- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 4G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
popey37
addikt
válasz
aelfwine #44209 üzenetére
nekem gyári az msi hütése, alapon a venti 25%-on megy 45 fok körüli hőmérséklettel, ha játszom 65% fordulaton üzemel és nem megy 70 fok fölé.
A biost moddoltam kicsit, a venti zajával viszont nem tudok mit csinálni. nem is igazán akarok, mivel a házban van még jó pár venti, termelnek elég zenebonát.
3D-s fülessel játszom, ugyhogy nem zavar. -
popey37
addikt
válasz
katt777 #44178 üzenetére
nam akarok vitába szállni senkivel, DE én nem a 3dmark06 és vantage tesztprogikkal játszom, amik mindenki tudja a vga gyártók szájize szerint készülnek. szerintem pont ezek a parasztvakító dolgok.
a 3870x2 mindent összevetve kb 10 %-al lassab a 4870-nél, a 4870 ára meg másfél-kétszer anyi.
főként fps játékokkal játszom, és nem kellett idáig csalódnom a 3870x2-ben. nembeszélve arról, hogy 25k-ért vettem 3 év garival/még van belőle 2,5 év/.
a játékok többsége alapból mediumra vagy high-re állít mindent plusz a vga driverben az AA és AF maxra van állítva, nyugodtan elhiheted, nem szokott szaggatni semmi.ha most vennék vga-t sem vennék 4xxx szériát, túl gyorsan kiadták az 5xxx-öst, akkor inkább azt.
ár-teljesítmény arányában a 3870x2-es jó vétel, az átlag játékosok többségének max 1920x1200 vagy e körüli monitora van, de inkább kisseb, arra meg tökéletes.
mégegyszer kihangsúlyozom: ez csak az én véleményem és tapasztalatom ezzel a tipussal. egy 8800GTS-t cseréltem le és nem bántam meg.
egyébbként a vga-m max tuningja 965/1125 és a gyári hütő van rajta. -
popey37
addikt
3870x2 hütését keresem, ha van valakinek keressen meg.
-
popey37
addikt
3870x2-hőz gyári hütést keresek, esetleg valakinek elfekvőben?
a karim MSI -
popey37
addikt
válasz
popey37 #43940 üzenetére
szétszereltem az x2-est pasztázás miatt, érdekes dolgok derültek ki:
az egyik gpu-n réz , a másikon alu borda van, ez meglátszik a teljsítményen is: a két gpu között 8-10 fok különbség van, a memóchipeken valamilyen rózsaszín vászonszerű anyag van feltéve valami fehér kulimásszal, ami ragad mint állat. szerintem ezek a cuccok inkább szigetelik mint vezetik a hőt. ki fogom cserélni rézlapokra.
a pasztacsere után a hőfokok a következőképpen alakultak:
alapon, a venti 35%-on pörög, 37 és 45 fokos a 2 gpu.
teljes terhelésnél a venti 100%, 63 és 55 fok a 2 gpu.
A CCC-ben engedett max tuning: 878 a gpu, 955 a memoria órajele, a hőfokok nem változnak.
Max tuning : a venti 100%, a 2 gpu 904,5 mhz, a memória 999 mhz, a memók mennek 1080mhz-en is de nincs értelme, a tesztekben nem jelent pluszt.
terhelés nélkül 49 és 57 fok.
full terhelésnél sem ment 65 és 58 fok fölé. -
popey37
addikt
nekem még kicserélték simán az X2-est, bár én is arra számítottam, hogy 4870-et kapok helyette.
-
popey37
addikt
ha maxon mennek a ventik, nem melegszik 60 fölé, viszont a hangja mint egy helikopter
még tuning alatt sem volt 65 fölött a hőfok. -
popey37
addikt
na megkaptam az uj karimat gariból. / 3870X2 /
kiváncsi leszek mennyit tud -
popey37
addikt
monjátok már meg, hogy a memósüniket mivel ragasztjátok fel? amirajta van ragasztó pár nap alatt megadja magát és leesik.
-
popey37
addikt
válasz
LamerGyuri #43436 üzenetére
nekem külső 400 wattos tápról ment az X2, csak a vga volt rákötve, és kidobált, fagyott. Vettem egy 700w-ost és nincs semmi gondom vele, megy mint atom.
-
popey37
addikt
1 honapos 3870x2 msi behalt, nincs kép, garis csere, másfél hét, csere karit kaptam, jó fejek az iponban.
-
popey37
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #43330 üzenetére
kinek van MSI 3870X2 vga-ja?
a gyári biosa kellene :113-BA0001-103
A 102-es végü megvan, a másikat véletlenül letöröltem.
Előre is köszi -
popey37
addikt
hali, biosthangolnék, de egyszerüen nem indul el az ATI winflash.
van valakinek ötlete? -
popey37
addikt
azt vettem észre, hogy tuningnál csak az egyik gpu-t lehet huzni, a másik alapon megy
van olyan progi amivel minkét magot és memót lehet huzni?
A riva tunerrel probálkozom általában. -
popey37
addikt
még mielőtt megennétek egymást
megoldódott a gond, a dögnek kevés volt a külön 400wattos táp.
a két csati egyikét az egyik, másikat a másik tápra kötve nem fagy megy mint a szélvész.
A két táp együtt 760w. azért ez durva.
azt hittem a 400-as elég lesz neki és nem kell vennem egy brutál tápot: tévedtem, venni kell.
Ez a kéttáposmegoldás csak ideiglenes. -
popey37
addikt
válasz
kriszbon #43243 üzenetére
arrol beszélek, hogy hivatalosan csak szakszerviz végezhet bárminemű bios frissitést. ha te otthon csinálod és elrontod ugrott a gari. mondom jártam már igy. azóta inkább kifizetem azt a 3k-t és nyugotd vagyoka garit illetően.
A vga biost meg egyálltalán nem frissitik, még szervizben sem. -
popey37
addikt
válasz
kriszbon #43236 üzenetére
lehet igazad van a floppyval kapcsolatban, De okos ember inkább a biost nem piszkálja, mert ha elkurja akkor viszlát gari.
nincs az a szerviz akit át lehetne verni a biosbuherált vga vagy bármi más gariztatásával.
Ha visszaküldi a gyártónak ott az az első amit megnéznek.
Alaplappal fordult elő nálam hasonló, visszaküldték, hogy nem az eredeti bios volt rajta, szerencsémre egy szervizes haverom válallta a bios cserét igy kicserélték. -
popey37
addikt
totál igazad van, csak amig vizsgálgatják a vga-t ami állitásod szerint rossz, addig nincs másik, tehát nincs géped
ez eltarthat akár 2-3 honapig is.
ja és járhatsz ugy is, hogy a szerviz azt mondja, hogy nincs semmi baja, a náluk lévő géppel tökéletesen futott. / ez sajnos tapasztalatból mondom. két honapig nem volt gépem, mert bevittem a sajátomat a szervizbe./De tényleg gariztatni kell, ha rossz
-
popey37
addikt
tényleg le van irva minden, ezen már tul vagyok, de kinek van a gépében a XXI. században floppy meghajtója?
az enyémben kb. 4 éve nincs" és akkor csinálj boot floppyt"különben a bios buhera a garancia automatikus elvesztésével jár. igy nem ajánlott müvelet a garis vga-hoz.
-
popey37
addikt
ujjabb tapasztalatok a 3870x2-vel kapcsolatban:
Az uj Wolfeinstein game alatt váratlanul lefagyogatott párszor, gondoltam ujrateszem a windows-t, ugysem volt ujrahuzva a vga csere után, a hiba ugyanaz.
infra hömérő elővesz és majd leesett az állam: a hőfok játék alatt 90 fölötti, a venti meg alig pörög.
Riva tuner-el feltettem a fordulatot 100%-ra, igy 75fok körül megy.viszont megőrülök a hangjától
érdekesség, hogy a riva hőmérsékletkijelzője max 55 fokig megy fel.
amugy a kari tökéletes a wolfi max felbontáson full beállitásokkal hasít mint állat, csak hangosszerintetek érdemes ujrapasztázni a vga-t? nincs két honapos
-
popey37
addikt
válasz
Alister71 #43210 üzenetére
windows 7-re gondoltam, mivel csak béta, nincs hozzá driver, csak átbuherált vistadriver, ami még a vistához sem igazán jó.
az XP-nek is kellett két év amig kiforrta magát. az xp-hez a 9.8 catalist-ot használom és minden okés.
Más téma: 3870X2 tuningal kapcsolatban, bármelyik progival huzom, csak az egyik gpu-t és a hozzávaló memót tudom huzni.
A riva tuner 2.2.4 van fenn, -
popey37
addikt
eladó egy jó kis vga hütő: scythe musashi cooler.
kompatibilis HD4870- ig minden vga-hoz.a két ventije külön szabályozható, 23 db. aluborda tartozék. halk és hatékony, 8800GTS-t hütött 2 honapigha valakit érdekel 8k az irányár.
-
popey37
addikt
megosztanám veletek a tapasztalataimat : MSI 3870X2 kari, E6400,2x1 GB memó, asus P5b lap, A lényeg a táp: chieftech 360W .
összeszereltem, és el sem indult, természetesen a táp kevés, a vga mindkét csatiját be kell kötni a tápra: 1db. 6pines és 1 db. 8 pines.
megoldás: a VGA-t egy teljesen külön táp hajtja, nincs rajta semmi más, a táp teljesitménye: 400 W. kissebbel nem indult el.
neten találtam pár infót a fogyasztásáról: alapon 140w körül, fullon 340w körül kajál.
A catalist csak a 9.7 jó legalábbis nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest