- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
válasz
LamerGyuri #43436 üzenetére
szerintem egy 450-es tápnak el kéne vinnie azt a rendszert...
én egy giga 550-essel hajtottam egy húzott 4 magos, 3870x2-es rendszert 3 vinyóval gond nélkül...
neked most egy mag van és egy gpu... -
Hurkaleves
őstag
válasz
Dj Dekko! #42427 üzenetére
no, de ha ügyesen csinálod mint ahogy én is fogom
pl. 2db 4830-as karit akarok CF-be ami már nagyot üt és nagykeráron hozzájuk jutok kb. 39k-ért (a kettő együtt) újonnan garival!
azért ilyen teljesítményt ennyiért nem lehet találni 1gpu-s kártyákban...
nemtom ide linkeltem e már, de! -
Hurkaleves
őstag
válasz
Dj Dekko! #42414 üzenetére
szerintem nem... főleg egy 512 megásra ....akkor már 1gb-osra..
Dyno sajna nem van fényképezőm és itt a környezetemben se
vagy nem így értetted a "Tudsz nekem képet csinálni" alatt?
egyébként a házam szellőztetése fullos (6db 12-es venti). minden kap egy kis levegőt és fent távozik a meleg.. -
-
Hurkaleves
őstag
aha..
hát vegyes...kíváncsiságból megnézem a 8.12-t is majd a 9.6-ot is....most 9.5 van és ezzel eddig nem volt bajom..
thx.
-
Hurkaleves
őstag
szal azt mondjátok, hogy a 8.12-es nálam is jobb lehet? amióta meg van az X2-m csak 9.x-es drivereket használtam....
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Podpupi #42341 üzenetére
ha már POST alatt csíkos a vindóznak akkor még köze sincs a dologhoz! esetleg egy bios frissítést még megnéznék a vga-n...
meg vedd ki a foglalatból és tedd vissza...
esetleg egy cmos clear-t is eszközölnék az alaplapon illetve egy másik (újabb ha van) bios-t is föltennék a lapra... -
Hurkaleves
őstag
jönnek ki az újabbnál újabb op rendszerek és kifelejtenék a cf támogatást??
na neee...
a hibának máshol kell lennie... -
Hurkaleves
őstag
na akkor a TV-s történethez:
1. kell a hanghoz egyszer egy jack/rca átalakító ennek a 3,5-es jack része megy a hangkártyába a piros rca része a tv-be a piros helyre a fehér a fehérbe.....ez a bal és jobb hang. (ez a stereo változat! ezen már ne spórolj!)
2. kell a képhez egy sima rca hosszabbító ez megy a fenti kábeleden a sárga rca dugóba vagy ha azzal nem megy akkor a 3 rca-s (piros, zöld, kék) kábelre és ott pedig a kékbe!!! nekem is így megy jelenleg!
3. kérdés, hogy a tv-den a két hang rca hely (a piros és a fehér) az bemenet e vagy kimenet??? mert ha az kimenet akkor ezzel az eljárással nem vagyunk beljebb...de valószínű bemenet lesz az mert látom fölötte a jack aljzatot ami tuti, hogy fülhallgató kimenet és akkor már minek 2 féle kimenet...
4. ha tutira akrsz menni akkor meg beruházol egy ilyen scart csatlakozóra amin egyértelműen ott van a bal (fehér) a jobb (piros) hang rca és a sárga videó rca hely is! a kapcsolót input-ra állítod bedugod a tv-be és annyi...
5. én CCC-t használok és abban van egy olyan opció amit be lehet pipálni, hogy ForceTV detect. ezt pipáld be és már rá is fog izgulni a tévédre! nekem semmit sem kellett állítanom csak ezt bekapcsoltam és kész! színes kép meg minden...a tv-t a CCC-ben meg 2 féle módon tudod aktiválni az egyik a clone ami a nevében is benne van a monitor tartalmát duplikálja a tv-re (tehát ugyan azt látod a tv-n is) illetve az extend ami meg a vindóz asztalt terjeszti ki a tv-re....én pl. ezt használom..
okés? -
Hurkaleves
őstag
válasz
sagesz93 #42129 üzenetére
jaja! szerintem az jó kábel lesz a képhez!
nálam pl. a másik kábelről fut a tv. a másik az az RGB kábel és annak is a KÉK csatijára van kötve!
amit II-kobe mondott a scart-os megoldás eszembe sem jutott pedig az a legtutibb megoldás...
nekem is van ilyen scart átalakító...van rajta hangnak is és képnek is hely és egy kapcsolóval lehet szabályozni, hogy be vagy kimenet legyen a scart..
jelen esetben nekünk a bemenet kell.. -
Hurkaleves
őstag
a vga-nak nem ártana picit magasabb órajel...
nekem is volt egy hasonló rendszerem anno!
próbáld meg ezeket az értékeket:fsb: 250
cpu szorzó: 11 (így a cpu: 2750mhz)
fesz a procinak: háát...lehet kelleni fog az 1.4 volt
az NB-nek is adhatsz egy kis plusz feszt!
ramok: a ramok ezt az fsb-t már nem fogják bírni szal azokat oszd vissza 333-ra és így fognak majd menni 400mhz körül..erre próbázz rá! az a 2750mhz már jobban fog esni a vga-nak!
-
Hurkaleves
őstag
látom zajlik itt az élet...
Molnárka007 te meg vegyél 1db 4890-et oszt annyi. azzal tutifix, hogy nem lesz semmiféle gond! és elég is mindenre! később meg belőssz mellé még egyet CF-be..
-
Hurkaleves
őstag
válasz
ADAM1337 #42010 üzenetére
ez így nem igaz!
tökéletesen kihasználja az X2-es karit a gta4!
a ramokat pedig azért látja csak 512-nek mert csak a master gpu-nak a ramjait látja!
a slave mag ramjait valamiért nem veszi figyelembe....
de használja mind a 2 gpu-t! ez fix! nálam tökéletesen fut full grafon! (már amennyit enged ugye az 512 ram..) -
Hurkaleves
őstag
jaja! jó az az x2-es! hamarosan viszont én is megválok tőle....
nem azért mert rossz lenne vagy nem vagyok vele megelégedve egyszerűen csak nem férek a bőrömbe és kíváncsi (fáncsi) vagyok más karikra is..
egyébként a jelenlegi configommal 3dmark06-ban asszem 15700 pontot értem el....
kevés szerintem neki a phenom 3g-n...
de sajna többet nem tudok kihozni belőle... -
Hurkaleves
őstag
nálam most a 9.5-ös van fönt, de sajna logen papa ugyan úgy beröccen néha...
nem gáz mert ritka és csak rövid időre, de azért na..Zk! nekem is bejön a 4890-es, de jobbat tudok olcsóbban!
most kérlek szépen a 4830 crossfire-ön gondolkodok!
az egyik boltba 23500ft-ért jutnék darabjához 2 év garral! szal 47k-ból jönnék ki és cserébe
kapnám EZT!!! csak sasold végig a grafikonokat!
(és tudjuk, hogy a 4830-ból kis tuningal 4850-et lehet kihozni!!
szal én most ebbe a kombóba szerelmesedtem bele...olcsó és igen tápos!
ez még nem most lesz, de ha eljön az ideje akkor meg fogok válni a jelenlegi vga-mtól...
csak ha valakit esetleg majd érdekelne... -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41919 üzenetére
jaja. az ati erősödik! ez tény. én sem fogok váltani az biztos!
már meg is van az új vga kombóm...csak pénz kell... -
-
Hurkaleves
őstag
válasz
endru88 #41870 üzenetére
hát igen... a VPU kikapcsolása orvosolhatja ezeket a problémákat viszont ez a funkció "védi" a karit...bár ha úgy vesszük régebben nem is volt ilyen tulajdonság a catalyst-ban és mégis gond nélkül mentek a karik..
nemtom...de először egy új driverral azért próbáld be! -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41868 üzenetére
hája.
remélem endru88 azóta olvasta ezeket a sorokat és már orvosolja is az alapvető problémákat! már feltéve ha vannak és ha egyáltalán ezek.... -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41866 üzenetére
na! azért a bios frissítés nem éppen egy driver frissítés! ott szállhatnak el dolgok...
de egyébként jogos! nem is kérdeztem ilyen alapvető dolgokat......
...hanem egyből a lecsóba.. -
-
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41862 üzenetére
jaja ez tényleg pozitív a ph!-ban..
[OFF]CN-el én is így vagyok! nem is ismerek más csatornát...
vannak???
na jo a secondary az a discovery! 9 után szigorúan!de, hogy jönnek ezek a 38xx topikba?? sehogy. de állat!
OFF, off.[/OFF] ehh nem akar szürkíteni... nomind1
-
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41860 üzenetére
én is magamtól silabizáltam ki....
kb. 4 órán keresztül kerestem a jó megoldást mikor anno sikeresen kinyírtam a slave mag bios-át...
de szerencsére rájöttem....no meg a PH!-s kolegák is segítettek linkekkel és satöbbivel!
az jó kis turné volt.....vazzz...eja! azért gondolom annyira nem vagy GYP mint ED (az avatarodból...
hatalmas arc egyébként! CN foreva!
)
-
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41857 üzenetére
én is beleestem ebbe, de rájöttem hogyan kell!
nálam úgy jött össze, hogy leszedtem a vga (csak a vga!) drivert majd
winflash és már mehet is!
ha fönt volt a vga driver a winflash el sem indult... -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41855 üzenetére
próbálkoztál otthon beflesselni a vga-t a gyári bios-ával?
-
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41823 üzenetére
winxp32bit-et használok..
nálam pl. a 9.4-es katalinnal ki ki fagyizgatott a gta4...
visszaraktam a 9.3-mast.. -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41821 üzenetére
ez nagyon kedves!
de azért ne menjünk át búzába.... -
Hurkaleves
őstag
heh... öröm volt most visszaolvasni ezt a topikot...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
bazsazs1990 #41768 üzenetére
találtál a dobozán X2-re utaló jelet?
nem.
mennyibe került? 22k? annyiért nem kapsz X2-t..
a gta4-gyel kapcsolatban is jól beszéltek... -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41764 üzenetére
akkor nyilván jó diák voltál!
-
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41762 üzenetére
azt várhatod!
neeem...engem is izgat a dolog...
rákérdezek a cimbire, hogy kivitelezhető e a dolog...
én meg jól felmérem a kártya paramétereit! csak először szerzek egy táposabb hőpasztát mert akkor már csak újrakenem a gpu-kat.. -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41739 üzenetére
szerinted? 1kg rézblokkból azért már ki lehet hozni egyfajta hűtést nem?
főleg, hogy kb. 1500-2000ft kiloja...
no mind egy nekem is csak a szám nagy....ahogy magamat ismerem nem lesz abból semmi....de akármi is lehet....úgy is írok ha van valami...
bár lehet alu-ból jobb lenne....már csak a súlya miatt..s1ru2 köszi gta-s support-ot! rápróbázok!
egyébként én is nézegettem több fajta hűtési megoldást.....deee...
...hát sajátot kell kitalálni na!VRM hőfokot én pl. everest-el néztem és nálam is 100 fölé ruccant az egyiké....load-nál..
-
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41737 üzenetére
okés!
épp most nézegettem a réz árát...olyan 1500ft/kg körül van... -
Hurkaleves
őstag
válasz
- = Zk = - #41735 üzenetére
igen én is hallottam arról a diódáról, hogy képes nagyon túlfűtődni...
lehet egy egyedi esztergált borda lenne a tuti...valami frankó saját tervezésű...hmm...
csak egy CNC-s haver kell hozzá....hmmm ....az is van..
lehet rákérdek, hogy hogyan és mennyibe lehetne ezt megoldani.. -
Hurkaleves
őstag
thx a gta-s tippet! majd utánajárok...
a gyári X2-es hűtést pedig csinálhatták volna pl. úgy, hogy 1db egybefüggő, végignyúló mind a 2 gpu-t és crossfire hidat összekötő nagy réz bordásra....
és akkor talán nem is lenne 20 fok difi a 2 mag között hanem mondjuk beállt volna minden egy egységes hőfokra oszt annyi...
jó jó...nehéznek már így is nehéz, de úgy legalább még nehezebb lett volna!gondolkodtam 2db VF900-as hűtőn, de ha fölvértezném vele + a ram sünik + a posta az még használtan is 12k+ lenne...
annyit meg nem tudom, hogy meg ér e a dolog... -
Hurkaleves
őstag
válasz
TomBoy1986 #41719 üzenetére
ahha.
és kösz a tippet! lehet ránézek..
-
Hurkaleves
őstag
hmm...akkor ahogy gondoltam...
tehát nem kell aggódnunk, hogy a játékok (vagy a programok) csak 512 ramot látnak mert a játék során úgy is 2X512 lesz a szolgálatunkra!
csak az a baj mondjuk a gta4-nél, hogy emiatt, hogy nem látja csak a felét emiatt nem is engedi a videó beállításokat kimaxolni...mert ugye ahogy húzzuk fölfelé a grafikát úgy számolja, hogy mennyi még a rendelkezésre álló ram...
érdekesség, hogy az öcsém 4870X2-esével sem engedte kimaxolni....pedig ott már 1g-t látott
ami mondjuk ismét csak a kártyájának a fele... -
Hurkaleves
őstag
válasz
TomBoy1986 #41714 üzenetére
akkor tovább jutottam? -
Hurkaleves
őstag
válasz
TomBoy1986 #41709 üzenetére
jaja addig tiszta!
meg már kezd leesni, hogy is van ez...mert ugye lényegében az egyik gpu a kép egyik felén dolgozik a másik gpu pedig a kép másik felét rajzolja ki és mind a két gpu-nak van saját 512 memóriája...
és a ramok nem adódnak össze hanem gpu-nként dolgoznak az adott gpu-nak...
tehát ha úgy nézzük akkor lényegében 1g ram dolgozik a teljes kép összeállításában...csak külön..
valszeg ezért is bírja jól a kari a nagyobb felbontásokat is...
jól látom vagy irgalmatlan hülyeség? -
Hurkaleves
őstag
válasz
#19617792 #41702 üzenetére
nemtudom tényleg...
azért a gta4 nem olyan régi..
és ő is csak fél gigáig írja...és szerintem nem "per gpu"-val számol...akkor azért azt kijelezhetné...
ja és összevetésként az ez előtti 4850-es karimmal amin 512mb-volt szóval ugyan annyira tudtam fölhúzni a grafikát az X2-sel is....mert ugye beugat ha 512 mb fölé mész.
illetve a vantage is csak felet írt ki a rendszer infóba.....mondjuk az a rendszerinformáció is igen hiányos volt...
egy csomó mindent nem látott normálisan...(cpu mhz, ram időzítés és mhz...pff...f@sza)
de érdekes módon játékok alatt úgy teljesít ahogy kell neki! és ez a lényeg...
(csak azt nem értem, hogy akkor a progik miért nem érzékelik rendesen...mert azért nem tegnap jöttek "divatba" az X2-es karik...igazán kiforrhatták volna már magukat..) -
Hurkaleves
őstag
az miért van, hogy egy csomó játék és program csak a ramok felét látja??
ez ilyen X2-es bug?
vagy ne foglalkozzak vele mert a játékban egyébként kihasználja az 1g-t? -
Hurkaleves
őstag
válasz
monosz #41650 üzenetére
öcsém most vett egy 4870X2-es karit és beleraktuk a rendszerembe, hogy megszólal e!
és gond nélkül vitte!
gond nélkül vitte az 550-es giga tápom ami 450-et ad le! mellette van 2vinyó
(+1db ssd) egy db 1.45voltal üzemelő 4 magos proci (egy optikai meghajtó) és 6db 12cm-es venti! plusz az alaplapon minden kap egy kis plusz feszt...
gond nélkül vitte (viszi) a rendszert!....
ennyi. -
Hurkaleves
őstag
pl. nekem is egy 550-es giga superb tápom van de a max. leadó teljesítménye 450W....
ez a dobozán is rajta van.. meg szerintem minden normális táp dobozán rajta van ez az info..
meg, hogy hány ágon adja azt le...(mármint jó részét..)kérdésem: miért van ez? mármint, hogy 550W-nak írják és a max.-ja 450W?
de ez ugye bármelyiknél megfigyelhető..más: pl. az ez előtti 4850-es karim terhelés alatt fel sem pörgette a tápomat...
a jelenlegi 3870X2-m viszont már vonyíttatja szépen néha!...mondjuk a jelenlegi rendszeremhez ez a táp is már igen necces...
de még bírja! -
Hurkaleves
őstag
jaja! télleg jó kis teszt lett! grat!
én is meglepődtem, hogy a 3870X2 ilyen jól állja a sarat a 4870 mellett....hm..
mondjuk idáig én sem bántam meg, hogy le (el) cseréltem a 4850-emet egy 3870X2-re..
állatság..
mondjuk én azt hittem, hogy az X2-es kariknál nem jelentkeznek crossfire-ös gondok..
mert az a 2 gpu-t összekötő csipp (nem tudom most mi a neve) kiküszöböli a hibákat és végül is olyan mintha csak "1 gpu-s" karija lenne az embernek...
de akkor ez így mégsem igaz...
az mondjuk fix, hogy jóval "stabilabb" és jobb a skálázódás az X2-es karinál mint
egy 3870 crossfire-nél... -
Hurkaleves
őstag
válasz
akoska07 #41556 üzenetére
ha belegondolsz, hogy a (legtöbb) karikon a gyári hűtés lefedi síkban az egész kártyát.... miért ne férne el egy "tuning" hűtő amiket alapból úgy próbáltak kialakítani hogy alkalmazkodjon mindenféle domborulati viszonyokhoz....izé..?(a vf900 meg "kúpos" kialakítású...)
plusz elfoglal kb. 11-12cm (átmérőben)...gpu-tól +6cm körben....ott csak a kis lapos ramok vannak...amik tuti nem zavarnak bele a képbe....sőt -tudod- adnak hozzá ram süniket is amik még mindig elférnek a borda alatt!!....eöö..
logikus?
thx. -
Hurkaleves
őstag
válasz
No-kia #41539 üzenetére
ahogy kérted a beállításokat úgy már nem néztem mert nem volt kedvem, de full grafikán (1280x1024, 4xAA a többi csutkán a dual video cards azt offon hagytam mert ezt a karit végül is egynek látja) szal így az eredmények kb.:
hajós pálya: 50-140 fps ig átlag 90-100.. az 50 fps akkor volt mikor egy egy nagyobb felcsapódó hullámba belenéztem....ott azért van egy pár részecske..
utána a kis bevezető foglyos rész: 60-120-ig attól függ merre néztem.... a 120 az a égbolt felé volt..simán előre nézve illetve körbe nézelődve átlag 70-90 mondható
2. bevetés a folyónál: itt is egy 50-90-ig terjedő skála van átlagban egy 60 körüli fps-sel játszhatunk....igaz itt is mikor a fejem fölött elsüvített egy rakéta és annak a füstjébe belenéztem (távcsövessel) azért ott a "soften smoke edges" funkció igen csak 36-ig lecsípte az fps-t...eddig játszottam és néztem meg a pályákat és a teljesítményt...
ezzel a rendszeremmel most játszottam először a cod4-el, de kb. ilyen eredményeket is vártam....
már csak egy nagyobb monitorra kellene rágyúrnom mert a jelenlegi rendszeremhez az 1280x1024-es felbontás vicc... -
Hurkaleves
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #41546 üzenetére
ahány teszt és konfig annyi féle eredmény...de ezt már gondolom levettétek..
itt a 3850 volt előnyben a PH!-s tesztnél pedig a 4670...
annyit mondhatunk, hogy teljesítményben és árban is valahol ott van a két kártya...
a többit döntse el a "tűzőrző"! -
Hurkaleves
őstag
válasz
FireKeeper #41544 üzenetére
aham...
akkor azt mondom illetve a tesztek és az árcédula azt mondja, hogy a 4670 jobban megéri!
ha a teszteket végignézed látni fogod, hogy a 4670 13%-kal jobban teljesít általában mint a 3850 árban pedig csak egy ezressel drágább....szal talán jobb választás lehetne a 4670...
a kiszemelt proci meg még a belét is ki fogja hajtani a vga-nak! -
Hurkaleves
őstag
válasz
FireKeeper #41542 üzenetére
hááát....szerintem az AA felejtős meg a procid se egy mai darab, de talán elég lenne a vga kihajtásához...az biztos, hogy sok játékot elvinne a rendszer közepes beállításokkal a régebbiekből meg fullon is akár....és az ára is baráti..
nem lesz rossz választás! de arra ügyelj, hogy az 512mb-os verziót vedd! -
Hurkaleves
őstag
-
Hurkaleves
őstag
válasz
bimbócska #41470 üzenetére
ha a molex tápcsati fekete és piros vezetékére rákötöd akkor 5 volton fog üzemelni ezáltal alacsonyabb fordulaton megy majd és halkabb is lesz! (piros a pozitív)
ha esetleg nem indulna el 5 volton (mert vannak olyan ventik amik 6 voltól indulnak el)
akkor kösd a pirosra és a sárgára! ez 7 voltot fog eredményezni! itt viszont nem tudom, hogy melyik a pozitív....szal ha nem indulna el akkor cseréld fel a pólusokat.. -
Hurkaleves
őstag
az X2-es vga-kal nincs gond mert a 2 gpu-t összekötő "szinkronizáló" chip (nemtom mi a pontos neve) segítségével nem jelentkeznek a crossfire-ös gondok.....olyan mintha 1 gpu-s rendszer lenne......(csak kettő
)
a gondok a két külön kártyáknál jelentkeznek....
de valóban, ezt a problémát már egyre sikeresebben kezelik...
nem lesz itt gond a jövőbe nézve....csak legyen alá izom proci is nehogy cpu limit legyen mert akkor nincs értelme a több karis megoldásnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest