- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #44118 üzenetére
Mi a fenét kezdenék vele, van már elég szemét itthol amiktől nem tudok szabadulni, mert a kutyának sem kell(vagyis kellene, csak nincs az embereknek rávaló).
Egyébként tényleg gondolkodtam rajta, mert érdekesség(), de most mást veszek hogy a 4670/GDDR4-es kártyám el tudjam adni konfiggal(ha megveszik egyáltalán).
Mod: Elsőre amikor láttam hogy ki kérdez, azonnal rád gondoltam, és mikor benéztem ide akkor már biztos is voltam benne. -
r9550
senior tag
válasz
Davidof92 #43969 üzenetére
Gainward 9600gtm van green edition 1gb-os gddr3-as csere max 1:1be de lehet most lesz majd 3870x2 de még nembiztos
MOD: Msi k9a plat lapom van de 3850-nek nemhinném hogy annyira nagy sávszél kellene ezen a lapon 2x teljes értékű 16x-os pci-e 1.0 foglalat van xpress3200 chipkészlet (rd580+sb600)
-
-
feki80
tag
válasz
Davidof92 #43049 üzenetére
Majdnem!
Először ott akartam megvenni, de mivel láttam, hogy helyben is van 1k-ért drágábban, így inkább a helyi vásárlás mellett döntöttem.
Tehát akkor onnan sem jártam volna jobban!
De amúgy ilyenkor mit lehet tenni?Ugyanis szándékos félrevezetésről van szó, és sztem ez nem megengedett. Ugyanis így a kártya legalább 10-20%-al gyengébb a vártnál.
Vissza kellene adják a vételárat nem?
-
tuningeren
csendes tag
válasz
Davidof92 #42981 üzenetére
hello azt szeretném kérdezni hogy az egyik proginál láttam hogy ventilátor volt az egyik fülön
az a kártya venti-jét jelenti vagy a házhűtő ??
csak ennyit szeretnék kérdezni mert szeretnék kicsit emelni a venti gyorsaságán mert elég ratyi a hűtéseSapphire
Ennyit szeretnék csak, várom válaszod
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #42981 üzenetére
Persze hogy jól megy a Gpu azon a kártyán. Azon nem is azt cseszték el(mivel azt nem tudják) hanem hogy ratyi 1.4ns-os ramokat pakoltak rá. Ettől függetlenül a Gpu ugyan olyan erős mint a többin, sőt az enyémnek 840-nél volt vége(a ram meg ment 1050-et
) Szerintem nem annyira gáz az a kártya, (igaz a ram lehetne jobb is)
-
19balazs86
tag
válasz
Davidof92 #42728 üzenetére
1ik házi megoldás, ami haveromnak bejött: Berakod a mikróba 1 rövid időre
Másik profibb megoldás, ami viszont tuti jó és észre sem lehet venni: másik haverom a már +unt vagy régi cuccokat amiket le akar cserélni úgy szokta kinyírni, h valami régi 200-250W-os Codegány tápból kivezetett pár szálat dróttal és azzal szokta kinyírni a memóriákat + a gpu magokat. Mikor 1 gyári ram hibás VGA-t kaptam. Visszaküldtem gariba és még én voltam a hülye, h 1 tök hibátlan karit küldtem... Elmentem hozzá párszor +cirógatta az árammal és már kaptam is 1 új másik karit.
Remélem "tudtam segíteni" -
Alister71
nagyúr
válasz
Davidof92 #42728 üzenetére
Húzd szarrá rajta a ramot és ereszd rá a 06-ot.
Biost nem próbáltál rá rakni másikat? MSI 3850 bios -
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #42724 üzenetére
Ha azt kaptad volna amit hirdettek, akkor szerintem olyan gondod nem lenne, hogy fagy, meg talán nem is melegedne annyira. A hűtés azért hangos(játék alatt úgyse hallod)mert sz@rul van belőve a venti vezérlés, és már elég későn kapcsol fel(72 °C), akkor is rövid időn belül maxra állítja (Itt láthatod) Ezt ha módosítod, úgy hogy neked megfeleljen, és elmented, majd felülírod a biost máris normálisan fog menni(az enyémnek ma írtam át, mert rossz a szenzor és rosszul vezérelte) Egyébként mi volt az indok amiért nem?
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #42721 üzenetére
Nekem más ötletem nincs. Nem tudom hogy ennél a kártyánál ujra raktad e a rendszert, meg hogy mindent felraktál ami esetleg kell neki. Ha NV-ről váltáskor nem, akkor lehet azért is. De hogy ott szoftver gond van szerintem az biztos. Én a mostani kártyámnál sem úsztam meg az újrahúzást, pedig mindent jól csináltam, és Ati-ról váltottam! Ha hardveresen minden rendben(pl. Pci-e 16@16-on megy e), akkor más nem igen lehet. Drivert én vagy a gyárit használtam elinte, vagy a 8.7-est 1 darabig, de jó volt még a 8.12, 9.3, 9,4 is(ennél volt grafikai hiba Grid alatt)!
-
m1sk4r
aktív tag
válasz
Davidof92 #42624 üzenetére
Ez tényleg érdekes, a sima T2D512E/D3-nek tényleg 1400MHz--es RAM-jai vannak, csak a GPU órajel nem egyezik.
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #42614 üzenetére
Köszönöm! Hát a kártya spec az más a tiednél, végignéztem a gyártó oldalát, csak azt az 1 típust gyártották ilyen ramórajelekkel mint amit linkeltem, és az nem OC kártyaként szerepel a gyártónál az más típus. Az összes többinek a ramórajel az 1656Mhz még ami nem OC annak is(kivéve 1 gigás mert az DDR2). Azt hiszem írtad hogy leharcolt dobozban jött, és szerintem nem is volt bontatlan, a doboz meg csak 1 dolog hogy az van ráírva! Véleményem szerint cserélniük kellene a kártyát, mert ez nem az a kártya!
Nem ismerem ezt a lejátszót, meg úgy általában nem sokat -
Steve-0
őstag
válasz
Davidof92 #42594 üzenetére
én manuálisan állítom be:
http://img3.imagebanana.com/view/ycqqfcsz/att.png -
Davidof92
senior tag
válasz
Davidof92 #42593 üzenetére
leszedtem a ccc-t, most csak att+driver van fenn, de ugynúgy nem szabályoz semmit, ha beállítok egy 2d-s profilt, akkor jobban melegszik mint alap powerplay-al, venti állandóan pörög mint a mérgezett mert 50 fokos alapjáraton, gyári powerplay-el csak 37 volt átlagba. Lehet én vagyok a béna, de amit a leíírásban láttam emgcsináltam, beraktam neki 2 különböző profilt h mikor mejket használja, de ugyanúgy maxon járatja szegény vga-t, vissza sem veszi. Én szerintem feladom a harcot az att-vel, mert ugyse birom beállítani hogy visszavegye. Egyébként steve, te manuálian váltohgatsz vagy az ATT vált?
rakok pár képet: [link] így van belőve, de nem használja őket.
-
Steve-0
őstag
válasz
Davidof92 #42580 üzenetére
Hardver->Túlhajtás Beállításai (megtalálsz mindent)
Itt találsz egy részletes leírást is a programról:
http://logout.hu/cikk/ati_tray_tools_a-tol_z-ig_2/teljes.html -
Steve-0
őstag
válasz
Davidof92 #42576 üzenetére
hi, használj ATI Tray Tools-t.
Leírom hátha érdekel.
Halk üzemmód beállításom:Fesz: 0,974 Volt
Mag: 138 Mhz
Ram: 265 MhzVentilátor: 2%-on pörög
Átlag hőmérséklet: 53 C° -
MaTpr0F
senior tag
-
Cootermain
tag
válasz
Davidof92 #42558 üzenetére
De hogy egy pasztázástól ennyit? Lenyomtam egy eventet Gridben.Maximum 64 fok az eddigi 80-al szemben. Az is igaz hogy elég fura volt a pasztázás. Mindenhol volt csak ott nem ahol kellene. Eddig egyedül a melegedéssel volt problémám a korábbi 4670-hez képest de most már ez is megoldódot.Még ma este megnézem mennyire sikerül így húzni stabilan...
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #42532 üzenetére
Simán elmondod nekik hogy vettél tőlük 1 ilyen és ilyen videókártyát, ekkor és ekkor, de gondod van vele, mert nem azt kaptad amit rendeltél, hanem egy másik típust, itt elmondod hogy milyenek az adatai neve pontosan mekkora órajeleken megy(amit linkeltem azokat az adatokat mond el), mert te meg is nézted a gyártó oldalán hogy amit kaptál az más típus, és minden program azt is mutatja. Megkéred őket hogy cseréljék ki olyanra mint amit rendeltél, mert ez neked nem felel meg, és félre lettél így vezetve. Ha ezt tudod hogy ilyen paraméterekkel rendelkezik a kártya megsem veszed ezt! Valami ilyesmit kellene mondanod, és ne engedd magad lerázni(mégegyszer ellenőrizd le az adatait több progival is) A levélben mellékeld nekik a gyártó oldalát!
Mod: OFF És telefonálj is, meg ezt rendezd sürgősen a 3 nap miatt! -
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #42520 üzenetére
Én simán megreklamálnám, mert amit ők hirdettek az OC kártya, viszont amit neked adtak az nem, és létezik az a kártya is [link] Mond meg nekik hogy félre lettél így vezetve mert ha ezt tudod akkor nem veszed meg ezt a kártyát, hanem a ténylegesen OC verziót, mert még olcsóbb is náluk, és cseréljék ki olyanra! Te nem ezt rendelted, és ők nem ezt hírdették ilyen egyszerű a dolog! Írjál is nekik, de telefonálj is
Mod: [link] -
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #42516 üzenetére
(#42511): Tudom hogy azzal kell
A másik meg az hogy úgy könnyű tuningolni ám
Davidof92: Próbáld meg a 9.3-ast vagy 4-est, mert azok is jók. Egyébként nem gúnyolódik, mert annál a kártyánál valami nem stimmel, mert a Gpu az húzva van gyárilag, de a ramok azok kegyetlenül alul vannak órajelezve -129Mhz
Mod: Hol vetted a kártyát? -
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #42503 üzenetére
Lord Vader: Köszönöm a kártya nevében is
Pedig nem is volt teljesen felhúzva a Gpu, mert 840-et tudott menni, csak a nagy kapkodásban a kártyacserénél elfelejtettem lefuttatni úgy, mert az lett volna ám a szép végszó
Davidof92: Milyen CCC-t használsz te hogy nem engedi a 770-etA másik meg, hogy honnét veszed hogy 1.4-es ramok vannak rajta, mert az enyémen 1.1-es Samsungok voltak! Egyébként a 770-et szinte az összes tudja simán, meg az 1000-es ramot is! Ha a kártyát meghúzod rendesen, akkor még 2.5-ös procival is nagyon jó eredményeket kapsz
Az Fsb-nek 338 körül vége, de a 333 is elég ehhez a kártyához, kivéve tesztek!
Mod: Ha tesztelsz mindent kapcsolj ki(vírusírtó, net, meg hasonlók) -
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #42484 üzenetére
Nekem a Grid csinálta ezt mikor lecseréltem a 3850-et a mostanira, és bármit csináltam vele nem akar rendesen menni, végül a ringyózt újraraktam, és tökéletes lett minden!
Mod: Milyen a kártyád, refhűtős, vagy 2 slotos? Egyébként 70-72 fok körül emeli meg a venti fordulatot az MSI 2 slotos, és nem árt ha jól szellőzik a házad! előre beraksz 1-et ami befele nyom levegőt, hátra meg ami szivja kifelé, bár én hátra nem raktam, hanem kiszedtem az összes takarólemezt, és még sok a rácsos rész is van hátul nálam! -
Steve-0
őstag
válasz
Davidof92 #41662 üzenetére
hi, a procit húzd ameddig csak tudod, min. 2,6 Ghz fölé, úgy már elég lesz, én is lowon használom nem szeretem ha szaggat, azaz 1024*768-on többi beállítás low, a videó memória felét használom ki pontosan 255MB-ot, tehát egy ilyen proci mellé bőven elég a 256 Mb-os HD3850-en.
nagyobb szorzóval próbáltad? de így is jó lesz.
nekem az E2180-om 2660 Mhz-n megy. -
WesTM
őstag
válasz
Davidof92 #40769 üzenetére
Én úgy tudom, hogy szerver nem bírja az esti rohamot. Volt is a logouton egy kiírás, miszerint már állítják az új szervert. Van amikor nálam is kegyetlenül belassul.
Lacpac: Tudom hogy jó, csak nekem már volt pár kellemetlen tapasztalatom, ezért nem merem tiszta szívből ajánlani.
-
gtasystem
őstag
válasz
Davidof92 #40736 üzenetére
háát..nem játszom gta4-et de akárhol nézem mindenkinek van valami baja vele..
a jól megírt játékokkal mint pl a cod-okkal semmi gond azokat mint szél viszi a 3850..pedig azok a procik kifejezetten 'igénylik' :-) a tuningot..ha valamit érdemes tuningolni akkor azok pont a relatíve olcsó intelek mert jól megráncigálhatóak.. és egy 3ghz-re húzott kétmagossal már nem nagyon kell a 'kihajtja nem hajtja' baromságra odafigyelni..én inkább az e21-esek közül nézegetnék
[link]2,5ghz-en + a 3850 az konfigodhoz képest komoly változás lesz..
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #40722 üzenetére
Hát én is inkább az 512Mb-ost választanám, főleg hogy csak ennyi a külömbség árban! Amikor én vettem akkor a 256Mb-os csak 15k volt, az 512Mb-os meg kb. 20-21k. Ezért vettem 256-ost(már nagyon bánom) Ha konfigot váltasz akkor nagyon jól jön a több ram! Na meg ott a 3 év gari is! De én így is nagyon meg vagyok vele elégedve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest