtam az ATi Tray Tools * a legujabbat...
megkerestem a Low Level Driver elindult ... rá nyomtam hogy start... de nem jött be az ATi driver menü.. semmi... csökkentett módban... visszamentem a vistában. betöltött mindent ... megkerestem a Low Level Drivert megint... rá nyomtam hogy start ÉS UGYAN AZT hülyeséget írja ki -
Dj Dekko!
őstag
nah... Kellene egy kis segítség kolegák...
egy álltalán nem tudom elindítani a ATi Tray Tools * felmegy minden ( és kiírja hogy nincs *digitálisan alá írva a progi... joh megoldottam (Microsoft Windows Vista x64Bit Ultimate Sp1 et használok) és kikapcsoltam a fiokon az ellenőrzést... így már nem írta ki ezt a butaságot, viszont amikor nyitná meg a progit akkor ezt löki az arcocskámba:
*** Warning! ***
Can not connect to low level driver
Please Reinstall ATi Tray Tools (már 200 szor raktam ujra és semmi) under Local System
Administrator account on try to start
driver manually using *Low Level Driver Installation shortcut*** Gondolom én valami olyasmi hogy rendszer gazda ként lökjem fel a gépre a porgit... érdekes
--» Másik Problémám a CrySis Benchmarkal van... elindítom minden szép és jó... de meg áll 66 Framénél... és a végén 66 Frame az összesítés
kiírja hogy max Fps 46 at the frame 66
érdekes ez is... PLS Tagok Help! -
Dj Dekko!
őstag
Azért a 3Dmark Elég jó Teszt már
ahogy nézem
nem gyenge procival tesztelted KATT
HD3870P3990
AMD AThlon 6400+X2 vel teszteltem alapon HD3870x2 vel P5500
hétvégén egy PHEON 4 maggal kivi leszek mennyi lesz -
Dj Dekko!
őstag
válasz
katt777 #25195 üzenetére
Hát nem tudom! ... teszteltem én is egyik Ph Kolegával... és
már * kevés 1280x1024ben... itt példám
HD3870x2 4x1G DDr2 Ram és AMD 6400+X2 BE (3200Mhz )
Crysis 1280x1024 High 0FSAA ---» 9.65 Min FPs
míg a kolegának a 4 magos 9550 *Pheon szerkezettel egy mezei 3870 ---» 15. FPs
viszont nállam a maximum fps 10 el nagyobb
ugy hogy vagy a procim ennyire lassú a kártyámhozvagy szimplán el állítottam valamit. (amit nem hiszem)
amugy 3dmark06 ban is így van... 1280x1024 Default teszt alapon nagyon szar 12500 pont körül megy... de ha kicsit megrántom a procim az SM2 Tesztben a kártyám jóval többet kap a proci gyorsulásához képest... már szerintem nem elég a 2mag... vagy ha igen ... akkor valami 5 GHz kell
annak értelme meg mi értelme lenne, hogy minden gámát 8xFSAA 16x szűréseken játszok... mikor így is a CrySis game bojlert mond -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok! a Karimat:
ATi Radeon CluB3D HD3870X2 érdemes egy 8800Ultára elcserélni?
-
-
Dj Dekko!
őstag
Figyuzzatok ide, néztem itt ezt a 2mag vs 4 magos tetsztet... egy 8800GTS G92 es majd hogy jobb mint a HD3870X2 ????
én nem így tudtam
hiszen a 8800 GTX et váltottam le Hd3870x2 re -
Dj Dekko!
őstag
Hát, én nem ajánlom az X64Bites Exét
Teszteltem... most viszonylag türhetően megy a HD3870X2 vel (1280x1024 Highon *off szürökkel) --» elmegy szódával
de az x64 bites exe nekem gajdult (Vista X64) Pixel hibák, szét esett míg ezt a csodálatos 8.4 Driver kijavította... viszont vagy 6 - 8 fps (átlagban szarabbul megy az x64 bites exe mint az x32 es)
ugy hogy vagy a rendszer nem támogatja normálisan még... vagy szimplán jobban eszi a procit... nem tudom
Különbség?
0.0001 %kb
-
Dj Dekko!
őstag
igaz nem 3.6 Ghz a belső órajele...
hanem a HT-ja -
Dj Dekko!
őstag
Ezt néztem ki!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Beowulf_78 #24376 üzenetére
Jóh, azért túlzásokba ne essünk
jó lenne egy 4 magos B3 as AMDami már megy is 9750 vagy melyik 47k csak
-
Dj Dekko!
őstag
SM2.0 5400 - 5500 körül
SM3.0 7100 körül :S
proci 2300 -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok, Létezik ez
Valakinek a 3800x2 alapon 16 ezer magasságában megy, nekem meg 12000-ret
ennyit számít egy proci hogy csak BlackE.6400+x2 van alap órajeleken?
-
Dj Dekko!
őstag
Teszteltem a 8.4 a 3870 X2 VGA-on! (CrySis Akadt 35 fps hirtelen lett 5 fps... * ezt váltogatta oda vissza 20 másodpercenként)
Most hiba mentes megy a CrySis (igaz, kicsit jobban ment a 8800GTX -emen. de már legalább lehet vele játszani)
úgy hogy pozitív tapasztalatom van a 8.4 Driverrel... már kellett
-
Dj Dekko!
őstag
Nah, Meglestem a dolgokat és mivel hogy sokan mondták hogy az eredeti, originalt drivert használjam, amit a Club3D ATi Radeon HD3870 X2 höz kaptam... így meglestem
Tapasztalataim:
8.3 driverrel az Assasins (full grafkon): 10 fps...
Gyári (8.2 Driver) Assasins (full grafika) : 35 - 38 Fps
Club3D Gyári driver úgy nézki a megoldás a problémámra
Köszönöm mindenkinek! -
Dj Dekko!
őstag
Valaki segítsen pls
pár sorral fentebb a leírásomban
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok! ... elégrég óta nVidia karis fun voltam és Nvidia for ever..* néha néha becsuszik egy ATi hogy milyen lehet össze - vissza...
Pár napja van egy Club Hd3870x2 ... reinstall vista.. mert gajdul a 3dmark.. egyteszt huzott...* akadt ... oks ez megjavult... X64bites Vistát használok, crysis x64 bites exe szét esik, pixes hibás a menü, de a játék nem. (érdekes)...
Nfs Carbon akad * olyannyira hogy 22 fps csináltam vele
CrySis lényegében * szarabbul viszi mint a volt GTx em de ez megbocsájtható az nvidia cucc miatt... de kezdek kicsit rühelni az ATi ra... * vagy ennyire fos ez a kártya? vagy szimplán kakik még a driverek mert már 6 szor állítom ujra... és semmi beállítása nincs...
Tapasztalatok érdekelnének nagyon, egy ATi Radeon HD 3870 X2 ... beállításairól... vagy hogy is kellene ennek müködnie...Köszönöm!
-
Dj Dekko!
őstag
nah egy Hd 3870 x2 nek mennyit kell futnia 3dmark 06 ban ?
6400+ x2 körítve 4g ram (5-5-5 15)
Asus Crosshair...
mert furcsállottam, leteszteltem, és hát ... az SM2.0 résznél 4000 pontot kaptam (akadt is nálla valamiért nem tom)
az SM3.0 nál meg 6600 körül kaptam... és ez kicsit fura, hiszen 11200 körül csinált ... és az szerintem * hangyányit kevés... -
Dj Dekko!
őstag
Fiúk! Nagy szarban vok !
Vásároltam egy 3870 X2 Club 3D minden jó viszem haza, örülök a fejemnek...
kötöm be... és 8 as tápcsati van rajta ... *amihez nem kaptam átalakítot...
Ch 550 Tápom van SLi, minden szar van rajta... és nincs rajta 8 as, viszont egyel proszáltam és sípákolt. ( egy 6 ossal) a 8 csatijába meg teljesen bele megy ugyan úgy a 6 os hiszen a tápomon kettő van ilyenből...
VÉLEMÉNY?
lesz baja ha 2 x6 os dugok bele? és kimarad 2 tüske?
nagyon fontos mert itther a gépem és nem tudom mit évő legyek, nincs pénzem 1000W tápra hogy legyen 100 féle csatim
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Energiaital topic
- Drón topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest